Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 21:58   #3061
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

siala - dzięki

a znasz takie wyraziki:
- podchuckać
- zakalpućkać
- zamerdać
- gazumaczek

Właśnie oglądam deserki, obiadki, soczki itd. bo zdecydowałam się na BOBOVITĘ, ale jest niby tyle, ale różnią się składem, jabłuszko wiemy, że nie uczula, jak zje jabłuszku, spróbujemy może z bananem, po tem brzoskwinką
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:02   #3062
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Dzidzia, ale jak ja w podgrzewaczu podgrzewam, to woda osiaga wieksza temperature(jak chce szybko podgrzac), ale mleko nie osiaga, bo wyjmuje jak jest cieple a nie gorace, wiec chyba nic nie traci a szybciej sie podgrzewa

Siala, ale Afganek jest u babci, wiec jeszcze go pozna

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:07   #3063
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

dzidzia rzeczywiście Niunia cała mama
niezawsze - dzięks za odp.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:10   #3064
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dzidzia, ale jak ja w podgrzewaczu podgrzewam, to woda osiaga wieksza temperature(jak chce szybko podgrzac), ale mleko nie osiaga, bo wyjmuje jak jest cieple a nie gorace, wiec chyba nic nie traci a szybciej sie podgrzewa
A czy to nie jest tak, że mleko podgrzane w podgrzewaczu na brzegach butelki jest gorące, a dopiero po zamieszaniu akurat? Bo podgrzewacz chyba nie podgrzewa równomiernie?
Kurcze nie używam, nie wiem

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:14   #3065
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No dobrze, zwracam honor. Doradca laktacyjny mówi tak:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,9...ie_pokarm.html

A tu Mała Tatianka
Rodzinka klonów normalnie
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
siala - dzięki

a znasz takie wyraziki:
- podchuckać
- zakalpućkać
- zamerdać
- gazumaczek

Właśnie oglądam deserki, obiadki, soczki itd. bo zdecydowałam się na BOBOVITĘ, ale jest niby tyle, ale różnią się składem, jabłuszko wiemy, że nie uczula, jak zje jabłuszku, spróbujemy może z bananem, po tem brzoskwinką
- podchuckać - nie znam i nie mogę nawet z czymkolwiek powiązać
- zakalpućkać - znam zakałapućkać się - zakręcić się, pomylić.
- zamerdać - pomieszać
- gazumaczek - nie mam pojęcia xD

a jak wprowadzasz owocki? Co dzien po łyżeczce czy więcej? I ile dni dajesz ten sam owoc/warzywko żeby mieć pewność, że nic się złego nie będzie działo i żeby być go pewnym?
Mnie właśnie majówki naprostowują, że źle robię zaczynając od kaszki :/ Że najpierw kleik, owocki i warzywka a na końcu kaszka i będę coś zmieniać ale jeszcze nie wiem co i jak dlatego zbieram info coby na coś się zdecydować..
ale jak będzie to okej to na noc dodam kleik a w ciągu dnia wprowadzę powoli jakoś owoce i warzywka.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:16   #3066
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

dzidzia ja podgrzewam w podgrzewaczu, mieszam kilkakrotnie, żeby sie równomiernie podgrzało i sprawdzam temp. żeby nie dopuścić do przegrzania. Podaje mu mleko w temp. pokojowej. To chyba nie jest źle co?
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:19   #3067
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
dzidzia ja podgrzewam w podgrzewaczu, mieszam kilkakrotnie, żeby sie równomiernie podgrzało i sprawdzam temp. żeby nie dopuścić do przegrzania. Podaje mu mleko w temp. pokojowej. To chyba nie jest źle co?
Na mój łeb ok .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:33   #3068
karolcia228
Zakorzenienie

Siala
- podchuckać - to znaczy podrzucić np. ziemniaki w garnku
- zakalpućkać - zamieszać
- zamerdać - za machać np. pies ogonem zamerdał
- gazumaczek - to taki duży kawałek drzewa do kominka

Moja mama ma taki slang

Co do wprowadzania, ja daję max 2 miarki kaszki na noc, i 1 miarkę w ciągu dnia.

Soczek pije jabłkowy od wtorku, nie ma rozwolnienia, ani żadnych Chrostek, dziś dostała z 3 -4 łyżeczki jabłuszka, kupka była jabłuszko-wa, ale nie zauważyłam żadnych innych zmian, jutro kupie soczek z jakimś jednym innym owockiem narazie mam słoiczki z jabłuszkiem, więc narazie to zjemy, po tem kupię jakiś z innym 1 owockiem, bym wiedziała.
Widziałam, że jej smakowało, ale nie wiele dawałam na początku się skrzywiła, ale po tem jadła
Pije i kaszkę też ma z jabłkiem i je od 3 dni i nie ma zmian

Kupki są zwartej konsystencji i wyeliminowało to co dodałam do jadłospisu śluz w kupce

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-15 o 22:30
Stary 2010-10-15, 22:37   #3069
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Na mój łeb ok .
Uff

Dziewczyny czy przy karmieniu piersią mogę zażywać skrzyp? Strasznie mi wypadają włosy i chciałabym cos z tym zrobić.

Daje Frankowi czasem jabłko do polizania i tak przy tym mlaska i sie śmieje, że mam ochotę mu je zetrzeć, ale chyba musze jeszcze poczekać bo dopiero wczoraj skończył 3 miesiące.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:40   #3070
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
A czy to nie jest tak, że mleko podgrzane w podgrzewaczu na brzegach butelki jest gorące, a dopiero po zamieszaniu akurat? Bo podgrzewacz chyba nie podgrzewa równomiernie?
Kurcze nie używam, nie wiem
jak wkladam palucha by sprawdzic mleko to jest cale cieple i nie przegrzewam.

Maciuś
Stary 2010-10-15, 22:52   #3071
jaszczka
Zadomowienie

ło matko, dziewczyny, co tu się dzieje? jakie zamieszanie...
z wrażenia zapomniałam co miałam komu napisać

co do "niezdrowego" jedzenia to ja dziś szarpnęłam się na rybkę i frytki, czyli wyspiarski delikates fish&chips tak dawno nie jadłam czegoś takiego, że myślałam że pudełko wyliżę pyyyychaaaaaa

no i mam problem, tzn malutek ma brak kupki już od soboty/niedzieli (nie pamiętam dokładnie), brzuś robi się już twardawy, pierdy idą, ale są dla małego bolesne i okropnie przez nie płacze, potrafi się całkiem obudzić tak go boli no i widzę, że on tak nie w sosie coś... wiem, że to przez tą kupę zalegającą...
Stary 2010-10-15, 22:59   #3072
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala
- podchuckać - to znaczy podrzucić np. ziemniaki w garnku
- zakalpućkać - zamieszać
- zamerdać - za machać np. pies ogonem zamerdał
- gazumaczek - to taki duży kawałek drzewa do kominka

Moja mama ma taki slang

Co do wprowadzania, ja daję max 2 miarki kaszki na noc, i 1 miarkę w ciągu dnia.

Soczek pije jabłkowy od wtorku, nie ma rozwolnienia, ani żadnych Chrostek, dziś dostała z 3 -4 łyżeczki jabłuszka, kupka była jabłuszko-wa, ale nie zauważyłam żadnych innych zmian, jutro kupie soczek z jakimś jednym innym owockiem narazie mam słoiczki z jabłuszkiem, więc narazie to zjemy, po tem kupię jakiś z innym 1 owockiem, bym wiedziała.
Widziałam, że jej smakowało, ale nie wiele dawałam na początku się skrzywiła, ale po tem jadła
Pije i kaszkę też ma z jabłkiem i je od 3 dni i nie ma zmian

Kupki są zwartej konsystencji i wyeliminowało to co dodałam do jadłospisu śluz w kupce
Hmm.. ja zostawię chyba kaszkę na nocne mleko a za dnia zacznę może już teraz albo niedługo wprowadzać owocki i warzywka. Kilka dni jedno by sprawdzić czy okej.. potem kolejne Dzięki.
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
no i mam problem, tzn malutek ma brak kupki już od soboty/niedzieli (nie pamiętam dokładnie), brzuś robi się już twardawy, pierdy idą, ale są dla małego bolesne i okropnie przez nie płacze, potrafi się całkiem obudzić tak go boli no i widzę, że on tak nie w sosie coś... wiem, że to przez tą kupę zalegającą...
w tym wypadku bym próbowała termometr a jak nie to czopek glicerynowy dla dzieci. Mój nawet po innym czopku się wysrakał a mnie wtedy akurat nie o kupę chodziło tylko o to by ten czopek zadziałał.. a on go sruuu i z działania nici

Stary 2010-10-15, 23:01   #3073
karolcia228
Zakorzenienie

jaszczka - współczuje, biedny chłopak oby kupa przyszła

Stary 2010-10-15, 23:01   #3074
żabka19
Raczkowanie

Papeteria dobrze ,ze masz juz wyniki i zaraz zaczniecie leczenie. Trzymam kciuki zeby maluszek szybko zostal wyleczony!

Cytat:
pralyyscie zabawki? Bo moja to tylko patrzyc az zacznie wkladac do buziaka, bo juz chwyta je, ciagnie i w sumie juz jak przyciagnie do siebie to to jezorem mi lize

Wrzucam moje dwa skarby wam jak ladnie sie "bawia"
Zabawek nie pralam ,ale grzechotki ,ktore bierze do buzi wyparzam.
EDIT: zdjecie z psem cudowne! Dlatego zawsze chcialam miec Labladora,moze przy kolejnym dziecku..

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Marud dopiero zasnal.
Poddalam sie z wyciszaniem i odcinaniem od wszelkich bodzcow mej corki. Siedziala ze mna w pokoju i obserwowala jak skacze na skakance
Jak zaczela sie krzywic wrzucilam do lozeczka i pochylilam sie nad nia,tak jakbym miala ja wziac na rece. Frania zasnela

Widac brakowalo jej wieczornej aktywnosci.
dba o kondycje mamy

Cytat:

Ja dziś zjadłam kilka frytek od TZ, ale pizze też bym zjadła
Ja zjadlam frytki i salatke z BK

Cytat:
Moja Królewna - ponoć do Mamusi podobna.
slodziutka

Cytat:
Temperatura wyższa działa na mleko tak samo, jak na warzywa, owoce i inne rzeczy, które gotujemy. Doprowadza do zabicia witamin i przeciwciał, a także może powodować zmiany w budowie białek .
Ja tez gdzies o tym czytalam ,ale nie pamietam gdzie.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

a jak wprowadzasz owocki? Co dzien po łyżeczce czy więcej? I ile dni dajesz ten sam owoc/warzywko żeby mieć pewność, że nic się złego nie będzie działo i żeby być go pewnym?
Mnie właśnie majówki naprostowują, że źle robię zaczynając od kaszki :/ Że najpierw kleik, owocki i warzywka a na końcu kaszka i będę coś zmieniać ale jeszcze nie wiem co i jak dlatego zbieram info coby na coś się zdecydować..
ale jak będzie to okej to na noc dodam kleik a w ciągu dnia wprowadzę powoli jakoś owoce i warzywka.
Ja jak bede wprowadzac to najpierw kleik ,warzywa ,owoce.. A kaszke na koncu bo to podobno slodki zapychacz. Najpierw planuje dac 3-4 lyzeczki przez 3-4 dni np. marchewki ,po 4 dniach marchewke z ziemniakiem ,potem marchewke z pietruszka ,potem np. dynie ,dynie plus cos i tak bede kombinowac i obserwowac reakcje. Jak poczytalam schematy zywieniowe to jednak roznia sie od tego co i jak ja planuje wprowadzac. Trzeba tez pamietac o wproadzeniu glutenu.

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-10-15 o 23:04
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 23:05   #3075
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Ja jak bede wprowadzac to najpierw kleik ,warzywa ,owoce.. A kaszke na koncu bo to podobno slodki zapychacz. Najpierw planuje dac 3-4 lyzeczki przez 3-4 dni np. marchewki ,po 4 dniach marchewke z ziemniakiem ,potem marchewke z pietruszka ,potem np. dynie ,dynie plus cos i tak bede kombinowac i obserwowac reakcje. Jak poczytalam schematy zywieniowe to jednak roznia sie od tego co i jak ja planuje wprowadzac. Trzeba tez pamietac o wproadzeniu glutenu.
No własnie tak zrobię. Chyba nie będę zamieniać kaszki na kleik żeby nie mieszać mu za bardzo.
Ale ze słoiczkami zrobię podobnie
Gluten ponoć od 5 miesiąca.. tak coś mi się obiło o "uchy".

Stary 2010-10-15, 23:10   #3076
wiolek1
Zadomowienie

aniaa22 ale Misiek wypaćkany

Siala ja też się tak zalatwilam, że kupilam 6cio pak i używałam potem na zmienę z innymi coby sobie uprzyjemnić i nie oszczędzałam tylko na jeden raz 5- 6 sztuk żeby szybciej się skończyły a wszystkie były takie może nie suche ale takie dziwne dupne :/

aaaa miałam ci pisać, że nauczyłam mojego alusia zasypiać z pieluchą na łebku i teraz przy każdym zasypianiu muszę mu oczka zasłaniać
to chyba niedobrze, że muszę ja go odbodźcować ( co za słowo ) zamiast sam

Cytat:
Mała trafia do łóżeczka i marudzi. Podchodzę, daję smoka, gładzę po policzku, gaszę światło i wychodzę. Zaczyna marudzić, więc wracam, podaję smoka, pogłaszczę i wychodzę. I tak długo aż zaśnie. Wcale to nie było takie trudne.......
ja też tak robię z malym jak marudzi i nie chce spać. i chole.ra mnie bierzę bo mój głupi tż nie ma cierpliwości i dla świętego spokoju bierze małego na ręce i tak mu pozwala zasnąć bo wtedy nie musi nad nim wisieć i podchodzić tylko sobie tv ogląda
i nie dociera do niego tłumaczenie, że robi mi tym problem bo on tak 2 dni robi jak ja jestem w szkole a ja potem mam przez kolejny tydzień z małym problem bo wiadomo przyzwyczaja się i chce na ręce.
aż mam ochote przez to ze studiów zrezygnować bo ten debi.l "psuje" mi dziecko i to co tak długo wypracowuje. i nie dociera do tego pustego łba, że w ten sposób krzywdzi małego bo ja go uczę samodzielności a ten to psuje.
dodam, że ja nie uczę małego tego na siłę bo od początku on mi sam w łóżeczku ładnie zasypiał tylko właśnie przez tż zaczęły się roblemy bo go tak uczy

a swoją drogą masz świętego tżta skoro wstaje zmienić Alisce pieluchę mimo, że ty nie kładziesz się spać bo dalej karmisz

Aliska podobna do ciebie chociaż nie wiem jak wygląda twój tż jak ja kocham tak złożone rączki i taka pozycja żabki schrupałabym

niezawsze cudne zdjęcie jak się Majeczka uśmiecha do psinki a potem wystawia łapki za kupsztala na ręcę mamy

zatłuke was ja chce pizzeeeeeeeee nie jadłam już półtora miesiąca a wcześniej to po 2 razy w tygodniu jak nie zamawianą to domową. w sumie mogłabym sobie ciasto upiec ale co to za pizza bez sera

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Uff

Dziewczyny czy przy karmieniu piersią mogę zażywać skrzyp? Strasznie mi wypadają włosy i chciałabym cos z tym zrobić.

Daje Frankowi czasem jabłko do polizania i tak przy tym mlaska i sie śmieje, że mam ochotę mu je zetrzeć, ale chyba musze jeszcze poczekać bo dopiero wczoraj skończył 3 miesiące.
hahah no wiesz okrutna jestes tak smaka robić :P

Cytat:
jak wkladam palucha by sprawdzic mleko to jest cale cieple i nie przegrzewam.
palucha bakterie bakterie ;p ja leję po nadgarstku
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 23:11   #3077
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie tak zrobię. Chyba nie będę zamieniać kaszki na kleik żeby nie mieszać mu za bardzo.
Tak od 5-tego właśnie wyczytałam

http://www.*****************/4_6_miesiecy/zywienie/121

w kropki - *****************

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-15 o 23:15
Stary 2010-10-15, 23:14   #3078
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Ja czytam teraz w gazetce "Swiat mamy",ze najlepsza pora na wprowadzenie glutenu jest poczatek 5. miesiaca zycia u dzieci karmionych piersia albo pocztake 6. miesiaca jezeli podawano mleko modyfikowane. Musze poczytac jeszcze o tym w necie.

Stary 2010-10-15, 23:18   #3079
wiolek1
Zadomowienie

jaszczka no chyba tak jak siala pisze termometr w ruch i oby wylazła kupa

kurcze wiecie co tak czytam o tym waszym wprowadzaniu pokarmów i nic nie wiem narazie mnie to nie dotyczy ale staram się zapamiętać żeby za 3 miesiące nie pytac o to samo ale właśnie te schematy żywienia są tak różne, że nie mam pojęcia czego się trzymać i jak to powinno wyglądać tym bardziej, że aleks jest skazowcem i delikatniusi i może mieć problemy no nic będę się zastanawiać za 3 miesiące
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 23:22   #3080
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

aaaa miałam ci pisać, że nauczyłam mojego alusia zasypiać z pieluchą na łebku i teraz przy każdym zasypianiu muszę mu oczka zasłaniać
to chyba niedobrze, że muszę ja go odbodźcować ( co za słowo ) zamiast sam

to nic nie szkodzi przecież.. co innego jakby to było coś uciążliwego ale zasłanianie pieluszką oczek to akurat pikuś mój nieraz już dwie pieluchy zarzucił sobie sam na łebek i się nie udusił więc ja jestem zupełnie spokojna o tetry. Śpi jak mumia

A co do bakterii to ja tam się jakoś nie szczypię za specjalnie. Nie żebym go ciorała w błocie dla odporności ale nie myję rąk za każdym razem kiedy podchodzę do dziecka, butelki sterylizuję ale jak sprawdzam "ciepłość" mleka to smoczek w japę i tyle.. zabójcza i toksyczna ślina, wiem niech się chłopak uodparnia bo przecież w piaskownicy mu buzi nie zakleję i nie jedno zeżre przez nieuwagę tetr, z którymi śpi też nie daję co noc nowych.. on nie lubi takich czystych xD muszą być te którymi mu wycieram buźkę po jedzonku, pachnące mlekiem, nim samym i mną. Mnie też by się lepiej usypiało w znajomym i miłym zapachu ( a dzieci mają inne upodobania niż my dorośli) a nie przy jakims proszku do prania.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:

kurcze wiecie co tak czytam o tym waszym wprowadzaniu pokarmów i nic nie wiem narazie mnie to nie dotyczy ale staram się zapamiętać żeby za 3 miesiące nie pytac o to samo ale właśnie te schematy żywienia są tak różne, że nie mam pojęcia czego się trzymać i jak to powinno wyglądać tym bardziej, że aleks jest skazowcem i delikatniusi i może mieć problemy no nic będę się zastanawiać za 3 miesiące
To ja ci kochana powiem, że najpopularniejsze jabłko i marchew uczulają częściej niż się sądzi.. u majówek te dwa składniki to była zmora
Za to dynia z ziemniakiem sprawdziła się super u wszystkich dzieci, żadne nie chorowało po tym. A Szaji córeczka ma skazę i wsuwa słoiczki aż miło tylko wszystkie, które zawierały sztuczną witaminę C nie pasowały małej Agatce Syntetyczna witamina C uczula często.
Ja mam słoiczki z witaminą (w spadku od Szaji) i liczę, że nas to nie dotknie i tyle.

Stary 2010-10-15, 23:30   #3081
żabka19
Raczkowanie

Cytat:

Chyba gluten wprowadza sie w 5. miesiacu (u dzieci karmionych piersia). Nie chce nikogo wprowadzac w blad bo tylko w jednej gazetce to wyczytalam,jutro poczytam wiecej. Co do tego wprowadzania nowosci.. ja bede sie kierowac odrobine schematami zywieniowymi ,ale w wiekszosci intuicja. Mam troche ulatwione zadanie bo Maly nie mial zadnego typu problemow brzuszkowych (tfu ,tfu). EDIT:Alergii tez nie mial.

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-10-15 o 23:36
Stary 2010-10-15, 23:33   #3082
jaszczka
Zadomowienie

dzięki za rady...
muszę teraz termometru poszukać, bo mam tylko taki do ucha
i co ja mam z nim zrobić? wetknąć gdzie trzeba i poruszać? tak na okrętkę czy jak? robiła to już któraś z was?
boję się, że mu coś uszkodzę

aaaa za radą pielęgniarki dawałam mu wczoraj i dzisiaj ciepłą wodę przegotowaną do picia, ale nie pomogło
Stary 2010-10-15, 23:49   #3083
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
dzięki za rady...
muszę teraz termometru poszukać, bo mam tylko taki do ucha
i co ja mam z nim zrobić? wetknąć gdzie trzeba i poruszać? tak na okrętkę czy jak? robiła to już któraś z was?
boję się, że mu coś uszkodzę

aaaa za radą pielęgniarki dawałam mu wczoraj i dzisiaj ciepłą wodę przegotowaną do picia, ale nie pomogło
samą końcóweczkę tę metalową wsuń do pupki, możesz dać oliwkę i po prostu wsuń.. możesz tak wsunąć wysunąć, wsunąć, wysunąć.. delikatne malusieńkie okrężne ruchy wykonać i chwilkę tylko, wyjąć, zapiąć pieluchę, poczekać.. za5 czy 10 minut znowu wsunąć wysunąć i tak ze 4 razy i znowu poczekać..

Stary 2010-10-15, 23:53   #3084
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Ja też sobie zdaję sprawę, że kilka osób co by mnie najchętniej na pal albo w cztery różne strony świata rozesłało w kawałkach taka FraniaPirania czy inna anuszka ale cóż. Mówi się "wisi mi to koło pisi"
Chyba naprawdę nie wiem o co poszło ale to nic.
o mnie mowa! nie wieedzialam ze jestem w tak intymnym miejscu

ja tyz nie wiem obie jestesmy ciemnoty

Edytowane przez FraniaPirania
Czas edycji: 2010-10-15 o 23:54
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 23:53   #3085
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki i mocz jest tragiczny ryczalam po drodze jak glupia
bedzie dobrze, zobaczysz.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 23:55   #3086
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
samą końcóweczkę tę metalową wsuń do pupki, możesz dać oliwkę i po prostu wsuń.. możesz tak wsunąć wysunąć, wsunąć, wysunąć.. delikatne malusieńkie okrężne ruchy wykonać i chwilkę tylko, wyjąć, zapiąć pieluchę, poczekać.. za5 czy 10 minut znowu wsunąć wysunąć i tak ze 4 razy i znowu poczekać..
dzięki Sialuś
mam jednak nadzieję, że znajdę go rano skupanego na maxa i tylko za uszy i do wanienki, tak jak poprzednio
Stary 2010-10-16, 00:11   #3087
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:

Wrzucam moje dwa skarby wam jak ladnie sie "bawia"
ale ona zaciesza do niego nie boisz sie o nia? to duzy piesek...

ja zabawek nie pralam, ma takiego misia polarnego i dzis mu (jakkolwiek to nie napisze zabrzmi niesmacznie) yyy polizal tylek (moja pierwsza mysl to bylo napisac: wylizal dupe ) a bylam pewna ze nie bedzie go konsumowal bo nie umial nim trafic do buzi

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Frania zasnela

Widac brakowalo jej wieczornej aktywnosci.
ja sobie wypraszam, nie spalam ogladalam kabarety na necie

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Polonistki moje kochane a powiedzcie mi bo znam osobę co zamiast trzeba pisze czeba albo chciała bym zamiast chciałabym - ona jest analfabetką czy dyslektykiem
to chyba o mnie
Stary 2010-10-16, 00:21   #3088
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

toz czystego wkladam a bakterie to sa wszedzie na jej raczce tez, ktora notorycznie ssie, niech sie uodparnia. Nic jej nie bedzie.
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
ale ona zaciesza do niego nie boisz sie o nia? to duzy piesek...
nie boje, bo nigdy Sisco nie zostal z nia sam na sam i dlugo nie zostanie jeszcze, bo mimo ze moj pies jest lagodny na maxa to jednak jest duzy i moze nieswiadomie przydepnac ja itp. Wstyd sie przyznac, ale moj pies nawet nie szczeka

Dzis nici chyba ze spania w lozeczku, bo Maja usnac nadal nie moze przy mnie tzn raz usnela i przelozylam ja i za minute byl krzyk i histeria i od tamtej pory nie moze zasnac

Maciuś
Stary 2010-10-16, 00:21   #3089
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
wsunąć wysunąć, wsunąć, wysunąć.. delikatne malusieńkie okrężne ruchy wykonać

za5 czy 10 minut znowu wsunąć wysunąć i tak ze 4 razy i znowu poczekać..
cos mi to przypomina.... Siala! wiem ze przerywany dluzej trwa, ale zeby tak na forum??
Stary 2010-10-16, 00:30   #3090
hd2005
Zakorzenienie

wow jakie zamieszanie bylo
oj dziewczyny

niezawsze
- super zdjecia z psiakiem jaki on duzy przy malej

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości