Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 16:42   #3271
AlicjaH
Rozeznanie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Nom placki też bym zjadła z cukrem o jezu
śmieję się bo ja nie cierpiałam słodyczy przed ciążą frytek nie ruszałam, placków też nie NIGDY!! naleśników też nie bardzo
Za to mój tż jest fanatykiem tych wszystkich rzeczy i od kiedy jestem w ciąży to mam taki sam gust kulinarny jak tż ;-)
Ogólnie moje dziecko jest strasznie podobne do tż ;-)
nawet na usg ;-)
Stary 2010-10-18, 17:19   #3272
Siasiek
Zadomowienie

Alicja ten drugi 3teh czy jak się on tam nazywa to faworyt mojego Tżcika
A ja dzisiaj zalatana od rana... głowa już mi pęka
A zaraz przyjedzie gość oglądać mój "wózek" bo sprzedaję. Dobrze, że Tż w pracy bo on jakoś wcale drygu do handlu nie ma, u niego to za uśmiech zejdzie z ceny
I jeszcze na szybko na myjni byłam i gimnastyka, żeby go odkurzyć.
Masakra...Nie mam już siły, jeszcze młody mi zasnął maniana straszna. Obiadu dzisiaj też nie jadłam bo mnie jakoś muli od rana.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:23   #3273
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

hej!
jak mnie dzis meczyl mdlosci...masakra! rano nie moglam zjesc sniadania, a potem w pracy bleee kilka razy latalam do wc. 6 tydzien sie zaczal (chyba ) i zaczely sie dolegliwosci na szczescie brzuch dzis nie dal o sobie znac, kakao i czekolada pomaga

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:24   #3274
AlicjaH
Rozeznanie

Moja Zulka miała taki wozek ech i się tak zastanawiam bo to ideał zwrotny, koła na takiej ośce więc w góre jednym w dół 2 kołem no po prostu ideał i kolorek tez miał fajny jak ten na zdj. Ale to 5lat temu teraz mam nadzieję na cos podobnie kosmicznego ;-)
Stary 2010-10-18, 17:28   #3275
Siasiek
Zadomowienie

Alicja a jak ten wózeczek się nazywa? wygląda całkiem imponująco...wiem, że trochę czasu minęło ale może jakiegoś lifta wypuścili..

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:34   #3276
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny,

dziekuje wam za dobre slowa a propo mojego mdlenia, powiem wam ze sie bardzo wystraszylam ale glupia i tak pojechalam do pracy, na szczescie zrobilam potworne wrazenie bo bylam podobno blada jak sciana i poszlam wczesniej do domu i padlam. teraz troche drzemie, ale caly czas czuje sie slabo, pogoda taka sobie ,moze rzeczywiscie to cisnienei tak na mnie podzialalo...
nie mam sily was az doczytac;(((((( plakac az mi sie chce z bezsilnosci, jeszcze moj TZ na wyjezdzie w PL a ja dopiero do niego dolaczam we srode(
caluje was mocno i obiecuje doczytac wieczorkiem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:37   #3277
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Alicja a jak ten wózeczek się nazywa? wygląda całkiem imponująco...wiem, że trochę czasu minęło ale może jakiegoś lifta wypuścili..
Hauck TRAXX Marlin
SZUKAM I NIE MA
Wpisz na googlu i jest super wersja z gondolą
Ja tyn wózkiem po wybojach w lesie jeżdziłam ma taka amortyzację
Dla mnie ideał gdybym znalazła nowy z gondolą to chyba bym sie na niego skusiła fakt, ze cięzki jak cholera ;-) ale ja na parterze mam to nowe mieszkanie więc jest ok

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

dziekuje wam za dobre slowa a propo mojego mdlenia, powiem wam ze sie bardzo wystraszylam ale glupia i tak pojechalam do pracy, na szczescie zrobilam potworne wrazenie bo bylam podobno blada jak sciana i poszlam wczesniej do domu i padlam. teraz troche drzemie, ale caly czas czuje sie slabo, pogoda taka sobie ,moze rzeczywiscie to cisnienei tak na mnie podzialalo...
nie mam sily was az doczytac;(((((( plakac az mi sie chce z bezsilnosci, jeszcze moj TZ na wyjezdzie w PL a ja dopiero do niego dolaczam we srode(
O kurczak zemdlałaś?? Nie doczytałam tego
nogi do góry i leżeć
I nie płacz środa niedługo ;-)
Stary 2010-10-18, 18:48   #3278
lokomotywa44
Przyczajenie

Witam,
a ja postanowiłam dołączyć do wątku. z obliczeń wynika, że jestem w 6tc, robiłam test tydzień temu wyszły dwie kreseczki. dzisiaj byłam u gin, zrobił mi dopochwowe usg i zobaczył bardzo malutki, bo zaledwie na 2 mm pęcherzyk. powiedział, że to za małe i nie jest w stnie powiedzieć, że to ciąża na 100%.
tak się zniecierpliwiłam, że zrobiłam dzisiaj znów test i wyszły mi dwie wyraźne kreseczki. początkowo nie chciałam dzidziusia, ale jakoś przez ten tydzień się przyzwyczaiłam do tej myśli i nawet powoli zaczynałam się cieszyć. a tu mi gin mówi, że to niekoniecznie ciąża... i zaczynam się martwić... może niepotrzebnie...
mam przyjść początkiem listopada i powtórzy badanie. mam nadzieję, że będzie dobrze, bo te nerwy nie wpływają korzystnie na moje samopoczucie...
lokomotywa44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:00   #3279
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

dobry wieczor mamusie

moje plecy!!!!!!!!! kiedy mi to przejdzie...

wlasnie zjadlam loda placki ziemniaczane? czemu nie

lokomotywa44 witaj na forum. nie przejmuj sie, dopiero wszystko sie rozwija... za jakies 2 tyg bedzie pieknie widac
trzeba czasu.

a teraz kup sobie folik, rzuc palenie jak palisz i glowa do gory
gratuluje
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:14   #3280
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lokomotywa44 Pokaż wiadomość
Witam,
a ja postanowiłam dołączyć do wątku. z obliczeń wynika, że jestem w 6tc, robiłam test tydzień temu wyszły dwie kreseczki. dzisiaj byłam u gin, zrobił mi dopochwowe usg i zobaczył bardzo malutki, bo zaledwie na 2 mm pęcherzyk. powiedział, że to za małe i nie jest w stnie powiedzieć, że to ciąża na 100%.
tak się zniecierpliwiłam, że zrobiłam dzisiaj znów test i wyszły mi dwie wyraźne kreseczki. początkowo nie chciałam dzidziusia, ale jakoś przez ten tydzień się przyzwyczaiłam do tej myśli i nawet powoli zaczynałam się cieszyć. a tu mi gin mówi, że to niekoniecznie ciąża... i zaczynam się martwić... może niepotrzebnie...
mam przyjść początkiem listopada i powtórzy badanie. mam nadzieję, że będzie dobrze, bo te nerwy nie wpływają korzystnie na moje samopoczucie...
EE tam nie martw sie Pewnie jestes w ciazy tylko po prostu za wczesnie by stwierdzic przez usg. Cierpliwosci za 2 tygodnie sie wszystko juz wyjasni Takze witaj w gronie ciezarowek

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
Moja Zulka miała taki wozek ech i się tak zastanawiam bo to ideał zwrotny, koła na takiej ośce więc w góre jednym w dół 2 kołem no po prostu ideał i kolorek tez miał fajny jak ten na zdj. Ale to 5lat temu teraz mam nadzieję na cos podobnie kosmicznego ;-)
Super ten wozek!!!! Ja sie jeszcze nie zabralam za szukanie, ale chyba musze sie wziac za wstepne rozgladanie. Ten wozek ma swietny kolorek, bo taki unisex
Stary 2010-10-18, 19:18   #3281
Catia88
Rozeznanie

Lokomotywa witamy Jak Ci dwa testy pokazały dwie kreski to czego chcieć więcej? Na nast. wizycie lekarz pewnie potwierdzi ciążę i zobaczysz fasolkę

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:24   #3282
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
skąd ja to znam

o super by było

niech się cieszą, że w ogóle czasem "dajemy"

Oj oj to ja mam libido w gorze caly czas. I moglabym co godzina :P dziwne, bo wczesniej tak nie mialam tylko musze czasem TZ pacnac jak zbyt gleboko mnie kocha to czuje bol, ale to chyba normalne w moim stanie :P

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
hej dziewczyny,

Uwazaj na siebie Kochana. Nos ze soba butelke wody i nie rob gwaltownych ruchow. No i odpoczywaj duzo i gleboko oddychaj, bo Dzidziusia tez trzeba dotlenic
Buziaki!!!
Stary 2010-10-18, 19:24   #3283
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

do ktorego tyg ciazy gin moze nas tam badac- wie ktoras??
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-10-18 o 19:37
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:27   #3284
Klaterina
Zadomowienie

lokomotywa44 witaj

jak dziewczyny u was z dzisiejszym samopoczuciem ? moje było całkiem całkiem z rana, potem przed poludniem miałam opad sił i gdybym miała łóżko to na 100 % poszłabym od razu spać, niestety pogoda dała ciała i pewnie to jedna z przyczyn tego spadku formy.

za to jakiego mam głoda ???? wczoraj umyłam auto, znaczy chłopek a ja na MC Donalda szorowałam po jedzenie, wsunęłam moje ukochane lody z polewą toffi a w nocy mnie już ssało tak, że szok. Zjadłam rano miske płatków z mlekiem, w pracy dwa razy kanapki, serek i myślałam, że nie dojade do domu bo tak mi burczało w brzuchu. Potem obiad, jeszcze dodatkowo smażony chlebek i owocki i dopiero teraz czuję się pełna.

eweska, no rosną Ci te bliźniaki, super

Idę na filmik i życzę miłego wieczoru
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:30   #3285
Eve1603
Zakorzenienie

Lokomotywa
nie stresuj sie, napewno jest dzidziolek "razem" test robilysmy ja jestem w 5tyg + 3dni

znowu mam zaleglosci.... i lekkie nudnosci

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:53   #3286
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Babulce!

Jestem po wizycie u ginka ale nie miałam usg. 120 zł za pitu pitu i badanie ręczne
Na szczęście prenatalne już w środę

lokomotywa44 witamy nową mamusię. Dzidzia na pewno jest, 2 mm na ten wiek ciąży jest jak najbardziej prawidłowo.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie bo dopiero zaczęłam się nad tym zasatanawiać
mam tp na 0.3.05.2011 jest to 13tydz ciąży a na usg wyszło mi 11 dz i 3dni fakt ze plus 5 dni moze być rozpiętości ale to takie tycie dziwne ;-/
Ala przezierność super! A skoro mamy ten tam tp. to nie jesteś teraz w 12 t. ciąży? Ja dziś jestem w 11t.5d.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzieś na początku tego wątku któraś pisała, że stosuje na opryszczkę Erazaban (ponieważ mnie się często trafia - dodałam do ulubionych podobno można w ciąży. poczytajcie: http://www.erazaban.pl/
Ja pisałam
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja jutro 16.45 prenatalne.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Vinca09 Pokaż wiadomość
Z jednej strony nie chcę oszczędzać na dziecku, z drugiej te 520zł to niemało... A chyba samo badanie usg nie wystarczy, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok?
Vinca, test z krwi możesz zrobić gdyby na usg wyszłoby coś podejrzanego (tfu tfu). No i jeśli nie masz więcej niż 35 lat to też nie ma wskazania aby z góry robić te testy.

Cytat:
nie mam sily was az doczytac;(((((( plakac az mi sie chce z bezsilnosci, jeszcze moj TZ na wyjezdzie w PL a ja dopiero do niego dolaczam we srode
anula no tak to już jest w ciąży, że się ryczy Rozumiem Cię całkowicie, bo ja gdy zauważyłam uczulenie na brzuchu ( swędzące, sine guzy) to tak ryczałam z 15 min., że nie mogłam słowa z siebie wydusić. Szukałam nr tel. w internecie do jakichś dermatologów ale nie mogłam się uspokoić więc nie mogłam nigdzie zadzwonić. Teraz mi się to głupie wydaje, bo to tylko uczulenie ale wtedy jeju co to nie było
Omdlenia w ciąży są częste, to zupełnie normalny objaw więc nie ma powodu do smutku i płaczu

eweska
- brzuszek cudo, wcale nie taki duży ale w 100% ciążowy

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2010-10-18 o 19:55
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:21   #3287
andziot
Zakorzenienie

Witajcie!
Ja znów samotny wieczór, bo mężulek w delegacji ... ale już wraca więc może mnie ktoś przytuli w nocy
Kolejny tydzień się zaczął...
Byliśmy z Zosią w nd w parku zabaw i miała taką radochę jak nigdy, bardzo mało spała tego dnia ale energii miała za nas dwoje (ja szybciej padłam od niej), spowrotem wsadzona do fotelika od razu zamknęła oczka i odpłynęła, ale było fajnie
Teraz już śpi... dziś było trochę ryku przed snem bo ostatnio się jakoś przyzwycziła do stania nad łóżeczkiemdo zaśnięcia, a mnie ostatnio tak krzyż nawala że nie daje rady stać i jej głaskać doką nie zaśnie, więc położyłam się na łóżku obok (kiedyś tak zasypiała widząc mniej leżącą obok) ale był ryk taki że uszy pękały. Naszczęście bunt nie trwał długo i podwójne odłożenie w końcu ją przekonało.
Dziś w ogóle przytulas była

mazianka81 ja według niektórych kalkulatorów też niby mam już 13 tydz i to by się zgadzało wg usg ostatniego, ale wg niektórych niby dopiero 12 ??? ale już ciążówki też pójdą w ruch (kazałam sobie przywieść po Zośce bo teście przechowują :p)
GRATULACJĘ kredytu kpujecie mieszkanie, czy się budujecie ?
Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży czułam już koło 16 tyd i nikt mi wierzyć nie chciał bo niby za wcześnie, teraz niestety łożysko mam na przedniej ścianie więc może trochę później poczuję, choć czasem też się zastanawiam czy to nie to już

AlicjaH wózki fajne, tylko 3 kołowe podobno trudno się prowadzi, głównie wjeżdża na krawężniki bo wtedy się może przechylić i dziecko wyleci
Ja nie będę kupować wózka bo mam po Zośce - tako jumper X, byłam z niego zadowolona, choć jak wszystkie z tego rodzaju lekkie to ne nie są.

Co do jedzenia to mój mężulek za to w ciąży też ma takie ssanie na żołądku jak ja, no i przytył też przez poprzednie 9 miesięcy (bo nie mógł patrzec jak ja jadłam a on nie ) ciekawe co teraz będzie

anula_81 wiem co czujesz, też miałam takie fazy bezsilności i mega doła, ale przejdą i będzie duuużo lepiej,

lokomotywa44 witaj i się nie martw, jak trochę wstecz poczytasz to tu na wątku wiele dziewczyn miało na początku tylko kropeczkę i też jak ty czekały na nastepne usg z niecierpliwością i wszystko jest ok. Ciesz się z dwóch kreseczek

Klaterina widzę że Mc donald cieszy się dużym pwodzeniem na wątku czasem przerażają mnie te fazy głodu, w nd zjadłam na mieście mega wielką porcję gołąbków i jeszcze naleśnika z tżta talerza, aż się biedak nie najadł, kurcze chyba powinnam zacząć się ważyć ...

W piątek mam usg genetyczne !!!!!!!!! aaaaaaaaaaaa strasznie się stresuję ....

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-10-18 o 20:23
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:26   #3288
AlicjaH
Rozeznanie

moria44 już 13 ;-)
Stary 2010-10-18, 20:34   #3289
Vinca09
Raczkowanie

Dziewczyny, dzięki za odpowiedź!
To forum to jednak kopalnia wiedzy

No i źródło inspiracji kulinarnych... Czytam o plackach ziemniaczanych, ślinka cieknie i stwierdzam, że też bym wsunęła porcyjkę placuszków ze śmietaną... Ale niestety nie posiadam maszynki, a ucierać ręcznie ziemniaków nie bardzo mi się chce... Wydumałam więc, że jutro popełnię łazanki. Kapustka, pieczarki, cebulka, makaronik...
Mniam, mniam, mniam.
Vinca09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:35   #3290
principessina
Zakorzenienie

Mamusie my po wizycie, dopiero co wrocilismy i nie kupilam spodenek, bo sie zle ubralam a wieczorami juz chlodno i nie chcialam lazac sie przeziebic
Co do wizyty to wszystko ok, jestem tydzien do tylu, wiec na przeziernosc i badania prenatalne jedziemy za niecale 3 tyg. Ale byly emocje, bo juz widac bylo bejbika i lapki i nozki, ah jakie to emocjonujace!
teraz mam zanowu zrobic badania na coombsa i toxo i anemie srodziemnomorska i tak co miesiac, plus morfologia i siuski
Bardzo sie uspokoilam, lekarz powiedzial ze jestem kobieta b.zestresowana no ale coz zrobic
Stary 2010-10-18, 20:47   #3291
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Jutro rano odstawiam TŻ do szpitala ( w końcu mu ciśnienie spadło, niestety to zasługa zastrzyków, bo ja swoją huśtawką hormonów podnosiłam je skutecznie ). Przy dobrych wiatrach może już w środę będzie w domu
Postanowiłam za to jutro iść do gina ( a nie w środę ), w końcu i tak popołudnie spędzę sama.
Mam nadzieję, że bejbik rośnie, dostanę następną fajną fotkę, a przy okazji zabiorę skierowanie na badania prenatalne.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:48   #3292
moria44
Wtajemniczenie

principessina gratuluję widoczków A jak duży jest już dzidziuś, masz może fotkę z usg?

Stary 2010-10-18, 20:58   #3293
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć Babulce!

Jestem po wizycie u ginka ale nie miałam usg. 120 zł za pitu pitu i badanie ręczne
Na szczęście prenatalne już w środę

lokomotywa44 witamy nową mamusię. Dzidzia na pewno jest, 2 mm na ten wiek ciąży jest jak najbardziej prawidłowo.

Ala przezierność super! A skoro mamy ten tam tp. to nie jesteś teraz w 12 t. ciąży? Ja dziś jestem w 11t.5d.

Ja pisałam

Trzymam kciuki

Vinca, test z krwi możesz zrobić gdyby na usg wyszłoby coś podejrzanego (tfu tfu). No i jeśli nie masz więcej niż 35 lat to też nie ma wskazania aby z góry robić te testy.

anula no tak to już jest w ciąży, że się ryczy Rozumiem Cię całkowicie, bo ja gdy zauważyłam uczulenie na brzuchu ( swędzące, sine guzy) to tak ryczałam z 15 min., że nie mogłam słowa z siebie wydusić. Szukałam nr tel. w internecie do jakichś dermatologów ale nie mogłam się uspokoić więc nie mogłam nigdzie zadzwonić. Teraz mi się to głupie wydaje, bo to tylko uczulenie ale wtedy jeju co to nie było
Omdlenia w ciąży są częste, to zupełnie normalny objaw więc nie ma powodu do smutku i płaczu

eweska
- brzuszek cudo, wcale nie taki duży ale w 100% ciążowy
Nie zrobił Ci lekarz USG i nie zbadał przezierności bo za wcześnie czy jak? Ja idę w środę, to będzie koniec 11 tyg i mam nadzieję że mi już zrobi...Nie chce własnie wydać 120 zł na pitu pitu jak Ty to napiasłaś...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:02   #3294
principessina
Zakorzenienie

anulinka2009 daj znac jak tam Tz!!!

moira mam fotke, ale musze zeskanowac, wrzuce nast. razem a dzidzius ma 27 mm dobrze mowie to jest to CRL?
Stary 2010-10-18, 21:10   #3295
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Nie zrobił Ci lekarz USG i nie zbadał przezierności bo za wcześnie czy jak? Ja idę w środę, to będzie koniec 11 tyg i mam nadzieję że mi już zrobi...Nie chce własnie wydać 120 zł na pitu pitu jak Ty to napiasłaś...
spice nie to nie kwestia wieku ciąży a pieniędzy Idziesz na wizytę po to aby gin wypisał Ci skierowanie na usg i płaci się kolejny raz.
U mnie w środę też będzie 11t. 7d. czyli skończony 12 tydzień.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moria mam fotke, ale musze zeskanowac, wrzuce nast. razem a dzidzius ma 27 mm dobrze mowie to jest to CRL?
No to czekamy na zdjęcie dzidzi Mój maluszek w 9t. 2d miał 25,6mm

Stary 2010-10-18, 21:17   #3296
AlicjaH
Rozeznanie

Moria jak ty i ja mamy termin na ten sam dzień a ja jestem w 13tyg?
Ost miesiączkę miałam 24.07.1010

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Już wiem ;-) to zależy od długości cyklu ;-)) i stąd ta różnica ;-)
Stary 2010-10-18, 21:19   #3297
katarzynka00
Zakorzenienie

Wiajcie
o czym wy tu piszecie?
sex?
a co to sex?
moje libido aktualnie zerowe
Bywało w lepszej formie, ale nie pamiętam już kiedy :cwaniak:

I jeszcze w sprawie dentysty to technika i medycyna tak postępuję że nie ma żadnych przeciwwskazań do podania znieczulenia.
Ja mam regularne wizyty(rozpoczęłam nim zaszłam i za każdym razem dost.znieczulenie)
" Leki znieczulające miejscowo podane kobiecie w ciąży w niewielkich ilościach nie powinny zaszkodzić dziecku, ale należy zachować tu wszelkie środki ostrożności."
"stosowanie środków znieczulenia miejscowego u kobiet w ciąży jest bezpieczne. Pamiętaj zawsze aby poinformować lekarza stomatologa o tym, że jesteś w ciąży - stomatolog dobierze właściwy środek znieczulający. Dla kobiet w ciąży stosuje się znieczulenia pozbawione środków obkurczających naczynia krwionośne. "

Opryszczka chyba jest niebezpieczna dla przyszłych mam...Tak mi się wydaję, musiałabym pogooglować.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:20   #3298
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nawet nie macie pojecia jakiego mam smaka na placki ziemniaczane
na zonkach 2009 dziewczyny caly czas mi o plackach pisza i chyba na kolacje zrobie
A ja też dzisiaj placki mialam hihi.

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
hej!
jak mnie dzis meczyl mdlosci...masakra! rano nie moglam zjesc sniadania, a potem w pracy bleee kilka razy latalam do wc. 6 tydzien sie zaczal (chyba ) i zaczely sie dolegliwosci na szczescie brzuch dzis nie dal o sobie znac, kakao i czekolada pomaga
Zaczyna się,może moje mdłości przechodzą na Ciebie??
z chęcią oddam

Cytat:
Napisane przez lokomotywa44 Pokaż wiadomość
Witam,
2 mm pęcherzyk to jest to!!! gratuluje i Witam!!!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

mazianka81 ja według niektórych kalkulatorów też niby mam już 13 tydz i to by się zgadzało wg usg ostatniego, ale wg niektórych niby dopiero 12 ??? ale już ciążówki też pójdą w ruch (kazałam sobie przywieść po Zośce bo teście przechowują :p)
GRATULACJĘ kredytu kpujecie mieszkanie, czy się budujecie ?
Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży czułam już koło 16 tyd i nikt mi wierzyć nie chciał bo niby za wcześnie, teraz niestety łożysko mam na przedniej ścianie więc może trochę później poczuję, choć czasem też się zastanawiam czy to nie to już
....
Andziot mieszkanie juz kupilismy,ale wtedy wzielismy kredyt gotówkowy na 5 lat,a wczesniej jeden juz mielismy na 8lat.teraz staralismy sie o konsolidacyjny na 25lat ,taki pod hipoteke z dwukrotnie mniejsza ratą i dostalismy i mój tzci wraca na wiosne na stałe do kraju.:jupi :

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Jutro rano odstawiam TŻ do szpitala ( w końcu mu ciśnienie spadło, niestety to zasługa zastrzyków, bo ja swoją huśtawką hormonów podnosiłam je skutecznie ). Przy dobrych wiatrach może już w środę będzie w domu
Postanowiłam za to jutro iść do gina ( a nie w środę ), w końcu i tak popołudnie spędzę sama.
Mam nadzieję, że bejbik rośnie, dostanę następną fajną fotkę, a przy okazji zabiorę skierowanie na badania prenatalne.
Anulinka trzymam kciuki za zabieg,i za Twoją wizyte.

Ja ide jednak w pon to bedzie poczatek 14tc.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:20   #3299
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Moria jak ty i ja mamy termin na ten sam dzień a ja jestem w 13tyg?
Ost miesiączkę miałam 24.07.1010

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Już wiem ;-) to zależy od długości cyklu ;-)) i stąd ta różnica ;-)
no właśnie, ja miałam ost @ 27.07 i też niby wg kalkulatorów które nie biorą pod uwagę długości cyklu to jestem niby w 12tc a jak gdzieś sie pytają o długośc cyklu to jestem w 13 tc, wg usg też mi wychodzi 13tc, bo we wt miałam 11t i 1dz

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:30   #3300
principessina
Zakorzenienie

moira to by sie zgadzalo, bo u mnie jest 9tydzien i 4 dni sluchaj to nie za wczesnie wywalilo mi brzuszek, bo nie wiedzialam ze jestem tydzien do tylu wlasnie moje cykle byly mega dlugie i owu mialam okolo 23 dnia cyklu

katarzynka00 no ja musze wybrac sie do dentysty, bo zauwazylam jakas brazowo plamke, a mam slabe zeby wiec o nie dbam, co by po ciazy nie zostac szczerbulcem hehe
co do tej opryszczki to ta w drogach rodnych jest niebezpieczna dla plodu, podczas porodu moze dojsc do zakazenia, zazwyczaj jak sie ma tam opryszczke to robia cesarke, mi co miesiac lekarz kaze robic badanie na opryszczke bo nie mam przeciwcial

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości