|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
A za mną chodzą McFlurry z kitkatem i polewą truskawkową...Tż chyba się zlituje
![]() Jak na tym etapie takie mam to co będzie później?
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spice1985 dziękuję kochana |
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ja mam ochote na wrapsa z kurczakiem z Mcdonalda.... a moj tz pojechal do PL i nie ma mi kto podskoczyc po niego
|
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Anula i Siasiek! Bo przez Was zrobię skok na Mcdonalda:P
|
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Nie... słodkie nie tortilla też nie
Ja tam zajadam 2dokładkę paelli ;-) i dołożyłam małży wiecej pyszności A w lodówce mam 2wieśmaki ale tak nie bardzo dziś nie wcisnę jutro skonsumuję -)
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
spice1985 jeju ale ci dobrze, moze zamowisz tez cos dla mnie, bo w zoladku glod maksymalny a ochota na McDonalda niezmierna....
|
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Ja już swoje lody zjadłam
i teraz mnie jakoś już spanie zbiera .A wczoraj męczyłam się do drugiej prawie. Dobranoc dziewczyny
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wciaglam malego kebaba z warzywami - normalnie w piatki staramy sie nie jesc miesa, ale wpadl kuzyn oic nowe auto i tak wyszlo
mm pyszny byl
|
|
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczesniej mialam jazde na jajecznice na masle, a teraz na ser bialy
pycha pycha!!!! A McDonald to powinien byc z dostawa do domu AlicjaH tak lubisz owoce morza? Podziwiam, bo dla mnie to wyzwanie Nieznosze stawonogow aaaaa ![]() Ostatnio naszla mnie ochota na bigos z kopytkami!!!! Pychota! Kopytka robilam pierwszy raz w zyciu i wyszly znakomite!!!! Yummmyyyy!!!! Ddaaiissyy w tej Tajlandii to faktycznie musisz naprawde naprawde uwazac, bo tam zbyt czysto podobno nie jest. Jak ktos pisal kup sobie zel antybakteryjny, pij wode butelkowa, taka tez woda myj zeby, unikaj kostek lodu i salatki moga byc skopione tez woda z kranu takze najlepiej tez unikac. Krem z wysokim filtrem, bo slyszalam o jakichs plamach na ciele od slonca, ktore potem za zadne skarby nie chca zejsc brrrr i chowaj brzuszek przed sloncem A tak poza tym wypoczywaj, wypoczywaj i wypoczywaj Zrelaksowana Mama = Szczesliwy Dzidziolek
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
o mniam mniam tez lubie owoce morza i swieze rybki u mnie ich dostatek, jemy 2-3 razy w tygodniu
a powiem Wam, ze gdzies wyczytalam, ze nie powinno sie jesc jedno czy kilkugodzinnych kanapek z mc donalda, bo sa toksyczne, oczywiscie smao to jedzenie nie jest zdrowe, wiec nie wiem ile w tym prawdy... Kochane czy tez Was mecza zaparcia? straszna sprawa, pozatym wyskoczyla mi jakas gulka...tam w tyleczku, nie no ciekawe co to, bo boli...
|
#3071 |
|
Moderatoreska
|
Principessina nie wiem czy wiesz ale właśnie w ciąży mogą wychodzic hemoroidy to własnie taka boląca gulka, nie jestem pewna czy to moze być to, ale warto powiedzieć lekarzowi o tym przy nastepnej wizycie, chyba że długo musisz czekać to pójść wcześniej, przepisze maści na to paskudztwo.
|
|
|
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaparc jako takich nie mam. 2 razy rano mialam taki przemieszczajacy sie bol w jelitach, ale zaraz to szybko konczylo sie w kibelku. Niestety na baczki dosc czesto musze wychodzic
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
eweska no wlasnie doczytalam o tych hemoroidach, bozesz mam nadzieje ze to nie to, zeby juz w 3cim miesiacu, to co to bedzie pozniej? wizyte mam w pon, ale wstydze sie powiedziec, co ze mam gulke w pupie, kurcze....
Pualizia ja w sobote skusilam sie na cheesburgera to powiem Ci, ze strasznie wymiotowalam, nie wiem czemu az tak mu zaszkodzil, fakt mieso moze byc niedosmazone...
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo matko co Wy tak po nocy
![]() My dziś dłużej pospalismy niż zwykle (normalnie Zosia budzi się w weekend ok 7). Ja dziś obudziłam się przed nią .Wczoraj byliśmy u znajomych na domówce. Nasza niania nie mogła zostać z Zosią bo jakieś imieniny miała, więc wzięliśmy ją ze sobą. Impreza była na 19 a ona o tej porze to się spać kładzie Ku mojemu zdziwieniu przespała 15min w samochodzie i na imprezie była wodzirejem (jedyne dziecko) Nie jęczała, nie marudziła tylko chodziła i dzieliła paluszkami i chipsami wszystkich Fajnie było, ale ja odpadałam szybciej niż Zocha, byłam meeeega zmęczona po całym tygodniu w pracy ... Oczywiście robiłam za kierowce powrotnego (teraz już wymówki nie mam bo pić nie mogę Coś słyszę z pokoju, jakieś eeee aaaa ooooo, chyba moja jedyna już chce wstać (myślałam, ze może da nam pospać do 9 )Dziś zanosi się na chmurzasty dzień... Nas czekają zakupy, bo Zocha nie ma rękawiczek, ani szalika ani czapki, no i butów zimowych. Niania nauczyła ją trzymać rączki w kieszeni kurtki i tak podobno chodzi po dworze musi to komicznie wyglądać Dobra, spadam rozpocząć dzień... BUZIAKI i miłej sobotki |
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie męczyły w I ciąży i teraz też.Nie pomaga mi ładne jedzenie,suszone śliwki etc Pamiętam że przeszło samo A hemoroidek wyszedł mi po porodzie,potem się wchłonął.Używałam maści z wyciągu kasztanowca,ale nie wiem czy w ciąży można. Pamiętam że mi położna w domu tam zaglądała i oceniła go na niewielka falbankę ![]() Teraz odpukać nie mam, ale wszystko przede mna
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-10-16 o 08:30 |
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Czy macie omdlenia, zawroty głowy? Ja już szału dostaję, bo nie mogę normalnie iść do sklepu i postać dłużej gdyż od razu robi mi się słabo i duszno, w Kościele to samo Nawet rano przy szykowaniu się do pracy czasami robi mi się niedobrze, oblewa mnie zimny pot i mam mroczki przed oczami. Jak mi to nie przejdzie to się wścieknę
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! mnie znowu obudzily mdlosci, ledwie zjadlam jedna marna kanapeczke z rana
za to w nocy tez wstawalam na herbatniczka u nas piekna pogoda ide na spacerek zaraz a po poludniu trzeba posprzatac...niestety![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj w nocy myszkowalam po herbatniczki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3081 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() U mnie pochmurno, zaraz będę się brała za porządki, dzis jedziemy do szwagierki na imieniny, no i dziś mamy z tż-tem 11 rocznicę ślubu, którą spędzam jak co roku samotnie, no ale cóż poradzić. |
|
|
|
|
#3082 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Mam zawroty ost bardzo często ;-/ Paulizia uwielbiam owoce morza... MMMMM pychota -) Ja właśnie zjadłam wieśmaka ;-) pychota był U mnie leje, jest zimno i brzydko A ja muszę do sklepu iść -/ glowa mnie tak boli że szok a tabletki nie mogę znaleść -((((((((
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK mi to się takie rzeczy zdarzały czasem normalnie, lekarka obwiniała za to spadek cukru, a dzisiaj zauważyłam to w sklepie, że po drobnym ruchu też mi się tak zrobiło. czuje się taka trochę nie swoja, no i stałam przy ladzie oparta żeby przypadkiem gleby nie zaliczyć.
na śledzie i moje kochane rolmopsy nadal nie mogę patrzeć, za to owoce kwaśne jak najbardziej, ogólnie nie jem za dużo, bo apetytu jakoś ciągle brak i ciągle czuję się pełna na żołądku i trochę mnie teraz mdli i nie ma jakiejś specjalnej zależności z porą dnia, tym co zjem itd. andziot paluszki z akwarium, mniaaaaaaam, no usmiałam się z tego ![]() miłego dnia kobietki
|
|
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie boję się gdziekolwiek wyjść aby siary sobie nie narobić Lekarzowi mówiłam ale wszystko jest w normie ![]() Cytat:
Mnie również zdarzało się to bardzo często przed ciążą i już czasami myślę, że sama się nakręcam i to siedzi w głowie Dobra, trzeba się wziąć za porządki i trochę odgruzować mieszkanie
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję, pyszne było ![]() Omdlenia mnie jeszcze nie dopadły ale też mi się robi słabo gdy stoję w kolejce albo właśnie pod prysznicem gdy woda jest za ciepła a ja się za długo moczę. eweska wszystkiego najlepszego z okazji 11 rocznicy ślubu. AlicjaH, Paulizia ja też bardzo lubię owoce morza a już najbardziej Sushi. Bardzo mi tego brakuje i tak się ostatnio zaczęłam zastanawiać, że są przecież rolki bez surowej ryby a np. z awokado albo omletem. Tylko boję się, że osoba przygotowująca sushi nie myję rąk po każdym typie rolek tylko robi jedne za drugą więc coś tam może przenieść. Taaak mnie kusi...
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
Ja pare dni temu jadłam sushi ;-)
pychotka a z krewetkami gotowanymi przecież też możesz nigri jeść ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-16 o 10:52 |
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Człowiek planuje, a Pan Bóg i tak ma swoje przemyślenia na ten temat ![]() Zamiast makijażu ślubnego robię właśnie wielkie pranie, pielęgnując przy tym TŻ. Niestety nie przyjęli go do szpitala, bo ma za wysokie ciśnienie i ma leżeć w domu, nie stresować się i go zbijać. Być może jutro go zawiozę, a jak nie to dopiero we wtorek. Mogło być gorzej, gdyby jakieś problemy pojawiły się tuż przed samym ślubem... Już się pogodziłam z tym, w końcu zdrowie mojego TŻ i bejbika jest najważniejsze Być może weźmiemy ślub 21 listopada, w rocznicę naszego poznania. Zresztą postanowiliśmy datę poznania wygrawerować sobie na obrączkach ![]() Miewam czasami zawroty głowy, ostatnio w sklepie, jak wspięłam się na palce, by wyciągnąć ze stojaka gazetę ![]() Miłej soboty dziewczyny i nie przemęczajcie się
|
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej slonce, tak jestem w 13 a dokladnie dzisiaj moj bobasek konczy 13tyg1dzien co do wymiotow zdecydowanie przeszly jakos poltora tyg temu, czasem mnie tylko zamdli (raz na 2-3dni). Za to brzuszek mnie kluje, ciagnie, cycki mi zaraz wystrzela, biegam siusiu co godzine nawet pol godz i .....MAM ZABOJCZY APETYT ![]() nie przejmuj sie niedlugo to sie skonczy!!! przez to ze nie wymiotuje zapominam o ciazy nieraz... wczoraj bieglam na miescie by zdazyc na zielone swiatlo... masakra
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
widze, ze zaczynaja nam sie przeogromne apetyty hehe oj Ty ![]() a ja spalam do 10.30 ![]() wczoraj chlopai popili przed 3 poszlismy spac jutro juz nie pospie, bo na akupy do poznania jedziemy ide teraz sprzatac zle sie dzisiaj czuje po wczorajszej wyzerce...... |
|
|
|
#3090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i Mama bedzie szczesliwsza ![]() A tak w ogole to Dzien dobry!!!! U mnie dzisaj pieknie sloneczko swieci takze bede mogla w koncu pranie rozwiesic na dworze ![]() Eweska wszystkiego najlepszego i duzo milosci zycze ![]() Moj maz ma dzisaj urodziny! Mam nadzieje, ze zabierze mnie do jakiejs knajpy na jedzonko mmm marzy mi sie hinduska restauracja mniaaaaaaaaaam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Zosienka jest juz z nami
.

)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

rocznicy ślubu.