|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
![]() co do skuteczności to są dość efektywne a w ciązy tylko specjalne serie można Ja po ciąży nie nabyłam ani 1 rozstępu ani cellu, a nadbiło mi 27kg Więcej niespodzianek dostałam po dietce
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam, że prawdopodobnie ma kofeinę
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 wiesz nie to ze na mus musi byc dziewczynka, mojemu mezowi sie marzy, bo u niego same chlopy w rodzinie, to nasze pierwsze dziecko, wiec ciesze sie ze w ogole zaszlam, co ma byc to bedzie
![]() a ja zaraz bede robic risotto z grzybkami mniam choc ostatnio to wiekszosc zjada moj maz, bo nie mam zbytnio apetytu ![]() Tez za niedlugo bede musiala sobie sprawic spodnie, narazie wystarczaja mi jeszcze te leginso-getry i tuniki, bo jest cieplo, ale nadchodzi jesien... Pozatym ide dzis na wosk, bo w pon wizyta u gina wiec trzeba jakos wygladac heheJezszcze chcialam sie odniesc do tych wyjazdow i lotow samolotem, uwazam ze podroze w ciazy, jesli sie czujemy dobrze jak najbardziej tak, ale nie takie dalekie, bylam w Tajlandi i tam jest nie za czysto, pozatym zupelnie inne jedzenie, w ciazy nie polecialabym, ale ja to ja z kolei Egipt, tam jest problem z woda, wiec tez nie, latajmy raczej po Europie, jest tyle pieknych miejsc
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Wybierz taki krem na którym piszę że jest dla kobiet w ciązy, to bardzo ważne, bo przez skóre mogą sie dostać jakieś niezbyt pożyteczne dla bejbika środki.
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zarejestrowałam
, dopiszę to serum do listy miliarda innych rzeczy, których nie można. Ehhh...z jednej strony "nie czytaj tych rzeczy.." ale jak tu nie czytać jak za każdym rogiem na ciężarówkę czeka niebezpieczeństwo pod postacią śledzia, sera, czy kremu... tak bym nie wiedziała, że nie mogę
|
|
|
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czesto lubilam jak moj Tż sobie noge na moja zarzuca ale lezalam wtedy prawie na brzuszku. teraz to nie wchodzi w gre bo mnie pobolewa. w nocy nieraz sie budze i musze zmienic pozycje.Bylam dzisiaj na pobraniu tego HCV...znowu zemdlalam:-( nie wiem co to bedzie jak bede rodzic??? ![]() odebralam wyniki moczu: leukocyty- ujemne a powinny byc 0-20 glukoza NORM a powinna byc ujemna pH 8 a powinna byc 5-7 bakterie nieliczne dosc liczne fosforany bezpostaciowe
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Mi właśnie mąż za chwilke przywiezie moje badania moczu i krwi. Dobrze, bo zobaczę czy wszystko dobrze z wynikami!
|
|
|
|
#3008 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja nie wiem jak to z tymi kremami jest - nie szukalam info na ten temat, ale nie jestem przekonana, ze te wszystkie antycellulity moga zaszkodzic
przeciez do krwiobiegu krem nie wnika, a to jedyna droga do dziecka... nie ma (chyba) mozliwosci zeby przez skore cos sie do organizmu dziecka dostalo, w koncu jest jeszcze pecherz plodowy.Ale powtarzam, nie informowalam sie dokladniej, pisze co mysle. |
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Witam moje Panie
Ja wstałam dziś o 6.00 hahaha. Wysprzątałam dom, ugotowałam zupkę jarzynową a na drugie rybkę, z ryżem i surówką z czerwonej kapusty ![]() Potem byłam u teściowej na kawie i wróciłam i leże bo mnie kręgosłup boli! A na 16 ma przyjść dziewczyna na paznokcie. I 3h bede siedzieć i robić Ja to też nie wiem który mam tydzień! Jak liczycie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to jest zarazem pierwszy dzien ciąży?? Czyli jak ja miałam okres 27 sierpnia tj piątek to który mam tydzień?? Help! 27sierpnia zaczął mi sie pierwszy tydzien ciąży.... 3 wrzesnia 2tydz 10 wrzesnia 3 tydz 17 wrzesnia 4 tydz 24 wrzesnia 5 tydz 1 pazdz. 6 tydz 8 pazdz. 7 tydz DZIS zaczął mi sie 8 tydzien tak?? Bo ja nie wiem jak to sie liczy
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka
z tym liczeniem, to mi chodzilo o to, ze internetowe kalkulatory nie sa jednomyslne i pomijam fakt, ze jedne licza od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, a inne od dnia owulacji, ale nawet te ktore licza wg tych samych zasad podaja mi inne tygodnie ja mialam ostatnia miesiaczke 10.09 i wg wiekszosci dzisiaj zaczelam 5tydz. no i chyba tego sie bede trzymac. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
mama tez i kremu dermosan teraz jest tego tyle, ze trudno sie zdecydowac
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ladne imie dla dziecka Oluś- Aleksander hehe moja tesciowa tak na mojego wola choc Tż ma na imie Daniel
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-15 o 13:14 |
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a w Tajlandii z zołądkiem sensacji nie miałas ?? Aha i jak z tymi kremami na rozstepy? Już używaC? I na biust tez ?? Mustella kiedys była chwalona? Nadal jest ?
|
|
#3015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie zawsze te najdrozsze sa najlepsze... zwykle sklad chemiczny jest taki sam.... ja tez sie zastanawiam nad swoim tygodniem ciazy- @ mialam 20 lipca, a z usg wynika ze zaszlam 16 lipca ![]() zobaczymy co mi wykaze 20.10
|
|
|
#3016 | |
|
Konto usunięte
|
daisy: pamietaj, zeby pic wode tylko butelkowana, myj owoce warzywa przed jedzeniem, przed zamowieniem jedzenia zwroc uwage na czystosc lokalu
wypocznij i nazbieraj sil na przyszlosc ![]() ja w pierwszej ciazy smarowalam sie oliwka 2 razy dziennie i wszystko bylo ok az do ostatniego tygodnia, wtedy wyszly rozstepy, niestety U mnie tez rybka na obiad, tylko jeszcze nie wiem jaka, mam 3 rodzaje do wyboru i sie zdecydowac nie moge ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2268307 0]daisy: pamietaj, zeby pic wode tylko butelkowana, myj owoce warzywa przed jedzeniem, przed zamowieniem jedzenia zwroc uwage na czystosc lokalu
wypocznij i nazbieraj sil na przyszlosc ![]() ja w pierwszej ciazy smarowalam sie oliwka 2 razy dziennie i wszystko bylo ok az do ostatniego tygodnia, wtedy wyszly rozstepy, niestety U mnie tez rybka na obiad, tylko jeszcze nie wiem jaka, mam 3 rodzaje do wyboru i sie zdecydowac nie moge [/QUOTE]Własnie już zakupiłam te żele antybakteryjne oraz przeciwko komarom miskitierę. Robicie mi smaka dziewczyny na te rybki !! Kupujecie mrożone i potem rozmrażacie? Mnie z takich mrożonych często się robi taka niefajna ciapa.... A filety kupujecie czy co ![]() Ja ostatnią @ miałam 03.09 i wczoraj pan dr mi powiedział, ze to przełom 5/6 tyg a z kolei z usg na podstawie rozmiaru wynika, że 6tc i 5/6 dzien
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-10-15 o 13:37 |
|
|
|
#3018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
np. bigos tak strasznie lubie a nie umiem ![]() a z ryb smazonych zawsze mi ciapa wychodzi
|
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz już prawie 7 |
|
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
a dziewczyny to jeszcze tymi potrawami sypia ze szok slina do podlogi
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kobietki
Widziałam się dzisiaj w moją bratową i malutką Zuzią ( ale słodka ) i dostałam następną część wyprawki ciążowej ( do oddania, bo będą starać się o drugie, jeszcze nie teraz, ale kiedyś ):- dżinsy z pasem ciążowym, - sztruksy czarne z pasem ciążowym, - poradnik " W oczekiwaniu na dziecko", - taką wielką poduchę do spania dla ciężarnych ![]() Jak założyłam dżinsy, to już widać maleńki brzuszek ).
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo aleksandrę ![]() tztowi tez sie podoba ![]() allle mnie dzisiaj brzuch swedzi dziewczyny Klubik nam sie ładnie rozwija, zapraszam
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-10-15 o 13:46 |
||
|
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
ja też mam ochotę na rybę....ja często kupuję świerze, bo w przypadku mrożonych lód waży wiecej niż sama ryba
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Tą książkę też mam, bardzo fajna, mnóstwo informacji. A wczoraj kupiłam http://www.poczytaj.pl/78734 jest też miejsce na notatki i zdjecia, z jednej strony ciąża, a z drugiej pierwszy rok dziecka. Fajna
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczegolnie dzisiaj... zrobil sie twardy i napiety, cala noc mnie skora ciagnela.Tyle ze ja waze jak dotad 3kg na plus ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- ide teraz na male zakupy oby sie nie nadzwigac, ale sloneczko wyszlo i musze sie przejsc powietrza zalapac po dzisiajszym mdleniu....odezwe sie pozniej, milego popoludnia buzka
|
|
|
#3025 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja się ulatniam do wieczora bardzo żle się czuje zdenerwowałam sie rano jak wstałam mądrym ojcem mojego 1dziecka i mi ciśnienie daje się we znaki wzięłam persen na uspokojenie /wiem, że trzeba z tym uważać 1raz w ciąży brałam/ idę bo z nadciśnienia mi sie chce wymiotować aż -/
Napiszę po wizycie u gina mam na 18 Buzia Ciężarówki i miłego dnia
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
Pa Alicja, i koniecznie napisz po wizycie
|
|
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Alicja powodzenia na wizycie
Czekamy na dobre wiadomości
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie dostałam zaproszenia do klubu
Tak miało być, czy dlatego, że się nie upominiałam ?
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki wrocilam ze sklepu, kupilam sobie mandarynki, ogorki i pomidorki... wam tez tak smakuja??? za mna chodza, ze szok.
ide zaraz wziac prysznic i biore sie za obiadek ![]() pogoda jest super
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

z kolei Egipt, tam jest problem z woda, wiec tez nie, latajmy raczej po Europie, jest tyle pieknych miejsc
, dopiszę to serum do listy miliarda innych rzeczy, których nie można. Ehhh...z jednej strony "nie czytaj tych rzeczy.." ale jak tu nie czytać jak za każdym rogiem na ciężarówkę czeka niebezpieczeństwo pod postacią śledzia, sera, czy kremu... tak bym nie wiedziała, że nie mogę 

czesto lubilam jak moj Tż sobie noge na moja zarzuca