|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
![]() Też myślę że nie warto nic robić za plecami Tz. Trzymam kciuki za owocną rozmowę i nie tylko... Uciekam pod prysznic, miałam już dawno a do Was zajrzałam i się wymądrzam
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie można tak kombinować, najlepiej jak się dostało pracę w bardzo wczesnej ciąży, to ZUS się mniej trzepia
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley właśnie moja kuzyneczka ciągnęła chorobowe tylko do porodu (w tym roku), nie miała przedłużanej umowy, ale u Oliwki już pozamiatane bo ma wcześniej już L4 zanim przepracowała ten miesiąc, można kombinowac u kogos znajomego zatrudnić się fikcyjnie i samemu opłacić sobie te 2 składki Zus apóźniej hop na L4 i do porodu za darmochę siedzieć w domciu ........ a poza tym to nie wymądrzasz się
, wydaje mi się że taki temat jest bardzo istotny w takim wątku i najlepiej znac "na przyszłość" róźne rozwiązania
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
anesko no my tak rozmawialismy zeby zaczac sie starac o nastepnego dzidzolka w lipcu przyszlego roku
Szymek akurat bedzie mial juz 1,5 roczku a jak sie urodzi kolejne to latka no jesli uda sie tak szybko jak z Szymkiem
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wczoraj rozmawiałam z TZ i w sumie przekonałam go że nie ma co czekać do stycznia, więc mam nadzieję że za kilka dni sie nie rozmyśli
w sumie owulka będzie wypadać około 25 ach to jeszcze tylko 10 dni
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko kuruj się i wyślij męża ze zwolnieniem do pracy. Ja zawsze dzwoniłam, że nie przyjdę i dostarczałam po paru dniach zwolnienie.
Anesski brzuszek śliczny, taki okrąglutki Sloneczko no to do roboty Kurczę co się w nocy obudzę na siusiu to potem mnie taki katar męczy, że zasnąć nie mogę i z pół godziny trąbię w chusteczki, nie wiem co z tym zrobić już...
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
Izabela a Ty jeszcze pracujesz? czy na chorobowym jestes? oj ja w pracy odliczam godziny do 15 i do domciu muszę sprzątnąć troszeczkę, a jutro muszę soczki porobić z winogrona .... ja juz żyję kolejnym miesiącem i to czekanie ...... , ach Dziewczyny jestem podekscytowana i już nie moge się doczekać
|
|
|
|
#2260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja wspaniala noc bez wstawania to byl chyba tylko czysty przypadek i kaprys bimbka, bo dzis wc zaliczylam standardowo 3 razy ![]() Dzis na obiad zaszaleje z kurczkiem w sosie slodko-kwasnym z ryzem Lazi za mna juz od 2 dni a tutejszym knajpom na wynos nigdy nie zaufamNo i czeka mnie zakup oliwki do brzuszka
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie pięknie słoneczko świeci, Michas pospal 2h
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley ta Twój Michaś jeździ jeszcze w gondoli?
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
hej
(jakbym wiedziala wcześniej, ze je mam). Byłam też na wymazie z gardła lekarz wczoraj zalecił to badanie żeby wiedziec jakie antybiotyki w ciazy moge brac, to i tak teraz nie ma znaczenia bo dzisiaj wzielam juz 1 sza kapsułkę. Nastałam sie strasznie w kolejce ponad godzinelindsley nie mam żadnej pracy teraz na oku , żeby fikcyjnie cos zalatwic tez raczej nie , ale to pewnie chodzi o to zeby zahczylo na listopad ewentualnie tak? TŻ dba o mnie czasem ma pewnie dosc , ale jakos to znosi. Interesuje sie ciążą, dużo czyta na ten temat i zadaje pytania zmienil zdanie co do pracy w przedszkolu sam widzi, ze zdrowie najwazniejsze jest. Moi rodzice martwią sie i uwazaja, ze powinnam w domu posiedziec a nie pracowac a tym bardziej w przedszkolu gdzie pelno infekcji. Ciesza sie z mojej ciazy niby jest ok, ale zawsze COŚ.jezeli o finanse chodzi to nie bylo by tak zle gdyby nie to , ze za studia musze placic dosc sporo
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jeszcze się jakoś mieści ale już niedługo
Póki chce i może to wolę gondolę bo wydaje mi się że w niej cieplej mu będzie... ale już wczoraj założyłam cienki kombinezon i tak na styk ma tam miejsca. Z tym, że my wychodzimy jak on już do spania się zbiera to nie potrzebuje tyle miejsca na wygibasy...Oliwko dobrze, że tz dba o Ciebie... Nie wiem co Ci poradzić z pracą, ta umowa nie wystarczy , przecież w ciąży można pracować)
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley ja mam ubezpieczenie u mamy w pracy
właśnie wyczytałam, że niepłatne L4 chyba |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
A tak można? Chyba predzej u tz?
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
mama w komendzie pracuje , jest cos takiego jak ubezpieczenie czlonkow rodziny
![]() ide sie polozyc pol nocy nie spalam sniąc o dezynfekcji przedszkola
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-10-15 o 12:20 |
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
znalazłam dopiero Wasz wątek bo też staramy się od miesiąca o dzidzi mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć i że bedę mogła skorzystać z rad bardziej doswiadczonych koleżanek jak już będę w ciąży ![]() Ollliwka Tobie chyba chodzi o ubezpieczenie grupowe np. w PZU a Lindsley (jeśli dobrze zrozumiałam) pisała o ubezpieczeniu społecznym - jak będziesz szła do lekarza
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia witaj, widziałam wcześniej że nas podczytujesz, napisz coś o sobie i trzymam kciuki za Wasze staranka
![]() Oliwka mi też sie wydaje że będziesz mieć nie płatne L4 i faktycznie coś mi sie wydaje że trzeba mieć 30 dni przepracowane i teoretycznie mogłaś iść na chorobowe w 31 dniu pracy. Lindsley ja tak sie pytam przyszłościowo bo jestem zakochana w wózkach dziecięcych Dziewczyny ja jestem taka podekscytowana jakbym już conajmniej w tej ciąży była ........ jak ja się nie moge doczekać |
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
ifcia513 nie mam na myśli grupowego ubezpieczenia
a napiszesz Nam coś więcej o sobie? stan cywilny, wiek, czym się zajmujesz aktualnie ? każda z nas pisała 10pkt o sobie doczytałam, że mężatka
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-10-15 o 13:15 |
|
|
|
#2271 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jestem mężatką od czerwca (choć prawnie to od marca ale cywilny braliśmy tylko dla papierka i dla mnie nie ma takiego znaczenia jak kościelny), mam 27 lat. aktualnie pracuję w administracji w szkole podstawowej. i strasznie chciałabym być w ciąży choć w moim przypadku to niestety może trochę potrwać
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
ja was cały czas czytam zagladam bo ciekawa jestem jak wasze dzieciaczki te w wózkach i te w brzuszkach ale jakos nie mam juz chyba z wami wspólnych tematów - wszystkie albo z maluchami albo w ciazy - a Ty Słoneczko w niecierpliwym oczekiwaniu zeby sie udało szybciutko ![]() a mnie bycie mama jakos nie chce dotyczyc chyba od stycznia zaczniemy leczenie w klinice nieplodnosci i dopiero wtedy wroce do myslenia o dziecku i staran.Ale czytac bede nadal, a jak przejdzie mi dół to moze i pisac znowu zaczne ![]() Witaj Ifcia powodzenia ![]() buziaki dla was i dla dzieciaczków
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
danika nie pisz tak
trzymam za Ciebie ifcia a masz stwierdzone jakieś problemy zdrowotne, że tak napisalas? |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko wiesz co, po prostu staram sie zdystansowac od tego wszystkiego - minelo juz 16 miesiecy staran, z tego od lutego z leczniem, monitoringiem itp....i juz nie mam sily. A teraz jeszcze jakas depresja jesienna mnie dopada chyba. w tym momencie nie wiem czy mam sile znosic nastepne niepowodzenia - wiec wole sie nie nastawiac, zeby znowu nie przezywać zawodu....
Przykro mi ze tak się poplątało z tą twoją pracą, ale jakos dacie rade a przedszkole to faktycznie nie miejsce dla kobiety w ciąży. a nie moglabys w tej sytuacji (jak nie pracujesz) przejsc na studia dzienne zeby nie placic? ale juz nie bede smecic weekend jest i mężulek zabiera mnie do kina na śluby panieńskie.milego weekendu Dziewczyny Edytowane przez danika Czas edycji: 2010-10-15 o 17:02 |
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia witaj
daniś Nie martw się, przyjdzie kryska na Matyska Chociaż doskonale wiem jak się czujesz. Też próbowałam się dystansować nie czytając forum, ale to nic nie dało. Dopiero jakieś życiowe odwrócenie uwagi czasami pomaga.Scio gdzie się podziewasz? |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
danika nie wiem nie spotkałam sie z taka sytuacja odnośnie przejścia z zaocznych na dzienne... ale watpie zeby sie udało...wiadomo, że wolą żebym płaciła im kase
![]() a jeśli o starania chodzi to nie wiem jak to jest tyle czasu próbowac, ale na pewno to trudne tymczasem ciesz się weekendem i czasem z mężem |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od czwartku jestem na chorobowym, bo się przeziębiłam, znowu ![]() i chyba już do pracy nie wrócę, bo łapię wszystkie infekcje nie wiem jak to zniosę, bo ja bardzo nie lubię w domu siedzieć
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
(...)
ups pomyłka... Nie ten wątek, chyba powinnam iść już spać
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-10-15 o 22:28 |
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Dzisiaj się lipnie czuję zresztą tak od ponad tygodnia, ale w nocy bolał mnie migdał i nie spałam ![]() może poleże dzisiaj więcej ![]() iizabelaa zdrówka kochana, a czym się leczysz? ja dzisiaj 3 tab. antybiotyku wzięłam |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
gin jedyne na co mi pozwolił wapno musujące, Rutinoscorbin, Septolete do ssania,
i jeśli będę miała gorączkę to Paracetamol lub Apap
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

, wydaje mi się że taki temat jest bardzo istotny w takim wątku i najlepiej znac "na przyszłość" 
Szymek akurat bedzie mial juz 1,5 roczku a jak sie urodzi kolejne to latka no jesli uda sie tak szybko jak z Szymkiem
w sumie owulka będzie wypadać około 25
ach to jeszcze tylko 10 dni

, ach Dziewczyny jestem podekscytowana i już nie moge się doczekać

Lazi za mna juz od 2 dni a tutejszym knajpom na wynos nigdy nie zaufam

(jakbym wiedziala wcześniej, ze je mam). Byłam też na wymazie z gardła lekarz wczoraj zalecił to badanie żeby wiedziec jakie antybiotyki w ciazy moge brac, to i tak teraz nie ma znaczenia bo dzisiaj wzielam juz 1 sza kapsułkę. Nastałam sie strasznie w kolejce ponad godzine
Nie martw się, przyjdzie kryska na Matyska