|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 423
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
od roku u¿ywam henny i powiem Wam, ¿e rzeczywi¶cie mniej niszczy w³osy i ujarzmia nesforne skrêcaj±ce siê koñcówk, ale...na wypadanie nie pomog³a
|
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 170
|
Czy wam te¿ A¯ tak wypadaj± w³osy?
. Ju¿ nie wiem co robiæ. ¯adne Seboradiny, Nerily, wody brzozowe, tabletki nic nie pomagaj±. Na dodatek ten stan utrzymuje siê ju¿ jakie¶ ponad dwa lata. Wychodz± mi nawet m³ode, odrastaj±ce w³oski. Reszta cia³a jest pokryta konkretnymi w³osami, szczególnie rêce.
Edytowane przez Noc(nik) Czas edycji: 2010-10-14 o 20:44 |
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 185
|
kochany nocniczku
ja dla pocieszenia powiem Ci, ¿e tyle, to mi teraz leci przy ka¿dorazowym czesaniu i bardzo siê z tego cieszê, bo by³o tego 5 razy wiêcej a jak jest tyle to superowo teraz ...choc zauwa¿am, ¿e leci ich z dnia na dzien mniej i mniej
|
|
|
|
#2437 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Ja tez mialam duzy problem z wypadaniem wlosow. Nigdy nie bylam na diecie i wyniki mialam w normie.. Dosc czesto farbowalam wlosy ale co tam
Wszystkie to robimy Robilam w zeszlym roku mezoterapie (bolalo jak nie wiem co i po kuracji wypadaly jak dawniej:/) i badania o nazwie analiza pierwiastkowa i trichoskan (musialam sie poswiecic i ogolic kawalek skory glowy) i nic to ani nie dalo ani pomoglo. Doktor ktory to robil - te analize pierwiastkow± (w ³odzi) kazal jesc suplementy.. magnez, wit c b1 b2 b6, cynk, wit a zelazo i takie tabletki z manganem. Problemu to nie wyleczylo a meczylam sie z tymi tabletkami 3 misiace No ten trichoskan to w ogole paranoja... gol± Ci glowe zeby powiedziec ze wlosow( Eureka!!!! wypada Ci wiecej niz odrasta.. I mowia ze na przeszczep sie nie nadaje - zebym przyszla jak wylysieje - oby sami wylysieli Strata kasy i czasu... Niedawno bylam w takim miejscu w poznaniu - taki gabinet trychologiczny na ul.Ho¿ej - gdzie zrobiono mi badanie i okreslili przyczyne wypadania. Jestem w trakcie zabiegow i widze poprawe - ponoc nie kazdemu sie to poprawia juz podczas zabiegow ale mi juz nie wypadaja w takiej ilosci (a wypadalo mnostwo i to jeszcze z cebulkami!!!!) Napisze cos wiecej jak skoncze te zabiegi
|
|
|
|
#2438 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
je¶li mo¿esz to napisz ile kosztuj± takie zabiegi?i na czym polegaj±.. bo mo¿e bym z nich skorzysta³a. ³ód¼ jest zacofanym miastem. jak bêdzie trzeba to siê wybiorê do poznania s³ysza³am, ¿e to piêkne miasto
ja nigdy w ¿yciu nie farbowa³am w³osów, nie u¿ywa³am prostownicy, suszarka w wyj±tkowych okoliczno¶ciach i tylko zimne powietrze a lec± okropnie. nawet do tego badania nie muszê siê goliæ na ³yso;/
|
|
|
|
#2439 |
|
Przyczajenie
|
Ups
Edytowane przez joassiaa Czas edycji: 2010-10-15 o 12:07 |
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 262
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
ooo rany dziewczyny musze to napisac, bo nie mam sie zkim podzielic radosn± nowin± i nie mam siê z kim cieszyæ swoim szczê¶ciem...
ostatnie dni cieszy³am sie z tego , ¿e przy czesaniu wypada mi juz tylko ok 70 w³osów przy czesaniu dzi¶ rano wypad³o mi 27 w³osów ja nie ¿artujê ...co prawda skrêt loków mi siê jaki¶ taki strasznie brzydki zrobi³ ale co tam najwazniejsze, ¿e nie lec±
Edytowane przez M³ódka Czas edycji: 2010-10-15 o 12:09 |
|
|
|
#2442 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wpisz sobie na necie ul.ho¿a trychologia i powinnas znalezc kontakt powodzenia![]() Ps. nie sugeruj sie tym linkiem co Ci sie wyswietli jak klikniesz na trycholo... z handsom man. oni robia peruki i tupeciki czytalam gdzies na internecie
|
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 032
|
Cytat:
Ja po myciu wpadam w 2-dniow± depresjê po czym znowu musze umyæ w³osy i tak ko³o siê zamyka !Cytat:
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
M³ódka zazdroszczê
|
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma co zazdro¶ciæ dziewczyny, bo wierzê, ¿e wam tez siê uda
Dorotka to ten wax https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-wypadania.htm (z tym, ¿e teraz nie zawiera w sk³adzie tych wszystkich parabenów) ...ja tylko przypomnê, ¿e przyczyn± mojego wypadania w³osów okaza³o siê picie wody ¼ródlanej (o czym pisalam ni¿ej ) ale nawet jak siê juz poprawio do stanu takiego jak u Noc(nik) to i tak jeszcze lecia³y a po wczoraj jestem w ciêzkim szoku...zamierzam tego waxa u¿ywac tak ok co 3-4 mycia-zobaczymy czy to wystarczy (ja trzymalam go na glowie troche ponad pó³ godz i to nie¼le podgrzanego cieszê siê strasznie ![]() i trzymam za was kciuki-wkoñcu i wam sie uda ------- btw-Dorotka-klikne³am na Twojego linka
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez M³ódka Czas edycji: 2010-10-15 o 13:30 |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, mi po tym Waxie w³osy lecia³y wraz ze strumieniem wody :P
Teraz mam ten z proteinami mlecznymi: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-mlecznymi.htm
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2010-10-15 o 14:01 |
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
u mnie tez musze powiedzieæ, ¿e na pocz±tku lecia³o od 180 do 200 przy samym myciu do tego ok 70 przy czesaniu przed i po myciu.
Dzisiaj kolejny sukces 90 wypad³o przy myciu a pryz czesaniu przed 26
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 032
|
Cytat:
Z tym wypadaniem od wody to raczej mnie nie dotyczy ... mnie siê wydaje ,¿e u mnie g³ównym powodem sa hormony a 2-ga rzecz to moja nerwica ... Z pocz±tkiem listopada albo tak ok 10 idê na badania hormonalne zobaczymy czy co¶ to da . Powiedzcie mi kochane , czy która¶ z Was jak robi³a badania na prolaktyna itd. i jak wysz³y z³e to jakie dalej leczenie zastosowa³ Wasz endo ?
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
zacytuje pytanie z innego watku...
a to mam jeszcze jedno pytanie... chodzi o mojego TZ. dermatolog mu powiedzial, ze lysieje genetycznie i juz. nic nie da sie z tym zrobic. faktycznie sie nie da? nie ma preparatow hamujacych wypadanie, albo silnie regenerujacych cebulki ? zawsze mi sie wydawalo, ze lysienie mozna powstrzymac pokrzywka? skrzypem polnym i jakims dobrym preparatem. Mylilam sie? uzywal szamponu dermena chyba o ile pamietam, efekt ciezko bylo zaobserwowac. macie jakies rady od czego zaczac kuracje? |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszam siê, ze nie jestem jedyn± która liczy swoje w³osy
jak powiedzia³am lekarzowi ze licze w³osy to mnie wysmia³ w twarz |
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 085
|
Bylam dzis u fryzjerki i ona stwierdzila, ze bardzo mi wlosy leca (wow niemozliwe
). Powiedzialam jej, ze zawsze tak mam na jesien (tak naprawde to odstawienie tabletek anty, ale reszta pan w salonie nie musi wiedziec takich rzeczy). Pozniej spytalam czy widac juz jakies nowe, a ona sie na mnie popatrzyla z takim wspolczuciem i stwierdzila, ze ona niestety nic nie widzi :/ to bylo przygnebiajace :/
|
|
|
|
#2452 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
joanna RZEPA szapon wzmacniaj±cy z od¿ywk±- do w³osów przet³uszczaj±cych siê, ze sk³onno¶ci± do ³upie¿u oraz wypadania
JEST BAARDZO DOBRY. jednak widaæ, ¿e mniej wypadaj±. to samo z przet³uszczaniem, ³upie¿u te¿ brak, ale ten ostatni i tak rzadko miewa³am. |
|
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
...kurcze..ja w to po prostu nie wierzê, no nie wierzê
w wieczornym czesaniu wypad³o mi 8 w³osów nie wierze, no nie wierzê i ju¿...bedzie musia³o min±æ kilka dni to mo¿e uwierzê ![]() Ps. po tym waxie bardzo zmniejszy³ mi sie ³upie¿ (nie spodziewa³am siê, bo nawet dermatologiczne kuracje mi nie pomaga³y
|
#2454 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
Dziewczynki czy u¿ywa³a która¶ z was mo¿e tej maski http://mineralcare.pl/index.php?page=mineral-hair-mask lub innej z Mineral Care? Ona nie jest specjalnie przeciw wypadaniu w³osów, ale ogólnie jest od¿ywcza. My¶licie, ¿e mo¿e pomóc na wypadanie? Mam j± w domu, bo moja mama kiedy¶ przez przypadek kupi³a i nie wiem, czy zacz±æ jej u¿ywaæ. Co my¶licie?
|
|
|
|
#2455 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 970
|
Cytat:
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mn±, pomó¿ mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2010-10-16 o 12:25 |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zasiedzenie
Wiadomo¶ci: 5 612
|
Cytat:
Nebula, udzieli³am Ci wczoraj odpowiedzi w tamtym w±tku. Zerknij proszê. |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 007
|
czyli u Ciebie taki efekt po Waxie ? ale którym?
pytanie do M³ódki ;P
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
Sarenko-2 moje posty ni¿ej jest odno¶nik do KWC ¿eby mozna by³o zobaczyæ na obrazku ktory to wax
to jest ten br±zowy z zielonym napisem "do w³osów wypadaj±cych"Tendencja sie utrzymuje-dzis rano przy czesaniu wypadlo mi 30 w³osów i to przy baaaaardzo d³ugim czesaniu (bo mi zawsze wiecej wypada rano ni¿ wieczorem Zobaczymy jak bedzie dalej-ja z tego waxa jestem megazadowolona, ale to trzeba spróbowaæ, bo wiadomo, ¿e nie ka¿demu pasuje to samo :-P
|
#2459 |
|
Przyczajenie
|
No nie wiem.., Jak chcesz.. Ponoc nie kazdy trycholog jest taki sam wiec poszukaj tych skutecznych
g³owa do góry..
|
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
dziewczyny a co powiecie na to ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-do-wlosow.htm mam toto od daaawna i sobie le¿y w ³azience i w³a¶nie zauwa¿y³±m ze to do w³osów tylko czy toto nie ma jakich¶ slsów![]() w³a¶nie siedze z henna na moich drastycznie obciêtych w³osach buuuuuuuu. muszê wypróbowac patent z woda mineraln± ![]() dobranoc
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

. Ju¿ nie wiem co robiæ. ¯adne Seboradiny, Nerily, wody brzozowe, tabletki nic nie pomagaj±. Na dodatek ten stan utrzymuje siê ju¿ jakie¶ ponad dwa lata. Wychodz± mi nawet m³ode, odrastaj±ce w³oski.
Reszta cia³a jest pokryta konkretnymi w³osami, szczególnie rêce.
wypada Ci wiecej niz odrasta..

buuuuuuuu.