Nadmierne pocenie się - wątek zbiorczy - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 13:29   #1651
tennyo4
Zadomowienie

Dot.: Nadmierna potliwość pach pomocy !!

A jakich antyperspirantów używasz?

Na duże problemy polecają Antidral i Etiaxil - zajrzyj do KWC i poczytaj recenzje.

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 15:22   #1652
andzia619
Raczkowanie

Tak samo jak moja poprzedniczka polecam coś typu Antidral, Etiaxil itp. Do kupienia w aptece, na allegro taniej

andzia619 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 16:56   #1653
crawik15
Raczkowanie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4100 przed chwilą wyczaiłam na KWC tanie nie jest ale może warto spróbować..?
crawik15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 22:32   #1654
andzia619
Raczkowanie

Cena ok 35 zł. Chyba lepiej zainwestować w Etiaxil 35-40 zł lub Atidral 25-27 zł. Ale kto co woli :p

Stary 2010-10-12, 13:52   #1655
neptungirl
Przyczajenie

Antyperspiranty tak. Te które można kupić w aptece są niezłe i się sprawdzają...chociaż ja staram się ich nie używać, bo mam wrażenie że strasznie dużo tam chemii. Tabletki również się sprawdzają, ale tu podobna uwaga. Ja miałam przez pewien okres bardzo dużą skłonność do pocenia się. Bez etiaxilu i innych zero szans na jakieś normalne życie towarzyskie. Mimo wszystko warto szukać przyczyn takiego stanu...kawa, tryb życia, choroby itp. Pewnego dnia pojachałam do lekarza z uczuciem ścisku gardła...myślałam że jestem chora bo to był okres przeziębień. A on mi że ja jestem znerwicowana i to na tym tle tylko mój problem! Popatrzyłam na niego jak na czubka i poszłam. No ale po jakimś czasie zaczęłam się obserwować i rzeczywiście jakiś związek był między stresem a dolegliwościami (również pocenie) Krok po kroku zaczęłam zmieniać swoje życie i obecnie problem praktycznie znikł. Naprawdę przyczyn pocenia się może być masa...warto ich poszukać a nie tylko decydować się na środki apteczne.
neptungirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 19:50   #1656
divinely
Raczkowanie

Osobiście używam antyperspirantu AA, ale chcę spróbować ten z Vichy, który jest podany w linku
divinely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 20:24   #1657
andzia619
Raczkowanie

JA też bym chętnie spróbowała, ale ta cena...

Stary 2010-10-13, 16:30   #1658
divinely
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzia619 Pokaż wiadomość
JA też bym chętnie spróbowała, ale ta cena...
Cena ok. 35zł chyba. Fakt tani nie jest, ale skoro słyszało się wiele pozytywnych opinii, to czemu nie spróbować?
divinely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 23:47   #1659
ada_85
Raczkowanie

Też polecam Ci etiaxil - są dwa: czerwony i niebieski - niebieski jest do skóry wrażliwej, ale ogólnie to Ci go polecam, bo mnie bardzo szczypało przy pierwszych użyciach (a ogólnie to nie mam jakoś szczególnie wrażliwej skóry)
ada_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 08:43   #1660
andzia619
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez divinely Pokaż wiadomość
Cena ok. 35zł chyba. Fakt tani nie jest, ale skoro słyszało się wiele pozytywnych opinii, to czemu nie spróbować?

Właśnie dzisiaj wybiorę się do apteka, teraz pod wpływem stresu zwykłę drogeryjne mnie bardzo zawodzą...

Stary 2010-10-15, 22:25   #1661
Thorgal1980
Zadomowienie

ja poce się mocniej jak sie stresuje i np. koszuli takiej dolegajacej do ciała raczej bym nie zalożyła bo byloby pewnie w polowie dnia widac plamy, nawet jakby dzien nie był zbyt stresujacy, z reszta nie lubie koszul Dlatego stram sie nosic bluzki z luźniejszymi rekawami, czy jakies takie fajne fasony, gdzie nie będzie bezposredniego dolegania materialu do pachy. Jezeli juz zakladam dolegajacy t shirt to biore ze soba do narzucenia sweterek. W takie zwykłe dni uzywam antyperspirantu adidasa, żaden z antyperspirantów aptecznych (poza etiaksilem i antidralem) mi nie pomógł, ten vichy też. W kazdym razie jak bardzo mi zalezy żeby załozyc koszule to stosuję na noc etiaksil do skóry wrażliwej, mimo, że takiej nie mam i uzywam go na noc. Antidral zbytnio mnie piekł, etiaksil tez piecze ale jezeli np. szybko zasypiasz to spróbuj go zastosowac jak juz lezysz w łózku, przed samym snem i szybko staraj się usnąc wtedy może zdązysz zasnąc zanim zacznie szczypać. i uzywaj go bardzo oszczednie, tylko dotykaj kuleczką pachy, jak walniesz porzadną porcje to zadrapiesz sie na śmierc Nigdy go nie stosuj na świezo wydepilowana pache, bo bedzie bardzo paliło, nastepnego dnia umyj pachy i zastosuj jak najdelikatniejszy dezodorant, ja polecam nivea pearl lub jakis dove sensitive. Aha i nie uzywaj etiaksilu znów nastepnego dnia, bo bedzie bardzo paliło, poczekaj kilka dni do nastepnego uzycia. Jakby jednak cie palilo to mozesz np. spróbowac jakichs kombinacji np. stosowac na 10 minut codziennie albo jakos tak, ja próbowałam. Generalnie etiaksil mi pomagał, problem znikał do zera, ale stwierdziłam ze tak sie meczyc nie chcę, tymbardziej ze nastepnego dnia skora swedzi i po prostu uzywam adidasa w kulce i on w miare trzyma w ryzach pocenie i kupuję ciuchy pod kontem tego zeby nie dolegały do pachy, jak poszukasz to naprawde można dostac fajne ciuchy w których nie widac pocenia. Wyprobuj ten etiaksil niebieski może w ogóle nie bedzie cie piekło i będzie super efekt?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 10:29   #1662
loveletters
Raczkowanie

Gdy moj chlopak mial problem z potliwością (obfity, słony pot), lekarz zlecil mu badanie bodajże odczynu potu, nie jestem pewna, by wykluczyc podejrzenie mukowiscydozy... Ale jesli chcialabys wyleczyc potliwość, a nie ją zamaskować, trzeba bedzie niestety odwiedzic dermatologa lub lekarza rodzinnego.

Vichy mialo kiedys taki kremik, ktorego nalezy uzywać w zależności od dnia tygodnia, w scisle okreslone dni. Uzywalam go dosc dawno temu, ale pamiętam, ze sie sprawdzal. Mozesz się porozglądac czy jeszcze jest dostępny
Aby nie zapychac skóry pod pachami i zeby nie tworzyly się grudki po depilacji, polecam kryształek Wystarczy na milion lat, a jego konsystencja jest bardzo higieniczna

W ostateczności, mozesz wybrac bezzapachowy dezodorant dla męzczyzn (wiem, to strasznie brzmi), ale zawieraja one duzo więcej talku i (niestety) alkoholu.

edit.

Oczywiście, jesli chodzi o mukowiscydozę, to potliwośc nie byla jedynym podejżanym objawem, ale własnie od tego nie zaczelo. Jesli Cie przestraszylam, to przepraszam.
Dziękuję!
Zapraszam do poczytania moich recenzji na KWC!

Edytowane przez loveletters
Czas edycji: 2010-10-16 o 10:35
loveletters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 22:32   #1663
Byzia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez loveletters Pokaż wiadomość
Aby nie zapychac skóry pod pachami i zeby nie tworzyly się grudki po depilacji, polecam kryształek Wystarczy na milion lat, a jego konsystencja jest bardzo higieniczna
Kryształek? Tzn?
Byzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 22:59   #1664
hashii
Raczkowanie

u mnie to jest akurat genetyczne, bo mama ma taki problem ale z wiekiem jej to minęło.. ja pociłam się strasznie.. miałam mokro pod pachami czasem aż do pasa ;/ dyskomfort niesamowity ;/ najgorzej było w szkole, w zimie to czułam jak mi krople potu spływają po ciele.. w końcu poszłam do lekarza pierwszego kontaktu... poradziła mi etiaxil.. i mówiła, że jak nie pomoże to można zrobić operacje wycięcia gruczołów.. wyszłam od niej z bekiem i od razu kupiłam ten etiaxil czerwony, do skóry normalnej.. był drogi około 50 zł, teraz kupiłam za ok. 30 zł.. pomógł mi ale 1 raz był najgorszy, tak mnie piekło i swędziało ;/ ale dałam radę.. Jeden starcza na bardzo długo, ja smaruje teraz raz na 2 tygodnie, i naprawdę mi pomógł, nie pocę się tak okropnie, i nie muszę się martwić, że mam jakieś mokre plamy ;> naprawdę warto w niego zainwestować. Słyszałam, że etiaxil niebieski do skóry wrażliwej jest słaby i nic nie daje..
hashii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 08:08   #1665
loveletters
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Byzia Pokaż wiadomość
Kryształek? Tzn?
dezodorant z naturalnego kryształu aunu/ałunu

w aptece i na aukcjach ok 33 - 38 zł

Dziękuję!
Zapraszam do poczytania moich recenzji na KWC!
loveletters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 00:16   #1666
Trinette
Zakręcony Chochlik

Dot.: nadmierne pocenie się ...

Dziewczyny po jakim czasie zniklo Wam uczulenie? Przez Antidral pod pachami mam plamy brazowo-czerwone. Staram sie ich pozbyc.
Musze cos stosowac bo poce sie strasznie i brzydko pachne. Straszny dyskomfort mam. Chce sie pozbyc tych plam i znow normalnie funkcjonowac.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 16:05   #1667
anna kowalczyk 1985
Przyczajenie

Witam,

jestem nowa na tym forum więc wszystkich pozdrawiam.

Szukam jakiegoś dobrego preparatu na nadmierne pocenie. Chodzi mi głównie o pachy ale też stopy i dłonie.
Używałam wcześniej Etiaxil'u na pachy ale mimo, że na początku pomagał to mam wrażenie, że teraz tylko szkodzi;/

Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś dobry produkt? Nie chcę żadnych tabletek tylko chodzi mi właśnie o antyperspirant. Cena nie gra roli.

Na allegro znalazłam produkt który nazywa się Everdry. Znalazłam nawet kilka dobrych opinii ale nie za wiele. Sklep który to sprzedaję gwarantuję zwrot kasy jeśli preparat nie zadziała więc chyba się skuszę. Czy ktoś miał styczność z tym antyperspirantem?
Chciałam wkleić link do aukcji ale jest to chyba zabronione;/
Pozdrawiam
Ania
anna kowalczyk 1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 17:22   #1668
Alciaaa
Rozeznanie

To może spróbuj teraz Antidral. Jest tańszy od Etiaxilu. Jest też Driclor, ale jego nie próbowałam. Nadal szukam czegoś na dłonie, ale właśnie takiego aptecznego. W domu jest z nimi ok, ale jak byłam u koleżanki ok. 5 godzin to przez cały ten czas dłonie były mokre
Pytanie do tych co używały Dricloru na dłonie: nie wysuszało wam skóry dłoni? Po Antidralu miałam chyba uczulenie (drapało mnie pod skórą).

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 20:28   #1669
Izaaaa1213
Przyczajenie

Dot.: Czy używał ktoś z Was Perspi-block ?

też mam taki problem .nic mi nie pomaga próbowałam prawie wszystkiego . co jeszcze moge zrobić . ? to jest straszne
Izaaaa1213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 16:36   #1670
gosh85
Raczkowanie

Ja mam pytanie do tych co nie pomagają im żadne środki na pocenie. Czy macie ciągle zimne, czerwone ręce oraz czy np. podczas stresujących sytuacji trzęsą się ręce.
gosh85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 22:47   #1671
basia94
Przyczajenie

jejku ja mam coś takiego jak little brown od 3 kl gim. tylko że moja sytuacja w domu jest normalna a jakby tego było mało to od 1 kl technikum wystąpił kolejny problem taki jak u allesi i tak samo poczuję dopiero np. gdy koło mnie ktoś przebiegnie i od pewnego czasu stosuje etiaxil ale kłopot z potem zaczyna powoli powracać a tego kłopotu z brzydkim zapachem nie mogę zwalczyć i nie mam pojęcia jak to zwalczyć dodam że dbam o higienę
basia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 12:19   #1672
IndygoViolet
Raczkowanie

Witam Was

Ja również miałam problem z nadmiernym poceniem, wręcz lało się ze mnie ciurkiem.Ubranie po chwili od założenia było całe mokre tak że niezbędnym było przebieranie się kilkanaście razy dziennie!
Znalazłam przyczynę.Nadwrażliwość na metale.Nieważne czy to złoto, srebro, tytan, platyna, miedź, nikiel itp.Mam całkowitą nietolerancję organizmu na wszystkie możliwe metale a tak się składało, że nosiłam koronkę na zębie która zawierała w sobie metal - złoto.Nikt mi nie wierzył, chodziłam do wielu lekarzy i stomatologów, wręcz wpierali mi że to nie od tego bo dziąsło niby jest nietknięte, nic się nie dzieje, wszystko jest pięknie.
W końcu zdecydowałam się ją usunąć i to była dobra decyzja! Od tego czasu pocenie całkowicie ustało! Jestem sucha! Nawet kiedy bardzo się stresuję nic ze mnie nie cieknie!
Ludzie, poszukajcie swojej przyczyny pocenia.To nie może być ot tak bez powodu.Każdy ma jakąś nadwrażliwość.A takie lanie się potu nie może być oznaką zdrowia.To jest znak, że coś złego dzieje się w organizmie.Czasem uszkodzenia neurologiczne powodują nadmierne pocenie się dłoni (też to mam).Na to nie ma już rady by samo znikło, są różne preparaty.Lecz jeśli ktoś się wcześniej nie pocił i nagle zaczeło się z niego lać, musi poszukać przyczyny tego i ją usunąć.
Pocenie dłoni mam od urodzenia jest to związane z pewnym uszkodzeniem neurologicznym (obrzęk mózgu przy narodzinach, utknięcie głowy i pęknięcie czaszki -krwotok wewnątrzczaszkowy, mam wszystkie odmiany nerwic, fobie, lęki itp.więc całkowicie zdrowa nie jestem,odczuwam silny stres, mój poziom stresu jest kilkakrotnie wyższy niż u zdrowych ludzi).Ale z tym laniem potu z całego ciała zaczelo się nagle po załozeniu koronki podbudowanej na metalu (zloto).
Może mój przypadek komuś pomoże.
IndygoViolet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 13:43   #1673
basia94
Przyczajenie

nie mam pojęcia co zrobić spróbuję czegoś innego ale najbardziej mnie wkurza jak ludzie w szkole myślą i mówią że się nie myję albo że niczego nie używam ( chodzi o dezodoranty i antyperspiranty ) mnie już to zaczyna dobijać i ten stres okropne... czasem mam ochotę im przywalić albo się rozpłakać a ty indygo violet pociłaś się wtedy też w domu i w nocy ( tak non stop ) bo ja tylko jak gdzieś wychodzę ;(
Stary 2010-11-27, 21:19   #1674
IndygoViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basia94 Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia co zrobić spróbuję czegoś innego ale najbardziej mnie wkurza jak ludzie w szkole myślą i mówią że się nie myję albo że niczego nie używam ( chodzi o dezodoranty i antyperspiranty ) mnie już to zaczyna dobijać i ten stres okropne... czasem mam ochotę im przywalić albo się rozpłakać a ty indygo violet pociłaś się wtedy też w domu i w nocy ( tak non stop ) bo ja tylko jak gdzieś wychodzę ;(

Tak, pociłam się cały czas.Najbardziej jak miałam gdzieś wyjść, wtedy to normalnie ciurkiem ze mnie lało a na co dzień bardzo mocno się pociłam, budziłam się cała mokra, chodziłam cała mokra, nie nadążałam ze zmianą ubrań.To było coś strasznego i trwało aż 5 lat bez przerwy.Teraz pocą mi się tylko dłonie a reszta sucha
IndygoViolet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 22:06   #1675
Alciaaa
Rozeznanie

Jak piłam szałwię i pokrzywę to zauważyłam, że dłonie są trochę suchsze, więc może do tego powrócę... Jak skończy mi się antidral, to kupię driclor, może on pomoże na dłonie w 100%, albo chociaż w 50%.

Edytowane przez Alciaaa
Czas edycji: 2011-01-25 o 19:35
Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-28, 15:02   #1676
basia94
Przyczajenie

ja zamierzam kupić rillo lub driclor tylko nie wiem który byłby lepszy i czy pomogą mi bardziej niż etiaxil a może ktoś użył rillo ??????

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

mam jeszcze jedno pytanko jakich antyperspirantów ,dezodorantów używacie na co dzień oprócz antidrala ,etiaxila itp. ja używam lady speed stick ale się kończy zamierzam poszukać jeszcze coś innego macie może takie dobre , wypróbowane ( ładny zapach trzyma się przez wszystkie lekcje ,albo chociaż połowę) bo jak pisałam wcześniej mam też problem z zapachem ( REXONA odpada mój organizm jej nie toleruje )

Edytowane przez basia94
Czas edycji: 2010-11-28 o 14:14
Stary 2010-11-28, 19:41   #1677
basia94
Przyczajenie

powstało to podczas stosowania etiaxilu
dokładnie powiedziawszy to nie jest taki zapach potu ale jest nieprzyjemny
czy wy podczas stosowania tego środku też tak miałyście ????????
Stary 2010-12-04, 14:06   #1678
aska5523
Przyczajenie

nadmierna potliwosc

Czesc wszystkim!
Mam 15 lat i problem z poceniem sie pod pachami . Stosowalam antidral ale nie dzialal , obecnie biore Perspi BLock ale on rownie nie przynosi pozadanych efektow. Czy ktos z was ma ten sam problem i nic mu nie pomaga?? A moze znacie cos skuteczniejszego?? Prosze wszystkich o pomoc . Bede wdzieczna jesli podacie mi cale mnostwo skutecznych sposobow . Bo juz po prostu nie wiem co mam zrobic .
aska5523 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 14:12   #1679
daisy
Raczkowanie

Dot.: nadmierna potliwosc

Ja w lato w mega upały kupowałam tabletki PerspiBlock. Dla mnie były skuteczne (pociłam się mniej) + antyperspirant Lady speed stick. Powodzonka!
daisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 15:58   #1680
gosh85
Raczkowanie

Dot.: nadmierna potliwosc

Proponuje przejrzeć wątek -- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49803
gosh85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości