|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
tak mialam pasemka ale pozniej nalozylam Syoss 9-5(najjasneijszy) i wyszlo rudo na odrostachm a trzymalm dlugo na wlosach. Po tygodnoi zrobilam ta mieszanka Garnierow ale trzymalam tylko ok.15 min. i na mokre wlosy nakladalam- czyli to bylo takie tonowanie![]() wklejaj fotki! ![]() enchanted- na Twoje fotki tez czekamy! heh a ja sie łudze ze mi odrost ladnie zlapie na popielato-blond jakis garnier lub loreal.. no zobaczym za miesiac i co poradza specjalistki nasze! Pozdrawiam i uciekam spac bo mi sie oczy kleja, pa kochane! do jutra!
Edytowane przez kochaneczka Czas edycji: 2010-10-15 o 00:37 |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to śpijcie dobrze Dziewczynki Ja chcąc, nie chcąc musze walczyć z opadającymi powiekami położę się dopiero po 6, bo w pracy siedze ale zaraz LOSTów sobie puszcze i szybko mi te godzinki zlecą do jutra blondasy |
|
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
no to sie chwale kolorem :P
pierwsza fotka swiatlo dzienne druga noca przy takim srednim oswietleniu :P napisze jakby ktos chciał sprobowac ze to farba 10.23 z CE-CE która wielbię
|
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie wygląda ![]() A w jakim kolorze masz włoski? Nakładasz ją prosto na odrost, czy wcześniej go rozjaśniasz? I jeszcze jedno pytanko: czy masz może gdzieś zapisaną palete kolorków?
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy mam w kolorze popularnie zwanym ciemny blond , nie jest on mysi , bardziej rudawy cieply taki poziom 7.Nakładam farbke na odrost z 9% oxy -nie wychodzi zołto.Na poczatku jest to bardzo cieply bez , a po kilku dniach i szamponie badz masce fioletowej , zmienia sie w zimny popielato-bezowy odcien ![]() Bardzo ja lubie tubka 125 ml u mnie w miescie kosztuje 17 zl. palety kolorów tez ciemne kolorki ![]() http://lh4.ggpht.com/_8iT674YKZ_0/Sk...rba5-3_9-3.JPG http://lh6.ggpht.com/_8iT674YKZ_0/Sk..._farba1_10.JPG http://lh6.ggpht.com/_8iT674YKZ_0/Sk...a4-36_9-36.JPG http://lh6.ggpht.com/_8iT674YKZ_0/Sk...8-23_10-23.JPG http://lh4.ggpht.com/_8iT674YKZ_0/Sk...ba1-11_9-1.JPG http://lh4.ggpht.com/_8iT674YKZ_0/Sk...a0-0_10-77.JPG Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2010-10-15 o 02:27 |
|
|
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za taka cene - nono opłaca się Ja zawsze patrze na chłodne odcienie, przeważnie popiele. Tylko te popiele Ce-Ce wyglądają wręcz szaro, babcinie - nie wiem, jak w rzeczywistości, ale chyba bałabym się ją sobie zaaplikować Jak masz włoski na poziomie 7, to nie masz problemu z kolorkiem ja mam na poziomie chyba 5, także bez wcześniejszego rozjaśniania rady nie da Już nawet bije sie z myślami, żeby zrobić coś na poziomie 7, i odstawić podkłady i rozjaśniacze wybijcie mi to z głowy błagam
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie robie czysta 8 garnier naturals
wczoraj sobie zrobiłam na pasemku i wyszło fajniutko- ciepło, ale nie za rudo. No wiec wrzuciłam dzis na całosc. Jeszcze zostało mi 15 minut trzymania farby. Jakby nie wyszło, i tak bedzie jasniej niz mój naturalny, który jest dla mnie za ciemny i za zimny.kochaneczka
|
#2318 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a moglabys wkleic fotke w naturalnych wlosach? albo chociaz odrost? Ja tez mam w naturalne w cieplym odcieniu, rudawe od slonca sie robily ale ja jestem na poziomie 5-6 takze ciezej mi rozjasnic..Cytat:
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
spłukałam farbe i odrosty rudawe, ale miało byc ciepło, to będzie
ja juz sprawdziłam- wygladam źle w zimnych kolorkach- popiele odpadają, nawet beze nei do konca mi pasują. No wiec mysle, ze bedzie dobrze, tylko mam zagwozdke, bo nie wiem (naprawde! ) czy wolno mi po zakwaszającej masce użyc jeszcze maski z l'biotici biovax. Nie wiem czy to jakos nie popsuje pozamykanych chwilowo łusek.. Ale chyba nic się nie stanie.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-15 o 08:51 |
|
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
mysiu to czekam na fotkii po wysuszeniu!;] a z odzywka.. hmm ja bym cvhyba nie ryzykowala. moze lepiej przy nastepnym myciu??
p.s. mysiu jaki szampon polecasz oprocz Joanny ? bo wlasnie mi sie skonczyly wszystkie!! i musze dzisiaj cos kupic. Wczesniej uzywalam z Apteczki babuni-nawijzajacy(niby) z miodem i mlekiem na zmiane z Nivea intensive repair. w rossmanie widzialam duzo nowych szamponow- z Pantene-jakis nawilzajacy?, z Issany - jakies profesjonalne w duzych butlach i normalne, nie widaomo co wybrac.. chce cos bez silikonu to na pewno!
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
tez stwierdziłam, że nie ryzykuję
![]() dałam dużo joanny bs i ręcznikuję, co sie łane fale zrobiły ![]() ja myję teraz odżywką z Lorysa na przemian z OMO i używam do tego szmaponu dla dzieci j&j rumiankowego. Zarzuciłąm wszystkie inne szmapony, bo jestem na diecie bezsilikonowej i starcza mi szmapon dla dzieci raz na jakis czas do zmywnaia polyqurtenium. Jak chcesz dobry szmapon, to wybierz taki bez silikonow, moze byc nawet zwykła barwa, tylko potem musi byc bardzo dobra odzywka na 10-15minut, zeby włoskom to wynagrodzic. Ale taki szmapon bardzo placze włosy i mozna je rozplatywac potem podczas trzymania odzywki, ale nie zaraz po nałozeniu tylko tak z 10 minut jak ja masz na włosach. kurze, jestem taka ciekawa jak mi wyszło, zaraz lece szuszyc włosy!!!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-15 o 09:07 |
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochaneczka Troszkę spóźniona ale i Twoje włoski wyglądają bosko.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-10-15 o 09:29 |
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
mysia a ja potrzebuję twojej opinii nt rozczesywania długich włosów po myciu.
Ostatnio coś mi się porobiło i w ogóle nie mogę rozczesać włosów po umyciu-szampon ten co zawsze j&j, mocne maski na 10 minut. Potem płucze to chłodną wodą, chodzę w ręczniku z 5 minut i rozczesuje szerokim grzebieniem. No i tu jest masakra. Kołtun na kołtunie, wyrywam tonę włosów-koszmar. Tył głowy praktycznie nie do rozczesania. Co robić? Czesać dopiero po wyschnięciu? będzie łatwiej? Czy uczesać z maską, a potem dopiero po wyschnięciu? Poradź bo ja już sama nie wiem. Są różne szkoły- również taka że mokrych włosów czesać się nie powinno, ale jak mi te kołtuny zaschną to jak ja to potem wyrwę? ![]() Sama już nie wiem, może moje włosy mają już dość długości a są cienkie i gęste do tego falowane...może trzeba by trochę ściąć żeby im polepszyć?
|
#2324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A włosy mam bardzo mocno pocieniowane wszędzie i po wysuszeniu suszarka tak właśnie to wygląda dając efekt suchości ale po godzinie dochodzą do siebie i nie jest tak źle. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Oj bunny współczuje Ci ale ja kiedyś miałam podobny problem.Tak zdecydowanie podcięłam końcówki a potem jak już nałożyłam maskę to szerokim grzebieniem to rozczesywałam.Na końcu spłukiwanie.Po masce włosy się ślizgają i grzebień lepiej czesze wiem nie przejmuj się w takim razie ze na mokro nie możesz czesać jeśli nie ma się wyjścia to trudno.Ja jak bym nie rozczesała włosów po myciu to bym wyglądała jak lew. P.S.Dziekuje za opd. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Yattamanka Nie ma tego złego,bo i tak wrócę do mojego ukochanego kolorku. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- thedoll Oooo a kiedy nadejdzie ten moment farbowania.I czy kupiłaś exellence czy reference 9.1? Snowhitte No dokładnie.Jakos to będzie ale wiem na pewno ze chce wrócić do przedniego kolorku. ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Snow no opinie ma fajne ten spray, chyba go kupię
![]() ale jeszcze się zastanawiam nad tym co pisała infatuated jak myślsiz który lepszy?? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...emperatury.htmhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...moochronny.htm Kochaneczka ślicznie Ci wyszło Bunny mi po tym johnsons baby też osttanio nie dało się w ogóle rozczesac, dlatego z niego zrezygnowałam Dziewczyny przepraszam, że wczoraj tak zniknęłam, ale jestem chora i okropnie się czuje...a wczoraj to już w ogóle była masakra, nie farbowałam, ale dzisiaj będę już na pewno farbowała, także na 100% zdam relacje
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loreal ma w nazwie właśnie perłowy bez a garnier tylko ash blond.Czyli mam to rozumieć ze oby dwa są bezowe tyle ze jeden z domieszka popielu a drugi perły?Nie mam pojęcia a którą się zdecydować,bo w weekend chyba położę któraś z nich.
|
|
#2327 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mysiu a powiedz mi jak to wyglafa krok po kroku to mycie odzykwa? ja mam z Rossmana tą o prostym skladzie Isana- biale opakowanie z z rozowa zatyczka. Moglabym ja wykorzystac do mycia. Prosze opisz jak Ty to wykonujesz ![]() co do szamponu to narazie szukam ale mysle o jakims delikatnym bo ja wole odzywcze maski albo odzywki (niekoniecznie z silikonami) pozniej nalozyc co do szamponow dla dzieci to mylam kiedys Babydreamem ale wlosy byly az"skrzypiace" ale dlugo nim mylam. pozniej mi sie znudzilo i wrocilam do normalnych ale koniecznie bez silikonow![]() Cytat:
ale to ostatnie farbowanie to nie jest wcale zle wg mnie, odrosty ladnie Ci rozjasnilo a przeciez bez podkladu robilas prawda? takze pozostaje tylko troszke ochlodzic kolorek plukankami lun szamponem i bedzie fajnie I tak za jakis czas nalozysz inna farbe tak jak wspominalas
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
Adzi ale ten o którym pisałam?? tylko, że brzozowy??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...pokrzywowy.htm a tak poza tym dziewczyny to ja siebie też wolę w chłodnym blondzie...
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
j&j to jeden z gorszych szamponow lepsze opinie ma z rosmanna i hipp jesli chodzi o dzieciece delikatne do mycia wlosow po drugie wlosy czeszemy jak mamy na wlosach maske odzywke przed samym plukaniem no i wlosow nie wycieramy tylko wyciskamy wode w koszulke bawelniana nie w recznik
![]() mysia ciekawe jak tam kolorek
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
Bunny ja czesze zawsze mokre z duza iloscia odzywki. Nawet jak mi wsiaknie we wlosy i ciezko sie rozczesuja to dokladam ekstra tak ze az z grzebienia mi splywa. Jak chce miec krecone to zostawiam ten nadmiar a jak proste to delikatnie splukuje woda.
milusiaam fryzjerka do ktorej chodze w Polsce robi wlasnie na ce ce i fajne te farby. Kondycja wlosow niezla takie milutkie i blyszczace, nie rudzialy w tepie ekspresowym. A jakiej maski fioletowej uzywasz? Chyba zakupie jakas suszarke bo mam taka zabytkowa...Jak zaczne suszyc suszarka moze nie beda sie tak puszyc. Moje wlosy wyprostowane wygladaja strasznie jak popalone, a prostownicy nie chce uzywac. infatuated a to mleczko z got2 uzywalas jakos dluzej, nie wysusza wlosow? co do blysku po syosse byl jednak duzo wiekszy
|
#2331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nic, poprawisz następnym razem. masz jakąs ulubioną farbkę w ciemno?zdjęcia niedługo dodam, ale jeszcze mam mokre włosy. Jestem zadowolona. Kolor nie jest ani troszke rudy, jest neutralny, nawet dosc zimny, ale mam nadzieje, ze się to ociepli podczas kolejnych myc. wiadomo, ze kolor dochodzi. niestety falki klapły, ale to podobno normalne po farbie, nastepnym razem powinno byc lepiej. Cytat:
hmm.. a próbowałas umyc włosy porzadnym prostym szamponem? potem zrobic maskę co zwykle, ale z dodatkiem protein- np hydrolizowaną keratyną dostepną np na mazidłach za niecałe 3zł. moze Albo maske z l'biotici latte- ma proteiny mleczne. moze włoski sa po prostu głodne a nadmiar mocnych silikonow z masek je zapchał i nie moga nic przyjac? a rozczesac na masce a potem jeszcze nałozyc cos bez spłukiwania i jeszcze raz rozczesac? Cytat:
jak robie OMo, to robie troche inaczje, niz każa, bo nakładam na całe włosy odzywke do mycia-lekką,masuje, spłukuje, nakładam tylko u nasady szampon masuje, nakładam odzywke te co zwykle. w prawdziwym omo nakłada sie lekka odzywke na konce, szmapon na nasade, masuje szmapon i spłukuje. A ja robie jakby dwa mycia-pierwsze odzywka, drugie delikatnym szamponem, ale bez nakąłdania go na całe włosy.
|
|
#2332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a uważacie, że do prostowania lepsze jest mleczko/balsam czy spray?? bo zamierzam kupic i nie wiem co i jaki
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-10-15 o 10:09 |
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
caskada ależ ja wiem że włosów nie trzemy! ręcznikiem
ja po prostu zawijam włosy i chodzę tak 5 minut aż odsiąkną. A nie widzę różnicy między ręcznikiem 100% bawełny a koszulką 100% bawełny, może masz jakaś własną teorię nt rodzajów bawełny? ![]() Mnie bardziej interesuje to, jak umyłam włosy szamponem, spłukałam, dałam maskę i teraz: -czesać z maską? -płuczę maskę-czesać po spłukaniu? -czesać dopiero włosy po wyschnięciu-kołtuny jakoś się wyczeszą? kiedy czesać??? Ja mam tak po każdym szamponie a z j&j ani BD nie zrezygnuję bo tylko po nich nie mam swędziochy i mięciutkie włosy. Skóra ważniejsza niż włosy. Jak zmienię to znów będzie łupież i strupki. A kołtuny się wyczesze 2x w tyg-męka ale trudno. Adzio jak farba ma nr.8.13 to musi być poziom 8 a do tego pigment popielaty i złoty co daje razem beż. Jak będzie 8.1 to pigment tylko popielaty. Niezależnie od firmy, chyba że firma sobie zmieniła numeracje kolorów- ale to się rzadko zdarza. Perłowy to najczęściej np.8.2 lub 8.23...
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
bunny, krecone włosy nalezy czesac jak są mokre z odzywka, ewentualnie potem jeszcze na balsamie bs. taki jest przepis.
wrzucam obiecane zdjęcia, ale kolor nie do konca jest oddany, bo mi tu słonce swieci, wiec zamknełam zaluzje i wtedy tez nie jest to. no, ale mniej wiecej. fale umarły ale odratuje je za pare myc.
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
mysia m
jakiej odżywki używasz do mycia omo??? moze być taka z dove?? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...iszczonych.htm
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tym ze masz lekko rude się nie przejmuj bo to powinno się wypłukać jeszcze podczas mycia. Ja mogę z własnego doświadczenia powiedzieć ze mi szampon fioletowy nigdy jeszcze nie ochłodził lekko zrudziałych odrostów.Taki już urok moich włosów ,to chyba zależny od pigmentów zawartych w danych włosach. Ewcia Pójdziesz do apteki i zobaczysz jak maja na stanie pokrzywowy to weźmiesz ,jak nie to poproś aby Ci zamówili i na drugi dzień będziesz mogla go odebrać.Ja zawsze tak robię. ![]() mysia m Bardzo ładnie Ci wyszło.Włoski takie lśniące i widać ze mięciutkie muszą być.Super.Chyba zadowolona jesteś co? Moja farbka to już przetestowany ostatnio loreal 8.13 Teraz się jeszcze zastanawiam czy wezmę loreala czy garniera bo jest tu taki o tym samym numerku.Zastanowię się jeszcze.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-10-15 o 10:29 |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
odzywka dove jest za mocna, to musi byc odzywka bez silikonow, poszukaj w spisie dla kręconowłosych.
ja myje lorysem, ale ma parafine, wiec podobno jest niedobry. moga byc z serii Isana rossman i Hegron, mrs potters aloes, gingo. Tyle pamietam.
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
mysia dzięki!
właśnie o to mi chodziło czy czeszemy z odżywką/maską czy nie. następnym razem tak spróbuję zrobić. a twój kolor jakoś tak chłodno w blasku wyszedł wraz... odrosty chyba ciepło? ładny kolor, taki naturalny.
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Koszulka i recznik z mikrofibry pomaga w wyciskaniu fal i lokow. Generalnie cos co szybko odprowadza absorbuje wode z wlosa. Nawet pielucha tetrowa jest dobra . Przy prowadzeniu wlosa na prosto chyba nie ma to wiekszego znaczenia czym wycieramy wlosy. No byc moze majac wlosy puszace sie lepiej uzywac recznika zeby prostowane nie puszyly sie bardziej.
Dziewczyny czy macie jakies doswiadczenia z biotyna jako odzielnym suplementem? Bo chyba dzis sobie poszukam.
1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/ Edytowane przez kiciamała Czas edycji: 2010-10-15 o 10:30 |
|
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))) chyba jestes zadowolona? jest zlocisty ale nie rudy, i na 2 zdjeciu taki na pol chlodny swietny!! pokaz fotki jaki mialas odrost przed farbowaniem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

wybijcie mi to z głowy błagam

ale to nic, poprawisz następnym razem. masz jakąs ulubioną farbkę w ciemno?