Dziewczyny startuje :-) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 19:45   #1
diotorka
Raczkowanie

Dziewczyny startuje :-)

Moja motywacja jest to że właśnie rozstalam się z chłopakiem i w lutym studniowka Nie chce wprowadzić drastycznej diety,chce jeść to co zawsze,ale w mniejszych ilościach,np rano śniadanie,a raczej naucze się go jeść.14 obiad,potem w domu coś przegryzei od 18nie ma jedzenia jutro idę kupić karnet na basenw piątek dyskotekadziś jestem dumna z siebie ,odmówiłam frytek. ciastektrzymajcię kciuki bo szybko się załamuje ,a chce dać radę
diotorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 20:33   #2
05patus01
Zadomowienie

Dot.: Dziewczyny startuje :-)

Trzymam kciuki !) a odchudzasz sie pierwszy raz czy juz kiedys probowalas? Jak tak to w jaki sposob?

im razem jak w niebie - stworzeni dla siebie
bez słów, a jak - ona i on.

Tabu - Bez słów

171cm, 95,2 - 70,9- będzie 63 a potem 57
05patus01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 20:55   #3
linkaaaa12
Rozeznanie

Najwazniejsze to sie nie poddawac

Ja poprostu ograniczam jedzenie gdyz przez stres i depresje moge pozerac wszystko i jeszcze rzucam palenie a na domiar zlego musze barc tabletki anty bo sie lecze hormonalnie

Wiec musze na maxaa pilnowac siebie teraz
linkaaaa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 14:05   #4
diotorka
Raczkowanie

kochana bardzo duzo razy probowalam tylko szybko trace motywacje poniewaz nie wiedze efektu,aleteraz tak sobie mysle ze nawet ze 2kg a tydzien bylo by okdo lutego daleko
Stary 2010-10-13, 17:25   #5
diotorka
Raczkowanie

moje drogie bylam dzis na basenie :. > myslalam ze mam slabsza kondycje alecalkiej niezla:.> 20 dlugosci w 35min jestem zadowolona 70zl za 10 wejsc oplaca sie czuje sie swietnie!!! ;] pierwszy raz od jakiegos tygodnia chce mi sie zyc!
Stary 2010-10-13, 17:54   #6
mooooniczka
Przyczajenie

No mysle, ze przy tych 'wytycznych' ktore opisujesz nie bedziesz chudla 2 kg tygodniowo..to jest niemozliwe.. Musisz przede wszystkim jesc czesciej, co 3 godziny. No ale na pewno pomoze Ci to, ze nie bedziesz wcinac frytek, ciastek itd..
Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze Ci sie uda poczytaj jeszcze forum, jest duzo fajnych rad
Pozdrawiam.)

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez diotorka Pokaż wiadomość
moje drogie bylam dzis na basenie :. > myslalam ze mam slabsza kondycje alecalkiej niezla:.> 20 dlugosci w 35min jestem zadowolona 70zl za 10 wejsc oplaca sie czuje sie swietnie!!! ;] pierwszy raz od jakiegos tygodnia chce mi sie zyc!

no widzisz swietnie..trzymaj tak dalej
a jesli mozna wiedziec ile wazysz i ile chcesz schudnac?
Ja jakbym miala kase to od razu ide na silownie bo jest mega super w miejscowosci obok... sa super zajecia.. np pilates joga itd a oprocz tego wlasnie wstep na silownie gdzie mozesz cwiczyc ile chcesz na czym chcesz... bylam raz bo mialam wejsciowke i strasznie sie najaralam
czekam tylko na zastrzyk gotowki ale cos mi sie wydaje,ze niepredko nadejdzie ;P
mooooniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 20:13   #7
diotorka
Raczkowanie

Wink Dot.: Dziewczyny startuje :-)

Cytat:
Napisane przez mooooniczka Pokaż wiadomość
No mysle, ze przy tych 'wytycznych' ktore opisujesz nie bedziesz chudla 2 kg tygodniowo..to jest niemozliwe.. Musisz przede wszystkim jesc czesciej, co 3 godziny. No ale na pewno pomoze Ci to, ze nie bedziesz wcinac frytek, ciastek itd..
Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze Ci sie uda poczytaj jeszcze forum, jest duzo fajnych rad
Pozdrawiam.)

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

no widzisz swietnie..trzymaj tak dalej
a jesli mozna wiedziec ile wazysz i ile chcesz schudnac?
Ja jakbym miala kase to od razu ide na silownie bo jest mega super w miejscowosci obok... sa super zajecia.. np pilates joga itd a oprocz tego wlasnie wstep na silownie gdzie mozesz cwiczyc ile chcesz na czym chcesz... bylam raz bo mialam wejsciowke i strasznie sie najaralam
czekam tylko na zastrzyk gotowki ale cos mi sie wydaje,ze niepredko nadejdzie ;P

wazylam 107kg teraz104 kg;>ale moja wymarzona waga 80kg ale ile da sie zrzucic to bedzie ok;] a moim sposobem to ile moge schudnac? ogolnie mowiac nie chce sie glodzic,jak jestem glodna to piwe wode lub herbate zielona lub czerwona ale zjem jablko lub brzoskwinie;> wlasnie chodzi w tym wsztstkim o kase;< oby zejsc do rozm 46

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 11:30   #8
skazana_na_bluesa
.

w ten sposob nie schudniesz tylko rozwalisz sobie metabolizm. poczytaj troche o dobrze zbilansowanych jadlospisach. do basenu mozesz jeszcze dorzucic np. spacery
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 12:34   #9
katkasiek
Rozeznanie

GG do katkasiek

Jak jesteś głodna to jedz. Choćby obierz marchewkę i pokrój i taką wcinaj surową.
Nie za dużo owoców bo niektóre mają b. dużo cukru.
Ale pamietaj by jeść. Małe porcje, ale często.
Ja jem 3 główne posiłki i do tego 2 małe. Nie chodzę głodna.
I picie też jest ważne, ale pamietaj by nie zaspokajać głodu piciem....

The Hidden Wiki
katkasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 15:17   #10
diotorka
Raczkowanie

oki ;> dziekuje ci za rade;> ogolnie rzecz biorac to glod dopada mnie dopiero tak 20-21 wiec zastanawiam sie czy np o 7,30-8 zjesc jogur maly np serduszko .zastanawiam sie ile ja przyjmuje kalori na dzien?hmm...a ile spalam..dzis zjadam na sniadanie garsc platkow z mlekiej 3,2procent poniewaz nie chce pozbyc sie tak calkiem tluszczu ,a masla nie jem,ichleba tez,zjadalm tez dzisiaj plasterek zoltego sera,otreby z woda,jorurt serduszko ten maly za 49gr o smaku biszkoptu itak mysle czy go nie zapisac jako slodycz...? lubie maslanke i kefirwiec sprawdze ktorama mniej kalori,i zjadlam rosol +porcja rosolowa i mam lekkie wyrzuty sumienia he zezjadalam az taki obiad .dzis obudzialam siez takim dobrym humorem polacaialam na rynek i miasto wiec tak z 2 godz spacerowalam taki mezczyzna puscil mi oczko dzis;p szkoda ze nie bym mlodszy he bo ma z 30 lat;p pozdrawiam
Stary 2010-10-14, 15:26   #11
Zussia
Raczkowanie

ser żółty to też raczej odstaw podobno przyczynia się on do powstawania tkanki pomarańczowej (celulit) jedz dużo warzyw i staraj się je gotować przed zjedzeniem bo wtedy mają więcej wartości odżywczych dla organizmu no i ciepłe jest lepiej przyswajalne
3mam za Ciebie
Zussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 18:17   #12
studi
Zakorzenienie

Trzymam kciuki, ale dziewczyny Ci dobrze radzą, ja jeszcze dorzuce od siebie jedzenie otrąb pszennych ale z jogurtem naturalnym (te słodkie mają duzu cukru), zapychają zołądek i pobudzają jelitkaDo tego codziennie coś ćwicz-spacer, basen, może rowerek stacjonrany-dla mnie okazał się hitem
Stary 2010-10-14, 19:23   #13
diotorka
Raczkowanie

Dziękuję Ja codziennie chodzę mniej więcej pół godz to napewno,bo do szkoły..a tak poza tym to z psem na spacer albo na miasto różnie to bywa,jutro lecę na basen
Stary 2010-10-15, 16:31   #14
nana86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zussia Pokaż wiadomość
ser żółty to też raczej odstaw podobno przyczynia się on do powstawania tkanki pomarańczowej (celulit) jedz dużo warzyw i staraj się je gotować przed zjedzeniem bo wtedy mają więcej wartości odżywczych dla organizmu no i ciepłe jest lepiej przyswajalne
3mam za Ciebie
Najwięcej wartości odżywczych mają warzywa surowe,pózniej gotowane ale na parze !!!!!!! Gotowane w wodzie tracą większość witamin.
Stary 2010-10-15, 21:11   #15
Zussia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nana86 Pokaż wiadomość
Najwięcej wartości odżywczych mają warzywa surowe,pózniej gotowane ale na parze !!!!!!! Gotowane w wodzie tracą większość witamin.
nie jeśli warzywa wrzucisz na gotującą wodę
ale pożywniejsze są gotowane surowych zjesz więcej nim się najesz niż gotowanych, organizm lepiej przyswaja ciepły pokarm

Edytowane przez Zussia
Czas edycji: 2010-10-15 o 21:16
Zussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości