Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 21:26   #3511
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Wiecie, ja wcale nie wspominam magicznie tego pierwszego kontaktu z maluchem na porodówce, czego teraz żałuję. Wtedy nie czułam tej magii, jaką czuję teraz za każdym razem, gdy na niego patrzę. Wtedy byłam taka szczęśliwa, że już skończył się ten ból (15,5 godzin porodu w tym 85 minut bóli partych), że dostałam euforii z okazji samego zakończenia porodu. Czuję się nieco jak wyrodna matka z tego powodu, że od samego początku nie byłam szaleńczo, obłędnie i bezmiernie zakochana w Igorze.

A karmienie piersią... no były problemy. Naderwana brodawka, krwawiąca brodawka, ale nie miałam nawału pokarmu, nie ciekło mi prawie w ogóle. Jednak karmienie było dla mnie tak naturalne, że nawet w domu butelki żadnej nie miałam (ciekawe, co bym zrobiła, gdyby karmienie naturalne się nie powiodło). W każdym razie ja się czuję świetnie karmiąc piersią i na 100% dzięki temu mogę jeść więcej i nie tyję

Właśnie się obżarłam i idę spać do dzidziolka
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:26   #3512
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No właśnie a gdzie są dziewczyny, których nie ma? Co?

A tż wrócił do domu z kwiatami dla mnie i komentarzem: żebym dostrzegła jego dobrą wolę i ciężej mi się na niego wkurzało. K....a mać... i co? Niby mam teraz się nie wkurzać. No żesz - wojnę mamy, a on stosuje niedozwolone chwyty. Ech... gdyby kwiaty mogły tu coś zmienić.
To cwaniaczek I teraz się zdenerwować nie mozesz. Dzisaj małe zawieszenie broni a od jutra dalej wojna . To oczywiście żarty są a tak na poważnie to moze faktycznie Tż chce "zawieszenia broni"

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
przyszłam sie przywitac
zyjemy i mamy sie dobrze. Wiki ma juz 1 zebola i 2 w drodze, noce to koszmar...
za 6 dni Wiki konczy 7 msc... ale ten czas leci...
dziewczyny wasze dzieciaki sa sliczne i MADRE
A to mała z chrztu... 12.09.10
pozdrawiamy
Ciasteczko

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowka - a teraz tak na pocieszenie. Moja mała waży 7,450 kg i 75 cm. Nie jest to dużo ale pani doktor stwierdziła że jest nieźle. Nie ma zaleceń na specjalne jakieś tuczenie dziecka. Wręcz przeciwnie powiedziała aby nie wmuszać na małej jedzenia.

Byłam także u neurolog i też stwierdziła że mała rozwija się prawidłowo coś tak pomiędzy 10-tym a 7-m miesiącem życia. Dalej utrzymuje sie lekka asymetria ale nie wymaga to jakiś specjalnych ćwiczeń. I za 2 m-ce. mamy iść do kontroli.
Ogólnie mam dziecko przebadanie i jak na nią to jest na 6.
Za 2 tygodnie mam jeszcze kontrolną wizytę u kardiologa.
Dobrze słychać a właściwie czytać takie wieści

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
straszne jak by mój tz pił i jeszcze nie daj boże jeździł po wypiciu to bym zadzwoniła na policję serio

Masz rację jest społęczne przyzwolenie mój szwagier alkoholik to się szczyci tym po ilu piwach on jedzie samochodem i jeszcze ją i dzieci wozi debil
Morderca (potencjalny) : pala:

A jeszcze wracając do karmienia to ostatnio mój ssak sobie przypomniała że można cycorka dostać też w dzień. Komedia co ona w tym czasie wyrabia. Ciumka, oblizuje, mlaska głośno, głaszcze cycorka i gada do niego. W takim stanie nie mogłabym karmić publicznie
Stary 2010-10-15, 21:29   #3513
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

gdzies widziałam takie kluseczki lane w jakims markecie ale nie pamiętam w biedronce może ale to gluten a wy macie odstawić albo sama zrób kluseczki lane z jajka i mąki kukurydzianej bez glutenu
to kukurydziana jest bez glutenu? a ja chyba mam napisane, ze glutenowa ta kaszka.. dlatego myslalam, ze jak flipsy daje to wlasnie z glutenem zaznajamiam czyli nie?
Stary 2010-10-15, 21:30   #3514
drcron
Zakorzenienie

Libra no wlasnie bede musiala poszukac moze tam gdzie zdrowa zywnosc beda bezglutenowe albo sama zrobie mas zracje

mialam wczesniej odpisac Julka w ciagu miesiaca sttracila 600 gram a to dosc sporo

ja myje zabki szczoteczka i zwykla woda nie wiem czy mozna stosowac paste AniaP czy Ty u szymka stosowalas paste do zabkow ?? a szczoteczke mamy taka zwykla 0-1 roku Jula lubi myc zabki otwiera buzie a pozniej gryzie szczoteczke

moje dziecko mnie przeraza czasami tak jak dzisiaj lezy z wzrokiem utkwionym w poduszke bo dzisiaj spimy w pokoju gdzie jest tv bo zesmy sa same i dopiero jak dotknelam jej czola to je zamknela

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:31   #3515
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A myslisz, ze jak dodaja mleko do sloiczkow obiadowych to to tez jest modyfikowane, czy zwykle krowie? Bo tam nawet smietana jest... ALe Francuzi sie tak nie przejmuja

Super, ze ladnie spi. Moja sie teraz totalnie rozregulowala, jestem wykonczona.
No i gratuluje straty kilogramow . Niezla ta dieta...
Śmietana dziwne nie mam pojęcia jakie mleko dodają do słoiczków czy deserków mój nie pije żadnego więc niech ono będzie nawet i od kobyły byleby pił
a dieta to normalnie dieta-cud
Cytat:
No właśnie a gdzie są dziewczyny, których nie ma? Co?

A tż wrócił do domu z kwiatami dla mnie i komentarzem: żebym dostrzegła jego dobrą wolę i ciężej mi się na niego wkurzało. K....a mać... i co? Niby mam teraz się nie wkurzać. No żesz - wojnę mamy, a on stosuje niedozwolone chwyty. Ech... gdyby kwiaty mogły tu coś zmienić.
ale to już jakiś gest z jego strony moze nie wie jak inaczej Cię zaczepić skoro to Ty jestes stroną atakującą może chce zażegnania konfliktu , może porozmawiajcie jeszcze raz spokojnie bez kłótni
Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
przyszłam sie przywitac
zyjemy i mamy sie dobrze. Wiki ma juz 1 zebola i 2 w drodze, noce to koszmar...
za 6 dni Wiki konczy 7 msc... ale ten czas leci...
dziewczyny wasze dzieciaki sa sliczne i MADRE
A to mała z chrztu... 12.09.10
pozdrawiamy
za zębole
Mała jak królewna na ziarnku grochu
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Byłam także u neurolog i też stwierdziła że mała rozwija się prawidłowo coś tak pomiędzy 10-tym a 7-m miesiącem życia. Dalej utrzymuje sie lekka asymetria ale nie wymaga to jakiś specjalnych ćwiczeń. I za 2 m-ce. mamy iść do kontroli.
Ogólnie mam dziecko przebadanie i jak na nią to jest na 6.
Za 2 tygodnie mam jeszcze kontrolną wizytę u kardiologa.
wszystko idzie ku lepszemu super
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
doskonale Cie rozumiem. macierzynstwo bywa trudne...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

dziekuje Ci za te slowa, bo mi przykro caly dzien.

po tym jak napisalas o tych kilogramach, to sie zmobilizowalam i pierwszy dzien za mna dziekowac!! tylko musze chyba wage kupic kuchenna, Ty masz? bo Darusia to ma, wiec sobie mysle, ze chyba potrzebna?
na początku będzie Ci cięzko ale potem się przyzwyczaisz jeszcze jak zobaczysz utratę kilogramów nic tak nie mobilizuje
a wagę sobie kup polecam elektroniczną bo dokładniejsza a bez niej się nie da nieraz się wydaje że kromka ma 30 a tu trzeba 1/3 odkroić ja odkrajam i kromki i wędlinę jak więcej wyjdzie tylko na ogórka sobie pozwolę więcej bo darusia pisała że można i czasem tez sobie dodam paprykę surową na kanapkę ma mało kalori a zawsze jakieś urozmaicenie , no i powodzenia życzę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:34   #3516
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

A jeszcze wracając do karmienia to ostatnio mój ssak sobie przypomniała że można cycorka dostać też w dzień. Komedia co ona w tym czasie wyrabia. Ciumka, oblizuje, mlaska głośno, głaszcze cycorka i gada do niego. W takim stanie nie mogłabym karmić publicznie
słodko. moze czekolade jakas wyczula w mleczku?
Stary 2010-10-15, 21:37   #3517
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
to kukurydziana jest bez glutenu? a ja chyba mam napisane, ze glutenowa ta kaszka.. dlatego myslalam, ze jak flipsy daje to wlasnie z glutenem zaznajamiam czyli nie?
Kukurydza nie ma glutenu.
Kiedyś dla dzieci bezglutenowych mamy piekły samodzielnie chleb kukurydziany. Zdobycie mąki kukurydzianej graniczyło z cudem. Nawet nie wiem z czym to teraz porównać

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
słodko. moze czekolade jakas wyczula w mleczku?
Może bo sporo jej zjadam . Dzisiaj dodałam do obiadu sporo czosnku, ciekawe co to będzie
Stary 2010-10-15, 21:38   #3518
agnieszka09
Wtajemniczenie

IZAIZULA fajnie musialo wygladac

DRCRON ja ma paste do zabkow na ktorej jest napisane,ze od chyba urodzenia(musze jeszcze sprawdzic dokladnie).dostalam taka probeczke w szpitalu jak Karinka sie urodzila...pasta aquafresh(nie jestem pewna czy poprawnie napisalam)ale napewno firme kojarzysz

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:38   #3519
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja myje zabki szczoteczka i zwykla woda nie wiem czy mozna stosowac paste AniaP czy Ty u szymka stosowalas paste do zabkow ?? a szczoteczke mamy taka zwykla 0-1 roku Jula lubi myc zabki otwiera buzie a pozniej gryzie szczoteczke
i tak wlasnie trzeba - w wodzie jest fluor, wiecej nie trzeba takim maluszkom
Stary 2010-10-15, 21:39   #3520
agnieszka09
Wtajemniczenie

a ja sie obrzeram czekoladowa pianka z bita smietana ma ktos ochote

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 21:40   #3521
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, ja wcale nie wspominam magicznie tego pierwszego kontaktu z maluchem na porodówce, czego teraz żałuję. Wtedy nie czułam tej magii, jaką czuję teraz za każdym razem, gdy na niego patrzę. Wtedy byłam taka szczęśliwa, że już skończył się ten ból (15,5 godzin porodu w tym 85 minut bóli partych), że dostałam euforii z okazji samego zakończenia porodu. Czuję się nieco jak wyrodna matka z tego powodu, że od samego początku nie byłam szaleńczo, obłędnie i bezmiernie zakochana w Igorze.

A karmienie piersią... no były problemy. Naderwana brodawka, krwawiąca brodawka, ale nie miałam nawału pokarmu, nie ciekło mi prawie w ogóle. Jednak karmienie było dla mnie tak naturalne, że nawet w domu butelki żadnej nie miałam (ciekawe, co bym zrobiła, gdyby karmienie naturalne się nie powiodło). W każdym razie ja się czuję świetnie karmiąc piersią i na 100% dzięki temu mogę jeść więcej i nie tyję

Właśnie się obżarłam i idę spać do dzidziolka
Ja po porodzie tez poczułam ulgę że wkońcu koniec nawet powiedziałam "gdzie ten mały gnojek"i teraz chrzestna Mika (połozna była przy porodzie) mówi mu że jak podrośnie to mu powie co mama powiedziała na niego
To fajnie że nie tyjesz ja puchłam(czyt. tyłam) w oczach i karmienie nie pomagało
Cytat:
gluten jest w zbożach
Cytat:
Libra no wlasnie bede musiala poszukac moze tam gdzie zdrowa zywnosc beda bezglutenowe albo sama zrobie mas zracje

mialam wczesniej odpisac Julka w ciagu miesiaca sttracila 600 gram a to dosc sporo

moje dziecko mnie przeraza czasami tak jak dzisiaj lezy z wzrokiem utkwionym w poduszke bo dzisiaj spimy w pokoju gdzie jest tv bo zesmy sa same i dopiero jak dotknelam jej czola to je zamknela
tak poszukaj na półkach ze zdrową zywnością teraz nie ma problemu z dostaniem bezglutenowych produktów
600g to rzeczywiście sporo , lekarka pewnie wie lepiej
mój też się nie raz tak zapatrzy dopiero jak dmuchnę na niego to się "ocknie"
Stary 2010-10-15, 21:42   #3522
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
IZAIZULA fajnie musialo wygladac

Nieźle a efekty akustyczne

Chyba idę spać. Padam na twarz
Stary 2010-10-15, 21:44   #3523
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś dla dzieci bezglutenowych mamy piekły samodzielnie chleb kukurydziany. Zdobycie mąki kukurydzianej graniczyło z cudem. Nawet nie wiem z czym to teraz porównać

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Może bo sporo jej zjadam . Dzisiaj dodałam do obiadu sporo czosnku, ciekawe co to będzie
słyszałam że kiedys było cię zko z tymi bezglutenowymi rzeczaami i mamy musiały kombinować
Cytat:
i tak wlasnie trzeba - w wodzie jest fluor, wiecej nie trzeba takim maluszkom
w wodzie jest fluor??? w naszej to chyba sa wszystkie związki żelaza i kamienia jakie istnieją
jak wyłaczyli kiedyś na cały dzień wodę bo coś tam robili to później jak włączyli to leciała czarna jak kawa
Cytat:
litosci nie macie
Stary 2010-10-15, 21:44   #3524
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
a mi z kolei zupelnie nie przeszkadza jak ktos przy mnie karmi.to jest mily widok. za to sama widowni nie moge miec tak jak Ty.
Mnie krępuje jak ktoś przy mnie karmi, bo jakoś taka onieśmielona jestem, jakby ktoś nieświadomie przy mnie na golasa chodził, i sobie z tego sprawy nie zdawał. Sama niewiem o co chodzi, ale co innego jak matka karmi tak jak ja że karmi, ale nic nie widać, a co innego jak cyca od góry dekoltem wyciągnie i dziecku podaje, albo jak dziewcze w szpitalu jak z małym bylam to całkiem bluzke ściągała i od pasa w góre naga, i dziecko z jednej piersi karmiła, a drugą masowałano jakoś mi nie swojo

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:45   #3525
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

na początku będzie Ci cięzko ale potem się przyzwyczaisz jeszcze jak zobaczysz utratę kilogramów nic tak nie mobilizuje
a wagę sobie kup polecam elektroniczną bo dokładniejsza a bez niej się nie da nieraz się wydaje że kromka ma 30 a tu trzeba 1/3 odkroić ja odkrajam i kromki i wędlinę jak więcej wyjdzie tylko na ogórka sobie pozwolę więcej bo darusia pisała że można i czasem tez sobie dodam paprykę surową na kanapkę ma mało kalori a zawsze jakieś urozmaicenie , no i powodzenia życzę
trzymaj kciuki. na razie jestem zaskoczona tym jakie smaczne sie gorace kubki zrobily.. ze 2 lata nie jadlam i spojrzalam na sklad, a tam zamiast serii roznych E byly witaminy i kwas foliowy! szok
Cytat:

ehh no wlasnie doczytalam na pieknej i madrej wikipedii. dziekuje za oswiecenie

POP brawa dla Oliwki!
Stary 2010-10-15, 21:45   #3526
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Tz sie wkurzal jak w miejscu publicznym cycem karmilam bo wtedy moje dropsiki wszyscy widza tak mowil
dropsiki ale sie usmialam, dobre

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:48   #3527
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
słyszałam że kiedys było cię zko z tymi bezglutenowymi rzeczaami i mamy musiały kombinować
Musiały, musiały. Jakieś tam śladowe produkty można było dostać tylko za okazaniem zaświadczenia lekarskiego wbitego do książeczki zdrowia dziecka o chorobie. W sklepach nie było mąki zwykłej a cóż dopiero mówić o kukurydzianej. To była prawie jak teraz walka o jakieś drogie i sprawadzane lekrstwa
Stary 2010-10-15, 21:49   #3528
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mnie krępuje jak ktoś przy mnie karmi, bo jakoś taka onieśmielona jestem, jakby ktoś nieświadomie przy mnie na golasa chodził, i sobie z tego sprawy nie zdawał. Sama niewiem o co chodzi, ale co innego jak matka karmi tak jak ja że karmi, ale nic nie widać, a co innego jak cyca od góry dekoltem wyciągnie i dziecku podaje, albo jak dziewcze w szpitalu jak z małym bylam to całkiem bluzke ściągała i od pasa w góre naga, i dziecko z jednej piersi karmiła, a drugą masowałano jakoś mi nie swojo
ups, to ostatnie mnie rozwalilo...
no to ja myslalam o takim Twoim karmieniu... ale czy ktos tak w
przy ludziach wyjmuje i pokazuje? chyba nie widzialam w miejscu publicznym.
Stary 2010-10-15, 21:49   #3529
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny NIE dziękuję za dobre słowa. Niby przesądna nie jestem ale lepiej dmuchać na zimne.

Cytat:
No niestety ale jak kukurydziana to raczej bez glutenu

Cytat:
Ja Ja Ja.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:50   #3530
agnieszka09
Wtajemniczenie

LIBRA nie przesadzaj daj troche pogrzeszyc

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 21:52   #3531
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
dziewczyny ja mam pytanie
czy wy nie boicie sie zostawiac dzieci w lezaczkach ?? ja od kilku dni mam opory czy oby to jest bezpieczne ? Jqk ona tak sie wygina czy ten lezaczek jej nie przygniecie nie przewroci sie ?? ja az cala sztywnieje jak widze ja taka wychylona
Zależy jaki masz, ja miałam FP i od miesiąca nie używam, bo mały się udeżał główką o górne elementy, bo dość wysoki(chudzina), no i przeważnie siedział, bez opierania pleców, więc sensu nie było.ale szwagierki córa ma 2 lata i na nim siedziała i sie bujała, jak na fotelu bujanym, i nic sie nie przechylało, a ona waży 17 kg.

Stary 2010-10-15, 21:53   #3532
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj kciuki. na razie jestem zaskoczona tym jakie smaczne sie gorace kubki zrobily.. ze 2 lata nie jadlam i spojrzalam na sklad, a tam zamiast serii roznych E byly witaminy i kwas foliowy! szok

ehh no wlasnie doczytalam na pieknej i madrej wikipedii. dziekuje za oswiecenie

POP brawa dla Oliwki!
dobre kubki dobre szczególnie jak głód przydusi trzymam kciuki
Stary 2010-10-15, 21:54   #3533
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Ja po porodzie tez poczułam ulgę że wkońcu koniec nawet powiedziałam "gdzie ten mały gnojek"i teraz chrzestna Mika (połozna była przy porodzie) mówi mu że jak podrośnie to mu powie co mama powiedziała na niego
ja powiedzialam "czesc mala paskudko" no ale po 18h w tym 1,5h partych to chyba mozna wszystko mowic poza tym ja jestem niemila, wiec moge tym bardziej:brzydal :
Stary 2010-10-15, 21:54   #3534
agnieszka09
Wtajemniczenie

POP lubie Cie....slodkie -to jedyne czego nie potrafie sobie odmowic
uwielbiam ktos sie jeszcze pisze na wieczorne party przy czekoladkach i pysznym slodkim likierku

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 21:54   #3535
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
LIBRA nie przesadzaj daj troche pogrzeszyc
wy sobie grzeszcie ale po cichu mnie boli bo ja nie mogę
Stary 2010-10-15, 21:55   #3536
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Też masz prawo do wypoczynku. Pracujemy 24 h/dobę a nie tylko 8 godz. w pracy (niektórzy Tż dłużej). Jeżeli Twoja mała nie potrzebuje za każdym razem cycka to niech tatuś też wstaje. Co mu się stanie jak się nie wyśpi ? ePracuje jako kontroler lotów lub jest neurochirurgiem ? Jak weźmie rano chłodny prysznic i kawy się napije to mu szybko zmęczenie przejdzi . My musmy sobi jakś radić z niewyspaniem.
POP jest tu spacjalistką od wychowywania opornych Tż-ów

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Oczywiście,że masz prawo!!!nawet obowiązek przecież to Wasze dziecko a nie tylko Twoje i niech się cieszy,że tak rzadko wstaje a z tego co piszesz to chyba nigdy.A jak nie chce w nocy wstawac to jak przyjdzie z pracy niech się zajmie Basią ze 3h a Ty idź odespac i to bez dyskusji.

3 na raz!?jezusiu współczuję,ale za to będzie szybciej po sprawie
izazula, no swietnie to ujelas; powinnam mu to przedstawic, ale ja juz kurdele nie mam sily. Znowu by sie wywiazala bezowocna dyskusja bez konca i do granic wytrzymalosci....
Dziewczyny, ja bym mu chetnie powiedzila, co myslicie, ze nie jestem jedna, ale on ma to za nic, jakies tam forum

Kobietki, ja zapraszam do siebie, na dlugo, potrzebny mi ktos taki, kto z boku spojrzy i uswiadomi TZtowi jak sie zachowuje... Bo on nie moze zrozumiec

Oliwka pewnie, ze nigdy nie wstaje, a spi sobie min 8 godzin. Pracuje umyslowo; nie fizycznie, nie jest wykonczony jak maz Darusi, ktory rwie sie do opieki nad dzieckiem
A tak zostawic mu dziecka po jego przyjsciu z pracy nie bardzo na dlugo moge. Przychodzi przed 19; a o 20 mala idzie spac. Fakt, ze czasem wezmie ja na spacer, no ale ja przeciez wtedy nie spie, szykuje jedzenie, posiedze 15 min na necie, szykuje kapiel.
On nawet robi sporo w domu, ale ma takie teksty...., taki ton jak sie do mnie zwraca, no i w nocy nie da sie go sciagnac, a ja wlasnie w nocy potrzebuje, bo wymiekam czasami

No gorna jedynka juz sie przebila, dwojeczka juz prawie, druga jedynka niemal a u dolu tez spuchniete
Cytat:

a wiecie co ja sie nie pochwalilam co moj Tz wymyslil ostatnio wrocil do domu i mowi zebym sie pakowala do auta jechala do obi wybrac kafelki na podloge sciane i farby ja mu mowie po co to a on zebym weszla do graciarni < tak nazywalismy pokoj w ktorym byl pies bylo tam wszystko > i on odgracil to odpalil kuchnie kaflowa ona o dziwo dziala i powiedzial ze zrobi tam dla mnie kuchnie trzeba tylko rury z woda pociagnac i zrobic odplyw ale powiedzial ze do moich urodzin to zrobi i ja teraz siedze i wyszukuje pomyslow na kuchnie
Ale fajna niespodzianke Ci zrobil.... kurcze, zazdroszcze...

Cytat:

a wiecie co ja chcialam jeszcze nawiazac do karmienia piersia ja tez karmiaca ale teraz jak mnie podgryza to ja sie boje jej dawac cyca zreszta ona tylko prawego gryzie nie wiem dlaczego tak jest a jak wczesniej karmilam to wszedzie gdzie sie dalo nawet na cmentarzu nam sie zdazalo a raz w markecie pan mi sie przygladal to sie go zapytalam czy chce sie poczestowac bo drugiego mam wolnego i z niego wlasnie leci rzeka mleka obrucil sie na piecie i odszedl Tz sie wkurzal jak w miejscu publicznym cycem karmilam bo wtedy moje dropsiki wszyscy widza tak mowil
Ale dobry tekst!!! Musze go zapamietac i miec w zanadrzu. Tutaj jakos spoko, choc ja tez staram sie jak moge troszke ukrywac, ale w Polsce przydarzylo sie ze jeden sie tak lampil... Ale niech ma, mnie to zwisa...

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dzisiaj przeniosłam łóżeczko do Niny pokoju i mam problem,bo:nie wiem czy zostawiac drzwi od jej pokoju otwarte(a tak bym była spokojniejsza)a problem tkwi w tym,że wtedy kot miałby pełne pole manewru i mógłby wejsc do małej pokoju i tu mam mieszane uczucia,bo kotka lubi małą i nie jest agresywna w stosunku do niej ani do kogokolwiek innego.Raczej nic by jej nie zrobiła,ale...no właśnie...nie wiem co robic?dziewczyny co mają koty zostawiacie śpiące dzieci razem ze zwierzakami?w dzień malutka śpi i jest kotka z nią i jest ok

drcron ja bym poczekała-jakoś na wyobraznie wpłynęło mi to co Twój tż powiedział...może tam byc dziki szał
Ja slyszalam, ze kotki lubia ukladac sie na ciepelku, wiec i na dziecku, a jak przydusi?

Cytat:
Cigi - jak u Ciebie tak nieciekawie z tż, to jak udaje Ci się przetrzymać weekend? Żeby nie było - u nas ja jestem tą stroną napastliwą, bo tż ma wszystko gdzieś, wszystko jest ok, na wszystko ma czas itd.

Gmyrelka- o której możesz się wyrwać bez dziecka?
Zbieram sie, zeby Ci odpowiedziec; Ale moze na priwa? Bo to wielka odpowiedz i nie wiem czy mam ochote tak na cala Polske...

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
hehe mój tz w takiej chwili mówi: "dajcie se po razie i będzie spokój"

a tak poza tym to przecież nie musimy się we wszystkim zgadzać
Cytat:
angelcare mamy

no widzisz tez mi sie tak wydawalo i to mi sie u Was spodobalo, a tu taki atak i jakies obrazliwe przykre slowa w moim kierunku
Jezuuu......; obrazliwe i przykre to byly dla mnie Twoje slowa do dziewczyny, zrozum!!!! A to ze mialas moze co innego na mysli, no moze...ale jasne to nie bylo i nie jest.

A ze Tobie powiedzialam ze nie masz taktu to chodzilo mi o to, ze nie masz wyczucia, gadasz troche za szybko i mozesz kogos zranic. Nie przeczytalas co w koncu napisala Megi, jak sie poczula na poczatku???? Ze jednak zabolalo?

Teraz Ty jestes ofiara a ja agresorem;

A ze Ty mi "odczep sie i slodkopierdzaca" to nie obrazasz;

No to ja PRZEPRASZAM bardzo, podla jestem. Moze i faktycznie o jedno zdanie za duzo powiedzialam, ale jak to sie mowi wiecej slow wiecej glupstw. Ale i tak mam swoje zdanie na ten temat, a Ty jakos nie mozesz zrozumiec, ze moglas popelnic blad.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 21:58   #3537
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
ja powiedzialam "czesc mala paskudko" no ale po 18h w tym 1,5h partych to chyba mozna wszystko mowic poza tym ja jestem niemila, wiec moge tym bardziej:brzydal :
ja po 12 godz tez nie mało i ja tez do najmilszych nie należę nie wiem czy niestety czy bardziej na szczęście
ogólnie to chrzestna Mika -moja przyjaciółka bała się że bez wulgaryzmów wykrzykiwanych się nie obejdzie ale jakoś się jednak obeszło
Cytat:
POP lubie Cie....slodkie -to jedyne czego nie potrafie sobie odmowic
uwielbiam ktos sie jeszcze pisze na wieczorne party przy czekoladkach i pysznym slodkim likierku
oj likierek uwielbiam pinacolada mój ulubiony
Stary 2010-10-15, 21:58   #3538
yoonka
Rozeznanie

Patrzcie no, a przeciez ja wiem, ze gluten to zboza i cos sobie z ta kukurydza ubzduralam... przez Indian chyba. <-- to Indianie
Stary 2010-10-15, 21:59   #3539
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
a czy myjecie zabki swoim dzieciaczkom i jak czesto ??
Ja mojemu starszemu synkowi nie myłam, tylko dawalam szczoteczkę zamoczoną w przegotowanej wodzie, i sam używał jako gryzaka, i przy okazji się nauczył myć ząbki, bo na tym etapie najważniejsze jest pokazać dzieciom że jest coś takiego jak szczoteczka, i jest jakaś systematyczność w używaniu, żeby wyrabiać nawyki.Małe dzieci się bardzo ślinią i w ten sposób opczyszczaja sobie ząbki. Ważne żebyś nie dawala dziecki słodkiego picia przed snem, i soków, bo one oblepiają zęby.Eryk ma 6 lat i nie ma próchnicy

Stary 2010-10-15, 22:03   #3540
agnieszka09
Wtajemniczenie

myslalam,ze moje dzieciatko spi..............wchodze do pokoju ................a akrobatka stoi w lozku i sie cieszy jutro obnizam lozeczko

YOONKA CIGI troche nie zdrowe sie to robi,kazda po czesci ma racje,dajcie juz spokoj i wstawiac tu lepiej szybko zdjatka waszych pociech

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości