|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239]
Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... [/QUOTE]![]() ![]() bardzo samodzielny chłopak ![]() super wygląda w tej marchewce
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-10-16 o 20:58 |
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie usypiania
Wcześniej nie miałam tego problemu. Zwalam to na ząbki i skok ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239] To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... [/QUOTE]Bosko My mamy taka lampeczkę wtykaną do kontaktu.
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy lampkę. Na razie taką nocną, zwykłą, stoi pod łóżeczkiem, za przybornikiem powieszonym na szczeblach, więc daje bardzo mało światła.
A potem taką do kontaktu wsadzimy, tyle że ona jasno świeci i dumam co z nią zrobić, chyba za łóżeczkiem wetknę, bo tam jest kontakt też, może to przytłumi.
|
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Co do lampek nocnych to ja mam taką jak na zdjęciu. Mam ją w łazience, żeby w nocy jak korzystam nie rozbudzało mnie ostre światło, ale pewnie dokupię też do pokoju małego wkrótce, bo ona gdzieś dyszkę kosztuje, a fajna jest bo słabo świeci i zużywa 1W tylko.
![]() Leoś Tymek super marchewkowy chłopak ![]() Ja dziś wstałam wcześniej, bo o tak jest jak człowiek mógłby sobie pospać dłużej to się zrywa wcześnie, a jak trzeba spać to by wstał. Siedzę sobie i dumam. Mam ogłoszenia wysłać o pracę. Szwagier pracuje w tej jednostce samorządowej i mówił mi wczoraj, że według niego miała bym duże szanse. Do pracy było by 5 przystanków, a w najgorszym razie 40 minut pieszo. I po drodze przedszkole, więc przyszłościowe to jest. I tak dumam - bo z jednej strony wiem że bym sobie poradziła, a z drugiej się boję, bo to coś nowego. Ahhh
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mamy podobną lampkę ![]() Moje dziecię obudziło się w nocy o 2.20 i stwierdziło, że sobie pogada I tak sobie paplała do 3 ![]() Miłej niedzieli
|
#3666 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3667 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239]Moje dziecię od kilku dni ma mega głód na mleko.
Nie wiem, ile on teraz powinien wypijac dobowo, ale u nas wychodzi 950- 1050ml. Ile Wasze dzieciaczki zajadają?do tego raz dziennie pół sloiczka. Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... [/QUOTE]moj zjada jak ma dobry dzien kolo 800 ml Tymus super!! i jaki szczesliwy ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za serduszko [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706011]Pełnia nie. Wiem! zauroczyli nam dzieci plujemy w kąty i odczyniamy? ![]() Właśnie pół godziny spędzilam przy łóżeczku, szydełkując po ciemku i kołysanki śpiewając [/QUOTE]aaa pelnia?? tfu tfu tfu ![]() Cytat:
podeslij linka do tego organizera, lubie takie bajerki ![]() ================ heja nocka w miare, wczoraj bez kolacji maly padl, ja z nim, o 2 pobudka, cala butla mleka, 6.30 pobudka cala butla mleka, teraz przysnal z malzem, ale slysze, ze juz sobie gadula a malz pewnie spi ![]() Stefek zasypia i spi po ciemku, mala lampeczka jest tylko w nadajniku naszej niani, ktora stoi na oknie, jak tylko zapale mala lampke nocna w pokoju maly zaczyna sie krecic ladne sloneczko dzis wyszlo, ale na termometrze 0 stopni, brrrrr a do mnie znowu przykleily sie 'himoroidy' tfuuuuu (moze tez odurocze), przeklete badziestwo aaa i podziwiam mamy, ktore maja mega cierpliwosc do swoich maluchow, nie irytuja sie, spokojnie mowia, mnie to rozrywa od srodka szaja, gdyby te zdjecia byly kolorowe to dalabym sie nabrac, KOPIA! my niedlugo do kosciolka, potem kolejny obiadek u kolejnych znajomych, sie ostatnio udaje NIE gotowac w niedziele ![]() milego dnia bez marudkow
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
#3668 |
|
Konto usunięte
|
Lea, marchewkowy Tymek kapitalny
Agu zasypia po ciemku, śpi też. Ale do nowego mieszkania chcę jakąś lampkę kupić, coby czytanie wieczorne było no i do przewijania też. Justin, no kopia, kopia Wygoń te hemoroidy koszmarne!
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
szaja dzięki za link ,zakupię niekapek
![]() lea35 przepięknie wygląda w tej marchewce..hi hi marchewkowy potworek... ![]() organizer mamy a cóż to?napewno by sie przydał bo ja właśnie od kilku dni z kumpelą na gg żalimy się sobie,że jesteśmy kompletnie nie zorganizowane...itd itp wygrzebać się nigdy nie mozemy,o czasie wyjść z domu też porażka i takie tam,najgorsze,że mamy dzieci w podobnym wieku(jej jest 6 tyg starszy)mieszkamy na różnych osiedlach i nie możemy dojechac d siebie bo jest tak kiepskie połączenie komunikacyjne że zajmuje dojazd przeszło godz,mój nie wytrzyma tyle pozatym w tych autobusach Ci ludzie,niemili,zawsze ustawiają sie na miejscu gdzie wózek się stawia(tez tam miejsce na wózki inwalidzkie)i za każdym razem są zdziwieni ,ze ja z wózkiem włąśnie na to miejsce się ustawiam A wczoraj miły dzień,przyjechały dwie kumpelki i pojechałyśmy na kawusię i lody..oczywiście z małym ale nie nagadyłśmy się tyle ile byśmy chciały bo musiałam wracać ,żeby uśpić małego![]() Jakie gryzaki kupujecie dla dzieci?Mój jeszcze sam nie trzyma i mam problem Miłej niedzieli |
|
|
|
#3670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
ale chyba Canpol był.A co do autobusów to już pomijam ludzi w nim, ale rozwalają mnie babcie z wózkami, bo nie rozumieją że trzeba się przesunąć żeby się kolejny wózek zmieścił. Ważne że one jadą i już. A jak się stanie dobrze to i trzy wózki się koło siebie zmieszczą. Osobna historia to kierowcy którzy nie rozumieją, że należy autobusem niskopodłogowym stanąć bardzo blisko chodnika. Stają jak im pasi a ty się martw jak wysiąść lub wsiąść.
|
||
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - pomocy.
ostateczna wersja płaczu w kąpieli ustaliła się wczoraj. po włożeniu do wody pupa Ewci zrobiła się czerwona - pas dokładnie taki jak ta zielona perfumowana wkładka w pampkach. czyli mamy uczulenie. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3672 |
|
Konto usunięte
|
Smarować, i ja bym na 2-3 dni kąpała w samej wodzie, coby niepotrzebnie na inne chemikalia nie narażać. Buziaki w ten tyłek odparzony
![]() A my dzisiaj 5 miesięcy kończymy
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
na życzenie podaje linka do organizera
ja kupiłam na stronie producenta - cana była ta sama , wiec wszystko jedno, ale mają tam jeszcze inne bajery - brioko.pl - może komuś wejdzie bo mi nie chce sie coś dziś wyświetlicno i jak pisałam organizer mam ale nie moge sie zorganizowac żeby go uzupełnic ![]() http://www.dzieciecakraina.com.pl/Or...rioko-985.html mąż mi dziś wyjeżdża Młodą wczoraj prawie godzine usypiałam - niby spała ale ciągle sie kreciła na wszystkie strony i tak jest ostatnio co wieczór do tego wczoraj do 24tej budziła nas co godzine po za tym jest ok ale widze że klujące sie zeby doprowadzają ją do szału..i ja też czasem trace cierpliwośc ...
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706434]Oolciu, wybacz, ale ja w to po prostu nie wierzę
Nie wpadłaś na to, że syn ci ryczał, bo miał zdecydowanie za dużo wrażeń? Teraz ma 5 miesięcy, na weselu miał mniej. To jak myślisz? A podziałała nie spódnica i plucie (Boże, jak to brzmi! średniowiecze), a wreszcie dom i święty spokój, i zmęczenie 5cio godzinnym płaczem. [/QUOTE]jasne ze o tym pomyslałam,ale bylismy na tym weselu tylko na obiedzie i deserze(w sumie 3 h),w samochodzie caly czas spał,na mszy tez, wiec zmeczony nie byl. rozumiem ze w to nie wierzysz,ja tez nie wierzylam, dopoki nie podzialało te smieszne plucie ![]() w domu bylismy i 3 godziny płakał, nawe piersi nie chcial, noszenie przez tatusia go nie uspokoilo, dopiero te smieszne odczarowywanie ![]() ale niewazne ![]() u nas noc jak zawsze,zasnał przed 21wsza, tylko obudzil sie o 1.20 ale bylam zła,ale maz jeszcze nie wrocil wiec bylo duzo miejsca w łóżku dla nas dwojga ![]() teraz smacznie spi( pół godzinna drzemka po śniadaniowa) od rana bierze wszystko co popadnie do buźki, wziełam go na ręce to mi sie w szyje wessał mały wampirek ![]() pogoda nie zaciekawa ale spacer po obiedzie musowo musimy odbyc milej niedzieli
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
no to nadrabiam
Szaja - dzięki za radę. Agu jak skóra zdarta z Ciebie. u nas Ewcia to raczej cały tatuś, ale są i tacy, którzy twierdzą, że ze mnie też coś ma. muszę odgrzebać swój album z dzieciństwa, żeby móc porównać. tylko w którym kartonie z całej sterty szukać? hm... nie wiem kiedy w końcu wyjdziemy z tego poremontowego bałaganu... witam nową mamuśkę! marchewkowy Tymek mnie rozbroił ![]() spadam się ogarnąć póki Ewcia śpi. a propos usypiania. w dzień średnio po 2h od pobudki Ewcia robi się zmęczona. nie ziewa, czasem trze oczka, a najczęściej po prostu robi się marudna i popłakuje. próbuję wtedy zmienić jej pozycję, otoczenie, ale jeżeli i u mnie na rękach kwili, to dla mnie znak, że jest śpiąca. odkładam ją wtedy do łózeczka turystycznego. a ponieważ moje dziecko nigdy nie miało w pakiecie samodzielnego usypiania, to jej w tym pomagam. u nas działa klepanie lub głaskanie po pupie i rytmiczne powtarzanie "ciiiiiiiiiiii"(bo śpimy na brzuchu). drugą rękę często delikatnie trzymam na pleckach na wysokości łopatek. czasem wystarczy 3-5 minut, a czasem 20, zalezy czy w odpowiednim monencie zorientuję się, żeby ją położyć. wieczorem zasypia przy karmieniu lub odbijaniu (już po kąpieli), odkładam ją do łóżeczka i śpi. czasem wybudzi się przy odkładaniu i albo po chwili usypia sama, albo pomagam jej tak samo jak w dzień. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- moje dziecko śpi już 50 minut. szok. zwłaszcza, że noc też fajna była. ![]() małż wrócił z pieluszkami, mam nadzieję, że wkróce nastąpi poprawa. na noc założyliśmy huggisy, które wygrzebałam z torby. przy każdej zmianie peluszki smaruję grubo bepanthenem. polecacie ewentualnie coś innego? linomag? alantan? chyba mają to samo działanie? w razie czego jeszcze mam sudocrem. Parrotka - Ty chyba miałaś problem uczulenia na pampki? doradzisz coś jeszcze? |
|
|
|
#3676 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla dorosłego to TYLKO. Dla maluszka - to AŻ. Nie ma tu innego wytłumaczenia. A płacz w domu był dalej, bo taki maluch im bardziej zmęczony, tym bardziej płacze. Naprawdę tego nie wiesz? Nie plucie podziałało, litości, 21 wiek mamy Cytat:
Jak tylko przestaję, Agu wydaje dźwięk: eeee? Muszę się pozbierać na spacer zaraz, pogoda brzydka, ale co tam
|
||
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22712013]
A my dzisiaj 5 miesięcy kończymy [/QUOTE]Wszystkiego naj. Cytat:
_____________ Właśnie zobaczyłam wycinki z nowego teledysku M. Cyrus. Ktoś mi wytłumaczy dlaczego to DZIECKO słania się półnagie (w jakiejś halce satynowej) po pościeli? Bosszsz... ja chce się jeszcze raz urodzić. 200 lat temu.
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Rozeznanie
|
cześć
impreza udana a mały grzecznie spał tatusiowi z 1 pobudką na mleczko.Oolcia86 witaj szaja jak bliźniaczki jednojajowe mój synio wcale nie jest do mnie podobny i gratulacje dla Agatki za 5 miesięcylea mały smakosz doczyściłaś go? margo ja polecam jeszcze mączkę ziemniaczaną - zasypać i zostawić pupę na wierzchu silpe ja i tak cię podziwiam, że sama świetnie dajesz sobie radę bratkab na pewno dasz radę! nie ma innej opcji! była jeszcze mowa o gryzaczkach - mój dopiero uczy się trzymacz rączką i kupiłam gryzak z rossmana, takie małe kółeczko i Wiktor daje sobie z nim radę. U nas to chyba jednak zęby idą bo ślinotok taki, że nie nadążę za nim wycierać, zostawia ślady jak ośmiornica hehe
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22713309]Dla dorosłego to TYLKO. Dla maluszka - to AŻ. Nie ma tu innego wytłumaczenia. A płacz w domu był dalej, bo taki maluch im bardziej zmęczony, tym bardziej płacze. Naprawdę tego nie wiesz? Nie plucie podziałało, litości, 21 wiek mamy
Muszę się pozbierać na spacer zaraz, pogoda brzydka, ale co tam [/QUOTE]Uparta jesteś. Że też chce Ci się to jeszcze powtarzać. To nie działa. U mnie też kijowo, buro, wygląda jakby miało lunąć za minutę.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-17 o 11:56 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22713309]Muszę się pozbierać na spacer zaraz, pogoda brzydka, ale co tam
[/QUOTE]Ja też, ja też
|
|
|
|
#3681 |
|
Konto usunięte
|
Gryzak - mamy canpola, ale i tak najlepiej gryzie się własne palce
Olałam więc, niech se dziewczyna gryzie, co chce. Kropka, noż kurka, pracuję z dziećmi upośledzonymi, przyzwyczaiłam się do powtarzania w koło Macieju tego samego Ale powiem ci, że to męczące czasem jest...Bratku, zapraszam, pójdziemy na zamek spacerować ![]() Mała właśnie usnęła. Oporządzałam się w łazience, ta w bujaku obserwowała, zaczęła w końcu ziewać, to na razie położyłam lulu, po drzemce wyjdziemy. Pomalowałam sobie oczy na turkus w połączeniu z szarofioletowym - nawet, nawet
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaja! Atak klonów No normalnie aż wygrzebię swoje foty z dzieciństwa żeby zobaczyć czy Seba do mnie podobny bo teraz to mi się widzi cały mąż i ani pół ciuty mnie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22714862]
Kropka, noż kurka, pracuję z dziećmi upośledzonymi, przyzwyczaiłam się do powtarzania w koło Macieju tego samego Ale powiem ci, że to męczące czasem jest...Bratku, zapraszam, pójdziemy na zamek spacerować. Pomalowałam sobie oczy na turkus w połączeniu z szarofioletowym - nawet, nawet [/QUOTE]![]() Ja też scem. ![]() Dzisiaj wyjście na elegancko? U mnie też dziś kolorki. Młody drzemał, czekałam aż wstanie i pomaziałam się nieco. Jak papużka. Beżyk, śliwka, nieco zieleni zgniłej i granatu. Testowałam nowe pędzle. Dziecię wstało, zjadło i się zbieramy... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewcia spała 1,5h, a ja zamiast coś działać, to głównie czekałam aż sie wybudzi chyba dziś zamówimy pizzę.Kropka - ile stopni musi być, żeby dziecko z gołym tyłkiem położyć? |
|
|
|
|
#3685 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, pisz kiedy P. ma wolne.
|
|
|
|
#3686 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chichocze, chichocze. Szczerze powiem że po całym dniu chichotów głowa mnie nieraz boli ![]() Cytat:
U nas też od jakiegoś czasu problem z zasypianiem. Wtedy biorę na rączki, przytulam i śpiewam 'aaa kotki dwa.. '.. albo mruczę. Moment śpi. Ale przy zasypianiu na noc nie ma problemu [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706201]Coś wam pokażę: Klony [/QUOTE]Beeez kituuu! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239]my śpimy po ciemku, a jak chce Tymka zobaczyć, to komórką świecę. ![]() Moje dziecię od kilku dni ma mega głód na mleko. Nie wiem, ile on teraz powinien wypijac dobowo, ale u nas wychodzi 950- 1050ml. Ile Wasze dzieciaczki zajadają?do tego raz dziennie pół sloiczka. Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... [/QUOTE]Ja też śpię po ciemku Nie zasnęłabym przy lampce. Miałam taką małą do kontaktu która na ruch się zapalala z ikei ale mi się coś schrzaniło.. ![]() Cytat:
Gryzaków Blanka nie lubi. Mialam jakiś zwykły z Canpola ale nie chce go gryźć. Blanka zaczyna mi się 'czołgać' ![]() Na brzuszku ją kładę, ona pupa do góry, odpycha się nóżkami i pyk do przodu a po za tym, widzę że stopy ją nie interesują Czasem się zlapie, najczęściej jak ją przewijam. Nawet jak ma skarpetki gruchające to jakos jej nie interesują..
|
|||||
|
|
|
#3687 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, to jest bezczelne. Ja rzadko jeżdżę autobusem z wózkiem ( najczęściej w chuście), ale jak juz jadę, to po rpostu wsiadam i pytam, czy mogliby się posunać, bo chce wózkiem wjechac tam, gdzie jego miejsce. Oczywiście oburzone miny mają, ale posuwają się. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22707785]najlepszosci dla Luizki. i dla Danielka. jakie słodkie uśmiechy. ja też... i co z tego? tak, zgadza się, bo wystarczy tylko reką mocniej sie odepchnąć od podłoża. ![]() witaj. podaj mi pełne dane, w takiej formie, jak sa na pierwszej stronie, to dopiszę Was do listy. Trzymam kciuki za serduszko Kacperka. przytulam mocno i chwilke kołyszę, po minucie już śpi. lub w wózek i jeżdżę przez próg- efekt ten sam. ja tez. Mam stary, rozklekotany wózek, po kuzynce, tylko do usypiania w domu. Jeszcze niedawno sam zasypiał,t ylko ajk go do tego wózka wkłądałam, a teraz musze znów pzrez próg jexdzic. Ale w sumie - to 2 minuty i śpi. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
niezłe my mamy wymysloną: skandowanie: tututututu-stara baba- tututututu stary dziadek - i tak powtarzać. do usr**ej śmierci ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
może prowizorycznie coś zarzucić na nią?? jeśli am jakiś czas krótki swiecić pod twoją kontrola?? |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
jak dokładnie wygląda ciemieniucha? bo chyba jeszcze i to nam się przyplątało...
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22714862]Bratku, zapraszam, pójdziemy na zamek spacerować
[/QUOTE]Oj za późno przeczytałam Może innym razem...Cudowny dzień - dziś mały zaczął tak jakby bulgotać śliną, myśmy myśleli na początku że się bawi a to było pierwsze nieporadne jeszcze gu-gu. Super |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Siedzę sobie i dumam. Mam ogłoszenia wysłać o pracę. Szwagier pracuje w tej jednostce samorządowej i mówił mi wczoraj, że według niego miała bym duże szanse. Do pracy było by 5 przystanków, a w najgorszym razie 40 minut pieszo. I po drodze przedszkole, więc przyszłościowe to jest.
)

pozatym w tych autobusach Ci ludzie,niemili,zawsze ustawiają sie na miejscu gdzie wózek się stawia(tez tam miejsce na wózki inwalidzkie)
i gratulacje dla Agatki za 5 miesięcy