|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny startuje :-)
Moja motywacja jest to że właśnie rozstalam się z chłopakiem i w lutym studniowka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny startuje :-)
Trzymam kciuki !
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Najwazniejsze to sie nie poddawac
![]() Ja poprostu ograniczam jedzenie gdyz przez stres i depresje moge pozerac wszystko i jeszcze rzucam palenie a na domiar zlego musze barc tabletki anty bo sie lecze hormonalnie ![]() Wiec musze na maxaa pilnowac siebie teraz
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kochana bardzo duzo razy probowalam tylko szybko trace motywacje poniewaz nie wiedze efektu,aleteraz tak sobie mysle ze nawet ze 2kg a tydzien bylo by ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
moje drogie bylam dzis na basenie :. > myslalam ze mam slabsza kondycje alecalkiej niezla:.> 20 dlugosci w 35min
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
No mysle, ze przy tych 'wytycznych' ktore opisujesz nie bedziesz chudla 2 kg tygodniowo..to jest niemozliwe.. Musisz przede wszystkim jesc czesciej, co 3 godziny. No ale na pewno pomoze Ci to, ze nie bedziesz wcinac frytek, ciastek itd..
![]() Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze Ci sie uda ![]() ![]() Pozdrawiam. ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
no widzisz ![]() ![]() a jesli mozna wiedziec ile wazysz i ile chcesz schudnac? Ja jakbym miala kase to od razu ide na silownie bo jest mega super w miejscowosci obok... sa super zajecia.. np pilates joga itd a oprocz tego wlasnie wstep na silownie gdzie mozesz cwiczyc ile chcesz na czym chcesz... bylam raz bo mialam wejsciowke i strasznie sie najaralam ![]() czekam tylko na zastrzyk gotowki ale cos mi sie wydaje,ze niepredko nadejdzie ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
wazylam 107kg teraz104 kg;>ale moja wymarzona waga 80kg ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
w ten sposob nie schudniesz tylko rozwalisz sobie metabolizm. poczytaj troche o dobrze zbilansowanych jadlospisach. do basenu mozesz jeszcze dorzucic np. spacery
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jak jesteś głodna to jedz. Choćby obierz marchewkę i pokrój i taką wcinaj surową.
Nie za dużo owoców bo niektóre mają b. dużo cukru. Ale pamietaj by jeść. Małe porcje, ale często. Ja jem 3 główne posiłki i do tego 2 małe. Nie chodzę głodna. I picie też jest ważne, ale pamietaj by nie zaspokajać głodu piciem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
oki ;> dziekuje ci za rade;> ogolnie rzecz biorac to glod dopada mnie dopiero tak 20-21 wiec zastanawiam sie czy np o 7,30-8 zjesc jogur maly np serduszko .zastanawiam sie ile ja przyjmuje kalori na dzien?hmm...a ile spalam..dzis zjadam na sniadanie garsc platkow z mlekiej 3,2procent poniewaz nie chce pozbyc sie tak calkiem tluszczu ,a masla nie jem,ichleba tez,zjadalm tez dzisiaj plasterek zoltego sera,otreby z woda,jorurt serduszko ten maly za 49gr o smaku biszkoptu itak mysle czy go nie zapisac jako slodycz...? lubie maslanke i kefirwiec sprawdze ktorama mniej kalori,i zjadlam rosol +porcja rosolowa i mam lekkie wyrzuty sumienia he zezjadalam az taki obiad .dzis obudzialam siez takim dobrym humorem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ser żółty to też raczej odstaw podobno przyczynia się on do powstawania tkanki pomarańczowej (celulit) jedz dużo warzyw i staraj się je gotować przed zjedzeniem bo wtedy mają więcej wartości odżywczych dla organizmu no i ciepłe jest lepiej przyswajalne
![]() 3mam za Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, ale dziewczyny Ci dobrze radzą, ja jeszcze dorzuce od siebie jedzenie otrąb pszennych ale z jogurtem naturalnym (te słodkie mają duzu cukru), zapychają zołądek i pobudzają jelitka
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Najwięcej wartości odżywczych mają warzywa surowe,pózniej gotowane ale na parze !!!!!!! Gotowane w wodzie tracą większość witamin.
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale pożywniejsze są gotowane surowych zjesz więcej nim się najesz niż gotowanych, organizm lepiej przyswaja ciepły pokarm ![]() Edytowane przez Zussia Czas edycji: 2010-10-15 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.