Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 12:14   #4411
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

mnie nareszcie powolutku brzuszek zaczyna rosnąć, cieszę się strasznie, bo tak to tylko na usg czekam, żeby się z małym przywitać, a tu będzie taki widoczny znak i może sobie czasem w tramwaju usiądę nawet...
właśnie kupuję sobie kostium kąpielowy ciążowy, na allegro, mam nadzieję, że już niedługo przyjdzie i będę mogła znowu chodzić na basen, bo w stary to się już nie mieszczę, przez biust głównie

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:16   #4412
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
dzień dobry
byłam u lekarza byłam u lekarza

będzie CHŁOPCZYK Filip

badał serducho malusie, wszystko w porządku, reszta też
i dostałam skierowanie na badania krwi i po obciążeniu glukozą
Gratuluje ja w srode idę na USG i się wkońcu okaże co tam w środku się skrywa
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:17   #4413
aja1
Zakorzenienie

Fajny artykuł na temat co bezpieczniejsze dla dziecka sn czy cc

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/656...podczas-porodu

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:25   #4414
Lopezka
Raczkowanie

Witam drogie Panie. I tak tylko chwilkę bo muszę zaraz do pracy zmykać. Ależ Wam zazdroszczę objadania się Mnie jak zaczął apetyt raźno dopisywać, to dostałam strasznego zatrucia pokarmowego.:P Cztery dni w bólach, z życia wyjęte. Dzisiaj byłam u mojej gin na kolejnym USG, ale dzidziuś przetrwał i nawet sporo urósł przez ostatnie 2tygodnie. Gorzej z jego mamą.
Ale internista postawił wyrok - lekkostrawna dieta do końca ciąży.
A tu by się pojadło pyszności...

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Gratuluję Dziewczętom, które znają już płeć. U mnie dziecko nie chce się ujawnić.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

A jeszcze pytanie. Co myślicie o wózeczku Tako Jumper?..
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:26   #4415
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a to mój brzuch tydzien temu, czyli w 20 TC
śliczny i duży ale to chyba dlatego że w kolejnych ciążach już szybciej rośnie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
i może sobie czasem w tramwaju usiądę nawet...
no właśnie dziewczyny czy ustępują wam miejsca w tramwaju albo przepuszczają ludzie w kolejce? ja ostatnio stałam na poczcie, widać było brzuch bo ciasną bluzkę miałam na dodatek objadłam się i widać było jak byk i trzech facetów przede mną każdy popatrzył i nic coś czuję że z tym przepuszczaniem w kolejce i ustępowaniem miejsca to chyba różnie a u was jak?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:27   #4416
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie. I tak tylko chwilkę bo muszę zaraz do pracy zmykać. Ależ Wam zazdroszczę objadania się Mnie jak zaczął apetyt raźno dopisywać, to dostałam strasznego zatrucia pokarmowego.:P Cztery dni w bólach, z życia wyjęte. Dzisiaj byłam u mojej gin na kolejnym USG, ale dzidziuś przetrwał i nawet sporo urósł przez ostatnie 2tygodnie. Gorzej z jego mamą.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Gratuluję Dziewczętom, które znają już płeć. U mnie dziecko nie chce się ujawnić.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Co do płci to kurcze też mam obawy że na połówkowym - na które zresztą strasznie czekam - dzidziuś nie będzie chciał pokazać co ma między nóżkami. I znowu czekanie......

co do wózków to sprzedawca ogólnie polecał nam firmę tako. ale przede wszystkim zachwalał tako warrior....
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:28   #4417
aja1
Zakorzenienie

W markecie u nas są dwie kasy uprzywilejowane dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych, jak się zbliżam do takiej kasy to patrzą na mnie jak na bandytę, choć staję normalnie w kolejce, no chyba że będzie tłok to skorzystam

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:29   #4418
Montii
Zakorzenienie

eirenne mnie nie wpuszczają nigdzie, ale nie przejmuje się.. poczekam z 4 tyg jak brzuch będzie konkretny i sama bede sie upominać moze ta ciaza mnie czegos nauczy

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:30   #4419
Milena87
Raczkowanie

Mi sie podoba tako jumper ale jak porównywłam w sklepie z jedo fyn to ten drugi sie dużo lżejszy no i ma możliwość zamontowania fotelika maxi cosi ktory jest najbezpieczniejszy, gondola w tako jest 5cm mniejsza a mi zależy na jaknajwiekszej żeby dzidziuś zmieścił mi sie do niej jak tako też w listopadzie a nedzie miał już7m-cy wtedy.

Dziś moja mama kupiła mi body i kaftanik z napisem "kocham moich rodzicow". śliczny ale w kolorze żółtym. Co prawda lekarz powiedział mi ze na 80% dziewuszka ale naczytałam sie o pomyłkach i zwątpiłam musze czekac do 28 na połówkowe.
Stary 2010-10-18, 12:32   #4420
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

no właśnie dziewczyny czy ustępują wam miejsca w tramwaju albo przepuszczają ludzie w kolejce? ja ostatnio stałam na poczcie, widać było brzuch bo ciasną bluzkę miałam na dodatek objadłam się i widać było jak byk i trzech facetów przede mną każdy popatrzył i nic coś czuję że z tym przepuszczaniem w kolejce i ustępowaniem miejsca to chyba różnie a u was jak?
ja też kiedyś jeszcze kilka lat temu byłam świadkiem jak dziewczyna z takim już pokaźnym brzuszkiem stała w kolejce na poczcie i nikt jej nie chciał przepuścić...a na okienku była nawet kartka że kobiety w ciąży bez kolejki. I powiem wam że jak zaoferowałam pomoc - ja chciałam ją przepuścić to się popatrzyła na mnie jakimś takim dziwnym wzrokiem, po czym dopiero po chwili podziękowała i powiedziała że jest w szoku, bo przez 8 miesięcy nikt jej nie przepuścił w żadnej kolejce.

dla porównania dodam, że jak byłam w laboratorium oddać krew to za mną przyszła też dziewczyna z brzuszkiem ale już sporym i też ją przepuściłam, ale nawet dziękuję nie usłyszałam. chyba należała do osób które twierdzą że jak jest w ciąży to jej się należy pierwszeństwo i już....no cóż kwestia wychowania
Stary 2010-10-18, 12:35   #4421
Lopezka
Raczkowanie

No jasne, bo tako warrior jest tegoroczny i nie kupisz z drugiej ręki... A tak poważnie też słyszałam, ale mieszkam na zad...piu i ciężko tu coś dostać. A ceny ciuszków dla dzieci, czy ciążowych...Jeeeeezu.
Wszystko z wysyłki będę kupować chyba.
Stary 2010-10-18, 12:40   #4422
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
No jasne, bo tako warrior jest tegoroczny i nie kupisz z drugiej ręki... A tak poważnie też słyszałam, ale mieszkam na zad...piu i ciężko tu coś dostać. A ceny ciuszków dla dzieci, czy ciążowych...Jeeeeezu.
Wszystko z wysyłki będę kupować chyba.
tak dokładnie - chociaż i tam miałam zamiar kupić nowy a nie używany więc dla mnie to plus, że to nowy model. generalnie spełnia moje oczekiwania i mam nadzieję że będziemy w niego zadowoleni i dzidzi też będzie odpowiadał.
Stary 2010-10-18, 12:41   #4423
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja też kiedyś jeszcze kilka lat temu byłam świadkiem jak dziewczyna z takim już pokaźnym brzuszkiem stała w kolejce na poczcie i nikt jej nie chciał przepuścić...a na okienku była nawet kartka że kobiety w ciąży bez kolejki. I powiem wam że jak zaoferowałam pomoc - ja chciałam ją przepuścić to się popatrzyła na mnie jakimś takim dziwnym wzrokiem, po czym dopiero po chwili podziękowała i powiedziała że jest w szoku, bo przez 8 miesięcy nikt jej nie przepuścił w żadnej kolejce.

dla porównania dodam, że jak byłam w laboratorium oddać krew to za mną przyszła też dziewczyna z brzuszkiem ale już sporym i też ją przepuściłam, ale nawet dziękuję nie usłyszałam. chyba należała do osób które twierdzą że jak jest w ciąży to jej się należy pierwszeństwo i już....no cóż kwestia wychowania
Ja autobusami nie, raczej na piechotę lub autem.I raczej nikt się moim stanem nie przejmuje(niby całe osiedle wie, że jestem w ciąży, ale nie mam brzuszka ....).Ale jak np. u lekarza jestem i się źle czuję to się wpycham na bezczela.
Stary 2010-10-18, 12:57   #4424
Tity
Zakorzenienie

dan3b gratuluję chłopczyka
Montii izabela niutka śliczne brzuszki.
Mój już jest widoczny, ale pod kurtką wcale. Jutro zaczynamy 22 tydzień. Leoś wierzga nóżkami aż mi się morda śmieje Wreszcie tatusiowi udało się zostać pokopanym przez synka i nawet widział skaczący brzuch
Idę dalej wózka szukać, już mnie głowa od tego boli

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:01   #4425
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
eirenne mnie nie wpuszczają nigdzie, ale nie przejmuje się.. poczekam z 4 tyg jak brzuch będzie konkretny i sama bede sie upominać moze ta ciaza mnie czegos nauczy
oj ja bym tak chciała ale kurcze krępuję się powiedzieć ja chcę bez kolejki bo w ciąży jestem powiedzą mi zaraz że ciąża to nie choroba i głupio mi się zrobi i będzie po sprawie ja taka jestem głupia właśnie. jeszcze rozumiem jak w kolejce dziadki jakieś stare ale tu na poczcie to centralnie trzech młodych facetów.

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
W markecie u nas są dwie kasy uprzywilejowane dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych, jak się zbliżam do takiej kasy to patrzą na mnie jak na bandytę, choć staję normalnie w kolejce, no chyba że będzie tłok to skorzystam
no to mi dziewczyna opowiadała co leżała ze mną w szpitalu że jak stanęła kiedyś do takiej kasy to tam już stało pełno dziadków. bo to kasa też dla inwalidów. i ona sobie stoi a za nią oburzenie że to oni powinni pierwsi kupować bo są na rencie a ona nie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:04   #4426
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Blackrose, dlaczego zdecydowałam się na x-landera? Jest przyzwoitej jakości (bo oczywiście mercedes to nie jest ) a niestety takie wózki muszą trochę kosztować. Wózek sponsorowali mi rodzice, mogłam wybrać za około 2 tysiące i ten mi odpowiadał Gdybym musiała kupić tańszy zdecydowałabym się pewnie na któryś z Tako, widuję ich mnóstwo i robią dobre wrażenie Ten Vajper dla mnie , nie podoba mi się zupełnie.

Diatoma, w ciąży nie zaleca się używania płynów do płukania jamy ustej Wyczytałam to już w poprzedniej, pytałam też gina i potwierdził.

Anessa, to dobrze że przeszło

Montii, genetyk do którego jadę w listopadzie też jest na tej liście Śliczny masz brzuszek, i rzeczywiście zmalał

Olsza, skurcze Braxtona mogą się już zdarzać Byle nie przekraczały 10 na dobę i nie były długie, bo mogą wtedy powodować skracanie szyjki. Ja jeszcze włosów nie farbowałam, czekałam aż skończę I trymestr a teraz jestem na zwolnieniu i nie bardzo wypada. Ale za tydzień wizyta i potem planuję iść na kolorek

Deneb, gratuluję

Niutka, piękny zestawik Brzusio też fajny Mój wózior też jest jak na razie w idealnym stanie, one wytrzymałe są Jak na razie zaliczyliśmy tylko wymianę dętki, powietrze nieco zeszło i gdzieś się przebiła.

Iizabelaa, ładnie brzusio rośnie

Lopezka, współczuję dietki ale wszystko ma swoje plusy, my będziemy rozpaczać nad kolejnymi kilosami a Ty nie Tako Jumper dla mnie jest ok, dużo ich widuję W ogóle Tako ma bardzo fajną kolorystykę, czasem widzę naprawdę oryginalne modele

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:05   #4427
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
dan3b gratuluję chłopczyka
Montii izabela niutka śliczne brzuszki.
Mój już jest widoczny, ale pod kurtką wcale. Jutro zaczynamy 22 tydzień. Leoś wierzga nóżkami aż mi się morda śmieje Wreszcie tatusiowi udało się zostać pokopanym przez synka i nawet widział skaczący brzuch
Idę dalej wózka szukać, już mnie głowa od tego boli
o tak tez mi sie mordka smieje jak me dziecie tam sie wierci

Cytat:
oj ja bym tak chciała ale kurcze krępuję się powiedzieć ja chcę bez kolejki bo w ciąży jestem powiedzą mi zaraz że ciąża to nie choroba i głupio mi się zrobi i będzie po sprawie ja taka jestem głupia właśnie. jeszcze rozumiem jak w kolejce dziadki jakieś stare ale tu na poczcie to centralnie trzech młodych facetów.
ja tez nie umiem ale mysle,ze sie naucze w tesco u nas jest kasa pierwszenstwa a tam po 10 żuli z piwem;/ i to oni maja pierwszenstwo... jak stoj 2-3 osoby przede mmna to sie pchac nie bede..a jezeli znowu bedzie tlok ze stania na 20 min to sie upomne..

[LEFT]
Stary 2010-10-18, 13:06   #4428
*kaalinaa*
Zadomowienie

Deneb gratulację synia

dziewczyny ale macie śliczne brzusie , może w końcu i ja wyrobię się przed porodem żeby swój wkleić , cały czas mi na wszystko czasu brakuje

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:10   #4429
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
a to my jutro zaczynam 21 tc... już powoli bliżej niż dalej
ja dziś mam 2gi dzień 21go tygodnia

a brzuszek mam większy ciut

dziewczyny które były na połówkowym - co Wam badał lekarz?
bo mi sie wydawało, że więcej jakoś powinien badać a tak jakoś szybko dziś poszło

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

i dziekuję za gratulacje
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:23   #4430
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
kasiapruszków
na hemoroidy należy unikać zaparć, czyli pić co najmniej 3 litry wody dziennie plus dużo soków owocowych, owoców i produktów bogatych w błonnik jak np chleb razowy, fasolka w sosie pomidorowym. Nie natężać się, rozluźnić podczas wizyty w toalecie, zapytać lekarza o środek przeczyszczający bezpieczny w ciąży. Można używać żelu do mycia odbytu (w aptekach), robić chlodne okłady i spać na boku a nie na wznak.
a co to za ksiazka ze takie madre rzeczy pisza ;p
a ten twoj bol to raczej nic groznego porostu dizdz naciska na to miejsce i boli .. mam nadizeje a moze to z nerwow przed slubem

Cytat:
dzień dobry
byłam u lekarza byłam u lekarza

będzie CHŁOPCZYK Filip

badał serducho malusie, wszystko w porządku, reszta też
i dostałam skierowanie na badania krwi i po obciążeniu glukozą
GRATULACJE tez jzu bym chcioala wiedizec ;p

Cytat:
a to my jutro zaczynam 21 tc... już powoli bliżej niż dalej
Monti ja taki brzuch bez ciazy mialam zawsze ;p

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a to ja w 18tc
Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a to mój brzuch tydzien temu, czyli w 20 TC
Sliczne te Wasze brzuchy ;p moj najwiekszy .. ale mam ciagle zaparcia i wzdeica wiec moze to tez powod..

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
Co prawda lekarz powiedział mi ze na 80% dziewuszka ale naczytałam sie o pomyłkach i zwątpiłam musze czekac do 28 na połówkowe.
ja tez sie dizs zapisalam na polowkowe na 28 eh no to razem bedizemy odliczac - 10 dni

Cytat:
no to mi dziewczyna opowiadała co leżała ze mną w szpitalu że jak stanęła kiedyś do takiej kasy to tam już stało pełno dziadków. bo to kasa też dla inwalidów. i ona sobie stoi a za nią oburzenie że to oni powinni pierwsi kupować bo są na rencie a ona nie
tak tak jak poszlam ostanio do gin i coprawda moze nie jestme w 9 mies zeby najpier bylo widac brzuch a pozniej mnie to jednak iwdac z przodu pilke ale myslicie ze ktos mnie przepuscil ?? nie
malo tego byly wszytkei miejsca siedzace zajete i myslicie ze ktroas sie podniosla kwoka ?? nie
eh

a ja wczorja bylam w tesco i sluchajcie podotykalam cisuzki dla dzieci na wieszkach i nic nie kupilam ....

milego dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:26   #4431
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny artykuł na temat co bezpieczniejsze dla dziecka sn czy cc

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/656...podczas-porodu

to jest artykuł o jakiś bakteriach a nie co jest bezpieczniejsze dla dziecka

bo co z tego, że spotka się z bakteriami bądź nie, jeśli dziecko urodzi się mocno niedotlenione albo zdarzy się najgorsze
Stary 2010-10-18, 13:30   #4432
Montii
Zakorzenienie

ale mam zgagę..znowu :/
co jest dobre na zwalczenie tego paskudztwa ?
rennie ?

[LEFT]
Stary 2010-10-18, 13:37   #4433
Milena87
Raczkowanie

Cytat:
ale mam zgagę..znowu :/
co jest dobre na zwalczenie tego paskudztwa ?
rennie ?

Migdały bardzo pomagają
Stary 2010-10-18, 13:38   #4434
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
bo mi sie wydawało, że więcej jakoś powinien badać a tak jakoś szybko dziś poszło
no wlasnie co dokladnie ma zbadac gin na tym polowkowym bo za 10 dni ide
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:39   #4435
Montii
Zakorzenienie

milenko nie mi
tzn mam taka zgagę ,że już nie pomagaja.,wczesniej tak..teraz to mam pożar w gardle

[LEFT]
Stary 2010-10-18, 13:40   #4436
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no wlasnie co dokladnie ma zbadac gin na tym polowkowym bo za 10 dni ide

ja jeszcze 14 dni
czekam i czekam
Stary 2010-10-18, 13:41   #4437
Milena87
Raczkowanie

współczuje monti. Mi to jeszcze nie doskwiera ale moja mama miała okropną zgagę i oby mnie to nie spotkało. To pozostaje ci tylko rennie
Stary 2010-10-18, 13:46   #4438
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:

Ja kupuje Tako Warrior. Juz sie o niego wypytalam
( Zasadnicza roznica miedzy tymi wozkami jast taka, że - model Wózeczka o nazwie Warrior jest inaczej uszyty bardziej nowoczesnie. 2 róznicą jest to że konstrukcja (stelaż) jest troszkę mniejszy niz w modelu wózeczka o nazwie Jumper X co ułatwia przewóz np.w samochodzie - 3 roznicą jest gondola ktora jest wieksza i szersza - to sa takie najbardziej widoczne roznice - jednak zarowno warrior jak i jumper x - napewno sie sprawdzi i bedzie znakomicie słuzył - gdyz własnie z ta mysla on powstał.
Funkcjonalność obydwu modeli jest taka sama.)

Tak mi napisal konsultant. Zaznaczam, ze Jumper X i GT to te same modele tylko ten drugi ma powiekszona kolorystyke.

Cytat:

Patrza sie, ale na tym sie konczy. Najbardziej dziwi mnie reakcja babek z dziecmi np, bo w koncu kiedys same to przechodzily i wiedza najlepiej jak fajnie sie stoi z brzuchem, a one beszczelnie taksuja wzrokiem i to takim jakby to byl nie wiem jakis grzech, ze w ciazy jestem i nic.

Cytat:
Kasy z pierszenstwiem sa w niewielu molochach i jeszcze z takiej nie korzystalam, ale kto wie, a niech mi tylko ktos zwroci uwage, ze sie pcham czy cos takiego to taka jazde zrobie ze sie odechce
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:53   #4439
olsza30
Raczkowanie

dziewczyny a czy zwykły internista jak dziewczyna w ciąży jest przeziębiona może też wystawić zwolnienie L4 z dopiskiem B świadczące o ciąży? czy takie może tylko gin?
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:53   #4440
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba tako jumper ale jak porównywłam w sklepie z jedo fyn to ten drugi sie dużo lżejszy no i ma możliwość zamontowania fotelika maxi cosi ktory jest najbezpieczniejszy, gondola w tako jest 5cm mniejsza a mi zależy na jaknajwiekszej żeby dzidziuś zmieścił mi sie do niej jak tako też w listopadzie a nedzie miał już7m-cy wtedy.

Dziś moja mama kupiła mi body i kaftanik z napisem "kocham moich rodzicow". śliczny ale w kolorze żółtym. Co prawda lekarz powiedział mi ze na 80% dziewuszka ale naczytałam sie o pomyłkach i zwątpiłam musze czekac do 28 na połówkowe.
Żółty pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki

Cytat:
ja dziś mam 2gi dzień 21go tygodnia

a brzuszek mam większy ciut

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

i dziekuję za gratulacje
Połówkowe usg powinno być bardzo dokładne, wtedy widać już i ewentualne wady serca, i jakieś nieprawidłowości w budowie mózgu. Każdy organ powinien być dokładnie sprawdzony, zbadane przepływy itp. Właśnie dlatego dobrze je zrobić u porządnego specjalisty

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości