|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Emerald-a próbowałaś kiedyś Tescowych? są2 rodzaje-fioletowe i różowe.Fioletowe do doopy ale różowe baaardzo pozytywnie mnie keidyś zaskoczyły
![]() Szaja-ja myślę,że to przez zęby masz takie akcje,ale warto skonsultować z innym lekarzem-wykluczyć zapalenie ucha czy zbadać mocz ![]() ![]() a Zu do tej pory lubi podjadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zadomowienie
|
szaja - nam na problemy z jedzeniem, dwoch różnych lekarzy kazało dawać małej Dicoflor 30. Moze Ty tez spróbuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak czy inaczej z pampersami na razie koniec. mam jeszcze do zmęczenia jedną pakę (62 szt) z wielkiego pudła. i tak mi przyszło do głowy, że może one są za małe... niby na szerokość ok, niby wagowo powinny być, ale są duuużo krótsze niż np dada. czyli tak... spróbować lidlowych i tescowych różowych. zapamiętać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kredki rewelacja! Cytat:
![]() niezla heca z tym slubem ![]() mowicie, ze to takie dobre? a co to w ogole za kaszka jest?
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kardashi-Sto Lat Sto Lat ![]() ![]() wiecie co dupa jestem nie mama ![]() a ze skórka delikatna zrobi sie małe zaczerwienienie po kapieli kiedy skóra wchłania wszystko wychodziło jej to na wierzch ![]() ![]() ![]() mała nie chce popołudniu mojego cyca wie ze ma dostac słoiczek i cyca nie wezmie ![]() a jesli chodzi o otwarcie interesu trzeba oblukać okolice czego brakuje a co by sie opłacało nawet wsród sasiadów zrobic wywiad pisac biznes plan no i sie starac o dofinansowanie mozna tez załozyc społdzielnie - ma szersze pole działania w dziedzinach mozna np sprzatac po domach ludziom i dodatkowo w to wciagnac szycie firan i naprawy hydrauliczne elektryczne itp itp , w spółdzielni musi byc przynajmniej 5 członków chyba juz zapomniałam dawno nie w temacie jestem dziury bym musiała załatać wiadomosciami nowymi dziewczyny ja mojej robie taka kaszke do picia -wy podajecie taka gesta na łyzeczce ? to trzeba wiecej tych łyzek wsypac niz na opakowaniu acha i mam słoiczek w składzie którego jest gluten ( pisze ze to porcja glutenu która jest zgodna z rozpoczeciem przyzwyczajania dziecka do niego) pytanie ile mam tego słoiczka dac jedna dwie łyzeczki czy normalnie cały słoiczek bo sama nie wiem a boje sie przesadzic ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Nestlé Sinlac jest produkowany z ryżu i mączki chleba świętojańskiego - składników zazwyczaj bardzo dobrze tolerowanych w alergii. Odznacza się wysokim udziałem łatwo przyswajalnych węglowodanów, białkiem o wysokiej wartości odżywczej, zawiera tłuszcze roślinne, jest wzbogacony w witaminy i składniki mineralne, dlatego stanowi pełnowartościowy i smaczny posiłek. Jest łatwy do przygotowania - aby otrzymać porcję Nestlé Sinlac wystarczy dodać wodę. * bezglutenowy produkt zbozowy * nie zawiera bialek mleka krowiego i bialka sojowego * żródlem bialka o bardzo wysokiej wartości biologicznej jest hydrolizowana mąka ryzowa oraz mąka chleba świetojanskiego * nie zawiera laktozy * wzbogacony w zelazo, które jest potrzebne do budowy komórek krwi * wzbogacony w jod, który wspomaga prawidlowy rozwój fizyczny i psychiczny niemowlecia * wzbogacony w wapn i witamine D - zapewnia prawidlową budowe kości i zebów * wzbogacony w mikroelementy i w 12 witamin niezbednych do prawidlowego rozwoju dziecka * nie wymaga gotowania zastosowanie : * alergia na białko mleka i/lub soję * profilaktyka alergii pokarmowej * dieta bezglutenowa (celiakia) * nietolerancja laktozy * niedobory masy ciała np. po biegunkach * pełnowartościowy samodzielny posiłek uzupełniający w diecie niemowląt od 5. * miesiąca życia lub kaloryczny dodatek do innych posiłków dla niemowląt i małych dzieci *może być również spożywany przez młodzież i dorosłych madra jestem bo se o nim poczytałam ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-10-15 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() He he he No nie mam właśnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ta woda to nie wiem czy u nas by przeszla jak na razie budzi sie w nocy glodna jakby caly dzien nic nie jadla ale faktycznie moze po kaszce bedzie inaczej, daj znac czy ten system dziala.... Cytat:
Ja tez mam ochote na zmiane ale boje sie cokolwiek robic z wlosami. Tyle mi ich wypadlo ostatnio, obawiam sie ze po farbowaniu wyjdzie mi ta nedzna resztka co zostala ![]()
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję mądrej porady
![]() Teraz dodaję kaszkę do nocnego mleka i jest okej ![]() Chciałabym spróbować mu zrobić taką gęstą żeby łyżeczką podawać (w ciągu dnia kilka łyżeczek dosłownie by nauczył się jeść z łyżeczki bo chyba jako cały posiłek to nie bardzo pasuje hmm?)ale nie wiem jak :/ Na opakowaniu jest żeby na 160mleka dać 3 miarki kaszki no i to jest płynne, że mały ssa z butli.. a jak chcę taką papę dać to co mam zrobić? Jakieś inne kaszki są czy mam po prostu więcej miarek wsypać? Teraz mamy bobovitę kaszkę ryżową jabłkową.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ex szefową miałam jedno starcie, wyskoczyła do mnie z pyskiem czemu nie robimy toxoplazmozy i paru innych, bo słyszała jak mówię do pacjentki, gdzie to może zrobić. I wykład mi strzeliła, że konkurencja zarabia, a ja jeszcze adres podaję. Grzecznie jej objaśniłam, że po 1 kobieta jest w ciąży i badanie zrobić musi. A po 2 ja to chętnie zrobię, tylko proszę aparaturę za 20 tys. i zestaw odczynników sprowadzić. Otworzyła dzioba i tylko spytała: to tyle kosztuje? Potem padło tylko "aha" i wyszła. Przez kolejne dwa lata już do mnie żadnych pytań ani uwag nie miała. ![]() A jej wspólniczka wyżywała się na mojej koleżance, do mnie nigdy nie powiedziała słowa. Źle mi widać z oczu patrzy. ![]() Błagam... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22684400] Dziewczyny, bardzo dobra koleżanka rodzi na początku listopada, chcemy z przyjaciółką oczywiście malutkiej prezenciory sprawić ![]() ![]() Myślałyśmy o niekapku, miękkich łyżeczkach, miseczkach jakiś, śliniaczkach, może jakieś sztućce dla maluchów nieco starszych? TT ma ładne rzeczy i takie, że tak powiem, dobre na wynos też.[/QUOTE] Dobre i praktyczne, myślę. ![]() Cytat:
![]() U mnie rodzi w grudniu przyjaciółka. W styczniu żona kolegi z pracy i kuzynka. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2268490 9]aż i ja sprawdziłam... "może się zdarzyć, że zwierzęta lub małe dzieci wejdą do pralki. urządzenie należy sprawdzić każdorazowo przed użyciem." ![]() To już logiczniej napisane. ![]() Ale że też wszystkie macie pod nosem instrukcje. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Mamy tylko: szeleszcząca książeczkę, owocowego piotrusia, biedronkę taką jak Szaja, skaczącego wielbłąda i nie skaczącego osiołka, klucze do samochodu z gryzakiem, klocki które pokazywałam i te piszczyki do wanny. To dużo? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() To tak jak ja, ciągle szukam... Z tym, że ja przy moich kręconych kudłach nigdy nie znajdę. ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Kaszka na gęsto to potem dopiero. I to też nie każdy lekarz zaleca, bo przy dużym przybytku wagi u dzidków średnio wskazane. Ale tak, sypie się więcej i jest gęsta. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo kurcze od nas z wątku lipcowego dwie dziewczyny zamiast zagęszczać mleko kaszkami czy kleikami to widziałam, ze już karmią swoje bobasy kaszką normalnie z łyżeczki.. a nie podawały jeszcze wtedy owocków czy warzyw. Po prostu zaraz po mleku wprowadziły kaszki takie gęste z łyżeczki. Stąd moje pytanie bo sądziłam, że jak już zagęszczam mleko kaszką to kolejnym krokiem jest kaszka z łyżeczki ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Ja tam się nie znam, ale czytałam w tych wszystkich poradnikach Bebikowych, Bebilonowych itp. że najpierw owoce, warzywa, potem do 4go mleka np. kaszka, a dopiero później jak dziecko je samo to dać mu na śniadanie albo kolację kaszkę zagęszczoną, z owocami np. łyżeczką.
Mnie się zdaje, że to kwestia układu pokarmowego jest. Bo u takich maluchów jak nasze na MM ważne jest, żeby brzuszek miał czas odpocząć, zalecane jest żeby chociaż od północy do rana nie było papu. A już takie mleko w butli lekko zagęszczone jest cięższe do strawienia, wymaga więcej czasu. Wg mnie stąd takie ogólne zalecenia o kaszach gęstych. Ale może źle dumam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2268752 3] szybkie pytanie: mała je od 3 dni marchewkę. i teraz jak będę dietę rozszerzać, to dorzucić do marchewki ziemniaka, czy może na obiadek nadal tylko marchewka, a na kolejny posiłek np jabłko?[/QUOTE] ja zrobiłam tak, że do marchewki dorzuciłam ziemniaka, potem zaczelam zageszczac wszystko kleikiem ryżowym, teraz zaczynam dodawac troche pietruszki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi się zda, że Tobie też by pasowała prosta grzywka na całe czoło, ![]() U nas ząbkowanie trwa. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kredki fajne ![]() A książki i tak nie miałam ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2268752 3]dołączam się do dziewczyn, jesteś urocza ![]() szybkie pytanie: mała je od 3 dni marchewkę. i teraz jak będę dietę rozszerzać, to dorzucić do marchewki ziemniaka, czy może na obiadek nadal tylko marchewka, a na kolejny posiłek np jabłko?[/QUOTE] Obojętnie. Cytat:
![]() Można - odciągasz swój pokarm i na jego bazie dodajesz kleik. Tommy Tippee, fajna bardzo firma. Cenowo średnio, drożej niż Canpol, ale taniej niż Mam czy Avent mam wrażenie. Ogólnie ładne rzeczy mają, bo są różne kolory, ale nie ma pierdyliarda szlaczków oczo...... ![]() Cytat:
Sinlac jutro kupię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22691377]
Mam BioGaię, nie może Agu Dicofloru, bo zawiera białko mleka krowiego. [/QUOTE] Dicoflor nie zawiera białek, nadaje sie dla "skazowców" ![]() Sinlac podawałam córce, ktora miała skaze i do dziś jest to jej ulubiona "kaszka". Mysle ze kaszke mozna spokojnie podawac lyzeczka - nie musi to byc przeciez gęsty kit, jedynie nieco gesciejsza niz taka z butelki. Z pewnoscia uzasadnione jest to w przypadku dzieci piersiowych, po to aby nie wprowadzac butelki. Ale ja to dawno w tyle za Wami jestem, bo mlody poki co tylko mleko dostaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22691377]
W realu jest teraz promocja na pudła różne fajne ![]() [/QUOTE] A dopiero co byłam w M1 w Praktikerze. ![]() ![]() Wczoraj mu powiedziałam, że jest promo w Tesco, to tak spojrzał, że padłam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
sprobujemy Cytat:
![]() potem wypil troche wody i heja w bety zobaczymy jaka bedzie nocka Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22691353]no, kawał chłopa- waga i wymiary takie jak mojego Tymka- ![]() ![]() o kurka, to faktycznie niezle ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Rozeznanie
|
dzięki za rady odnośnie łyżeczek
![]() kumkura ślicznie ci w tej fryzurze szaja a nie masz możliwości zmiany przychodni? bo nieciekawa ta opieka ![]() ja mam wózek tako (jumper x) i jestem baaardzo zadowolona ![]() idę jutro na kolejny panieński i nie mam się w co ubrać ![]()
![]() |
#3560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślałam, że dobrze robię podając mu kaszkę.. jest zalecana z opakowania po 4 miesiącu.. tak jak te wszystkie warzywka, które spora część dziewczyn daje wcześniej. Myślałam, że na kaszce nauczy się łykać gęste i dopiero wprowadzę warzywa. Kaszkę dobrze toleruje, nic go nie boli, wysypek nie ma.. czyli byłby gotowy też na warzywa i owoce skoro są zalecane jako pierwsze? Nie wiem co robić.. przestać dawać kaszkę , samo mleko na dobranoc a w ciągu dnia uczyć warzywka i owoce jeść ? ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zresztą ja bym się bała ryzykować - cały czas bym myślała czy aby na pewno zdążę wrócić do domu na karmienie a przecież są różne sytuacje - czasem trzeba zostać dłużej w pracy albo załatwić coą na mieście - może jeśli nie chcesz butli to może kubek niekapek rozwiąże problem ![]() witam u nas marud w dalszym ciągu - nocki do bani ![]() ![]() Szaja - ja też bym się martwiła - ale dziewczyny dobrze pisały unikaj póki co szpitala jak ognia tylko się napatrzysz i jeszcze coś gorszego się przypałęta - będzie dobrze ![]() Kropka tylko kusi zabawkami ![]() ![]() Siala ja co do jedzenia kaszek łyżeczką to podobnie do Kropki rozumuję ![]() mam pytanie jakim kleikiem wy zagęszczacie zupki - takim co to się go do mleka też dodaje ![]() Bydgoś mnie też się marzy własne coś - kwiaciarnia a taki ciuchland z komisem właśnie otworzyła znajoma za kasę z urzędu pracy - więc powodzenia
![]() |
#3564 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jutro też na imprezę ruszam- osiemnastka kuzynki-taka duża rodzinna kolacja i oczywiście nie mam co założyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w ogóle dziewczyny dziękuję za miłe słowa dotyczące mojej skromnej osoby- nie ma nic lepszego jak "ochy i achy" dla ciut zakompleksionego człeka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() łykać nauczy się bez problemu - te słoiczkowe dania nie są aż tak gęste ja w sumie nie jestem szpecem ale moim zdaniem warzywa i owoce więcej wniosą dobrego niż sama kaszka - może spróbuj warzywa i owoce bez kaszki - jeśli będzie nocki przesypiał to odpuścisz kaszkę a jeśli nie to wrócisz do niej bez problemu - ale niech się może bardziej doświadczone wypowiedzą ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() a do lutego na bank polubi kubek niekapek - to jeszcze szmat czasu - to już będzie wtedy mały mężczyzna ![]()
![]() |
#3566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki, pocieszylas mnie ![]() Cytat:
![]() poza tym nie zostawie dziecka w domu bez grama mleka ![]() ![]() ![]() a kubek niekapek bedziemy wprowadzać jak najbardziej, moze on zyska akceptacje mojej wybrednej córy ![]() u mnie nocki tak samo masakryczne ![]() ![]() ja zageszczam zupki zwyklym kleikiem ryzowym ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkładam kawałek i ona go ssie. Dzisiaj to pożerała całą tą siateczkę ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22681611] Wiecie co - ok, na oko sama nic nie może stwierdzić, ale cholera wiedzą też się nie popisała ![]() .[/QUOTE] Mi kiedyś znajoma lekarka powiedziała, że starsi lekarze już się nie dokształcają ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22682160]Em, a powiedz mi, skąd pomysł, by w instrukcji obsługi pralki pisać: nie prać dzieci i zwierząt? ![]() U mnie w instrukcji od mikrofali jest napisane: nie wieszać się na drzwiczkach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde, ale mam ostatnio sny beznadziejne ![]() ![]() Dzisiaj miałam lepszy. Śniła mi się szaja, kropka, margo. Jechałyśmy gdzieś pociągiem.Czekałyśmy na inny ( była przesiadka) gadając sobie i nagle patrzę na zegarek, a na nim czas odjazdu. I krzyczę, że nasz pociąg odjeżdża. Zerwałyśmy się, zaczęłyśmy biec z torbami, ale na szczęście zatrzymali go dla nas i pojechałyśmy dalej ![]() Zębole nadchodzą. Luiza namacza pieluchę. W łóżeczku ma zająca z długimi uszami i tak go gryzie, aż uszy są ciężkie od śliny ![]() Dzisiaj Lusia zasnęła o 19 ![]()
![]() |
#3569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i nie mam pojęcia jak go odstawie od piersi... ![]() A to Adrianek pozdrawia was wszystkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.