|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
mój poród trwał 30min (SN). a zaczynając od skurczy to Skurcze mialam od 11.30 a urodzilam o 15.30.
Znowu mnie olewacie ciagle pytam a odpowiedzi nie ma
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() sliczne te fotki w lisciach. niestety moj komp sie zamulil i filmik mi sie zacina ale super sie Oscar cieszy
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Używałam zwykłych pampków rozmiar 3 i kupa poranna wylatywała albo bokiem, albo górą, bo one ten wkład jakby do połowy mają i nie chłoną tak dobrze, jak 1 czy 2, więc kupiłam Premium Care i co? G***O!!! Dosłownie. Na całych plecach... Rossmannowskie trójki nie mają elastycznych ściągaczy w pasie, wieć bezsens i masakra. Oby te Aldikowe okazały się lepsze. Co do usypiania Natalii, to ona nie używa smoka i nawet go nie chce, bo teraz kiedy ciamka non stop łapki i rękawki próbowałam jej dać. Jako uspokajanie zostaje głaskanie i klepanie, ale rzadko kiedy skutkuje. Przyzwyczailiśmy ją do noszenia i spania na nas - na piersi lub ramieniu gdy miała kolki, bo wtedy tylko tak dało radę ją trochę uspokoić. Kocham z nią spać, ale boję się, bo juz raz ją nakryłam kołdrą na głowę Problem w tym, że nie umiem karmić na siedząco, a raczej ona nie umie tak jeść, bo łyka wtedy powietrze i się krztusi, więc karmię tylko na leżąco. Dziś spróbuję ją uśpić w łóżeczku i chociaż po jednym nocnym karmieniu w naszym łóżku odłożyć ją do jej wyrka. Papi, trzymam kciuki za Adasia. Najwyższa pora, żebyście w końcu złapali dobrą passę. Jak napisałaś o złych wynikach moczu, to przypomniało mi się, że na ostatniej wizycie (ok. 2 tygodnie temu) też dostałam skierowanie dla Natki i zupełnie o nim zapomniałam :/ Może jej stękanie i wykręcanie się też jest spowodowane jakąś infekcją? Oby nie.... Niezawsze, też jestem ciekawa, czy można sushi, bo miałam na nie chęć przez całą ciążę i do teraz się nie skusiłąm, bo nie wiem, czy można. Maki z tuńczykiem.... Co do chusteczek, to te z Aldika nie śmierdzą jak Pampersowe, chodziło mi o to, że są podobnie nasączone. Dady są fajne, ale dla mnie za mokre i później musze wycierać do sucha te wszystkie tysiąc fałek mojego groobasa
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-10-17 o 20:29 |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie olewamy, ale tutaj czasami taki ruch ze moze nie zauwazylismy pytan
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Bierzecie jakieś witaminy dla karmiących piersią? Ja brałam Vita-Miner i Lino Complex, a teraz kupiłam Oligobs, bo zawiera dużo witamin i minerałów, DHA i probiotyki - lactobacillus rhamonus czy jakoś tak.
Liczę na to, że nie polecą mi włosy, a dobre składniki "pójdą" z moim mlekiem do Malutkiej. |
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam 3 pamperdsa activei 3 z lidla i sa super i jedne i drugie ![]() Ale teraz kupię 4
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą- piersi nigdy nie są równe. Cytat:
. Krztusi się, bo jej sika do gardełka. Połóż ją bokiem do piersi na siedząco, to nie będzie się jej tak lało! Znamy to. Ja na prawą pierś karmiłam spod pachy, bo ciężko było mi małą złapać, ale wiecznie jej siurem leciało i tylko się krztusiła i złościła, więc musiałam się nauczyć. I już się nie krztusimy .U nas za to kłopot nocny z Małą. Wieczorem pięknie zasypia u siebie w łóżeczku, ale w nocy jakby jej brakowało bliskości. Wczoraj przespała od 20 do 2 w nocy, ale od 2 do 4 mnie wkurzała, bo piszczała, wypluwała smoka i domagała się na ręce. Co ją wyciągnęłam, to się uspokajała i zasypiała. Odkładałam i od nowa jazda. Jak już o 4 zasnęła ze zmęczenia, to i tak za półtorej godziny była głodna, więc d.upa jasia ze spania w nocy .Nam też ta kupa ucieka górą w premiumkach. Ale tylko ta poranna.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-10-17 o 20:44 |
||
|
|
|
#3248 | ||
|
Zadomowienie
|
Alguien, mój poród trwał od 21:40 kiedy to odeszły mi wody do 24:33. Czyli ok 2h 50min
Ale nie zapomnę go nigdy Nie ma dnia, żebym nie przypominała sobie tego strasznego bólu.Niezawsze, wiolek, strasznie współczuję problemów z TŻtami. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Na chrzcinach nie chciała mojego mleka z butli, poszliśmy do samochodu i próbowałam karmić piersią na siedząco, ale się tak krztusiła, że w centrum Bydgoszczy musiała ściągać sukienkę i kłaść się z nią z tyłu na siedzeniu :/ Na szczęście TŻ ma lekko przyciemnione szyby z tyłu. Może karmienie na siedząco nie byłoby takie trudne, gdyby nie fakt, że Natalia waży 6400, a ja mam witki nie ręce i nie mam siły jej "dobrze" trzymać. Jak to jest bokiem na siedząco? Że siedzi bokiem do mnie i tylko buzie ma do piersi zwróconą? To wygodnie jej jak ma szyjkę skręconą? Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-10-17 o 21:28 |
||
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
basia śliczny ten Twój synek, a sesja w liściach |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Franek ( w białym) ze swoim 3 tygodnie młodszym kuzynem
|
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
marta, chyba traumę jakąś mam, bo naprawdę ciągle o tym myślę. Faktycznie, jak położyli mi Natalię na piersi, minęło jak ręką odjął, ale pamiętam, jakie straszne miałam skurcze, jak bardzo bolało, jak krzyczałam, jak płakałam.
Wiedziałam, że poród bardzo boli, ale nigdy nie przypuszczałam, że aż tak. Mam pytanko do mam, które rodziły sn więcej niż jedno dziecko - nacinają wtedy po drugiej stronie? Franek czaderski Ma bardzo ładny kształt główki Oto mój czerwony kapturek
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-10-17 o 21:35 |
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
kinia ja nie karmie wiec sie nie odnosze do postow dotyczacych karmienia piersia
zabawy misia ![]() http://picasaweb.google.com/duda.ann...OKeh8PFq825aA# |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wyłam jak oszalała z bólu.---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- marysek śliczny kapturek, słodki dziubek ania śmiałam sie na tym 1 filmiku, bo tak jak bym siebie słyszała:'Co tam masz kochanie...". A i dzięki kochana za super pomysł z zawieszeniem zabawki. Tez mam takie na gumce, chciałam je do wózka przymocować, ale on na spacerach i tak spi a w łóżeczku to super pomysł |
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
martysek - ja jak karmiłam piersią tylko na siedząco, nie umiałyśmy na leżąco
karmienie, to naturalna rzecz, ale też mam przyciemniane szyby, przydały się śliczny czerwony kapturek![]() marta - śliczne chłopaki moja Nastka nie lubi leżeć na boczku, złości się jak ja kładę
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
ale slodko takie dwa bobasy razem
Cytat:
mialam szybki porod i byl dla mnie bardzo duzym zaskoczeniem. nie bolalo wcale do 7 cm a jak mi przebili pecherz to myslalam ze umre potem. nie wiedzialam jak oddychac nie potrafilam sie skoncentrowac. to byla jakas masakra. moze zapomne ten bol ale chyba nie predkoslodki czerowny kapturek ![]() Marta ja tez wieszalam w wozku i wkladalam miska w domu ale tam ciasno mial wiec wymyslilam zeby do lozeczka. potrzebne bylo male przedluzenie ale sie udalo
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-10-17 o 21:52 |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z karmieniem mam dziwną sprawę bo nie umiem karmic z prawej na leżąco. Z lewej super a prawą tylko na siedząco.
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
HD nie napisala jak tam Gaba
czy przeoczylam?
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Siala wlazlam w ta twoja gre to mozesz mnie dodac na sasiadke
chyba moj komputer czeka format
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-10-17 o 22:17 |
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Aniu, karolciu, martuś - dziękuję w imieniu Natki za komplementy
Aniu, właśnie pamiętałam, że też dość cięzko zniosłaś poród. Powiem wam, że na samą myśl o kolejnej ciąży wszystko mnie boli i głupie myśli mam. Karolcia, prawie zapomniałam, ale chciałam napisać, że często czuję się tak jak Ty jesli chodzi o macieżyństwo. Tyle, że Ty możesz sobie wyjść bez Nastki, a ja bez Natki nie, bo butli ni chu chu. Czasem łzy mi lecą i czuję się jak kocmołuch jakiś, jak np. do 14tej godziny nie miałam nawet kiedy ani jak się umyć czy ubrać. Żałosne. Z drugiej strony gdy na nią patrzę, jak się uśmiecha, czy zagaduje, to aż mam łzy szczęścia w oczach. |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Ence pence w której ręce.. zapomniałam co miałam napisać...
hmm.. aha! Co do skoczków i chodzików.. jestem stanowczo na nie. Chodzik tylko dla dziecka, które już samodzielnie chodzi - w celu asekuracji jak pędzi po domu jak burza i rozbija się o wszystko. Do nauki chodzenia absolutnie nie. A to dlatego, że to wykształca złe nawyki.. i dziecko potem chodzi na palcach a nie na całych stopach. Siedząc w chodziku czy skoczku dzidź dotyka i opiera paluszki bo ma nóżki krótkie.. potem tak na tych paluszkach zasuwa bo nie wie że trzeba stopki płasko ustawiać. Ze wspomagaczy chodzenia to jedynie i ewentualnie tzw. "pchacz". Takie moje zdanie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
aniu ale Misio sie fajnie bawi
super zabawka, szkoda ze u nas takiej nie widzialam na gumce.marta siala nie wiem jak w PL ale u nas chodziki i skoczki sa z regulacja wysokosci (4 poziomy) i np Oscar na skoczku juz za 2 razem stawial kroki calymi stopami tak jakby juz umial chodzic. to jest kwestia dopasowania do wzrostu dziecka, gdybym ustawila wyzej to pewnie by non stop stal na palcach. mam taka znajoma ktora ma 11 miesieczne dziecko i niewyobraza sobie zycia bez chodzika bo poprostu zaczal jej wysiadac kregoslup jak mala chciala non stop chodzic za rece. jeszcze wielu z was opinie sie moga zmienic jak dzieci zaczna chodzic tak jak to bylo z karmieniem piersia... |
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak chodzika nie kupię bo nie mam miejsca na dodatkowy "grat", mały się nauczy chodzić sam, przy meblach, za rączkę itd. jak bachnie to cóż, każde dziecko się przewracać musi
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
siala hehe stad sie wlasnie biora powielane plotki ze to zle, tamto niedobre. wg mnie wszystko jest dobre ale z umiarem ale to tylko moje zdanie. kazda zrobi i kupi co uwaza.
|
|
|
|
#3265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super zdjecia i troch podobni sa do siebie chyba nie? Cytat:
Basia super fotki a Oscar to caly tata! Wpuscilam tz jak wytrzezwial a noc spedzil w aucie. Nie mam wyrzutow sumienia. Oczywiscie ja wyszlam na ta zla, bo on przeze mnie sie napil, bo mu zrobilam awanture o to, ze w piatek sie napil i oczywiscie ja jestem straszna, bo go do domu nie wpuscilam!!!!! i na dodatek nie gotuje obiadow, ale mnie on nie zostawi, bo Maja jest. Tak o to odkrecil kota ogonem i wpedzic mnie chcial w poczucie winy ![]() Co do witamin to biore materne i oprocz tego pije wapn i biore zelazo i co????? i duuuuuupa wczoraj jedzac glupie musli zlamalam kawalek zeba ![]() Dziewczyny wspolczuje bolesnych porodow nie potrafie sobie tego wyobrazic, bo moj byl bezbolesny. Martysek, ale Natka ma usteczka calusne! ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- w ogole musze sie pochwalic, bo dzis upieklam przepyszne ciasto marchewkowe i kupilam polewe waniliowa z Ikei mniam mniam tylko niestety pol blachy zjadlam sama prawie ![]() Nie moge sie doczekac juz jak bede pichcic z moja malutka rozne fajne rzeczy, bedziemy wykrajac fajne wzorki z jedzonka np. moja mama abym jadla robila mi na kanapce sloneczko z jajka i łąkę z rzeżuchy
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-18 o 00:30 |
||||
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie daj sobie wmówić tych bzdur ![]() To on jest straszny.. wracać do żony i małej dzidzi zalany w trupaka ![]() I co to ma znaczyć, że przez Ciebie pił? No co za głupota.. bijesz go, poniżasz czy co mu robisz, że jest taki zrozpaczony i ucieka niby w alkohol?! ![]() PS Króliki ... to zło ![]() Gryzą kable i walą bobki
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jego mam z dwojka dzieci zawsze robila obiad! i sprzatala i w ogole supermanka! Tylko zapomina, ze do lat 4 czy 5 mieszkali u jego babci...a kobieta w zyciu nie pracowala no ale coz, bywa.przeze mnie, bo ja sie czepiam i obiadow nie gotuje! tzn gotuje, ale pod siebie
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-18 o 11:42 |
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, u nas w nocy mróz, nawet teraz jest -1
![]() Nocka oki, teraz mała mi tu nawija ![]() niezawsze - ja sobie nie wyobreażam jak można nie pracować, tylko kawka, plotki i tv...ja już dostaję kota, ale niektóre kobiety nie czują podszeby, ale ja tez nie zawsze gotuje....ach mężczyźni ![]() Moja teściowa sama musiała sobie radzić i za to ją podziwiam
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-18 o 08:00 |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() siala super ze zwierzaki sie "odnalazły" w nowym miejscu a wyobraz sobie ze a aventu nie umiał pic (mam te butle ale dzieki za oferte ![]() Popołudnie było super udane tzn. najpierw przyszla moja mama na chwile i była chwila płaczu ale potem Adas sobie z nia rozmawial i smial sie a potem przyjechali do nas siostra tzta z dwojka dzieci i mezem i byl totalny chaos .... maly najpierw podkówka, zaplakal ale pozniej nastapil przelom, cieszyl sie i "siedzial" u taty na kolankach rozgladajac się wokół z zaciekawieniem ...(to jest raczej taki typ dzikuska i pewnie przez jakis czas na dzien dobry jeszcze bedzie placz ale przynajmniej juz nie caly czas zostalo mi jeszcze popracowac nad spacerkami, ale poki sie prezy to odpada.....z reszta bedzie coraz latwiej bo ciekawski sie robi)Kapalismy go przed 21:00 , po kapieli karmienie i od razu odpłynal Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-18 o 08:25 |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
U nas najlepszy jest taki smoczek do jedzenia... a butelke mamy z Canpol...
Papeteria ciężkie noce u Was, bardzo ciężko się budzi to Twoje dziecko... choc i ja pamiętam jak Julka tak miała, ale to było na początku. Narazie po skończonym miesiącu jest tylko coraz to lepiej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

ciagle pytam a odpowiedzi nie ma 

.

. Krztusi się, bo jej sika do gardełka. Połóż ją bokiem do piersi na siedząco, to nie będzie się jej tak lało! Znamy to. Ja na prawą pierś karmiłam spod pachy, bo ciężko było mi małą złapać, ale wiecznie jej siurem leciało i tylko się krztusiła i złościła, więc musiałam się nauczyć. I już się nie krztusimy 

Musisz byc bardzo silna. Ale istnienie Mai moze pomaga w tych trudnych chwilach?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)