|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Nie wiem tylko co mam zrobić z moim wieczornym wyjściem z mężem - przez to wycie małej i spanie mi na rękach nie miałam kiedy odciągać pokarmu i nie mam na wieczór... a boje się, że jak jej znowu podamy butlę to problemy z brzuszkiem wrócą...
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Pomi widzę ,że Tymek ma taką samą "fryzurę "jak Kinia: z tyłu długie a z przodu łysinka
Małej już zaczęły wyrastać włoski więc może do chrzcin będzie miała czuprynkę
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wczoraj była położna i powiedziała, że moja mała wcale nie ma pleśniawek tylko właśnie jęzorek biały z mleczka i żeby jej tylko jęzorek myć. Moja mama mówi tak samo... i kazały mi nie dawać tej nystatyny... Cytat:
Tak się zastanawiam nad kupnem chusty. Już 3 dzień mała na mnie leży i nie chce spać inaczej niż leżąc mi na kolanach. Nic przez to nie mogę w domu zrobić a jakbym miała chustę to może mogłabym jakieś podstawowe rzeczy porobić typu chociaż mycie naczyń czy obiad... Co myślicie o takiej? To chusta dla początkujących: http://allegro.pl/chusta-nosidelko-k...263021991.html
|
|
#1504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że małego mniej brzuszek boli Cytat:
Cytat:
I jestem przy okazji ciekawa, jaki kolor włosów będzie miał, bo rzęsy i brwi jaśniutkie... ![]() Cytat:
Ale myślę o takiej huście na wypadek szybkiego pójścia do sklepu. Mieszkam na 4 pietrze i każde wyciaganie wózka jest katorgą!
|
||||
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Zamowilam na allegro (jeszcze nie doszla) i kupilam w sklepie dzieciecym. Wzielam ostatnie 2 z szeroka szyjka (jakos nie umiem zaufac tym z waska..).
Ale na pewno je inaczej, bo po 1. nie widac babelkow powietrza, a po 2. wczesniej jak jadl to czasem bylo slychac jakby powietrze mu po brzuchu latalo (jakby.. przelewanie?), a przy tej butelce nie slychac nic. Na allegro wychodzi taniej. Butelke 240ml mozna kupic za ponizej 30zl, a w zwyklym sklepie byla za 40zl. Bylam tak zdesperowana, ze wolalam wczesniej kupic drozsza i pozniej czekac na te zamowione, tansze. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
U nas niestety tak dobrze nie ma z kupami 1 kupa na dzien lub dwa, robiona w strasznych mekach. Latwiej jest tylko jak mu pomoge termometrem albo Windi, ale postanowilam juz nie ingerowac, dopiero w naprawde drastycznej sytuacji...
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć... Ciężko Was nadrobić...
U nas wszystko ok.. czasem dopadają mnie gorsze dni (m.in. wczoraj), ale ogólnie nie jest źle.. Karolcia całe dnie potrafi wisieć na cycu, dziś wyjątkowo śpi... Martwi mnie, ze słabiutko przybiera... w ciągu 2 tyg. leczenia żółtaczki Luminalem nie przytyła! A w ciągu następnego tygodnia tylko 100g. Nareszcie zaczęam jeśc 'normalnie'. Łącznie ze smażonymi kotletami czy plackami ziemniaczanymi i nawet ciastka w czekoladzie wcinam (max. 1-2 dziennie) i nic jej nie jest ![]() Kolek póki co nie ma, daję jej 2x dziennie Debridat 2,5ml.. U pediatry byłysmy już 3 razy, raz to był patronaż pediatry z przychodni, 2x prywatnie w związku z zółtaczką i kontrolą.. teraz wizyta za 4 tyg. W międzyczasie zbadał ją po raz kolejny pediatra w przychodni, gdy byłam ją zważyć (akurat się napatoczył i postanowił kontrolnie osłuchać). Szczepienia - my idziemy programem na 6tkę - szczepionka 6w1 Infarix Hexa (ok.200zł za 1 dawkę, ale na tym oszczędzać nie będziemy).. Zapisane jesteśmy 6 tyg. po pierwszym szczepieniu, u nas wypada po skończeniu 7 tyg.ż. (7t1d) http://www.szczepienia.pl/kalendarz_szczepien/0_3.aspx rotawirusy odpuszczamy - lekarka powiedziała, że szczeopionka uodparnia na kilka szczepów, a rotawirusy podobnie jak grypa mają tych szczepów chorobotwórczych kilka razy więcej i szczepionka na wszystkie i tak nie działa. pneumokoki zalecane, gdy dziecko idzie do żłobka lub ma rodzeństwo w wieku przedszkolnym. Dlatego nie szczepimy. Meningokoki - nasz region nie jest zagrożony, dlatego też nie szczepimy. Witaminy: K przez 3 mce karmienia piersią (należy ją odstawić przy przejsciu na wyłaczne karmienie mm) D przez minimum 18mcy Podaję je przed karmieniem - prosto do buzi, a potem daję cyca ![]() Chusteczek używam i zużywam max .3 na kupkę. Blizny niczym nie smaruję, bo mam jeszcze strupki... ale ogólnie jest tak mała i tak słabo widoczna, ze sobie odpuszczę wszelkie maści. Pozdrawiamy cieplutko!
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa - czym i jak myjesz jezyczek. Moj tez ma na jezyku tylko biale i to nie na calym, wiec chyba od mleka
![]() Ja tez bym chciala kupic chuste bo mi kregoslup wysiada przy Dawidku. |
|
|
|
#1508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ostatnio nie lubi lezenia, podoba jej sie w pozycji pionowej lub polpionowej, Teraz polozyłam ja do fotelika samochodoweg- tak sobie zjadla i śpi!! a ze ma katarek to nawet lepiej jej sie oddycha niz w lozeczku mimo ze podlozyłam gryby segregator pod materaz aby spala pod skosem.. co myslicie o spaniu w lezaczkach czy fotelikach??
|
|
|
#1509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taki jak w załączeniu. Ale Natalce się nie podoba w nim, woli na rękach być... krzyczy w nim jak dzika
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1512 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
![]() My już po badaniu. Malutka dzielnie zniosła pobranie krwi, mimo że kłuli dwie rączki bo z pierwszej nie chciała krewka polecieć. Troszkę płakała, ale ogólnie ok. Mocz na posiew i badanie ogólne zawieziony, ale ile z tym było zabawy żeby pobrać jałową próbkę łapaną z powietrza. Maskara.... Oby tylko zdrowa była ![]() Cytat:
TT będą na później jak już pierś odstawię. Znalazłam tą butelkę, ale masakra ona kosztuje 84 zł my dostaliśmy za darmo w ramach testów bo we wrześniu nie była jeszcze w sprzedaży w Polsce.http://www.aptekaeskulap.pl/medela-c...ka-p-9041.html Cytat:
Cytat:
jakoś tu dziwnie bez Ciebie, w końcu byłaś założycielką i inicjatorką naszego fasolkowego wątku. Tyle miesięcy razem a Ty chcesz uciec Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciemieniucha Te włoski to wzbudzają zainteresowanie wszędzie w szpitalu, przychodni itp. każdy się dziwi z tyłu są tak długie, że się kładą na szyję, a zgagi w ciąży nie miałamCytat:
![]() Nie martw się niedługo Was muszą puścić. Mnie dzisiaj też kobieta pobierająca krew małej nastraszyła szpitalem. Od dzisiaj po każdym karmieniu piersią wlewam z małą Bebiko- niech tyje, bo ja szpitala nie chcę. Cytat:
W szpitalu kazali ograniczyć nabiał, ale ja jem serki twarogowe, twaróg, jogurty i piję ok 1-2 szklanek mleka dziennie. Cytat:
|
|
#1513 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czesc mamusie
Nie było mnie kilka dni tj czytałam ale nie pisałam bo mała sie rozregulowała tj chyba ma ten skok po3 tyg i ciągle chce jesc a pozatym zdołowałam sie bardzo że mała w 3 tyg przybrała tylko 200g ![]() Czuje sie taka beznadziejna nawet mojego dziecka nie umię wykarmić. Dzwoniłaam do laktacyjnej i mam małą czesto budzić w nocy i nie dawac smoczka. Jak teraz przez tydzien mało przybierze trzeba bedzie dokarmiać mm ![]() Zła jestem na tą moją położną srodowiskową bo to ona kazała mi mała odstawiać po 40 min bo napewno sie najadła i dawac smoka żeby nie płakała. Jaka ja byłam głupia że jej posłuchałam Dobrze że tylko te pare dni. Kurcze taka super , wszystko wie a tu masz ![]() Cytat:
Kąpiemy codziennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do mega kupy to też mi z 10 chusteczek pójdzie Cytat:
Ja nabiału a przede wszyskim mleka wszamuje duzo i małej nic nie jest a kupek strzela do 10 dziennie ![]() angelikaw ja się jeszcze smazonego nie odważyłam jeść ale pozatym też juz dużo produktów wprowadziłam ![]() Co do szczepień to własnie nie wiem co robić. Rotawirusy raczej tak , pneumokoki raczej nie a skojarzone coraz czesciej mysle że tak Planujemy małą oddac do złobka tak po roczku także musze to dobrze przemyslećKlarisska , Pomi śliczne te wasze pociechy malwina 1204 masaz to ja miałam ale dopiero przy prawie pełnym rozwarciu zeby tą"obrączkę" zgładzić. Raczej boli ale do przezycianaked Zosia też odchyla głowe do tyłu i to w sumie tak bardzo ze potrafi sie o 45 stopni przekrecić w łóżeczku to wymaga rechabilitacji??
|
||||
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja córka przybrała 280 gr w 2 tyg i 3 dni. Ale widzę, też że tylko moja lekarka narobiła z tego powodu zamieszania, dała skierowania na wyniki krwi i posiew moczu, tarczyca, żelazo, morfologia, CRP a w szpitalu dzisiaj na pobraniu to mnie nawet nastraszyli że jak nie zacznie tyć to na oddział.... A u Was nic nie robią lekarze tylko każą dokarmiać. A dziecko zachowuje się jak głodne???
|
|
#1515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najpierw podobne problemy z karmieniem na początku , butelka też ta sama, na początku tez mieliśmy TT i też wg pani z laktacyjnej najgorsza- bardzo zaburza odruch ssania Nam dano jeszcze tydzien jak mała nie ruszy z waga to wtedy tez będę dokarmiać |
|
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
angelikaw... ja tez juz jem, uwazam tylko z rzeczami o kotrych najwiecej sie trabi, ze moga wywolywac reakcje alergiczne : kakao, miod, orzechy, truskawki, pomidory. choc w sumie dwa plasterki swiezego pomidora zjadlam w pierwszym tygodniu zycia Nadii i jej nic nie bylo. Od dwoch dni jem tez płatki czekoladowe z mlekiem na sniadanie i Mlodej tez nic nie tyka... jutro zamierzam srobowac miod... ryzk fizyk
![]() Pomidora... to chyba jakis trend fryzurowy u bobasow, bo u mojej to samo, widze, ze Milena (corka Mpik) tez podaza tym trendem ... ej pochwalilabys sie jakimis swoimi fotkami z wesela... pisalas przed ze kupilas sobie na ta okazje jakas nowa kiecke... czekam wiec ![]() Klarissa, tez mysle nad chusta, szkoda tylko ze nie mozna wyprobowac jak sie ona sprawdzi. Nie wszytskie dzidziusie chca w niej / w nich lezec...
|
#1517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja u lekarki nie byłam tylko w laktacyjnej i kazały jeszcze ten tydzien nam dać.Niunia w sumie jako tako nie płacze dużo , karmię jak tylko chce tylko od poniedziałku jak pisałam troche ją stopowałam bo jej posiadówka na cycu to było około 1-1,5 i ona kazała po około 40 min dac jej smoka bo juz pewnie pojedzona. Była troche marudna ale myślałam ze to po wit K bo sie to zbiegło teraz juz wiem ze była głodna |
|
|
|
|
#1518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marta, dziękuję za suszarkę
) ale nigdy nie wiadomo, kiedy się przyda ![]() Paula, dobrze zrobiłaś, że kupiłaś tę butelkę jeżeli pomaga Angelikaw, tak sobie myślę - jak mała ciągle na cycu wisi, to może pokarm nie zdąży się porządnie naprodukować i nie jest taki wartościowy? Ale to moje przemyślenia tylko, żadne poparte dowodami Jeszcze zacznie ładnie przybierać na wadze. A nie myślałaś o wprowadzeniu jakiejś regularności w karmieniu? Bo się biedna wykończysz!Zazdroszczę jedzenia smażonego - Tymo urodził się 25.08, a ja jeszcze się nie odważyłam. Teraz mam stracha przez tę wysypkę ![]() Ja jestem akurat przeciwna - kręgosłup jest wygięty, a to najgorsza dla dziecka pozycja. Ja to się bałam nawet takiej długiej jazdy w foteliku samochodowym na wesele brata, ale jakoś dał radę. Ale spaniu na co dzień w fotelikach ja osobiście mówię nie ![]() Szczesliwa, oby malutka była zdrowa Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Zdjęcia będą, ale pani fotograf dopiero dziś oddaje moim rodzicom, więc pewnie my jutro je dostaniemy. Jak przejrzę to pewnie coś wrzucę
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-10-15 o 17:53 |
|||
|
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
Szczęśliwa ty tak sobie tej wagi nie bierz do serca, bo ja karmie butla. Mały jest wcześniakiem i kupuje bardzo kaloryczne mleko dla dzieci z niska masą urodzeniową. Cycka daje niewiele, bo mam niewiele mleczka, bo naszlo mi dopiero 4 dnia po porodzie a mały już pokochał butelkę i w nosie ma mojego cycka bo wolno leci no i ile trzeba sie nameczyc
![]() My karmimy butelkami LOVI i drBrown. Mały kolek nie ma ale wzdęcia jak najbardziej. Troszke pomaga dopajanie rumiankiem. |
|
|
|
#1520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej Milci
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
![]() mamo Mpik, przeciez to buzia aniolka, az nie wierze, ze daje Ci tak popalic ![]() swietna jest! i tez ma taki trójkacik z wloskow sprzodu glowy, zupelnie jak moja! (sliczny serduszkowy pajacyk
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Regularność wprowadziłam, ale skoro Karolcia częściej domaga się cyca, to nie będe jej zabraniać
|
|
|
#1523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehhea pajacyk kupiony w Tesco dziekujemy za Komplementteraz fotka z serii- "ciekawe czy można wyciągnąć sobie oczko "
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to nie tak, że ja poszłam zjakimś problemem na rehabilitacje
![]() Nie opisze Wam niestety tych ćwiczeń, bo sama mam stracha je robić mu, mimo że je widziałam. Są dość skomplikowane., a nie dało rady niestety kamerować ![]() Najważniejsze, powtórzę jeszcze raz, jest jak najczęstsze kładzenie bobasków na brzuchu, masaże po kąpieli i odpowiednie trzymanie. My mamy zalecenia dopasowane indywidualnie dla nas czyli przeciwko odchylaniu głowki no i na te podwijanie paluszków rąk i stópek [stwierdział niewielkie wzmożone napięcie] Ważne przy odchylaniu głowki aby pionizując dziecko układać nóżki w żabkę jak najszerzej i podtrzymywać nie głowkę a kark nie wiem jak z młodszymi, mój ma dziś skończony 6. tydzieńDzieciaczki Wasze cudne, mój też z przodu łysieje, a podobno miały się włoski wycierać od kręcenia główką chyba raczej od głaskania wklejam też mojego tłuściocha, który ostatnio przybiera po 0,5 kg na tydzień na cyckowym mleku ![]() edit. na fotce widac jak mały układa wskazujący pauszek zamiast ładnie na kciuku to on go podwija gdzies na bok, przez co ma te wskazujące powykrzywiane i kiedy prostuje paluszki i całą dłoń, te zostają zgięte...
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-10-15 o 18:38 |
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
ałaaaaaaaa.... ![]() moja tez tak czasem robi, zastanawiam sie czy sobie kiedys nie wydlubie tego oka naked... super facet kupuje od razu
|
#1526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze przez te akcje z brzuszkiem nie mam już ochoty nigdzie iść...
|
|
#1527 |
|
BAN stały
|
Co do butelek, Avent ma też system airflex, który polega na eliminajci nadmiaru powietrza podczas picia. Dr Brown's ma super flachy, choćby z tego względu, iż szklane. Ja bym uważała na nadmierną zmianę utelek, nasz jak dostał od początku Aventa, to innymi pluł. Nie pasowały my ani snok, ani to, że np. z TT mocniej leci- nie umiał sobie z tym poradzić.
Ja podaję Małemu heratkę hippa bo uważam, że dziecko odrobinę glukozy też powinno dostać. Organizm potrzeuje wszystkiego po trochu i na pewno taka odrobina (100ml heratki dziennie maks) nie zaszkodzi. Z drugiej strony położna mówiła, że jak się zaparza samemu, to potem się człowiek martwi, czy nie za mocna czy nie za słaba etc... Zmartwiłam się naked bardzo, o Pawcio stale zaciska piąstki i nie mieliśmy pojęcia, że to może być jakoś groźne a na rzuszku nienawidzi leżeć... dokąd się z Nim udać na taką kontrolę? Trza mieć skierowanie, czy prywatnie? gabi dzięki ![]() A teraz opowiem Wam hiciora :Nasz syn traktuje bujaczek- leżaczek jako nocnik ![]() Za każdym razem jak Go w nim ułożymy- robi kupę. Dzisiaj już kupa była, a z reguły jest jedna dziennie i mówię sobie, posadzę Go na trochę i co? druga kupa a ile wyciskania i piąchy zaciśnięte, żeby lepiej szło![]() Weronisia lekarz się pewnie Ciebie boi i unika, o sobie myśli, jak Jej nie pozwolę dzisiaj wyjść, to mnie dopadnie do tego te Jej hormony... Trzymam kciuki![]() Pomi no ja się nie dziwię, że się bałaś tej trasy, my jedziemy na naszą udowę i mam wyrzuty sumienia, że Mały w tym cholerstwie jedzie... Super, że się pokazałaś ![]() waniliaania czy chcesz jeszcze tę instrukcję? czita dzięki za pampersowy namiar ![]() Jutro jadę do reala, bo są w promocji duże paki za 41,90zł. Nasz synek nosi od dzisiaj 3, bo Mu wygodniej, 2 już Mu się w nóżki troche wrzynały, te trochę luźne, ale lepsze to niż za ciasne ![]() Śliczne Maleństwa ![]() Mpiczku ja myślę, że Milenka marudzi wieczorami, bo Ją ten nadmiar śłinki męczy. Zaoserwowałam to u Pawełka Właśnie obejrzeliśmy wieczorynkę, całą trójką ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- My kupiliśmy chustę Bebe Lulu i za nic Mały nie da się w nią wcisnąć... Wydałam 90 zł
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
NIkaP fajnie to ujelas
![]() A my tu jednak chyba przezimujemy Zapowiadalo sie dobrze, mialam nadzieje, ze w niedziele wyjdziemy.... no ale znalezli czego by sie mozna jeszcze uczepic. Zoltaczka znowu rosnie. Tydzien temu lezal 3 dni pod lampa i mu ladnie spadlo do 10. A teraz znowu rosnie i ma juz 16,8 Przy 12 i 15 lezal juz pod lampa, ale teraz jest tydzien starszy wiec i granica sie przesunela. I pod lampe pojdzie jak przekroczy 18. Od dzis nie moge karmic piersia. Nie bedzie tez dostawal mojego mleka przez butelke. Tak zadecydowal lekarz, bo maly nie umie zwalczyc zoltaczki i ciagle mu rosnie, zamiast spadac i winne prawdopodobnie jest moje mleko. Wpadl wiec na taki pomysl z mlekiem i bedziemy obserwowac. Jesli bilirubina spadnie, to wtedy bede mogla znowu karmic. A wiec teraz odciagam i od razu mroza w zamrazalniku. |
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia, nie martw się, ze kazali Wam jeszcze zostać, bo przecież najważniejsze jest zdrowie Pascala. Lapsi są lekarze przewrażliwieni niż olewający. Przynajmniej masz pewność, że zależy im by dzieciątko było jak najzdrowsze
czita18, dzięki za informację o gratisowych pieluszkach Maleństwo cudowne z tym mlekiem w buzi ![]() Pomi, dziś drugi dzień dopiero kąpaliśmy w krochmalu, więc jeszcze nie potrafię powiedzieć, czy są efekty. A krochmal robi się następująco : Gotujesz pół litra wody w garnku, w tym czasie rozrabiasz łyżkę mąki ziemniaczanej w szklance zimnej wody i wlewasz do tej gotującej się wody. Troszkę mieszasz i błyskawicznie robi się z tego taki kisiel. To mieszasz z wodą do kąpania i wsio Ma wyjść taka śliska woda. Trzeba tylko uważać podczas wyjmowania z wanienki bo się bobasek robi trochę śliski ![]() Tymek jest rozbrajający z tym zezowaniem A łysinką ma niezłą ![]() Klarissa, w takiej mniej więcej chuście udusiło się w stanach dzieciątko. Było o tym dość głośno jakiś czas temu. Niemowlę nie jest wystarczająco silne, by odgiąć główkę w razie czego. A w takiej chuście dziecko jest zgięte i główka przyciśnięta do klatki piersiowej - trudno oddychać. [QUOTE=angelikaw;22684815]Blizny niczym nie smaruję, bo mam jeszcze strupki... ale ogólnie jest tak mała i tak słabo widoczna, ze sobie odpuszczę wszelkie maści.QUOTE]Też miałam ledwie widoczną bliznę, po cc, ale jakoś ostatnio zbrzydła i muszę ją czymś zacząć smarować i rozmasować te zgrubienia. No, super te wytarte główki wyglądają ...A mojemu Boryskowi nic się nie wytarło ![]() naked21, no, jaki dresiarz mały z Twojego Filipka Super
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan zgadza sie, zdrowie malego jest najwazniejsze.
poza tym moj maz chce zebym tu jeszcze zostala, bo nie skonczyl remontu w domu i jest straszny syf.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Nie wiem tylko co mam zrobić z moim wieczornym wyjściem z mężem - przez to wycie małej i spanie mi na rękach nie miałam kiedy odciągać pokarmu i nie mam na wieczór...
a boje się, że jak jej znowu podamy butlę to problemy z brzuszkiem wrócą... 
Małej już zaczęły wyrastać włoski więc może do chrzcin będzie miała czuprynkę 

1 kupa na dzien lub dwa, robiona w strasznych mekach. Latwiej jest tylko jak mu pomoge termometrem albo Windi, ale postanowilam juz nie ingerowac, dopiero w naprawde drastycznej sytuacji...

my dostaliśmy za darmo w ramach testów bo we wrześniu nie była jeszcze w sprzedaży w Polsce.

a wczoraj wieczorem mała osrała tż-ta
a ile wyciskania i piąchy zaciśnięte, żeby lepiej szło