|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
seereniti!!! wiedzialam, ze wszystko bedzie OK!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz tez mam jajo, moze dlatego ze zbyt czesto jem jajecznice Wlasnie pochlonelam jajecnzice z 4 jaj z dodatkiem wedliny, sera zoltego, pomidorem i cebula.. jestem napchana Ja mam tylko swoje pluszaki ktore musze wyprac, ale chcialabym takie cos z bijacym sercem albo karuzele niestety nie kupimy, bo nie starczy nam kasy, chyba ze w przyszlym miesiacu ale watpie.Ehhhh czuje, ze dzis sie nie wyspie, mala ciagle harcuje, stuka, puka, brzuch mi faluje dosc mocno.. masakra dawno tak nei mialam ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- w ogole to wzielam kapiel i wysmarowalam sie balsamem o "zapachu swiat bozego narodzenia"
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Anecka to musiało by być STRUSIE
|
|
#2343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() samochodem ![]() a potem do domu na 4 razy zanosiłam bo jeszcze zakupy spożywcze zrobiłam ![]() Cytat:
wiedziałam, że wszystko będzie ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj sie, że nie masz kasy - dziecko i tak najlepiej bawi się tymi najtańszymi zabawkami a na zwykłą grzechotkę czy piłeczkę zawsze jakieś 5-10zł się znajdzie Ja jakbym się sprężyła to może i bym wykombinowała 100zł czy 200zł na jakąś wypasioną karuzelkę czy inny bajer ale szkoda mi kasy na takie pierdoły ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Ja wypiłam mleko z miodem i czosnkiem i spadam do wyra bo czuję się jakby mnie walec przejechał ![]() dobranoc |
||||
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Serenti, super ze wszystko ok
Bylam na zakupach i padam. Chyba szybciutko wyladuje w lozku. Kto mi na farmeramie wysle skrzynke z narzedziami? |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
![]() kotek81, ja bym chciala miec cos dla dziecka nowego, nie od kogos i nie narzucone przez kogos.. ale niestety moj ojciec to jest anty (mama by mi dolozyla na karuzele czy cos.. eh) a rodzina TZ.. no wiadomo, wszystko musimy miec po innym dziecku, nawet prezent pod choinke bedzie po drugim dziecku szkoda slow.De, ja bym Tobie wyslala, ale czekam jeszcze ze 2-3 dni zeby usunac jedna osobe, no chyba ze nie masz juz miejsc w znajomych? ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- dobra klade sie, wejde pozniej jeszcze z komorki
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Sereniti -super, że wizyta się tak udała i okazało się, że wszystko dobrze
Vikicullen trzymam kciuki za wizytę Anecka dziękuję za linka jak Wam napisze co wymyśliła moja teściowa to chyba padniecie -czegoś takiego jeszcze nie słyszałam dobranoc |
|
|
|
#2348 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie.
![]() No to 7,5 kg na plusie i dzisiaj zaczynamy 8. miesiąc! Szyjka nadal krótka, ale się nie skraca. ![]() Niestety coś tam zaczyna się dziać z pęcherzem, więc muszę zakupić urosept i pobrać ze 3 dni. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Najważniejsze, że w końcu trafiłaś do prawdziwego lekarza. Teraz możesz odetchnąć i zrelaksować się przed porodem. |
|||
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie.
Mam krem p/rozstępom i chciałam się dowiedzieć czy można go stosować więcej niż 2 razy dziennie?? Mam krem z firmy pharmaceris. Jak możecie to powiedzcie. Pojawiają mi sie chyba na brzuchu rozstępy i chce jakoś sprawić, by było ich jak najmniej ![]() Idę się kąpać i do łóżka ![]() Dobranoc
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kremy można 2 razy dziennie
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
kotekk ale Michaś słodki
ja jak liczyłam na chrzciny sobie wstępnie osoby to tez mi tyle wyszło ![]() mallinka tak zachwalają tego konika? kurcze... Może bym kupiła... No ale albo owieczka albo konik ![]() Anecka ale brzuchal świetny !!!! moja często też przyjmuję takie dziwaczne pozy modelki haha![]() sanderinka jak super że wszystko dobrze ![]() ![]() VictoriaK aaaa abo ja zrozumiałam że ona ma termin wcześniej niż Ty ! ale ze mnie głupol ![]() nadrabiam, was dalej... |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
A my tu jednak chyba przezimujemy
Zapowiadalo sie dobrze, mialam nadzieje, ze w niedziele wyjdziemy.... no ale znalezli czego by sie mozna jeszcze uczepic. Zoltaczka znowu rosnie. Tydzien temu lezal 3 dni pod lampa i mu ladnie spalo. A teraz znowu rosnie. Od dzis nie moge karmic piersia. Nie bedzie tez dostawal mojego mleka przez butelke. Tak zadecydowal lekarz, bo maly nie umie zwalczyc zoltaczki i ciagle mu rosnie, zamiast spadac i winne prawdopodobnie jest moje mleko. Wpadl wiec na taki pomysl z mlekiem i bedziemy obserwowac. Jesli bilirubina spadnie, to wtedy bede mogla znowu karmic. A wiec teraz odciagam i od razu mroza w zamrazalniku. |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Sereniti,
![]() Weronisia, trzymaj się tam Joanna, 8 miesiąc to już nie przelewki, nie? Nie mogę uwierzyć, że jesteśmy już tak daleko
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
a napiszę jeszcze że byłam u gina, w sumie to nic ciekawego nie mówił oprócz tego że WSZYSTKO DOBRZE... nie kazał robić już żadnych badań
posłuchał serduszka i powiedział że mała się obkręciła ! czyli już jest główką w dół ! |
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
De, wiec trzymaj dla mnie miejsce na farmie ;-)
Joanna, dobrze ze wizyta przebiegła ok ![]() Paulinka, chyba faktycznie modelki rosną ale nie podoba mi sie to wypinanie tylka Ale spac mi sie chce, ale chce mistrza kuchni obejrzec.
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa i przytyłam już od początku 14 kg
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaraz chyba pójdę się myć, niewyspana jestem, a jutro od rana na SR jedziemy.
DOBRANOC!
|
#2358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To i ja już idę spać. Mała się wierci i znowu wali nóżkami po prawo jakby chciała się obkręcić i dotknąć kręgosłupa. Czyli kolejna noc na lewym boczku.Dobranoc. |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
joanna, paulinka super ze wizyty udane i jest wszystko ok
![]() weronisia biedactwo jak nie urok to sra**** mam nadzieje ze w koncu zwalczycie ta zlołtaczke i pomaszerujecie do domu, bo juz wystarczy tych wczasów trzymajcie sie tam
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Raczkowanie
|
niesamowite ! ale wiercipiętka
![]() Cytat:
ja bym mu na mieście jeszcze odpowiednią opinię zrobiła...!!! i na jakimś forum lokalnym żeby żadna ciężarna nie musiała przechodzić takiego stresu.. co za konował!! jak by był zarejestrowany na necie np. na www.rankinglekarzy.pl albo www.znanylekarz.pl to też bym mu tak wysmarowała opinienajważniejsze że jesteś teraz w dobrych rękach ![]() Cytat:
![]() ![]() no i sobie poklaszczę przy okazji ![]() magiczna trzydziestka na suwakudobrej nocki!!
Edytowane przez mimiskierka Czas edycji: 2010-10-15 o 22:47 |
||
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
paulina ja 21 więc sama widzisz inni mają gorzej
wyglądam jak maciora ale wisi mi to dziś wszystko przebiega pod znakiem zdrowej dzidzi!!!
|
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
viki
Weronisia 3majcie się dzielnie jednak nie dam rady was nadrobić a tak nie lubię nie być na bierząco ! :[ w kerfurze ta paka pampersów to chyba 132 sztuki za 82/3 zł ? nie pamiętam dokładnie i też byłam dzisiaj w smyku ale u mnie tej promocji nie było przynajmniej ja nigdzie nie widziałam... Pewnie gapa ze mnie A były takie słodkie ubranka i zamówiłam ten kocyk co Anecka wklejała linka... zielony już mam dosyć tego różu ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- mimiskierka gratki z okazji magicznej trzydziechy a i racja co do lekarza ! sereniti powinnaś mu wystawić recenzję żeby przestrzec innychsereniti Ty bidulku się ostatnio tyle denerwowałaś ![]() Anecka no właśnie, żeby te nasze modelki nie miały wszystkie w du... jak tak ją wypinają ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- ale ten konik fisher price od 6 miesiąca życia jest ?
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, nie martw się, że nie stać Ciebie na jakieś wyszukane zabawki. Dziecko ich nie potrzebuje. Mój bratanek (ma 2 i pół roku) ma mnóstwo zabawek, przedszkole mógłby nimi obdarować, a najbardziej lubi się bawić kamyczkami w ogrodzie, spuszcza je po murku, bawi się w wyścigi nimi i zadowolony
ja jak byłam mała to ponoć lubiłam się bawić lalkami z papieru, z papieru miały też ubranka, moja mama mówi, że całe godziny mogłam się nimi bawić. A dla niemowlaków cały świat wokół nich to wspaniała zabawa, nie potrzebują jakiś bajerów, gadających zabawek itp Poza tym czy mając tyle zabawek rozwija się potem wyobraźnia u dziecka? co ma sobie wyobrażać, jak wszystko ma na tacy podane. Także spoko wodza
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
ello dziewczyny
coś spać nie mogę kurcze dziecko chyba wyczuło że tatuś zjadł śniadanie i też chce hehe nie ma przebacz muszę coś zjeść
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie zjadlam bulkę w lozku :d i zapijam kefirem
![]() Mam dziś ambitny plan - uprasowac wczorajsze dzieciowepranie, i wyszorowac podlogi. A jeszcze w miedzyczasie musze isc na rynek a po poludniu na imieniny do szwagierki. Moze dobre ciasto jakies bedzie ![]() Weronisia Normalnie ja bym osiwiala. Ale glowa do gory W koncu wyjdziecie ![]() kularek no to mnie zaintrygowalas ta tesciowa. Ciekawa jestem co wymyslila
|
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
|
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Ja znowu spać nie moge i już od 6 tradycyjnie pobudka. Moze uda sie po południu zdrzemnać.
Pieczenie cewki co mi doskwierało przeszło całkowicie Tak sie ciesze ze minęło.
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-16 o 08:37 |
|
|
|
#2368 |
|
Kici kici miau miau
|
Doberek
|
|
|
|
#2369 |
|
Dragonfly
|
Sereniti to bardzo dobre wiesci
niepotrzebnie Cie cham nastraszyl...ja nie wiem ile przytylam, bo wyczerpaly mi sie baterie w wadze moze i dobrze![]() Paulinka to super,ze przybrala odpowiednia pozycje Anecka to nie jajo tylko japonska gora Fuji ale jestem glodna!
|
|
#2370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupia grzechotka czy gryzak kilka zeta kosztuje to mogli by się wysilić a używane dać bez okazji Cytat:
Cytat:
Trzymam za Pascalka aby wreszcie pozbył się tej pierońskiej żółtaczki i żeby was już puścili do domku Cytat:
Ja już kawkę wypiłam i myślę nad śniadankiem ale jakoś nie mam apetytu |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

i żadne słodycze u nas nie poleżą dłużej niż 1 dzień-on ma jakiś radar i wszystko wywęszy i wchłonie 

ale watpie.

a ja nadal nie znalazłam Pampersów w plastiku, a Lewiatana u mnie już nie ma, choć kiedyś był ale zlikwidowali,a któraś z Was pisała, że tam są takie.
klask i:
! w ogóle jeszcze zanim mnie zbadał to zapewnił ze jakby co on mnie przyjmie w klinice w Bytomiu i tam zrobi mi cesarkę - tam mają bardzo dobrą opiekę i sprzęt ale na szczęście podczas usg okazało się ze szczeliny mózgu nie są powiększone żadnego dodatkowego płynu nie ma i w ogóle wszystko ok. 

kurcze... Może bym kupiła... No ale albo owieczka albo konik 

posłuchał serduszka i powiedział że mała się obkręciła ! czyli już jest główką w dół !
Mała się wierci i znowu wali nóżkami po prawo jakby chciała się obkręcić i dotknąć kręgosłupa. Czyli kolejna noc na lewym boczku.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
W koncu wyjdziecie