My się jeździć nie boimy i po drogach się wozimy! - mamy już prawo jazdy - cz. II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-09, 15:05   #1651
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Vivienne współczuję porysowania autka Ja mojego biedaka też porysowałam przez krzaki na parkingu, ale to już dawno.

karolca ja z początku też jeździłam cala spięta, noga od sprzęgła mi cierpła i też czasem kręgosłup pobolewał. Ale już się chyba rozluźniłam, oddaliłam sobie trochę siedzenie i jadę trochę bardziej leżąco, bo wcześniej prawie że siedziałam na kierownicy

Wczoraj wymieniłam opony na zimówki. Chyba to byl dobry moment, bo rano u mnie były -3 stopnie
wszystko mam ustawione prawidłowo i jest bardzo wygodnie. Nogi są luźne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 17:07   #1652
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Pierwsza rysa zawsze boli najbardziej, także teraz z pewym dystanem to przyjęłam, aż sama się zdziwiłam :P

A opony wymieniam we wtorek, już jestem umówiona do wulkanizatora.
ja poniekąd z 1 rysy się raczej ucieszyłam ze to juz, ze zrobilam to sama osobiscie i ze teraz juz z górki

tez bede zmieniac opony w przyszlym tygodniu wraz z olejem, plynem do spryskiwaczy oraz wszelakmi filtrami
pozdrawiam "amatorki"

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 19:17   #1653
Lucy1111
Zakorzenienie

trochę się dzisiaj podłamałam, bo jechałam z TŻ na zakupy i przy zmianie pasa wymusiłam pierwszeństwo Na szczęście facet jechał dosyć wolno i przyhamował. Resztę drogi pokonałam bezbłędnie, ale kompletnie mnie to wybiło z rytmu... strasznie przejmuję się takimi sytuacjami.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 20:29   #1654
roxi1980
Zakorzenienie

Lucy, nie przejmuj się, najważniejsze, że nie ma to żadnych skutków wy cali, samochody całe - jeszcze pewnie nie raz Cię taka sytuacja zaskoczy, niekoniecznie w twoim wykonananiu, ale w wykonaniu innych kierowców

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 21:39   #1655
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
trochę się dzisiaj podłamałam, bo jechałam z TŻ na zakupy i przy zmianie pasa wymusiłam pierwszeństwo Na szczęście facet jechał dosyć wolno i przyhamował. Resztę drogi pokonałam bezbłędnie, ale kompletnie mnie to wybiło z rytmu... strasznie przejmuję się takimi sytuacjami.
tylko na mnie nie wymuszaj

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-10-10, 10:48   #1656
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Vivienne jak ja porysowałam autko to byłam zła na siebie strasznie ale do tej pory nie zamalowałam
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
może jest gdzieś przebicie? Czy poza alarmem nie masz innych zabezpieczeń (immobiliser, blokada zapłonu). Albo nie wyłączasz alarmu niestety zaocznie więcej nie powiem.
mam odcięcie zapłonu ale o tym guziku zawsze pamiętam a alarm wyłączam z pilota otwierając auto? czy jakoś inaczej? Zawsze z pilota otwieram, zamykam więc nie wiem o co innego może chodzić
chyba zrezygnuje z tego alarmu.. bo odkąd go mam to same kłopoty z elektryką..

sauer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 10:53   #1657
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Nie ma się co przejmować, ważne że żadnej stłuczki przez to nie było

Ja za to powinnam dostać po łapach za wyprzedzenie ciężarówki nie dość, że na podwójnej ciągłej to jeszcze w miejscu, gdzie są 2 zakręty i w dodatku nie wrzuciłam kierunkowskazu przed rozpoczęciem wyprzedzania Ale zrobiłam ten manewr tylko dlatego, że mi się spieszyło a wspomniana ciężarówka jechała jakieś 30 km/h i cały sznureczek samochodów się wlókł za nią.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 16:02   #1658
Amaunet
Przyczajenie

Dziewczyny, czy wy też miałyście na początku takie problemy z jazdą do tyłu? U mnie wszystko powoli idzie do przodu, jeżdżę coraz lepiej, ale manewry do tyłu za nic mi nie wychodzą Nie mam poczucia odległości, nie mam wyczucia, jak mocno kręcić, no porażka kompletna. Poradźcie mi, co zrobić, żeby to wyćwiczyć, bo mogłabym już praktycznie sama jeździć, ale przez moje perypetie z biegiem wstecznym nie mam szans na to, żeby tata dał mi samochód na samodzielną jazdę, bez niego. Czy ćwiczenie parkowania tyłem na pustym parkingu coś mi da?

Cytat:
Napisane przez Lucy1111
Nie martw się, takie rzeczy zdarzają się każdemu, nie raz i nie dwa Najważniejsze, że nic się nie stało. Wyciągnij z tego wnioski na przyszłość i zapomnij
We dwoje
Amaunet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 18:40   #1659
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amaunet Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy też miałyście na początku takie problemy z jazdą do tyłu? U mnie wszystko powoli idzie do przodu, jeżdżę coraz lepiej, ale manewry do tyłu za nic mi nie wychodzą Nie mam poczucia odległości, nie mam wyczucia, jak mocno kręcić, no porażka kompletna. Poradźcie mi, co zrobić, żeby to wyćwiczyć, bo mogłabym już praktycznie sama jeździć, ale przez moje perypetie z biegiem wstecznym nie mam szans na to, żeby tata dał mi samochód na samodzielną jazdę, bez niego. Czy ćwiczenie parkowania tyłem na pustym parkingu coś mi da?

Nie martw się, takie rzeczy zdarzają się każdemu, nie raz i nie dwa Najważniejsze, że nic się nie stało. Wyciągnij z tego wnioski na przyszłość i zapomnij
parkowanie na pustym parkingu za wiele ci nie da, bo i tak nie wyczujesz odległości, chyba, że ustawisz sobie jakieś pachołki. Jedyna rada - ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze więcej ćwiczyć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-10-10, 19:14   #1660
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziękuję wam za dodanie otuchy
Tak bardzo chciałabym mieć już kilka tysięcy kilometrów doświadczenia za kółkiem... Ech...

Karolca Uważaj na białą hondę civic, gdyby co

isa666 Czytając Twój post przypomniał mi się program "uwaga pirat!" na TVN turbo, który oglądałam przedwczoraj Mianowicie pewna pani popełniła "małe" wykroczenie (wyprzedzanie na skrzyżowaniu, podwójnej ciągłej, chyba przekroczenie prędkości) i otrzymała 19pkt karnych i 500zł mandatu
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 21:43   #1661
PannaCola
Zadomowienie

A ja miałam przyjemność siedzieć w Fiacie 500 Wersja Abarth
Jeszcze niedawno zupełnie mi się 500 nie podobały Ale teraz to
Marzenia...

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!
PannaCola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 12:52   #1662
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja właśnie wymieniam opony

Ale dziś straszna mgła rano była. Naprawdę się dziwię jak niektórzy mogą w niej wyprzedzać A potem są takie wypadki jak ten dzisiaj

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 16:28   #1663
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja właśnie wymieniam opony

Ale dziś straszna mgła rano była. Naprawdę się dziwię jak niektórzy mogą w niej wyprzedzać A potem są takie wypadki jak ten dzisiaj
No straszny ten wypadek
Ja w tej mgle jeżdżę powolutku. Btw. wczoraj jadąc do pracy w pewnym momencie tak mi jakoś światła oświetliły smużkę mgły, że aż się wzdrygnęłam, bo wyglądało to jakby jakiś duch nagle przed maską mi się pojawił
Stary 2010-10-12, 20:46   #1664
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

oddałam corsycje do blacharza/lakiernika itp. ciekawe na ile mnie podliczy...

sauer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 05:58   #1665
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
oddałam corsycje do blacharza/lakiernika itp. ciekawe na ile mnie podliczy...
Oby nie dużo
Ja z kolei muszę mojego umyć, bo już brud można by skrobaczką zbierać Nie był czyszczony ze 3 tygodnie, ale z drugiej strony pod koniec tygodnia zapowiadają opady i nie wiem czy jest sens przykładać się do mycia

Jeszcze wracając do tego wczorajszego wypadku, właśnie dziś rano miałam piękny przykład wymuszenia przez kierowcę busa Jechał bus, za nim auto, potem ja i za mną jeszcze jedno auto. Bus zaczął zjeżdżać na przystanek(zatoczka), więc auto jadące za nim go ominęło. Ja zaczęłam robić to samo i samochód za mną też(bus już był wtedy w zatoczce). A ten idiota z busa(gdy byłam gdzieś na wysokości jego połowy) dał kierunek i od razu wyjeżdża z zatoczki tak, że o mało nie walnęłam w jego bok Na szczęście szybko odbiłam w lewo, samochód za mną też i tylko słyszałam jak kierowca busa nas strąbił
Ja nie wiem co on sobie myślał? To, że wyjeżdża z zatoczki nie daje mu przywileju pierwszeństwa, powinien zobaczyć w lusterka czy coś nie jedzie drogą a dopiero potem zacząć się włączać do ruchu.
Stary 2010-10-13, 07:12   #1666
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Oby nie dużo
Ja z kolei muszę mojego umyć, bo już brud można by skrobaczką zbierać Nie był czyszczony ze 3 tygodnie, ale z drugiej strony pod koniec tygodnia zapowiadają opady i nie wiem czy jest sens przykładać się do mycia

Jeszcze wracając do tego wczorajszego wypadku, właśnie dziś rano miałam piękny przykład wymuszenia przez kierowcę busa Jechał bus, za nim auto, potem ja i za mną jeszcze jedno auto. Bus zaczął zjeżdżać na przystanek(zatoczka), więc auto jadące za nim go ominęło. Ja zaczęłam robić to samo i samochód za mną też(bus już był wtedy w zatoczce). A ten idiota z busa(gdy byłam gdzieś na wysokości jego połowy) dał kierunek i od razu wyjeżdża z zatoczki tak, że o mało nie walnęłam w jego bok Na szczęście szybko odbiłam w lewo, samochód za mną też i tylko słyszałam jak kierowca busa nas strąbił
Ja nie wiem co on sobie myślał? To, że wyjeżdża z zatoczki nie daje mu przywileju pierwszeństwa, powinien zobaczyć w lusterka czy coś nie jedzie drogą a dopiero potem zacząć się włączać do ruchu.
Regularnie kursujace linie miejskie maja pierwszenstwo

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-10-13, 07:44   #1667
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Regularnie kursujace linie miejskie maja pierwszenstwo
To akurat wiem, często wpuszczam autobus jak widzę, że daje kierunek i chce się włączyć do ruchu i często mi kierowcy za to migają w podziękowaniu Ale busy pozwalają sobie na zbyt wiele(a są to busy kursujące z wiosek do Krakowa). Nie mówiąc już o tym, że zatrzymują się w miejscach niedozwolonych, bo np. ktoś szedł drogą i machnął ręką, więc kierowca staje i zabiera takiego pasażera. Co prawda nie wolno im się tak zatrzymywać na żądanie byle gdzie, ale i tak to robią
Stary 2010-10-13, 07:49   #1668
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
To, że wyjeżdża z zatoczki nie daje mu przywileju pierwszeństwa, powinien zobaczyć w lusterka czy coś nie jedzie drogą a dopiero potem zacząć się włączać do ruchu.
Zasadniczo uznaje się, że mają przywilej pierwszeństwa. To jedna z rzeczy, na które uczulano nas na kursie - w terenie zabudowanym musisz ustąpić komunikacji.
"Art. 18. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię."

Inaczej, bądźmy obiektywni i pomyślmy o tych, którzy nie jeżdżą samochodami, taki autobus "nigdy" nie wyjechałby z zatoczki, bo "nigdy" by go ludzie nie puścili, w efekcie czego rozkłady jazdy, na które i tak ludzie pomstują jak mogą, można by wyrzucić do kosza, bo zamiast jechać do kolejnego przystanku autobus stałby i czekał aż łaskawie ktoś go wpuści...

Dlatego podoba mi się ogólnie idea pasów dla busów, trolejbusów, karetek itd.. pod warunkiem, że jacyś mądrzejsi od wszystkich po nich nie jeżdżą, co niestety się zdarza...
Stary 2010-10-13, 08:42   #1669
isa666
Zakorzenienie

hihi w sumie może i racja, ale ja pamiętam z kursu tylko tyle, że uczulali nas na wpuszczanie właśnie autobusów MPK, o busach wtedy mowy nie było. Ale ja kurs robiłam parę lat temu, busów wtedy jeszcze tyle nie było.
Zresztą z tego co się orientuję np. nie wszyscy prywatni przewoźnicy mają wykupione przystanki żeby mogli się na nich zatrzymywać(nie wiem dokładnie na czym to polega, ale chyba wnoszą jakąś opłatę do Urzędu Miasta żeby mogli się zatrzymywać na przystankach dla MPK).
No i pamiętam z przed może roku-dwóch aferę, że busiarze nielegalnie korzystali z wytyczonych pasów dla MPK, bo niby im nie było wolno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 08:49   #1670
hihi
Zakorzenienie

Isa szczerze mówiąc to ja... nie mam pojęcia jak wygląda kwestia rozróżniania busów od autobusów itd itp Kurs robiłam całkiem niedawno, więc pamiętam, że ostrzegali, żebyśmy wpuszczali regularną komunikację, bo jak coś się stanie to i tak na 90% będzie nasza wina I to mi wystarczyło, nie rozważałam kwestii tego czy prywatna, czy nie prywatna itd.
Stary 2010-10-13, 09:45   #1671
bellissa
Zadomowienie

GG do bellissa

Dziewczyny a ja wczoraj pierwszy raz po dostaniu prawka jechałam samochodem! Bez eLki na dachu, za to z mamą obok - jej samochodem Na początku trochę się denerwowałam, dziwnie tak bez instruktora obok który w każdej chwili może zachamować, ale poszło bardzo dobrze! Było pare błędów ale dojechałam cało Myślę, że z każdym kolejnym razem będzie lepiej! Czekam na swój właśny samochodzik, narazie jest w naprawie bo został kupiony używany i musi mieć naprawionych pare rzeczy ale nie mogę się już go doczekać
bellissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 11:07   #1672
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bellissa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja wczoraj pierwszy raz po dostaniu prawka jechałam samochodem! Bez eLki na dachu, za to z mamą obok - jej samochodem Na początku trochę się denerwowałam, dziwnie tak bez instruktora obok który w każdej chwili może zachamować, ale poszło bardzo dobrze! Było pare błędów ale dojechałam cało Myślę, że z każdym kolejnym razem będzie lepiej! Czekam na swój właśny samochodzik, narazie jest w naprawie bo został kupiony używany i musi mieć naprawionych pare rzeczy ale nie mogę się już go doczekać
Super Z każdą następną jazdą na pewno będzie coraz lepiej, nabierzesz więcej pewności siebie i luzu za kierownicą A błędy, jeśli tylko nie poważne to popełnia każdy.

Fajnie że już tak szybko będziesz miała swoje autko

Ja się pochwale- w weekend byłam na weselu z rodzinką i.... robiłam 2 noce z rzędu za kierowce A że to kawałek od mojej Łodzi więc to była niezła szkoła Noc, nieznana droga, ale było super. Jako że miałam w aucie gps to druga część mojej rodzinki jechała za mną drugim autem, gdyż ja musiałam pokazywać trasę . Jak tylko dojechaliśmy do domu dostałam od niech telefon z gratulacjami że jeżdżę super, płynnie, pewna tego co robię, dynamicznie, momentami dość szybko ale bardzo bezpiecznie, na niestrzeżonych przejazdach ładnie, dokładnie się rozejrzałam. Ogólnie bardzo dużo pochwał, aż mi się bardzo miło zrobiło
Od brata dostałam pierwszej nocy tylko ochrzan że za szybko wchodzę w zakręty, że teraz jestem w stanie się ładnie wyrobić, ale że jestem świeżym kierowcą i jak przyjdą przymrozki i będzie śliska droga to na pewno wylecę na skrzżowanie lub zrobię ładnego bączka. Na drugą noc już to poprawiłam i zakręty "biorę" łagodniej, brat nie lubi mnie zbytnio chwalić za kierownicą by "sodówka mi nie strzeliła do głowy" ale wymsknęło mu się do mamy " nie panikuj, przecież bardzo dobrze jeździ"
Stary 2010-10-13, 13:26   #1673
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Od brata dostałam pierwszej nocy tylko ochrzan że za szybko wchodzę w zakręty, że teraz jestem w stanie się ładnie wyrobić, ale że jestem świeżym kierowcą i jak przyjdą przymrozki i będzie śliska droga to na pewno wylecę na skrzżowanie lub zrobię ładnego bączka. Na drugą noc już to poprawiłam i zakręty "biorę" łagodniej, brat nie lubi mnie zbytnio chwalić za kierownicą by "sodówka mi nie strzeliła do głowy" ale wymsknęło mu się do mamy " nie panikuj, przecież bardzo dobrze jeździ"
gratuluje jazdy
zaraz po otrzymaniu prawka brat tez na mnie kzyczal, ze wchodze w zakręty z za duzą prędkoscią (mowil nie jestes kubicą) a zaczełam jezdzic zimą (w -20 mrozie). I nie wpadlam nigdyw poslizg, ale chyba rzeczywiscie teraz jestem ostrozniejsza.

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 21:06   #1674
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaCola Pokaż wiadomość
A i dziś w mojej okolicy zapaliło się auto,które stało w garażu. Opel corsa. Prawie cały przód się spalił...
Omg jeszcze jadące, to potrafię zrozumieć, ale takie stojące, zgaszone

Ja się wam przyszłam pochwalić pewne wydarzenia w moim życiu sprawiły, że będę miała autko teraz jestem w fazie poszukiwań, padło na Citroena C2 rocznik od 2006 wzwyż a że jest ich mało, to pewnie zakup trochę potrwa, a ja bym chciała JUŻ w jeżdżeniu cofnęłąm się o lata świetlne, zaliczyłam stłuczkę TŻtowym firmowym, nie z mojej winy, ale jednak... także wyczekuję momentu, kiedy znowu poczuję się jak królowa szos, jak to było w moim świętej pamięci cinkusiu
Trochę się obawiam kupowania samochodu na zimę, bo w śnieżyce i zamieci i tak nie będę jeździć, no ale chyba nie wytrzymam do wiosny
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 21:27   #1675
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Omg jeszcze jadące, to potrafię zrozumieć, ale takie stojące, zgaszone

Ja się wam przyszłam pochwalić pewne wydarzenia w moim życiu sprawiły, że będę miała autko teraz jestem w fazie poszukiwań, padło na Citroena C2 rocznik od 2006 wzwyż a że jest ich mało, to pewnie zakup trochę potrwa, a ja bym chciała JUŻ w jeżdżeniu cofnęłąm się o lata świetlne, zaliczyłam stłuczkę TŻtowym firmowym, nie z mojej winy, ale jednak... także wyczekuję momentu, kiedy znowu poczuję się jak królowa szos, jak to było w moim świętej pamięci cinkusiu
Trochę się obawiam kupowania samochodu na zimę, bo w śnieżyce i zamieci i tak nie będę jeździć, no ale chyba nie wytrzymam do wiosny
zima to najlepszy okres na zdobywanie doświadczenia!! Wiele dziewczyn potwierdzi. Wszystkie się bały a teraz

Ehh.. dziś w mieście chciałam strofować TŻ jak ma jechać, bo jakoś tak wolno było, hihihi zmień na lewy, przyspiesz, wyprzedź, zwolnij, daj piątkę... ale ugryzłam się w język, lepiej żeby nie wiedział, jak jeździłam przez ostatnie dwa tygodnie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-10-16, 22:49   #1676
Maxiorrrrr
BAN stały

Cytat:
Ehh.. dziś w mieście chciałam strofować TŻ jak ma jechać, bo jakoś tak wolno było, hihihi zmień na lewy, przyspiesz, wyprzedź, zwolnij, daj piątkę... ale ugryzłam się w język, lepiej żeby nie wiedział, jak jeździłam przez ostatnie dwa tygodnie.
Tak, tak, szkoda że na drodze tego nie widać, sorry ale w większości wypadków wygląda to na "najpierw jadę, później myślę" szczególnie przy włączaniu się z podporządkowanej, trochę rozwagi proponuję
Maxiorrrrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 23:14   #1677
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maxiorrrrr Pokaż wiadomość
Tak, tak, szkoda że na drodze tego nie widać, sorry ale w większości wypadków wygląda to na "najpierw jadę, później myślę" szczególnie przy włączaniu się z podporządkowanej, trochę rozwagi proponuję
nie bardzo wiem o co ci chodzi :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-10-16, 23:25   #1678
Maxiorrrrr
BAN stały

Cytat:
nie bardzo wiem o co ci chodzi :/
O bezpieczeństwo kobieto
Maxiorrrrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 23:33   #1679
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maxiorrrrr Pokaż wiadomość
O bezpieczeństwo kobieto
ale co to ma do tego, co napisałam. Zmiana pasa ruchu jest niebezpieczna? Nie rozumiem. Można jeździć jak debil bez mózgu - wolno czy szybko to już nie ma znaczenia, ale można jeździć z użyciem mózgu i niekoniecznie wolno.
ehhhh....

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-10-17, 13:42   #1680
PannaCola
Zadomowienie

A ja jestem z siebie ogromnie dumna
W piątek byłam pierwszy raz autem na uczelni, odwiozłam babcię na dworzec i sama pojechałam na stację benzynową!

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!
PannaCola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości