Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 16:10   #4471
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy zwykły internista jak dziewczyna w ciąży jest przeziębiona może też wystawić zwolnienie L4 z dopiskiem B świadczące o ciąży? czy takie może tylko gin?
Olsza każdy lekarz może wystawić zwolnienie z kodem B dla kobietki ciężarnej
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:11   #4472
blackrose4u
Wtajemniczenie

Ale naprodukowałyście, za chwilę będziemy musiały myśleć nad nazwą do III części wątku
Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
dzień dobry
byłam u lekarza byłam u lekarza

będzie CHŁOPCZYK Filip

badał serducho malusie, wszystko w porządku, reszta też
i dostałam skierowanie na badania krwi i po obciążeniu glukozą
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a to my jutro zaczynam 21 tc... już powoli bliżej niż dalej
faktycznie chyba Ci znalał ten brzuszek
Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
gratulacje

ja dzis zaczęłam 21 tydzień

Wklejam fotkę (zrobiona juz u mnie) mojego x- landerka co go kupiłam za 999zł cały ten komplet , jeszcze pół roku na gwarancji. Faktycznie stan jest bardzo dobry, ma jakies małe ryski, ale mi to nie przeszkadza, bo takie i tak się szybko robią, jestem bardzo zadowolona, no i jest różowy Nówka taki kosztuje około 1900zł ( dostałam wszytskie dokumenty zakupu i poprzedni własciciele zapłacili za niego 1950 zł ) , Tak więc jestem bardzo zadowolona, że upolowałam takie różowe cudo jakie chciałam w sumie za relatywnie dobrą cenę.
no to udało Ci się fajnie kupić, jeszcze jak kolorek taki jak chciałaś to już wypas.
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
witam, w ten pochmurny dzień

ja dziś pięknie zaczęłam, zaczęło się od tego że wstając rano potknęłam się o swojego kapcia i wylądowałam na biurku, potem myjąc gary wypadł mi z rąk wielki kubek który wpadając do suszarki potrzaskał dwa kieliszki do wina (ostatnie jakie mi zostały) teraz odpisując na wasze posty skasowałam to co już napisałam może ja z domu nie będę dziś wychodzić bo aż strach ehh
dalej tak Cię trzymie?
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a to ja w 18tc
Cytat:
a to mój brzuch tydzien temu, czyli w 20 TC
ładne macie brzuszki, każdy inny ale każdy fajny i to jest fajne
Cytat:
a ja nie moge sie doczekac....wypicia glukozy
taka mam chcice na słodkie
w 28 tyg chyba sie robi nie?
a mi dzisiaj tak cukier spadł, że myślałam że zemdleje, trzęsłam się cała w środku słabo mi było a ja w markecie, nie mogłam się skupić na zakupach, patrzałam na pułkę i nie wiedziałam co chce. Jak wyszłam odrazu zjadłam knopersa i lu go i w miare się uspokoiło, ale aż się wystraszyłam. Teraz mnie boli głowa :/
Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja mam pluszakow chyba ze 100....na slub zamiast kwiatow od kazdego po pluszaku dostalismy sa takie sliczne...takze dzidzia bedzie sie miec czym bawic hihihhi a reszte rozdamy
u nas zamiast kwiatów to dostaliśmy słodycze i do tej pory mamy jeszcze
Cytat:
ja nienawidzę pluszaków i mam nadzieję,że nikomu nie przyjdzie do głowy żeby kupić takie jak przyjdą zobaczyć dziecko
kupie ze 3 w smyku i starczy mogliby kupić jakąś matę edukacyjną czy cuuś..
jak można nie lubić pluszaków one są takie słodkie a ja mam 2 kupony do smyka. Każdy z 20%rabatem. Nie byłam w smyku, zawsze 5-10-15. Mają tam coś ciekawego?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:12   #4473
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie moge sie doczekac....wypicia glukozy
taka mam chcice na słodkie
w 28 tyg chyba sie robi nie?
z tego co słyszałam to jest slodkie aż do obrzydzenia, jak narazie nie mialam przyjemności wypicia tego
Stary 2010-10-18, 16:12   #4474
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
W markecie u nas są dwie kasy uprzywilejowane dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych, jak się zbliżam do takiej kasy to patrzą na mnie jak na bandytę, choć staję normalnie w kolejce, no chyba że będzie tłok to skorzystam
Ja miesiąc temu skorzytstałam w TESCO z kasy oznaczonej takim rysunkiem kobiety w ciązy i inwalidy na wózku, z tym, że w naszym tesco to jest normalna kasa, tylko jak ktoś uprzywilejowany, to podchodzi i "sie wpycha" przed kolejkę, brzuszek było mi juz widać i miałam koszyk zamiast wózka więc było mi ciężko, nie miałam jakos durzo rzeczy podeszłam i powiedziałam, że przepraszam, ale jestem w ciązy i prosze nie wykładac zakupów, bo ja tu wyłożę swoje, pokazałam ręką na tabliczke nad kasą i nikt nie narzekał w tej kolejce, generalnie chyba oczy maja i widzą, ze do uprzywilejowanej stanęli, ja tam nie staje tak normalnie, bo właśnie nie lubie jak mi sie wydłuża kolejka niespodziewanie.

Generalnie to np jak robie wielkie zakupy na cąły wózek, to nie stane do uprzywilejowanej, bo po 1 sze, z takim wózkiem trucno się przepchnąc na początek, robi się zmaieszanie itd... a po drugie, no jednak skoro daje radę cały kosz zakupów zrobic, to moge postac te 10 min w kolejce.

W autobusie itp na razie nie miałam okazji, bo autem sie poruszam, ale w pierwszej ciąży ( bo od drugiej juz miałam auto) zauważyłam, ze jedni ustepuja, inni nie... wbrew kulturze, prędzej ustapi ci kobieta i to taka koło 40-50 lat, niz facet albo młoda laska, ale ja nie miałam nigdy problemu z poproszeniem o ustapienie mi miejsca ( oczywiście w uprzywilejowanym miejscu, bo po co narażac sie na odmowę) i wtedy wstawali.

Generalnie zasada jest taka, że nigdy nie mówisz " czy może mi pan/i ustapić" , tylko zawsze "prosze mi ustąpic miejsca, bo jestem w ciąży"
gdyz po 1 sze wtedy nie daje się innej osobie mozliwości odpowiedzenia "nie, nie mogę" tylko odruchowo ludzie reaguja pozytywnie, a po 2 gie słówko "bo" i wyjaśnienie powoduje, ze ludzie chętniej ustepują- potwierdzone naukowo no i koniecznie na koniec dziekuję bardzo, z uśmiechem wtedy nawet ktoś, kto wstał niechętnie poczuje się fajnie i ostatecznie będzie mu milej.

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
Dziś moja mama kupiła mi body i kaftanik z napisem "kocham moich rodzicow". śliczny ale w kolorze żółtym. Co prawda lekarz powiedział mi ze na 80% dziewuszka ale naczytałam sie o pomyłkach i zwątpiłam musze czekac do 28 na połówkowe.
żółty to uniwersalny kolor, podobnie jak zielony, czerwony, pomarańczowy, czarny, biały...

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
tak tak jak poszlam ostanio do gin i coprawda moze nie jestme w 9 mies zeby najpier bylo widac brzuch a pozniej mnie to jednak iwdac z przodu pilke ale myslicie ze ktos mnie przepuscil ?? nie
malo tego byly wszytkei miejsca siedzace zajete i myslicie ze ktroas sie podniosla kwoka ?? nie
eh
no, u lekarzy, a tym bardziej u ginekologa, to raczej nie ma co liczyć na ustąpienie i to jest dla mnie oczywiste, po 1 sze ludzie przychodza chorzy i nie mają ochoty ustępować, a po 2 gie u gin często siedzą laski też w ciąży, tylko nie z takimi widocznymi brzuchami i one też chca siedzieć jedynie jak ktos jest z widocznym brzuchem typu 8/9 miesiąc, albo widac, że bardzo sie ktoś źle czuje, to sie ustępuje

Cytat:
jeszcze miałam sie was spytać, czy można jeść parmezan, bo wiem, że jakieś sery są zakazane, ale nie pamietam o co z tym chodzi
jeśli jest z mleka pasteryzowanego, to mozna jeść- sprawdź na etykiecie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mnie nigdzie nie przepuszczają, jak się pożaliłam mężowi to powiedział że co się dziwie jak na razie wyglądam jakbym się objadła a nie jak w ciąży, więc spokojnie czekam aż brzuch będzie większy i będę korzystać z przywilejów
no własnie, poczekajcie do 8/9 msca to na pewno jakies 50 % ludzi wam będzie ustępować, a juz na pewno, jak poprosicie

My mamy troche teraz gorzej,. bo przez zimowe ubrania nie widać tak dobrze ciąży jak w obcisłych letnich ubraniach, więc też troche wyrozumiałości dla ludzi, moga mysleć, że po prostu jest sie grubym lub grubo ubranym, nie ma co zaraz myslec, że to kwoki itd... a ta młoda laska co się patrzy w sufit, siedząca w grubym płaszczu, czy kurtce tez akurat może być w ciąży, a my możemy nie widzieć.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-18 o 16:16
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:15   #4475
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też uważam, że żółty pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki
ładnie wygląda w połączeniu z zielenią

wczoraj widziałam ładne żółte body w Mothercare,
jak tam wpadnę po potwierdzeniu płci to nie ręczę za siebie
Hehe ja też czekam na płeć i ide na sklepy. Ostatnio w smyku widziałam takie fajne bluzeczki, bodziaki, pajacyki
Zastanawiam się kiedy w smyku są kolejne wyprzedaże....wtedy można zaszaleć i na nastepny sezon bobaskowi pokupować pare ładnych rzeczy
Stary 2010-10-18, 16:19   #4476
trzyrazyi
Zadomowienie

http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski Mnie wyszlo ze dziewuszka bedzie hihihihh okaze sie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:20   #4477
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

ładne macie brzuszki, każdy inny ale każdy fajny i to jest fajne

a ja mam 2 kupony do smyka. Każdy z 20%rabatem. Nie byłam w smyku, zawsze 5-10-15. Mają tam coś ciekawego?

tak, mają, sa działy niemowlęce, ciuszki, akcesoria typu butelki, przewijaki itd... ale zależy w jakim smyku, lepiej są wyposażone takie większe w dużych centrach handlowych
Stary 2010-10-18, 16:23   #4478
trzyrazyi
Zadomowienie

Moja znajoma wlasnie sobie wyliczyla i wyszlo jej ze chlopak.....a urodzila miesiac temu dziewczynke hehehehhe
Stary 2010-10-18, 16:26   #4479
iizabelaa
Zakorzenienie

Niutka1

czy to ty pisałaś kiedyś, ze nie podasz nam jakie imiona wymyśliłaś dla dzidziusia, bo są oryginalne i boisz się identyfikacji?

Jeśli to to czy teraz możesz już nam napisać co to było,bo rozumiem, że jedno to Franka
Stary 2010-10-18, 16:28   #4480
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hehe ja też czekam na płeć i ide na sklepy. Ostatnio w smyku widziałam takie fajne bluzeczki, bodziaki, pajacyki
Zastanawiam się kiedy w smyku są kolejne wyprzedaże....wtedy można zaszaleć i na nastepny sezon bobaskowi pokupować pare ładnych rzeczy
Cytat:
tak, mają, sa działy niemowlęce, ciuszki, akcesoria typu butelki, przewijaki itd... ale zależy w jakim smyku, lepiej są wyposażone takie większe w dużych centrach handlowych
jak będziecie w smyku to dajcie znać co tam aktualnie jest ciekawego

z kalendarza wyszła mi dziewczynka

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:42   #4481
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski Mnie wyszlo ze dziewuszka bedzie hihihihh okaze sie
Mnie wychodzi dziewczynka, a lekarz obstawia na chłopca.
Z poprzedniej jak patrzę, to tez na odwrót

Cytat:
Ja miesiąc temu skorzytstałam w TESCO z kasy oznaczonej takim rysunkiem kobiety w ciązy i inwalidy na wózku, z tym, że w naszym tesco to jest normalna kasa, tylko jak ktoś uprzywilejowany, to podchodzi i "sie wpycha" przed kolejkę, brzuszek było mi juz widać i miałam koszyk zamiast wózka więc było mi ciężko, nie miałam jakos durzo rzeczy podeszłam i powiedziałam, że przepraszam, ale jestem w ciązy i prosze nie wykładac zakupów, bo ja tu wyłożę swoje, pokazałam ręką na tabliczke nad kasą i nikt nie narzekał w tej kolejce, generalnie chyba oczy maja i widzą, ze do uprzywilejowanej stanęli, ja tam nie staje tak normalnie, bo właśnie nie lubie jak mi sie wydłuża kolejka niespodziewanie.

Generalnie to np jak robie wielkie zakupy na cąły wózek, to nie stane do uprzywilejowanej, bo po 1 sze, z takim wózkiem trucno się przepchnąc na początek, robi się zmaieszanie itd... a po drugie, no jednak skoro daje radę cały kosz zakupów zrobic, to moge postac te 10 min w kolejce.
No właśnie o taką kasę mi chodzi.
Ja z reguły nigdy nie mam dużo zakupów, bo mieszkam zaraz za Tesco, czyli jestem tam codziennie
Natomiast kilometrowe kolejki u nas w czwartki (promocje +targ) i niedziele (kościół na przeciwko), poczekam i zacznę "wpychać się"

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:42   #4482
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Niutka1

czy to ty pisałaś kiedyś, ze nie podasz nam jakie imiona wymyśliłaś dla dzidziusia, bo są oryginalne i boisz się identyfikacji?

Jeśli to to czy teraz możesz już nam napisać co to było,bo rozumiem, że jedno to Franka

no, podałam juz Frankę, a drugiego nie podam bo może będziemy mieli jeszcze synka kiedyś, ale nie jest to na pewno imię Franek ( zreszta bardzo popularne ostatnio) powiem tylko, ze na drugie miał miec Maksym ( nie mylić z Maksymilianem lub Maksem), bo tego nikomu w realu nie mówiliśmy

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-18 o 16:45
Stary 2010-10-18, 16:46   #4483
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc dziewczynki ale sie rozpisalyscie od piatku nie bylam na forum i troszke czasu mi zajelo nadrobienie wszystkiego a i tak juz sie pogubilam co u ktorej z Was slychac ;(.....ja bylam na weselu w sobote wybawilam sie tylko troszke sie o dzidzie balam ze tak bedzie w brzuszku podskakiwac jak bede za bardzo wywijac w tancu ale wszystko ok choc noga nadal mnie boli ale w piatek wizyta wiec wtedy porozmawiam z gin....zaczelam w sobote 15 tydz.c i wydawalo mi sie ze jakies bulgotanie poczulam w brzuszku w niedziele rano ale sama nie wiem czy to dzidzia czy moze wzdecia ;(....jestem w II ciazy wiec ruchy sa troszke szybciej wyczuwalne ale czyzby juz w 15 tyg ?Myslalam gdzies kolo 17-18 cos poczuc i teraz po prostu zglupialam no ale moze sobie sama wkrecialm te "bulgotanie" bo tak bardzo chce juz poczuc malenstwo....dzis po tych 2 dniach tancowania noga piecze mnie okropnie ale jakos wytrzymuje -bo musze....pozdrawiam serdecznie i milego "popo" zycze

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

A co do smakow w ciazy z I dzieckiem jadlam wszystko slodkie na przemian z piernym i kwasnym i teraz mam podobnie choc slodkiego az tyle nie jem co wtedy....i sama nie wiem na kogo te smaki Tż caly czas ze to chlopczyk bedzie a ja mam NADZIEJE ze dziewczynka okaze sie 20.11 jak malenstwo znowu nas nie oleje i w koncu pokaze sie przodem a nie bokiem czy pleckami ;D
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:50   #4484
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie o taką kasę mi chodzi.
Ja z reguły nigdy nie mam dużo zakupów, bo mieszkam zaraz za Tesco, czyli jestem tam codziennie
Natomiast kilometrowe kolejki u nas w czwartki (promocje +targ) i niedziele (kościół na przeciwko), poczekam i zacznę "wpychać się"

a to twoje tesco jest całodobowe, bo moje tak i szczerze mówiąc wole sobie pojechac np po 23.00 jak jest spokój i cały wózek zakupów robie i spokojnie do kasy, przede mną z reguły osoby z małymi zakupami typu piwko i chipsy lub 1-2 z wózkami, a tak w ciągu dnia to tylko jak mam cos naprawde pilnego

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
ale w piatek wizyta wiec wtedy porozmawiam z gin....zaczelam w sobote 15 tydz.c i wydawalo mi sie ze jakies bulgotanie poczulam w brzuszku w niedziele rano ale sama nie wiem czy to dzidzia czy moze wzdecia ;(....jestem w II ciazy wiec ruchy sa troszke szybciej wyczuwalne ale czyzby juz w 15 tyg ?Myslalam gdzies kolo 17-18 cos poczuc i teraz po prostu zglupialam no ale moze sobie sama wkrecialm te "bulgotanie" bo tak bardzo chce juz poczuc malenstwo
ja jestem w C III i ruchy poczułam własnie w 15 TC
Stary 2010-10-18, 16:58   #4485
Milena87
Raczkowanie

dziewczyny które są z Łodzi w sobotę jadę do mojego tż do Łodzi bo wyjechał tam do pracy i czy możecie polecić mi jakiś sklep z dużym wyborem wózków ale żeby był otwarty dłużej niż do 14 bo dopiero o 14 dojadę na miejsce a chciałabym sobie troche pooglądać i sie ponapalać Czytałam że w dino na piotrkowskiej jest najwiekszy wybór ale tam jest do 15 i mogę nie zdążyc. Tik-tak jest do 20 codziennie ale mój tż tam był i mówi że wyboru mało. Prosze polećcie cos, z góry dziękuje
Stary 2010-10-18, 16:58   #4486
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
mnie wychodzi chłopiec mam nadzieję, że się sprawdzi, bo bardzo byśmy chcieli synka
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:00   #4487
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
a o jaki kolorze włosów mówimy?
coś między wisnią a czekoladą

Z kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec.Się pożyje,się zobaczy!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-18 o 17:14
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:14   #4488
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
deneb to już niebawem
he he no

Cytat:
jeszcze miałam sie was spytać, czy można jeść parmezan, bo wiem, że jakieś sery są zakazane, ale nie pamietam o co z tym chodzi
można, nie można tzn nie powinno się jeść serów niepasteryzowanych ze względu na ryzyko zakażenia listeriozą

Cytat:
ja nienawidzę pluszaków i mam nadzieję,że nikomu nie przyjdzie do głowy żeby kupić takie jak przyjdą zobaczyć dziecko
kupie ze 3 w smyku i starczy mogliby kupić jakąś matę edukacyjną czy cuuś..
ja też

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ty tak jak jaPrzed ciążą uwielbiałam słodkie i ciągle miałam coś słodkiego w torebce.A teraz kwaśne i kwaśne.Zobaczymy czy w naszym przypadku będzie to świadczyło o tym,że nosimy synusiaA kiedy się wybierasz na usg połówkowe?Ja idę za 1,5 tygodnia(będzie 16 tydzień)może sie dowiem?Chciałab ym bardzo...
ja tak samo miałam, mnie odrzuciło wręcz od słodyczy - mnie - czekoladowego maniaka

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
coś między wisnią a czekoladą
brzmi SMACZNIE
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:17   #4489
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
a to twoje tesco jest całodobowe, bo moje tak i szczerze mówiąc wole sobie pojechac np po 23.00 jak jest spokój i cały wózek zakupów robie i spokojnie do kasy, przede mną z reguły osoby z małymi zakupami typu piwko i chipsy lub 1-2 z wózkami, a tak w ciągu dnia to tylko jak mam cos naprawde pilnego
Tak całodobowe, ale ja 22 i lulu
Poza tym już ok 20-21 puste półki, towar uzupełniają w nocy

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:20   #4490
iizabelaa
Zakorzenienie

ogólnie szamponetki szybko schodzą, o ile wogóle włosy je przyjmą,
ciemne brązy czasami dobrze się trzymają

na twoim miejscu bym poszukała dobrej farby, przecież takich bez amoniaku to jest teraz bardzo dużo, np. Loeral Casting
Stary 2010-10-18, 17:24   #4491
trzyrazyi
Zadomowienie

Dziewczyny ja mam pytanie troche osobiste....
Jak z waszymi sutkami????Glupio brzmi ale pytam powaznie,bo moje to takie wielkie jak u krowy i to w dodatku cielnej.... a kolor to wogole.....raz ciemny braz raz zolte z brazem masakraja nosilam rozmiar B..dopiero zaczelam 19tydz.a juz C kupuje...jak tak dalej pojdzie to pekne...a po urodzeniu beda jak uszy jamnika
Stary 2010-10-18, 17:28   #4492
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Jak z waszymi sutkami????Glupio brzmi ale pytam powaznie,bo moje to takie wielkie jak u krowy i to w dodatku cielnej.... a kolor to wogole.....raz ciemny braz raz zolte z brazem masakraja nosilam rozmiar B..dopiero zaczelam 19tydz.a juz C kupuje...jak tak dalej pojdzie to pekne...a po urodzeniu beda jak uszy jamnika
normalka
ja też już mam C
(choć żółtych nie mam ale to już zależy od pigmentacji pewnie)
Stary 2010-10-18, 17:44   #4493
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

A ja mam D a to podobno nie koniec...
Od tygodnia próbowałam nadgonic was z czytaniem - uff! nareszcie mi sie udało.
Od 3 dni moja córcia daje znac o sobie wcześniej wczuwałam się, nasłuchiwałam, macałam i nic. A tu nagle siedze sobie na kanapie u babci (objedzona ciastem itp) a tu nagle puk, puk, puk. nie miałam wątpliwości. A ostatnie dwie noce ok godz 23 i 4 to tak kopała, że spac nie mogłam - az brzuch podskakiwał. SUPER!!!!!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Udałam się na zakupy, nieopodal mojego domu kupiłam jeansy ciążowe czarne za 65zł, spódniczkę jeansową 55zł, leginsy takie grubsze z kieszeniami na tyłku za 26zł i tunikę - jestem zadowolona

Ja jutro farbuje włosy; jagodowa czerń bez amoniaku szapon do 28 myć - ale w 14 tygodniu malowałam zwykłą farbą.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

dzisiaj byłam na połówkowym - dzidzia zdrowa. Fajnie wymachiwała nóżkami, aż chciało sie te stópki wycałowć
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:49   #4494
trzyrazyi
Zadomowienie

Wiecie co mnie to troche martwi bo ten prawy sutek jest wiekszy od lewego i w dodatku dol sutka bardziej wypukly od reszty i taki ciemnawozolty z brazowym....ma ktos tak moze???????????????

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ten prawy to taki nawet twardszy jest od lewego ale mnie nic nie boli ,juz sama nie wiem moze tak rosna.......
Stary 2010-10-18, 17:54   #4495
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak całodobowe, ale ja 22 i lulu
Poza tym już ok 20-21 puste półki, towar uzupełniają w nocy

ooo, to wczesnie chodzisz spać
jak jestem po 23, to własnie zaczynaja uzupełniać i zanim zrobię porządne zakupy do 24.00 lub nawet do 1.00 to juz jest mnóstwo towaru na półkach , poza tym to supermarket i półki raczej nigdy nie świeca pustkami, przynajmniej tam gdzie ja jeżdżę

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Wiecie co mnie to troche martwi bo ten prawy sutek jest wiekszy od lewego i w dodatku dol sutka bardziej wypukly od reszty i taki ciemnawozolty z brazowym....ma ktos tak moze???????????????

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ten prawy to taki nawet twardszy jest od lewego ale mnie nic nie boli ,juz sama nie wiem moze tak rosna.......

asymetria jest normalna, człowiek nie jest symetryczny, wbrew pozorom jakbys miała jedna pierś miseczke A a druga D to by sie mozna zastanawiac, ale tak, to wszytsko w normie, brodawki tez moga sie róznić Jesli będziesz karmic, to dziecko może chętniej pic z jednej piersi i ona będzie np większa, ale potem sie wszystko wyrówna jak zakonczysz całkiem karmienie.
Stary 2010-10-18, 17:55   #4496
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
A mi wyszedł chłopak za 2 dni się okaże bo mam USG ( mam nadzieje)
Stary 2010-10-18, 17:55   #4497
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Udałam się na zakupy, nieopodal mojego domu kupiłam jeansy ciążowe czarne za 65zł, spódniczkę jeansową 55zł, leginsy takie grubsze z kieszeniami na tyłku za 26zł i tunikę - jestem zadowolona

--------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

dzisiaj byłam na połówkowym - dzidzia zdrowa. Fajnie wymachiwała nóżkami, aż chciało sie te stópki wycałowć
gdzie te spodnie kupilaś takie tanie?

i super, że połówkowe już za Tobą
nie pamiętam czy Ty znasz płeć czy nie?
Stary 2010-10-18, 18:03   #4498
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie bez zmian...chociaż to końcówka 19 tygodnia, a biust wogóle mi sie nie powiększa jak był B tak jest nadal....
Stary 2010-10-18, 18:10   #4499
trzyrazyi
Zadomowienie

niutka

asymetria jest normalna, człowiek nie jest symetryczny, wbrew pozorom jakbys miała jedna pierś miseczke A a druga D to by sie mozna zastanawiac, ale tak, to wszytsko w normie, brodawki tez moga sie róznić Jesli będziesz karmic, to dziecko może chętniej pic z jednej piersi i ona będzie np większa, ale potem sie wszystko wyrówna jak zakonczysz całkiem karmienie.[/QUOTE]

A jezeli chodzi o kolor to co zawsze sutki musza byc brazowe????Kiedys znajoma mowila ze u niej to zmienialy odcien.....Jak to jest???Bo u mnie dol taki ciemny zolty z brazem i lewy tez ale mniejszy...
Stary 2010-10-18, 18:17   #4500
Milena87
Raczkowanie

ja juz mam rozmiakr D i ciągle rosną teraz mi sie podobają ale strach pomyśleć co po porodzie będzie

Dziewczyny oglądam wóżki na allegro i jeden strasznie mi sie podoba tylk nic o tej formie nie wiem. Moze wy cos mozecie powiedziec? Wiem tylko tyle że to włoska firma i opinie ma dosyć dobre. wstawiam linka z all

http://allegro.pl/brevi-ovo2w1-gondo...280943855.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości