|
|
#2701 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry fryzjer w Warszawie
Dziewczyny, proszę pomóżcie!
![]() Szukam kompetentnego fryzjera, który ujarzmi moją zniszczoną, przesuszoną szopę. Ostatni raz byłam u tak zwanego stylisty jakieś 2 lata temu, ale skrzywdził mnie do tego stopnia, że teraz panicznie boję się nożyczek... Niemniej jednak stan mojej czupryny jest tak tragiczny (prostownica, suszarka), że muszę oddać się w ręce specjalisty zanim wypadnie mi reszta włosów. Jeśli znacie kogoś, komu można zaufać dajcie znać!
|
|
|
|
|
#2702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
widocznie robią te promocje - bo nie mają fachowców i klientów, dzięki że piszecie, strasznie się boje podciąć włosów u fryzjera i chyba zrobię to sama
parę razy moje włosy były zmasakrowane i źle się układały - a wydac na podcięcie końcówek jakieś 250 zł to nie za bardzo mi pasuje, więc na razie sama podcinam.
|
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Przyczajenie
|
po za tym wszystkim, co zostało wyżej powiedziane o Krzysztofie, dość irytujący dla mnie był jego sposób zwracania się do klientek, w bezosobowej formie, typu niech sobie układa włosy, nie ty, nie pani, tylko ono, strasznie mnie to wnerwiało, zupełnie jak ten psychol z Milczenia owiec co więził ofiarę w studni....
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda naprawdę, bo dobrze zna się na włosach i na tym, co komu pasuje... |
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Znowu mam dylemat z wyborem fryzjera:/ tym razem między art visage- Aldona, albo Magda Turbacz na Merliniego. Mam nadzieję, że tym razem wybiorę właściwie, a może macie jakieś sugestie? Chodzi o w miarę zwykłe strzyżenie bez żadnego szalu...
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale numerant przypomina Przemko z ,,Brzyduli,,...niech osoba teraz sobie usiądzie...he he czy osoba wie co ocoba zrobiła - niech się cieszy że na mnie nie trafił
|
|
|
#2709 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Od wielu lat chodziłam do Krzysztofa z salonu Kristof. Ale postanowiłam dać szansę jakiemuś innemu fryzjerowi. Dostaję różne namiary na fryjerów i testuję. Jakiś czas temu dostałam namiary na studio eN i pracującą tam p.Edytę. Ceny mają bardzo przystępne, ale nie wiem coś mi do końca nie pasuje - na stronie niby nagrody same, fajne fryzury a ja nie wyszłam zachwycona tzn. nie wyszłam też niezadowolona ale bez rewelacji co do fryzury. Jedyne zastrzeżenia tylko co do koloru - pani spojrzała na mnie i rzuciła "to co? na brąz farbujemy" bez żadnej konsultacji czy rozmowy. Pracują na welli ale kolor wyszedł beznadziejny. Faktura włosa - sztywne i bez połysku tylko matowe. Sam wystrój salonu też pozostawia wiele do życzenia - jakoś tak "brudnawo". Sama nie wiem. Postanowiłam dać jeszcze szanse ze względu na ceny (strzyżenie ok 50 zł z farbowaniem ok 120 zł chyba) i w sumie fryzura ok ale bez zachwytów. Testowałam również Patrycję z salonu 4Sins i muszę przyznać, że kunszt tej dziewczyny jak na razie jest dla mnie powalający. Tylko trzeba sobie zarezerwować ok 4 godz - najdłuższe i najdokładniejsze strzyżenie w moim życiu. Zmieniła mi też całkiem kolor chociaż wellą touch która się bardzo szybko wypłukuje- przy moim codziennym myciu po ok 1 miesiacu trzeba by robić następną koloryzację. Ceny dość wysokie. Strzyżenie z farbowaniem ok 350-380 zł ale polecam z całego serca całokształt (fryzjerkę, wystrój, atmosferę, efekt) na 6+. |
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Napisz prosze jak te odzywki , ktore Ci polecili, czy to L'oreal i czy bylas z nich zadowolona? |
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
aasta
napisz koniecznie jak poszło i czy ci nie zmasakrowała włosy podczas stylizacji? ja ostatnio wyszłam od fryzjera z zmasakrowanym sianem (nie freehair) nikt nie potrafi stylizowac mi loków tak jak ja to sobie robię.
|
|
#2712 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś mógłby polecić dobrego fryzjera z Camille Albane w Arkadii?
![]() Będę baaardzo wdzięczna! )
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy któraś ze stałych bywalczyń zauważy tu mój post, ale mam nadzieję, że tak.
Szukam męskiego fryzjera w Stolicy. Sprawdzonego, który potrafi doradzić a nie tylko ostrzyc. Obiecałam przyszłemu szwagrowi, którego bardzo lubię i który przyjeżdża do nas na dwa dni, że znajdę tu dla niego dobrego fryzjera. Facet ma długie, falujące włosy, chce je ściąć, ale nie na całkiem krótko, potrzebuje otwartego fryzjera, który rzetelnie doradzi i nie zrobi mu na głowie ani abstrakcyjnej kompozycji ani nie ograniczy się do podcięcia końcówek. I lepiej, żeby nie inkasował fortuny (nie wymagam, żeby brał 18 zł jak "salony" ogłaszające się na słupach)
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2010-10-17 o 13:25 |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie w Frederic Moreno w Wola Parku
nie trafiłam jak inne wizażanki do blondyny lecz do faceta- p. Jacka ![]() jestem zadowolona z cięcia, p. Jacek b. dokładnie i precyzyjnie zajął się moimi włosami i co najważniejsze w porównaniu do mojej poprzedniej fryzjerki nie ciągał mnie za moje i tak krótkie włosy sam salon mnie trochę rozczarował, nie podobało mi się tam, trochę zmarzłam... przechodziłam obok ich konkurencji na pierwszym piętrze- również sieciówki Hair Coif i wyglądało to lepiej
|
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
no to fajnie, miałaś szczęście w takim razie
![]() przypomniało mi się, że ja też tam strasznie zmarzłam :P
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie sama już nie wiem czy jestem zadowolona czy nie, bo najbardziej strzyżenie widać z tyłu- zrobił mi asymetrię i tego nie widzę
|
|
|
|
#2717 |
|
Raczkowanie
|
dlugie wlosy- kogo polecacie w Warszawie?
Mam dlugie wlosy, (zdecydowanie za łopatki), Chcialabym trafic do dobrego fryzjera w warszawie, ktory potrafilby je fajnie wycieniowac, (bylam juz u kilku i wlasciwie jest okey, ale brak tego 'czegos" ze tak powiem 'zadna rewelacja
..Prosze o opinie i namiary na fryzjera dziewczyn z dlugimi wlosami
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: dlugie wlosy- kogo polecacie w Warszawie?
Pół roku temu miałam wlosy za lopatki rownej dlugosci. Mam geste wlosy i ciezkie i byly przyklapniete. zdecydowalam sie na Jean Louis David na przeciwko smyka. Pani wycieniowala mi wlosy ale tak jak prosilam nie scinala na dlugosc. Odrazu zrobilo mi sie lzej na glowie. Wlosy sa fajnie uniesione. Nie pamietam imienia, Blondynka, chuda bodajze w okularach.
A i byłam bardzo bardzo zadowlona
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
), bo na mojej głowie jest wszystko: i loki i fale i proste i siano I właśnie szukam kogoś kto sobie z tym poradzi.
|
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Przyczajenie
|
był ktoś moze w salonie zostań motylem u stylisty Damiana?
Edytowane przez alicja_wzu Czas edycji: 2010-10-27 o 17:20 |
|
|
|
|
#2721 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny. Szkukam dobrego fryzjera, ale to naprawde dobrego. Zaden przez tyle lat niestety nic dobrego mi na glowie nie zrobil, raczej odwrotnie
Dziekuje
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Przyczajenie
|
http://hair-a-porter.pl/pl/gallery/10
polecam przeczytanie artykułu: ,,10 miejsc gdzie modnie tną'' osobiscie po lekturze tego forum i artykuły zamierzam oddać sie w ręce pana Darka z milekdesign. Jesli jest tu jeszcze ktoś kto był w tym salonie to prosze o relacje |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakich kosmetykach pracują?
|
|
|
#2724 |
|
Przyczajenie
|
i jaką fryzjerkę możesz polecić w Pret a Porter ? I czy można się dowiedzieć czegoś na temat Harrego z Colour box'a ?
Edytowane przez nuis Czas edycji: 2010-10-26 o 14:44 |
|
|
|
|
#2725 |
|
Przyczajenie
|
Jak prezentują się ceny w freehair??
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Przyczajenie
|
też myslałam na Harrym. Wiem że za farbowanie i ścięcie krótkich włosów bierze chyba 180 zł.
Ale na pewno sa lepsi od niego ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- a może ktoś napisac jak wyglądają ceny w hair a porter? |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Przyczajenie
|
Witam;-)
Ja jakiś czas temu chodziłam do Marylki w Atelier Czajka. Byłam z niej bardzooooo zadowolona. Pzdr |
|
|
|
|
#2729 |
|
Przyczajenie
|
witajcie,
jestem dość zdesperowana i potrzebuje na prawde dobrego fryzjera. Mam cienkie, łamliwe, zniszczone włosy, które o zgrozo zaczęły ostatnio wypadać. Farbowane i rozjaśnianie chyba z million razy. Wypada jeszcze dodać, że falują a czasem kręcą się. Wiem, że muszę je ściąć (bo inaczej w przeciągu miesiąca zostanę łysa), ale chciałabym dużo zmienić. Jakaś kompletnie nowa stylizacja mi się marzy, dlatego pytam Was, kto i gdzie????? ze swojego doświadczenia mogę polecić 2 fryzjerki, u których do tej pory się strzygłam, i byłam zadowolona. niesety żadna z tych Pań nie potrafiła wymyśleć czegoś dla mnie nowego. pierwsza Pani pracowała w JLD w Blue City, ma na imię UIa, dawno tam nie byłam i nie wiem czy dalej pracuje Druga Pani z salonu na dzikiej (el sol czy coś takiego) ma na imię Ania i śiwtnie mnie ostrzygła. Farbę również równo położyła, chcoć zdaniem partnera wyglądałam po powrocie tak samo jak przed wyjściem... pomóżcie mi!!!!! Edytowane przez beautyes Czas edycji: 2010-10-27 o 22:19 |
|
|
|
|
#2730 |
|
Przyczajenie
|
Wlasnie wrocilam dzis od fryzjera. Bylam w studio o nazwie fryzjerzy, jest to przy warszawiance.Rewelacja!:j upi: Mam sliczny kolor i jestem mega zadowolona. Tanio nie bylo, ale coz za coz. Obsluga mila i sluzy rada, coz jak dla mnie jest bardzo wazne.Naprawde szczerze polecam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

no dobra, podcieła mi końcówki, tego nie moge jej odebrać. 

..
I właśnie szukam kogoś kto sobie z tym poradzi.
Dziekuje