Jak sobie owin±æ ch³opaka wokó³ palca? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-10-14, 16:40   #91
Krakovianka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 647
Dot.: Jak sobie owin±æ ch³opaka wokó³ palca?

Cytat:
Napisane przez 88_vanillia Poka¿ wiadomo¶æ
Z doswiadczenia wiem,ze owijaj± sobie wokó³ palca facetów ''zimne suki '''
Wpadlas w samo sedno sprawy To jest glupota!
A teraz tak powaznie, to ja wam powiem ze nie podoba mi sie to zdanie:
" Gdy czytam lub rozmawiam z kobiet± zawsze s³ucham w jaki sposób powie, ¿e kocha swojego faceta. Wiêkszo¶æ mówi: "on jest taki, siaki, owaki ALE JA GO KOCHAM". Je¶li chcecie byæ zo³zami przestawcie swoje my¶lenie w tê stronê: "JA GO KOCHAM ALE to mi siê nie podoba, na to sobie nie pozwolê, to mi przeszkadza". Jedno s³ówko postawione w innym miejscu wypowiedzi, a jaka kolosalna zmiana podej¶cia."
Kolosalna zmiana podejscia to jesli sie powie :" Nie potrafilabym kochochac gdyby mi cos u faceta nie pasowalo, jesli bym nie czula ze "mam go" i ze on dla mnie w ogien skoczy"
ZADNYCH kompromisow ma mi dac milosc albo poszol wad

Edytowane przez Krakovianka
Czas edycji: 2010-10-14 o 17:09
Krakovianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-15, 08:09   #92
50 latek
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 583

Cytat:
Napisane przez Deede Poka¿ wiadomo¶æ
Nikomu niczego nie odbieram - jestem realistk±. Za wszelkimi zmianami jest jak z odchudzaniem - ka¿dy wie, co ma zrobiæ, wiêkszo¶æ siê za to zabiera, ale ilu procentom siê udaje? ...
Wg badañ OBOP 22%. Wiêc jak kto¶ chce, to mo¿e.

Cytat:
Z doswiadczenia wiem,ze owijaj± sobie wokó³ palca facetów ''zimne suki '''
I ¿yj± z nimi d³ugo i szczê¶liwie?
50 latek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-15, 09:14   #93
88_vanillia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 96

Nie wiem czy szczê¶liwie..Ale nie ougólniaj±c mê¿cyzna d³u¿ej wytrzyma z tak± ''zimn± suk±'',poniewa¿ to on wtedy musi goniæ tego króliczka ci±gle.
Niestety sama tego nie rozumiem,dwie osoby siê kochaj± to dlaczego nie mog± okazywaæ tej mi³o¶ci ca³y czas,tak du¿o jakby chcieli..W momencie okazywania tej mi³o¶ci,oddania -druga strona wie,¿e ma go w gar¶ci,wiêc przestaje zale¿ec..ech
88_vanillia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-15, 12:25   #94
sensitiv
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 126

Mam wra¿enie, ¿e wiele kobiet tutaj zamiast mê¿czyzn spotka³o jakich¶ niedojrza³ych emocjonalnie ch³opaczków (a tacy nawet ko³o 40-stki siê znajd±) i maj± spaczony obraz pojêcia: prawdziwy mê¿czyzna.

Bo prawdziwy facet to nie taki co musi goniæ króliczka, tylko taki, który potrafi kochaæ, za³o¿yæ rodzinê i stworzyæ szczê¶liwy zwi±zek.

Wiêc taka drobna rada: zamiast siê zastanawiaæ nad tym jak takiego niedojrza³ego ch³opaczka sobie owin±æ wokó³ palca, mo¿e lepiej siê zastanowiæ nad tym: dlaczego zawsze sobie wybieram takich niedojrza³ych palantów, mo¿e czas to zmieniæ?
Stary 2010-10-15, 16:25   #95
Deede
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 965

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22651874]Wiesz co, Deede? Trzeba jeszcze przy tym wszystkim pamietac o czyms takim, ze kobiety miewaja naprawde rozne okresy w swoim zyciu. Widzialam na wlasne oczy u innych kobiet, ba, sama jestem tego najlepszym przykladem jak przez niektore 'przewrotnosci' w zyciu potrafi nam zmalec poczucie wlasnej wartosci i jak bardzo potrafia sie nam zmienic wartosci. Nie raz cos sie dzieje w zyciu kobiet nad czym nie maja kontroli i stukaja sie w glowe i sobie mysla: 'rany, ja jeszcze w tym siedze?' i sa zdziwione, nie poznaja sie, bo wiedza doskonale, ze jeszcze rok temu jakbys ktos im z gory zobrazowal ta sytuacje w ktorej sa teraz, to by postukaly mu do glowy i powiedzialy: 'ze mi takie cos? w zyciu! '.. Widzisz, nawet zolzie moze sie dostac w zyciu po tylku - zolzy to w koncu tez ludzie i tez przezywaja. Roznie sie kobiecie moze zycie ulozyc i roznie to moze wplynac na jej zachowanie w danych okresach dlatego nie powiedzialabym, ze to rzecz wrodzona - to rzecz nabyta. Zgodze sie z 50-latkiem w tym, ze mozna to sobie wypracowac, mozna sie takiego myslenia 'nauczyc' az w koncu zostaje w nas tak mocno wkorzenione, ze to juz my. Widzisz, sama bylam kiedys super pewna siebie laska, zolzowata i jakos wszystko sie ukladalo mi w zwiazkach, ale co... uwielbialam swoje zycie - ciagle w ruchu, otoczona masa fajnych ludzi, ktorzy dopingowali mi we wszystkim co robilam, studiowalam sobie swoj wymarzony kierunek co bylo dla mnie przyjemnoscia... co krok kogos nowego poznawalam kto o mnie zabiegal i wtedy bylam mega silna babka znajaca swoja wartosc, bo to co mnie otaczalo dookola sprawialo, ze taka bylam, a przede wszystkim moje zycie, ktore bylo takie jakbym sobie wymarzyla. Ale widzisz, studia skonczylam, wrocilam do swojego miasteczka.. okazalo sie, ze po 5 latach nie ma juz tutaj nikogo, bo wszyscy Ci ciekawi i przebojowi ludzie uciekli stad za lepszym zyciem w swiat, a nawet jak sa jacys znajomi starzy, to juz maja prace, drugie polowki, albo dzieci i swoje sprawy i rodziny zaczelo byc nudno - codziennie to samo.. skonczyla mi sie ta ciagla 'impreza', mozliwosc poznawania nowych ludzi, siedzialam wieczorami w domu.. marne szanse na poznanie kogos skoro codziennie mijasz te same twarze, ktore w dodatku znasz od lat.. moje zycie zmienilo sie o 180 stopni. w dodatku siedzacy tryb zycia spowodowal, ze przytylam lekko i czulam sie zle ze soba. I co? I tym samym cos i we mnie sie zmienilo.. brak pracy, brak perspektyw.. stracilam potwornie na poczuciu wlasnej wartosci, w dodatku brak pozytywnych ludzi dookola (nie liczac rodziny) i nawet nie uwierzysz jak to potrafi zalamac i zmienic myslenie.. i wtedy poznalam kogos.. wiec uczepilam sie i bylam szczesliwa.. za co dostalo mi sie po tylku, bo w efekcie u siebie, na wsi przestalam byc zolza.. chlopak mnie okrutnie potraktowal, pierwszy raz w zyciu na co nie zasluzylam sobie ani w 5 %. tym bardziej sie podlamalam. teraz staje na nogi, szukam tej dawnej siebie.. tesknie za nia coraz wiecej znowu widze u siebie tych dawnych cech co mnie cieszy niezmiernie.. pracuje w szkole do marca i uciekam stad do Londynu, bo mieszkalam tam przez rok i bylam bardzo szczesliwa.. chce tym samym powiedziec, ze moja historia pokazuje, ze zolza mozna byc, ale czasami schowa sie gdzies gleboko w nas przez rozne sytuacje, albo ogolnie - siedzi nieodkryta.. tym samy twierdze, ze to rzecz nabyta i uzalezniona w duzej mierze od tego co nas otacza dookola i jakiej jest to jakosci.

[/QUOTE]

Poczucie warto¶ci trzeba budowaæ - ¿e tak to ujmê - na w³asnym wnêtrzu, a nie na tym, co nas otacza - ¿e praca, ¿e znajomi etc. - to s± rzeczy, które raz s±, raz nie. Ja wiem, ¿e nieraz tzw. ¿ycie daje po ty³ku, ale w³a¶nie o to chodzi, ¿e ró¿nie na te razy reagujemy. Jednych to zahartuje, innych zniszczy, innym da tylko z³udne poczucie zahartowania. Nie wszystko mo¿na w sobie wyrobiæ.
Wyuczona "zo³zowato¶æ" to trochê co innego ni¿ "wrodzona" (aczkolwiek wrodzona w "..", bo czê¶æ cech nabywamy we wczesnym szczeniêctwie, chocia¿ podstawy osobowo¶ci w sporej mierze s± wrodzone, dos³ownie. Nie jeste¶my w 100% detrminowani przez otoczenie).
To, ¿e dostosowujemy siê do zmieniaj±cej siê rzeczywisto¶ci, ¿e na ni± reagujemy, jest oczywiste. W tym sensie siê zmieniamy (aczkolwiek i tak bêdê siê upieraæ, ¿e w przyt³aczaj±cej wiêkszo¶ci ludzie siê nie zmieniaj± - mog± odgrywaæ inne role, "przygrywaæ", ale ¶rodeczek zostaje ten sam i wcze¶niej czy pó¼niej siê objawia..)
Ale - my tu mówimy jeszcze o czym¶ innym - mo¿na powiedzieæ, ¿e "¿ycie mo¿e cz³owieka zmieniæ" - tak albo inaczej, jako¶ mo¿e. Ale to do¶wiadczenia i zwi±zane z nimi procesy my¶lowe (z tym u niektórych ciê¿ko). A to jest zupe³nie co innego ni¿ tworzenie sobie listy po¿±danych zachowañ i sposobu my¶lenia, z adnotacj± "od jutra taka bêdê". To siê z za³o¿enia nie mo¿e udaæ.

50-latku - a czy OBOP zrobi³ potem badania kontrolne po 10 latach i zaznaczy³, ¿e te 22% ludzi schud³o NA STA£E? I don't think so..

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Nie wiem czy szczê¶liwie..Ale nie ougólniaj±c mê¿cyzna d³u¿ej wytrzyma z tak± ''zimn± suk±'',poniewa¿ to on wtedy musi goniæ tego króliczka ci±gle.
Niestety sama tego nie rozumiem,dwie osoby siê kochaj± to dlaczego nie mog± okazywaæ tej mi³o¶ci ca³y czas,tak du¿o jakby chcieli..W momencie okazywania tej mi³o¶ci,oddania -druga strona wie,¿e ma go w gar¶ci,wiêc przestaje zale¿ec..ech
Tak, jednego to bêdzie nakrêcaæ (przez jaki¶ czas...), a innego zniechêcaæ - nikt nie lubi czuæ siê jak dziad proszalny. Podstawowa zasada - chcesz co¶ dostaæ, to najpierw sam to daj. Je¶li facet widzi, ¿e kobieta siê nie anga¿uje, to jest wysoce prawdopodobne, ¿e jej podziêkuje i znajdzie sobie tak±, która zaanga¿owanie oka¿e.
Wam siê myl± podstawowe rzeczy - okazywanie mi³o¶ci to nie jest to samo co uzale¿nianie siê od partnera i wiszenie na nim. No, ludzie..

Deede jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-15, 18:06   #96
basienka0
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

nie czyta³am tego ca³ego watka wiec nie jestem wtajemniczona,ale odpowiadajac na pytanie g³owne o tego trzeba miec odpowiedni charakter..i facet tez. jezeli z regu³y jest sie dominuj±c± osoba to tak tez jest w zwiazku.Ale miec ch³opaka pantoflarza to chyba gorsze niz jakby sie lekko stawia³.Poprostu jest nudno
basienka0 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-15, 22:33   #97
kcia161991
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Cytat:
Tak, jednego to bêdzie nakrêcaæ (przez jaki¶ czas...), a innego zniechêcaæ - nikt nie lubi czuæ siê jak dziad proszalny. Podstawowa zasada - chcesz co¶ dostaæ, to najpierw sam to daj. Je¶li facet widzi, ¿e kobieta siê nie anga¿uje, to jest wysoce prawdopodobne, ¿e jej podziêkuje i znajdzie sobie tak±, która zaanga¿owanie oka¿e.
Wam siê myl± podstawowe rzeczy - okazywanie mi³o¶ci to nie jest to samo co uzale¿nianie siê od partnera i wiszenie na nim. No, ludzie..
Mo¿e byæ tak, ¿e je¿eli facet widzi, ¿e kobieta nie chce siê anga¿owaæ i nie jest nim zainteresowana, bêdzie go ona niezwykle intrygowa³a i bêdzie bardzo zaciekawiony, znajdzie sposoby i drogê nawet przez piek³o byleby siê dostaæ do jej serca... kobiety twardej, niezale¿nej, nieuleg³ej... takiej niby nie do zdobycia... A ¿e faceci to zdobywcy to tak ³atwo nie rezygnuj±
za mocno kochasz, tak, jak ja.'
kcia161991 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-15, 22:51   #98
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kcia161991 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e byæ tak, ¿e je¿eli facet widzi, ¿e kobieta nie chce siê anga¿owaæ i nie jest nim zainteresowana, bêdzie go ona niezwykle intrygowa³a i bêdzie bardzo zaciekawiony, znajdzie sposoby i drogê nawet przez piek³o byleby siê dostaæ do jej serca... kobiety twardej, niezale¿nej, nieuleg³ej... takiej niby nie do zdobycia... A ¿e faceci to zdobywcy to tak ³atwo nie rezygnuj±
Tak, do pewnego momentu. To po pierwsze - po drugie ty mówisz o pocz±tku znajomo¶ci, o "podrywie", a mnie chodzi o "bycie w zwi±zku", o to POTEM, co jest po podrywie.

Stary 2010-10-16, 00:13   #99
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 262

Cytat:
Napisane przez sensitiv Poka¿ wiadomo¶æ
Mam wra¿enie, ¿e wiele kobiet tutaj zamiast mê¿czyzn spotka³o jakich¶ niedojrza³ych emocjonalnie ch³opaczków (a tacy nawet ko³o 40-stki siê znajd±) i maj± spaczony obraz pojêcia: prawdziwy mê¿czyzna.

Bo prawdziwy facet to nie taki co musi goniæ króliczka, tylko taki, który potrafi kochaæ, za³o¿yæ rodzinê i stworzyæ szczê¶liwy zwi±zek.

Wiêc taka drobna rada: zamiast siê zastanawiaæ nad tym jak takiego niedojrza³ego ch³opaczka sobie owin±æ wokó³ palca, mo¿e lepiej siê zastanowiæ nad tym: dlaczego zawsze sobie wybieram takich niedojrza³ych palantów, mo¿e czas to zmieniæ?
¦wiete s³owa !
Amen .
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-17, 19:26   #100
kcia161991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sensitiv Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿e lepiej siê zastanowiæ nad tym: dlaczego zawsze sobie wybieram takich niedojrza³ych palantów, mo¿e czas to zmieniæ?
Podobno mi³o¶æ nie wybiera
Stary 2010-10-18, 08:26   #101
50 latek
BAN sta³y

Cytat:
50-latku - a czy OBOP zrobi³ potem badania kontrolne po 10 latach i zaznaczy³, ¿e te 22% ludzi schud³o NA STA£E? I don't think so..
Nie znam wyników po 10 latach, ale znam ludzi którym siê to uda³o i trzymaj± wagê. Tylko wiesz co? Teraz sobie u¶wiadomi³em, ¿e to sami faceci.

Cytat:
Je¶li facet widzi, ¿e kobieta nie jest nim zainteresowana, to nie liczy, ¿e j± zaliczy, a skoro jednocze¶nie nie chce siê ona anga¿owaæ, to i na zwi±zek z ni± te¿ nie liczy. Po co mê¿czy¼nie taka kobieta? Nie bêdzie ni± zaintrygowany i zaciekawiony tylko poszuka sobie takiej, która minimum zainteresowania oka¿e, a i nadziejê na zaanga¿owanie zostawi. Wtedy dopiero reszta Twoich my¶li oka¿e siê prawd±.

Cytat:
Podobno mi³o¶æ nie wybiera
Mi³o¶æ nie, ale Ty mo¿esz.
Stary 2010-10-18, 15:17   #102
Mircalla
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Cytat:
Napisane przez 50 latek Poka¿ wiadomo¶æ
To mo¿e u¶wiadomcie nieu¶wiadomione co siê kryje pod tym terminem?
No w³a¶nie, mo¿e kto¶ u¶wiadomi, co facet mo¿e zyskaæ?

- tym, co stymuluje cz³owieka najskuteczniej, jest egoizm.
- a mi³o¶æ?
- mi³o¶æ wynika z pragnienia, ¿eby kto¶ nas kocha³. A to znowu egoizm.
Mircalla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-18, 19:37   #103
kcia161991
Raczkowanie

Cytat:

Mi³o¶æ nie, ale Ty mo¿esz.
Ciekawe.... mo¿esz rozwin±æ tê my¶l..?

Edytowane przez kcia161991
Czas edycji: 2010-10-18 o 19:42
Stary 2010-10-19, 09:09   #104
50 latek
BAN sta³y

Cytat:
Ciekawe.... mo¿esz rozwin±æ tê my¶l..?
Dla Ciebie mogê, tylko ... nie bardzo jest co rozwijaæ. Oprócz serca masz jeszcze rozum. Serce nie s³uga. A rozum?
Stary 2010-10-19, 10:10   #105
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Ciebie mogê, tylko ... nie bardzo jest co rozwijaæ. Oprócz serca masz jeszcze rozum. Serce nie s³uga. A rozum?
I nadal wierzysz, ¿e ludzie mog± siê zmieniæ na w³asne ¿yczenie..?
Optymista

Stary 2010-10-19, 10:57   #106
50 latek
BAN sta³y

Cytat:
I nadal wierzysz, ¿e ludzie mog± siê zmieniæ na w³asne ¿yczenie..?
Optymista
Nie wierzê! Wiem!!! Ale tylko Ci, którzy naprawdê tego pragn± i sami g³êboko wierz± w swoje mo¿liwo¶ci. Niestety najczê¶ciej do zainicjowania zmian potrzebny jest im jaki¶ wstrz±s w ¿yciu. Wtedy otwieraj± szerzej oczy, przestaj± patrzeæ i zaczynaj± widzieæ.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.