Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 15:39   #3751
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

hehehe moja usnela, zobacze jak pozniej na dworze bedzie , moze dzisiaj odpuszcze spacer, cos mi sie za bardzo nie chce.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:55   #3752
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Ponawiam zapytanie do mam któe kupiły juz kolejne foteliki pochwalcie sie jakie macie i opinie prosze bo nie mam pojecia co jej kupić???

a ten link do strony forum z fotelikami która ma gdzies zapisany?

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2010-10-18 o 16:05
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:53   #3753
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz pisalam ze jestem ze swojego mega zadowolona
A.Camus
Stary 2010-10-18, 17:03   #3754
anakazar
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilkę wpadłam.
Wyjazd służbowy mamy i od rana siedzimy w Mielnie.Malutka została z mamą i jak ja okrutnie tęsknie i nie wiem jak dam radę do środy-czwartku;(
oliwka gratki za skok wagowy-ja skoczyłam do 48 i już dalej nie chcę-fajnie się już czuję,moja bladośc też juz zniknęła i jest ok.
libra ja gapa Ci życzeń nie złożyłam.Także wszystkiego najlepszego.
Uciekam Miłeej reszty dzionka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:09   #3755
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ponawiam zapytanie do mam któe kupiły juz kolejne foteliki pochwalcie sie jakie macie i opinie prosze bo nie mam pojecia co jej kupić???

Madziwnia ja kupiłam Espiro optima i jestem zadowolona,mam niebieski

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę wpadłam.
Wyjazd służbowy mamy i od rana siedzimy w Mielnie.Malutka została z mamą i jak ja okrutnie tęsknie i nie wiem jak dam radę do środy-czwartku;(
oliwka gratki za skok wagowy-ja skoczyłam do 48 i już dalej nie chcę-fajnie się już czuję,moja bladośc też juz zniknęła i jest ok.
libra ja gapa Ci życzeń nie złożyłam.Także wszystkiego najlepszego.
Uciekam Miłeej reszty dzionka
ja też chcę nad morze!!!!!!

Asiulek ja nie praktykowałam ale na to podobno pomaga zjedzenie łyżeczki suchej herbaty,albo smecta może stoperan
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 18:06   #3756
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
aha-jak myslicie czy nie lepiej kupic taki kombinezon co ma kurtke osobno i takie ogrodniczki cieple osobno? bo jak sie wejdzie gdzies do sklepu z maluchem takim w jednoczesciowym to jak go rozebrac-wyciagaz z wozka na 10 minut rozbierac i potem znowu, a tak chociaz kurtke mozna zdjac zostawiajac spodnie???
Mrowak - ja mam dwa jednoczęściowe. Moim zdaniem na dwuczęściowe jeszcze przyjdzie pora (za rok, jak dziecko już będzie chodzić), tymczasem jest mi wygodniej wrzucić małą w kombinezon i zapiąć dwa ekspresy. Ola nie lubi się ubierać, więc to dla mnie plus bo w jednoczęściowy uborę ją szybciej. Na spacerach, gdybym musiała ją wyjąć z wózka mam pewność, że nigdzie jej nie podwieje. Albo gdybym chciała ją zachustować.
A może najlepiej mieć dwa, jednoczęściowy i dwuczęściowy

Cytat:
Jak ja miałam mleko bebilon otwarte bo raz jej podałam i musiałam otworzyc to potem musiałam wurzucic bo chyba po ok 6-8 tyg stało sie twarde była bryła mleka. Pies skorzystał.
Ja na wszelki wypadek kupuję NAN active, nie zauważyłam, żeby do mleka dostawała się wilgoć. Może dlatego, że jest w puszce, a może dlatego, że wogóle w mieszkaniu jest bardzo sucho. Dziś właśnie kupiliśmy nawilżacz bo w nocy jest najgorzej, gorąco i sucho.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tez nie mam szuflady pod wyrkiem za to mam taka jakby zaslonke czy cos biala w rozyczki i tam mam tam wszystko poupychane a miesci sie jeszcze wiecej niz w szufladzie tu na focie widac troszke, to ma takie drobniutenkie rozowe rozyczki

My walczymy jeszcze z odparzeniem, boze az jedna wielka rana jej sie zrobila-jakas masakra ale tormentiol kupilam i juz o NIEBO lepiej , tylko zostalo to co najbardziej podraznione bylo.
Darusiaaa-u nas podobnie, ja też mam skład pod łóżeczkiem, dwa pudła z ubrankami (za duże, które czekają na swoją kolej) i zapas pamperów i chusteczek. Tylko miejsca już mam mniej bo mamy opuszczony niżej materacyk.

Bidulka Oliwka z tą pupcią, Darusiaaa ucałuj ją od cioci. Jutro już może pupcia będzie cacy.

Libra- ja tyż gapa -ode mnie także najlepsze życzenia

Madziwnia -ja przeglądam wyniki testów fotelików na tej stonie:
http://fotelik.info/

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-18 o 18:10
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 18:14   #3757
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To się pochwalimy . Pojawił się drugi ząbek

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

no i mam pytanie jak jest z tym 'przeterminowaniem' mleka... mi chodzi o to że puszka może być otwarta nie więcej niż 4 tyg... wy po tym czasie podajecie jeszcze dziecku to mleko czy już nie? bo ja zaczęłam sama je zżerać

cigi- co do kupki małej to my przechodziliśmy to samo po kleiku ryżowym.. ze mnie taka sprytna matka... wiedząc że dziecko ma skłonności do zaparć podałam jej kleik ryżowy;/ 3 dni pomagałam małej z kupką... bo sama nie dawała rady... tak jak dziewczyny pisały podawałam jabłko ze ślwiką i jabłko z gruszką.. i no mała pije codziennie soczek tak ok 100-150ml. i jest lepiej... jeśli u was nie ma gerbera to poszukaj śliwki hippa widziałam gdzieś taką.,..

ehh ja sie martwię o tą moją Kalę;/ bo w nocy strasznie źle śpi;/ budzi się z krzykiem... daje jej cyca co ją uspokaja a po 10 minutach znowu ryk... ona ma chyba jakieś koszmary senne... bo chwile przed tym jak zaczyna płakać to się kręci i wydaje z siebie jakieś odgłosy i nagle ryk nie do opanowania... dopiero jak wepchnę jej cyca do buzi to się trochę uspokoi...
no i jeszcze jedno... ona chyba ma coś z brzuszkiem... bo w nocy jak tak płacze to strasznie kopie nogami i puszcza bąkale... i to ok północy... a nie o 4-5 jak jelitka zaczynają pracować... dopiero jak sobie popierdzi to zasypia... ehh nie wiem co to ma być.. od kilku nocy tak jest... a nic nowego jej nie podawałam... dziś w nocy było trochę lepiej bo przynajmniej cyc ja uspokoił i spała 2 godz i znowu ryk.. ale w sobotę ja prawie nie spałam do 3 a później Marcin....

ehh dlaczego te nasze dzieciaczki nie mają jakiegoś wyświetlacza na którym pisze co im dolega...;/ ja po 7 miesiącach dalej mam chwile że nie wiem czego ona chce...
Z terminem mleka raczej nie pomogę bo Zosia zjada wcześniej i nic nie zdążyło się przeterminować.

Zawsze myślałam że kleik ryżowy podaje się przy biegunkach. Nawet jak złapałam rotawirusa to lekarz kazał wyłacznie kleik ryżowy pić.

Zosia też całą noc postękuje i się wierci,puszcza bąki i wierzga nogami (czsami już ie reaguję) Na brzuszek nic nie pomaga. Czekam ażwyrośnie z tego

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
na szybko:

2- PYTANIE DO MAM PODAJACYCH KASZKI NA NOC: podajecie lyzeczka? i kiedy-przed kapiela,po? bo chetnie bym podala jej cos bardziej sycacego zeby mi przespala noc, bo moj cień zaczyna wygladac lepiej ode mnie...

aha-jak myslicie czy nie lepiej kupic taki kombinezon co ma kurtke osobno i takie ogrodniczki cieple osobno? bo jak sie wejdzie gdzies do sklepu z maluchem takim w jednoczesciowym to jak go rozebrac-wyciagaz z wozka na 10 minut rozbierac i potem znowu, a tak chociaz kurtke mozna zdjac zostawiajac spodnie???
Nie liczyłabym na to ze po kaszce będzie spała. Też miałam taką nadzieję. Nawet robiłam mleko na dobranoc i nic nie pomaga. Budzi się i koniec.

2-częściowy kombinzon jest bardzo fajny i chyba bardzej funkcjonalny.
Ale jak bym wchodziła na 10 min do sklepu to bym nie rozbierała.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi się paka balonów skończyła, i teraz malemu do zabawy daje balony z rękawiczek. Czesem nawet rękawiczka pokaże mi środkowego palca
Ale ma fajną zabawkę. Siedzi bardzo ładnie. Zosia też siedzi ale nie siada sama więc staram się nie pozwalać

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dawno nie wrzucałam żadnych zdjęć Kubusia

1- razem z kuzynem takie same stroje nie były zamierzone A różnica wiekowa między nimi to 3 miesiące
2,3 - takie tam portrety
reszta to z sesji na dworze, ładna była pogoda, więc trochę zdjęć sobie porobiliśmy no i wzięliśmy udział w konkursie bebilonu zobaczymy czy cos wygramy
Fajne chłopaki

Cytat:
a teraz sie chwale no i jeszcze Olinek , radzi sobie jak umie
Smoczek w roli głównej

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a mój Danio też siedzi sam tylko,że wolałabym żeby na brzuszku więcej leżał to by chociaz może raczkowac zacząl a tak to chce tylko siedziec
oczywiście upluty bo namiętnie kremik cmokał
Najlepsze zabawki to niezabawki. Też się bawimy chusteczkami, woreczkami i kremami

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale Wam cały czas jeszcze cieknie to mleko? Mnie przestało jakieś 3 m-ce po porodzie. Dziwne to.
Nigdy mi nie ciekło. Wkładki mam żeby nic kremem nie poplamić
Stary 2010-10-18, 19:25   #3758
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

ja też kupilam espiro, i jak jest przodem do kierunku jazdy to mały leży fajnie, i droga go nie męczy.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

madziu jak będę u twoich sąsiadów przed lub po 11 listopada jak bedziesz to możesz przymierzyć córcie do fotelika

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:29   #3759
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dusiaka mala ucalowana

dzisiaj spala bardzo krotko, przyjechaly dziewczyny, wymeczyly ja i juz jest po kapieli i spi
A.Camus
Stary 2010-10-18, 19:36   #3760
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie mam szuflady pod wyrkiem za to mam taka jakby zaslonke czy cos biala w rozyczki i tam mam tam wszystko poupychane a miesci sie jeszcze wiecej niz w szufladzie tu na focie widac troszke, to ma takie drobniutenkie rozowe rozyczki

My walczymy jeszcze z odparzeniem, boze az jedna wielka rana jej sie zrobila-jakas masakra ale tormentiol kupilam i juz o NIEBO lepiej , tylko zostalo to co najbardziej podraznione bylo.
też fajne rozwiązanie do momentu jak nie naprawimy szufladę to też tak na zywca składujemy rzeczy pod łóżeczkiem

Cytat:
heh, no o takim powodzie noszenia jednorazowych nie pomyślalam. Ja jestem zdania że niestety i jedne i drugie widać, jak się ma bawełniany stanik, to ja noszę to takie lekko usztywniane. Jakos się nauczylam że jak mam karmić to jakby to nazwać, zwijam ten materiał stanika jak najbardziej pod pierś, żeby mały nie miał problemów, a te specjalne do karmienia to najczęściej na noc zakladam, bo jakoś tak się nauczylam spać w stanikach i inaczej nie umię.
Ale z chłonnością, to jednorazowe w skali od 1-5 mają 4 a wielorazowe to naciągana 3, ale ja uzywam już tylko od czasu do czasu to ta 3 wystarcza.
też prawie przez pół roku spałam w staniku bawełnianym bo jak karmiłam to z drugiego ciekło teraz od kiedy w nocy mały na butli to piersi zostały uwolnione

Cytat:
Ferou Kubuś śliczny, teraz co jak co ale córa tobie potrzebna żebyś przekazala jej kunszt makijażu

.

tia.. jasne A Kubusiowi nie mogę przekazać? W sumie już się interesuje kuferkiem i zawartością Doczekać się nie mogę jak zacznie się do tego wszystkiego dobierać
Stary 2010-10-18, 19:57   #3761
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
dusiaka mala ucalowana

dzisiaj spala bardzo krotko, przyjechaly dziewczyny, wymeczyly ja i juz jest po kapieli i spi
No, widzę, ze udało Ci się mała "przestawić" na szybsze spanko... moja już też dawno śpi. I mam nadzieję, że już tak do rana

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:00   #3762
Darusiaaaa
Zakorzenienie

teraz to nie problem jak juz je inne rzeczy, gdyby jadla mleko nadal by o 22 byla kapana a teraz zamiast mleka o 17 dostaje sloik -zupke i pozniej kapiel mleko i przy mleku od razu zasypia.
A.Camus
Stary 2010-10-18, 20:30   #3763
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to nie problem jak juz je inne rzeczy, gdyby jadla mleko nadal by o 22 byla kapana a teraz zamiast mleka o 17 dostaje sloik -zupke i pozniej kapiel mleko i przy mleku od razu zasypia.
Ale nadal śpi tak długo jak wtedy czy przesunęło się to? Bo ostatnio jak pisalaś schemat jedzenia to chyba pisalaś ze jadła o 5? jak to wyglada teraz u Was?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:37   #3764
aneczkkaa
Zakorzenienie

hejka

podziwiam Was że macie czas na Wizaż ja nie mam czasu na nic dosłownie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:37   #3765
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
hehe jak był za dychę to żal nie brac

szuflada to bardzo fajna sprawa, przynajmniej jest gdzie trzymać zapas pieluch czy chusteczek mam dwa małe pokoje więc jakakolwiek przestrzeń gzie można coś schować jest mile widziana Ale tak czy siak wszędzie leżą zabawki

D
Ja mam do składowania u dzieciaków szafe i na dole własnie mam te zapasy u mnie składowanie pod łożeczkiem by nie miał sensu bo Szymek by pewnie wszystko powywlekał w ramach zabawy

Cytat:
Guru Zawitkowski polecał kupowanie dla niemowląt zabawek dla psów, tych takich grubych sznurów z supłamipodobno idealnie masują dziąsła, a dziecko nie wygryzie nic bo to ma wytrzymałość dla psów.
he he w sumie to racja bo SZymek jak gdzies jest gdzie jest pies zawsze się dobiera do dzieciecych zabawek .

Cytat:
nie wiem czy mozna, ale mojej znajomej mala w wieku 7 miesiecy jadla doslownie wszystko, tamta nie patrzyla czy zupa zaklepawana, cym i tak dalej i dziecko zdrowe , bez zadnej nadwagi, laska rosnie jak nie wiem
Teraz zdrowe a co potem mój mąz też jadł wszystko i chowany był na krowim mleku a od kilku lat ma chore nery - przyczyna , czy zbieg okoliczności tego się już nie dowie .

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja też na odparzenie (Wercia miała zywa ranę) smarowałam przez 2 dni tormentiolem i pomogło. Nic, po prostu nic nie pomagało. Ale wiem, ze się nie powinno tego stosować... kiedys chyba Madziwnia wklejala jakiś artykuł o tym... i teraz bądź tu madry- ma dziecko cierpieć czy ryzykowac tą maścia? Ale ja już stosować nie będę...

cyt. z innego wątku...
Niestety, kwas borowy doskonale penetruje zarówno przez błony śluzowe, jak i
nieuszkodzoną skórę niemowląt i może być u nich toksyczny - w literaturze
fachowej opisano około 20 przypadków zgonów noworodków, niemowląt i małych
dzieci wskutek stosowania do ich pielęgnacji preparatów zawierających kwas
borowy. W związku z powyższym NIE WOLNO go używać u niemowląt i dzieci do
ukończenia 3 lat. Jest to zgodne zarówno z Dyrektywą Kosmetyczną Unii
Europejskiej, jak i z przepisami obowiązującymi w tym zakresie w Polsce.

Tormentiol zawiera własnie kwas borowy. Na ulotce tez jest napisane zeby nie stosować u niemowląt.
Mojej sie odparzyła pupcia dosłownie przez noc... wieczorem sliczna pupcia, rano- jedna rana...
Ja to kiedyś wygrzebałam , ja bym nie użyła

Cytat:

Ja mam espiro optima

Jutro z małą na szczepienie na żółtaczke jade i do kolezanki .

izaizula - ja dawałam Szymkowi to mleko na dobranoc i po tym mi zaczął przesypiac nocki
Stary 2010-10-18, 20:43   #3766
koglus
Rozeznanie

Witam,
dzis caly dzien jezdzilam i zalatwialm sprawy. Mala ma zmienione mleko bo u nas nie ma bebilonu pepti wiec musialam wykupic zamiennik na recepte i dostala tez olatum krem i plyn dla niej do kapieli , wszystko bezplatne, super a ja wczesniej kupowalam to w aptekach bez recepty ile kassy wydalam niepotrzebnie. Dzis odebralam room divider, o ktorym kiedys pisałam od pewnej rodziny byla w szoku jak ojciec wyniosł dziecko 10m tylko w spodenkach na dwor gole , bez bluzki nic zero , poto zeby nam je pokazac i pogadac z nami szok.na dwporze bylo 16stopmni cieplo ale nie az tak
lece kapac mała

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:46   #3767
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nadal śpi tak długo jak wtedy czy przesunęło się to? Bo ostatnio jak pisalaś schemat jedzenia to chyba pisalaś ze jadła o 5? jak to wyglada teraz u Was?
zalezy, generalnie budzi sie o 7, ze 3 razy wstala po raz pierwszy ok 5 , chyba ze ja dziaselko meczy to nieraz w nocy musze ja po dziaslach posmyrac ale tak na pol spiku albo dac piciu.
A.Camus
Stary 2010-10-18, 20:46   #3768
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no i jeszcze jedno... ona chyba ma coś z brzuszkiem... bo w nocy jak tak płacze to strasznie kopie nogami i puszcza bąkale... i to ok północy... a nie o 4-5 jak jelitka zaczynają pracować... dopiero jak sobie popierdzi to zasypia... ehh nie wiem co to ma być.. od kilku nocy tak jest... a nic nowego jej nie podawałam... dziś w nocy było trochę lepiej bo przynajmniej cyc ja uspokoił i spała 2 godz i znowu ryk.. ale w sobotę ja prawie nie spałam do 3 a później Marcin....
moze to gazy? u nas tez tak sie dzieje czasem, ale ostatnio to juz wo gole jakos dziwnie sie zachowuje-wybudza sie z wielkim placzem i nie mozna jej uspokoic-dopiero jak ja przystawie, ale przeciez nie bede jej karmic co 1,5 godziny

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mrowak - ja jak podawałam kaszki SZymkowi to nigdy nie z butli . jakoś mam uprzedzenia do podawania takich rzeczy butelką zawsze dawałam łyżeczką przed kąpaniem , po kąpaniu dobijałam go mlekiem

no wlasnie-jakos tak stwierdzilam, ze kaszke to lyzeczka sie je, mam co prawda ten smok specjalny do kaszki, ale ona nie umiala z niego pic i teraz klops, bo niedam jej lyzeczka po kapieli, bo ona po kapieli zasypia przy jedzeniu, wiec moze zrobie tak, jak piszesz-przed kaszka lyzeczka, po troche mleka

Cytat:
ja daję kaszkę po kąpieli, za pomocą butelki lovi z łyżeczką, ale sądzę ze normalnie można też w miseczce zrobić i łyzką plastikową dawać
Czasami też dałam butlą - są specjalne smoczki do kaszki z wielgachną dziurą Po jedzonku jeszcze trochę leżymy, obkrecamy się na łózku, oglądamy tv i kładę go spac

ten mam ta butelke, ale my po jedzeniu po kapieli tu juz spimy od razu wiec lyzeczka nie nakarmie

Cytat:
Ja kaszkę podaję gęstą (wg przepisu na opakowaniu) i podaje łyżeczką. Na noc jej nie podaję bo wolę jak pije z butli bo przy niej prawie usypia i nie ma problemu z zaśnieciem na noc. Raz spróbowałam jej dac kaszke z buteli (specjalny smoczek z taką dużą dziurka na kształt krzyżyka) ale za szybko jej leciało. Ona wieczorem jest już tak zmęczona ze prawie je na śpiku i jej to przeszkadzało... wkurzała się... więc szybko zrobiłam mleko a kaszkę sama wypilam
Ale ja bym się nie łudziła że Ci tak łuzej pospi po kaszce. Tu już kilka dziewczyn próbowało i raczej marne skutki. Chyba Ferrou
Co do stroju to pewnie wygodniejsze w takich sytuacjach ale ja z nia nie chodze do sklepow więc mi niepotrzebne Wolę kombinezon w całości. Myślę, ze też wygodniejszy dla dziecka... (chyba )
o wlasnie-u nas identycznie jest

do sklepow czasem wchodzimy bo inaczej mama z glodu padnie czekajac na TZta po pracy

Cytat:
Guru Zawitkowski polecał kupowanie dla niemowląt zabawek dla psów, tych takich grubych sznurów z supłamipodobno idealnie masują dziąsła, a dziecko nie wygryzie nic bo to ma wytrzymałość dla psów.
a to jest jakis pomysl nawet

Cytat:
Ja chyba potrzebuje kogos kto by mi z dzieckiem na spacery wychodził!!1 jezuuuu jak mysle że mam do wyboru spacer albo ogarniecie pokoju po weekendzie tatusia z córka to wole ogarnac pokój bo mnie meczy syf.. i tak mamy go od czerwca buuuu
kochana, my po przeprwowadzce od lipca nie mozemy usprzatnac pokoju dla Gabrysi i choler.... mnie trafia! Tez nie mam kiedy tego zrobic!

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
blagam!!!!!!!!!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:48   #3769
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam do składowania u dzieciaków szafe i na dole własnie mam te zapasy u mnie składowanie pod łożeczkiem by nie miał sensu bo Szymek by pewnie wszystko powywlekał w ramach zabawy

he he w sumie to racja bo SZymek jak gdzies jest gdzie jest pies zawsze się dobiera do dzieciecych zabawek .

Teraz zdrowe a co potem mój mąz też jadł wszystko i chowany był na krowim mleku a od kilku lat ma chore nery - przyczyna , czy zbieg okoliczności tego się już nie dowie .

Ja to kiedyś wygrzebałam , ja bym nie użyła

Ja mam espiro optima

Jutro z małą na szczepienie na żółtaczke jade i do kolezanki .

izaizula - ja dawałam Szymkowi to mleko na dobranoc i po tym mi zaczął przesypiac nocki
ania to jest tak teraz , wczesniej ludzie nie mieli pojecia o glutenie i tak dalej....dzieci jadly to na co rodzice mogli sobie pozwolic i ostatnio jak ide i patrze na nekrologi to moze ze 2-3 na 10 sa z wiekiem ok 80 a reszta ludzi jest 40-50-60 ;/
a przeciez wtedy tez jedli wszystko i to jeszcze gorsze rzeczy ...
moja mala juz jadla buraczkowa normalnie gotowana, troche rosolu, jak w szkole bylismy tam gdzie pracowalam jarzynowa jadla :P
nerki z wielu przyczyn moga szwankowac, niestety;/

jasne ze nie daje jej wszystkiego, ale az tak na schematy nie patrze...
A.Camus

Edytowane przez Darusiaaaa
Czas edycji: 2010-10-18 o 20:52
Stary 2010-10-18, 20:57   #3770
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Z tymi nerkami to faktycznie nigdy nie wiadomo. Moja siostra chowana była na krowim, ja po cyku też i obie zdrowe nereczki mamy. Wszystkie zresztą dzieciaki z tego okresu chowane na mleku krowim są zupełnie zdrowe. Moje całe kuzynostwo ze wsi (30 lat tem tam były tylko krowy) też.

Ola przesypia Ci noce ?

Cytat:
też fajne rozwiązanie do momentu jak nie naprawimy szufladę to też tak na zywca składujemy rzeczy pod łóżeczkiem

tia.. jasne A Kubusiowi nie mogę przekazać? W sumie już się interesuje kuferkiem i zawartością Doczekać się nie mogę jak zacznie się do tego wszystkiego dobierać
Mamy szufladę i nie mieszczą mi się tam pieluchy ale za to inne rzeczy tak. Nie składuję niczego pod łóżeczkiem bo tam jest doskonałe miejsce na kurz .

A Kubusiowi jak najbardziej mozesz przekazać. Faceci mają doskonały zmysł
Stary 2010-10-18, 20:59   #3771
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzisiaj dostalismy zaproszenie od babci z warszawy na sylwestra a ze nie mielismy nigdzie isc to stwierdzilismy ze zapakujemy mala i pojedziemy.
A.Camus
Stary 2010-10-18, 21:03   #3772
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja mojemu kupilam chleb na naturalnym zakwasie, i posmarowałam odrobinka masełka, pokroilam w kosteczke malusia, no i zjadł tak kromeczkę. Kosteczka chleba przy ustach buzia otwarta, to ja szybko łyżeczke kaszki mu do buzi i dopiero chlebek, to potem sam kaszkę wcinał, i moją druga ręke do buzi przyciągał bo pamiętał że tam chlebek po kaszce będzie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:13   #3773
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
ania to jest tak teraz , wczesniej ludzie nie mieli pojecia o glutenie i tak dalej....dzieci jadly to na co rodzice mogli sobie pozwolic i ostatnio jak ide i patrze na nekrologi to moze ze 2-3 na 10 sa z wiekiem ok 80 a reszta ludzi jest 40-50-60 ;/
moja mala juz jadla buraczkowa normalnie gotowana, troche rosolu, jak w szkole bylismy tam gdzie pracowalam jarzynowa jadla :P

Darusia jasne że każdy karmi jak uważa. Jezeli ktoś ma "słabe " nerki to naprawdę musi uważać a zwykłe badania moczu na początku są prawidłowe i niczego nie wykazują.
Jak ja się urodziłam to już sporo było wiadomo o glutenie i jak już kiedyś pisałam to był problem ogromny dla rodziców. Nie muszę pisać co się dzieje w przypadku nietolerancji glutenu kiedy jest spożywany.
Jak mówi nasz doktor we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek
Stary 2010-10-18, 21:31   #3774
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co do sklepow ja z mala ciekam normalnie po sklepach.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Darusia jasne że każdy karmi jak uważa. Jezeli ktoś ma "słabe " nerki to naprawdę musi uważać a zwykłe badania moczu na początku są prawidłowe i niczego nie wykazują.
Jak ja się urodziłam to już sporo było wiadomo o glutenie i jak już kiedyś pisałam to był problem ogromny dla rodziców. Nie muszę pisać co się dzieje w przypadku nietolerancji glutenu kiedy jest spożywany.
zgadzam sie w 100%, ja po prostu mowie o tym ze nie trzymam sie kurczowo tego co jest napisane na schematach

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
moje kumpele ( 2 siostry) przyniosly malej 30 sloiczkow
A.Camus
Stary 2010-10-18, 21:34   #3775
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

moje kumpele ( 2 siostry) przyniosly malej 30 sloiczkow
To dopiero prezent. Też tak chcę
Wolę takie niż pluszowe maskotki
Stary 2010-10-18, 21:36   #3776
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja rowniez, one zawsze jak przychodza przynosza malej herbatki , czy sloiczki bo wiedza ze ciuchow mamy tyle ze nie ma gdzie ich chowac a na zabawki miejsca brak wiec jak cos to przynosza prezenty praktyczne
A.Camus
Stary 2010-10-18, 21:48   #3777
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mi się paka balonów skończyła, i teraz malemu do zabawy daje balony z rękawiczek. Czesem nawet rękawiczka pokaże mi środkowego palca
hehe ja ostatnio tez dmuchalam rekawiczki Tz sie ze mnie smial ze jak sie skoncza to jeszcze paczke prezerwatyw ma w zanadrzu wariat

Cytat:
drcronku jesli poza gorączka nie ma innych objawów to tylko beda ci kazali zbijac na zmianę paracetamolem i ibuprofenem jak u nas 3 dni gorączka była i nic tylko to. 3 dnai czekalismy na wysypke jakby sie pokazała przyczyna wyjasniona a tu sie nie pokazała i do dzis nie wiem co to było.

A najwazniejsze to duzo ja poic oj duzo.. ja michasie odwodniłam bardzo.. no ależ skąd miałam wiedziec aby jej az tak wmuszac to picie.. teraz jestem mądrzejsza.
I uważam że niepotrzebnie w szpitalu leżałysmy i niepotrzebnie ten antybiotyk jej podali buuuuuuuuuuuuu
Jedyny plus że wszytskie badania jej porobili.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

mrowak i tu maz super argument aby własnie takowy kombinezon wybrać czyli spodnie i kurtka osobno.

Ja wyczaiłam na allegro nuzywane firmy Wójcik.. te mi sie najbardzoej podobaja!1 obejrzyjcie!

o kurczę.. od kiedy on siedzi sam? moja nie jeszcze.... ale za to sztywno na nogach stoi wywrotowiec.. ja ja próbuje zachęcac do usiadnięcia samej tak z pozycji leżacej...ale nie chce ;p

a jak dajesz mu baloniki do zabawy to tak tylko lekko papujesz? bo michasia ostatnio jeden przebiła i boje sie aby sie gumą nie udusiła
no wlasnie tylko goraczka jest ale kazali nam podawac nurofen co 3 godziny i poic ale jak mam ja poic jak ona zaciska usta i nawet kropelka sie tam nie przedostanie juz nawet chcialam jej picie wcisnac zamiast mleka ale sie nie dalo
a po czym poznac ze sie odwadnia ??
a doktor powiedziala ze to albo od zebow albo jakies zapalenie dostala ukladu moczowego bo gardelko i reszta zdrowiutkie i jutro rano musze pedzic do szpitala by dziewczyny podlaczyly jej cewnik na posiew
zas bedzie krzyk

Cytat:
Oj biedna Juleczka trzymam kciuki, zeby szybko przeszło...

Ja kaszkę podaję gęstą (wg przepisu na opakowaniu) i podaje łyżeczką. Na noc jej nie podaję bo wolę jak pije z butli bo przy niej prawie usypia i nie ma problemu z zaśnieciem na noc. Raz spróbowałam jej dac kaszke z buteli (specjalny smoczek z taką dużą dziurka na kształt krzyżyka) ale za szybko jej leciało. Ona wieczorem jest już tak zmęczona ze prawie je na śpiku i jej to przeszkadzało... wkurzała się... więc szybko zrobiłam mleko a kaszkę sama wypilam
Ale ja bym się nie łudziła że Ci tak łuzej pospi po kaszce. Tu już kilka dziewczyn próbowało i raczej marne skutki. Chyba Ferrou
Co do stroju to pewnie wygodniejsze w takich sytuacjach ale ja z nia nie chodze do sklepow więc mi niepotrzebne Wolę kombinezon w całości. Myślę, ze też wygodniejszy dla dziecka... (chyba )
dziekujemy za kciuki ja tez bym sie nie ludzila u nas bylo odwrotnie Julka po kaszce wybudzila sie wczesniej niz po modyfikowanym mleku
a kaszke uwielbia z rosmana babydream ta z keksami teraz na nia jest promocja po 4 zlote jest i bobovita dobry sen i bobovita dzien dobry z bananami

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a mój Danio też siedzi sam tylko,że wolałabym żeby na brzuszku więcej leżał to by chociaz może raczkowac zacząl a tak to chce tylko siedziec
oczywiście upluty bo namiętnie kremik cmokał
jaki on sliczny ja tez bym wolala zeby Jula lezala na brzuszku a ona ma to w nosie i siada

Cytat:

my mamy berbercar < czy jakos tak sie pisze > jestem z niego zadwolona tylko Julka jak mam zapiac pasy i ma kurtke na sobie to sie wscieka bo rekami nie moze ruszac ale za to jak jedziemy i ona zasnie to glowa jej nie zwisa do przodu bo on dosc daleko do pozycji lezacej sie rozklada

a ja dzisiaj bylam u ginekologa wreszcie do niego dotarlam hihi i dzieki Bogu narazie nie jestem w ciazy wszystkie objawy ponoc zwiastuja zblizajaca sie miesiaczke przepisal mi novadium Ring ponoc ma byc dobrym rodzajem antykoncepcji zobaczymy

a moj maly lobuz w dzien sie wyspala i teraz warjuje a ja zamiast dziergac to musze siedziec kolo niej Tz sie smieje ze w tym nurofenie jakies dopalacze sa bo ona po jego zarzyciu strasznie warjuje jakby wscieklizne miala piszczy krzyczy smieje sie drapie mnie probuje ugryzc

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:52   #3778
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Darusiaa ja też nie trzymam się sztywno schematów ale sa pewne zasady których się trzymałam przy szymku i będę trzymała z Ola .
- mało soli
- mało cukru
- raczej bez słodyczy
- żadnego syfu typu chipsy .
- zero zup na kostkach i innym syfie .
a tak pewnie nie ma co przeginac .
staram się gotowac na parze bo mam parowar , zrobić jakiś jogurcik czy serek sama, małemu też robie słodkie rzeczy np sama ciasto , kisiel czy coś w tym stylu i tyle . a reszte je wszystko .

Cytat:
Z tymi nerkami to faktycznie nigdy nie wiadomo. Moja siostra chowana była na krowim, ja po cyku też i obie zdrowe nereczki mamy. Wszystkie zresztą dzieciaki z tego okresu chowane na mleku krowim są zupełnie zdrowe. Moje całe kuzynostwo ze wsi (30 lat tem tam były tylko krowy) też.

Ola przesypia Ci noce ?

Mamy szufladę i nie mieszczą mi się tam pieluchy ale za to inne rzeczy tak. Nie składuję niczego pod łóżeczkiem bo tam jest doskonałe miejsce na kurz .

A Kubusiowi jak najbardziej mozesz przekazać. Faceci mają doskonały zmysł
A co to jest przespana noc ? Bo ostatnia taka miałam przed jej narodzinami .
A przepraszam raz przekimała ciągiem do 5.

Cytat:
Ja mojemu kupilam chleb na naturalnym zakwasie, i posmarowałam odrobinka masełka, pokroilam w kosteczke malusia, no i zjadł tak kromeczkę. Kosteczka chleba przy ustach buzia otwarta, to ja szybko łyżeczke kaszki mu do buzi i dopiero chlebek, to potem sam kaszkę wcinał, i moją druga ręke do buzi przyciągał bo pamiętał że tam chlebek po kaszce będzie
ale fajnie moja za cholere nie chce kawałków musi być papa i koniec , Szymek w jej wieku już się chrupkami zajmował

Cytat:
To dopiero prezent. Też tak chcę
Wolę takie niż pluszowe maskotki
ja tez mam na szczęście w miare myślących znajomych dostałam troche pampków i np 4paki chusteczek

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
hehe ja ostatnio tez dmuchalam rekawiczki Tz sie ze mnie smial ze jak sie skoncza to jeszcze paczke prezerwatyw ma w zanadrzu wariat

no wlasnie tylko goraczka jest ale kazali nam podawac nurofen co 3 godziny i poic ale jak mam ja poic jak ona zaciska usta i nawet kropelka sie tam nie przedostanie juz nawet chcialam jej picie wcisnac zamiast mleka ale sie nie dalo
a po czym poznac ze sie odwadnia ??
a doktor powiedziala ze to albo od zebow albo jakies zapalenie dostala ukladu moczowego bo gardelko i reszta zdrowiutkie i jutro rano musze pedzic do szpitala by dziewczyny podlaczyly jej cewnik na posiew
zas bedzie krzyk

dziekujemy za kciuki ja tez bym sie nie ludzila u nas bylo odwrotnie Julka po kaszce wybudzila sie wczesniej niz po modyfikowanym mleku
a kaszke uwielbia z rosmana babydream ta z keksami teraz na nia jest promocja po 4 zlote jest i bobovita dobry sen i bobovita dzien dobry z bananami

jaki on sliczny ja tez bym wolala zeby Jula lezala na brzuszku a ona ma to w nosie i siada

my mamy berbercar < czy jakos tak sie pisze > jestem z niego zadwolona tylko Julka jak mam zapiac pasy i ma kurtke na sobie to sie wscieka bo rekami nie moze ruszac ale za to jak jedziemy i ona zasnie to glowa jej nie zwisa do przodu bo on dosc daleko do pozycji lezacej sie rozklada

a ja dzisiaj bylam u ginekologa wreszcie do niego dotarlam hihi i dzieki Bogu narazie nie jestem w ciazy wszystkie objawy ponoc zwiastuja zblizajaca sie miesiaczke przepisal mi novadium Ring ponoc ma byc dobrym rodzajem antykoncepcji zobaczymy

a moj maly lobuz w dzien sie wyspala i teraz warjuje a ja zamiast dziergac to musze siedziec kolo niej Tz sie smieje ze w tym nurofenie jakies dopalacze sa bo ona po jego zarzyciu strasznie warjuje jakby wscieklizne miala piszczy krzyczy smieje sie drapie mnie probuje ugryzc
Odwodnienie można poznac po zapadniętym pulsujacym ciemiaczku .
A ten ring używa moja przyjaciółka ze dwa lata i jest bardzo zadowlona

Jak myłam Szymkowi zabki zauważyłam jego paste to colgate smiles jest na niej napisane od 0do6
Stary 2010-10-18, 21:52   #3779
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehe
moja dzisiaj padnieta, laski jak sie do niej dopadly to szok wywariowaly sie za wszystkie czasy:P
ja pazurki pomalowalam i teraz siedze sobie, tz w pracy , podobno dzis do 2 ( zobaczymy)
A.Camus
Stary 2010-10-18, 21:52   #3780
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za życzenia

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
sosik, (a Libra, nie slono da sie jesc, ja mam taka ksiazke wegetarianska i bez soli w ogole); mniam
Takze strasznie zadowolona jestem i polecam;
na pewno się da ale jest niedobre bez smaku ja w ciąży miałam dietę bezsolną i dzięki
Cytat:
libra777 WSZYSTKIEGO CO NAJPIĘKNIEJSZE NAJTRWALSZE NAJJASNIEJSZE!

A jesli chodzi o ten alkohol... to juz madzia przytoczyła siwtny artykuł...
a bardziej chodzi mi teraz o takie wprowadzanie w błąd inne mamusie toz to niektóre moga mioec potem starszne wyrzuty a wcale nie powinny.
dziewczyny ja o tym alkoholu napisałam jak ja bym robiła i że ja uważam że nie powinno się nic zero ale to moje zdanie a każdy jak tam sobie chce
Cytat:
Libra - gratuluję zrzucenia tylu kg Już niedługo do Was dołączę Mam prośbę, czy mogłybyście wkleić 4 tydzień diety bo oczywiście nie skopiowałam
to link
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3076
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości