|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
my po spacerze i zakupach zywieniowych
![]() cyrk na kolkach.... no a poza tym dzis jest meeega marud, ten z tych pt SamaNiewiemCoBymChciala.. . na chwile odejsc nie moge od malej bo zaraz jęk.. mam nadzieje ze jutro bedzie spokoj bo chce spokojnie po sklepach polazic.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Konto usunięte
|
Emko, nie miałam, ale tu są wyroby i coś tam można wywnioskować
![]() http://kyrelka.blogspot.com/2010/03/szal-z-angela.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,15333..._koszmar_.html http://wojkam5.blox.pl/html |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Rozeznanie
|
dziekujemy za mile przywitanie.
widze ze nie tylko moj synus marudzi od rana. moze sie przedtsawimy. Kacperek urodzil sie 11 maja po 58 godziach porodu przec c/c.wazyl 4200 i mial 58 cm. 10 pkt przez pierwsze tygodnie zycia nie lubil kąpieli,przebierania, lezenia samotnie w łóżeczku,wózka i smoczka dzis juz lubi sie kapac,lubi sie rozbierac ale ubierac juz nie bardzo, smoczka wciaz nie lubi wiec nie nalegamy, ze spacerami jest różnie, jak go zawieje dzis np przespał 1,5 h na spacerze a wczoraj po 5 minutach w wózku byl placz.ehhh,najbardzij lubi byc na rączkach no i z godzine polezy w bujaczku ale to tez nie zawsze. od 3 tygodni za pozwoleniem pediatry karmimy sie zupkami i deserkami(ze sloiczków bo jeszcze sie nie zaopatrzylam w sprzet do miksowania zupek)dzis byla pierwsza zupka z mieskiem króliczka ![]() od jakis 2 tygodni marudzi jak nakrecony- zastanawiamy sie czy to nie ząbki,ale czytam ze u Was podobnie wiec moze to ten etap ![]() pozatym Kacperek jest kochanym i uśmiechnietym dzieckiem( z leciutko chorym serduszkiem,ale co mu jest dokladnie dowiemy sie 10 listopada na ekg i ukg, podejzenie niedomkniety przewód tętniczy botalla ![]() czy Wasze malenstwa tez juz chichoczą w głos? cudowny dzwięk prawda? pozdarwiamy
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-10-16 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ojoj to męczylas się przy porodzie.. moja zasmiala sie ze 3 razy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - baaaaardzo dziękujemy za życzenia
![]() Po drugie - witam nową mamusię ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ze zdrówkiem Kacperka ![]() dzisiaj u nas jest chmurno i zimno. Moje chłopaki poszli z Lusia na spacer na 1,5 h a ja w tym czasie posprzątałam chatę. Kurde, wczoraj wstawiłam buraczki na barszcz i zapomniałam o nich. Poszliśmy na spacer, na zakupy. Wchodzimy do domu, a mąż się pyta, ile czasu muszą gotować się buraczki ![]() ![]() ![]() Co robicie jak dziecko nie chce spać w ciągu dnia a jest zmęczone? Bo my mamy od jakiegoś czasu problem. Lusia trze oczy, nosek, widzę, że jest zmęczona, ale walczy. Do cyca nie chce, na rękach czasami zaśnie. Normalnie histeria ![]() ![]()
#3636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wazne zeby skupil sie na tym co gadam a nie np na firance bo to go rozprasza. i to zazwyczaj pomaga, moj synek bardzo nie lubi spac w dzien.ma 3 drzemki po 30 minut i zawsze usypiam go tak jak napisalam no czasami zaśnie przy piersi. na noc tez nosze go na rekach z 10 minut i spi(jak zaśnie o 21wszej to budzi sie o 4 na karmienie,ale biore go wtedy do siebie tzn maz mi podaje i spimy razem do 9 rano) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Konto usunięte
|
Rany boskie, jaki hardcore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Szaja - to, co Wy obie przechodzicie przy tym ząbkowaniu, powinno być nagrodzone wykluciem się od razu wszystkich zębów
![]() u nas względnie spokojnie. od czasu do czasu nagły żałosny płacz (pewnie ból dziąseł). Ewcia zdecydowanie grzebie przy dolnej szczęce, więc chyba najpierw doczekamy się lewej dwójki, bo na górze nic nie dostrzegam jednak (a wcześniej mi się zdawało, że coś tam widać). małż dzielnie stuka w klawiaturę, od czasu do czasu tylko na fajkę wychodzi i po drodze zerka do nas. parę stron stworzył, a to już duuuży postęp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak juz marudzi a spac nei chce to momo ryku, klade sie z nią, podaje a to cyc, smoczek, nic nie gadam, lezę i czekam, i tyle [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22703948]Rany boskie, jaki hardcore ![]() nieźle ![]() ja niewiem co te dzieci dzisiaj takie marudyyyy ja mialam przed chwilą takie pol godziny i padam na ryjek... nawet noszenie be, dalam cyc, choc od 2 dni juz nie dawalam i lekko sie uspokoiila... no jak nei moje dziecię... ![]() potem zbalamucilam ją podajac pierwyj raz ciut marchewki, sama ugotowalam, przetarlam.. ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- cisza tu.......wszystkie na dżampry poszły ![]() mąż wlasnie przyniósł pampki rozm 4 wcale duzo wieksze mi sie nie wydają..zobaczymy jak zalozymy ![]() przyniósł i poszedł integrowac się z niedawno poznanym sąsiadem.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Rozeznanie
|
heja
czytalam was, ale nie mam sily cytowac ![]() dzien do bani, maly marud i brak apetytu przez caly dzien, padam na ryj, do tego cichy dzien z malz- niby lepiej niz klotnia ![]() bujanie, spiewanie, klepanie, zloszczenie sie...nic nie pomagalo (na malego ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Rozeznanie
|
co to dzis jakis sądny dzień?
mala brykala caly dzien i po 18 zasnela i spi juz poltorej godz a o 20.30 powinna byc kąpiel papu i sen... usnie..? Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-16 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Rozeznanie
|
u nas tez marudzenie
![]() czasami przy nim wymiekam.maz wyjechal na weekend(taka praca) wiec sie meczymy we dwójka z niewielka pomoca tesciowej (mieszkamy z rodzicami meza) siedzialam sobie przy lapku,Kacperek lezal spokojnie kolomnie zajety grzechotka,jak sie nagle rozryczal to pol godziny bez przerwy. myslalam ze sobie oczka wyplacze. posmarowalam mu dziąsełka i jest spokoj tylko czasami wyda z siebie cos w stylu AHHHH COS MI NIE PASUJE ALE JESZCZE NIE WIEM CO. za 20 minut kapiel,potem butla i usypianie. no i sterta prasowania mnie jezcze przed snem czeka,pieluchy juz uprasowane jeszcze tylko ubranka ![]() jamaicaP my juz od wczoraj 4 zakładamy, sa odrobine wieksze w pasie i odrobine dłuzsze. kupilismy pampers sleep&play, fajnie pachną ![]() i dodatkowo huggies (promocja w biedronce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Konto usunięte
|
Pełnia nie.
Wiem! zauroczyli nam dzieci ![]() ![]() Właśnie pół godziny spędzilam przy łóżeczku, szydełkując po ciemku i kołysanki śpiewając ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |||
Raczkowanie
|
Luizie i Daniowi najlepsze życzenia...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj u nas pochmurnie i chłodno ok 5 stopni. Na spacerku sie wkurzylam. Stałam przed przejsciem dla pieszych i jechalo weselicho, zaczeli trabic jak opetani i Basia mi sie tak wystraszyla, ze nie moglam jej pozniej uspokoic.
![]() |
#3645 |
Zadomowienie
|
Szaja to ty jesteś mistrz świata jak szydełkujesz po ciemku
![]() Oolcia86 witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Konto usunięte
|
Coś wam pokażę:
Klony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Rozeznanie
|
parrotka jak byk to byk uparciuch musi byc.co bedzie jakiegos smoka ciągnąć
![]() ![]() moj sie zawsze syren uprzywilejowanych wystraszy....ehhh potem wracam do domu z własną syreną szajajaba Ty sie nie smiej sie z zauroczonych dzieci ![]() tesc mi kazal spodnica go powycierac i pluc, raz w zyciu go posluchalam i podzialalo ale jak zasnął o 19stej to nawet w czasie kapieli i jedzenia spal do 6 rano. |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zadomowienie
|
Co do usypiania mojego małego to ja zauważyłam, że jak go usypiam to śpi pół godziny do 40 minut, a jak sam zaśnie to potrafi spać nawet 1,5 godziny. A jak go usypiam? Czasem śpiewam mu "domowe przedszkole", mam go na rękach, wyciszam a jak już powoli zaczyna odpływać to do łóżeczka. A dziś położyliśmy go w łóżeczku samego i też zasnął. Co prawda po 20 minutach ale sam. I chyba będę próbowała go przekonać do samodzielnego zasypiania. A jak jest naprawdę trudny dzień to zawsze potrafi zasnąć wtulony we mnie.
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Szaja mam pytanko - Ty pewnie próbowałaś ale i tak z ciekawości zapytam, czy nie daje się Agu karmić w nocy na śpiocha?? Może wtedy by zjadła?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bratko, wierzyć mi się nie chce, że Boguś potrafi być niespokojny - ty tak spokojnie do niego podchodzisz, że do dzisiaj nie mogę z podziwu wyjść ![]() A po ciemku umiem robić, skoro osoby niewidome dziergają, to ja tym bardziej potrafię, przecież przez szparę w drzwiach zawsze coś tam wleci światła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko jak Lusia jest zmęczona a nie może zasnąć i jej śpiewam, to się wkurza. Najlepiej jak mruczę ![]() Całe szczęście noce są ok. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706011]Pełnia nie. Wiem! zauroczyli nam dzieci ![]() ![]() Właśnie pół godziny spędzilam przy łóżeczku, szydełkując po ciemku i kołysanki śpiewając ![]() ![]() Niezła jesteś z tym szydełkiem ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706201]Coś wam pokażę: Klony ![]() Noooo. Miałam napisać wcześniej, że Agu ![]() ![]() A ten marud wieczorem to chyba po zupce włoskiej Hippa. Odbijało się jej ta zupką i trochę zwymiotowała. Poszła zielona kupa i był spokój. Idę na Mam Talent ![]()
![]() |
#3651 |
Konto usunięte
|
Bratko, nie, Agu się wybudza zaraz
![]() ![]() Ale zjadła wreszcie chwilę po tym, jak ją polożyłam spać po kąpieli (bo od razu nie chciała - ryk był). 200 ml kaszki - owoce leśne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zadomowienie
|
Szaja no to dobrze że teraz zjadła. Choć to pewnie i tak niewiele jak biedactwo je nieregularnie. Szkoda, że na śpiocha nie umie jeść, bo to by pewnie troszku pomogło, ale Boguś też się od razu wybudza więc rozumiem. A co do spokoju - pewnie mam, nigdy takiego maruda jak Wy nie miałam, ale czasem trzeba mu pomóc jak jest gdzieś w gości a jest pora drzemki, albo jak się nie wstrzelę z drzemką na czas i go przemęczę. Wtedy tylko bliskość mamy jeszcze pomaga.
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Co do śpiewania kolęd - to do mnie raz jak sobie siedziałam sama przed kompem w pokoju dochodzi głos małża z kuchni, bo kąpał małego. On się rozmarudził, więc żeby go zabawić małż zaczął śpiewać : Śpiewajcie i grajcie MUUUUUUU (przypominające dźwięk krowiego muczenia), małeMUUUUUU, małeMUUUUUU. Mało brakowało, a bym się posikała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zadomowienie
|
witam przeczytałam prawie wszystko ale nie mam siły cytowac
![]() wiec tak Najlepszego dla Luizy i Danielka ![]() ![]() witam nową mame na wątku ![]() i któraś chwaliła sie nową fryzurką ![]() ![]() ![]() ![]() też sie ściełam i przefarbowałam ![]() u nas spoko - mąż jutro wyjeżdża wiec bedzie wiecej czasu na neta ![]() i nudyyyy już sie boje - kolejne 3 tygodnie tylko z Gabi ![]() mała jest super ale ile można ![]() wysprzątałam dziś chate i zrobiłam zakupy - wiec od jutra jestem tylko do dyspozycji małej ![]() a wiecie jestem osobą bardzo zorganizowaną i pedantyczną i z nudów żeby sie lepiej zorganizowac ![]() i za cholere nie moge znależc czasu i weny żeby go wypełnic ![]() jak siedze z małą to ciągle coś sie dzieje a jak mąż przyjedzie to juz całkiem młyn ![]() po za tym Gabryśka dalej cieszy miche przy jedzeniu nowości pod warunkiem że nie jest to marchewkowa z ryżem ![]() mamy po niej zatwardzenie i dziś było plucie tą zupką .. za to dałam ziemniaki z dynią i juz jadla pieknie . podejrzewam też że konsystencja jej nie pasiła - zupka była mega rzadka a dynia z ziemniakiem juz gestsza ![]() ok winko mi sie konczy , trza sie zbierac ![]() od jutra bede bardziej na bieżąco ![]() dobranoc babki .
#3654 |
Zakorzenienie
|
u nas też jakiś marudzący dzień
![]() w dodatku podwójnie,bo Zu też ![]() chciałam sobie obejrzeć Mam talent,ale małż przedwczoraj wymienił dekoder na super-hiper-hD i gówno nie działa ![]() a se wczoraj wyjechał ... to się ucieszy jak wróci Szaja-ależ przecież nikt nie zaprzeczał,że Agu jest kropla w kroplę Twoja ![]() ![]() Bydgoszczanko-ja w ciągu dnia usypiam we wózku-2razy nim machnę i spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706011]Pełnia nie.
Wiem! zauroczyli nam dzieci ![]() ![]() Właśnie pół godziny spędzilam przy łóżeczku, szydełkując po ciemku i kołysanki śpiewając ![]() moje tak! spala i spala wreszcie obudzilam na kapiel i jedzenie i od razu zasnela z powrotem.. nie dawalam jej juz kleiku, samo mleko, moze ma jakies atrakcje.. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706434]Oolciu, wybacz, ale ja w to po prostu nie wierzę ![]() Bratko, wierzyć mi się nie chce, że Boguś potrafi być niespokojny - ty tak spokojnie do niego podchodzisz, że do dzisiaj nie mogę z podziwu wyjść ![]() A po ciemku umiem robić, skoro osoby niewidome dziergają, to ja tym bardziej potrafię, przecież przez szparę w drzwiach zawsze coś tam wleci światła ![]() ![]() szaja, niezla jestes, a Agatka śpi calkiem w ciemnosciach?? my mamy całą noc lampkę włączoną, na szczeście mamy w niej ledową żarówkę, bardzo mało prądu ciągnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
spi z godzinke, potem sie bawimy ze 2 godziny i znowu jedzonko, sen... wiec nie mam problemu typu przespana pora jedzenia albo ze nie chce spac bo zmeczona albo rozweselona, moze ktos mi powie ze we snie zoladek wolniej pracuej czy cos... ale mala nie miala kolek wcale ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |||||
Konto usunięte
|
najlepszosci dla Luizki.
![]() ![]() i dla Danielka. ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też... i co z tego? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22696368]Zrobiłam fotkę zaraz po obrocie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() podaj mi pełne dane, w takiej formie, jak sa na pierwszej stronie, to dopiszę Was do listy. Trzymam kciuki za serduszko Kacperka. Cytat:
lub w wózek i jeżdżę przez próg- efekt ten sam. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706011]Wiem! zauroczyli nam dzieci ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
My dziś mamy dzień maruda faktycznie. Nawet nie mam siły pisać. Przed południem nie udało się już uśpić, więc o 13ej jedzenie i biegiem na dwór. Kwękał już przy ubieraniu. I znowu wyszłam mokra jak szczur. :/Sweter na klatce zakładałam, a jemu kurtkę, żeby się nie zgrzał, bo brykał, kwękał, wiercił się jak dziki.
Ledwie z bloku wyjechałam myk i śpi. Spał od 13:40 do 16:15. ![]() Aaaa... z okazji urodzin Misia była ciocia u nas. Przywiozła Misiowi misia. Słodki taki pluszak miodowy, wielkości dziecka. Jutro pokażę. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-16 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moje dziecię od kilku dni ma mega głód na mleko. ![]() ![]() do tego raz dziennie pół sloiczka. Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.