Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 22:03   #3541
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

CIGI no dobrze, WYBACZAM CI poznaj moją dobroć dziś, gdy Oliwka jest zdrowa jak rybka, na diecie w końcu nie jestem sama, a kukurydza to nie gluten
:dzie kuje:
Stary 2010-10-15, 22:06   #3542
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Ej dajcie se juz siana co!
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja mojemu starszemu synkowi nie myłam, tylko dawalam szczoteczkę zamoczoną w przegotowanej wodzie, i sam używał jako gryzaka, i przy okazji się nauczył myć ząbki, bo na tym etapie najważniejsze jest pokazać dzieciom że jest coś takiego jak szczoteczka, i jest jakaś systematyczność w używaniu, żeby wyrabiać nawyki.Małe dzieci się bardzo ślinią i w ten sposób opczyszczaja sobie ząbki. Ważne żebyś nie dawala dziecki słodkiego picia przed snem, i soków, bo one oblepiają zęby.Eryk ma 6 lat i nie ma próchnicy
moze też kupie taką szczoteczke od 0 ja na noc biore wodę do picia już mu ni edawałam pic ale teraz przez te inhalacje znowu muszę dawać bo lekarz kazał często pic dawac żeby nawilzyć to woda niech się nie przyzwyczaja do słodkiego w nocy

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
myslalam,ze moje dzieciatko spi..............wchodze do pokoju ................a akrobatka stoi w lozku i sie cieszy jutro obnizam lozeczko

YOONKA CIGI troche nie zdrowe sie to robi,kazda po czesci ma racje,dajcie juz spokoj i wstawiac tu lepiej szybko zdjatka waszych pociech
co takiego??? jak to stoi? normalnie stanęła i się trzymała łóżeczka? Twoja chyba tez w wieku mojego mniej więcej 8 miesięcy nie?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:07   #3543
agnieszka09
Wtajemniczenie

LIBRA ja mam Irish Country Cream pyszniutki choc troche mocny...albo tylko tak mi sie wydaje bo ja od ponad roku alkoholu w ustach nie mialam

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:09   #3544
koglus
Rozeznanie

P0P70 ale sie usmialam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:11   #3545
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
LIBRA ja mam Irish Country Cream pyszniutki choc troche mocny...albo tylko tak mi sie wydaje bo ja od ponad roku alkoholu w ustach nie mialam
pewnie Ci się wydaje że mocny ja od ponad roku alkoholu nie miałam w ustach a w lodówce szeridans stoi ale co tak sama będę
Stary 2010-10-15, 22:12   #3546
agnieszka09
Wtajemniczenie

LIBRA tak stoi pierwszy raz stanela w poniedzialek ten
Karina ma 6 miesiecy i 19 dni dokladnie piszac...zbytnio mnie to nie cieszy,bo boje sie o kregoslup

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 22:12   #3547
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Kurcze ja nie karmiłam i co? Czyli mam 25% zwiększone szanse na raka. No i następny powód do wyrzutów że nie karmiłam. Chyba naprawdę muszę sobie strzelić następne dziecko
Co do tego drugiego dziecka to ja Ciebie dopinguję z calego serca
A wg badań karmienie piersią przez min 6 mc zmięjsz mozliwość zachorowania na raka piersi o wlaśnie 25 %, i jako że u mnie w rodzinie jest 50% kobiet chorych, to ja głupia myślę że jak jedno dziecko ponad pół roku karmiłam, i drugie też to już mnie nie dopadnie, ale czas pokaże.Najgorsze że prucz raka piersi są też inne raczydla co u mnie w rodzinie tylko ja jakoś nie mam, i rozumiesz, że robię wszystko żeby choć mieć większe szanse
Pop mam pomysł zróbmy głosowanie na następnego Twego potomka TAK NIE, i jak więcej będzie za, to jakoś tego tz oduczysz palenia i go dopuścisz

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:12   #3548
libra777
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY COŚ NA POPRAWĘ HUMORU
http://www.pozytywne.com/artykul/175...U-TECHNICZNEGO
Stary 2010-10-15, 22:13   #3549
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
pewnie Ci się wydaje że mocny ja od ponad roku alkoholu nie miałam w ustach a w lodówce szeridans stoi ale co tak sama będę
a ja dzisiaj na niego patrzylam w sklepie:rolleye s: jak kupowalam bigmilka
Stary 2010-10-15, 22:15   #3550
libra777
Zakorzenienie

Agnieszka to coś mi się pomyliło że 8 mój ma 8 i chce chodzić dzisiaj go za ręce prowadzałam i jak chciałam na podłoge połózyc to tak się wściekał że aż podskakiwał ze złości
to Ty lepiej obnizaj to łóżeczko czym prędzej

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj na niego patrzylam w sklepie:rolleye s: jak kupowalam bigmilka
to na razie się tym big milkiem delektuj
Stary 2010-10-15, 22:15   #3551
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
LIBRA tak stoi pierwszy raz stanela w poniedzialek ten
Karina ma 6 miesiecy i 19 dni dokladnie piszac...zbytnio mnie to nie cieszy,bo boje sie o kregoslup
szalenstwo jakies, a pokazesz zdjecie? musi to byc slodki widok
Stary 2010-10-15, 22:17   #3552
koglus
Rozeznanie

Cytat:
moja znow je
7- mleczko 210
10-kaszka 180 + gluten lyzeczka kaszy manny
13-14 zupka
15.30 sloiczek owocki
18- kaszka 180
23- mleczko

zastanawiam sie czy nie za malo....bo wazy tylko 7kg
a moja kaszek nie lubi i nie wiem co zrobic,
u nas jest tak o
2.-mleko120max
7-mleko 100
12-mleko 130
14-obiadek
16 deserek
17-czasem mleko jak nie zje deserku
20-mleko 130
no i 100ml/120ml soku
no i chyba to malo ale waga oki bo 9kg wazy,

Stary 2010-10-15, 22:19   #3553
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Właśnie się obżarłam i idę spać do dzidziolka
Ja właśnie kończę 3 kawałek pizzy, i idę ubrać pończochy na wyraźne zamówienie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:21   #3554
libra777
Zakorzenienie

Agnieszka ale jak ona sama wstała to widocznie kręgosłup ma na tyle silny że juz daje radę

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja właśnie kończę 3 kawałek pizzy, i idę ubrać pończochy na wyraźne zamówienie
no ja tez dostała wyraźne zamówienie co do ubrania się jak tż wróci
to miłego wieczorku
Stary 2010-10-15, 22:24   #3555
agnieszka09
Wtajemniczenie

LIBRA ha dobre musze to tz pokazac,bo tez sie popsol
jutro obnizam na bank,bo juz mi skora cierpnie jak sobie pomysle.........

YOONKA jak uchwyce jutro to wstawie ale ja pierwsza poprosilam Cie o fotk niuni

KOGLUS to moze na poczatku dawaj takie bezsmakowe.Karinka nie chciala na poczatku jesc ale teraz bez problemu...choc ona do tych niejadkow sie chyba zalicza

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 22:26   #3556
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a moja kaszek nie lubi i nie wiem co zrobic,
u nas jest tak o
2.-mleko120max
7-mleko 100
12-mleko 130
14-obiadek
16 deserek
17-czasem mleko jak nie zje deserku
20-mleko 130
no i 100ml/120ml soku
no i chyba to malo ale waga oki bo 9kg wazy,
a może spróbuj rzadką kaszkę z butelki jej dawać
Stary 2010-10-15, 22:27   #3557
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

A jeszcze wracając do karmienia to ostatnio mój ssak sobie przypomniała że można cycorka dostać też w dzień. Komedia co ona w tym czasie wyrabia. Ciumka, oblizuje, mlaska głośno, głaszcze cycorka i gada do niego. W takim stanie nie mogłabym karmić publicznie
no bo cycus to najwiekszy przyjaciel dla niego , trzeba go wycalowac i pogadac z nim

Stary 2010-10-15, 22:28   #3558
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingusia1991 Pokaż wiadomość
haha , dzieki
"forumowa" bluza???

ja tez nie zapomnialam tego bolu, znaczy skurcze najgorsze...

no i te "wyrywanie" (wyciaganie) dziecka z brzucha... (cesarka)
tak sie wilam i wszystko czulam, ze w koncu dali mi narkoze

z ktorej nie chcialam pozniej sie wybudzic

a malutka widzialam i pierwszy krzyk slyszalam (ale przez mgle w oczach )

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

dla widzow o mocnych nerwach

to bylo OSTRZEZENIE

http://kornelcia.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/55772

izazula dziekujemy
Piękne zdjęcie a jaka pamiątka . Ola ma taką sama bluze a nawet już dwie w dwóch romiarach

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Haj Kinga witam Ciebie i Kornelię

Minka ja pierwszy raz tez wypiłąm pół szklaneczki redsa i 2 kieliszki tequili(nie wiem jak sie pisze)i byłam prawie do spania
z tymi dofinansowaniami właśnie jest beznadzieja niby zachęcaja a ciągle pod górkę,ja ide teraz 25 na szkolenie może masz ochotę?będzie właśnie o szkoleniach dla osób pracujących i dofinansowaniach z kapitalu ludzkiego.

chyba tak najlepiej,dziecko wcześniej czy później pewnie zacznie sygnalizowac to jakoś

wiesz co,on ma to tylko i wyłącznie na pliczku reszta ciałka idealna od początku go nie smarowałam żadnymi balsamami i nie ma skórki suchej tylko na buzi a smaruję go J&J krem intensywnie nawilżający a jak zrobiła mu się ta plamka to własnie na noc smarowałam mu bepanthenem,narazie znika tylko przez te uczulenia nie wiem co mu dawac do jedzonka szczególnie rano,bo ok 6 je mleczko ok 9 dawałam kaszkę a mam tez podejrzenie że to może kaszka(mam mleczno-ryżową nestle)i teraz nie wiem co mu dawac,codziennie to samo to nuda,no i tez mi się wydaje że to mogły byc piersi z kurczaka bo robiłam mu zupki w tej chwili jest tylko na słoiczkach ale zapobiegawczo boję się podac ze składem gdzie jest kurczak,narazie daje bobovity rosołek złocisty z indykiem i kaszką,a czy np cielęcinka może byc lepsza od drobiu?

0
Cielecina pewnie że lepsza ja bym na twoim miejscu darowała sobie te kasze i daj ze trzy dni zupe z samyuch warzyw bez tego mięsa jak się lekko poprawi daj mięcho wtedy
w
[

Cytat:
jaka wies mialas na mysli ???

tutaj w Londynie jak jest cos powaznego nie podaja panadolu...
szczerze to maja dystans do wszystkiego wiekszy niz polscy lekarze, bo polscy lekarze to od razu badania na wszystko robia lub daja antybiotyk ... od razu

tez sa pogloski, ze tylko paracetamol tutaj podaja, ale jak na prawde jest cos powazniejszego daja inne leki - to wcale nie jest tak
Nie miałam na myśli wsi tylko miało to być wsio .. na wsio potocznie na wszystko

Cytat:
dokladnie
w H&M-ie...

tam sa tak piekne ciuszki
Też kocham HM

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a u nas jutro jest otwarcie wielkiej galerii :d w koncu bedzie H&M no i ja wymyslilam sobie ze jak pojade zawiesc Tzta na impreze to z Julka bynajmniej pojde sie odstresowac i po sklepach pochodzic ale sasiadka na ziemie szybko mnie sprowadzila powiedziala ze jak chce isc do galerii to zebym juz rano poszla sobie zajac kolejke zeby wejsc do sklepu a dwa to zebym Julki tam nie zabierala bo siedlisko bakterii nie wiadomo kto tam bedzie no i Tz jak sie o tym dowiedzial to sie wsciekl bo on ostatnio tam byl na kontroli POZ i powiedzial ze niedaj boze cos sie wlaczy jakas czujka to moga nas tam stratowac no i tak jutro bede siedziala zas w domu a wy co byscie zrobily ?? poszly czy poczekaly z 2 tygodnie az szal zakupowy innych ludzi minie ??
Ja bym poczekała ale moze nie ze dwa tygodnie ale ze trzy cztery dni i wystarczy ale na samo otwarcie bym nie poszła a bakterie wybacz gdzie ich nie ma . łaże z dzieciakami od małego po CH i nic im nie dolega .. ba nawet chorują mniej niż inne dzieci Ola mimo czestego pobytu ( np moja przychodnia prywatna miesci się w centrum handlowym ) nigdy nie miała nawet kataru . a pierwszy raz była jak miała tydzień

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
jejku Cigi ale czemu Ty jestes taka napastliwa i agresywna wobec mnie? przecież ja nawet nie odpisalam na wiecej niz jednego Twojego posta (tego o naszyjniku - napisalam, ze to niebezpieczne - obrazilas sie o to czy co?)
odczep sie juz.

i jeszcze do tego mnie nieładnie obrazasz... jak chcesz to bądz słodkopierdząca i piszaca tak, zeby wszyscy Cie lubili - ja tak nie lubie. bez kontrowersji jest nudno. Jak widac
Ło matko laski skończcie już temat a kazy pisze co mu pasi

Cytat:
ania p
z tym panadolem to masz racje , bardzo czesto tutaj jak sie jest lekko przeziebionym to daja srodki przeciw bolowe, ale to wszystko wynika z tego ze maja inne podejscie do leczenia(wcale nie uwazam ze dobre ale ja sie nie znam)Chodzi o to ze w angli klimat jest lagodniejszy i nie ma takich skokow temperatur -osobicie sam przez 5 lat mieszkania tutaj chorowalam w sumie max 4 razy na przeziebiebnie, grypy nigdy nie mialam. No i druga sprawa to ze oni tutaj dzieci hartuja od malego, czyli np w przedszkolu w listopadzie dzieci na boisko wychodza w krotkich spodenkach i krotkich koszulkach , czyli w imie ich zasady nie przegrzewac sie. W zimie ubieraja sie tak jak na wiosne , a ja znowu sie opatulam. Tak wiec inny klimat i antybiotylow od razu nie przepisuja chyba ze trzeba to oczywiscie.
Dzis bylam na krotkiej wizycie u pielegniarki (bo do lekarza nie moglam pojsc termin mi nie pasowal) i dostalam na probe odpowiednik mleka nbebilon pepti zobaczymy jak sie sprawdzi, ciesze sie bo za darmo daja te mleka na recepte , zawsze to jakis wydatek mniej. Musze umowic sie z health visitor -odpowiednik pielegniarki srodowiskowej ktora w polsce nigdy do nas nie przyszla.
Ja znam troszkę z innej strony mam kolezankę , dzieciakowi na zap płuc dali panadol bo przejdzie - leczenie dostał w Polsce bo akurat fart ze z nim leciała kilka dni potem , problem miała z porzadny USG i też robiła w Polsce . U nas ciąże to badania co miesiąc itp a tam mówiła że badali brzuch ( macali ) i połonza mówiła ile wazy dziecko itp . przesada ani w jedną ani w drugą jednym słowem nie jest dobra . U nas za duzo antybiotyków itp a tam znowu za mało badań , diagnostyki

Cytat:
No właśnie a gdzie są dziewczyny, których nie ma? Co?

A tż wrócił do domu z kwiatami dla mnie i komentarzem: żebym dostrzegła jego dobrą wolę i ciężej mi się na niego wkurzało. K....a mać... i co? Niby mam teraz się nie wkurzać. No żesz - wojnę mamy, a on stosuje niedozwolone chwyty. Ech... gdyby kwiaty mogły tu coś zmienić.
Może poprostu pogadajcie

Cytat:
Libra no wlasnie bede musiala poszukac moze tam gdzie zdrowa zywnosc beda bezglutenowe albo sama zrobie mas zracje

mialam wczesniej odpisac Julka w ciagu miesiaca sttracila 600 gram a to dosc sporo

ja myje zabki szczoteczka i zwykla woda nie wiem czy mozna stosowac paste AniaP czy Ty u szymka stosowalas paste do zabkow ?? a szczoteczke mamy taka zwykla 0-1 roku Jula lubi myc zabki otwiera buzie a pozniej gryzie szczoteczke

moje dziecko mnie przeraza czasami tak jak dzisiaj lezy z wzrokiem utkwionym w poduszke bo dzisiaj spimy w pokoju gdzie jest tv bo zesmy sa same i dopiero jak dotknelam jej czola to je zamknela
Są pasty bez fluoru mozna kupić w aptece albo z minimalna zawartością

Kurde laski czy wy nie macie co robić ? jak mam przeczytac tyle stron opanujta się troszke
Stary 2010-10-15, 22:30   #3559
agnieszka09
Wtajemniczenie

LIBRA tylko troche dziwne bo jeszcze nie siedzi sama porzadnie.robi taki pol siad.ja ja wogole nie sadzam,chyba ze jest u mnie na rekach

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 22:33   #3560
libra777
Zakorzenienie

Agnieszka mój tez nie siedzi sam a raczkuje i to tak zasuwa że aż się kurzy za nim
Stary 2010-10-15, 22:34   #3561
agnieszka09
Wtajemniczenie

LIBRA to moja tez nie siedzi a pelza,raczkuje i stoi

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 22:37   #3562
libra777
Zakorzenienie

Mój sam jeszcze nie wstał ale próbuje łapie się za coś i chce się podciągnąć jakby miał jakieś kapciuszki z podeszwą to prędzej a tak mu się nogi ślizgają i jeszcze mu nie wychodzi
Stary 2010-10-15, 22:38   #3563
dusiaka
Rozeznanie

Ale napisałyście. Tyle stron, że czytałam chyba z godzinę.
Witam nową mamę ,
dwie mamy nie nadające czasami na tych samych falach zachęcam do większej w stosunku do siebie toerancji
i gratuluję dzieciaczkom, które samodzielnie stanęły na swoich małych nóżkach albo
podniosły pupcie i zaczynają raczkować

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dusiaka jak tam samopoczucie?lepiej troszkę?
Strach przerodził się w ogłupienie, dziś do mnie nie dociera, że za dwa tygodnie muszę wrócić do pracy Zamiast oswoić temat, ja szukam sposobów na zatrzymanie czasu

Cytat:
a czy myjecie zabki swoim dzieciaczkom i jak czesto ??
my myjemy codziennie wieczorem samą szczoteczką zmoczoną wodą, taką silikonową, którą sobie na palec nakładam.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:42   #3564
koglus
Rozeznanie

Cytat:
LIBRA ha dobre musze to tz pokazac,bo tez sie popsol
j

KOGLUS to moze na poczatku dawaj takie bezsmakowe.Karinka nie chciala na poczatku jesc ale teraz bez problemu...choc ona do tych niejadkow sie chyba zalicza
wiesz ona jadla i bezsmakowe i nic, przez miesiac zajadala sie jablkowa , malinowa i po miesiacu wszystkie kaszki beeee, ciagnac jej sie nie chce a wszystkie konsystencje robilam

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
a może spróbuj rzadką kaszkę z butelki jej dawać
ona juz jadla od gestych po rzadkie i tylko z butli no nie wiem po mieisacu edzenia ja odrzuciklo od kaszek

Stary 2010-10-15, 22:49   #3565
agnieszka09
Wtajemniczenie

KOGLUS a dobry smoczek masz do kaszki.ja w sumie staram sie Karince dawac lyzeczka kaszke aby sie odzwyczajala od butli,choc czasmi sie buntuje i musze dac butla...ja nie dawalam jej wczesniej kaszek ale jest mala i taka chudziutka(po mimo,ze na zdjeciach wyglada na wypasiona),takze musze ja podrasowac

LIBRA to bede czekala i trzymala kciuki...tylko si epochwal jak juz stanie

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 22:54   #3566
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
P

Ja znam troszkę z innej strony mam kolezankę , dzieciakowi na zap płuc dali panadol bo przejdzie - leczenie dostał w Polsce bo akurat fart ze z nim leciała kilka dni potem , problem miała z porzadny USG i też robiła w Polsce . U nas ciąże to badania co miesiąc itp a tam mówiła że badali brzuch ( macali ) i połonza mówiła ile wazy dziecko itp . przesada ani w jedną ani w drugą jednym słowem nie jest dobra . U nas za duzo antybiotyków itp a tam znowu za mało badań , diagnostyki

Może poprostu pogadajcie

Są pasty bez fluoru mozna kupić w aptece albo z minimalna zawartością

Kurde laski czy wy nie macie co robić ? jak mam przeczytac tyle stron opanujta się troszke
tak to pawda z tym Usg to lipa, no ale jak sie cos dzieje to beda monitorowac, a z tym zapaleniem pluc pewnie jakis niedouczony go przyjal , no bo dlaczego nasi lekarze wyjerzdzaja bo są lepiej wyksztalceni i jest na nich zapotrzebowanie,
a mi znowu sie taka sytuacja prydarzyla bardzo dawno temu , poslam w polsce do przychodni bo mialam biegunki przez pare tygodni, i lekarz mi mowi zebym sobie wziela lek jakis stoperan czy cos , a ja mu sam se wez cos jest nie tak , i sie wkurzylam bo mnie olal i poszlam prywatnie i sie okazalo ze mialam chore jelita , leczylam sie 3 lata z tego no ale przeszlo,ale to cud bo to podobno nie wyleczlne

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
KOGLUS a dobry smoczek masz do kaszki.ja w sumie staram sie Karince dawac lyzeczka kaszke aby sie odzwyczajala od butli,choc czasmi sie buntuje i musze dac butla...ja nie dawalam jej wczesniej kaszek ale jest mala i taka chudziutka(po mimo,ze na zdjeciach wyglada na wypasiona),takze musze ja podrasowac

LIBRA to bede czekala i trzymala kciuki...tylko si epochwal jak juz stanie
teraz zmienie smoczek, w sumie mialam 3 tomme tipee, no ale wezme zmienie na awenty specjalny do kaszek, tylko boje sie ze sie zakrztusi bo ona jakos czesto mi sie krztusi jak je, bo je lapczywie

Stary 2010-10-15, 23:14   #3567
cigi
Rozeznanie

Cytat:

A tż wrócił do domu z kwiatami dla mnie i komentarzem: żebym dostrzegła jego dobrą wolę i ciężej mi się na niego wkurzało. K....a mać... i co? Niby mam teraz się nie wkurzać. No żesz - wojnę mamy, a on stosuje niedozwolone chwyty. Ech... gdyby kwiaty mogły tu coś zmienić.
No super, ale... No wlasnie jest ale. Moj tez przynosi kwiatki, jakies tam dobre gesty wykonuje. Tylko co z tego, jak tego samego dnia, lub wkrotce potrafi znowu tak sie odezwac, ze uszy bola, i na dodatek zawsze wszystkiemuy winna jestem ja. Ja to mu mowie, wiesz, mozesz robic wszystko, w domu, dla mnie, dawac mi wszystko, ale jak bedziesz tak sie do mnie odzywal, tak mnie szanowal i nigdy nie przyznasz sie do bledu to nic z tego nie bedzie

Cytat:
Cigi oj ale żeś pojechała po Yoonce oj takiej teściowej to mój Mikus nie chce oj nie bo bedzie wszędzie nosa wtykała
Ej no serio???? No serce mi lamiesz, dobrze ze Basienka jeszcze sie nie przywiazala Matka jakos przezyje, choc... smutno;
Ja tam jestem na prawde dosc przyjemna w obyciu (choc nie znosze niesprawiedliwosci i potrafie zawalczyc). A moze tu jakis tajny zwiazek Mika z Toska sie przyszykowal i Baska poszla w odstawke?
Aleee... Co tam za chlopami nie bedziemy sie uganiac, jeszcze tego swiat nie widzial... Inni moze chetniejsi
Nie wiem czemu niewiele z Was (zdaje sie) mnie zrozumialo, ale ja wczulam sie w megi i naprawde niemile to brzmialo; nawet skrajnie niemile; Nie na miejscu bylo i tyle

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyno masz pełne prawo wymagać od TZ aby zajmował się własnym dzieckiem i czasami w nocy też do niego wstawał. Toż to Ty masz etat na 24 godz. więc musisz czasami wypocząć. A w prcy to on może sobie wypocząć. No i jedna nocka raz na jakiś czas mu nie zaszkodzi. Wy to z w\tymi swoimi TZ-ami jak z jajkami się obchodzicie.

Mrowka - a teraz tak na pocieszenie. Moja mała waży 7,450 kg i 75 cm. Nie jest to dużo ale pani doktor stwierdziła że jest nieźle. Nie ma zaleceń na specjalne jakieś tuczenie dziecka. Wręcz przeciwnie powiedziała aby nie wmuszać na małej jedzenia.

Byłam także u neurolog i też stwierdziła że mała rozwija się prawidłowo coś tak pomiędzy 10-tym a 7-m miesiącem życia. Dalej utrzymuje sie lekka asymetria ale nie wymaga to jakiś specjalnych ćwiczeń. I za 2 m-ce. mamy iść do kontroli.
Ogólnie mam dziecko przebadanie i jak na nią to jest na 6.
Za 2 tygodnie mam jeszcze kontrolną wizytę u kardiologa.
No tez tak mysle, choc wczoraj w nocy juz sie zamknelam. Najpierw sie poklocilismy przy placzacym dziecku, potem z laski wstal, ale polozyl sie z nia do lozka i polozyl ja na poduszce miedzy nami. Ona plakala i plakala a ten ......... nic, ofuknelam go i laskawie wzial ja sobie na brzuchu polozyl. A z nia trzeba sposobu. Ryczala jak syrena. Ani spac nie moglam i jeszcze serce mi sie krajalo. W koncu wyladowala w moich ramionach, gdzie zasnela. nie mam juz do niego sily.

No widzisz, wszystko dobrze, i jedzonka nie trzeba juz wciskac

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ja nie żałuje,bo w naszym(moim i dziecka)przypadku to tylko "szarpanina"była,ja nie miałam "fajnych"brodawek,w szpitalu położne próbując dostosowac mnie do karmienia przyłaziły i mnie ciągnęły za te nieszczęsne brodawki z których i tak krew mi już leciała,dziecko nie potrafiło ich złapac,mała zła,bo nie ma jak jesc,ja z poczuciem winy,że nie daje rady.Przez co mała spadła mi z wagi o ponad 10%masy ciała co zaowocowało nie wypuszczeniem nas ze szpitala,to się zawzięłam i tak męczyłam swoje wymęczone cycki laktatorem,żeby tylko to mleko ściągnąc i dac małej,żeby w końcu się najadła i po dobie udało się-tak ją dokarmiłam,że skoczyła na wadze tak,że mogłyśmy iśc do domu.

Ja podziwiam wszystkie nasze mamy karmiące cycusiem i absolutnie nie uważam tego za coś niefajnego-po prostu w moim przypadku wspominam to jako horror i tyle w tym temacie.
Mnie tam nie ma za co podziwiac np; Dla mnie to bez zadnych trudnosci bylo. Na poczatku wiadomo nawal mleka i bolesne cycki, ale malutka od poczatku jadla bardzo ladnie i nic mnie nie bolalo, mialam specjalny krem.
Cytat:
Wiecie, ja wcale nie wspominam magicznie tego pierwszego kontaktu z maluchem na porodówce, czego teraz żałuję. Wtedy nie czułam tej magii, jaką czuję teraz za każdym razem, gdy na niego patrzę. Wtedy byłam taka szczęśliwa, że już skończył się ten ból (15,5 godzin porodu w tym 85 minut bóli partych), że dostałam euforii z okazji samego zakończenia porodu. Czuję się nieco jak wyrodna matka z tego powodu, że od samego początku nie byłam szaleńczo, obłędnie i bezmiernie zakochana w Igorze.

A karmienie piersią... no były problemy. Naderwana brodawka, krwawiąca brodawka, ale nie miałam nawału pokarmu, nie ciekło mi prawie w ogóle. Jednak karmienie było dla mnie tak naturalne, że nawet w domu butelki żadnej nie miałam (ciekawe, co bym zrobiła, gdyby karmienie naturalne się nie powiodło). W każdym razie ja się czuję świetnie karmiąc piersią i na 100% dzięki temu mogę jeść więcej i nie tyję

Właśnie się obżarłam i idę spać do dzidziolka
ja tak samo, nawet nie myslalam, ze moglabym odstawic, czy ze dziecko moze miec za malo czy niedobre czy cos takiego. Tzn pomyslalam, ale bylo to bardzo chwilowe. Ale mysle, ze tutaj tez mnie tak nastawili troche. Tez nie kupowalam zadnych butelek. Dostalam pare, ale smoczkow juz do nich nie.

Baobabek, POp, no ja kiedys z Kielc bylam, a teraz od czasu do czasu niedaleko Chmielnika jestem

A te kaszki dziewczyny to jak dajecie? Z mlekiem tylko? To jak ja cyckowa, to co, mam kupic jakies???
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 23:24   #3568
agnieszka09
Wtajemniczenie

KOGLUS ja czesto tak robie,ze zamiast do lekarza(gp)to odrazu dzwonie do szpitala na pogotowie i umawiam sie na wizyte,ze to i to dzieje sie z coreczka a tam naprawde profesionalnie sie nia zajmuja
do lekarzy jakos nie lubie chodzic,dla nich wszystko jest wporzadku.a w szpitalu wszystko po malu i dokladnie sprawdzaja

ja mam wszystkie butle z Aventu.tazke mam te specjalne smoczki do kaszek i jestem zadowolona.moja tez lapczywa...nie martw sie da sobie rade...teraz to nawet wode daje przez te do kaszek bo chce ja odzwyczajac po malu od butelki

CIGI tak kaszke daje sie z mlekiem modyfikowanym,choc mozna takze kupic kaszke ,ktore juz zawiera mleko modyfikowane

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-10-15, 23:24   #3569
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
LIBRA tylko troche dziwne bo jeszcze nie siedzi sama porzadnie.robi taki pol siad.ja ja wogole nie sadzam,chyba ze jest u mnie na rekach
Cytat:
Agnieszka mój tez nie siedzi sam a raczkuje i to tak zasuwa że aż się kurzy za nim

laski i bardzo dobrze jak dziecko raczkuje a potem dopiero siada to dużo mniejsze obciązenia dla kregosłupa i lepiej tak jest : kiedyś mi tak ortopeda powiedział . także nic się nie martwcie

Cytat:
tak to pawda z tym Usg to lipa, no ale jak sie cos dzieje to beda monitorowac, a z tym zapaleniem pluc pewnie jakis niedouczony go przyjal , no bo dlaczego nasi lekarze wyjerzdzaja bo są lepiej wyksztalceni i jest na nich zapotrzebowanie,
a mi znowu sie taka sytuacja prydarzyla bardzo dawno temu , poslam w polsce do przychodni bo mialam biegunki przez pare tygodni, i lekarz mi mowi zebym sobie wziela lek jakis stoperan czy cos , a ja mu sam se wez cos jest nie tak , i sie wkurzylam bo mnie olal i poszlam prywatnie i sie okazalo ze mialam chore jelita , leczylam sie 3 lata z tego no ale przeszlo,ale to cud bo to podobno nie wyleczlne

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

teraz zmienie smoczek, w sumie mialam 3 tomme tipee, no ale wezme zmienie na awenty specjalny do kaszek, tylko boje sie ze sie zakrztusi bo ona jakos czesto mi sie krztusi jak je, bo je lapczywie
Kolezanka miała plamienia a ją odesłali z kwitkiem a że to jej trzecia ciąza była to wiedziała że coś nie tak . na predce samolot - Polska , ja ja zapisałam w miedzyczasie do gina wyszukanego z netu bo były terminy zrobił badania powiedziała co i jak dostała torbe leków i poleciała spowrotem
Stary 2010-10-15, 23:24   #3570
cigi
Rozeznanie

LOL , yoonka, no oniesmielona jestem Twoja WIELKODUSZNOSCIA;

Milo, ze potrafisz wybaczyc, a jeszcze milej by bylo, gdybys i Ty przeprosic potrafila, ale coz, nie mozna miec wszystkiego, prawda?
Nie kazdego na wszystko stac;..

W kazdym razie, co tam, biore to za dobra monete, znaj i moje serce szczerozlote
Brawa mi nie potrzebne...
(Acha, wierz mi, ze mnie milej nie bylo i przykro rowniez, wiec nie tylko Ty taka biedna...)
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości