|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
podziwiam i padam do stóp! musisz być twarda psychicznie
|
|
#1562 |
|
BAN stały
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
najpierw przeżyłam piekło, załamała mnie cesarka- niespodziana
i brak mleka. Teraz, jestem niczym RoboCop ;D hehe zakochałam się w macierzyństwie, co zrobić...Ale miło było wyskoczyć na 2 h zakupy kupowałam prezent dla babci i małego i takie wyjścia lubię (kupiłam też cos dla siebie jakby co
|
|
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie w zupełności wystarczają zjazdy, kiedy to nie widze Małego min 6 godzin
Znajomi na szczęście wpadaja do mnie, więc życie towarzyskie tak do konca nie upadło a zakupy hmmm jak to dobrze, że mamy allegro. Chociaż skoro zapowiadaja zimę tysiąclecia, trzebaby zimowe ciepłe trzewiczki zakupić na mieście Nika- dzięki, spróbuję zatem z avent 2 Ja tez po uszy zakochana w macierzyństwie, w synku.. Tylko nastepnym razem poproszę o morfine po cc Ray- gratulacje!! ale fajna datę urodzin ma Twoja córeczka Czita- mojemu na czkawkę pomaga pierś tyle, że aby zadziałało musi dziecko mocno pociagnąc. A że mój sie wręcz rzuca na mnie, po kilku sekundach czkawa przechodzi
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. p dwóch tygodniach po szwach nie było śladu, polecam dużo polewać wodą pod prysznicem 3. banany |
|
|
|
|
#1565 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo z butli szybciej leci, więc to nie zajmuje więcej czasu, wręcz przeciwnie.Cytat:
Cytat:
![]() Kupowałaś te gatki na allegro? Polecisz? ![]() A ja mam zamiar zabrać się za prasowanie
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
Ray, fajnie ze jestes. mam nadzieje, ze mimo tego co pisalas na poczekalni, bedziesz do nas wpadac. Ja przestalam sie udzielac na poczekalni, bo w ogole sie malo udzielam, a wiekszosc dziewczyn przestala sie udzielac w ogole. Nie miej wiec nam tego za złe. Ty juz masz drugie dziecko, wiec pewnie jestes troche obyta ze sytuacja, ja mialam ciezki porod a pozniej przezylam swego rodzaju szok poprodowy... mam nadzieje, ze moge liczyc w imieniu swoim i kolezanek na swego rodzaju wyrozumialosc z Twojej strony. Szkoda by bylo gdygby Cie tu zabralo. Ja lubie Twoje zdrowe podejscie do dzieci i zycia w ogole.
Super date urodzin ma Twoja druga córuś! Powiedz lepiej jak tam starsza przyjeła Maluszka? Podoba sie jej, czy wrecz przeciwnie? Odnosnie Twoich pytan Ad1. plamie do dzis ( w poniedziałek bedzie m-c), z tym ze ja mialam cesarke Ad2. Niestety mnie to nie dotyczy Ad3. Jem raczej owoce przetworzone, surowe jadlam poki co jablka i banany.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-16 o 16:56 |
|
|
|
#1567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Szwy zewnętrzne już mi się rozpuściły, wewnętrzne jeszcze mam. 3. Jabłka ![]() Było tak strasznie zimno, że nie myślałam o uśmiechaniu I dopiero teraz jak patrzę na siebie na zdjęciach to widzę jaka jestem blada, zmęczona i jakie mam podkowy pod oczami...Była taka stara zagadka dla dzieci "co to jest - nie je, nie pije, a chodzi i żyje" (odpowiedź zegar) - ja wynalazłam nową puentę, to jest młoda karmiąca piersią matka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/majtki-wyszczuplaj...229767170.html Te są bardzo fajne - wygodne, dają ładny efekt i mają super cenę ![]() Czy wam też jak karmicie to leci z tej drugiej, nieużywanej piersi? Raczej na szczęście
|
|
#1568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-dokarmianie-a z tą zagadką nie je , nie pije , itd.....to nas rozwaliłaś!!! a zdjątka macie bardzo ładne i nie jest tak źle u Ciebie z wyglądem co do pytań to -ja mam 20 dni od porodu a cały czas cosik tam leci na wkładkę,mało bo mało,ale jest -z owoców to jem jabłka i banany -mi też mleko leci z drugiej nieużywanej piersi aż musze zawsze podłozyc pieluche albo wkładke laktac. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- a wogóle to może głupio zapytam ale skad wiecie,że wam sie szwy rozpuściły??
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
mszu bede zagladac ale pewnie tez nie duzo bo przy dwojce roboty co nie miara....
Starsza corka super zareagowala juz pierwsza euforia minela i tak nie excytuje sie wszystkim ale nie robi scen zazdrosci przynajmniej teraz. Pomaga mi pieluszki nosi, kremik itp ![]() ogolnie musze powiedziec ze poki co jest ok jedynie troche mi przykro i sie pobeczalam wlasnie. siedze u mamy tu jeszcze tydzien lacznie bedzie 1,5 mc, wiem ze jej ciezko i pewnie ma nas juz dosc, ja tak to wyczuwam. nie lubie byc komus kula u nogi, ale sama dobrze wiedziala na co sie decyzuje, jak pierw mialam byc dwa tyg u niej mowila zebym zostala do porodu bo tu bedzie latwiej z opieka nad corka strasza itp itd. mowilam ze niby grozi mi przedwczesny porod ale rownie dobrze moge i do terminu chodzic i to dlugo bedzie... przekonywala mnie ze lepiej bedzie u niej, wiec zostalam. a teraz co i rusz jakis foch, dzis mi narzeka na mojego meza ze niby jest zlosliwy, i w ogole.. wedlug mnie przesadza, ja niczego takiego nie zauwazylam inaczej na pewno bym mu zwrocila uwage tlumaczylam jej ze po prostu moze juz dlugo jestesmy i jest przewrazliwiona zmeczona, bo co innego jak nas widuje raz na 3 tyg. przykro mi.... chetnie bym juz wrocila do domu ale musze w poniedzialek isc na badanie sluchu z mala i do urzedu. a do tego zla jestem bo mnie te szwy ciagna.... tak to czuje sie juz super.. tylko te szwy zachaczaja czy cos i podrazniaja, chodze gorzej niz w ciazy rozkrokiem.... dlatego ciekawa jestem kiedy to zniknie, chyba ze isc i poprosic by mi wyjeli. z tych owocow o winogrnoach nie pomyslalam hmm banany mi matka truje ze uczulaja... mnie juz tam denerwuje ta dieta czy cos ![]() zaczne chyba po malu normalnie jesc, w sensie raz na 3 dni cos nowego i bede sprawdzac reakcje. najbardziej boje sie tych kolek bo tak to jest super, mala pieknie je co 3 h cycocha i w nocy aby dwa razy
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-10-16 o 18:22 |
|
|
|
#1570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście tylko od czasu do czasu.Sądzę, że jest tak jak mówisz - i ty, i mama i twój mąż - jesteście już zmęczeni sobą na wzajem. Cytat:
Co do jedzenia to ja chyba rzeczywiście głodziłam moje dziecko bo jak ją zaczęłam dokarmiać dzisiaj to prawie nie płacze i śpi jak zabita, a przed chwilą ją pierwszy raz w życiu przewinęłam bez wrzasku... no i proszę - starczyło dziecku dać krople na brzuszek i trochę butelki...
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja w dniu dzisiejszym
![]() Troszkę zajęta dziś byłam i nawet nie miałam kiedy wpaść. W nocy synkowi odbiło i budził się dokładnie co 3h A i tak już się przebudza powoli na następnego cyca ![]() Klarissa, super, że wyjście Wam się udało, a pieluszka tył na przód - rewelacja ![]() martynka81, mały wygląda rewelacyjnie w tym rożku ![]() A czas z dzieciątkiem leci błyskawicznie, prawda? aaneczka1984, no rewelacyjne te Twoje maluszki I mają zupełnie inne włoski ![]() A męża po raz kolejny należałoby wytrzaskać po ...buzi ![]() Moje dziecię kup robi dużo. Przebieram go po każdym karmieniu (i zawsze jest kupa) i czasem też pomiędzy, jak słyszę, że narobił. martucha84, super, że wyjście udane, a koncert się podobał. Oby więcej takich wypadów ![]() Tifio, GRATULACJE !! ![]() Oj, to jak ma 5cm biedaczek, to faktycznie spory chłop ![]() To ile miał faktycznie cm? Zuziczka, Olek cudowny, a zdjęcie rodzinki rozbrajające ![]() czita18, Borysek też ma czkawkę, średnio co drugi dzień. Ale na początku nawet kilka razy dziennie. Kochane, w kwestii wprowadzania łatwego planu- Może źle zrozumiałam, ale jeśli dzieciaczki jedzą co godzinę, to odstępy między karmieniami trzeba wydłużać stopniowo. Czyli najpierw przetrzymywać dziecko pół godziny dłużej, czy nawet 15 minut, jeśli nie wytrzymacie dłużej ------------- Ray, banany nie uczulają (pomijając pojedyncze przypadki)! Jabłka i banany to dwa owoce które można jeść bez umiaru. A Twoja mama pewnie już zmęczona tym wszystkim i dlatego tak się zachowuje.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-16 o 18:39 |
|
|
|
#1572 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1573 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiem, co przeżywasz. Ja też byłam u mamy, choc bardzo tego nie chciałam i w nocy na syf w domu przenosiliśmy się z maleństwem. Efekt taki, że z mamą rozmawiamy normalnie, ale jej męża na oczy widzieć nie chcemy i drugi raz w życiu święta spędzimy bez rodziny, tylko w 3 - mam nadzieję, że już w naszym domku... Niestety, nie przetrzymaliśmy tego wspólnego zmęczenia, wciąż były jakieś fochy, mamie nagle przeszkadzał Jej ukochany zięć, że niby Ją poucza etc...a On tylko mówił, ile mieszanki się sypie, etc- czego sama nie wiedziała, ja byłam dumna, że Paweł się stara, wszystko sam robi i szuka wiadomośći... słów brak, szkoda tego... |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
ech na prawde szkoda slow... jakos przettzymam te 5-6 dni i wroce na swoje
ja dzis sama mala wykapalam
|
#1575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, potem do kuchni sprawdzić mleko... A i tak idzie to zdecydowanie szybciej niż karmienie piersią.Cytat:
Skoro się tylko rozglądał? Ja zawsze się kładę, czy Asia marudzi czy nie, nie płacze więc się kładę. Sama zasypia w końcu.Moja ślicznotka
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-16 o 20:59 |
||
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka twój mąż to ...
przepraszam ,ale musiałam to napisać. Jesteś piękną babką, super radzisz sobie ( sama ) z dwójka dzieci, a on nie potrafi docenić jakie skarby ma w domu. Powinien cię za to wszystko co robisz na rękach nosić. Bądź bardziej twarda kochana, nie daj się tak traktować, bo zasługujesz na dużo lepsze traktowanie Ycnan i ty narzekasz? ja najczęściej wstaję co 2 godziny pierwszy sen jest najdłuższy i trwa 4h potem już po 2, i jeśli tak jest to nawet jestem wyspana, gorzej jak się trafi jakaś awaria i "wypadnie" mi choćby jedna godzinka mniej to już łaże na rzęsach, więc nie narzekać mi tu ![]() ![]() Dziewczyny w biedronce jest promocja na Huggiesy, używa któraś? dobre są? bo nie wiem czy się skusić
|
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja córcia ślicznie wygląda. Kurcze jak tak patrzę jak ubieracie swoje dzieci to mi się wydaje, że ja moją za grubo ubieram bo ona zawsze ma 2 warstwy... z drugiej strony mnie np. czasem w domu jest zimno, mała często ma zimne rączki i stopy (ale kark ciepły) więc może macie cieplej w domach... Cytat:
To nie pierwszy raz kiedy z postów Ani można wyczytać, że jej mąż jest totalnym burakiem. No przepraszam ale jak inaczej nazwać faceta, który nie służył wsparciem żonie w ciąży, po jej porodzie zrobił imprezkę na której się uchlał zamiast pomagać w opiece nad 2-ką dzieci, zwłaszcza, że dziewczyna miała cesarkę a teraz jest tylko ciąg dalszy... nawet do sklepu mu się dupy nie chce ruszyć. Że już nie wspomnę o innych opisanych przez Anię sytuacjach. Mnie by się nie chciało być z kimś takim ani starać dla niego... i tak niczego nie docenia przecież. --------------------------- Dzisiaj założyłam małej pieluszkę DADA z Biedronki i jestem przykro rozczarowana. Pielucha w porównaniu do pampersów premium care, których do tej pory używaliśmy jest kilka razy twardsza, szersza w kroku, gorzej są zrobione te lepce, mała miała ją na sobie niecałe 2h i całe nogi ma obtarte co się w poprzednich pieluchach nie zdarzyło ani razu. Bardzo przykro się rozczarowałam.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-10-16 o 21:08 |
||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa jeśli chodzi o pieluszki to nawet lepiej jak jest szersza ( lepiej dla bioderek ) a u nas Mała miała otarcia od rzepów w pampersach 1 ( dlatego trak psioczyłam na pampersy
a jeśli chodzi o sztywność to ja przed użyciem miętoszę pieluchę i jest miękka
|
|
|
|
#1579 | |||
|
Zadomowienie
|
Szczęśliwa, Klarissa, gabisun, martynka81, Pomidorka, Martynka dziękuje za komplementy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jestem WYKOŃCZONA... Miałam zjazd, tęskniłam za MArtynką...... Dobrze że to już za mną.
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez sobie chwalę Pampersy a Ty Klarissko jakie mleczko sypiesz córeczce?? Robię wywiad bo chyba jednak to Nan jest zbyt ciężkie i Fifek ma potem trudności z wykupkaniem się...chyba też się skuszę na podgrzewacz ![]() Zgadzam się, mąz Aneczki to zafajdany egoista i buc Totalnie na nią nie zasługuje. Gdyby taki trafił na mnie to już dawno bym go pogoniła. Ray ja też kąpię sama Małego, no problem ![]() bordowa- prześlicznotka
|
|
#1581 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wstawanie co chwilę, żeby smoka wkładać A za każdym razem kładłam się z nadzieją, że mały przyśnie ![]() Asia jest rewelacyjna A uśmiech ma zabójczy Cytat:
![]() A o Huggisach dużo naszych mamuś pisało, że przesiąkają. Chyba tylko jedna czy dwie były/są zadowolone. Cytat:
Normalnie Borysina moja, kochana, puszcza bączki jak się budzi I to istny koncert daje Wczoraj do niego podchodzę (musiałam obudzić na kąpanie) i wyglądało to mniej więcej tak:-Borysku, budzimy się. Pobudka kochany. Pryt - Hehe. No, synciu wstajesz? Prrryt - Widzę, że tak...Prrryt, prrryyyt, prrryyyttt... - Hehe. Skonczyłeś już synku? PRRRYYYTTT |
|||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
martucha i klarissa zazdrosze wam,ze mówia wam komplementy ze dobrze wygladacie ,a ja nadal słysze o utyłaś i nadal nie chudniesz ale jakbym sie przejmowała to bym depreche miała już dawno fakt brzuch wisi 8kg jeszcze z nadmiaru zostało,ale damy rade zrzuci sieklarissa i bordowa a to długo nie zajmuje myślałam,że dłużej,ale mi by się nie chciało wedrować do kuchni,fakt syncio mój też pare nocek jadł+przewijanie zajmowało godzine,a teraz zajmuje nam to góra 20min zajada 10,15min i przewiniecie i spanko ycnan mój wczesniej też przesypiał 4-5h teraz nie da rady 3h jak w zegarku ,w dzien czesciej co 2,5 ale i 3 sie zdarzaja a jak tam krochmal pomaga?? co do pieluszek z dady no niestety twardsze sa na poczatku przeciekały,moze cos zle robilam,bo teraz jak zakładam to już jest ok i dzieciaczki wszystkie cudowne
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
dra, wydaje mi się, że krostki trochę zjaśniały, więc nadal go będziemy w krochmalu kąpać
Spadowywuje, bo się mój buraczek obudził na cycka ![]() Dobrej nocki wszystkim |
|
|
|
#1584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bp w sumie żelazo powoduje zaparcia z tego co kojarzę... Cytat:
Cytat:
|
|
#1585 |
|
BAN stały
|
bordowa Asiulek przepiękny
![]() ycnan
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie troche martwie z tym kroczem...
nie wiem moze przewrazliwiona jestem... od soboty nie leci zupelnie nic, nic a nic, a w nocy spie bez bielizny zeby krocze odpoczelo i mialo dostep powietrza i jak wstaje siusiu to czuje taki specyficzny smrodek tych odchodow (wiecie o co mi chodzi) ale skoro nic nie leci to raczej nie powinnam nic chyba czuc.... co prawda nie mam jakis boli brzucha czy goraczki... ale juz sama nie wiem, w poniedzialek musze isc z mala na basanie sluchu do szpitala bo przy wypisie cos badanie nie chcialo wyjsc to zapytam tam pielegniarke o to moze ktos mnie tam obejrzy, a jak nie to pojade do gina gdzies prywatnie bo z tym szpitalem to roznie bywa...
|
#1587 |
|
BAN stały
|
Mi też już nie leci ( w końcu) ale zapaszek czuję blech... Ja co prawda po cc, ale długo mnie męczyły odchody... Jak będziesz w szpitalu, to poproś- niech Cię obejrzą, szkoda kasy na prywatną wizytę, lepiej coś Dziewuchom kup
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
nikap czyli moze to tak ma byc ten zapaszek.....?
mi szybko minelo bo tydzien jedynie minal.... ale z pierwsza corka pamietam ze tez razej bylo szybko bo po tyg jak pojechalam zdjac szwy to juz chyba raczej bez niczego tak mi sie wydaje... pewnie ze szkoda mi kasy na prywatna wizyte ale z tym szpitalem tu to cyrki sa, juz kiedys pisalam na poczekalni jak pojechalam sprawdzic co sie dzieje bo mnie w dole brzucha ostro kulo.... od razu mnie chcieli zostawic w szpitalu bez badania niczego bo "takie maja procedury" wiec jak mam lezec 3 dni tylko dlatego by ktos mnie raczyl obejrzec i stwierdzic ze jest ok to ja dziekuje... juz wole isc zaplacic niz 3 dni tam koczowac i znow zostawiac starsza corke.... moze ktos bedzie tam dobry i jednak zerknie troche jedynie te spojenie lonowe boli jak sie podnosze z lozka... ale to raczej nie ma zwiazku z macica.
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-10-17 o 02:32 |
|
|
|
#1589 |
|
BAN stały
|
Może trafisz na kogos o dobrym serduchu i tylko zerknie
Ja ucieklam ze szpitala bez zdjecia szwów byle do chaty i potem położna co do nas przyszła wyjęła![]() Ale ja mam nadzieję, że ten zapaszek w końcu minie bo jak nie, to padnę... W sumie nie karmię cycem i okresu jeszcze nie miałam, czyż to nie dziwne?A czemu Ty nie śpisz, he? Ja uciekam, b obudzę chłopaków tzn Pawły dwa, słodkich snów
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
nikap ja akurat wchodze na net jak mala karmie
hehehekarmie ja na lezaco i mi sie nudzi a ze mam notebooka wiec malutki stawiam sobie za nia i moge pisac jedna reka ![]() widze ze juz nosicie majtki sciagajace... ja poczekam z mc az sie dobrze macica tam pouklada... poki co smaruje sie nadal oliwka rossmana i czekam na zel poporodowy musteli.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

i brak mleka. Teraz, jestem niczym RoboCop ;D hehe zakochałam się w macierzyństwie, co zrobić...Ale miło było wyskoczyć na 2 h zakupy
kupowałam prezent dla babci i małego i takie wyjścia lubię

Znajomi na szczęście wpadaja do mnie, więc życie towarzyskie tak do konca nie upadło
Tylko nastepnym razem poproszę o morfine po cc
ale fajna datę urodzin ma Twoja córeczka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Fajna rodzinka

A i tak już się przebudza powoli na następnego cyca 

przepraszam ,ale musiałam to napisać. Jesteś piękną babką, super radzisz sobie ( sama ) z dwójka dzieci, a on nie potrafi docenić jakie skarby ma w domu. Powinien cię za to wszystko co robisz na rękach nosić. Bądź bardziej twarda kochana, nie daj się tak traktować, bo zasługujesz na dużo lepsze traktowanie