|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Dzięki za odp. Bólu na drugi dzień już nie było.
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta,
planuję odstawić Yasminelle za miesiąc. Czy powinnam zacząć brać jakieś suplementy diety na włosy? Podobno po odstawieniu bardzo wypadają i strasznie się tym martwię. Jakie ogólnie miałyście samopoczucie po odstawieniu Yasminellek? |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
ja miedzy innymi bralam yasminelle i yasmine tez - u mnie nie bylo problemu z wlosami (byc moze dlatego ze uzywam naturalnych farb + olejkow a te dzialaja jak solidna odzywka ? - nie wiem ). Jesli planujesz jakis suplement na wlosy to ja osobiscie poleam Inneov Vichy na wlosy - stosowalam i polecam - wyrastaja po nim nowe wloski po prostu
![]() (yasmine + tasminelle bralam w sumie 3 lata). |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zażywam 4 opakowanie ( 10 tabletek wybranych ) Novynette bez przerw czyli miałam zatrzymanie okresu z powodu silnych miesiączek,czy mogę dzis ( o 19>00 zazwyczaj biorę) przerwac antyki? Czy nie będe miała żadnych problemów? na antykoncepcji mi nie zależy,ale przez tez tabsy mam 0 libido;/ nawet całowac mi sie nie chce,a co dopiero kochac, nie wpsomne o tym,ze mam straszny nastój,prawie depresje;/ jak myslicie czy odbije mi się to na zdrowiu?
dodam,ze strasznie boli mnie kręgłosłup na dole;/ czy to możliwe,ze od hormonów? Edytowane przez Depresja2010 Czas edycji: 2010-10-09 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
Ja biorę novynette od 4 lat i teraz chcę wziąść to opakowanie, które mam do końca poczekać na krwawienie bardzo chciałabym zajść w ciążę mój partner też na to bardzo liczy czy to możliwe bym odrazu po odstawieniu tabletek zaszła w ciąże czytałam na forum, że jednym się udaje a drugim nie...czy to jakaś loteria? i czy branie kwasu foliowego naprawde pomaga? proszę o odpowiedź
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
ja jestem 2 miesiąc bez tabletek i z racji tego 6 tydzien ciazy ;D zalezy od organizmu ale wszystkie znajome po rzuceniu zachodza bardzo szybko
![]() ![]()
#277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Brałam Novynette... rok i 2-3 miesiące. Teraz odstawiam, dziś wzięłam ostatnią tabletkę z blistra.
Boję się skutków odstawienia bardzo, szczególnie wyprysków i wypadania włosów. Ale nie o tym chciałam. P. ginekolog powiedziała mi, że odstawiamy na 3 miesiące. I jakoś nie pomyślałam zapytać jej, czy na 3 miesiące kalendarzowe czy też na 3 miesiące, w których pojawi się miesiączka. Z tego co czytałam cykle się po odstawieniu znacznie wydłużają. Więc odstawiam na 3 m-ce kalendarzowe czy na 3 miesiączki? |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
Avenaa starałaś się o dzidziusia czy to nieoczekiwane zajście?
![]()
#281 |
Raczkowanie
|
ja stosunkowo krótko brałam tabletki ( 1 rok, yasminelle) Odstawiłam nagle i bez żadnej konsultacji z gin. W połowie opakowania wystąpiło u mnie krwawienie, więc powiedziałam jej to na wizycie ( a byłam wystraszona, gdyż nie sądziłam że po roku brania może się tak dziać) Zadawałam jej dużo pytań na ten temat.
Lekarka powiedziała, że to nic nie oznacza i żebym przyszła, jak się to powtórzy przy kolejnych opakowaniach. Wtedy zdecydowałam, że kolejnego opakowania już nie będzie! ![]() Poza tym weszliśmy już w taką fajną fazę związku i skończyliśmy studia, więc i pojawienie się dzidziusia byłoby już na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
pewnie tak, u mnie też wymagana była zmiana tabletek.
A najlepiej jakby mi zleciła jakieś badania ( chociaż nie wiem czy hormony się bada w trakcie ich zazywania :/ ? ) No ale już, nie była mi ta antykoncepcja taka potrzebna, więc po prostu olałam sprawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
raczej tak ale nie wierzyłam ze tak szybko do tego dojdzie
![]() ![]()
#285 |
Raczkowanie
|
to gratulacje!
![]() takie niespodzianki są najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
aa dziękuje hehe ;D
![]()
#287 | |
Zadomowienie
|
Hej kochene, po 4 latach łykania, dziś jest mój pierwszy dzień bes tabletki.
3,5 roku łykałam Harmonet, pół roku Qlairę, samopoczucie ogólnie było ok, żadne tabletki raczej mi nie dokuczały. Rzuciłam przypadkiem w zasadzie i bez powodu...poprostu mam wrażenie, że już za długo łykałam bo od 17r.ż, teraz ciąża nie byłaby tragedią, lecz nie jest moim wymzrzonym planem, więc będe polegać na "wulkanizacji"- wracam do niej z bólem, ale to chyba kewstia nastawienia...troszkę obawiam się o jakośc zbliżeń... Krawwienie z odstwienia zaczęłam wczoraj rano, planowo-tabletkowo powinno się skończyć do piatku/soboty- zobaczymy jak będzie.... Dziś boli mnie głowa, ale to od rana. Mam w planach łykac Falvit, żeby ttroszkę się wzmocnić no i tak w razie w, jakby pojawiła się dzidzia. Pozdrawiam... a jak tam u was samopoczucie? ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny poradzcie proszę!
Tydzien temu powinnam wziąć pierwszą tabletkę z blistra, nie wzięłam jej zdecydowałam się na odstawienie. Powiem szczerze ze krwawienie skonczylo mi sie normalnie, a pozniej miałam juz tylko delikatnie zabarwiony sluz krwią, ale to bylo praktycznie niewidoczne, gdybym tego nie sprawdzała. Dziś mija 8 dzie od odstawienia, trochę zle się czuje boli mnie żoładek i głowa. Mam nadzieję ze to przejdzie. Jak było u Was? Miałyście dlugo plamienie po odstwieniu? Ja mam nawał ciągnacego sie sluzu, wskazuje to chyba na to ze owulacja wraca do normy, tylko wyglada to troche dziwnie jakby bezbarwne skrzepy sluzu, przepraszam za dosłowność.
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okres się skończył po trzech dniach, tak samo jak przy tabsach...czuję się ok, jak na razie...będę się obserwować lato, i powiem ci jak to u mnie bedzie wyglądało
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, ktorym po odstawieniu szalenczo leca wlosy: robicie jakies badania, chodzicie do endokrynologa czy czekacie? Mi juz tak wypadaja 4 miesiac i nie wiem co z tym zrobic :/...
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zzzaaaasyyypiaaaammmm.... jestem strasznie zmęczona i śnięta...uf mam nadzieję, ze to przejdzie, bo nie mogę normalnie funkcjomować ![]()
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Ja brałam tabletki przez 5 lat - Novynette. Napiszę może tak: PLUSY: - poprawiła mi się cera i włosy - miesiączki stały się mniej bolesne i mniej obfite - regularne miesiączki! - komfort w seksie, że się zajdzie w niechcianą ciążę MINUSY: - przytyłam parę kilo - libido spadło do zera!!! - miałam wahania nastrojów 2 miesiące temu odstawiłam tabletki, gdyż w niedalekiej przyszłości planujemy bobaska i: PLUSY: - libido!!! wróciło!!! jest takie samo jak przed braniem tabletek, czyli mój TŻ bardzo zadowolony - przestałam mieć wahania nastrojów, jestem bardziej pozytywnie nastawiona do świata i ludzi - nie muszę codziennie pamiętać o braniu tabletki MINUSY: (ogólna masakra po odstawieniu) - strasznie zaczęły mi się przetłuszczać włosy (muszę myć o wiele częściej niż przedtem) i bardziej wypadają - cera - tragedia, w moim przypadku przez tydzień miałam cerę jak nastolatka w okresie dojrzewania - pryszcz na pryszczu :/ - miesiączki bardzo obfite, przy czym nie aż tak bolesne jak przed braniem tabletek (tabletki brałam z uwagi na bardzo bolesne miesiączki) - pierwszą miesiączkę miałam zaraz po odstawieniu tabletek, druga pojawiła się w miarę w terminie (kilka dni poślizgu - ale jest!) - zmiana PH pochwy - dostałam od Pani ginekolog maść i tabletki dopochwowe, z racji możliwości pojawienia się grzybicy :/ Ogólnie w tym momencie nie wiem, czy zdecydowałabym się drugi raz na tabletki . Po odstawieniu organizm (przynajmniej mój) dosyć ciężko to przeżył - a ja z nim zresztą też. Teraz mam nadzieję, że wszystko powoli wróci do normy. Pozdrawiam! Edytowane przez Agusia1983_1983 Czas edycji: 2010-10-17 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Agusia a kilogramy? spadły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Właśnie właśnie...bo ja bym chciała, zeby troszkę spadły...
#297 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem juz ok. miesiac od odstawienia Cilestu, i czekam na normalny okres
![]() Hmm co do zmian zauwazylam, ze zdecydowanie sie ''lzejsza'' zrobilam, piersi kiedys byly takie spuchniete, teraz sa normalne, cera bez zmian, wlosy tez. Ogolnie to jakos za specjalnie niczego nie zauwazylam ![]()
#298 |
Przyczajenie
|
Tak, kilogramy po odstawieniu spadły - to na pocieszenie dla Was dziewczyny
![]() Niestety po odstawieniu piersi poszły w dół. Stały się mniej sprężyste i po prostu... mniejsze ![]() Pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
no moje piersi po odstawieniu tez niestety poszły w dół
![]() ![]() ![]() ![]() a krem Eveline tez polecam,fajnie ujędrnia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.