|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Też tak myślę!Dać mi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś kupiłam świetne body, no nie mogłam się powstrzymać Jak mi się uda zrobić zdjęcie komórką to wrzucę ![]() Asie dziś była arcygrzeczna. Dopiero około 17 usłyszałam jak płacze, bo chce smoczek. Do tej godziny nic, tylko kwiliła jak głodna była. Ja chcę tak codziennie
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-15 o 21:29 |
||||
|
|
|
#1532 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
u mnie w przychodni zalecają szczepić dopiero po ukończeniu 1 roku. Cytat:
Noce ładnie przesypia, ale w dzień prawie nie śpi. Widać, że jest zmęczona, ziewa- ale zasnąć nie możeCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jej sporo i jakoś nic się chyba nie dzieje ![]() Byłyśmy w środę u pediatry - mała przez 3,5 tygodnia przybrała prawie 800 g Dostała skierowanie na usg bioderek, receptę na robioną maść z euceryną do maziania buźki (bo skórka na twarzy się przesusza). No i pogadałam z pielęgniarką na temat szczepień (idziemy 3 listopada). Wiecie może ile mniej więcej kosztuje jedna dawka szczepionki na pneumokoki? (zapomnieli mi powiedzieć w przychodni). A co do ilości dawek szczepionki na pneumokoki to faktycznie- jeśli zaczyna się szczepić przed ukończeniem pół roku to potrzebne 4 dawki, jeśli 7-12 miesięcy- 3 dawki, 1-2 lat- 2 dawki, powyżej 2 lat- 1 dawka. Ale niby im młodsze dziecko tym większa szansa na zachorowanie i ew. gorsze skutki mogą być, więcej powikłań itp. |
||||||||
|
|
|
#1533 | ||
|
Zadomowienie
|
Odebraliśmy wyniki krwi: TSH w normie, żelazo w normie, CRP- 0, większość morfologii w normie. Ale nie wszystko- po analizie własnej i przy pomocy internetu widzę, że może być lekkie odwodnienie (za dużo czerwonych krwinek czyli za gęsta krew, ale niewiele powyżej normy) i rozmaz wskazuje na jakąś infekcję wirusową. Sama nie wiem co to może być bo mała nie miała nawet kataru
kurcze a może ta infekcja plus to lekkie odwodnienie wsazują na jakeś biegunki? Ale nie zauważyłam.Dowiem się we wtorek na wizycie. Posiew z moczu dopiero w poniedziałek będzie. Cytat:
Fajosko Słodkie te nasze dzieciaki. Moja też tak operuje łapkami, aż się boję czasami. Cytat:
![]() Kurcze ubieracie te swoje dzieciaki w takie "dorosłe"ciuszki chyba też muszę ją zacząć stroić![]() Na pewno nie będzie tak źle dacie radę, już bliżej niż dalej. I ominie Cię sprzątanie po remoncie
|
|
#1534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz też nie cierpi leżeć na brzuszku- buczy wtedy i wyzywa, ale trudno, będzie musiał polubić Cytat:
zdecydowanie wolę pajacyki wczoraj np. był supermanem przy okazji strzelam fotki, jak już go wystroję, a Filś juz polubił nawet lampę i pozuje mi ładnie
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś położna środowiskowa była i mamy skaze białkową jednak ale cóż jakoś damy radę ja przejdę na dietę teraz nauka czytania etykiet co zawiera ale dla synia wszytsko akurat ta co dziś była to własnie każe ograniczyć nabiał,a jak wczoraj była inna to już chciała abym od piersi odstawiła i przejsć na modyfikowane specjalne,ale nie nie tak łatwo może jakbym nie chciała karmić to inna sprawa,ale ja chcę i to ja będę na diecie,ale już od 2 dni odstawiłam i widze,ze krosteczki już nie robią się takie plamy czerwone tylko takie suche są,ale powolutku schodziktóraś pytała jak wygląda wysypka pełno krosteczek w tym że jak syncio nie spał to czerwone place rozlane miał,a gdy spał znikało to i same krostki były,teraz się przyjżałam jak to wyglada i tak malucienkie suchutkie plamki(krostki) a ja kapałam tez w krochmalu ale to raczej potówki były na brzuszku i pleckach to ani sladu juz nie ma a potóki są z białym punkcikiem a wiec dieta i nauka co wolno jeśc co nie wolno a co do karmienia piersią każda jest z nas inna jedna chce karmić druga nie i kazdej zdanie trzeba uszanować i dobrze się czuć z tym,a nie,zeby coś na siłe robić,ja tam lubię karmić tylko początek bolący,bo maly jak zasysa to troche boli,ale jak zasysnie mija ból,a jak chce wyjśc to odciagam i zostawiam nie czuje sie uwieziona ja to sobie nie wyobrażam w nocy wstawac i robić mleczko,a tu cyca wyciagne i gotowe co do witaminek ja jednak nie podaję K a i kupiłam herbatkę koperkową hippa i podaje tak co 2 czy 3 dzien,bo mały jest nie spokojny i nieraz malo sruja,a jak napije sie herbatki zaraz wali kupale i od razu spokojniejszy i dużo tez nie pije,bo raz podaje to góra 30ml wypije a reszte ja
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No śliczny jest mały przystojniak.
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Nam się udało wczoraj wyjść chociaż córeczka po raz pierwszy nie chciała usnąć - chyba zwietrzyła sprawę
Dała szkołę dziadkom bo krzyczała od naszego wyjścia (godz. 20:00) niemal do naszego powrotu o 23:00. W nocy jak ją przewijałam zauważyłam, że ma pampka tył do przodu założonego (czyżby dziadek przewijał? ), łóżeczko ma trochę osrane, no i teściowa 3 razy dała jej butelkę bo "dziecko takie głodne" ).Od dzisiaj przechodzę na system karmienia mieszany pierś + butelka, bo mam dosyć karmienia co godzinę...
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
wiem że z mężem heeee ale czy pełen stosunek czy lepiej gdyby paluszkiem tam działał żeby mnie nie czekał MASAŻ przez lekarza
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziadek, jak dziadek, ale moj własny maz przy pierwszym przewijaniu zaaplikował Młodej pieluche tylem na przód ![]() fajnie ze mimo wszytsko wyjscie sie udalo .... cudownie odzyskac swoje prawie dawne kształty prawda?Zazdroszcze zmiany systemu karmienia. Mojej sie cos we łbie poprzestawialo i wczoraj jadła od 15:30 do 21 co godzine... myslalam ze ja łeb dostane... na szczescie jak padła o tej 21 to obudziła sie cos około trzeciej... tak czy siak....zdeterminowalo mnie to sprobowania wprowadzenia ŁATWEGO PLANU, nawet jakby miala gardlo zedrzec to nie dostanie wczesniej jedzenia niz 3 godziny po karmieniu. Bo ja jestem pewna, ze pokarmu mam duzo i jest on dobry, bo w nocy i rano zjada i praktycznie bez marudzenia zasypia. Jazdy u nas zaczynaja sie po poludniu...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-16 o 10:21 |
|
|
|
|
#1541 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() Paula - dzięki za odpowiedź w sprawie Bobotic etc. Elenka - a w szpitalu nie pytali cię czy byłaś w toalecie, u mnie pytali i zasada jest że do 3 doby trzeba się wypróżnić, a jak nie to dają czopki albo jakiś syrop. Mi pomogły czopki, ale to jeszcze w szpitalu, także powinny pomóc i tobie. ![]() Klarissa - fajnie że udało Wam się wyjść A akcja z pieluchą, no po prostu Pomi, Naked, Mpik - śliczne są wasze bobasy Pomi - a tą wiotką krtań to lekarz stwierdził czy wy sami, czy to się objawia takim charczeniem??? Bo mój mały po tym katarze tak czasem charczy i nie wiem czy to jeszcze jakieś pozostałości po katarku czy coś innego ![]() a no i czekamy na foty z wesela Szczęśliwa - trzymam kciuki za Dagmarkę , żeby zaczęła przybierać.Bordowa - super że Asia była taka grzeczniutka, dała Mamusi odsapnąć ![]() Nika - ja też podaję herbatkę Hippa ![]() Mszu - my też nie nosimy niedrapek, mały albo sobie ściągał albo same spadały i dałam sobie spokój ![]() Ycnan - mojemu małemu też na razie się nie wycierają włoski , ma tyle samo co miał po urodzeniu![]() a wczoraj stuknęło nam 4 tygodnie no to i załączę zdjęcia mojego szkrabka 1. i 2. z serii poranne pogaduszki z mamą i tatą ![]() 3. z serii ale jestem śpiący ![]() 4. poranna drzemka
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-10-16 o 10:24 |
|
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
młoda przespała dziś praktycznie całą noc- od 23 do 5.30
. Za to teraz nadrabia- chce jeść co godzinę
|
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Witam...a ja jak zwykle z doskoku...
![]() Ale zazdaszczam że dzieciaczki Wam tak ładnie śpią w nocy... chyba tylko moj taki łobuz jest, że spi od 20.30 do 00.30 a później pobudka co 1,5 godziny..i tak do godziny 7 rano...wtedy usypia na cały ranek...ale za to z dzien bardo dużo spi...potrafi przespać całe popołudnie z małymi przerwami na mleczko...wieczorem znów mi wisi non stop na cycku i tak do 20.30 kiedy to usypia... i tak w koło macieju... Nad ranem ledwo mały usnoł..wpada Dominiś do naszego pokoju z oczkami jak 5 zł i szalał od 5.30.. ![]() Pozwalam sobie na jedna słabą "małą czarną' bo bym chyba padła... ![]() Do tego Patryś wali mi strasznei duzo kup....raz w nocy to z 5 było..dziś jedna ...ale nadrobił do południa bo już z 3 było Powiedziałm męzowi że sie pieluszki kończą i trzeba kupić, to mi powiedział że bym se tetry używała (tak jak jego mamusia czcigodna), bo sie opier...m całymi dniami to moge se ją prać i prasować... Tak go opierniczyłam , że się obraził i zaś się do siebie nie odzywamy.. ![]() My też mammy problemy brzuszkowe, ale mam ten san simplex, mam też infacol i herbatkę koperkową...stosuje to na zmianę..troszke pomaga..nie wiem co lepiej.... Wszystkie nasze wizazowe dzieciaczki są śliczniusie.... ja też dodaje fote mojego bobo ![]() ![]() buziole!!
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
martynka81 a prosze mam nadzieję że pomoże
![]() czita18 słodki Danielek ![]() Pomidora cudaczek jest z Tymka słodziak mam nadzieje że suszarka nie będzie potrzebna ![]() Mpik82 wowww jaka ona słodka a te foto z palcami w oku! genialne ![]() naked21 super ten twój mężczyzna trzymam kciuki za rehabilitacje.. Weronisia będzie dobrze, pociesz się tym że nie musisz sprzątać syfu po remocie ![]() Klarissa ciesze się że wyjście udane no i że dziadkowie się postarali mimo wpadek zobaczysz z wyjścia na wyjście będzie lepiej ale pampers tył na przód mnie zabił ![]() mszu trzymam kciuki za łatwy plan ![]() martynka81 słodziak! aaneczka1984 ale masz fajnych tych chłopaków ![]() a u nas wyjście udane koncert super (minus to brak zasięgu który spowodował że się bardziej stresowałam bo musiałam co jakiś czas wychodzić sprawdzać czy tata nie dzwonił) ale impreza udana poszalałam i podobnie jak klarissa usłyszałam mnósto komplementó dot. szczupłości poporodowej. Klarissko budujące to no nie![]() Patryk zjadł w domu o 19, potem przed samym wyjściem, u rodziców dałam mu jeszcze cyca (o21) i spał do 3! ja po koncercie pojechałam po niego (po północy) ale było tak zimno że zostałam na noc u rodziców więc też sie trochę drzemnełam ale mój tata jest z siebie dumny że dał radę bo mama musiała iśc na nocke a on tak się napalił że z nim zostanie.. no i takiii dumny chodzi.. wprawdzie Pat cały czas spał więc wiecie, ale dziadek misje miał! a co mnie bawi najbardziej to to że siedział cały czas przy łóżku i na niego patrzył bo przecież on nie może zasnąć przy tak małym dziecku hahahaha
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Pozwolę sobie na przekazanie Wam Wiadomości od Tifio
"Cześć ciotki! Jak wam się podobam? Przystojniak ze mnie prawda? Na razie jestem bardzo grzeczny i ładnie jem cycusia. Mama czuje się trochę gorzej niż ja, bo musieli zszyć pod narkozą, ale wspólnie dajemy radę! Buziaki Franek " I zdjęcie |
|
|
|
#1546 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale najważniejsze, że dziecko i dziadkowie przeżyli A co do figury to wiesz - jakby nie gorsetowe majtki to nie było by się tak znowu czym chwalić, ale znajomi przecież o tym nie wiedzą ![]() Cytat:
Myślę, że u mnie problemem nie jest to, że pokarmu mało albo jest że jest nieodpowiedni tylko fakt, że moja mała łapczywie ssie, męczy się tym więc zasypia i zamiast się najeść to ciumka godzinami a w brzuszku ma nadal pusto. Z butli jej szybko leci i brzuszek się zapełnia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też nie mieliśmy zasięgu i to akurat było fajne
|
|
#1547 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ładnie poszło...---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() i fajnie,że też karmisz pierś+ butla bo widzę,że nasze maluchy prawie tak samo rodzone(mój 26.09) więc mam mniejsze wyrzuty,że takie maleństwo już butlą karmię,tzn,najpierw z piersi a potem butelka
|
|
#1548 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
foty super, zwłaszcza ta z Tatą, wypisz wymaluj, jacy podobni
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla TIFIO i zdrówka życzymy!!!!
|
#1550 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
super masz Synków szok---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
?---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- elenka ja, gdyby nie czopki glicerynowe, to pewnie bym pękła ![]() Cały tydzień z nich korzystałam, codziennie, aż ię unormowało ![]() Klari, martucha cieszę się, że miałyście udane wyjścia fajnie się tak odstresować, odkupkować ja się czaję na wyjście na początku listopada, dwie moje kumpele z pracy mają imieniny i chyba piwo walnę tylko czy mi wypada po piwie do dziecka wracać ?---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- kalex, Tifio
|
||
|
|
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
Witamy Franka i Mamusię! Oby doszla do siebie szybko
![]() Dziewczyny, wy macie problem, ze Wam sie dzieci z butli na cycek nie przestawiaja jak sprobuja. Ja mam inny problem- Olek nie chce butelki Chcialam sie wyspac wczoraj i TZ mial go nakarmic z butelki moim mlekiem (wczesnie jw szpitalu tak jadl czasem) i lipa... Mlody sie wykrecal od smoczka, robil grymasy, machal łapkami, zaciskał dziasła (choc byl glodny- bo obudzil sie z rykiem ) Mama musiala wstac i wyciagnac cyca, na ktorego sie rzucil wyglodnialy.Kupilam mu wczoraj smoczek, maly o innym ksztalcie i to samo- Mlody sie dusi, prawie wymiotuje, robi wielkie oczy i wypluwa, a potem zaciska ustka w dziobek i tyle! Jestesmy na siebie skazani chyba tzn on i moj cycuś..A jak dodam, ze ostatnio ryczy ciagle- budzi sie z rykiem, naje sie, potem ryczy, ze jest w lozeczku, ze jest zmeczony, ze chce na raczki. ![]() Padamy oboje... Aha, zeby bylo lepiej, to chce jesc co 1,5h noc, dzien, niewazne. No i co ja mam z nim zrobic? Pomi,. czita, martynka, mpkiu- Wasze dzieciaczki sliczne- Naked - Fifi w tych dresikach sie niezle lansuje ![]() Klari- gratulacje dla dziadka- niezly akrobata pampkowy. ![]() A to Olo tydzien temu- 1) zdjecie pod tytlulem Kopytko-skarpetka chronila wenflon, bo Maly sie drapal bardzo 2) Olek na niebiesko 3)Z mamusia 4)Moja rodzinka w komplecie |
|
|
|
#1552 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i o to chodzi kochana ![]() ja też dziś po kilku dniach cogodzinnego karmienia podałam flaszkę z NANEM wychlał 150 ml i jeszcze się rozgląda za cycem teraz leży i jęczy w łóżeczku z przejedzenia, ale na szczęscie na spanie mu się ma. Cytat:
mały się nie da zaprogramowć i podobnie jak Klarissa nie mam serca go głodzić, wolę opcję dokarmiania co jakiś czas.. a że dzis potrzebuję troszkę "wolnego" żeby ruszyć troszkę pracę mgr, więc dostałCytat:
Cytat:
niech sam sobie skrobie kupajdy z pieluch i pierze ![]() ale Twoi mali faceci dla odmiany cudowni Cytat:
![]() Cytat:
a Ty kochana podajesz z tego co pamiętam Bebilon Comfort tak?? I jakie smoczki masz do butelek?? podobno trzeba mieć większe i najlepsze są z Lovi 2..Cytat:
![]() Twoi faceci superowi! widać że Oluś mimo że nadal malusi, to rośnie zdrowo ![]() Dziękujemy za komplementy, to już pwnie ostatnie tygodnie bo za jakiś czas dziecko moje może spokojnie stratować w konkursie tłuścioch roku
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-10-16 o 13:54 |
|||||||
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
My też jedziemy głównie na sztucznym. Najpierw był PRENAN teraz zmieniliśmy na ENFAMIL Premature. No i jak dojdziemy do 3 kilo to właśnie chcemy przerzucić się na Bebilon 1 Comfort. Ktoś używa tego mleczka ??
Czy wasze maluszki też mają często czkawkę ?? Bo mój to kilka razy dziennie i nie mam na nią sposobu.... |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja urodzilam 10.10.10 na poczeklani jest wiecej o tym wiec nie bede sie rozpisywac ![]() mala aniol, pieknie je cycusia spi i jest bezproblemowa poki co mam jedynie kilka pytan do was 1. ile odchodzily wam odchody?u mnie minal tydzien i praktycznie juzpo nich ani sladu, martwie sie czy wsio jest i to nie za szybko wczoraj byla polozna twierdzi ze jest ok. 2. jesli ktos mial szwy rozpuszczalne czy dlugo one sie utrzymuja???? 3. jakie owoce poza jablkami jadlyscie po porodzie? chita moja mala ma czkawke jak jej sie dobrze nie odbije.
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziadek zdolny jest ![]() Zdjęcia Olcia słodkie, a powiem ci, że niechęć do butelek moja córka też ma - po prostu woli jeść z piersi bo się może przytulać. Ale co nam z przytulania jak dziecko głodne jest...? Byliśmy na pierwszym spacerze - na razie w koło bloku bo zimni, brzydko i wieje... No i wczoraj od znajomych dostałam instrukcję obsługi do dzidziolka - śmieszna książeczka
|
|
#1556 |
|
Rozeznanie
|
czita - ja dokarmiam Bebilonem Comfort i jak na razie Filip nie narzeka. Choć dostał ostatnio krostek na policzkach i mam tylko nadzieje ze to nie od mleczka....ale w pon. idziemy do pediatry to zapytam.... Ale ogólnie mleko ok.
|
|
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Ważył 3900 i mierzył 5cm więc spory chłop
|
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynko a jaki smoczek do butli używasz??
też się czaje na tn Bebilon C. jeśli przyjdzie mi karmić małego sztucznizną częściej
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Franio jesteś cudny!
![]() jakby moja mama była w domku to też bym to olała, ale wiesz sam tata został... a instrukcja rewelacyjna ![]() Cytat:
a to będzie twoje pierwsze wyjście bez juniora? bo się jeszcze nie chwaliłaś odmóżdżeniem i nie wiem ![]() Zuziczka Olo wymiata! Cytat:
ja odchody miałam ze 2 tygodnie apotem jechałam na wkładkach, jeden szew rozpuścił mi się 7 dnia a 9 dnia położna wyciągnęła mi drugii ja jadłam winogrona, ojj kilogramami
|
|
|
#1560 |
|
BAN stały
|
naked podajemy Bebilon Comfort i mamy smoka Avent 2, jak sie czasem zatyka to mam wyparzony szpikulec i przetykam, a w ogóle to smoką 1 porobiłam dodatkowe dziurki i teraz jestem na siebie zła, bo zapłaciłam kupę kasy i zamówiłam 3, a mogłam znów kombinować
![]() martynka Pawełek też ma małe krostki i idziemy je w tygodniu obadać co to za zołzy ![]() Zuza Oluś pikny chopak, Tatuś też niczego sobie szczon ![]() Klari a gdzie uśmiech na fotach ? Fajna rodzinka![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Faktycznie slodasek ![]() z tego co słyszę, mój kupę wali :P Martuś tak, pierwsze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Pokarmu miałam aż za dużo, Ala ładnie chwytała ale to nie dla mnie.. Bolące sutki, poczucie bycia całodobowym barem mlecznym, żadnej metafizycznej więzi z dzieckiem dzięki temu nie poczułam
codziennie zalane bluzki, łóżko. Nie ma żadnych badań które udowadniają, że dzieci na modyfikowanym rozwijają się gorzej, mają częściej alergie czy są mniej inteligentne. Zarówno ja jak i większość moich znajomych urodzonych na przełomie lat 70/80 byliśmy karmieni jedynym dostępnym wtedy mlekiem niebieskim, które koło modyfikowanego nawet nie stało i uważam, że nie ponieśliśmy żadnego uszczerbku z tego względu
Też tak myślę!
moja wczoraj została z babcią i dostała moje mleko w butelce i zjadła 60ml
przybiera ładnie, więc nie wiem co ona tak mało je 

Noce ładnie przesypia, ale w dzień prawie nie śpi. Widać, że jest zmęczona, ziewa- ale zasnąć nie może
jak wasze maluszki się na to zapatrują?
a na rzuszku nienawidzi leżeć... dokąd się z Nim udać na taką kontrolę? Trza mieć skierowanie, czy prywatnie?

, żeby zaczęła przybierać.

. Za to teraz nadrabia- chce jeść co godzinę
?
tzn on i moj cycuś..
teraz leży i jęczy w łóżeczku z przejedzenia, ale na szczęscie na spanie mu się ma.
niech sam sobie skrobie kupajdy z pieluch i pierze