|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
ale ja chcę smażyć a nie dusić
![]() przynajmniej w pierwszej fazie Kiedyś tak się dałam na sposób-myślałam że przechytrzę wszystkich i wyszła ciapa> co by nie napisać wręcz rzygi Cytat:
A takie cymbałki to u nas z kolei hicior nad hiciory.Siostra ma właśnie takie i już dawno jak L zakumała że trzeba włożyć piłkę i ona się "wykula" to wciąż wciska. Często się szarpią o nie. A młotka nie używają.Paluszkami grają. Więc trudno stwierdzić po mojej i Karo wypowiedzi czy u was będą strzałem w 10 Pyszny mam obiad ogórkowa i kluseczki ... mniam ![]() cały ranek pieściłam się z tą zupą ![]() L zęby dokuczają.Wstała omarudzona i płaczliwa.Posmarowałam żelem i poszła z powrotem do łóżka i zasnęła. Muszę jeszcze do Opieki iść zgłosić że do pracy wróciłam ![]() A potem basenik
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zosia dostała je od dziadków jak miała chyba 4 miesiące i nadal są w użyciu ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|
#1114 |
|
BAN stały
|
przypomnialyscie mi o watrobce w zamrazalniku
maz sie u cieszy nie lubi... ale zrobie mu cos innego w sobote a sobie garnuszek watrobki - przy okazji zobacze czy Amelce podejdzie ja tez zawsze najpierw smaze a potem dusze z cebulka. jesli macie stokrotke to pampersy sa po 39 zl a w biedronce za ta sama cene huggies Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:59 |
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj Bartosz darł się za ogórkiem małosolonym,jak zobaczył u Damiana.Dałam mu do ręki,trochę polizał,ponosił i wyrzucił![]() Teraz zjadł całą miseczkę zupki,ale zawsze musi zakosztować od Damiana,za nim ten zacznie jeść
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tez nigdy nie udalo sie zrobic z watrobki ciapy. ja najpierw dusze cebulke. Zdejmuje cebulke a potem smaze watrobke. Watrobke smazy sie krotko wiec tylko z obus tron sie rumieni i juz. Nie wyobrazam sobie aby bez przkrywki tego dokonac nie majac stroju spawacza i schronu atomowego. . Potem mieszam cebulke z watrobka i podaje tak razem. Mniam.
|
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sylko L też uwielbia ogórki pod każdą postacią.Od surowego po kwaszonego,przez pikla, w occie itp
Cytat:
Cytat:
ja tak robię i ciapa to właśnie ta mąką sparowana i uduszone mięso, a ja chce smażone i też z cebulką. Ja nie smaże krótko, (bo raz -pisałam wam kiedyś), jak chciałam podać mężowi, a pod pokrywką wątróbka z wypływającą krwią jak żylki popękały-mimo że zawsze drobiową kupuje i też jej krótko nie smażę Dlatego potem dopiero przykrywam i wtedy na pewno dojdzie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, my rowniez placimy co miesiac skladki, tak samo, jak i wy, a mimo to jeszcze placimy u lekarza
Texasiku, ciesze sie, ze trafilas na innego lekarza, moze sie do nie przepiszesz? Trzymam kciuki za Danielka, z uszami nie ma zartow.
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- A widzialyscie to: http://allegro.pl/wader-65000-gigant...256842985.html Mialam taka jak bylam mala. Zjezdzalam na niej z gorki. Absolutna rewelacja to byla. Tylko fima chyba byla inna. |
|
|
|
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smaże na dwóch oddzielnych patelniach, bo szybciej Potem łączę i hops na talerz![]() Cytat:
Podsmażam krótko(pod przykryciem) wątróbkę, potem dodaję już tez przesmażoną cebulkę, chwilkę duszę, a na koniec odkrywam przykrywkę, żeby trochę odparowało jeszcze. Jak mi się chce to dodaje jeszcze plastry jabłka na wierzch i podduszam wszystko razem. No i obowiązkowo majeranek.
|
|
#1122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Danio szybko wyzdrowiał, fajnie, że znalazłaś dobrą lekarkę.Cytat:
, biedny dzisiaj jest ten mój Synuś ![]() Cytat:
za wynikiNie ma podwyższonej temperatury, ale bierze Ibufen, to pewnie działa. Czekam do jutra, bo tak się z lekarzem umówiłam, jak był na wizycie we wtorek. Wcale nie tak łatwo się do niego dodzwonić ![]() Nie inhaluję, to nasz pierwszy katar, nie mam inhalatora, a nad miską bez szans Cytat:
![]() Biedna
|
|
|
#1123 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie panieruję:mąka,jajko,bułk a jak na kotleta ![]() Cytat:
t o tak jakby u nas,chodzić cały czas prywatnieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze zobaczysz ![]() ![]() Zmyłam podłogi,a Damian z Bartoszem,już dłuższą chwilę bawią się klockami na dywanie
|
|||||
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, fridy to w zasadzie nie wyjmuję Kubie z nosa, nawet w trakcie jedzenia Mu odciągam, bo inaczej nie da rady zjeść ![]() A tak BTW, polećcie jakieś fajne klocki dla takiego malucha, jak nasze
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
czekoladki dzisiaj chyba nie było
ciekawe czy była u lekarza?
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() pojechalam dzisiaj jeszcze raz ta kurtke zobaczyc i w koncu kupilam taka http://www.reserved.com/#/pl/collection/product/5/O6836 widzialam fajne kozaczki ale szare wiec do tej kurtki beda pasowac ale do tego szarego plaszczyka to raczej czarne musze kupic ![]() mam tylko jedne kozaki chodzone 2 sezony brazowe i zniszczone juz wiec musze kupic teraz 2 pary a co ![]() a i nie jade do h&m bo kupilam dzisiaj fajne czapke dla Werki rozm.47cm i ma jeszcze luz doszly te pampersy nawet fajne , ciekawe jak bedzie z chlonnoscia mi tez Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekuje za troske nie poszlam bo dzisiaj juz lepiej sie czuje , wczoraj sie wygrzalam , zrobilam inhalacje a do tego maly seksik
|
|
#1127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/k1-polskie-klocki-...258288549.html ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Z tych klocków zadowolona jestem Damian ma Lego i jakieś inne podobne,ale mają za dużo małych elementów,więc czekają na lepsze czasy ![]() Cytat:
Czapkę Werci pokażesz? ![]() Dobrze,że lepiej się czujesz |
||
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
mierzylam tamta ale ta lepsza, cieplutka i taka sportowa-takiej szukalam nie wiem czemu wczoraj jej nie widzialam
![]() pokaze pozniej bo musze mala przebrac, jedziemy w odwiedziny do siostry bratowej ktora ma prawie 2 letniego synka-Werka bardzo lubi sie z nim bawic , swietnie sie rozumieja po swojemu oczywiscie
|
#1129 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi o ostatniej mama przypomniała jak zadzwoniła rano zżyczeniami ![]() Cytat:
a ja dzis łapałam mocz Zuzance i nie złapałam, wylał mi sie z woreczka (tzn juz go nie było jak otworzyłam pieluche) pomysłalam ze zrobi na nocnik a potem moze przeleje (sparzyłam go woda) ale ona siedział cyba z poł godz i na chwilke wstała (ok 5/10 sek) i jak wstała tak sie złala na płytki w związku z tym mam pytanie czy ja moge pobrac do nocnika moc (przelanego wrzatkiem ) czy tak sie nie powinno, bo mocz nie bedzie czysty? Cytat:
duuuuuuużo zdrówka dla Kubusia Cytat:
Cytat:
a lekarza bym zmieniła ani bym sie nie zastanawiała Cytat:
![]() Cytat:
![]() czeko ta czpeczka jest w H&M za 19,90 sa tez rekawiczki do kompletu po 17,90 zl chyba ja Zuzi kupiłam t-shirt za 10,00zł aha, miałam kiedys wkleic te buciki co kupiłam małej ale zapomniałąm, to takie dobra mykam bo mała głodna i sie drzev
|
|
#1130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajne z wyglądu
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
beznadziejna jestem, moczu nie umiem dziecku pobrac są swietne w dotyku, no i ciepłe beda jako przejsciowe zuza jeszcze ich nie nosiła rozmawiałyscie kiedys w co ubieramy dzieciaki Z chodzi w długich skarpetach albo rajstopkach + spodnie do tego body z dł rekawem, bluza i kamizelka ocieplana ewent dodaje bluzeczke z krótkim rekawem albo rajstopki, spodniczka, body z długim bluzo/kurteczka i tez ewent krótki rekaw to chyba ja najcieniej
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuj w końcu się uda![]() Miramej jaki antybiotyk macie?
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ze ja w nocy obudze a o 6 rano sprawdze czy cos jest a jak nie to kolejny woreczek do wyrzucenia ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- a zapomniałam byłam u gina na to wymrażanie nadżerki i teraz az do nast @ nie może byc sexiku.... ;( czyli liczac z @ to az do 5.11.............. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- p4w co do OPI ja odpadam bo kupiłam sobie taki rimmela bardzo lubie ich pedzelki
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
, nie jesteś beznadziejna, a nie da rady przykleić woreczk i jakoś zabawić Zuzankę, żeby z nim poleżała?Kuba nie dostał antybiotyku
|
|
#1135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dawniej mi sie udawało, no ale wtedy własnie leżała a teraz
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to rzeczywiście zakatarzony że hej!Średnio było dziś na basenie.Zmasowany atak zębów.Wszystkie zabawki pakowała do buzi, a jedną żabę gumową tak zgryzła stroną gdzie idzie ząbek i taaaaka syrenę włączyła, że nie szło jej wyciszyć. Nie uczestniczyłyśmy w większości ćwiczeń, a resztę robiłyśmy na 50% Sama idę do łóżka, bo nic mi się nie chcę
||
|
|
|
#1137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie zwykłe, plastikowe też ma ale średnio ją interesują...e tam, od razu beznadziejna....pobierani e moczu to wyższa szkoła jazdy, trzeba mieś szczęście przy tym ![]() Z nocnikiem ja bym nie ryzykowała, może się zanieczyścić i niepotrzebnie będziecie się martwić...
|
|
#1138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna Laura ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
, Kuba ładnie układa te, które są w stoliku Chicco, ale jest ich tylko 10
|
|
|
#1139 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wlasnie wrocilysmy, dzisiaj cos moja mala zaczepialska byla bo jakos sie z Filipkiem o wszystkie zabawki droczyla ale buzi tez mu dawala zeby nie bylopotem wpadlam jescze zobaczyc jak idzie remont u brata i dostala lizaka -1 raz lizala a jaka radoche miala , tylko wszystko uklejone , ja tez ![]() Cytat:
![]() za ta co dzisiaj jej kupilam to dalam 29zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ide kapac mojego łobuza
|
|
#1140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam,że macie antybiotyk na gardełko ![]() Trochę strzela Cytat:
.Teraz idziemy się usypiać
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Pomysle o tym w przyszlym roku, moze sie cos zmieni.Ubezpieczenie jes tkorzystne,gdy potrzebuje jechac doAnglii na leczenie, wtedy oni pokrywaja wiekszosc kosztow, inaczej kosztuje to fortune. Jesli mi przedluza housing, to pewnie sie zdecyduje, a na razie nie.
, zmienie Go na ta lekarke .Ona przynajmiej porzadnie zbadala Daniela.

Wczoraj Bartosz darł się za ogórkiem małosolonym,jak zobaczył u Damiana.Dałam mu do ręki,trochę polizał,ponosił i wyrzucił

ciekawe czy była u lekarza?

, nie jesteś beznadziejna, a nie da rady przykleić woreczk i jakoś zabawić Zuzankę, żeby z nim poleżała?