Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 14:53   #4561
Champs
Zadomowienie

Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)

Jeśli chodzi o biżuterię wymienioną w temacie to może nie uwieżycie,ale nie posiadam żadnej tego typu...i co ciekawe narazie mnie nie ciągnie aby którąś z nich mieć.

Zgodnie jednak z tematem powiem,że ja na prawej ręce noszę dwie brasoletki...silikonowe. Jedna różowa,druga żółta. Każda z nich ma dla mnie ogromne znaczenie i jest związana z czymś ważnym w moim życiu. Ściągam je tylko w bardzo wyjatkowych sytuacjach (np.ślub,wesele) gdy nie pasują mi do ubioru,ale zawsze wtedy i tak je mam przy sobie np. w torebce. Oprócz tych okazji towarzyszą mi zawsze i póki co nie mam zamiaru tego zmienić

Masz marzenia, które chcesz spełnić ?! To o nie zawalcz !...
Champs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:37   #4562
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez veryluckystar Pokaż wiadomość
Bym wzięła tą pleciona z Mak za 59 zł zdecydowanie (19 cm). Kupiłam tą 21 cm z Galerii SiM bo nie znałam się wtedy na rozmiarach i jest wielka... Leży z metką w szafie.

A może prezencik do bransoletki świątecznej
Dzięki! tak własnie uczyniłam poza tym ma zapięcie fajniejsze. Do tego kupiłam te dwa koraliki chociaż podobało mi się jeszcze kilka. Teraz bym chciała jakieś srebrne ale to chyba z apartu albo z galerii sim kupię. A powiedzcie mi jeszcze czy stopery mogę zacisnąć na tej skórzanej?
Stary 2010-10-16, 18:10   #4563
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

hej! co tu tak cicho? to ja sama cały dzień myślę o mojej pandorze ??
dziewczyny kupowała którś tutaj? http://zaffiro-art.pl/c/62/zawieszki-charms.html ten charmsy są super słodkie! budzik mnie rozmaślił miał ktoś? wiadomo jak w realu? to chyba nierodowane, co?

pandorki też mają niektóre niezłe i już teraz nie wiem gdzie mam kupić!
Stary 2010-10-16, 19:13   #4564
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Budzik jest śliczny <3.
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 19:18   #4565
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

uff,..już myslałam,że gadam ze sobą
a znalazłam jeszcze taką stronę www.chicochica.pl tanie tam te koraliki a na zdjęciach wyglądają tak samo. I napisana waga i że srebro...podoba mi się kilka ale boję się napalać kupić?
Stary 2010-10-16, 19:31   #4566
veryluckystar
Wtajemniczenie

Budzik czad, tylko ciekawe jaki na żywo. Mam kluczyk. Świetne są. Tylko ceny ze strona się nie zgadzają. Mój powinien był kosztować 54, a zaplacilam 69.
veryluckystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 19:34   #4567
naiat
Zakorzenienie

Ja też jestem, więc Enkaa jesteśmy we dwie

Widzę, że szukasz odpowiednika pandory w przystępniejszej cenie.
Nie wiem czy widziałaś na żywo kolekcję Apart?

Zajrzyj jeszcze na stronę www.bizuteriakociuba.pl
Polska firma robiąca beadsy. Widziałam ich bransoletki na targach "Złoto, srebro,czas", niektóre były świetne. Bardzo podobał mi się srebrny miś i króliczek - takie słodkie.
naiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 19:47   #4568
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez veryluckystar Pokaż wiadomość
Budzik czad, tylko ciekawe jaki na żywo. Mam kluczyk. Świetne są. Tylko ceny ze strona się nie zgadzają. Mój powinien był kosztować 54, a zaplacilam 69.
nooo..budzik super! ale one są rodowane? bo w charmsach to jednak bym wolała. Pasowałby mi bo wiecznie się spieszę

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Ja też jestem, więc Enkaa jesteśmy we dwie

Widzę, że szukasz odpowiednika pandory w przystępniejszej cenie.
Nie wiem czy widziałaś na żywo kolekcję Apart?

Zajrzyj jeszcze na stronę www.bizuteriakociuba.pl
Polska firma robiąca beadsy. Widziałam ich bransoletki na targach "Złoto, srebro,czas", niektóre były świetne. Bardzo podobał mi się srebrny miś i króliczek - takie słodkie.
na żywo apartu nie widziałam własnie
dzięki za namiar kociuby! już wlazłam...MEEGA CUDNE! chyba cos wybiorę ze srebra!
a tym chicochica zakochałam się w koraliku..uwaga...za 8PLN! tyle że to pewnie lipa i jakiś badziew przyjdzie chodzi mnie o ten:
http://www.chicochica.pl/koralik-hgs...owy-p-862.html
a odpowiednika szukam. Zaczęłam oczywiście od strony trolli i pandory ale ceny mnie zrzuciły ze stołka..no nie dam 300 za kawałek rzemyka z zapięciem..no nie dam i już!
Stary 2010-10-16, 19:56   #4569
naiat
Zakorzenienie

Wcale Ci się nie dziwię, że nie chcesz wydać tyle pieniędzy.
Delikatnie mówiąc troszkę przesadzili z cenami.

A skórzane bransoletki są na allegro.

Co do koralika to nie wiem jak będzie wygląać na żywo.
Dużo koralików jest też na stronie www.dopandora.pl, ale to już droższe.

Edytowane przez naiat
Czas edycji: 2010-10-16 o 20:01
Stary 2010-10-16, 19:59   #4570
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

bransoletę już kupiłam na Mak biżuteria i dwa koraliki murano. teraz szukam czegoś srebrnego i ...znowu znajduję ładne murano!
ale od tego kociuby co podałaś na bank biorę zodiak wreszcie taki jak chciałam!dzięki
i jeszcze wypatrzyłał ładny srebrny u niego..no i stoper ale nadal nie wiem czy stopery się nadają na skórzaną i chciałabym taki stoper z łańcuszkiem

Edytowane przez ennkaa
Czas edycji: 2010-10-16 o 20:00
ennkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 20:17   #4571
naiat
Zakorzenienie

Nie ma za co. Cieszę się, że mogłam pomóc

Ze stoperami do skórzanej bransoletki nie pomogę, bo się na tym nie znam. Obawiałabym się, żeby po stoperze nie został ślad na skórce, ale może przesadzam.
Może się zapytaj, np. u Kociuby jak to jest ze stoperami. Jakoś nie kojarzę, żeby któraś z dziewczyn tu piszących miała stopery na skórzanej bransoletce.
Stary 2010-10-16, 20:24   #4572
sorina
Zakorzenienie

ennkaa ta druga firma którą podałas ma zdjecia charmsó z Yes Apartu i Thomasa Sabo więc to ewidentne podróbki
Ja dziś obleciałam Yes i Aparty i nigdzie nie mieli czarnej szpilki Na stronie Yes też nie ma Kupiłam czarne serduszko z Apartu ale pani była zdziwiona że chcę czarne

Aha w Yes w Arkadach jak przyszłam to akurat jedna dziewczyna oglądała pandorowe koraliki więc wszystkie pokazywali jej ( Czy to nie była przypadkiem Ania trojaczki )
Tym z Apartu też się przyjżałam i nie podobają mi się wcale Naprawde lepiej dopłącić i kupić pandorę. Jakość jest nieporównywalna.
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 20:44   #4573
naiat
Zakorzenienie

Sorina, porównujesz srebrne z apartu i padndory na korzyść pandory, czy tak ogólnie piszesz?
Stary 2010-10-16, 21:01   #4574
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Sorina, porównujesz srebrne z apartu i padndory na korzyść pandory, czy tak ogólnie piszesz?
Porównuję wszystkie z Apartu i Pandory na korzyść pandory. Większą uwagę zwróciłam na te murano . Z Apartu wyglądają łądnie ale jak się im przyjżeć to są takie niedopracowane i odpustowe Nie wiem jak to określić ale są jakieś dziwne. Nie warte tej ceny. Oczywiście każdemu podoba się coś innego

W poniedziałek zamawiam złotą literkę i znak zodiaku
Stary 2010-10-16, 21:13   #4575
sorina
Zakorzenienie

http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,24,PAG-6 te z Apartu najbardziej mi się nie podobają Drażnią mnie te kulki bo takie wzory to weszły do zwykłych jubileró w zesżłym roku . Po pół roku Yes się obudził i wprowadził je do siebie a teraz Apart
Stary 2010-10-16, 21:20   #4576
naiat
Zakorzenienie

Te kulki to albo cyrkonie, albo kryształki swarovsky. Fakt dużo tego, miałam nawet takie kolczyki - czerwone kule, zrobiły furore na imprezie

Ja nawet się cieszę, że wielu osobom nie podoba się to co mnie, bo lubię mieć coś innego. Takie zboczenie

Tylko, że ja nie będę mieć żadnej z tych bransoletek. No chyba, że dostanę w prezencie i wtedy mam nadzieję że będą to Trolle lub Apart (uwielbiam murano w każdej postaci) bo Pandora z tymi swoimi srebrnymi koralikami jest dla małolatów.
Stary 2010-10-16, 22:34   #4577
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Porównuję wszystkie z Apartu i Pandory na korzyść pandory. Większą uwagę zwróciłam na te murano . Z Apartu wyglądają łądnie ale jak się im przyjżeć to są takie niedopracowane i odpustowe Nie wiem jak to określić ale są jakieś dziwne. Nie warte tej ceny. Oczywiście każdemu podoba się coś innego

W poniedziałek zamawiam złotą literkę i znak zodiaku
Sorina, mam podobne odczucia w stosunku do murano z Apart.
Kilka postów wcześniej napisałam nawet ze przypominają takie po kilka złotych. Swoje spostrzeżenia opieram tylko na podstawie tego co widziałam w necie bo na żywo niestety nie miałam okazji ich zobaczyć. Dziś byłam w jednym z krakowskich Aprtów ale niestety beadsów nie mieli.
No cóż, jeżeli chodzi o murano to dla mnie wciąż niedoścignionym wzorem są Trolle

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-10-16 o 22:35
magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 22:40   #4578
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Aha w Yes w Arkadach jak przyszłam to akurat jedna dziewczyna oglądała pandorowe koraliki więc wszystkie pokazywali jej ( Czy to nie była przypadkiem Ania trojaczki )
to nie ja niestety
dzień spędziłam w domu robiąc zadania domowe z trójcą - wykonaj z pomocą rodziców zabawkę
Zuzia szyła misia wiec musiałam jej pomoc

kasy brak wiec i Trolli mi nie przybylo

Przekaż swój 1%
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko
ania_trojaczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 22:47   #4579
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_trojaczki Pokaż wiadomość
to nie ja niestety
dzień spędziłam w domu robiąc zadania domowe z trójcą - wykonaj z pomocą rodziców zabawkę
Zuzia szyła misia wiec musiałam jej pomoc

kasy brak wiec i Trolli mi nie przybylo
oj to ambitna ta Twoja Zuzia
U mnie tez kasy brak. Planowałam w tym miesiącu zakup znaku zodiaku ale nie wiem czy mi się uda ...

magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 22:57   #4580
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

oj coś czuję ,że mi się dziś będą ścić te koraliki pandory...przecież ja nie chciałam pandory! co wy mi zrobiłyście!?
kupiłam trzy korale w tego kociuby ale kurcze nie umiem zamówienia zrobić! sypie się ta ich strona, błędami rzuca, chyba w poniedziałek zadzwonię...
teraz pragnę tylko jednego stoperka i kajdanek i już mam początki "pandorki"
Stary 2010-10-17, 07:54   #4581
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

no mówiłam,że nie będę mogła spać!Sorina dzięki ,że odwiodłaś mnie od tego chicochica...faktycznie zdjęcia zrąbane
naiat Ty masz dobrą rękę do linków dla mnie! Kociuba genialny a dopandory.pl ma za to zuper kajdanki! bez kwiatków i ozdób ... pewnie też kupię ale to juz jak dostanę pandorę w ręcę moje i zobaczę (i Wy zobaczycie) co to w ogóle warte.

Wy śpicie a ja kupiłam koraliki u kociuby! znaczy się chyba kupiłam..bo stronę to mają do ...to mnóstwo brzydkich słów..

dziewczyny, może któraś ma chęć na kilka moich charmsów? Mogę pozbyć się szpilki apart z cyrkoniami (tej szpilki-sandałka srebrnego) i aniołka z mak biżuteria z cyrkoniami (aniołek cudny, srebro rodowane). Pozbywam się bo bucik mi jednak za duży a aniołka u kociuby kupiłam do pandorki a nie chcę mieć dubli.
No i idę jeszcze po budzik! wstawajcie! bo ja całą kasę sama wydam!

Edytowane przez ennkaa
Czas edycji: 2010-10-17 o 07:59
ennkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:42   #4582
naiat
Zakorzenienie

Ennkaa, cieszę się, że moje poszukiwania internetowe komuś się przdały

Tylko zastrzegam, że ja podaję linki do miejsc gdzie coś znalazłam, ale nie musi to być piękne
Jak zresztą widać z przebiegu dyskusji, ja mam chyba troszkę inny gust niż większość dziewczyn tutaj, bo ja piszę, że coś jest proste i eleganckie, a dziewczyny, że niedopracowane i tandetne
Stary 2010-10-17, 11:25   #4583
monaa01
Rozeznanie

dziewczyny, ja chciałam spytać czy któraś kupowała tu www.dopandora.pl, jeśli tak to jakie są wasze opinie, bo ja oceniając tylko na podstawie zdjęć widzę różnice, np w koralikach murano
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 11:29   #4584
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Ennkaa, cieszę się, że moje poszukiwania internetowe komuś się przdały

Tylko zastrzegam, że ja podaję linki do miejsc gdzie coś znalazłam, ale nie musi to być piękne
Jak zresztą widać z przebiegu dyskusji, ja mam chyba troszkę inny gust niż większość dziewczyn tutaj, bo ja piszę, że coś jest proste i eleganckie, a dziewczyny, że niedopracowane i tandetne
wiesz..to nie wiem czy nie mamy podobnego gustu. Mnie się podoba mnóstwo koralików murano, ale jeśli chodiz o srebrne to w zasadzie nic mi się nie podobało dopóki nie wlazłam na stronę kociuby. te proste formy i kształty są dla mnie idealne. Co do dopracowania to zobaczymy kto ma rację jak dostanę.

Cytat:
Napisane przez monaa01 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja chciałam spytać czy któraś kupowała tu www.dopandora.pl, jeśli tak to jakie są wasze opinie, bo ja oceniając tylko na podstawie zdjęć widzę różnice, np w koralikach murano
jakie różnice widzisz?bo ja jestem zdecydowana na zakupy u nich tylko narazie tyh koralików co mi się spodobały to nie ma ale może się napalam niepotrzebnie...
Stary 2010-10-17, 13:36   #4585
naiat
Zakorzenienie

Ennkaa, mam nadzieję, że te od Kociuby będą ładne.
Widziałam na targach, ale tylko niektóre i mnie się podobały. Mówie np. o misiu, króliku. Niestety nie oglądałam ich zbyt długo bo tlumy były

A co do tego, czy rację o dopracowaniu mam ja czy dziewczyny to chodzi o murano z Apartu. Przy czym ja przyglądałam się tylko czarnym, białym koralikom bo inne mnie nie intersują. Więc może się okazać, że racje mają obie strony

Zresztą tu nie o rację chodzi. Każdemu podoba się co innego, każdy inaczej podchodzi do kwestii tego czy coś jest warte danych pieniędzy.
Ja tu nie chcę siać zamętu, jedynie pokazać alternatywę
Stary 2010-10-17, 18:56   #4586
sorina
Zakorzenienie

naiat a kupiłaś w końcu tą małą mi?

Zapomniałam wam powiedzieć że wczoraj widziałam w Aparcie kolejną tancerkę tylko że miała różową sukienkę i jedną nogę wyprostowana a drugą ugiętą. Nie wiem czy to ze starej kolekcji czy z nowej
Stary 2010-10-17, 19:01   #4587
veryluckystar
Wtajemniczenie

Ze starej, chyba szybciej ją widziałam niż tą Twoją baletnicę. A klucze są boskie.
Stary 2010-10-17, 19:25   #4588
naiat
Zakorzenienie

Małej Mi nie kupiłam. Z dwóch powodów - jest oksydowana i nie pasuje mi do bransoletki, nie miałabym do czego jej nosić, a po drugie nie miałam środków.
Jednak chodzi mi po głowie, żeby kupić i nosić ją pojedyńczo przy zapięciu
Pewnie długo nie uda mi się opierać, tym bardziej, że zrezygnowałam z pandory.

A klucze są ładne, ale do mnie nie przemawiają
Stary 2010-10-17, 20:17   #4589
monaa01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
wiesz..to nie wiem czy nie mamy podobnego gustu. Mnie się podoba mnóstwo koralików murano, ale jeśli chodiz o srebrne to w zasadzie nic mi się nie podobało dopóki nie wlazłam na stronę kociuby. te proste formy i kształty są dla mnie idealne. Co do dopracowania to zobaczymy kto ma rację jak dostanę.

jakie różnice widzisz?bo ja jestem zdecydowana na zakupy u nich tylko narazie tyh koralików co mi się spodobały to nie ma ale może się napalam niepotrzebnie...
no np pandora numer 7961700, taka różowa (ale są inne) w katalogu ma 3 paseczki a tu tylko dwa i tak zaczęłam myśleć, że mimo że napisane pandora na nich jest to taka podróba tylko, inne też wygladają na mocno podobne, ale nie identyczne, tylko przyznam że ja porównuję z katalogami i tym co jest na stronie yes
załączę linki
http://www.yes.pl/bizuteria/zawieszk...40986-srebrna-
zawieszka-pandora-AB-S-000-PAD-7961700
i tu ze sklepu który pytam
http://www.dopandora.pl/p038-17.html

nie wiem może te zdjęcia nie są dokładne
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:36   #4590
veryluckystar
Wtajemniczenie

To są podróbki, widzę po białym koraliku w niebieskie kropeczki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości