|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol. 5
Ulenka56,hanjah wzorki juz do was polecialy
|
|
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
poszukuje wzoru tygryska z tego kompletu poniewaz mam reszte i chcialabym wyszyc taki komplecik moim dzieciaczkom
:prosi :
|
|
|
|
#4683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wzorów o które prosiła hanjah, to istnieje 4ty wzór damy"pomaranczowa" do kolekcji, nie moge jednak nigdzie znaleść schematu, jeśli któas z Was miała by go w swojej kolekcji to poprosze ślicznie o przesłanie. ps. posiadam 3 poprzednie(tzn.niebieska, czerwona i zielona), jeśli ktos ma ochote to przesle.
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() I oczywiście ślicznie proszę o schemat pomarańczowej sukienki, jeśli ktoś ma go w swojej kolekcji ![]() Mój mail hanjah@gmail.com |
|
|
|
|
#4685 |
|
Raczkowanie
|
asia 25 wzór tygryska wysłany, daj tylko znac , czy doszedł.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- hanjah, kurcze dziekuje slicznie, ale nie moge otworzyc w xsd ;-( ale najważniejsze , ze jest, pokąbinuje później nad otwarciem tego pliku.Dzieki
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
jak ktoś ma to i ja poprosze baranka shoun'a
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym zabrać się za te panie w kolorowych sukienkach (czerwona, zielona, niebieska i brązowa). Nie mam niestety nici Anchor
Jak zmienić kolorystykę na DMC albo Ariadnę? Są jakieś tabele zamienników? A może ktoś je wyszył właśnie innymi nićmi niż Anchor? Bardzo proszę o pomoc ![]() I jeszcze jedna moja prośba: czy ktoś może wyszywał już ten obrazek? Poszukuję rozpiski kolorów do niego (DMC). Próbowałam coś sama dobrać, ale kiepsko mi to wyszło Za pomoc z góry dziękuję
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-10-16 o 15:05 |
|
|
|
#4690 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Jeśli ktoś ma czwartą damę... ![]() również na ten adres poproszę.
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez poprosze na emi29w@op.pl
|
|
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamieniam sobie z tej tabelki... DMC na ANCHOR i odwrotnie...
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Mam. Dziękuję ślicznie
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Postanowiłam "podlizać się" ciotce i wyszyć jakieś kotki. Ma ktoś wzór może z kotami? Byłabym dobrą.... siostrzenicą ![]() mail: eszka-cka@o2.pl
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
i ja też poproszę
perco@interia.pl |
|
|
|
#4696 |
|
Konto usunięte
|
Według mnie szkoda zamieniać DMC czy Anchor na Ariadnę.. DMC ma tak szeroką gamę kolorów, że nie zawsze da się zamienić tak, aby były zachowane wszelkie cieniowania, płynne przechodzenie kolorów. Wkładamy przecież w te obrazki tyle pracy, że mi by było bardzo szkoda, gdyby efekt był gorszy niż się spodziewałam.
|
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
Shlagg wysle Ci schematy póziej jak tylko net mi przestanie zamulac, bo nie moge obecnie nic załadowac, ale pamietam
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- a co do zamiany kolorów, to cienistych takich jak na podanym wczesniej obrazku-metryczce sie juz przejechałam a zamieniałam mulinę według zamienników tez bodajze z DMC i moja cała dłubana robote szlak trafił. Z wilokolorowymi nićmi nie ma wiekszego problemu na podmianki, ale właśnie te w stylu sepii wychodza fatalnie po zamianie. RObiłam niedawno portret(w odcieniach szarosci) i najpierw poszłam sobie do sklepu powybierałam z gamy rózne odcieni eszarego i po prostu pózniej sobie dopasowywałam przy tworzeniu schematu. Podobnie mozna by było zrobić w powyższej sytuacji zamiast uzywac zamiennikow z tabelek.
|
#4698 | |
|
Raczkowanie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2270512 2]Według mnie szkoda zamieniać DMC czy Anchor na Ariadnę.. DMC ma tak szeroką gamę kolorów, że nie zawsze da się zamienić tak, aby były zachowane wszelkie cieniowania, płynne przechodzenie kolorów. Wkładamy przecież w te obrazki tyle pracy, że mi by było bardzo szkoda, gdyby efekt był gorszy niż się spodziewałam.[/QUOTE]
Jednak pisałam, że nie mam dostępu do innych nici niż Ariadna... Wiem o czym mówisz, wcale nie zmianiałabym, gdyby nie było to konieczne. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
#4699 |
|
Konto usunięte
|
A nie masz możliwości zamówić przez internet? Ja kupuję tylko w ten sposób. U mnie w mieście DMC jest dostępne, ale cena 2,80 zł odstrasza. Na Allegro udało mi się ostatnio kupić za 1,70 zł, przesyłka 5 zł.
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jednak postanowiłam nie zamieniać mulin. Damy wyszyję Anchorem, ale muszę znaleźć coś w przystępnej cenie na ebay (na razie znalazłam sprzedawców oferujących te nici, ale przypadkowe kolory, a nie takie jakie można sobie wybrać
). Na razie zaopatrzyłam się w DMC do innego obrazka.Bardzo mi jednak zależy na tej metryczce w kolorach sepii... super jakby ktoś miał rozpiskę oryginalnych kolorów... |
|
|
|
#4701 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale naprawdę uważajcie na ebay. Muliny za grosze nie mogą być oryginalne. Zwykle to chińskie podróbki, które farbują i mogą zepsuć cały obrazek. Chyba, że macie sprawdzonych sprzedawców.
|
|
|
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
poprosze o wszystkie karolina.trans@op.pl
|
|
|
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
emi29w i wiosna31 wzorki wyslane
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2270704 0]Dziewczyny, ale naprawdę uważajcie na ebay. Muliny za grosze nie mogą być oryginalne. Zwykle to chińskie podróbki, które farbują i mogą zepsuć cały obrazek. Chyba, że macie sprawdzonych sprzedawców.[/QUOTE]
Jedna z dziewczyn tu z forum poleciła mi sprzedawców nici DMC. Zamówiłam w czwartek, a dziś dostałam przesyłkę I jestem zadowolona, bo nici są oryginalne.Gorzej właśnie z Anchor, bo głównie oferują nici wyprodukowane na Filipinach albo w Pakistanie i do tego nie można wybrać tego co się chce ![]() A szkoda, bo bardzo chciałabym wyszyć te damy, a wychodzi na to, że nie mam czym ![]() Chyba jednak zdecyduję się na kupno w pasmanterii internetowej-przynajmniej nici będą z dobrego źródła i zawsze to taniej niż normalnie w sklepie. A jaka będzie radość
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-10-16 o 21:06 |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Konto usunięte
|
Możesz też zobaczyć na Allegro, czasem zdarza się, że jakaś pasmanteria się wyprzedaje i można kupić muliny w dobrych cenach.
|
|
|
|
#4707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
rumcia-dziękuję za metryczkę
|
|
|
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
Może macie ochotę na taką szopkę?
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

:prosi :

Jak zmienić kolorystykę na DMC albo Ariadnę? Są jakieś tabele zamienników? A może ktoś je wyszył właśnie innymi nićmi niż Anchor? Bardzo proszę o pomoc 

Ma ktoś wzór może z kotami?
I jestem zadowolona, bo nici są oryginalne.