|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
bratko, wspolczuję,
![]() i tak wygląda polityka prorodzinna w naszym kochanym kraju.... a potem wszyscy zdziwieni dlaczego kobiety nie decyduja sie na dzieci albo robia to dopiero kiedy cos osiagną.... mnie zalatwiono jeszcze w ciazy... wiec nawet nie mam gdzie wracac... maz zreszta uwaza ze zdola nas utrzymac sam a ja mam sie zając dzieckiem, sama tez bym chciala pomimo tesknoty za praca pobyc z malą wiec poki co bede w domu ![]() ps poza tematem... kupilam wlasnie kleik ryzowy, bedziemy testowac na noc ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-14 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam juz w domu śliczny album dla dziewczynki od znajomego z niemiec , ale ma kieszonki a ja na pierwszy album dla Gabi chce ten do wklejania , tamten bedzie na pózniej ![]() mały superancki ![]() ![]() Cytat:
![]() to juz druga wykiwana na wątku ![]() ![]() Dałam młodej dziś mleko z kaszką bananową - chyba nie smakowało bo zjadła tylko 60ml i był lekki odruch wymiotny ![]() za to dostała na południe zupke marchewka z ryżem - smakowało a godzine temu deserek i była zachwycona ![]() jak ją sadzam w foteliku i widzi że podchodze z miseczką i łyżeczką od razu otwiera paszcze i cieszy miche jak je ![]() młoda spała na spacerze - uwaga 1,5 godz ![]() ![]() za to mnie dalej w gardle drapie , ale przynajmniej katar przechodzi.
![]() |
#3453 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas drugi dzień marchewy na obiadek ![]() ja nie mogę... Silpe... co to znaczy otwiera buzię i cieszy michę? jak to tak, ja moją muszę najpierw rozśmieszyć, żeby paszczę otworzyła a potem myk do buzi. i łapki jej muszę przytrzymywać bo macha jak oparzona i wyrywa mi łychę do tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to super będziesz miała pierwsze zęby z głowy a mnie nie przepuszczają bo ja po lesie częściej łaże ![]() Cytat:
![]() a co to jakaś plaga - a taka Polka prorodzinna niby miała być trzymam kciuki co by było dobrze
![]() |
#3455 |
Raczkowanie
|
bratka a jakas odprawa ci sie w zwiazku z tym nalezy czy nie? I z jakiego "oficjalnego" powodu ma byc to zwolnienie? Co za dranstwo. Tutaj to jest nie do pomyslenia.
#3456 | |||||||||
Konto usunięte
|
Pięknie - ona tak sama już siedzi??? Ale poważnie już wygląda!
Cytat:
czopki glicerynowe viburcol maść majerankowa olbas oil do robienia inhalacji dentinox bobodent żelazo calcium witamina C, D elofen (syrop na kaszel) sól fizjologiczna woda morska neomycyna Pogrubione kupiłam na konkretne schorzenia już, a nie na wszelki wypadek. Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Aniołek cudo ![]() Cytat:
![]() Na kolanach Agu też toleruje tylko pozycję siedzącą ![]() A z jakiej okazji? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pod kombinezon - skarpety, spodnie, body (ew. body z kr. i bluzeczka). Ew. rajstopki i sweterek/bluza, przy większym zimnie. Jest mgła. Wychodzimy. Tzn. dzisiaj nie, temp. podwyższona, jutro jednak do lekarza idziemy :/ Agu zawsze ma ok. 36,4-36,7, a dzisiaj 37,3. Wiem, że to nie gorączka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co jest z tymi ludźmi? ![]() ![]() Pracownika na czas nie określony nie można ot tak zwolnić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kto ci tak powiedział? Szef/szefowa? Jeśli tak, to świnstwo, jakich mało! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba muszę mojemu chłopczykowi kupić jakiegoś dużego pluszaka. Usypiał przed chwilą, łapkę wyciągnął, trafił na hipcia termoforowego i tak go tarmosił za ucho aż zasnął.
![]() I zauważyłam, że jak się kręci w nocy, to szybciej zasypia z powrotem, jak przy kręceniu buzią na coś miękkiego trafi. Poduszka, moja ręka, cokolwiek. Może taki tulak z tego mojego synka, że musi się do czegoś przyklejać w nocy. ![]() _________________ U nas dziś miało być wg prognozy 10 stopni. Ale wilgoć była taka, że temp. odczuwalna w okolicy zera była. Para z pyska leciała. W bluzce, swetrze grubym i bezrękawniku zmarzłam. ![]() Misia ubrałam w body z długim rękawem, rajtki, skarpety grubaśne, sztruksy, bluzkę dość grubą i gruby sweter podszyty polarkiem. Nim doszliśmy do Rossmanna (odebrać tę drugą paczkę z Hippa chcieliśmy), Danio miał już lodowate rączki, nóżki i buziaka. Coś mnie tknęło i zabrałam dół ze śpiworka. Zapięłam mu go na nóżki i założyłam rękawiczki. Jak wróciliśmy do parku obmacałam dziecko, a ono zimne. ![]() Pod wózkiem mam taką siatkę doszytą do oparcia spacerówy i tam wożę kocyk. Wyjęłam go i opatuliłam dziecko pod tym śpiworkiem jeszcze, naciągając do brody. Misiek spał cały czas i serio bałam się, że mi tam zamarznie. Co za aura dziwna... ![]() Mam nadzieję że się nie przeziębił na nowo. Ja idę zaraz chlać mleko z czosnkiem i miodem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266891 1]
u nas drugi dzień marchewy na obiadek ![]() ja nie mogę... Silpe... co to znaczy otwiera buzię i cieszy michę? jak to tak, ja moją muszę najpierw rozśmieszyć, żeby paszczę otworzyła a potem myk do buzi. i łapki jej muszę przytrzymywać bo macha jak oparzona i wyrywa mi łychę do tego ![]() no tak własnie ![]() jak podchodze do niej z miseczką i ona widzi już że coś dostanie chyba - tym bardziej że smakują jej wszelkie nowości , jak widzi że ja jem też cieszy miche ![]() podstawiam łyżeczke , ona otwiera już dziubek i mlaska to np jabłuszko i niesamowicie sie cieszy za kazdym razem jak dostanie troche do buzki ![]() ![]()
#3462 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A u na całkiem fajny dzień, dziś była próba z jabłkiem ![]() ![]() ![]() ![]() U nas chyba też zębiska dają się we znaki. Apetyt opadł- po kąpieli prawie nic nie zjadł..tylko mój palec cmokał i pomiałkiwał, przytuliłam, posmarowałam dentinoxem i zasnął ![]() ps.-koniecznie muszę kupić kombinezon i jakieś ciepłe ubrania- bo robi się naprawdę zimno..
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ano też mi się tak zdaje właśnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
dzięki za życzonka
![]() Bratku - no co za chamstwo ![]() Ewcia już śpi. ostatnio ma pierwszą pobudkę po 23. wczoraj nawet nie zdążyłam się położyć... przy kąpieli pomagał dziś dziadek ![]() lecę zaraz zamawiać tę matę, bo znów był płacz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, zaglądacie czasem na poczekalnie?:
![]() Niby nie planujemy kolejnego dziecka ale tak jakoś sentyment mnie łapie i wchodzę czasem... najchętniej podczytuję te, które dopiero się dowiedziały i te które się rozpakowują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne zdjęcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kurde, niezłe rozliczenie. Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22670611]Pięknie - ona tak sama już siedzi??? Ale poważnie już wygląda! [/QUOTE] ![]() Tylko chwilkę tak usiedziała ![]() kropka, ![]() Kupiłam dzisiaj siateczkę Canpola, do podawania owoców - świetna jest. Wsadziłam kawałek banana i Luiza jadła, aż się jej uszy trzęsły ![]() Przy okazji masuje sobie dziąsła. http://www.canpol.com.pl/produkty/pr...page:2/group:2
![]() |
#3467 |
Konto usunięte
|
Kropka, ciepełka Daniowi życzę! Paskudnie u nas też, ja zmarzłam jak szlag. Rano do lekarza, nie wiem w co dziewczę ubrać... Chyba pójdą rajtki, skarpety, butki, spodnie, body, bluzka, kurtka, kocyk i pokrowiec. No i czapa, rękawiczki nie, bo rękawy dłuuuugie (a rozmiar kurtki 68).
Do tulenia koniecznie coś kupić muszę. Na poczekalnie nie zaglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
małż pstrykał
![]() znalazłam fajne misie. zastanawiam się, czy nie wziąć razem z matą do wanny. tylko którego wybrać? bardziej ku Bartkowi się skłaniam.. http://allegro.onet.pl/mis-edukacyjn...260855611.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
------------------------- my jutro szczepienie ![]() dzisiaj lekki marud przy zasypianiu, ale byl juz padniety edzia rachunki masz niezle, idzie sobie w leb strzelic ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, że kupiłam wczoraj Ewci fajną rzecz:
http://allegro.onet.pl/tommee-tippee...264674635.html co prawda baba zaapewniała, że można tego używać jak zęby już wyszły, a instrukcja mówi, że nie, ale używamy. fajne w nim jest to, że ta strona w kształcie C ma minimalne wgłębienie na górze i na dole, w które mozna zaaplikować żel na dziąsła. Ewcia go pożera, a śliny produkuje przy tym całe hektolitry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | ||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22673237]Kropka, ciepełka Daniowi życzę! Paskudnie u nas też, ja zmarzłam jak szlag. Rano do lekarza, nie wiem w co dziewczę ubrać... Chyba pójdą rajtki, skarpety, butki, spodnie, body, bluzka, kurtka, kocyk i pokrowiec. No i czapa, rękawiczki nie, bo rękawy dłuuuugie (a rozmiar kurtki 68).
Do tulenia koniecznie coś kupić muszę. Na poczekalnie nie zaglądam ![]() a u nas słonko aż miło, mała w wózku przed domkiem spała a ja śmigałam na krótki rękaw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja wracam do pracy po wyborach albo tuż przed i jak mi wybiorą nowego wójta to też będę się bała co dalej niby umowa na czas nie określony ale dla chcącego nic trudnego - Polak potrafi ![]() co by na szczepieniu nie było tak źle ![]()
![]() |
#3472 | |||||||||
Konto usunięte
|
już widziałam w klubie, i zapomniałam napisać, że śliczna rośnie mi synowa.
![]() Cytat:
![]() więc jest : -syrop na kaszel -syrop prawoślazowy, -calcium, -nurofen, -maść majerankowa, -spray do nosa, -sól do inhalacji, -kropelki oil olbas, -czopki, -plastry, -gaziki, -woda utleniona -coś na ugryzienia komara, -coś na poparzenia, -witamina C, -dentinox gel, ... i jeszcze, jeszcze więcej.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale bliźniaczki- wcześniaki- mają prawo troszkę się ociągać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co się temperatury tyczy, to dzis rano, jak zawoziłam Tymka do mamy o 10:00 to było 0 (ZERO!) stopni. ![]() nie, nie mam czasu... choc trzeci dzieciaczek mi się kiedys marzy... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() Teraz ulubionym gryzakiem Tymka jest klucz z takiego gryzaka- jest mały, lekki, dobrze dziecku w rączce leży. ![]() http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...238849361.html ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Znacie, macie jakieś zabawki LAMAZE?? ![]() Tak sobie po Allegro chodzę, i mi wpadły w oko zabawki tej firmy, np. http://allegro.pl/lamaze-zabawna-nak...258447438.html http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanu...259363437.html http://allegro.pl/kolorowy-robaczek-...259746689.html http://img07.allegroimg.pl/photos/64.../26/1267222659 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
syrenka Ewci jest z firmy Lamaze
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Po pierwsze - margo, szajajaba - wszystkiego najlepszego, ![]() ![]() bratko -bardzo mi przykro,nawet nie wiem co napisać, chamstwo po prostu. myszko - ciebie tez chyba tak chamsko potraktowali, współczuję. toz to juz kolejne mamy zwolniona za.... macierzyństwo. aż się krew gotuje... moja szefowa nie jest prorodzinna ale przedłużyli mi umowę pod warunkiem,ze wracam po macierzyńskim.ale biuro kiepsko ciągnie więc teraz złoże cv w urzędzie, tylko u nas to nie ma pracy...a miasto daleko ech.na "dokończenie" mojego zawodu nie mam kasy też. nie jest różowo jak u wielu z was zresztą. poza tym nie mam siły cytować, po raz pierwszy od urodzenia moje dziecko dało mi w kość. co do problemów z karmieniem-byłam wczoraj u pediatry, zaleciła dokarmianie 2x butla i po parę łyżeczek warzyw, reszta -cyc. nie wiem jak to wyjdzie. ale mała za mało przybrała przez ostatnie dwa tygodnie. ale co zauważylam dziś -ona wogóle nie ma apetytu -ani na moje mleko ani a modyfikowane.dzis zyła na 100 ml modyfikowanego i kilku łykach mojego.to wszystko ![]() ![]() pediatra pochwaliła pracę z małą-co do leżenia na brzuszku i likwidowania delikatnej asymetrii, bo asymetrii już nie ma ![]() spadam spać, bo mala pewnie wstanie "dojadać" dzień.
#3475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Przeleciałam wątek tyle o ile bo Olcia daje mi popalić.Teraz śpi od 2h po podaniu Virbucolu. Ale od początku... 2 noce wcześniej wstawanie w nocy co godzinę. Poprzedniej nocy obudziła się o 2.30 na cyca.O 3.30 zaczęła się kręcic wiec dałam smoczka i myslałam, że pujdzie spać dalej.A ta nie i zaczęło się.Godzine płaczu, wycia, noszenie nie pomagało,cyca nie chciała.W końcu zapodałam jej rumianku łyżeczką bo butla jest bee i ze zmęczenia padła na kolanach meża.Położyłam ją u nas w łożku i pospała do 7.00.Zjadła na poł śpiąco i pospała do 9.00.Dziś około 16.00 powtórka.Powinna jesc ale nie.Podałam czopka.O 17.30 usneła na pół godziny u mnie na kolanach przy suszarce. Wstała i była w dobrym humorze.Umyłam ją,przebrałam i o 19.00 w końcu zjadła cyca i usneła. Pierdki ida i przy nich sie wybudza w nocy. A czy kolki mogą wystąpic dopiero teraz ![]() Dziś zakupiłam butelkę z Aventu- bedziemy testowac, mleko mm i kaszkę ryżową.No ale nie dostała mm bo śpi. I teraz nie wiem co jest grane albo skok i ten cholerny tydzień z błyskawicą, albo moja kolacja-kanapki z pasztetową, albo zeby ale to najmniej prawdopodobne. A pytałam was po jakim czasie to co zjem znajdzie sie w moim mleku. Cytat:
Cytat:
Ja to mam tyle dobrze, ze miejsce pracy na mnie czeka i tak łatwo mnie nie zwolnia jakby chcieli.No ale w uk jest inna polityka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Konto usunięte
|
Lea, znam lamaze, fajne rzeczy mają, mamy słonika-zawieszkę.
Darianko, nie wydaje mi się, by dopiero teraz kolki były, a czemu zęby wykluczasz? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Darianna-obstawiam skok.Ja już nie wiem do końca jak z tym mlekiem jest ,bo wydaje mi się,że to co jem nie ma wpływu albo moja po prostu wszystko toleruje
![]() Lea-Lamaze mają piękne choć droższe zabawki,ale mnie osobiście urzekły i na pewno Tośka jakieś dostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22676202]Lea, znam lamaze, fajne rzeczy mają, mamy słonika-zawieszkę.
Darianko, nie wydaje mi się, by dopiero teraz kolki były, a czemu zęby wykluczasz?[/QUOTE] No sama nie wiem. Jakoś tak intuicyjnie.Przestała sie ślinić,nie zajada się zabawkami.Patrzyłam na dziąsła i nie są napuchnięte. Cytat:
Lamaze ma fajną laleczkę i tego motylka. A wogole to nie wiem jak kłasć ją do snu bo na boku to zaraz na brzuch się przewraca a na plecach to się do siadu podnosi i leżeć nie chce. Od 2-3 kąpań zaczęła chlapać nogami w wodzie. Właśnie zjadła cyca i śpi dalej. A ja ide sie wykąpać póki mogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |||
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za ciepłe słowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bydgodszczanko Luizka świetnie sobie w tej wanience siedzi ![]() Margo Ewcia ![]() ![]() Miira Mikołajek ![]() Próbuję dalej dojść do siebie. Z jednej strony nawet dobrze, bo i tak w sumie tej pracy nie lubiłam, więc będę miała motywację do zmiany, a z drugiej to kwestia braku wiary w siebie po takim potraktowaniu. Zmykam, bo bym dziś tylko smuciła taki mam niestety nastrój. Dobrze, że dziś już piątek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.