|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
ta moja 35 + 7 wysylka to 42 wszystko. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- http://allegro.pl/hm-hello-kitty-tun...270692332.html Amelka ma taka tylko fiolet kot bialy. tez fajnie wygladato nie wiem czy potrzebuje drugiej...ale tak mi sie spodobala...z drugiej str to juz wieksza jest |
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
za tyle bym nie kupiła, aż tak mi sie nie podoba
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
nieeeeeeee!!!!!absolutnie
właśnie jeszcze raz chcę go przeżyć i będę mieć depresję jak będzie musiało się zakończyć cesarką. Z góry zaznaczam że drugi będzie krótszy niż Laury ![]() czeko, jak mąż dał radę? Ja nie bałam się badania u ginka. Nie mam problemu by się "tam" wyluzować. Nic mnie nie bolało.Poszłam jakoś zaraz po połogu i jak wiedziałam że sex mnie nie boli. Cytat:
Ale cena tej tuniczki w pobliskim lumpku 3zł /szt, to why to tak podwindowali?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1234 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Dziękuję za życzenia z okazji rocznicy i dla mojego małego chorowitka Niestety w dzień Antoś ściga opatrunek (zużyłam 2 paczki plastrów i 2 rolki bandaży...) i tylko na noc udaje mi się wysmarować i opatrzyć paluszek. Mam nadzieję, że to się w końcu zasuszy... ![]() Byłam wczoraj i dzisiaj na małych zakupach. Kupiłam dzieciom miękkie/skarpetowe kapcie, rajstopki, sobie 2 pary tregginsów, kalosze (ale chyba je opyle i kupie moje wymarzone). Skusiła mnie cena 55 zł (te same co zamawiamy na sigmie) i są bardzo fajne, ale te moje wymarzone maja w końcu niższą cenę i mnie kuszą ![]() Miramejku, zdrówka dla Kubaska Chyba pójdę już spać, kolejny dzień (3 czy 4...) boli mnie głowa, jestem mega śpiąca i mam ochotę juz legnąc w łóżku... Jakbym się nie odezwała, to mówię dobranoc ![]() Zapraszam jutro na jelenia - właśnie dogorywa w piekarniku
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za gojenie się paluszka AntosiaMatko, aż musiałam sprawdzić, co to są tregginsy , fotki mile widziane ![]() Odpocznij sobie ![]() Jeleń, hmmm...
|
|
|
#1236 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ależ macie zawrotne tempo pisania, nie mogę nadążyć z czytaniem ![]() Cytat:
A czy przy każdym użyciu Fridy trzeba psikać wodą morską? Mój czasem też dostaje A czasem delektuje się (wciąga) jak narkoman No co Ty ![]() Miramej - mam niedyskretne pytanie Ty wróciłaś dokładnie do tej samej wagi, co przed ciążą? Pytam, bo ja mam już 3 kg mniej niż przed i nie wiem dlaczego i się martwię Pytam Ciebie, bo może to od karmienia piersią?Cytat:
Ja też normalnie byłam w pracy, może bardziej na luzie było, ale to jednak nie wolne ![]() BTW Widziałam Bartoszka w albumie - śliczny chłopczyk i "dorośle" wygląda ![]() Cytat:
![]() ~~~~ Aha! Trzymam kciuki za zdrowie Krasnoludka i Antosiowy paluszek oraz pozostałych potrzebujących ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-10-15 o 20:01 |
|||||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wszystko w porządku Mała nadal marudzi więc nie zaglądam (Sylko nie było mnie chyba ze 3 dni ) bo tylko się denerwuję i ja i Ona - ja nie mogę spokojnie poczytać i popisać z Wami, Ona - że mama ma akurat ciekawsze zajęcie i Nią się nie zajmuje ![]() Zuzka straciła ostatnio apetyt i zjada 4 posiłki w ciągu dnia zamiast 5 i w mniejszej ilości zdecydowanie. Mama straciła też apetyt bo jest wykończona. Śniadania jadam ostatnio ok 13 ![]() Antybiotyk odstawiony. Teraz Zuzka dostała coś na wzmocnienie. Dużo zdrówka wszystkim chorowitkom życzę ![]() Miłego weekendu Przyjeżdża jutro do mnie koleżanka i zostaje na noc więc pewnie nie zajrzę. |
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to samo. Jak siadam do laptopa to Oli gryzie mnie w nogi ![]() sniadania o 13? ja bym padla z głodu. choc tez jestem wykonczona ostatnio to musze sniadanie zjesc rano, bo inaczej migreny dostaje. Dużo cierpliwości życzę (sobie przy okazji też )---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Unholy nie mialam pojęcia o istnieniu czegoś takiego jak tregginsy, człowiek uczy się całe życie
|
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobze ![]() No w sumie ![]() Cytat:
biedny Antoś ![]() tregginsy ? musiałam na all sprawdzić co to Ja też ![]() gorgulku mam nadzieję, że dojdziecie z Zuzią do porozumienia Dbaj o siebie
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 2 kg mniej ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1242 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Abyś nie musiała długo czekać ![]() ![]() Cytat:
aby oparzenie szybko się zagoiło.Zaproszenie chętnie przyjmę ale raczej nie na jelenia![]() Cytat:
ale jakieś badania chyba by nie zaszkodziły?![]() Oj,nie łap mnie za słowa ![]() tak się ogólnie przyjęło,że dzień wolny.U nas nauczyciele,też mieli dyżur![]() Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego synusia Ty swojego już tak nie "Bobuj"tylko lepiej wrzuć fotkę,to my ocenimy Cytat:
![]() Zaglądaj do nas w wolnych chwilach ![]() Mnie też coś głowa pobolewa
|
||||
|
|
|
#1243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() masakra jakas 4 godziny siedzialam w poczekalni nadzerki nie ma ale jakas infekcja , dostalam dopochwowe globulki i przez 2 cykle mam leczyc, do tego wiem skad te bolesne owulacje i te moje krostki na brodzie(wlasnie mam wysyp a jestem kilka dni przed@, ostatnio bylo tak samo), pan doktor zrobil mi usg dopochwowo i mam jakas gruba blone sluzowa co jest powodem wlasnie bolesnej owulacji i powiedzial ze mam za duzo jakiegos tam hormona(nie pamietam) , przepisal mi Diane ale nie wiem czy chce anty brac wiec pozostawil mi do wyboru albo bolesna owulka albo nie i przy okazji antykoncepcja ![]() ale sluchajcie malz spisal sie na medal wrocilam krotko po 21.00 , mala wykapana, pojedzona i spi-nawet pochwalil sie i wyslal mi smsa pojechal do pracy jak wroci to musze go pochwalic, oczywiscie dzwonil sie pytac co i jak ale poradzil sobie, a i nawet mu sie pampers z kupa trafil![]() narazie raz zalozylam na noc, bo malz dzisiaj pewnie jej zalozyl normalne, ale powiem tobie ze ok, bo rano dupka byla sucha pomimo ze pieluszka ciezka, ciekawe czy jak zaloze jej pajaca wiadomo ze nie trzyma tak jak body to czy bedzie przesikiwac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
j.w ![]() Cytat:
![]() Zuza daje ci popalic
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a na te 4 godziny brak słów ![]() dla MałżaKuba śpi w pajacu i dają radę No chyba, że w stopy ![]() *** Kurczę, siedzę i czekam na Anulę, jestem ciekawa, co postanowiła i co załatwiła
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjmuje od 12.00 do 22.00 , wiec obojetnie o ktorej sie pojdzie to swoje trzeba odczekac mam nadzieje ze u nas tez te pieluszki sie sprawdza
|
|
#1246 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ale mi sie podobaly na zime sie nadadza ale taka lżejsza i na pewno nie do biegania po sniegu, to jest filc wiec ciepły ale to nie śniegowce napisze ci ale niewiem czy dzis dam rade jeszcze Cytat:
a czy ciepłe, to jak wyżej jak bede miec czas to zrobie ci fote od środka ![]() Cytat:
szybkiej poprawyu życze skopiowałam, przyda sie i mi
|
|
#1247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak piszę, bo sama muszę mieć w takiej wersji ![]() Chciałabyś A co! ![]() A serio, to jakoś mi łuk nie idzie, a to początek egzaminu Cytat:
--- Wpadłam zobaczyć czy aannuullaa się pojawiła. Dobrej nocki
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-10-15 o 22:09 |
||
|
|
|
#1248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak oceniał poziom hormonów? robiłas jak rozumiem badania? ja brałam Diane na zespól policystycznych jajników, bardzo możliwe ze dzieki dianie własnie jest Zuzia ![]()
|
|
#1249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() O,właśnie,ja też Cytat:
dobrze,ż e choć nadżerka zniknęła dla męża,dobrze się spisałCytat:
ale nie zamieniłabym go na innego lekarzaczeko Kiedyś jeszcze w lipcu,kupiłam Bartosiowi body całkiem innej firmy niż dotychczas,z polskich brałam zawsze Bobasa,albo EwyKlucze ![]() http://allegro.pl/body-marcinkowski-...266679805.html Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-10-15 o 22:24 |
||
|
|
|
#1250 |
|
BAN stały
|
i ja czekam na aannuulllee ale pewnie sie nie doczekam...
maz juz spi, tak samo Amelka. potem pospala i w miare grzeczna byla. tunike odpuszcze - szkoda mi kaski. wypatrzylam zestawik ciuszkow i jak nikt nie bedzie licytowac to za ta sama cene bede miala kilka bluzeczek, spodenki i sweterek tez ladny. poki co mowie dobranoc a i powiem wam ze herbatka z lipy z miodem zdzialala cuda juz zdrowa prawie jestem Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-10-15 o 22:22 |
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a znasz jakiś bezerukowy olej? Na moje oko istnieje tylko niskoerukowy, czyli np. Kujawski ![]() ![]() Pójdzie, tyle kciuków, że wyjścia nie będzie miał ![]() Anula jutro będzie *** Dobranoc
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
mayaha jak tam,mocz złapany?
Wszystkim idącym spać: Dobranoc mamusie |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko jeśli się nie mylę to Diana jest o działaniu antykoncepcyjnym, ale nie jest uznana za lek anty.
Ja brałam ją z 5lat, a potem jak dr.zapytał co brałam, to określił że to "przedpotopowe"tabl i dał mi wykład na ich temat. Nie wiem co to jeszcze bo mi umknęło Wieczorem wychodzę , chyba zjem sobie pyszny deser lodowy lub coś innego bardzo słodkiego
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1254 |
|
Ola-Unhola
|
Hej,
w końcu głowa prawie nie boli ![]() Co do jelenia, mięso jest pycha, ale staram się nie myśleć, że to jeleń... ![]() ![]() sylko, ja też bardzo sobie chwalę body "marcinkowski". Mam jeszcze sporo po Bartusiu i się jeszcze nadają, nawet bardzo. mayaho, sliczne butki dla Zuzi czeko, Ty to się naczekasz.... gorgulku, mam nadzieję, ze Zuzia będzie niedługo lepiej jadła i da Wam w końcu odsapnąc od tych swoich humorków Poniżej foki zakupów i gratisy ![]() ps. ta tekturowa czapeczka na głowie Bartka kosztowała w szkole 35 zł.....Tak sobie "hurtowo" na rodzicach firmy zarabiają....(w sklepie pewnie sprzedają za 5.....)
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kubuś ładnie przespał noc, od 19.50 do 6.50 , katar jakby Mu się zmniejszył, kaszel troszkę też, ale . Małż podłożył wczoraj książki pod nogi łóżeczka, ale rano Kuba i tak spał do góry nogami ![]() Mnie boli głowa , siedzę z kawką, a mój Maluszek ucina sobie pierwszą (pewnie króciutką ) drzemkę.Miłej soboty ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
, Bartek w tych włosach jest nie do poznania, a Antoś ma fajowe kukuryku . Jak tam Jego paluszek dziś?Poproszę o namiary na rajstopki i te kapciochy ![]() Kalosze te z all ładniejsze ![]() 35 zł
|
|
|
#1256 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
35 zl - rozboj w bialy dzien... Cytat:
i trzymamy za poprawe kapciuszki kupilam tez takie Amelce, jedne wieksze H&M a drugie takie tansze na teraz (Miramej zaraz wstawie link bo on mial tez chlopiece) ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- te na potem http://allegro.pl/nowe-hm-buciki-ska...212075142.html a te teraz nosi - polecam http://allegro.pl/kapcie-skarpetki-z...218370156.html i on ma chlopiece tez np http://allegro.pl/kapcie-skarpetki-z...275027129.html tylko nie wiem jak z rozmiarami |
||
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki , muszę zerknąć, czy ma mniejsze
|
|
|
#1258 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No to pięknie pospał ![]() Dobrze, ze katarek przecodzi i kaszel, ale ciiii U nas za to pełna produkcja glutków, a frida się gdzieś zapodziała i nie wiem jak o odciągac.... Współczuję bólu Paluszek, chyba troszkę lepiej, na noc smaruję i zawijam, wtedy trochę się przysusza, o ale w dzień....ściga opatrunek, plastry, wszystkiego dotyka..... No właśnie te a alle fajniejsze, a ze obniżyli ze 139,90 na 99,90 to planuję te sprzedać, a tamte kupić ![]() Rajstopki są polskiej firmy (chyba) Pesail, kupowałam u Azjatów . tak samo kapcioszki.Tu znalazłam e na allegro: http://allegro.pl/rajstopy-dzieciece...269670853.html Są b. dobrej jakości, tak na pierwszy rzut oka. No bo jeszcze nie chodził Antoś w nich i nie prałam. Płaciłam 7 zł. Ciapcie Antosiowe tej firmy, ja kupowałam po 8 zł http://allegro.pl/show_user_auctions...63&gr_id=25952 http://allegro.pl/cieple-skarpeto-ka...277055007.html http://allegro.pl/show_user_auctions...90&gr_id=25955
|
|
#1259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o widzisz ty zawsze znajdziesz lepsze fajne te paputki i tansze od tych co ja kupowalam. tylko te truskawki mi sie spodobaly i wzielam drozsze.
|
|
|
|
|
#1260 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() mala dzisiaj od 4 zaczela sie tak wiercic i jeczec a wstala juz o 6 dla mnie to noc bo tak wczesnie jeszcze nie wstalateraz oczywiscie spi ale za to zjadla obfite sniadanko bo cala mini bulke z serkiem i dzemem a potem od mamy wyzebrala pol kielbaski i zagryzala buleczka ![]() Cytat:
nie robilam badan tylko stwierdzil tak po wywiadzie i usg Diane bralam kiedys 5 lat i mi pasowaly ale nie wiem czy chce pakowac sie znowu w tabsy, boje sie przytycia ![]() Cytat:
![]() a malz no jaki dumny jak wrocil i mi opowiadal ze mala nie plakala wogole i ladnie sie bawila wlasnie ja tez-mam zaufanie do tego lekarza , jest przyjemnym, cieplym czlowiekiem i pamieta kazda swoja pacjentke, jak weszlam myslalam ze mnie nie pozna (wiadomo mniej kg ,inna fryz) a on do mnie "ooo Ania witaj" ![]() Cytat:
ja pytalam go o inne ale powiedzial ze te beda dobre wlasnie na ten hormon co go mam w nadmiarze, a jak mu powiedzialam ze juz kiedyz je bralam to tym bardziej, ale nie zmuszal mnie tylko kazal sie zastanowic , w razie czego moge przeciez recepty nie wykupic a wiesz gdyby rzeczywiscie te tabletki byly jakies zle to powinny byc wycofane z aptek , to jest tak ze na kazda kobiete dzialaja inaczej, jednej pasuja ,innej nie mi np. Cilesty nie pasowaly wogole -non stop krwawilam po nich noooo ![]() a chlopaki twoje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

tarlam ziemniaki na babke a ona tak stala i wyla... jak wilk do ksiezyca... dobrze ze maz wraca bo zaraz chya ja udusze i do piekarnika z babka wrzuce 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

- właśnie dogorywa w piekarniku 
za gojenie się paluszka Antosia

wrocilam krotko po 21.00 , mala wykapana, pojedzona i spi-nawet pochwalil sie i wyslal mi smsa
Szkoda, że zamówiłam te zamszowe...
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
dobrze,ż e choć nadżerka zniknęła
. Małż podłożył wczoraj książki pod nogi łóżeczka, ale rano Kuba i tak spał do góry nogami