Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 15:00   #4351
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Witam po przerwie.
Myślę, że krwawiące dziąsła w ciąży to częste zjawisko, za to odpowiedzialne są hormony. Te pasty są super, ale jeszcze miękka szczoteczka, ja sobie kupiłam CuraProx soft i mycie zębów nią to pieszczota.

A co Dziewczęta myślicie o chustach do noszenia dzieci?
no, niestety trzeba sie pogodzic z tym, że w ciązy dziąsła są bardzo wrażliwe, dlatego tez oprócz mycia tymi pastami, miększą szczoteczka moja lekarka uczulała mnie, zeby dokładnie czyścic zęby nitka, bo od resztek w dziąsłach robia się zapalenia

co do chust, to zawsze mi się to podobało, ale jakos kończyło sie na tym, ze nosiłam dzieci na rękach bez chusty ( w domu) a na spacer to zawsze wózek, moje dzieciaki w 90 % na spacerach spały, a wtedy jest łatwiej z wózkiem, bo niczego nie dźwigasz

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Lopezka znam osobę co jest maniaczką chust. Niby pozwalaja na fizjologiczne ułożenie dziecka, ale jak sobie pomyślę, że właściwie w większość miejsc będę jeździć samochodem i za każdym wsiadaniem i wysiadaniem będę musiała to wiązać to mi się odechciewa. Na spacer to co innego i być może z jedną kupimy, ale nie wiem czy takiego nosidełka po prostu nie kupię.
nosidełko, to dopiero gdzies tak najwczesniej od 3-4 msca, jak dzidzia juz umie sama trzymac główkę, wcześniej ortopedzi odradzają, mimo, ze producenci tyhc nosidełek zachwalaja, że od narodzenia

Cytat:
Ale ja właśnie lubię bardzo po lesie chodzić. A mam prawie przez ulicę. I tutaj wózek się chyba nie sprawdzi? Tylko mnie cena tej chusty odstrasza. A trochę się boję kupować bez atestu, bo nuż mi dziecko wypadnie?..
Ja do lasu tylko z wózkiem Tylko to musi być wózek na duzych pompowanych kołach , nie na takich małych jakie mają np chicco lub peg perego
Dziecko to może wypaść jak źle zawiążesz chustę, a nie dlatego, że chusta bez atestu dobre wiązanie to podstawa, sa kursy wiązania

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ja też pewnie będę kupować tuniki bo uwielbiam w nich chodzić i do tego legginsy ciążowe, dżinsy kupie jak znajdę jakieś fajne na ciuchach lub wszyje tak jak moja koleżanka w stare spodnie gumę lub rozciągliwy materiał u krawcowej, ostatnio jak byłam w ciążowym to ceny zaczynały się od 159 zł a ja ani myślę dawać tyle za spodnie w których pochodzę parę miesięcy
ja tam chodze w kółko ( tzn jak wychodze na zewnątrz) w dźinsach ciążówkach z mothercare, a po domu w zwykłych legginsach, lub zwykłych spodniach dresowych, na szczęście mam takie z luźniejsza gumką

Cytat:
Znalazłam chustę polekont na allegro. "Jedyne" 129zł...
niestety dobre chusty kosztują, bo są tkane specjalnymi splotami i z atestowanych materiałów, te 129 zł to i tak tanio

tutaj jest forum- skarbnica wiedzy, poszukajcie sobie
http://forum.chusty.info/forum/

i jeszcze tu
http://www.chustomania.pl/online/chu..._chust_zdjecia
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 15:31   #4352
Tity
Zakorzenienie

niutka no własnie tak myślałam, że to na starsze dzieciątko. Poza tym jak się Leoś urodzi to będzie jeszcze zima i ciężko by było założyć na na kurtkę coś jeszcze Na razie będzie go mama wozić A koło wakacji zobaczymy
Z tej strony co podałaś spodobało mi się nosidełko azjatyckie. Tylko bałabym się, że dziecko bokiem wypadnie

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-10-17 o 15:34
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 15:33   #4353
laseczkaa
Zadomowienie

hej dziewczyny jak mija niedziela ?

ja znów poszalałam z zakupami jakoś nie mogę się opanować jak widzę coś fajnego i w dodatku w okazyjnej cenie .

wczoraj byłam po odbiór 3 pierwszych grzechotek które zakupiłam
A dziś udało mi się kupić leżaczek Fisher Price Kick & Play
jest cudny
Dziecko poruszając nóżkami uruchamia migoczące światełka, jedną z dziesięciu piosenek i 6 efektów dźwiękowych.
załączam wam fotki .
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 16:30   #4354
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o linki z wózkami które wkleiłaś to bardziej podoba mi się ten ostatni bo te pozostałe wydają się jakieś ogromne i na pierwszy rzut oka myślałam że to jeden i ten sam wózek w różnych kolorach :
bo one są bardzo podobne, na żywo wychodzą te minimalne różnice w wykończeniach czy wyposażeniu. No i fakt zgrabne to one nie są, ale nam się podobają takie jak na tych aukcjach
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

ja znów poszalałam z zakupami jakoś nie mogę się opanować jak widzę coś fajnego i w dodatku w okazyjnej cenie .

jest cudnyDziecko poruszając nóżkami uruchamia migoczące światełka, jedną z dziesięciu piosenek i 6 efektów dźwiękowych.
załączam wam fotki .
masz farta, fajne rzeczy zawsze upolujesz. My zabawki pewnie będziemy kupować na samym końcu i nie dużo bo pewni maluszek coś dostanie od gości.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 16:43   #4355
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
bo one są bardzo podobne, na żywo wychodzą te minimalne różnice w wykończeniach czy wyposażeniu. No i fakt zgrabne to one nie są, ale nam się podobają takie jak na tych aukcjach

masz farta, fajne rzeczy zawsze upolujesz. My zabawki pewnie będziemy kupować na samym końcu i nie dużo bo pewni maluszek coś dostanie od gości.

zabawki sa fajne, ale bez przesady, dzieci sie nimi krótko interesują- tzn dopóki nie "rozpracują" zabawki, a potem lezy w kącie, dziecko najbardziej rowija się będąc przy rodzicach i obserwując albo uczestnicząc w ich zajęciach, a ich ulubione zabawki, które ciagle na nowo dają im satysfakcje, sa wbrew pozorom te najbanalniejsze przedmioty codziennego uzytku, np. garnek i drewniana łyżka, miska i (umyte) warzywa/owoce, woreczki z róznymi rodzajami kasz, rózne opakowania i przybory kosmetyczne (jak mama sie szykuje w łazience) , obserwowanie drzwiczek pralki, gdy pranie chodzi w środku, wyrywanie kartek z ulubionego czasopisma mamy itd...
a tak w ogóle do około 3 msca, to tylko grzechotki i jakas karuzelka grająca i mata edukacyjna, na której dzidzia może leżeć, wystarczą, bo dzidzia głównie spi i je na przemian, mając krótkie okresy czuwania

ja mam cała góre zabawek, kupionych własnie przy pierwszym dziecku i szczerze mówiąc były to pieniądze wyrzucone w błoto

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-17 o 16:47
Stary 2010-10-17, 17:08   #4356
blackrose4u
Wtajemniczenie

dlatego też uważam że przesadzanie z zabawkami nie ma sensu, ale na pewno pluszaków maluszkowi nie odmówie bo sama je kocham

powiedzcie mi czy będzie duża różnica między tymi spodniami? tzn jedne mają cały pas ciążowy jednolity a te drugie mają wstawkę od spodni. Nie wiem które będą lepsze, może mi doradzicie
http://moda.allegro.pl/odziez-ciazow...264318070.html

http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...270392864.html

oczekujemy
Stary 2010-10-17, 17:11   #4357
Jadeit1
Raczkowanie

Do chust jakos nie jestem przekonana natomiast uwielbiam widok tatusiow z takimi smiesznymi nosidelkami i maluchami majtajacymi nogami. Wiec nosidelko jak najbardziej, ale nie znaczy to, ze mam zamiar je kupowac. Nie planuje tego typu zakupow jesli nie wiem czy bede tego w ogole uzywac. Dla mnie jednak najwygodniejszy jest wozek
Jesli chodzi o kryteria w wyborze wozka to najpierw sparwdzam opinie o firmie, dzwonie do producenta i wypytuje o rozne rzeczy, zbieram opinie w sklepach i w necie no i przedewszystkim ogladam na zywo, bo wozki swoje koztuja i ma sie on podobac przede wszystkim mi.
Co do zabawek to narazie o nich nie mysle, bo sa wazniejsze rzeczy, poza tym dziecku i tak na poczatku sie nie przydadza. Jednak pierwsze co kupie to karuzela, mata edukacyjna i przytulanke konika morskiego. Jakis czas temu Iza podawala linka do niego. Grzechotki, gryzaki i inne takie gadzety zazwyczaj przynosza goscie, zreszta to nie sa drogie rzeczy, wiec nie widze problemu, zeby kupic w miare potrzeby.
Black ja nie lubie tego materialu, wiec nie pomoge. Jednak jest bardziej miekki niz zwykly jeans, wiec moze nawet z ta wstawka moze nie byc taki cisnacy jak w zwyklych jeansach.

Edytowane przez Jadeit1
Czas edycji: 2010-10-17 o 17:21
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:13   #4358
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego też uważam że przesadzanie z zabawkami nie ma sensu, ale na pewno pluszaków maluszkowi nie odmówie bo sama je kocham

powiedzcie mi czy będzie duża różnica między tymi spodniami? tzn jedne mają cały pas ciążowy jednolity a te drugie mają wstawkę od spodni. Nie wiem które będą lepsze, może mi doradzicie

mnie się bardziej podobaja te

Stary 2010-10-17, 18:27   #4359
megi2015
Zadomowienie

Nad zabawkami też póki co nie myślę. Nastawiam się na to, że jak pojedziemy w styczniu zamawiać wózek i łóżeczko, bo weźmiemy od razu przewijak, materac, pościel, i w zasadzie wszystkie inne potrzebne rzeczy. Wszystko jest teraz dostępne, także nie ma się co stresować że nie będzie
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:54   #4360
aja1
Zakorzenienie

Mam reklamówkę grzechotek, jak młoda była mała u nas jeszcze nie były popularne te miękkie grzechotki, a mnie szwagierka przysłała ze stanów. Mają jedną wadę - nie da się ich umyć jak plastiku, cza prać.

Maty nie miałam, kładłam koc a na nim zabawki, wtedy uczyła się przewracać, raczkować itp. Butelka 1,5 l po coli z ryżem była najlepszą zabawką jak już siedziała

Nosidełka mam dwa (dostałam) dobra rzecz jak idzie się np. na rynek. Na dłuższy spacer mnie kręgosłup siada, starość nie radość

Dziś mnie taki nerwoból od kolana do krzyża przeszedł, że aż mi łzy pociekły. Miałam ponad 10 lat temu rwę i mam nadzieję, że zołza nie wróci, tym bardziej, że przez te lata nabawiłam się innych dolegliwości bioder i kręgosłupa.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:05   #4361
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
masakra w tych ciążowych... Ja trafiałam do takiego, że nie dość, że ceny wygórowane, to jeszcze wzory i fasony jak na moją matkę. Porażka

Nowe, ładne dżinsy można 2 razy taniej kupić na allegro
ja sobie spodnie dresowe kupiłam, rozmiar dobry, ok 30 zł z przesyłką dałam
Zgadzam sie w 100 %, w niektórych sklepach z ciążowymi ciuchami to jest masakra. Ceny tunik po 200 zł a wzory jak dla babci.......

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

jest cudny
Dziecko poruszając nóżkami uruchamia migoczące światełka, jedną z dziesięciu piosenek i 6 efektów dźwiękowych.
załączam wam fotki .
leżaczek świetny, właśnie też poluje na jakiś z fisher prica, słyszałam o nich dużo dobrych oponii
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:23   #4362
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej

A ja dzis mialam okropne przezycie dziewczyny...
Bylam dzis w pracy i kiedy sie schylilam do szafki po wieszak nagle... Znow to klujace uczucie przy pepku, od srodka! Ok, spokojnie, wyprostowalam sie, oddycham spokojnie, tak jak ostatnio i znow...! okropny, klujacy, szybki bol! I znow, i znow!!
Doczlapalam sie do naszej przebieralni i usiadlam... Gorzej!! Kluje, kluje, brak mi tchu! I nagle przerazenie i mysli okropne, ze dzidzius, ze moze cos z macica, albo lozyskiem... I znow klucie!
Szybki tel. do TZa, do szefowej i powiadomienie ludzi w pracy.
Z TZem szybko na emergency, tam to juz mnie skrecalo, plakalam z bolu, a gorzej bylo jak mialam usiasc... Bylam ciekawym obiektem na izbie przyjec, jedynym przypadkiem z jakimkolwiek widocznym bolem ale mialam to gleboko w d...
TZ sie wkurzyl, jakie to warunki panuja w szpitalu, jak dlugo trzeba czekac na pomoc no ale dosc szybko mnie przyjeli musze powiedziec.
Badanie brucha recznie nic nie wykazalo, siuski ok, krew - perfekcyjna.
Jedyne wyjasnienie, ze narzady przesuwane przez powiekszajaca sie macice sa tak niefortunnie uciskane lub ocierane, ze powoduje to taki bol...
No i samo przeszlo jak lezalam na plasko
Pospalam w domu, zjadlam i nic. Bolu nie ma.

TZ przekochany, pomagal, uspakajal, trzymal za reke.
I powiedzial, ze wykupimy prywatne ubezpieczenie, bo on nie chce ewentualnie przy kolejnej sytuacji, zebym tyle czekala, miala takie warunki i tak kiepska opieke A najlepiej jakbym mogla rodzic we Wloszech

A ja tylko sie boje, ze to klucie powroci... Jak dobrze, ze jutro mamy to usg, moze cos sie wyjasni a jesli nawet nie, to przynajmniej uspokoje sie, ze bimbek ma sie dobrze

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:45   #4363
aja1
Zakorzenienie

Anessa bidulko.
Jak będziesz u lekarza to spytaj się co masz robić jak to się znów nie daj Boże pojawi.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:14   #4364
Montii
Zakorzenienie

hej mamuśki ;-)
ja wróciłam od mojej babci, ależ mi ona dogadzała, ciasta nie ciasta, słodkie owoce z ogródka , kompoty, prawdziwe mleko....
małe 2 dni w ogole się nie ruszało, tak utuczyłam
dzisiaj już daje kopy ;-)

weekend zleciał szybko i od poniedziałku uczelnia....
pochwale wam się że dostałam 5 z kolosa także co dwie głowy to nie jedna

milego wieczorku

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

aaa i ściągnęłam z innego forum ;-)
'' wykaz specjalistów od USG, również serducha, w skali kraju niewielu:

www.orpkp.pl/index.php?LANG=pl&struct= 10&level=1 ''

mój jest na 2gim miejscu
ciesze się,że został mi on polecony
byle do połówkowego

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:26   #4365
agaaga89
Zakorzenienie

widzę, że Łódź może się pochwalić niezłym gronem specjalistów

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:30   #4366
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hej mamuśki ;-)
ja wróciłam od mojej babci, ależ mi ona dogadzała, ciasta nie ciasta, słodkie owoce z ogródka , kompoty, prawdziwe mleko....

milego wieczorku

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

mój jest na 2gim miejscu
byle do połówkowego
brawo za 5 dla malucha też bo to też dzięki niemu
oj my jak jedziemy do prababci mojego tżta to też ruszać się nie mogę zresztą do babci też a wczoraj też wyżerkę miałam mama imprezkę robiła i ach ale było jedzonko

wiecie dziewczyny pochwalę się nie wiem czy to TO ale wczoraj rano i dziś po południu czułam takie jedno małe jakby puknięcie nie wiem jelita inaczej czuję może to dzidziuś powoli się odzywa chciałabym kurcze tak czekam na to

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:32   #4367
Montii
Zakorzenienie

zauważyłam
chcesz ciasta?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

eirenne ja poczułam dokładnie w 16tyg i 4 dni więc u ciebie to możliwe a od tygodnia juz dzień w dzień maluch się awanturuje w brzuszku

[LEFT]
Stary 2010-10-17, 20:41   #4368
agaaga89
Zakorzenienie

dawaj ciasto! jakie masz? ja się dziś już tak najadłam, że musiałam zdjąć stanik bo mi się wbijał w brzuch jak siedziałam przed komputerem

Ja nadal oczekuję na kopniaka...
i nadal...
jedyne co, to jak leżę wyczuwam jak maluch pływa raz tu, raz tam i jak przycisnę dłoń to czasem poczuję jak wierzgnie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:41   #4369
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej

A ja dzis mialam okropne przezycie dziewczyny...
Bylam dzis w pracy i kiedy sie schylilam do szafki po wieszak nagle... Znow to klujace uczucie przy pepku, od srodka! Ok, spokojnie, wyprostowalam sie, oddycham spokojnie, tak jak ostatnio i znow...! okropny, klujacy, szybki bol! I znow, i znow!!
Doczlapalam sie do naszej przebieralni i usiadlam... Gorzej!! Kluje, kluje, brak mi tchu! I nagle przerazenie i mysli okropne, ze dzidzius, ze moze cos z macica, albo lozyskiem... I znow klucie!
Szybki tel. do TZa, do szefowej i powiadomienie ludzi w pracy.
Z TZem szybko na emergency, tam to juz mnie skrecalo, plakalam z bolu, a gorzej bylo jak mialam usiasc... Bylam ciekawym obiektem na izbie przyjec, jedynym przypadkiem z jakimkolwiek widocznym bolem ale mialam to gleboko w d...
TZ sie wkurzyl, jakie to warunki panuja w szpitalu, jak dlugo trzeba czekac na pomoc no ale dosc szybko mnie przyjeli musze powiedziec.
Badanie brucha recznie nic nie wykazalo, siuski ok, krew - perfekcyjna.
Jedyne wyjasnienie, ze narzady przesuwane przez powiekszajaca sie macice sa tak niefortunnie uciskane lub ocierane, ze powoduje to taki bol...
No i samo przeszlo jak lezalam na plasko
Pospalam w domu, zjadlam i nic. Bolu nie ma.

TZ przekochany, pomagal, uspakajal, trzymal za reke.
I powiedzial, ze wykupimy prywatne ubezpieczenie, bo on nie chce ewentualnie przy kolejnej sytuacji, zebym tyle czekala, miala takie warunki i tak kiepska opieke A najlepiej jakbym mogla rodzic we Wloszech

A ja tylko sie boje, ze to klucie powroci... Jak dobrze, ze jutro mamy to usg, moze cos sie wyjasni a jesli nawet nie, to przynajmniej uspokoje sie, ze bimbek ma sie dobrze
Oj biedna ty, biedna..... to pewnie nieźle się wystraszyłaś. Ale wszystko jest ok - to najważniejsze. Ja dziś też miałam taki ból podbrzusza, ale chwyciło mnie jak się śmiałam...i potem się aż skuliłam w kulkę, poleżałam chwilę i przeszło także nie wiem co to było

Co do listy specjalistów moja lekarka też jest
Stary 2010-10-17, 21:25   #4370
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
dawaj ciasto! jakie masz? ja się dziś już tak najadłam, że musiałam zdjąć stanik bo mi się wbijał w brzuch jak siedziałam przed komputerem

Ja nadal oczekuję na kopniaka...
i nadal...
jedyne co, to jak leżę wyczuwam jak maluch pływa raz tu, raz tam i jak przycisnę dłoń to czasem poczuję jak wierzgnie
metrowiec i sernik z murzynkiem

megi która?

[LEFT]
Stary 2010-10-17, 21:39   #4371
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
metrowiec i sernik z murzynkiem

megi która?
lek. med. Małgorzata Milejska- Lewandowska fajna babka
Stary 2010-10-17, 21:41   #4372
Montii
Zakorzenienie

Nawet nie wiedziałam,że na necie można takie coś sprawdzić
dobrze wiedzieć,że idę do specjalisty

idę chyba spać, dobranoc

[LEFT]
Stary 2010-10-17, 21:43   #4373
megi2015
Zadomowienie

Monti kolorowych snów
Stary 2010-10-17, 21:52   #4374
ego_ego
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki, ja weekend bardzo zapracowany przygotowaniami do ślubu więc dopiero teraz jestem

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Jutro planuję wybrać się na zakupy,
kupić sobie spodnie i jakieś tuniki

i wpadnę do Ikei po wieszak, ale nie wiem czy to się na jednej rzeczy skończy
Ja ostatnio kupiłam sobie jeansy firmy branco za 135 zł ale nie żałuję, bo te co kupiłam na allegro, to się nie nadają, a dzisiaj stwierdziłam, że jak ja je upiorę, to nie będę miała co na tyłek założyć i byliśmy dzisiaj kupić krawat i znalazłam sklep z ciążowymi i kupiłam kolejne jeansy za 95 zł to jeszcze znośnie. Chciałam jakieś dłuższe tuniki, żeby w tych leginsach chodzić i nic nie było, a takie zwykłe bawelniane lub z napisem wychodze wiosną to kosztowały 100zł masakra.

Cytat:
Napisane przez Mantequilla Pokaż wiadomość
Ja spodni sobie nie kupuje ciążowych, tylko takie dzinso-legginsy z gumka w pasie, supersprawa i będę mogła po ciąży spokojnie nosić.
dziś trzy pary nabyłam po 40 złotych.
Przymierzałam dzisiaj takie leginsojeansy tylko takie ciążowe z pasem, ale jak dla mnie to jakieś dziwne są i się źle w nich czułam, a szkoda, bo bym miała na zwmianę

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
spodobała mi się ta pościel

szukam właśnie czegoś, biało-fioletowego
żeby mi do sypialni pasowało,

choć kuszą mnie mego kolorowe pościele
Iza super ta pościel, ja też mam fiotelową sypialnię i taka pościel by mi sie przydała

Cytat:

Jak dla mnie, to nie ma różnicy, ten pas nic nie zmienia, możesz kupować

Anessa no to miałaś nieciekawie, trzymaj się cieplutko

Dziewczynki teraz Wam napiszę metody z mojej super książki:

kasiapruszków
na hemoroidy należy unikać zaparć, czyli pić co najmniej 3 litry wody dziennie plus dużo soków owocowych, owoców i produktów bogatych w błonnik jak np chleb razowy, fasolka w sosie pomidorowym. Nie natężać się, rozluźnić podczas wizyty w toalecie, zapytać lekarza o środek przeczyszczający bezpieczny w ciąży. Można używać żelu do mycia odbytu (w aptekach), robić chlodne okłady i spać na boku a nie na wznak.

Eirene na dziąsła tylko miękka szczoteczka, czyszczenie nicią dentystyczną i wizyta u dentysty, bo może to być coś więcej niż tylko obolałe dziąsła
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:56   #4375
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
hej mamuśki ;-)

milego wieczorku

mój jest na 2gim miejscu
byle do połówkowego
mój na 4 a połówkowe jutro

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 22:58   #4376
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Eirene na dziąsła tylko miękka szczoteczka, czyszczenie nicią dentystyczną i wizyta u dentysty, bo może to być coś więcej niż tylko obolałe dziąsła

no i właśnie dlatego zapisałam się do dentysty niech zobaczy bo normalnie zębbów umyć nie mogę bez bólu.

dobranoc spróbuje zasnąć tż znów wyjechał na podoficerkę i zajedzie tam ok.1 w nocy, znów chyba spać nie będę mogła do tej pory. na szczęście już ostatni raz jedzie dobranoc ciężaróweczki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 07:48   #4377
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dzień dobry
ja już na nogach bo muszę jechać za chwile do rodziców po zlew i mama mi jakiś plaszczyk wypatrzyła.
Rety ale wczora złapałam doła i to nie wiem czemu. Porozmawiałam z mamą przez tel, i potem tak się wkurzyłam (nie przez rozmowe) nakrzyczałam na męże, poryczałam się i potem poszłam relaksować się do wanny, ale mało pomogło.

Co do tych spodni to sama nie wiem bo może ten pas co jest w pasie ciążowym nie będzie ciągnął? Bo nie będzie się jakoś tam poddawał

oczekujemy
Stary 2010-10-18, 09:05   #4378
*kaalinaa*
Zadomowienie

Hej

Szkoda, że już po weekendzie i trzeba do pracy było dziś wstać

Ja tez mam problem z dziąsłem, w pierwszej ciąży nic mi nie było a teraz mam od dwóch dni napuchnięte koło jednego zęba i nie wiem co z tym zrobić. Co radzicie, czymś popłukać??

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:20   #4379
ego_ego
Wtajemniczenie

Część dziewczynki
Co tak mało z rana napisałyście?

Ja miałam dziś okropną noc. O godz 2 obudził mnie potworny ból z prawej strony brzucha i nie wiem co to jest. Wzięłam espumisan bo myślałam, że to wzdęcia i położyłam się. Pospałam z godzinkę i znowu ból mnie obudził, że nie mogłam z łóżka normalnie zejść tylko się z turlałam. Nie wiem czy to woreczek żółciowy, watroba czy może dzidzia uciska, ale nie wiem czy nie jest za mała?
Teraz jestem w pracy, jakoś siedzę, a później zapiszę się na usg, żeby sprawdzili co to, a Wy jak myślicie co to może być?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:25   #4380
Tity
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny napaliłam się wczoraj na wózek JET ALU, a dzisiaj czytam opinie, że się rozlatuje...
Boję się, że inne w tej cenie też takie będą...poza tym nic mi się nie podoba. No Inglesiny za 3000

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości