![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
Cytat:
Koleżanko wątek ma 39 stron i przydaloby się przeczytać choć polowę ,udzielam sie w nim mocno bo sprawa dotyczy i mnie ,swoją wiedzę staram się przekazać dalej i byłabym wdzięczna gdybys szanowała mój wkład w ten wątek i przeczytala co juz zostalo napisane zamiast znowu pytac o to samo. Dostaniesz odpowiedz na kazde pytanie bo wszystkie juz padły ,rozumiem ,że nie chce ci sie szukać ale weż pod uwagę ,że mnie się nie chce odpowiadać na to samo pytanie ,forum to nie gabinet lekarski ,tu trzeba sie odrobinę postarać aby zdobyć wiedzę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówił mi też że jak wyciągał przenoszone spirale to drucik który jest nawinięty wyglądał jakby zżarła go rdza taki poprzecierany jakby....dlatego warto wyciągnąć w czasie podanym przez producenta Ja mam swoją na 5 lat ale wyciągnę tak pół roku wcześniej. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() Stan zapalny jest dlatego że go wydziela miedź a nie że jest ciało obce w środku - to po pierwsze po drugie nie chce mi się wierzyć ze po 5 latach jest takie same "stęzenie" wydzielania stanu zapalnego przez miedź co w pierwszym roku np. W/W post to MOJE ZDANIE na ten temat
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Widzę że paula78 atakujesz po kolei każdą wypowiedź.
Zostaw uszypliwe komentarze dla siebie bo na razie w ostatnich postach raczej nikomu nie pomogłaś swoimi odpowiedziami. Sądzę że dzisiaj masz zły dzień więc lepiej nie ciągnę dalej tego dialogu ![]()
#2885 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
a tak na marginesie koleżanko paulo78 ja też mam spirale i długo także daruj sobie swoje uszczypliwe uwagi. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trudno mi inaczej skomentować tak inteligentną i konstruktywną krytykę. Proponuje okazac sie odwaga i uwagi pisac na PW. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-10-19 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, mam pytanko, wiecie może jak się ma tyłozgięcie macicy do zakładania/wyjmowania wkładki. Czy nie spowoduje to większego bólu. Bo np. przy usg dopochwowym zawsze lekarz kazał mi wkładac piąstki pod pupe, żeby miał lepszy widok chyba
![]() ![]() a tak w ogóle to tu jakoś nerwowo
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylozgiecie ,bolało ale czy to ma wpływ ?nie wiem nie mialam nigdy usg dopochoweego wiec nie wiem ale byc moze tylkozgiecie u kazdej z nas moze wygladac inaczej ![]() powodzenia na zakladaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
ja też mam tyłozgięcie
nic a nic to nie przeszkadzało w założeniu spiralki i nic mnie nie bolało nic się nie martw na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,pisałam już w czerwcu na temat nudności i złego samopoczucia po założeniu spiralki. Na początku roku założyłam sobie spiralkę Gynetics Cu 375-full serwis 300zł.No i nie bolało ani trochę.
Wszystko w sumie jest ok i pod kontrolą ale zastanawiają mnie właśnie te mdłości które od czerwca jeszcze się nasiliły.Do tego doszło ciągłe uczucie zmęczenia i nerwowość.Energię odzyskuję czasami dopiero na wieczór. Robiłam badania i wszystko wyszło dobrze.Mam niedomykalność zastawki mitralnej ale i mój ginekolog i kardiolog nie widzą przeciwwskazań. Zaczyna mnie to męczyć bo zastanawiam się czy nie pozbyć się tej spiralki ale bo w sumie nie mam żadnej pewności. Jeszcze co mnie zastanawia-jak ją założyłam to przy pierwszym okresie dziwnie się czułam,tj.uderzenia gorąca i kołatanie serca,dziwne uczucie strachu i to najczęściej w nocy.Potem to się powtórzyło w wakację tak że spanikowana wróciłam do domu robić badania. Sama nie wiem co mam robić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Zrób badania tarczycy przede wszystkim.
Objawy podobne do menopauzy ale wiek jeszcze nie ten ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-10-20 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Rozeznanie
|
Paula robiłam tarczyce też i jest ok.Czasami mam wrażenie że moja macica ma depresję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
To może problem leży w samopoczuciu psychicznym ?może nie akceptujesz spiralii stąd takie objawy ?czasami mozna nie zdawac sobie z tego sprawy ?moze nie czujesz sie pewna z spiralą ?
Skoro faktycznie ci żle to chyba nie ma sensu się męczyć ,wyjmij spiralę i zobaczysz co dalej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
od 2 lat jestem posiadaczką wkładki - mireny. Do tej pory wszystko było w porządku, poza comiesięcznymi plamieniami nic się nie działo. Teraz natomiast, już po raz trzeci, pojawiło się krwawienie po stosunku, które ustaje i przechodzi w lekkie plamienie. Żadnego bólu nie odczuwam. Troszkę mnie to niepokoi i postanowiłam zasięgnąć opinii na forum. Czy wg Was dziewczyny jest to powód do obaw ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Niedługo dostanę miesiaczki. Boję się czekającego mnie kolejnego wyjmowania wkładki...naprawdę się boję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Przyczajenie
|
paula78 u gina byłam jakoś w kwietniu, wszystko było w porządku i kazał zgłosić się za rok na kontrolę. Nadżerkę miałam owszem, ale po porodzie ten problem zniknął.
Na początku po założeniu mireny przez dobrych kilka miesięcy miałam nieustające plamienia. Ale gin przepisał mi tabletki i wszystko wróciło do normy. No nic, jeśli jeszcze kilka razy się to powtórzy to chyba będę musiała wybrać się do lekarza.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moze ktoras mi poradzi
Mam spiralke od roku miedzianke Poczatkowo krwawienie byly obfite potem sie ustabilizowalo ale ostatni miesiac byla masakra przez 2 dni nie moglam wyjsc z domu bo podpaska starczala mi na 30 min do tego bole podbrzusza po prostu nie do zniesienia i skrzepy przepraszam za opis ![]() Zastanawiam sie jaka jest tego przyczyna , wizyte mam dopiero za 1,5 tyg a w glowie metlik |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Wtajemniczenie
|
Może przyczyna nie jest ginekologiczna a hematologiczna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poczekac do wizyty u gina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
fankapsychiatrii wyniki krwi mam swietne ja pomyslalam o miesniakach
paula dziekuje za rade musze poprosic znajomych o kupienie mi ich w Polsce |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli je masz to moga byc przyczyną ale wtedy nie powinno Cię to dziwic bo mięsniaki raczej zostały by rozpoznane podczas USG.Chyba że był/y mały/e i ostatnio urosły...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Raczkowanie
|
Jutro idę do ginekologa na kolejne wyjmowanie wkładki. Proszę trzymajcie za mnie kciuki bo bardzo się boję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Nie udało się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekałam dzisiaj caly dzien na wiaodmosc od ciebie i załamałam się ![]() bardzo mi przykro ,cholera jasna co za pech ale juz za chwile bedzie po . szkoda ,że tak długo to trwa ,lekarz powinien już wczesniej to zaproponować. glowa do góry ,bedzie dobrze i pojdzie błyskawicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Cię uśpią to będzie ok nie bój się ![]() Nie wiem czy ja sobie w końcu następną załóżę A powiedz mi masz juz dzieci? Miałaś jakąś cesarkę ? Edytowane przez ewaw71 Czas edycji: 2010-10-27 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Raczkowanie
|
Jestem przykładem na to, że z wkładką nie wszystko idzie tak różowo.
Boże, to wszystko mnie załamuje, czuję sie jak w półapce, nie moge pozbyć sie czegoś co jest we mnie, wszystkie te zabiegi są bolesne, wiąże się z jakimś poniżeniem...sama nie wiem. Okropność! Chcę mieć kolejne dziecko (mam córcię urodzona naturalnie)a teraz boję się, że coś mi zrobią podczas tego wyjmowania w szpitalu, że uszkodzą szyjkę i bede miała problemy z donoszeniem ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.