Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 09:44   #3151
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cześć dziewczynki!
Wszystkie jeszcze śpicie? Ja dziś obudziłam się na siku o 5:50 i już nie zasnęłam, chodzę teraz jak zombi po domu, oczy na zapałki

Dziewczyny naprawdę czujecie już maluchy? W sumie to, jak szybko zaczyna się czuć ruchy zależy w dużej mierze od tego jak dzidziuś i łożysko i jest umiejscowione czy na przedniej czy na tylnej ściance macicy więc może akurat u Was jest tak, że łatwiej Wam będzie czuć dzidziolka.

Ja jutro idę do ginka, mam nadzieję, że z moim maluszkiem wszystko dobrze.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:08   #3152
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry moira, ja juz dzis pisalam, jakos dziwnie wczesnie wstalam, a w tygodniu spie jak susel! I musze sie tu Wam pochwalic (wiem wiem zwariowalam), ale po 4 dniach w koncu poszlam do wc, Alleluja teraz tak na czczo pije miodek z cytryna, ktory przygotowuje wieczorem i potem actvie sliwkowa albo z kiwi, a co tam pisalyscie ze mozna dodawac otreby czy co na lepsze trawienie? musze zobaczyc czy sa tutaj takie "wynalazki"

Moira ja tez mam jutro wizyte u gina, takze trzymamy za siebie kciuki, u mnie idzie 11sty tydzien, myslisz ze zrobi mi juz usg przez brzuch? no i musze sie koniecznie wypytac kiedy na te przeziernosc, wczoraj od znajomch doszly nas sluchy, ze niektore kobietki nie byly zadowolone z opieki tego lekarza, do ktorego chodzimy, no ale kazdy ma swoje odczucia i wrazenia, jest b.dobrym specjalista, no ale ja juz zaczelam sie martwic!
Stary 2010-10-17, 10:12   #3153
moria44
Wtajemniczenie

principessina myślę, że będzie przez brzuch. Też na to liczę

Stary 2010-10-17, 10:42   #3154
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ale naskrobalyscie! ja wczoraj nie pisalam bo sprzatalam prawie caly dzien a potem padlam bo mialam taki bol glowy ze nie moglam w nocy spac i dzis od rana znowu mnie trzyma, a taka piekna pogoda z przymrozkiem i sloneczkiem a ja caly czas w lozku nie mam sily wstac chyba jak tak dalej pojdzie to wezme jakis paracetamol, bo przeciez sie wykoncze....

Moria i Principessina fajnie ze idziecie jutro do lekarza, trzymam kciuki!! ja dopiero w czwartek po poludniu bedziecie juz mnialy to genetyczne z przeziernoacia? myslicie ze przez brzuch? jak ja bylam w 10 tyg to jeszcze mi robili dopochwowo, teraz bede miala 11t5d(troche mi sie moria przesunal termin do tylu niestety) wiec juz nie ide rowno z Toba;((((). no zobacztymy.

milej neidzieli kochane i mam nadzieje, ze mnie ta glowa przestanie tak lupac wtreszcie....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:53   #3155
Klaterina
Zadomowienie

hej nie wyspałam się, poszłam o 21, to przeleżałam do 22 i kursowałam na siku, o 4 pobudka znowu na siku i leżałam chyba z godzinę. Teraz mnie oczy pieką, wstawiłam rosół i pójdę się kimnąć na chwilę
co do leków, gin powiedział, że można wapno, rutinoscorbin, apap i koniec
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:57   #3156
principessina
Zakorzenienie

anula_81, moira jestesmy mniej wiecej w tym samym tygodniu, ja mysle, ze juz bedzie przez brzuch...a przedwczoraj znajomej w 8ym tygodniu ciazy robil przez brzuch, troche wczesniej mi sie wydaje.
Wlasnie moira Ty juz na przeziernosc idziesz, a Ty anula_81? kurcze mi nic nie mowil o tej przeziernosci jeszcze, strasznie sie tym zamartwiam, ze tu jej nie robia!
Stary 2010-10-17, 10:57   #3157
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

witajcie!!!
wlasnie maz podal mi sniadanko do lozka, zjadlam i usmiecham sie od ucha do ucha, bo dzidzia dala mi dzis spac cala noc tylko raz wstalam na siku a tak cala noc nie bolal mnie brzuch!! chyba kakao pomoglo no i jeszcze vitaral wzielam, zeby w jakis sposob ten magnez dostarczyc. Oj cudownie jest dlugo pospac bez bolu brzuszka

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 11:01   #3158
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
To faktycznie może być powodem, dla małego dziecka taka zmiana miejsca jest na pewno ogromną rewolucją w tym jego poukładanym świecie. W takim razie trzymam kciuki, niech szybko się zaklimatyzuje.
A co do krzyków, ja od kilku dni też czuję że tracę cierpliwość do Kasi i częściej podnoszę na nią głos. Najłatwiej zwalić na hormony... a na serio muszę się zacząć bardziej kontrolować...
no właśnie teraz jak moj Tż wyjechał na mies jesteśmy u mojej mamy,wiec za mies znowu powrót do nowego domku,mnie tez to meczy ,ale cóz takie zycie,a ona cały czas pyta kiedy do naszego domu pojedziemy i do jej pokoju,
smutno mi ,oby mój Tzcik jak najszybciej wrócił.:pro si:

[QUOTE=Siasiek;22709314]Mazianka, Asiak a mówią, że smoczek jest zły... Mały miał smoczek i aż wstyd się przyznać ale dopiero jakoś niedawno może ze 4 miechy temu go zostawił. Tzn nie chodził z nim cały czas ale w nocy musiał mieć i koniec.
Miał 3,5 roku jak pies przegryzł mu muloka i przybiliśmy go do ściany na pamiątkę. Zgryz ma w porządku, prosty. Nosił tylko te małe rozmiary muloków. Nie musiałam z nim spać, usypiać go, zapalać światła, byle by smoczek był. Ale nie mamy problemu z wkładaniem rąk do buzi czy obgryzaniem paznokci. Do tego stopnia boi się gdzieś włożyć paluchy, że nawet jak mu "bobok" w nosku przeszkadza to prosi bym wyciągnęła patyczkiem higienicznym. On sam nie i nie wolno.
QUOTE]

Dlatego właśnie na porodówke jade z reklamówą smoczków

U nas dzisiaj piekna pogoda,troszke chłodno,ale piekne słoneczko,wiec po obiadku idziemy z Julą na spacerek,moze do lasku???
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 11:35   #3159
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81, moira jestesmy mniej wiecej w tym samym tygodniu, ja mysle, ze juz bedzie przez brzuch...a przedwczoraj znajomej w 8ym tygodniu ciazy robil przez brzuch, troche wczesniej mi sie wydaje.
Wlasnie moira Ty juz na przeziernosc idziesz, a Ty anula_81? kurcze mi nic nie mowil o tej przeziernosci jeszcze, strasznie sie tym zamartwiam, ze tu jej nie robia!
ja tez mam nadzieje, ze bedzie juz przez brzuch, mi bedzie robil przeziernosc, specjalnie po to lece do PL bo tu niestety sa przeciwni takim badaniom i mozna robic prywatnie, ale to duzo kosztuje, poza tym nie chce zeby przyoadkowy lekarz mi to robil, a w Polsce mam zaufanego lekarza.
Mowisz ze w 8 tyg robil przez brzuch?* czytalam ze do 10-tego najlepiej widac waginalnie, ale co sprzet i lekarz to opinia. Jejuuu mialam poprasowac, ale tak mnie glow boli, ze ledwie zyje, nie moge sie podniesc z lozka doslownie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-10-17, 11:50   #3160
principessina
Zakorzenienie

anula_81 no wlasnie ja tez wyczytalam, ze tutaj to robia prywatnie i kosztuje jakies 300 euro, ale jesli ten nasz lekarz to robi to oczywiscie bedziemy je robic, tylko dziwi mnie ze nic o tym nie wspominal, moze tutaj to badanie nie jest rutyna nic jutro sie dowiemy, mam tylko nadzieje, ze ew. zdazymy na nie isc, bo jutro jesli to jest 11 tydzien to chyba za wczesnie, pozatym nie wiem czy tam gdzie do niego chodzimy sprzet nadaje sie do tej przeziernosci
Stary 2010-10-17, 11:52   #3161
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry Mamusie i Fasolki!!!!!
Ja dzisaj obudzilam sie o 9:00 Moij maz mial wczoraj urodziny i zaprosil kolehow. Pili wodke wiec ja nie uczestniczylam by sie nie denerwowac Za to zjadlam cala torbe Michalkow pyszne byly! Zaraz ide sobie sniadanko zrobic, bo Fasolka chyba sie domaga
A wczoraj bylismy w knajpie i moj TZ byl pod wrazeniem ile potrafie zjesc. Zjadlam cale glowne danie i wcale sie nie nasycilam takze musialam lody jeszcze zamowic i dopiero wtedy najedlismy sie z Dzidziusiem :P
AZ sie boje co bedzie za 3 miesiace
Stary 2010-10-17, 12:04   #3162
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
anula_81 no wlasnie ja tez wyczytalam, ze tutaj to robia prywatnie i kosztuje jakies 300 euro, ale jesli ten nasz lekarz to robi to oczywiscie bedziemy je robic, tylko dziwi mnie ze nic o tym nie wspominal, moze tutaj to badanie nie jest rutyna nic jutro sie dowiemy, mam tylko nadzieje, ze ew. zdazymy na nie isc, bo jutro jesli to jest 11 tydzien to chyba za wczesnie, pozatym nie wiem czy tam gdzie do niego chodzimy sprzet nadaje sie do tej przeziernosci
z tego co slyszalam norwegia niestety jest jednym z nielicznych krajow ktorzy sa przeciwko takim badaniom. Baaa oni uwazaja ze USG jest bardzo szkodliwe i w ciagu ciazy przepisowo ma sie tylko jedno w 18 tyg!!! lekarz mowil ze w wiekszosci krajow europejskich wykonuje si ejednak te badania, wiec smialo mozesz zapytac. Przeziernosc wykonuje sioe chyba od 11-13 tyg, wiec jak zapytasz to moze juz uda mu sie w poneidzialek zrobic to badanie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-10-17, 12:23   #3163
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

A ja dzisiaj obudziłam się z opryszczką w kąciku ust - wprawdzie dopiero się kluje, ale jednak - właśnie zabijam ją ząbkiem czosnku i carmexem.

Powiem Wam kobietki, że mi się brzusio zaczyna powoli pojawiać
Wprawdzie jeszcze niepozorny, ale już jest.
Z jednej strony to nawet się cieszę, bo wierzę, że bejbik ma się dobrze i rośnie. Nie przytyłam w ogóle w ostatnim czasie ( nawet spadłam prawie kilogram w ciągu tygodnia ), więc mi się chyba na boczkach tłuszczyk nie odkłada

Miłej niedzieli Wam życzę.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:00   #3164
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Wszystkie jeszcze śpicie? Ja dziś obudziłam się na siku o 5:50 i już nie zasnęłam, chodzę teraz jak zombi po domu, oczy na zapałki

Dziewczyny naprawdę czujecie już maluchy? W sumie to, jak szybko zaczyna się czuć ruchy zależy w dużej mierze od tego jak dzidziuś i łożysko i jest umiejscowione czy na przedniej czy na tylnej ściance macicy więc może akurat u Was jest tak, że łatwiej Wam będzie czuć dzidziolka.

Ja jutro idę do ginka, mam nadzieję, że z moim maluszkiem wszystko dobrze.
ja tez jutro ide do ginka na 10, ale usg mam w srode. Jutro tylko wyniki moczu jej dam i pewnie mnie zbada, do tego waga i cisnienie.

No ja nieraz mam wrazenie ze czuje jak sie rusza. Bynajmniej czuje ze jestem w ciazy. Jak nie zakluje to bedzie ciagnac... chyba sie mamusi rozpycha juz w sklepie zauwazyla pani ze mam brzuszek

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

zycze wam dziewczynki milej niedzieli

mam nadzieje ze w srode zrobi mi to usg na przezierność..bede w 13t5d moze za pozno?? ale jakos sie tym nie martwie bo wierze ze z moim skarbem jest wszystko ok

nie moglam wczesniej ustalic tego usg ale bylam w 11 tyg u lekarza co robi usg i mowil ze mnie nie przyjmie wtedy...wiec on chyba wiedzial co mowi...

no ja chodze na nfz...

jutro sie zapytam mojej gin o ta przeziernosc tak bedzie najlepiej.

buzialki
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:13   #3165
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze w srode zrobi mi to usg na przezierność..bede w 13t5d moze za pozno?? ale jakos sie tym nie martwie bo wierze ze z moim skarbem jest wszystko ok
buzialki
Ja mam wizyte 28.10 i bede dokł w 13t5dn i tez sie zastanawiam czy to aby nie za pózno na przeziernosc,ale cóz co ma byc to będzie.
Stary 2010-10-17, 13:30   #3166
Siasiek
Zadomowienie

Z tego co ja wiem to przezierność robi się miedzy 11 a 14 tyg. a dokładnie do 13tyg 6dnia czyli pełnego tygodnia. Teorii na ten temat jest dużo... Ja mam za tydzień w sobotę 12t 4 d

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:44   #3167
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Moria i Principessina fajnie ze idziecie jutro do lekarza, trzymam kciuki!! ja dopiero w czwartek po poludniu bedziecie juz mnialy to genetyczne z przeziernoacia?
Cytat:
Wlasnie moria Ty juz na przeziernosc idziesz, a Ty anula_81?
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja tez jutro ide do ginka na 10, ale usg mam w srode. Jutro tylko wyniki moczu jej dam i pewnie mnie zbada, do tego waga i cisnienie.
Dziewczynki wizytę mam jutro ale nie wiem czy będę miała w ogóle usg. Idę przede wszystkim z wynikami badań krwi i pewnie po zwolnienie. Usg genetyczne mam umówione na środę i myślę, że będzie przez brzuch. Dlatego zabieram I raz TŻcika

Ha, zrobię Wam smaka właśnie mi rośnie ciasto na pizzę. Tak dawno nie jadłam.... będzie hawajska, z tuńczykiem, z kiełbaską, mozarellą i suszonymi pomidorami

Stary 2010-10-17, 13:48   #3168
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ha, zrobię Wam smaka właśnie mi rośnie ciasto na pizzę. Tak dawno nie jadłam.... będzie hawajska, z tuńczykiem, z kiełbaską, mozarellą i suszonymi pomidorami
To nie moje klimaty smakowe na dzisiaj
Czekam, aż TŻ pojedzie na kroplówkę do kardiologa, żeby mi po drodze kupił lody z polewą karmelową. Bo wszystkie trufle już zjadłam, a dzisiaj niestety sklep zamknięty...
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:25   #3169
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamusie i Fasolki!!!!!
Ja dzisaj obudzilam sie o 9:00 Moij maz mial wczoraj urodziny i zaprosil kolehow. Pili wodke wiec ja nie uczestniczylam by sie nie denerwowac Za to zjadlam cala torbe Michalkow pyszne byly! Zaraz ide sobie sniadanko zrobic, bo Fasolka chyba sie domaga
A wczoraj bylismy w knajpie i moj TZ byl pod wrazeniem ile potrafie zjesc. Zjadlam cale glowne danie i wcale sie nie nasycilam takze musialam lody jeszcze zamowic i dopiero wtedy najedlismy sie z Dzidziusiem :P
AZ sie boje co bedzie za 3 miesiace
Mam to samo ! Wilczy apetyt, bym mogła jesc i jesc....

Moze dzis tesciom powiemy (w koncu mieszkamy w jednym domu :P) ale jakos mi sie nie chce.. Moi rodzicce dalej nie wiedza

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:49   #3170
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś z was bierze lub brała Luteinę w ciąży? Mi lekarz przepisał na podtrzymanie, ale do końca nie wiem dlaczego, bo wyniki mma dobre, USG również nie wykazało niczego co mogłoby niepokoić.. może tak profilaktycznie dostałam, sama nie wiem! Czy któraś z was ma informacje na te mat drastycznego tycia z powodu Luteiny?
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:57   #3171
Siasiek
Zadomowienie

Lolka ja brałam luteinę (bóle brzucha) ale od początku ciąży przytyłam jedynie kilogram a to mój 12 tydz. Nie wiem czy ona ma coś wspólnego z tyciem?!

Mój młody poszedł z dziadkiem do kina na Żółwika Samiego
A ja z Tż idziemy na spacerek.
Miłego popołudnia dziewczyny

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-10-17 o 14:58
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:50   #3172
agus87
Zakorzenienie

wrocilam z poznania
padam z nog
dzinsy ciazowe zakupione, 2 swetro-tuniki, majtki, legginsy i przepiekne kozaki ze skory uberto vertucci
no i troche remontowych rzeczy lampy itp itd :P
spowrotem wjechalam do mc donalda na mcflurry z kitkatem mmmmmm

a zaraz zrobie popcorn i bede lezec, bo brzuszek boli od lazenia
Stary 2010-10-17, 19:09   #3173
Klaterina
Zadomowienie

ja jestem po całkiem sporym obiedzie, 2 godzinnej drzemce i za chwilę mam zamiar wybyć do MC Donalda na lody i przy okazji umyję samochód na stacji
chyba to już było poruszane, nie umiem trafić nas stronę, jeśli dziś kończy się 8 tydzień (licząc od ostatniej @) to od jutra liczy się trzeci miesiąc ?
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:31   #3174
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was bierze lub brała Luteinę w ciąży? Mi lekarz przepisał na podtrzymanie, ale do końca nie wiem dlaczego, bo wyniki mma dobre, USG również nie wykazało niczego co mogłoby niepokoić.. może tak profilaktycznie dostałam, sama nie wiem! Czy któraś z was ma informacje na te mat drastycznego tycia z powodu Luteiny?
ja biore luteine w ciazy caly czas. Dostalam ja jeszce zanim dowiedzialam sie o ciazy i lekarz kazal mi ja brac jeszcze. Co do tycia - ja schudlam 2 kg a nie przytylam

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:47   #3175
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja biore luteine w ciazy caly czas. Dostalam ja jeszce zanim dowiedzialam sie o ciazy i lekarz kazal mi ja brac jeszcze. Co do tycia - ja schudlam 2 kg a nie przytylam
A ja przytyłam 2 kg i widać mi już brzuch... Ale cieszę się w sumie Niedługo będzie 4 miesiąc, więc może już być coś widać

Strasznie mnie głowa boli, idę się położyć.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:56   #3176
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór, Mamusie

ależ mam do nadrabiania!

Co u Was? Jak się czujecie? Dokuczają Wam jeszcze mdłości i bóle?

Podobnie, jak Moria mam jutro gin, ma obejrzeć wyniki i mnie zbadać. Mam się też umówić na USG za 2 tyg.

Poza tym kocioł ostatnio mam niezły, bo zapisałam się na podyplomowe studia. Wolne chwile spędzam na odpoczywaniu, spaniu, czytaniu. Może teraz będę częściej zaglądać do Was

Wiecie co? Wg tego kalendarza chińskiego wyszedł mi syneczek Też jakoś czuję ostatnio, że będziemy mieli synka. Wstępnie Olo [Aleksander]

Jabłuszka za mną chodzą

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:57   #3177
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
ja jestem po całkiem sporym obiedzie, 2 godzinnej drzemce i za chwilę mam zamiar wybyć do MC Donalda na lody i przy okazji umyję samochód na stacji
chyba to już było poruszane, nie umiem trafić nas stronę, jeśli dziś kończy się 8 tydzień (licząc od ostatniej @) to od jutra liczy się trzeci miesiąc ?
ja też tak liczę
a ja dziś kończę 13 tydzień więc jutro 4 miesiąc!

dziewczyny co mają jutro badania - trzymam kciuki!

o cześć mary poziomkowa! chyba dawno tu nie zaglądałaś! z tymi studiami to Cię podziwiam, ja bym nie dała rady w ciąży..

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2010-10-17 o 20:00
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:12   #3178
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A ja przytyłam 2 kg i widać mi już brzuch... Ale cieszę się w sumie Niedługo będzie 4 miesiąc, więc może już być coś widać
.
Kurcze ja mam w tej chwili brzuch jakbym w 6mies była.jakos mnie wzdęło,a na wadze 3kg plus,nie wiem nawet jak to sie stało,masakra.a miałam ambitny plan nie więcej niz 10kg przytyc,w I ciązy 12kg miałam wiecej i chociaz w tym mam nadzieje sie zmieszcze tym razem.ojj trzeba jednak uwazac.
rano jak wstane to praktycznie nic nie widac,a wieczorem,szok!!!
Stary 2010-10-17, 20:22   #3179
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Witaj, Asiaczku

te kciuki badaniowe to za mnie też trzymaj, bo ostatnio wyszła mi niedokrwistość i zobaczymy, czy się poprawiło. Chociaż wątpię, bo od mięcha trzymam się z daleka, buraczków też

No właśnie miałam małą przerwę, ale nadrobię!

Decyzję o podyplomowych podjęłam już po info, że jestem w ciąży. Stwierdziłam, że to najlepszy moment, bo potem się na żadne podyplomowe nie zdecyduję, nie będzie czasu

Dziewczyny, wpiszcie mi imiona Hania/Olo, chociaż wiem, że to się może 23293832 razy zmienić

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Kurcze ja mam w tej chwili brzuch jakbym w 6mies była.jakos mnie wzdęło,a na wadze 3kg plus,nie wiem nawet jak to sie stało,masakra.a miałam ambitny plan nie więcej niz 10kg przytyc,w I ciązy 12kg miałam wiecej i chociaz w tym mam nadzieje sie zmieszcze tym razem.ojj trzeba jednak uwazac.
rano jak wstane to praktycznie nic nie widac,a wieczorem,szok!!!
Witam w klubie, ja też 3 na plusie, wszystko poszło chyba w brzuszek, a co najgorsze nie w Fasolkę/Groszka, tylko w TŁUSZCZ! Ale pokornie to znoszę, zdrowo się odżywiam [zdrowiej, niż wcześniej!], jestem aktywna... może nie będzie tak źle. Chociaż bardzo boję się przytyć. Samoocena już mi szwankuje...

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:36   #3180
katarzynka00
Zakorzenienie

Hej kobietki
jesteście szalone
nie ogarniam
Teraz moglabym nadrobić, ale wolę stópki wyciągnąć i odpocząć
Zadziwiają mnie wasze apetyty, osobiście nie mam na nic chętki, choć jak czytam preferencje waszych kubków smakowych to skusiłabym się na to czy tamto.

Poszłam się zważyć.
Bez zmian.Kilogram na plusie.Niezmiernie mnie to cieszy, bo chciałabym wyglądać dość ładnie z drugiej strony, chce żebyście wiedziały że zdaje sobie sprawę, że nie jest to najistotniejsze.
Ale tak po cichu wam powiem, że jestem jakaś wzdęta i czuję jakbym miałam z 5kg na plusie

Mama do mnie dziś " a ty już się zaokrąglasz? to co to będzie dalej"
Nie ukrywam, że troszkę przykro mi się zrobiło, choć mama na pewno powiedziała to w nawiązaniu do I ciąży, gdzie naprawdę źlę wyglądałam.Jakby chciała mnie ostrzec bym 2gi raz tego samego nie przechodziła.
Choć wtedy apetyt miałam większy, ale zachcianki żadnej.Reszta nadciśnienie i obrzęki no i łakocie
koniec marudzenia
dobranoc
Jutro wchodzę w 9tydzień
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości