|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
co do chust, to zawsze mi się to podobało, ale jakos kończyło sie na tym, ze nosiłam dzieci na rękach bez chusty ( w domu) a na spacer to zawsze wózek, moje dzieciaki w 90 % na spacerach spały, a wtedy jest łatwiej z wózkiem, bo niczego nie dźwigasz Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko to może wypaść jak źle zawiążesz chustę, a nie dlatego, że chusta bez atestu dobre wiązanie to podstawa, sa kursy wiązania Cytat:
niestety dobre chusty kosztują, bo są tkane specjalnymi splotami i z atestowanych materiałów, te 129 zł to i tak tanio ![]() tutaj jest forum- skarbnica wiedzy, poszukajcie sobie http://forum.chusty.info/forum/ i jeszcze tu http://www.chustomania.pl/online/chu..._chust_zdjecia
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
niutka no własnie tak myślałam, że to na starsze dzieciątko. Poza tym jak się Leoś urodzi to będzie jeszcze zima i ciężko by było założyć na na kurtkę coś jeszcze
Na razie będzie go mama wozić A koło wakacji zobaczymy ![]() Z tej strony co podałaś spodobało mi się nosidełko azjatyckie. Tylko bałabym się, że dziecko bokiem wypadnie
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-10-17 o 15:34 |
|
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny jak mija niedziela ?
ja znów poszalałam z zakupami jakoś nie mogę się opanować jak widzę coś fajnego i w dodatku w okazyjnej cenie . ![]() wczoraj byłam po odbiór 3 pierwszych grzechotek które zakupiłam ![]() A dziś udało mi się kupić leżaczek Fisher Price Kick & Play jest cudnyDziecko poruszając nóżkami uruchamia migoczące światełka, jedną z dziesięciu piosenek i 6 efektów dźwiękowych. załączam wam fotki . |
|
|
|
#4354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zabawki sa fajne, ale bez przesady, dzieci sie nimi krótko interesują- tzn dopóki nie "rozpracują" zabawki, a potem lezy w kącie, dziecko najbardziej rowija się będąc przy rodzicach i obserwując albo uczestnicząc w ich zajęciach, a ich ulubione zabawki, które ciagle na nowo dają im satysfakcje, sa wbrew pozorom te najbanalniejsze przedmioty codziennego uzytku, np. garnek i drewniana łyżka, miska i (umyte) warzywa/owoce, woreczki z róznymi rodzajami kasz, rózne opakowania i przybory kosmetyczne (jak mama sie szykuje w łazience) , obserwowanie drzwiczek pralki, gdy pranie chodzi w środku, wyrywanie kartek z ulubionego czasopisma mamy itd... a tak w ogóle do około 3 msca, to tylko grzechotki i jakas karuzelka grająca i mata edukacyjna, na której dzidzia może leżeć, wystarczą, bo dzidzia głównie spi i je na przemian, mając krótkie okresy czuwania ![]() ja mam cała góre zabawek, kupionych własnie przy pierwszym dziecku i szczerze mówiąc były to pieniądze wyrzucone w błoto
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-17 o 16:47 |
|
|
|
|
#4356 |
|
Wtajemniczenie
|
dlatego też uważam że przesadzanie z zabawkami nie ma sensu, ale na pewno pluszaków maluszkowi nie odmówie bo sama je kocham
![]() powiedzcie mi czy będzie duża różnica między tymi spodniami? tzn jedne mają cały pas ciążowy jednolity a te drugie mają wstawkę od spodni. Nie wiem które będą lepsze, może mi doradzicie ![]() http://moda.allegro.pl/odziez-ciazow...264318070.html http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...270392864.html |
|
|
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
Do chust jakos nie jestem przekonana natomiast uwielbiam widok tatusiow z takimi smiesznymi nosidelkami i maluchami majtajacymi nogami. Wiec nosidelko jak najbardziej, ale nie znaczy to, ze mam zamiar je kupowac. Nie planuje tego typu zakupow jesli nie wiem czy bede tego w ogole uzywac. Dla mnie jednak najwygodniejszy jest wozek
![]() Jesli chodzi o kryteria w wyborze wozka to najpierw sparwdzam opinie o firmie, dzwonie do producenta i wypytuje o rozne rzeczy, zbieram opinie w sklepach i w necie no i przedewszystkim ogladam na zywo, bo wozki swoje koztuja i ma sie on podobac przede wszystkim mi. Co do zabawek to narazie o nich nie mysle, bo sa wazniejsze rzeczy, poza tym dziecku i tak na poczatku sie nie przydadza. Jednak pierwsze co kupie to karuzela, mata edukacyjna i przytulanke konika morskiego. Jakis czas temu Iza podawala linka do niego. Grzechotki, gryzaki i inne takie gadzety zazwyczaj przynosza goscie, zreszta to nie sa drogie rzeczy, wiec nie widze problemu, zeby kupic w miare potrzeby. Black ja nie lubie tego materialu, wiec nie pomoge. Jednak jest bardziej miekki niz zwykly jeans, wiec moze nawet z ta wstawka moze nie byc taki cisnacy jak w zwyklych jeansach. Edytowane przez Jadeit1 Czas edycji: 2010-10-17 o 17:21 |
|
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie się bardziej podobaja te http://moda.allegro.pl/odziez-ciazow...264318070.html
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Nad zabawkami też póki co nie myślę. Nastawiam się na to, że jak pojedziemy w styczniu zamawiać wózek i łóżeczko, bo weźmiemy od razu przewijak, materac, pościel, i w zasadzie wszystkie inne potrzebne rzeczy. Wszystko jest teraz dostępne, także nie ma się co stresować że nie będzie
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Mam reklamówkę grzechotek, jak młoda była mała u nas jeszcze nie były popularne te miękkie grzechotki, a mnie szwagierka przysłała ze stanów. Mają jedną wadę - nie da się ich umyć jak plastiku, cza prać.
![]() Maty nie miałam, kładłam koc a na nim zabawki, wtedy uczyła się przewracać, raczkować itp. Butelka 1,5 l po coli z ryżem była najlepszą zabawką jak już siedziała ![]() Nosidełka mam dwa (dostałam) dobra rzecz jak idzie się np. na rynek. Na dłuższy spacer mnie kręgosłup siada, starość nie radość ![]() Dziś mnie taki nerwoból od kolana do krzyża przeszedł, że aż mi łzy pociekły. Miałam ponad 10 lat temu rwę i mam nadzieję, że zołza nie wróci, tym bardziej, że przez te lata nabawiłam się innych dolegliwości bioder i kręgosłupa. |
|
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
, właśnie też poluje na jakiś z fisher prica, słyszałam o nich dużo dobrych oponii
|
||
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() A ja dzis mialam okropne przezycie dziewczyny... Bylam dzis w pracy i kiedy sie schylilam do szafki po wieszak nagle... Znow to klujace uczucie przy pepku, od srodka! Ok, spokojnie, wyprostowalam sie, oddycham spokojnie, tak jak ostatnio i znow...! okropny, klujacy, szybki bol! I znow, i znow!! Doczlapalam sie do naszej przebieralni i usiadlam... Gorzej!! Kluje, kluje, brak mi tchu! I nagle przerazenie i mysli okropne, ze dzidzius, ze moze cos z macica, albo lozyskiem... I znow klucie! Szybki tel. do TZa, do szefowej i powiadomienie ludzi w pracy. Z TZem szybko na emergency, tam to juz mnie skrecalo, plakalam z bolu, a gorzej bylo jak mialam usiasc... Bylam ciekawym obiektem na izbie przyjec, jedynym przypadkiem z jakimkolwiek widocznym bolem ale mialam to gleboko w d... TZ sie wkurzyl, jakie to warunki panuja w szpitalu, jak dlugo trzeba czekac na pomoc no ale dosc szybko mnie przyjeli musze powiedziec. Badanie brucha recznie nic nie wykazalo, siuski ok, krew - perfekcyjna. Jedyne wyjasnienie, ze narzady przesuwane przez powiekszajaca sie macice sa tak niefortunnie uciskane lub ocierane, ze powoduje to taki bol... No i samo przeszlo jak lezalam na plasko Pospalam w domu, zjadlam i nic. Bolu nie ma. TZ przekochany, pomagal, uspakajal, trzymal za reke. I powiedzial, ze wykupimy prywatne ubezpieczenie, bo on nie chce ewentualnie przy kolejnej sytuacji, zebym tyle czekala, miala takie warunki i tak kiepska opieke A najlepiej jakbym mogla rodzic we Wloszech A ja tylko sie boje, ze to klucie powroci... Jak dobrze, ze jutro mamy to usg, moze cos sie wyjasni a jesli nawet nie, to przynajmniej uspokoje sie, ze bimbek ma sie dobrze
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa bidulko.
Jak będziesz u lekarza to spytaj się co masz robić jak to się znów nie daj Boże pojawi. |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki ;-)
ja wróciłam od mojej babci, ależ mi ona dogadzała, ciasta nie ciasta, słodkie owoce z ogródka , kompoty, prawdziwe mleko.... ![]() małe 2 dni w ogole się nie ruszało, tak utuczyłam dzisiaj już daje kopy ;-) weekend zleciał szybko i od poniedziałku uczelnia.... pochwale wam się że dostałam 5 z kolosa także co dwie głowy to nie jedna milego wieczorku ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- aaa i ściągnęłam z innego forum ;-) '' wykaz specjalistów od USG, również serducha, w skali kraju niewielu: www.orpkp.pl/index.php?LANG=pl&struct= 10&level=1 '' mój jest na 2gim miejscu ciesze się,że został mi on polecony byle do połówkowego
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że Łódź może się pochwalić niezłym gronem specjalistów
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla malucha też bo to też dzięki niemu oj my jak jedziemy do prababci mojego tżta to też ruszać się nie mogę zresztą do babci też a wczoraj też wyżerkę miałam mama imprezkę robiła i ach ale było jedzonko ![]() wiecie dziewczyny pochwalę się nie wiem czy to TO ale wczoraj rano i dziś po południu czułam takie jedno małe jakby puknięcie nie wiem jelita inaczej czuję może to dzidziuś powoli się odzywa chciałabym kurcze tak czekam na to
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam
![]() chcesz ciasta? ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- eirenne ja poczułam dokładnie w 16tyg i 4 dni a od tygodnia juz dzień w dzień maluch się awanturuje w brzuszku ![]()
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
dawaj ciasto!
jakie masz? ja się dziś już tak najadłam, że musiałam zdjąć stanik bo mi się wbijał w brzuch jak siedziałam przed komputerem ![]() Ja nadal oczekuję na kopniaka ...i nadal... jedyne co, to jak leżę wyczuwam jak maluch pływa raz tu, raz tam i jak przycisnę dłoń to czasem poczuję jak wierzgnie
|
#4369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do listy specjalistów moja lekarka też jest
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
megi która? ![]()
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam,że na necie można takie coś sprawdzić
![]() dobrze wiedzieć,że idę do specjalisty idę chyba spać, dobranoc
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Monti kolorowych snów
|
|
|
|
#4374 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki, ja weekend bardzo zapracowany przygotowaniami do ślubu więc dopiero teraz jestem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anessa no to miałaś nieciekawie, trzymaj się cieplutko ![]() Dziewczynki teraz Wam napiszę metody z mojej super książki: kasiapruszków na hemoroidy należy unikać zaparć, czyli pić co najmniej 3 litry wody dziennie plus dużo soków owocowych, owoców i produktów bogatych w błonnik jak np chleb razowy, fasolka w sosie pomidorowym. Nie natężać się, rozluźnić podczas wizyty w toalecie, zapytać lekarza o środek przeczyszczający bezpieczny w ciąży. Można używać żelu do mycia odbytu (w aptekach), robić chlodne okłady i spać na boku a nie na wznak. Eirene na dziąsła tylko miękka szczoteczka, czyszczenie nicią dentystyczną i wizyta u dentysty, bo może to być coś więcej niż tylko obolałe dziąsła
|
||||
|
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a połówkowe jutro
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie dlatego zapisałam się do dentysty niech zobaczy bo normalnie zębbów umyć nie mogę bez bólu. dobranoc spróbuje zasnąć tż znów wyjechał na podoficerkę i zajedzie tam ok.1 w nocy, znów chyba spać nie będę mogła do tej pory. na szczęście już ostatni raz jedzie dobranoc ciężaróweczki
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ja już na nogach bo muszę jechać za chwile do rodziców po zlew i mama mi jakiś plaszczyk wypatrzyła. Rety ale wczora złapałam doła i to nie wiem czemu. Porozmawiałam z mamą przez tel, i potem tak się wkurzyłam (nie przez rozmowe) nakrzyczałam na męże, poryczałam się i potem poszłam relaksować się do wanny, ale mało pomogło. Co do tych spodni to sama nie wiem
|
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Szkoda, że już po weekendzie i trzeba do pracy było dziś wstać ![]() Ja tez mam problem z dziąsłem, w pierwszej ciąży nic mi nie było a teraz mam od dwóch dni napuchnięte koło jednego zęba i nie wiem co z tym zrobić. Co radzicie, czymś popłukać??
|
|
#4379 |
|
Wtajemniczenie
|
Część dziewczynki
![]() Co tak mało z rana napisałyście? Ja miałam dziś okropną noc. O godz 2 obudził mnie potworny ból z prawej strony brzucha i nie wiem co to jest. Wzięłam espumisan bo myślałam, że to wzdęcia i położyłam się. Pospałam z godzinkę i znowu ból mnie obudził, że nie mogłam z łóżka normalnie zejść tylko się z turlałam. Nie wiem czy to woreczek żółciowy, watroba czy może dzidzia uciska, ale nie wiem czy nie jest za mała? Teraz jestem w pracy, jakoś siedzę, a później zapiszę się na usg, żeby sprawdzili co to, a Wy jak myślicie co to może być? |
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny napaliłam się wczoraj na wózek JET ALU, a dzisiaj czytam opinie, że się rozlatuje...
Boję się, że inne w tej cenie też takie będą...poza tym nic mi się nie podoba. No Inglesiny za 3000
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

Te pasty są super, ale jeszcze miękka szczoteczka, ja sobie kupiłam CuraProx soft i mycie zębów nią to pieszczota. 

A koło wakacji zobaczymy 

...