Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 07:48   #2491
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Hej,
my z Tymkiem zaczynamy dzis 34tc brzmi powaznie...

nie było mnie na wizazu od niedzieli bo strasznie sie rozchorowałam...wirusowe, od tz sie zaraziłam, najgorszy to ból głowy i światłowstret i bol oczu musialam siedziec po ciemku, a o siedzeniu przed laptopem czy tv lub przeczytaniem ksiazki to nie było mowy do tego gardlo, katar, bol glowy jakby zatoki-jeszcze troche trzyma, musiałam brac apap
nameczyłam sie strasznie, ale juz mam nadzieje ze lepiej.

Zastanawiałam sie ktora przez ten czas urodzi i stawialam na Ishke albo Irsin, z tego co nadrobiłam to wiem ze Ishka ma juz Juniora i serdeczne gratulacje dla Ishki!!!

co u reszty to jeszcze nie zdazyłam, wiem ze De jest w domku-to fajnie-oszczedzaj sie proszę i niech tesciowa robi Twoje pranie itp trudno, Ty musisz sie trzymać

Ide nadrabiac, ale po łebkach bo nie dam rady kilkudziesieciu stron.......
biedactwo mam nadzieję że już lepiej się czujesz jak tam z tżta pracką ?
a i gratki my zaczęliśmy 36 tc

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
Priety - dzięki wielkie, spróbuję
Anecka - dokładnie o ten pierwszy kocyk mi chodziło

Na obiad miałam makaron ze zmiksowanymi truskawkami i jogurtem + właśnie studzę 1 w życiu szarlotkę Taka dumna z siebie jestem, bo spróbowałam 1 gorący kawałek i smakuje super... nie szkodzi, że całą kuchnię, piec, zlew, malakser i mikser myłam potem godzinę A teraz spadam do pracy.. jeszcze tyko 20x muszę się tam pofatygować. sialalala

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
pierwszy dzień leżenia a ja już szaleje

ja ja dam radę jeszcze dwa miesiące

Ishka 3majcie się dzielnie nooo !

nie nadrobiłam was, bo kurczę ! wczoraj jak z tżtem pojechaliśmy po meble o 12 to wróciliśmy o 22 ! Padłam na pyszczek :/ dzień pełen wrażeń. Obeszliśmy wszystkie meblowe, nic mnie nie zachwyciło, jeszcze bolał mnie brzusio jak na okres!! no i na sam koniec poszliśmy do IKEA. Tam mi się spodobała meblościanka, no to bierzemy, (jak się zastanawiałam którą dokładnie wybrać Pani podeszła do mnie i się zapytała czy chce wypełnić ankietę o pościelach, i tym właśnie sposobem dostałam bon na 60 zł do wydania w ikea ) stwierdziliśmy że weźmiemy na raty, bo będzie nam łatwiej, więc w ikea trzeba iść, zebrać wszystko, potem iść do punktu gdzie przyznają kredyt na określoną kwotę, wypełniać wnioski itd. No i co ? I wniosek tżta został odrzucony bo nie ma historii kredytowej , chociaż w BIKu jest czysty, ma umowę na czas nieokreślony to dupa ! tak się zdenerwowałam, godzina prawie 18, pojechaliśmy po tżta mamę, ona nam wzięła no na całe szczęście jej przyznali, ona tam już spłaca jakieś kredyty, potem były problemy przy kasie, potem z zapakowaniem wszystkiego do samochodu. No ale suma sumarum wracamy i co ? W połowie drogi zabrakło nam benzyny dzień masakra ! Ale mam w końcu upragnione mebelki tż od rana wziął się za skręcanie

Irsin śliczny brzuś ! naprawde zgrabiutka jesteś
Lisek jaki mały ja mam z 2 razy większy niż Ty

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 07:49   #2492
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Pelnia, to nie ja pisałam o tej czekoladzie zaraz po porodzie Ja będę szczególnie uważać na to co jem po porodzie, głównie ze względu na siebie - nie wiem, jak po cesarce uda mi się wypróżnić Więc chociaż postaram się unikać produktów działających zapierająco

Niebieskaa, ,mnie Rodzice przywieźli wczoraj torbę, więc też pewnie pod koniec tego tygodnia się spakuję. Muszę tylko, po rozmowie z ginem, zadzwonić do szpitala, na który w końcu się zdecyduję i zapytać, co do nich trzeba wziąć...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-17 o 07:50
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 08:01   #2493
lisek15
Zakorzenienie

DZień dobry dziewczynki !!

Wstałam dopiero co A spałam dzisiaj jak zabita Jak nie ma ze mną tż to Olek spi tak spokojnie, a jak tż tuli sie do mnie to dziwnym trafem w stępuje w niego diabełek

_paulinka a mi się wydaje taki wielki I tak już zaczyna mi przeszkadzać. Jeszcze dzisiaj stopy mam jak balony
Gratuluję rozpoczętego 36 tc
Widze,że miałaś wczoraj dzień pełen atrakcji

Kretencja ja miałam już spakować się po powrocie ze szpitala i nadal tego nie zrobiłam dzisiaj juz to uczynię Jakoś tak ciężko mi wpakować to wszystko razem

Niebieskaa ja na szczęście jeszcze mieszczę się w spodnie. Chyba bym zwariowała jakbym musiała na sam koniec kupić specjalnie spodnie ciążowe.Mam nadzieję,że wytrzymam

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 08:05   #2494
kretencja
Zakorzenienie

Ja podejrzewam, że się do tej torby nie zmieszczę No ale spróbujemy

A ja wczoraj pierwszy raz miałam większą wpadkę z siarą. Do tej pory były to mikroskopijne kropeczki na staniku od czasu do czasu. Wczoraj przy koledze, który przyjechał zanocować zdjęłam sweter, patrzę, a ja mam plamę o średnicy 1 cm na t-shircie, przesiąkniętą aż od stanika Cóż, poród coraz bliżej

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-17, 08:10   #2495
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Ja wczoraj też miałam dosyć zajęty dzień.
Rodzice obchodzili 30. rocznicę ślubu, więc małe przyjęcie się odbyło.
Ale usłyszałam komplementów, że "ślicznie wyglądam" i od starszych cioć (bardzo zdziwionych) "wcale nie jesteś gruba?!". No trochę się dowartościowałam, bo mój mąż coś ostatnio skąpi mi komplementów.

Dziś całkowicie leniuchowa niedziela. Ciekawe czy pojedziemy oglądać wózek...

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
mam pytanie dziewczyny - co z wizytami w szpitalu po porodzie? nastawiacie się na pochody pierwszomajowe czy wolicie kameralnie? ja mojemu powiedziałam ze poza nim i moją mamą nie chce nikogo widzieć - szkoda mi moich sióstr bo one bardziej przeżywają moją ciąże niż ja ale nie chce żeby tżtowi było smutno gdy pozwolę żeby moje siostry przyszły a jego matka nie. zresztą po cc na pewno będę się czuła "rewelacyjnie" więc jedyne czego mi trzeba to wycieczki odwiedzających. a jak Wy na to patrzycie?
W szpitalu, w którym będę prawdopodobnie rodzić nie ma na szczęście możliwości przyjmowania "pielgrzymek". Po porodzie koło siebie oczekuję obecności męża. Myślę, że będę tolerowała rodziców i teściową (mieszka przy szpitalu, więc JUŻ się zapowiedziała ). Chociaż jednak obawiam się, że baby blues będzie w moim wydaniu wyglądał tak, że będę cały czas beczeć - już to widzę, a wtedy wszyscy na raz przyjdą pomóc.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Pisałam do Ishki i oto co mi odpisała:

SMS od Ishki:

Cześć wizażanki my dziś wyszliśmy ze szpitala Mały ma się dobrze. Nie dowierzamy z mężem że to już po wszystkim ze mną trochę gorzej bo dochodzę do siebie po cesarce a do tego zapalenie piersi, ból pleców w miejscu gdzie mnie znieczulali... ale taki ból co kroku nie umiem zrobić. A poza tym baby blues... ach te hormony... No nic na forum postaram się wejść niebawem. Pozdrawiam Was wszystkie Jestem ciekawa która następna do rozpakowania

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

No Irsin imponujący klask i:
Czekamy na dokłądne relacje i na więcej zdjęć!
Oj ten baby blues - czasami mam wrażenie, że bardziej mnie przeraża niż sam poród.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:00   #2496
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Pisałam do Ishki i oto co mi odpisała:

SMS od Ishki:

Cześć wizażanki my dziś wyszliśmy ze szpitala Mały ma się dobrze. Nie dowierzamy z mężem że to już po wszystkim ze mną trochę gorzej bo dochodzę do siebie po cesarce a do tego zapalenie piersi, ból pleców w miejscu gdzie mnie znieczulali... ale taki ból co kroku nie umiem zrobić. A poza tym baby blues... ach te hormony... No nic na forum postaram się wejść niebawem. Pozdrawiam Was wszystkie Jestem ciekawa która następna do rozpakowania

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

No Irsin imponujący klask i:
Dobrze, ze juz w domciu, Odpoczywaj kiedy masz czas, nie przemeczaj sie i ucałuj Juniora

Dziewczyny brzuszki zgrabne

pełnia, no bardzo mi chodzilo o to czy w ogole sode mozna pic, bo ona jednak mocno gazowana, a ja gazowanego w sumie nie lubie ale jak musze zmienic smak to nawet bąbelki mnie nie wstrzymują
a co do lidla, to do mnie gazetki nie przychodzą

Jej znow nie spie od 4, w nocy budzilam sie równiutko co 2h na siku.. Mała zamiast spac to sie wiercila, no a teraz spi

Mnie dzis sprzatanie czeka i ogarniecie pokoju bo znow jakis syf jest Dobrze, ze pogoda ladna

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:02   #2497
bela14
Rozeznanie

A ja jestem przerażona ginka podejrzewa u mnie
cholestaze ciążową.jutro jade na babania tak okropnie sie boje.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 09:14   #2498
EdziaO
Zakorzenienie

CZeść Dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę. Wczoraj byłam u gina i szyjka krótkaAle zamknięta. W środę mam wyczekane USG u super doktorka, u którego miałam połówkowe i na pewno obejrzy młodego z każdej strony. A w czwartek okulistę więc proszę o kciuki.
Wczoraj miałam jakiś atak hormonów. Czułam się wściekła w środku, jakaś rozdygotana i do tego płakać mi się chciało i krzyczeć. Wypiłam końską melisę(trzy torebki na raz) i usnęłam bo miałam siebie dość. TŻ schodził mi z drogi jak mógł. Ciasto mi do tego nie wyszło i ogólnie mogłam zabić
Dziś póki co trochę lepiej.
Wczoraj byliśmy oglądać mebelki w black red white i rany jakie ceny wypoczynków. Takie co nam się podobały-proste, kanciaste, ale wygodne około 10 tyćbez sznas. chyba pomyślimy o robieniu na zamówienie według wzoru bo miałam nadzieję wydać na to max 4tyśA myślałam że ikea ma drogo.
Za to znaleźliśmy fajny i tani stół z krzesłami i fajne i tanie oświetlenie.

Mam pytanie bo może któraś wie-mamy ładne fotki z UK, USA i Krety. Ile by kosztowało obrobienie ich, powiększenie do rozmiarów dużego obrazu i oprawienie w antyramę? macie jakś orientacje?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
spokojnie moja koleżanka z cholestazą urodziła zdrowego synkależała kilka dni z tą cholestazą i coś tam jej podawali chyba w kroplówce. Dobrze, że nad Tobą czuwają.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-10-17 o 09:21
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:27   #2499
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Bede 3mac kciuki za jutro! Niech to tylko beda podejrzenia.

Edzia, meble w BRW sa strasznie drogie. Wlasnie w tym sklepie byly tez meble ktore kupilismy przez neta i zaoszczedzilismy 1000zl okolo na nich. Niestety ale w BRW placi sie za nazwę sklepu chyba

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-17, 09:33   #2500
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Bede 3mac kciuki za jutro! Niech to tylko beda podejrzenia.

Edzia, meble w BRW sa strasznie drogie. Wlasnie w tym sklepie byly tez meble ktore kupilismy przez neta i zaoszczedzilismy 1000zl okolo na nich. Niestety ale w BRW placi sie za nazwę sklepu chyba
faktycznie musimy się rozejrzeć, bo wczoraj dostałam lekkiej zapaści-zwykła materiałowa kanapa rogowa za 9tyśehhh kogo na to stać?

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:40   #2501
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
ojoj a cio to takiego ? nie zamartwiaj się

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 09:41   #2502
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
CZeść Dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę. Wczoraj byłam u gina i szyjka krótkaAle zamknięta. W środę mam wyczekane USG u super doktorka, u którego miałam połówkowe i na pewno obejrzy młodego z każdej strony. A w czwartek okulistę więc proszę o kciuki.
Wczoraj miałam jakiś atak hormonów. Czułam się wściekła w środku, jakaś rozdygotana i do tego płakać mi się chciało i krzyczeć. Wypiłam końską melisę(trzy torebki na raz) i usnęłam bo miałam siebie dość. TŻ schodził mi z drogi jak mógł. Ciasto mi do tego nie wyszło i ogólnie mogłam zabić
Dziś póki co trochę lepiej.
Wczoraj byliśmy oglądać mebelki w black red white i rany jakie ceny wypoczynków. Takie co nam się podobały-proste, kanciaste, ale wygodne około 10 tyćbez sznas. chyba pomyślimy o robieniu na zamówienie według wzoru bo miałam nadzieję wydać na to max 4tyśA myślałam że ikea ma drogo.
Za to znaleźliśmy fajny i tani stół z krzesłami i fajne i tanie oświetlenie.

Mam pytanie bo może któraś wie-mamy ładne fotki z UK, USA i Krety. Ile by kosztowało obrobienie ich, powiększenie do rozmiarów dużego obrazu i oprawienie w antyramę? macie jakś orientacje?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

spokojnie moja koleżanka z cholestazą urodziła zdrowego synkależała kilka dni z tą cholestazą i coś tam jej podawali chyba w kroplówce. Dobrze, że nad Tobą czuwają.
Edzia spokojnie, nie tylko Ty masz taki paskudy humor, Ja też :/ Najlepiej chyba to przeleżeć.

Co do mebli to mój tż zrobił projekt na podstawie mebli z BRW i zrobiliśmy na zamówienie. Wyszło nas o wiele taniej a i mamy dokładnie takie wymiary jakie nas interesowały. My w ogóle mamy wszystkie meble w domu z tego samego materiału, koloru i stylu dzięki temu możemy je przestawiać jak klocki i wszystko do siebie pasuje. Teraz kiedy będzie dzidziuś i trzeba było zrobić przemeblowanie doskonale się to sprawdziło.

A tak poza tym to mój iloraz inteligencji w dniu dzisiejszym uległ znacznemu obniżeniu. Dzisiaj rano zapomniałam, że przed wyjściem z domu zaaplikowałam sobie Lactovaginal i pojechaliśmy z mężem na targowisko w poszukiwaniu ciepłych swetrów i jakoś tak nagle zrobiło mi się znacznie wilgotno w majtkach. Oczywiście zapomniałam o tym i zapomniałam założyć wkładkę higieniczną i spanikowałam jak mi coś zaczęło cieknąć po nodze. Przypomniało mi sie dopiero w domu w ubikacji jak sprawdzałam co mi tam cieknie
Potem włączyłam pralkę z naszymi nowymi zakupami i nie odkręciłam wody, myślałam, że mi pralka wykorkuje... ciekawe co mnie jeszcze dzisiaj czeka
Stary 2010-10-17, 10:04   #2503
kootekk
Zakorzenienie

irsin, lisek piekne brzuszki jak was tak widze to tesknie za moim ale za to juz michałek jest z nami

ishka biedactwo odpoczywaj ile mozesz, mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie fajnie ze juz w domku jestescie

kolki - po kolkach ani śladu już, sab simplex jest super, michalek znowu zadowolony

dzisiaj jedziemy z malym prababcie odwiedzic i zaprosic na chrzest

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:16   #2504
Ishka
Zadomowienie

Witam Was kochanie kobietki

Troche mnie nie było ale wszystkie pewnie wiecie z jakiego powodu

Trafiliśmy do szpitala w piątek i niestety juz musieliśmy zostać z powodu tego ciśnienia i obrzękow...juz mnie tam brało te lezenie i zadnych wiadomośći ze strony lekarzy...wkońcu nadszedł wtorek 12.10 wkurzyłam sie i powiedziałam na rannym obchodzie że bardzo źle sie czuje z dnia na dzień coraz gorzej do tego zaczęły mi dziwnie siniec cale nogi...lekarz sie wystraszył i kazał wziąść na badanie ginekologiczne...zaraz po badaniu sie okazało że w każdej chwili może sie zacząć akcja porodowa jak to lekarz wtedy powiedział..."robimy badanie krzepliwośći natychmiast bo tu Pani na jednym włosku jest i w każdej chwili może sie posypać..." ja w szoku nie rozumiałam co gada do tych lekarzy cesarka była planowana na nastepny dzień na 15:00...ale koło 18:00 przyszedł inny lekarz (bardzo fajny jak sie okazało pózniej )i ni z tąd ni z owąd powiedział że zostane mamą jeszcze dziś o 19:00 mi zrobiło sie słabo z tego szoku hehe no ale zanim mnie przygotowali do tej cesarki to Tomuś przyszedł na świat dopiero o 20:35 (3 razy mi wbijali wenflon bo kropłowy nie leciały tak jak miały i dlatego takie opoznienie)

No i tak o to zostałam mamą

Rana dokucza no i wiadomo ciężko z nia cokolwiek zrobic eh ale myśle że z czasem bedzie coraz lepiej
Wczoraj jak przyszliśmy do domu to miałam jakieś załamanie nerwowe...ale wieczorem wykąpałam sie wymasowałam te twarde cycuchy pod cieplym prysznicem siedlismy sobie z moim mężem no i postanowiłam sprobować przystawić małego do piersi udało sie cos tam zaczeło z jednej leciec tylko mam problem bo musze z tymi nakładkami sylikonowymi bo niestety moje sutki sie chowają są za małe i mały nie ma jak złapać

Także dziś jest troche lepiej. Mały nawet grzeczny bo je i śpi także nie ma tak źle ale zobaczymy czy to sie zmieni

Wiecej fotek wstawie jak je pomniejsze...teraz to wkleje jedno dzisiejsze zrobione moim ledwo zipiącym telefonem takze wybaczcie za jakość On taki papuśny jedynie na twarzy bo reszte to ma drobniutkie heh

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:19   #2505
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Z mna byla dziewczyna majaca cholestaze.Brala leki i poprostu dziecko trzeba bylo wyjac wczesniej. Urodzila 3 tygodnie przed terminem.

Tez sie chyba baby blues bardziej boje niz porodu. Wiem, ze mnie dopadnie. Zreszta widzialam swoja reakcje w szpitalu, ktory dziala na mnie deprymujaco, wiec juz troche wiem co mnie czeka.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:20   #2506
kliwia
Zakorzenienie

Ishka Twoj naly to jak profesor miny robi ihihihi
trzymam jciuki za cycuszki i zebys szybko doszla do siebie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:23   #2507
Ishka
Zadomowienie

Kootek mam pytanko czym Ty przemywałaś ranę po cesarce?

Bo mi lekarz mówił że np czymś na bazie spirytusu nie można to juz nie mam pojecia czym mozna
Z góry dzieki za odpowiedz
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:24   #2508
De28
Wtajemniczenie

Ishka, nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze, ze u ciebie juz po wszystkim

Daniel

Christian
Stary 2010-10-17, 10:28   #2509
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość

Ishka strasznie się cieszę, że jest ok Mały jest cudowny i fajnie, że karmisz piersią! Powiedz, w którym szpitalu w końcu rodziłaś? Ja już się nie mogę doczekać! Odliczam każdy dzień a ten ostatni miesiąc zdaje się ciągnąć niemiłosiernie.
Stary 2010-10-17, 10:34   #2510
Anecka
Zakorzenienie

Ishka

Dobrze, ze lekarz zadecydowal o tej cesarce Juz jestes po i teraz nic tylko sie kurowac i dochodzic "do siebie" z czasów przed ciążą Mam nadzieje, ze i psychicznie i fizycznie dasz szybko radę

No a mały faktycznie robi miny profesora

Jaaaaaa dzis zaczynam 36 TC wlasnie zaparzylam liscie malin

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-17, 10:39   #2511
kliwia
Zakorzenienie

Ishka octeniseptem mozna chyba przemywac rane
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 11:02   #2512
rptrbj1978
Rozeznanie

hejka u mnie wczoraj byli goscie. Dzis niediela yupi!!!
Ishka fajnie ze juz po.
Dobijamy do 90 strony . Ciekawe kto teraz. U mnie stwierdzili wczoraj ze mam wysoko brzuch znajomi czyli jeszcze zobaczymy kto nastepny?????
ja kupiłam octanisept w sprayu

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-17 o 11:04
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 11:18   #2513
kootekk
Zakorzenienie

ishka pod prysznicem przemywalam szarym mydlem i fajnie sie goił, no oprocz tego kawałka co zaczeło mi ropiec p o 2 tygodniach, to ropiejace przemywalam woda utleniona na zmiane z octeniseptem, ale jesli nic sie nie dzieje to tylko mydlo szare i bedzie ok

i duzo wietrzyc rane, to szybko sie zagoi,a i na pocieszenie napisze ze u mnie najgorszy byl 1 tydzien po cc pozniej rozchodzilam i bylo juz coraz lepiej wiec niedługo bedziesz śmigac jak dawniej

a mały świetny taki słodziutki

jesli bedziesz miala jeszcze problemy z cycorkami to polecam prysznic cieply a pozniej oklad z lisci kapusty, na drugi dzien po bólu

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-10-17 o 11:22
kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 11:19   #2514
kretencja
Zakorzenienie

Nam też na SR mówili, że octenisept się nadaje, i do rany i do pępuszka dziecka

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-17, 11:25   #2515
Anecka
Zakorzenienie

Mam ochote na babke kakaowa lub marmurkowa z lidla i pizze domową Pizze chyba pozniej zrobie bo mam wszystko, procz drozdzy.
piekna pogoda

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-17, 11:29   #2516
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
a co takiego?

--------------------------

Ja powoli przywykam do myśli że nie ma wyjścia
za dwa tygodnie wizyta u mojego gina
bo narazie badali mnie inni lekarze

zapytam czy mogę chodzić po mieszkaniu albo siedzieć przed kompem

a do tej pory zaciskam nogi i chodzę tak powolutku że aż to śmieszne
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 11:54   #2517
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
a co takiego?

--------------------------
Ja sama dokładnie nie wiem ginka nic nie
chciała mówic bo to narazie tylko podwejrzenia
to po co mnie stresować.
ale wiem,że to jest niebezpieczne dla małego
boje się jak diabli.
z objawów to mam nogi popuchniete jak bańki
ze trzy czerwone krostki na brzuchu swędzące
i tyle.no niby ma jeszcze swędzieć ale teraz to juz nie wiem
czy mnie naprawdę swedzi czy ze strachu.
jutro z rana na badanie po południu pewnie będzie wynik
ciekawe co jeśli się potwierdzi?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 12:04   #2518
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:

Trafiliśmy do szpitala w piątek i niestety juz musieliśmy zostać z powodu tego ciśnienia i obrzękow...juz mnie tam brało te lezenie i zadnych wiadomośći ze strony lekarzy...wkońcu nadszedł wtorek 12.10 wkurzyłam sie i powiedziałam na rannym obchodzie że bardzo źle sie czuje z dnia na dzień coraz gorzej do tego zaczęły mi dziwnie siniec cale nogi...lekarz sie wystraszył i kazał wziąść na badanie ginekologiczne...zaraz po badaniu sie okazało że w każdej chwili może sie zacząć akcja porodowa jak to lekarz wtedy powiedział..."robimy badanie krzepliwośći natychmiast bo tu Pani na jednym włosku jest i w każdej chwili może sie posypać..." ja w szoku nie rozumiałam co gada do tych lekarzy cesarka była planowana na nastepny dzień na 15:00...ale koło 18:00 przyszedł inny lekarz (bardzo fajny jak sie okazało pózniej )i ni z tąd ni z owąd powiedział że zostane mamą jeszcze dziś o 19:00 mi zrobiło sie słabo z tego szoku hehe no ale zanim mnie przygotowali do tej cesarki to Tomuś przyszedł na świat dopiero o 20:35 (3 razy mi wbijali wenflon bo kropłowy nie leciały tak jak miały i dlatego takie opoznienie)

Rana dokucza no i wiadomo ciężko z nia cokolwiek zrobic eh ale myśle że z czasem bedzie coraz lepiej
Wczoraj jak przyszliśmy do domu to miałam jakieś załamanie nerwowe...ale wieczorem wykąpałam sie wymasowałam te twarde cycuchy pod cieplym prysznicem siedlismy sobie z moim mężem no i postanowiłam sprobować przystawić małego do piersi udało sie cos tam zaczeło z jednej leciec tylko mam problem bo musze z tymi nakładkami sylikonowymi bo niestety moje sutki sie chowają są za małe i mały nie ma jak złapać

Także dziś jest troche lepiej. Mały nawet grzeczny bo je i śpi także nie ma tak źle ale zobaczymy czy to sie zmieni

Wiecej fotek wstawie jak je pomniejsze...teraz to wkleje jedno dzisiejsze zrobione moim ledwo zipiącym telefonem takze wybaczcie za jakość On taki papuśny jedynie na twarzy bo reszte to ma drobniutkie heh

Moim zdaniem jest słodki juz chciałabym miec taka Lenke przy sobie

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:06   #2519
De28
Wtajemniczenie

Do osob grajacych na farmeramie.Jak mam zdobyc owoce brzoskwini czy kasztana, jezeli mam jeszcze za maly poziom by kupic drzewa?Bo mam takie zlecienie i nie wiem, jak zdobyc owoce

Daniel

Christian
Stary 2010-10-17, 12:08   #2520
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
nie nadrobiłam was, bo kurczę ! wczoraj jak z tżtem pojechaliśmy po meble o 12 to wróciliśmy o 22 ! Padłam na pyszczek :/ dzień pełen wrażeń. Obeszliśmy wszystkie meblowe, nic mnie nie zachwyciło, jeszcze bolał mnie brzusio jak na okres!! no i na sam koniec poszliśmy do IKEA. Tam mi się spodobała meblościanka, no to bierzemy, (jak się zastanawiałam którą dokładnie wybrać Pani podeszła do mnie i się zapytała czy chce wypełnić ankietę o pościelach, i tym właśnie sposobem dostałam bon na 60 zł do wydania w ikea ) stwierdziliśmy że weźmiemy na raty, bo będzie nam łatwiej, więc w ikea trzeba iść, zebrać wszystko, potem iść do punktu gdzie przyznają kredyt na określoną kwotę, wypełniać wnioski itd. No i co ? I wniosek tżta został odrzucony bo nie ma historii kredytowej , chociaż w BIKu jest czysty, ma umowę na czas nieokreślony to dupa ! tak się zdenerwowałam, godzina prawie 18, pojechaliśmy po tżta mamę, ona nam wzięła no na całe szczęście jej przyznali, ona tam już spłaca jakieś kredyty, potem były problemy przy kasie, potem z zapakowaniem wszystkiego do samochodu. No ale suma sumarum wracamy i co ? W połowie drogi zabrakło nam benzyny dzień masakra ! Ale mam w końcu upragnione mebelki tż od rana wziął się za skręcanie
Paulinka - ale miałaś dzień pełen wrażeń, no ale mebelki są, możecie już rozkładać pewnie dzisiaj będzie "zabawa" z montowaniem, ale potem będzie efekt Powodzenia i odpoczywaj dzisiaj po wczorajszym dniu.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Niebieskaa, ,mnie Rodzice przywieźli wczoraj torbę, więc też pewnie pod koniec tego tygodnia się spakuję. Muszę tylko, po rozmowie z ginem, zadzwonić do szpitala, na który w końcu się zdecyduję i zapytać, co do nich trzeba wziąć...
No jest i torba heheh ja swoją torbę do szpitala nazwałam "wielbłądem", jest taaaaaka wielka

Cytat:
oj, kciuki trzymam, żeby wszystko było ok, ale daj znać, co i jak.

Cytat:

Jejejejeje slodki Juniorek, naprawdę tak uroczo śpi sobie, no i cieszę się że u was powolutku się rozkręca, rana będzie sie goić, mały będzie jadł i obys nie miała żadnego problemu z laktacją. Powodzenia!
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości