|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
ale rózki mój Mikuś ma i to spore więc by teściową utemperował trochę![]() Ja daję kaszkę mleczno-ryżową z bobovity ta lubi najbardziej pod warunkiem że chce jeść tez możesz kupić mleczno-ryżową |
|
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Pokoj uwazam za zawarty
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- ide spać narka |
|
|
|
|
#3574 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() .A Ty to jeszcze dwójka i będziesz miała 100% ![]() ![]() Cytat:
![]() 1. W dalszym ciągu ja mam wersje CHŁOPAK ![]() 2. Jakby nie było to zawodowo zajmuję się informatyką więc jak jakiegoś wirusa w stylu "MĄŻ" załapuje to od razu go przeinstalowuję ![]() ![]() Yoonka i Cigi - ja to myślę że gdybyście na żywo z sobą rozmawiały to nie doszło by do takiej wymiany zdań. Tutaj gdy piszemy to nie widać naszej mimiki i pozostają tylko słowa. A same słowa można odczytać na wiele sposobów. Ale ja Was i tak lubię. ![]() ![]() Ps. Muszę zmienić podpis
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIUP troche mnie uspokoilas
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
agnieszka09
No kurczak, ale gigantka!!! Rekordzistka, za stanie;Czesc dusiaczku, jakos wydaje sie, ze Cie wieki nie bylo ![]() Libra, to fajowo, Powiedz Ty mi tylko czy to nie aby koziorozec moj kawaler??? Bo ja baran i cora baran i bylam z jednym koziorozcem i....![]() Lo la boga, w co ja corke wpakowalam... Dobrze ze cyrograf zaden nie podpisany w razie czego ![]() Cos mialam jeszcze poodpisywac, ale zapomnialam... Ja tez ide spac, po tym meczacym, pelnym bojow, w wielu znaczeniach, dniu... ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
No wiesz, juz nie oczekuj od niej za wiele, tyle dookola rzeczy kusi do dostania, do siegniecia, to na mame nie bedzie czekac ![]() To byc moze racja. Fakt, ze nie ma to jak na zywca. Czasem nie wiadomo czy cos zartem czy serio, czy ktos sie burzy czy mowi spkojnie... Tak to jest. JAk by bylo potrzeba atrakcji, to sie polecam. Moge ewentualnie komus dokopac, napasc i podreczyc ![]() ciao |
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
POP to zadzieraj kiece
![]() upijemy sie likierem![]() ![]() zostaly mi jeszcze pralinki do tego ...ale musisz sie pospieszyc bo juz jedno pudlo wtrzachniete![]() a moja pierwszy raz stanela przy mnie ja sie zatrzymalam na jej 3 miesiacu a ona juz taka cwaniara...nienadarzam za nia![]() a i chcialam sie pochwalic,ze reaguje jak mowie jej ,ze ,,nie wolno,, np grzebac w dvd albo do swinki morskiej podchodzic ![]() CIGI dziekujemy jak to kolezanka,ktora ma o trzy miesiace starsza coreczke od Karinki i 7 letnia core,powiedziala ze widziala wiele dziedziaczkow ale takiej jak moja ruchliwej i tak zywej i takiej akrobatki to w zyciu nie widziala....
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Będę pierwsza:
Ferrou - 100lat dla Kubusia NaTaLaLa - 100 lat dla Linijki. ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Moja też reaguje na słowo Nie Wolno. Dodaje wtedy gazu i pędzi szybciej bo wie że zaraz ktoś jej przeszkodzi. Jak ona sobie coś upatrzy to nie ma rady nic jej nie przeszkadza. Pozostają szczebelki tylko jak zapora nie do pokonania - na razie.
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
POP
moja czasmi udaje,ze nie slyszy albo czeka az nie bede sie na nia patrzyla
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
ja to będę fajnie wyglądała jak wszystkie moje dzieci tak na smyczy wyprowadzę. Kot czasami chodzi, pies dość często no i zobaczymy jak Oliwce pójdzie to chodzenie
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
zdjecia niezbyt dobrej jakosci,bo mam aparat nie ustawiony a robione bylo pod wieczor
![]() ![]() myslalmz,e wogole nie wyszly...
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wy szalone jesteście.. próbuję was dziś nadrobić.... ale co przeczytam stronę to następną dopiszecie;/
tak póki pamiętam co chciałam napisać cigi- jak to twoj tz nie wstaje do małej? mój wstaje i to częściej ode mnie... a do pracy chodzi codziennie i wstaje do niej o 5!! i nie ma że boli... a ja to jeszcze z tych okropnych żon jestem... co jak dziecko płacze a on do niej nie wstanie to go kopne...:P i już do niej biegnie![]() ehh coś ci nasi mężczyźni (co niektórzy) chyba nie rozumieją jeszcze ze mają dzieci.. kobietki młoteczki w dłonie i wbijamy im do tych ich małych rozumków co trzeba izazula- co do spotkania mamuś wizazowych... to jeśli moja skromna osoba cię zadowoli to jak tylko będę w Bytomiu to dam ci znać... hehe czekam tylko aż wykończą ta galerię w centrum... liczę na mały pokoik do przewijania i karmienia dzieci bo innego miejsce w centrum Bytomia nadającego sie do tego chyba nie znajdę;/yoonka- mnie też trochę zasmuciły twoje słowa... bo moja Kalina robi tak jak Igorek megi... ale ja rozumiem bo ty nie karmisz piersią... ja też nie byłam aż tak za karmieniem piersia... ale z racji moich studiów i tego co nam na nich naopowiadali stwierdziłam że pokarmie mała z pół roku i koniec... nawet jak mała miała 5 miesięcy to mówiłam jeszcze miesiąc i kończymy.. 5 dni temu skończyła 7 a ja dalej karmię... a co do karmienia w miejscach publicznych... hmm mi się zdarzyło tylko raz... i schowałyśmy się z mała pod kocykiem... a u mnie w domu jak nas ktoś odwiedza to pytam czy ma coś przeciwko żebym nakarmiła małą... zawsze obrócę się bokiem zakryję bluzka że tylko mój piękny (trochę) obwisły brzuszek widać... madziapl- jak to tylko 4 miesiące?? mi dalej te moje cycory mleko popuszczają;/ coś mi w nich chyba uszczelki popuściły... i wiecie co... ja przez czas karmienia wynajmuje małej moje cyce.. tak jak w ciaży wynajmowałam brzuszek... a jeśli będą mi sięgać do pępka to trudno... wątpię żeby udzielili mojemu mężowi rozwodu kościelnego z tego powodu uciekam spać... mała ma ciężkie noce ostatnio... chyba coś w powietrzu lata że te nasze dzieci tak źle śpią;/ (trzeba łapki na muchy kupić i to coś wybić!! ja chce spać!!) my 1szą pobudkę mamy już za sobą a ja nawet do sypialnie nie doszłam... no i będe 2ga (chyba) pop- dla oliwki wszytkiego dobrego!! toż to nasz starszak 10 miesięczny ![]() i dla 7 miesięczniaków też wszystkiego dobrego!
|
|
|
|
#3583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaszki nawet kleik jak robilam na wodzie i dodawałam mleko modyfikowane to też za słodkie, bo te mleka słodkie. Na moim mleku kaszki nie da się zrobić bo sie płynna kacha robi, a mój malutki to lubi gęstą papkę, żeby było co w buzi mielić. Kupilam tez sinlak, ale to też słodkie, i w niego musialam prawie wmuszać sposobami. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
A mi cyce czasami tylko troszkę przy karmieniu przecieknie, ten co nie w buźce, ale to nie tak jak na początku że w nocy mokra, w dzień jak większa przerwa niż 3 godziny to też, teraz juz się unormowało. Ale cycem karmię około 4-6 razy na dobę.
|
|
|
#3585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- cigi niezły ananas z tego Twojego tż;/przykro kurczę jak tata nie chcę brac udziału w opiekowaniu się własnym dzieckiem.Znając siebie jak bym gnojka(brz obrazy) wywaliła z chaty,bo na co mi taki mąż i ojciec?do diabła z nim
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
szykuje się na konie
a to już będzie ciekawiej.Szukam u mnie po sklepach tego misiowego ogrodu, i nigdzie nie ma. Jeszcze mam plan pojechać do innego tesco, bo to co mam przy domu to takie małe to może w dużym będzie. Ale w kauflandzie, intermarche, rosmanie nie ma. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- jest promocja Nestle http://www.dziecko.nestle.pl/ ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- musicie wejść w nowości
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW I SOLENIZANTEK
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ___________ A mój tż zrobił mi niespodziankę i w nocy przyjechał na weekend , obowiązki małżeńskie odrobione ![]() |
||||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak macie cieplutko w domu teraz to jak dzieci ubieracie?bo ja mam 25-27 stopni i trzymam mała tylko w body na krótki rękaw,nie wiem czy za bardzo jej nie rozbieram?
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Jestem, jestem. Dziękuję za pamięć
Ostatnio sporo rzeczy mam do załatwienia. Kiedy byłam w ciąży zmarł nagle mój tato, i przez tyle czasu nie było kiedy załatwić grawerowania danych na płycie nagrobkowej. Wczoraj nareszcie to załatwiłam, zamówiłam też nową kostkę do okoła pomnika, no i wyznaczyłam rocznicową mszę w Jego intenecji. No i poza tym w minionym tygodniu mieliśmy pogrzeb chrzestnej mojego męża. Energiczna, młoda kobieta, 8 lat temu zachorowała na Alzheimera. Bez szczegółów - od roku nie mogliśmy wyleczyć zapalenia płuc, bo odkaszlnąć już nie umiała. W efekcie zmarła po 2 tygodniach pobytu w szpitalu. Miała zaledwie 59 lat :-( W tygodniu przyszły te puzzle, które zamaiwałam na all - są fajne, grube. Szkoda,że nie mam pokoju dla małej bo rozłożyłabym je na stałe, a tak to muszę po zabawie na kawałki składać. Plany szukania większego mieszkania muszę odłożyć, do czasu, kiedy TŻ znajdzie dobra pracę. Póki co, na jednej pensji bedzie cieżko, a kredyt trzeba mieć z czego spłacać. Cytat:
![]() Tak sobie dziś rano przeglądałam zdjęcia starszego syna, jak był malutki, i muszę się pochwalić, że też wstał wcześnie na nóżki w łożeczku, miał 6,5 m-ca (mamy daty na zdjęciach), a na nogi poszedł w wieku 9 mcy i tydzień. Z tym, że On nie raczkował, przynajmniej ja nie pamiętam. Fakt, że to było 12 lat temu i pamięć może nie ta, ale pomimo setek zdjęć nie mamy takiego na czworakach. Ola rozwija się inaczej, syn w jej wieku już sztywno siedział i podnosił się sam w łóżeczku do wstania. Olunia siedzi, ale jeszcze się kiwa, a wstaje tylko gdy ją trzymam za rączki, sama nie potrafi. Także mamy, które porównują umiejętności dzieci - nie ma się co martwić, spieszyć, przejmowac. Dzidziulki same wiedzą, kiedy na kolejne etapy przyjdzie czas. Mnie się już nie spieszy, dobrze pamiętam problem z kupnem sztywnych bucików dla 9 mcznego dziecia. Miłego dzionka wszystkim maluszkom i mamom
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3591 |
|
Rozeznanie
|
pochwalę się wam czymś... ;D
dzisiaj w nocy Natalka wierciła sie ciągle, i nawet wybudzała, i wiecie co? MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!!! lewa dolna jedynka nam się pierwsza wykluła ;P ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- u mnie temperatura jest ok. 20-23st. i Natalka w pajacyku i czasem skarpetkach, lub body z długim rękawem i śpioszki lub spodenki. Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2010-10-16 o 10:17 |
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laski a ja nie rozumiem tych waszych gadek na temat karmienia . Ja karmiłam i tak i tak i powiem wam że jak wszystko kazdy sposób ma zalety i wady , choć ja nie rozumiem kobiet które świadomie rezygnują z karmienia . Bo choćbyśmy kupiłi 500 mlek modyfikowanych i nie wiem jak dobrych nigdy to nie bedzie to samo co mleko z cycka . Co do karmienia publicznie to ja nie raz karmiłam ale zawsze się nakryłam kocem i nie rozumiem robienia z tego porobelmu . wiecznie karmić przecież nie będę i uważam że można się jakoś czas poswiecić dla dziecka . No i cycek jest mniej upierdliwy bo nie trzeba wstawać i robić tego mleka , nic to nie kosztuje itp . Znowu cycek to takie uwiązanie troszkę ale i tak większość z nas jest z dziećmi 24na dobe . Także przestańcie już się wymieniac zdaniem na ten temat , bo ile mam tyle zdań , a to dyskusja na zasadzie porodu naturalnego i cesarki itp. A jak widać niektórym zrobiło się przykro , inne napisały co chciały też nie można za to winić . Także nie rańmy siebie nawzajem , bo nie o to w tym wszystkim chodzi . ankazar - jeśli mała ma ciepły kark to znaczy że jest ok , nie ma co dzieci porównywać jednemu bedzie zimno innemu nie Ty wisz najlepiej , jak ma ciepły kark i nie jest zmarźnieta to jest to jak najbardziej ok . A ja jade zaraz na zakupy TZ jutro jedzie na cały tydzień na słowenie trzeba zapasy lodówkowe uzupełnić Miłego dnia .
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Ma ciepły kark-dzięki Aniu.
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=sidorcia;22696609]
Cytat: Napisane przez anakazar dziewczyny jak macie cieplutko w domu teraz to jak dzieci ubieracie?bo ja mam 25-27 stopni i trzymam mała tylko w body na krótki rękaw,nie wiem czy za bardzo jej nie rozbieram? u mnie temperatura jest ok. 20-23st. i Natalka w pajacyku i czasem skarpetkach, lub body z długim rękawem i śpioszki lub spodenki. [ /QUOTE] dziewczyny bo was znielubię!! u mnie jest od 19 w nocy do 21 w dzień... i ja chodzę w dresach skarpetach i pije ciepłą herbatę bo mi zimno... już się boje co zimą będzie... dla mnie 23st to marzenie... nie mówię już o 25! ja ubieram małej body na krotki i jakiś sweterek... albo body na długi i cienką bluzkę rajstopki i gacie... ale ja mam problem w nocy... bo mała spi w bodach na długi rękaw w pajacyku w śpiworku przykryta jest kocykiem i dalej ma zimny kark;/ ja nie wiem co mam jej jeszcze ubierać;/ chyba kupię jakiegoś polarowego pajacyka do spania.. ale znowu wydaje mis ie że to by było za dużo... a wiecie jak dziś rano się przestraszyłam... bo mała źle w nocy spała i mąż o 5 położył ja z nami... i ja zasnęłam i całkiem o tym zapomniałam... jak się przebudziłam to wystraszona ją macać a ona zimne rączki buźka zimna... ja już chciałam ryczeć że się na niej położyłam i ją przydusiłam ale ta się zaczęła kręcić... ja muszę chodzić prędzej spać bo później taka nieprzytomna jestem i jeszcze naprawde kiedyś jej coś zrobię.. ;/ agnieszka- pięknie ta twoja mała stoi!! moja to nawet na czworaka nie potrafi sie utrzymać... hehe dupka zawsze jej za bardzo opada.. pl-madzia- ja małą karmię 3 razy w nocy... w dzień też z 3-4... i dalej mi leci z tych cyców... nie tak jak na początku ale i tak mocno... ostatnio zapomniałam sobie włożyć wkładki i miałam kółko na bluzce;/ ehh ja sie śmieje że na te moje wkładki wydajemy więcej niż na pampersy sidorcia- gratulacje ząbka... u nas nadal nic.. ja daje przykład dziecku ale ona jakoś nie ma ochoty na ząbkowanie... ja też myje dziąsła małej tą szczoteczka silikonową... ona jak ja widzi na moim palcu to już busie otwiera... a później trzyma mnie za rękę i nie chce puścić
|
|
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Dawno tu nie zaglądałam, ale Wy to nieźle gonicie z tymi stronami!! ![]() Nie nadążam.... U nas była Babcia, ja nie miałam czasu tu siedzieć ![]() W sumie było miło, ale to jednak nowy człek w domu i zawsze to inaczej. Hania jak zobaczyła babcie to najpierw podkówka ( ale to pewnie dlatego, że właśnie się obudziła a babcia jeszcze w kurtce, tyle co weszla hyc ją na ręce), ale już po paru godzinach śmiała się do niej i zaczepiała. A jak babcia wyciągnęła pieska na baterię, który gra, chodzi i kręci głową i dupką ( to taki z serii zielonych potworów ![]() A potem tydzień jak szalony, zwiedzanie, spacery, obiadki itp, i wieczorem już tak padałam, że nie miałam sił na wizaz... Oczywiście nie obyło się bez paru "dyskusji" z babcią, bo niestety- ale podejście do dzieci sprzed 30 lat "troszkę" ściera się z dzisiejszym, he,he... I np miałyśmy pogadankę na tem sadzania i popierania poduchami , albo z serii: "zabobon wielki" żebym jej nie pokazywała jej odbicia w lustrze do roczku Tak więc widzicie, że 30 lat temu bardziej dzieciom szkodziły lustra niż sadzanie z poduchami Poza tym Hania była szczepiona na WZW i bardzo źle to zniosła tym razem Miała gorączkę, marudziła i nocka w plecy... A dziwne, bo to już 3cia szczepionka na wzw była i wcześniej nic nie było, zero reakcji... Może dlatego, że niedawno była przeziębiona i organizm osłabiony?![]() Waży teraz 8800, czyli dalej 90 centyl, ale teraz jest coraz bardziej ruchliwa i dużo ćwiczy Pełza do tyłu, dupkę coraz wyżej trzyma, chwilami jest na czworakach i tak się śmiesznie kiwa...Ja to wogóle nie przeżywam, że Hania czegoś tam jeszcze nie robi, że nie siada jak inne tu dzieci, albo nie raczkuje itp. Wiadomo, trzeba obserwować dziecko, ale jak ogólnie dobrze się rozwija, nie ma jakiś historii z asymetrią, albo WNM to dziecko samo wie i czuje na ile co może. Nam ortopeda powiedział, żeby "nie pomagać i nie przeszkadzać" i że każde dziecko ma wbudowany swój własny zegar i dobrze samo wie co i kiedy ma robić, więc Hania ma zupełną tu swobodę ![]() Z nowinek, to wprowadziliśmy pierwszą marcheweczkę i Hania wyrywa mi miseczkę z ręki! Tak jej smakuje, i sama chce jeść. Więc zawsze daję jej jedną łyżeczkę do rączki i ona "sama je" , a drugą ją sprytnie karmię. (aha! I ślady z marchewki świetnie schodzą po płynie do mycia naczyć - my mamy płyn fairy)I nadal jesteśmy bez @ (tzn mamusia) i bez ząbka ani jednego (tzn córusia) .... I pochwalę się.... ![]() Moje dziecko je już pizze nożem i widelcem ![]() foto: 1.dalej smoczek beee... i tylko "paluszki słone" 2-3.mniam mrcheweczka, mniam... 4-5. pochwalę się....
|
|
|
|
#3596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czytam te waszepotyczki i czytam, nie odzywam sie bo po co, ale w koncu mnie tąpnęło też! Czy mogłybyście na przyszlosc(bo rozumiem, ze ten spor jest zakonczony juz wreszcie) zalatwiac swoje niesnaski na PW? Spor dotyczy ewidentnie tylko Was 2, wiec dlaczego wszyscy musza czytac jak to sie dogadac nie mozecie? PROPOZYCJA moja jest taka: jesli kiedys przydarzy sie jakis 2-3 osobowy konflitk na watku to prosze uprzejmie, zalatwiajMY to na PW w miare mozliwosci, co? CIGI, przyjrzyj sie jeszcze raz zacytowanej przeze mnie swojej wypowiedzi: nie chcialas wbic szpili, tak? nie chcialas byc w zawoalowany dosc sposob nieprzyjemna i uszczypliwa? YOONKA to samo "wielkoduszne" wybaczenie- co to w ogole jest za .... a zreszta, co ja sie bede wywnetrzniac,zaraz w leb dostane od ktorejs i po co mi to.,.. ale slowo sie napisalo i kasowac nie bede peace! ale Ci zazdroszcze!!!!!
|
|
#3597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My mamy 20-23 i Zosia ma krótki rękaw, spodeki + sarpetki albo rajstopki zamiast spodnek i karpetek [QUOTE=sidorcia;22696609]pochwalę się wam czymś... ;D dzisiaj w nocy Natalka wierciła sie ciągle, i nawet wybudzała, i wiecie co? MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!!! lewa dolna jedynka nam się pierwsza wykluła ;P QUOTE] Gratulacje
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
mrowaczku ale ja też gdzieś od kogoś słyszałam to co cigi napisała o kotach-pewnie jeden ze stereotypów,bo mnóstwo takowych o kotach,u nas do tej pory duża częsc znajomych jak i rodziny puka się w głowe na wiesc,że my z kotem śpimy-ola boga toż to on wam gardła zagryzie;/
izazula wiem,ale nie mamy wyjścia-mam nastawioną najniższą temperaturę na piecu,a mamy dom ocieplony i taka kiszka jest;/dlatego mała rozbieram,żeby jej nie przegrzac
|
#3599 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
carfura u mnie w mieście nie ma, a w inter, nie było, chyba że brak był chwilowy, to jeszcze dzisiaj tam skoczę
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
a małego ubieram w body z krótkim, rajtuzy, skarpetki cienkie i cienka bluzka z długim rękawem. Jak idziemy na spacer to tylko jeszcze bluza grubsza,spodenki, i czapa.---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- [QUOTE=machaj;22697249pl-madzia- ja małą karmię 3 razy w nocy... w dzień też z 3-4... i dalej mi leci z tych cyców... nie tak jak na początku ale i tak mocno... ostatnio zapomniałam sobie włożyć wkładki i miałam kółko na bluzce;/ ehh ja sie śmieje że na te moje wkładki wydajemy więcej niż na pampersy [/QUOTE] Ja od dwóch miesięcy używam wkladek wielorazowych, małe to to nawet w ręku przepiorę, dzybko wyschnie, i dalej w użyciu. W tych jednorazowych to tak jak w pieluchach jest ten granulat, i jakoś takie mam mieszane uczucia.A te wielorazowe jeszcze nigdy mi nie przeciekły.Mam coś podobnego, tylko że w niemczech kupione, innej firmy http://allegro.onet.pl/wkladki-lakta...237415426.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

Matka jakos przezyje, choc... smutno;
ale rózki mój Mikuś ma i to spore więc by teściową utemperował trochę

za stanie;
Bo ja baran i cora baran i bylam z jednym koziorozcem i....
upijemy sie likierem
ja sie zatrzymalam na jej 3 miesiacu a ona juz taka cwaniara...nienadarzam za nia

Dodaje wtedy gazu i pędzi szybciej bo wie że zaraz ktoś jej przeszkodzi. Jak ona sobie coś upatrzy to nie ma rady nic jej nie przeszkadza. Pozostają szczebelki tylko jak zapora nie do pokonania - na razie.

bo moja Kalina robi tak jak Igorek megi... ale ja rozumiem bo ty nie karmisz piersią... ja też nie byłam aż tak za karmieniem piersia... ale z racji moich studiów i tego co nam na nich naopowiadali stwierdziłam że pokarmie mała z pół roku i koniec... nawet jak mała miała 5 miesięcy to mówiłam jeszcze miesiąc i kończymy.. 5 dni temu skończyła 7 a ja dalej karmię... 

ktos sie jeszcze pisze na wieczorne party przy czekoladkach i pysznym slodkim likierku
Miała gorączkę, marudziła i nocka w plecy... A dziwne, bo to już 3cia szczepionka na wzw była i wcześniej nic nie było, zero reakcji... Może dlatego, że niedawno była przeziębiona i organizm osłabiony?