Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 10:37   #2401
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a wiecie czemu nie może się wypłakać ??? - bo będzie miał puste jajka i zostanie gejem
.
:rot fl: OMG!!!! od rana płaczę i mam doła ale po przeczytaniu tego posta to myślałam że padnę ze śmiechu....:hahah a: w życiu czegoś lepszego nie słyszałam

Lutien to się chyba rozkręca... jestem bardzo ciekawa jakie to uczucie...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 10:59   #2402
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

ja na takie rzeczy mam patent. Sa tesciowej czy kogos kto daje uzywane rzeczy imieniny przychodzisz ze uzywanm kosmetykiem bluzka uzywana rzecza. i jak ma zdziwionina mine mówisz: " przeciez mama(siostra czy brat autor uzywanych podarunków) nie uznaje nowych rzeczy wiec pomyslałam, ze tak bedzie dobrze". Ze sie bardziej ucieszysz!!!

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-16 o 11:01
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:00   #2403
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie rano pastę jajeczną i zjadłam z takim smakiem, że szok Teraz zmykam szykować makaron z pieczarkami, tuńczykiem i papryka na obiad i zrobię wreszcie tego murzynka
ja już upiekłam murzynka

Priety, super, że wszystko ok z maluszkiem każde dziecko ma inny charakter i widocznie Twój ma luz blues na wszystko

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:04   #2404
sereniti
Zakorzenienie

kularek tekst genialny zaraz go sprzedałam mojej mamie - ona uwielbia słuchać takich idiotyzmów na szczęście sama jest bardzo nowoczesną kobiet - ma w sumie 43 lata to będzie młodą babcią . moja teściowa - dzięki Panie Boże od dnia mojego ślubu jej nie widziałam choć mieszka 15 minut stąd - walnęła mi na ślubie ze MUSZĘ dać czerwoną wstążeczkę na wózek bo mi dziecko ktoś zauroczy w sensie ze wyśle ZŁE BIOPRĄDY!!! no lepiej żeby nie trafił na moje bioprądy bo może zębów długo szukać. ogólnie to rodzina tżta ma mnie i dziecko głęboko w d.... - jego siostra od 2 miesięcy się nie odezwała nawet nie wyjaśniła czemu na ślub nie przyszła, brat się odezwał bo chciał kasę pożyczyc - standard . Mam tylko nadzieję ze po porodzie nic się nie zmieni w tej kwestii - muszę tżta przycisnąć żeby mi wizjer zamontował wreszcie - jak zobaczę ze przylazła teściowa to jej po prostu nie wpuszczę hehe .
mam pytanie dziewczyny - co z wizytami w szpitalu po porodzie? nastawiacie się na pochody pierwszomajowe czy wolicie kameralnie? ja mojemu powiedziałam ze poza nim i moją mamą nie chce nikogo widzieć - szkoda mi moich sióstr bo one bardziej przeżywają moją ciąże niż ja ale nie chce żeby tżtowi było smutno gdy pozwolę żeby moje siostry przyszły a jego matka nie. zresztą po cc na pewno będę się czuła "rewelacyjnie" więc jedyne czego mi trzeba to wycieczki odwiedzających. a jak Wy na to patrzycie?
rptrbj1978 dobry motyw na szczęście nie mam jak wykorzystac bo od mojej rodzinki dostaje nowe a od tż ...NIC

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-10-16 o 11:06
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:10   #2405
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a wiecie czemu nie może się wypłakać ??? - bo będzie miał puste jajka i zostanie gejem -
o maj gad

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja wczoraj cały dzień miałam skurcze. Dziś w nocy i od wstania mam silny ból jak na okres. Wyczytałam, że to mogą być oznaki pierwszej fazy porodu (utajonej). Trwa ona do rozwarcia 3-4cm, a ja w czwartek miałam 2cm, więc liczę, że nie potrwa to długo
Lecę do sklepu teraz, bo w lodówce malowanie Oby mi wody nie poszły w sklepie
do dzieła rozkręć tą naszą kolejkę jadę na weekend, wracam jutro wieczorem, proszę do tej pory się rozpakować

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ooo tak, moja do śluby była ok, ale po ślubie zrobiła się nieznośna :/
hm... a moja dalej fajna

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
mam pytanie dziewczyny - co z wizytami w szpitalu po porodzie? nastawiacie się na pochody pierwszomajowe czy wolicie kameralnie? ja mojemu powiedziałam ze poza nim i moją mamą nie chce nikogo widzieć
ja na ten moment chce tylko męża, może mi się coś zmieni, ale wątpie.

uciekam, miłego weekendu
Stary 2010-10-16, 11:23   #2406
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Lutien- nie strasz mnie, ja tez mam jakieś dziwne odczucia, głównie w pochwie, ale wolałabym się wsrzymać z porodem- mąż teraz ma dużo pracy a chciałabym (on tez) żeby był z nami całe dnie jak juz się dzidzia urodzi...
Nie straszę Bo gdyby mnie tylko brzuch pobolewał, to bym się nie przejęła, ale że mam rozwarcie, skróconą szyjkę, skurcze nieregularne i ból w podbrzuszu, to już powoli się przygotowuję na wycieczkę na porodówkę No i wczoraj zaczął mi się 40 tc

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Dobra nadrobiłam Was od wczoraj (produkujecie jak maszynki ) to teraz mogę napisać co u gina było...
Otóż poszłam tam wczoraj, cała przerażona co z tymi ruchami małego i czemu On się tak mało rusza. No to lekarz, że robimy USG i będziemy Maksa podglądać czy wszystko ok. No i na tym USG w którymś momencie już śmiać mi się chciało, bo lekarz stwierdził, że mój synek to leń po prostu. Bo widać było, że się rusza, ale tylko tak leciutko - rączkami i stópkami, więc go lekarz zaczął tam bujać w brzuchu - tym czymś do USG tak mi śmiesznie stukał w brzuszek, a mały poruszał sobie paluszkami, potem tymi u drugiej rączki, potem wsadził palce do buzi i jak to stwierdził lekarz - olał nas kompletnie A potem widziałam jak mały przełyka coś tam sobie - generalnie rozczuliłam się kompletnie Potem mu jeszcze próbował zrobić zdjęcia 3d ale mały sobie buzię zasłonił rączką Po tacie to chyba ma I generalnie lekarz stwierdził, że przepływy są ok, serduszko ładnie bije i wygląda na to, że wszystko jest ok, ale jak się mam martwić to on może mnie położy na kilka dni do szpitala. Ale koniec końców stanęło na tym, że poczekam do środy a jak dalej będę się martwić to mam przyjechać na Ktg i wtedy jakby coś było nie tak to do szpitala. A jak będzie ok to ja będę po badaniu spokojna, że nic się nie dzieje A i zapomniałam napisać, że mały grzecznie leży na nietoperka i oby się nie obrócił
Super, że wyszło wszystko w porządku

Cytat:
mam pytanie dziewczyny - co z wizytami w szpitalu po porodzie? nastawiacie się na pochody pierwszomajowe czy wolicie kameralnie? ja mojemu powiedziałam ze poza nim i moją mamą nie chce nikogo widzieć - szkoda mi moich sióstr bo one bardziej przeżywają moją ciąże niż ja ale nie chce żeby tżtowi było smutno gdy pozwolę żeby moje siostry przyszły a jego matka nie. zresztą po cc na pewno będę się czuła "rewelacyjnie" więc jedyne czego mi trzeba to wycieczki odwiedzających. a jak Wy na to patrzycie?
My z TŻ jesteśmy tego samego zdania - nie chcemy nikogo w szpitalu Ostatnio teściowa poinformowała, że chce wpaść, ale sam TŻ stwierdził, że on postara się jej wytłumaczyć, że wolimy, jak przyjedzie, jak już w domu będziemy Moi rodzice i siostra to przyjadą zapewne później (bo daleko mają).

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
do dzieła rozkręć tą naszą kolejkę jadę na weekend, wracam jutro wieczorem, proszę do tej pory się rozpakować

Zrobię wszystko, co w mojej mocy

Kurka - robicie mi ochotę na murzynka. A mam taki w proszku, co tylko jajka i wodę się dodaje, ale nie chce mi się robić
TŻ od rana szaleje z robotami w domciu - złożył już szafkę pod przewijak, a teraz okna uszczelnia. Ja się zirytowałam, bo chciałam założyć ochraniacz do łóżeczka i troczki nie pasują Dobrze, że są tak przyszyte, że można je odpruć i przyszyć w innym miejscu. Tak więc poszyję sobie
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:33   #2407
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ale pyszności i jakie fajne jedzonko, nigdy nie jadłam ani takiego ciasta ani takiej lasagne skad czerpiesz inspiracje kulinarne?
Z roznych blogow kulinarnych:rolleye s:

Kularek, ale poprawilas mi humor

Juz po zakupkach, ide troche pomoc mezowi, on dzis sprzata.Przesadze pare orchidei i wytre kurze. Niewiele niestety mi mozna.

I widze, ze tu niedlugo nastepne maluszki sie pokaza

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 11:40   #2408
mallinka
Zadomowienie

Dziewczyny a mnie od kilku dni jakaś straszna chandra dopadła tak sobie pochlipywałam, ale dziś to już przeszłam samą siebie-od rana beczałam jak najęta ot, tak, bez powodu, albo z powodu miliona rzeczy, sama nie wiem
rano wpadli na chwile moi rodzice a ja w ryk normalnie tak mi głupio teraz że szok...
już się uspokoiłam to biorę się za sprzątanie, ale tak niepewnie nadal się czuje to jakiś skok hormonów

i na dodatek wczoraj byliśmy ze znajomymi i te spotkanie też mnie trochę z rownowagi wyprowadziło-te ich poglądy na wszystko-mimo że nie mają jeszcze dzieci... miałam się nie denerwować ale tak to we mnie wlazło że nie mogę przestać o tym myśleć...

Lutien a już jesteś gładziutka wszędzie ? i czekasz do uregulowania skurczy i odejścia wód, tak? no niech się kręci bo nie mogę się doczekać... przez Twój poród nie mogę dziś od kompa się odkleić...
niech się rozkręca, potrzeba nam tu imprezki z okazji pierwszego porodu SN

Stary 2010-10-16, 11:45   #2409
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
:rot fl: OMG!!!! od rana płaczę i mam doła ale po przeczytaniu tego posta to myślałam że padnę ze śmiechu....:hahah a: w życiu czegoś lepszego nie słyszałam
Czemu masz doła? Coś się stało, czy taki egzstencjalny się przypałętał?

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja na takie rzeczy mam patent. Sa tesciowej czy kogos kto daje uzywane rzeczy imieniny przychodzisz ze uzywanm kosmetykiem bluzka uzywana rzecza. i jak ma zdziwionina mine mówisz: " przeciez mama(siostra czy brat autor uzywanych podarunków) nie uznaje nowych rzeczy wiec pomyslałam, ze tak bedzie dobrze". Ze sie bardziej ucieszysz!!!
Mmmm bomba jak Kuba Bogu...

Cytat:
kularek tekst genialny zaraz go sprzedałam mojej mamie - ona uwielbia słuchać takich idiotyzmów na szczęście sama jest bardzo nowoczesną kobiet - ma w sumie 43 lata to będzie młodą babcią . moja teściowa - dzięki Panie Boże od dnia mojego ślubu jej nie widziałam choć mieszka 15 minut stąd - walnęła mi na ślubie ze MUSZĘ dać czerwoną wstążeczkę na wózek bo mi dziecko ktoś zauroczy w sensie ze wyśle ZŁE BIOPRĄDY!!! no lepiej żeby nie trafił na moje bioprądy bo może zębów długo szukać. ogólnie to rodzina tżta ma mnie i dziecko głęboko w d.... - jego siostra od 2 miesięcy się nie odezwała nawet nie wyjaśniła czemu na ślub nie przyszła, brat się odezwał bo chciał kasę pożyczyc - standard . Mam tylko nadzieję ze po porodzie nic się nie zmieni w tej kwestii - muszę tżta przycisnąć żeby mi wizjer zamontował wreszcie - jak zobaczę ze przylazła teściowa to jej po prostu nie wpuszczę hehe .
Ja też nie chce pielgrzymek w szpitalu, TŻ i rodzice moi i TŻ-a pewnie zajdą, ale mój tata pracuje w szpitalu, mama TŻ-a też więc poniekąd ich mam wpisanych w harmonogram, choć już im zapowiedziałam, że jak mnie będą denerwować, to wywalę. Ale to ładnie z twojej strony,że tak pomyślałaś, że TŻ-owi moze być przykro, że Twoje siostry przyjadą a jego nie będą mogły, choć czy Tobie nie było przykro, że na ślubie nie było niko od niego??

idę robić pączki
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:45   #2410
mallinka
Zadomowienie

De orchidee, to te kwiatki z komody na zdjęciach? inaczej storczyki? bo ja mam jednego takiego jak na Twoim zdjęciu i ta cała łodyga mi uschła i nie wiem co z nim teraz zrobic?
Jak dla mnie to De jest perfekcyjną panią domu ma zmysł do urządzania mieszkania, gotuje smakołyki, ma piękne kwiaty i super zadbane zwierzaki-nic dodac nic ująć

u mnie od 3 tygodni zalega kurz na szafkach, a o kwiatach nie wspomnę, zwierząt nie mam

Stary 2010-10-16, 11:46   #2411
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a mnie od kilku dni jakaś straszna chandra dopadła tak sobie pochlipywałam, ale dziś to już przeszłam samą siebie-od rana beczałam jak najęta ot, tak, bez powodu, albo z powodu miliona rzeczy, sama nie wiem
rano wpadli na chwile moi rodzice a ja w ryk normalnie tak mi głupio teraz że szok...
już się uspokoiłam to biorę się za sprzątanie, ale tak niepewnie nadal się czuje to jakiś skok hormonów

i na dodatek wczoraj byliśmy ze znajomymi i te spotkanie też mnie trochę z rownowagi wyprowadziło-te ich poglądy na wszystko-mimo że nie mają jeszcze dzieci... miałam się nie denerwować ale tak to we mnie wlazło że nie mogę przestać o tym myśleć...

Lutien a już jesteś gładziutka wszędzie ? i czekasz do uregulowania skurczy i odejścia wód, tak? no niech się kręci bo nie mogę się doczekać... przez Twój poród nie mogę dziś od kompa się odkleić...
Już doczytałam oj te hormony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 11:47   #2412
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Mmmm bomba jak Kuba Bogu...
...tak Bóg Kubańczykom

Stary 2010-10-16, 11:49   #2413
olajka
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, wczoraj mnie brzuszek w dole pobolewał i w kręgosłupie na dole też . Jak siedze to mi się taki szpiczasty robi i ciągnie do przodu. Nawet się dzisiaj wyspałam, co zdarza się rzadko teraz, bo tak to częściej przeleże .
Wczoraj dotarła karuzelka, mężowi się spodobała Troszkę za cicho są te odgłosy natury jednak, bo muzyczka klasyczna jest głośniej. U Was też tak jest?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:53   #2414
Anecka
Zakorzenienie

mallinka, ja tez mam takie spadki jakies, tylko u mnie uwiadacznia sie tym, ze jestem złą na wszystkich bez powodu albo znajduje sobie takie drobne "usterki" w TZ ze nie wytryzmuje

Wtedy odpalam kompa i wchodze na wizaz hehehehe i na farme

Jeju tak mnie natchnelyscie ze wzielam rozmrozilam filety z kuraka i zawine je z czyms, ale nigdy tego nie robilam Kupilam pieczarki, szynke ser i papryke wiec cos wymodzę, aczkolwiek nie wiem czy najpierw troszke podsmazyc kotleciki i pozniej zawinac czy od razu.. zaraz po stronach pobuszuje kulinarnych

na deser mam chipsy biedronkowe szynka ser grubo ciachane :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:55   #2415
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Kularek- teściowe to już po to są żeby wkurzać synowe, choć na swoją ostatnio nie mogę za bardzo narzekać...
ja na moją też staram się nie narzekać bo myślę, że mogłam mieć gorszą ale te jej rady i podejście do życia wogóle traktuje mnie i tż jakbyśmy mieli po 10 lat

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mi też brakuję tego wystrojenia się.......
mi też tego strasznie brakuje....ulubionych spodni w które muszę się zmieścić po porodzie, żakiecików i obcasów
udanej imprezki życzę

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
padłam
A ja myślałam, że moja teściowa głupoty gada - twoja pobiła wszystkie teksty jakie do tej pory usłyszałam
Jesli tylko masz taką możliwość ogranicz kontakty z nią do minimum bo szkoda twoich nerwów

Kotku ograniczam je jak mogę -nie chcę, żeby oni mieli jakikolwiek wpływ na moje dziecko bo ich świat jest całkiem inny niż mój, inne priorytety i wartości........ -cieszę się chociaż z tego, że mój tż też tak uważa i on za nic w świecie nie chce być taki jak jego ojciec-często się boi czy mu się uda-ale ja wierzę, że tak

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
.....Jęśli będziesz miała jednak okazję pogadać z teściową to powiedz jej że słyszałaś, iż latanie na każde zawołanie do chłopczyków, lulanie ich przy byle płaczu, dogadzanie, rozpieszczanie, kupowanie wszystkiego o czym marzą itp. powoduje ze stają się rozkapryszonymi mamisynkami i ta teoria jest zdecydowanie bardziej prawdziwa
zdecydowanie masz rację

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
......większych bzdur nie słyszałam! Ja swojej teściowej i mamie powiedziałam, że one swoje dzieci odchowały i niech teraz pozwolą to robić nam, rodzicom, jak będę potrzebwała ich pomocy i rady, to na pewno się do nich zwrócę! Choć prędzej pewnie wklepię na odchowali i zapytam was
moja mama to rozumie i się nie wtrąca właśnie jak chcę ją o coś zapytać to wtedy mi coś radzi ale sama się nie narzuca bo wie, ze mnie to denerwuje, zresztą ona sama wie jak to jest jak teściowa/matka się wtrąca niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Kularku, o rany współczuję... Większej głupoty to ja jeszcze nigdy nie słyszałam... Może faktycznie nie jeździj do niej bo szkoda Twoich nerwów... No ale co za kobieta............ .....to teraz mogę napisać co u gina było...
Otóż poszłam tam wczoraj, cała przerażona co z tymi ruchami małego i czemu On się tak mało rusza. No to lekarz, że robimy USG i będziemy Maksa podglądać czy wszystko ok.
muszę tak zrobić bo szkoda mi synka.......
żal mi też tż bo jemu jest tak bardzo przykro i wstyd za swoją rodzinę - tłumaczę mu, że przecież to nie jego wina

super, że u Ciebie wszystko dobrze na wizycie

Cytat:
jak ona zaczęła tą rozmowę to też się zaczełam śmiać bo myślałam, że żartuje -ale jak spojrzałam na jej minę na moją reakcję to stwierdziłam, że jednak nie :brzyda l:

Cytat:
kularek tekst genialny zaraz go sprzedałam mojej mamie - ona uwielbia słuchać takich idiotyzmów na szczęście sama jest bardzo nowoczesną kobiet - ma w sumie 43 lata ...........wycieczki odwiedzających. a jak Wy na to patrzycie?
na szczęście moja mama też jest inna
odwiedzający - ja napewno chcę żeby mąż przychodził jak najczęściej, na chwilkę na pewno zajrzą moi rodzice, moja siostra-będę chciała żeby była ze mną jak tż będzie w pracy i ciocia która jest pielęgniarką a z rodziny tż to pewnie nikomu nie przyjdzie to do głowy ale z tego to się cieszę

Pelnia - z tą przepukliną to jedna sprawa i masz rację ale to, że przez to gejem zostanie? bo jej tylko o to chodziło

uf ! to chyba jednak jest nadzieja, że będę dobrą matką
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 11:58   #2416
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
...tak Bóg Kubańczykom
widzę humoerk się poprawia
Stary 2010-10-16, 12:04   #2417
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

No niestety w ciąży to czasem zdarzają się wahania hormonów i przez to doły bez powodu Ale wtedy najlepiej się wypłakać i sobie podogadzać (kąpiel, filmik, leniuchowanie i słodycze ).

No właśnie nie wiem, czy mam szyjkę gładką, ale lekarz stwierdził, że jest duża szansa, że urodzę w weekend, więc chyba tak
Idę się poruszać, żeby troszkę rozkręcić te skurcze
(Katharine Hadley )

Stary 2010-10-16, 12:08   #2418
Artystka23
Dragonfly

Lutien,nie ociagaj sie tylko zjedz cos dobrego,poskacz sobie na pilce i marsz na porodowke albo koktail z olejku rycynowego

Kularek, a ta kobieta to z jakiego drzewa spadla?wiekszej glupoty to ja juz dlugo nie slyszalam

Wlasnie bylam kupic sobie pilke do cwiczen,trzeba sie troche zmotywowac bo mi gnaty od lezenia sztywnieja
Stary 2010-10-16, 12:11   #2419
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
.......No właśnie nie wiem, czy mam szyjkę gładką, ale lekarz stwierdził, że jest duża szansa, że urodzę w weekend, więc chyba tak
Idę się poruszać, żeby troszkę rozkręcić te skurcze
Lutien zazdroszczę Ci troszkę, że u Ciebie to prawie już ! i będziesz tulić swoją dzidzię
no dobra - nerwów to jednak nie zazdroszczę bo ja to pewnie będę spanikowana
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:12   #2420
olajka
Zadomowienie

A jak Wy odczuwacie te skurcze? Da rade to opisać? Bo chciałabm wiedzieć na przyszłość..
Moja koleżanka nie miała żadnych skurczych do samego końca, ale miała cesarkę.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:16   #2421
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieję, że humorek szybko się poprawi A znajomych olej, zwykle ci, co nie mają dzieci, są najmądrzejsi w ich kwestii.
ja bywam drażliwa, wczoraj o byle co strzeliłam focha mężowi

De, muszę pobuszować w tygodniu po necie i rozejrzeć się za jakimiś fajnymi przepisami zwłaszcza jakaś lasagne, bo mam ochotę na takie coś

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:18   #2422
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
De orchidee, to te kwiatki z komody na zdjęciach? inaczej storczyki? bo ja mam jednego takiego jak na Twoim zdjęciu i ta cała łodyga mi uschła i nie wiem co z nim teraz zrobic?
Jak dla mnie to De jest perfekcyjną panią domu ma zmysł do urządzania mieszkania, gotuje smakołyki, ma piękne kwiaty i super zadbane zwierzaki-nic dodac nic ująć

u mnie od 3 tygodni zalega kurz na szafkach, a o kwiatach nie wspomnę, zwierząt nie mam
No nie wiem czy to komplement czy mam sie od tej pory kura domowa nazywac? Obetnij te lodyge do oczka, ktore jest jeszcze zielone.Storczyki czesto powtarzaja kwitnienie na tej samej lodydze.Ja mam ok 30 orchidei, mala kolekcja Chociaz zbieram wszystko,fiolki i hibiskusy oraz hoje najbardziej. Ciekawe czy wogole bede miala na to moje hobby czas...rosliny, akwarium, koty, dziecko, praca..

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:20   #2423
sereniti
Zakorzenienie

Lutien ja myślę że raczej o gładkości w innych miejscach mallince chodziło ...no wiesz "gólcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny"
Karolina mnie w sumie było przykro dlatego że mojemu tżtowi głupio było tak - cała moja rodzinka bliższa sie pozjeżdżała a jego tak olali...nie lubię jego rodzeństwa - z wzajemnością , mają mi za złe że już tż dzięki mnie nie utrzymuje ich (nie jest najstarszy zresztą co za różnica oni maja po kilka dzieci długów mnóstwo ale przecież alkohol i imprezki ważniejsze ehh ) . jego matki też nie znoszę - to już chroniczne hehe na szczęście tż też jej nie trawi sam mówił że jak był mały to miał nadzieje że jest adoptowany - no fajne miał dzieciństwo jak mi opowiada czasem to normalnie zatłukłabym jego starszych
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 12:23   #2424
rptrbj1978
Rozeznanie

Podobnie jak OLAJKA ja tez chciałbym wiedzic na razie mnie kłuje w dole podbrzusza takie mocne kłucia i czasem taki jednorazowy ból podbrzusza.
A SKURCZ JAK WYGLADA??????

Czas edycji: 2010-10-16 o 12:24
Stary 2010-10-16, 12:36   #2425
kliwia
Zakorzenienie

mallinka jak lodyga cala uschla to ja obetnij

kularek tesciowa pierwsza klasa

SKURCZ - ja miewam ostatnio skurcze, to mi sie brzuch napina mocno, jak skurcz lydki do porodowych jeszcze bol brzuch jak na @ dochodza.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:40   #2426
apoolonia
Rozeznanie

Hej

Ból brzucha nie ustał ale był znośny

jednak stwierdziłam że jedziemy wieczorem na pogotowie (za coś płacę składki)

no i klops

mam brać 4 nospy dziennie i leżeć plackiem do końca ciąży
myślałam że choć po domu będę mogła chodzić
ale powiedział że jedynie do toalety
i nie mogę dopuścić żeby brzuch znów bolał bo będę musiała przyjechać ponownie na badanie
a to też może wywołał przedwczesny poród....

dobrze że jestem już spakowana i gotowa w 90% na przyjście małej

liczyłam że teraz będę szukać ubranek
ale zostaje tylko allegro

a są duże szanse że będzie kolejny wcześniaczek

teraz dziękuję Bogu że mała jest tak duża jeśli urodziła bym wcześniej będzie dla niej lepiej
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:53   #2427
Artystka23
Dragonfly

Apoloonia to wspolczuje ze jestes tak uziemiona,zaciskaj nogi!
Stary 2010-10-16, 12:53   #2428
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A jak Wy odczuwacie te skurcze? Da rade to opisać? Bo chciałabm wiedzieć na przyszłość..
Moja koleżanka nie miała żadnych skurczych do samego końca, ale miała cesarkę.
Ja to czuję tak, jakby napięły się mocno mięśnie brzucha - wcześniej nie było to bolesne, ale od wczoraj doszedł ból taki miesiączkowy.

Cytat:
Lutien ja myślę że raczej o gładkości w innych miejscach mallince chodziło ...no wiesz "gólcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny"
Karolina mnie w sumie było przykro dlatego że mojemu tżtowi głupio było tak - cała moja rodzinka bliższa sie pozjeżdżała a jego tak olali...nie lubię jego rodzeństwa - z wzajemnością , mają mi za złe że już tż dzięki mnie nie utrzymuje ich (nie jest najstarszy zresztą co za różnica oni maja po kilka dzieci długów mnóstwo ale przecież alkohol i imprezki ważniejsze ehh ) . jego matki też nie znoszę - to już chroniczne hehe na szczęście tż też jej nie trawi sam mówił że jak był mały to miał nadzieje że jest adoptowany - no fajne miał dzieciństwo jak mi opowiada czasem to normalnie zatłukłabym jego starszych
No niestety tam gładka nie jestem Ale nie chce mi się golić. Najwyżej TŻ zagonię

Co do rodziny, to ja wychodzę z założenia, że nie mamy obowiązku na siłę kogoś lubić. Zwłaszcza, jak mamy ku temu powody

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Hej

Ból brzucha nie ustał ale był znośny

jednak stwierdziłam że jedziemy wieczorem na pogotowie (za coś płacę składki)

no i klops

mam brać 4 nospy dziennie i leżeć plackiem do końca ciąży
myślałam że choć po domu będę mogła chodzić
ale powiedział że jedynie do toalety
i nie mogę dopuścić żeby brzuch znów bolał bo będę musiała przyjechać ponownie na badanie
a to też może wywołał przedwczesny poród....

dobrze że jestem już spakowana i gotowa w 90% na przyjście małej

liczyłam że teraz będę szukać ubranek
ale zostaje tylko allegro

a są duże szanse że będzie kolejny wcześniaczek

teraz dziękuję Bogu że mała jest tak duża jeśli urodziła bym wcześniej będzie dla niej lepiej
Trzymaj się i zaciskaj nogi
(Katharine Hadley )

Stary 2010-10-16, 12:56   #2429
rptrbj1978
Rozeznanie

Lutien na kiedy masz termin?
na poczatku masz 1 listopad. to jak teraz 40 tydzien??/
Chyba cos zle zrozumiałam

Czas edycji: 2010-10-16 o 12:58
Stary 2010-10-16, 13:00   #2430
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Lutien na kiedy masz termin?
na poczatku masz 1 listopad. to jak teraz 40 tydzien??/
Chyba cos zle zrozumiałam
Wg OM mam na 22.10, a wg usg i owulacji na 1.11. A że okazało się, że lekarze patrzą na termin z OM, to wychodzi, że jestem w 40tc (wg usg jutro zacznę 39tc)
(Katharine Hadley )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości