|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
co sądzisz o siedzisku kubełkowym? bo mi sie podoba wózek z takim siedziskiem Farmerama pytanie ![]() Jak zdobyć jaja?
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-18 o 21:08 |
||
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Blackrose, u nas w Smyku mają wszystko dla maluszków
Trzyrazyi, moje piersi i brodawki są bez zmian, tak jak i w pierwszej ciąży. Wtedy nie zmieniły się przez całą ciążę, w okresie karmienia piersi urosły ale brodawki w ogóle. Zawsze miałam malutkie i ciemnoczerwone, mam nadzieję że teraz też tak będzie. Spotkałam się kiedyś z koleżanką i obie karmiłyśmy dzieci, ona była w szoku bo brodawki miała olbrzymie, dosłownie niemal na całe piersi i była pewna że każda takie ma ![]() Mordka, super że dzidzia zdrowa, i gratuluję kopniaczków Montii, Ty nie bądź taka chętna na tą glukozę Jak piłam 50g to był luzik, ale przy 75g mina mi zrzedła Lepiej żebyś nie musiała powtarzać badania ![]() Monika267, to tak jak ze mną, ale u mnie druga ciąża jest definitywnie ostatnią więc jeśli teraz nie trafię z córcią to już nigdy ![]() Eirene, wszystkiego najlepszego Coralady, śliczny brzuszek Aja, nie przesadzaj, ja poprzednio rodziłam mając 35 lat i na sali przed porodem były dwie panie po 40, potem po cc leżałam jeszcze z inną, miała chyba ze 45. Teraz będę rodzić mając 37 i nie podejrzewam żebym była najstarsza A tak szczerze, to jak widzę ciężarne przed i kobietki po porodzie to czy mają 22 czy 35 wyglądają praktycznie tak samo Muszę patrzeć na karty żeby zauważyć różnice wiekowe
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny
![]() to i ja pokażę 14-tygodniowy trochę już wywaliło....
|
|
|
|
#4565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona z niego i moja córeczka chyba też bo bardzo chętnie w nim spała ogólnie z wózka jestem zadowolonaa co do pytania o jajka to musisz zbudowac fabryke jaj ale trzeba najpierw zdobyc lub kupic odpowiednie narzędzia
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję synka kochana Śliczne imię wybrałaś Ja też właśnie wróciłam z połówkowego ![]() i będzie KUBUŚ ![]() jutro laseczki dodam zdjęcia
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje synka ![]()
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
A jakimi specyfikami się smarujecie ????
Ja używam mama perfecta i taki balsam na rozstępy dla mam z rossmana. ogólnie bardziej podchodzi mi mama perfecta - lepiej się rozsmarowuje i ma delikatniejszy zapach. Póki co żadnego rozstępu - i oby tak zostało... |
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
W miescie jest warsztat i tam za odpowiednia ilosc narzedzi, a potrzeba ich mase budujesz, albo inaczej rozbudowujesz kurnik, owczarnie, koziarnie i inne i mozesz wtedy zbierac jajka, welne, mleko itp.
|
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Black_Angel86 gratuluję synusia - super Kubuś !!!!
![]() |
|
|
|
#4571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obserwacja pełną parą hjaha Cytat:
![]() ale smaka mam takiego ,że herbatę posłodziłam 6 łyzeczkami cukru...byle słodkie aż mdlące..to az straszne ależ ty szczuplutka Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć Lejdis, ale produkujecie
![]() ja mam teraz męzula w domu po tym zabiegu i musze o niego dbać ,tak więc czasu na wizaz małooo ![]() Cytat:
moje najukochańszegratuluję Cytat:
![]() idę 30 na połówkowe i ciekawe co sie potwierdzi ![]() mojej koleżance sie nie sprawdziło ![]() zieloneee, mnóstwo zielonych z połączonym innym kolorem, najczęściej czarnym, i sporo czerwonych i granatowychCytat:
![]() Cytat:
niech Kubuś rośnie zdrowy i silny![]() no coraz więcej się odkrywa wielkich niewiadomych,ciekawe jaki będzie wynik końcowy ![]() aaa śliczne brzusie macie dziewczynki ![]() mój to też już duży bardzoo, poluje na ciepły płaszcz bo już w kurtce się nie dopinam ![]() moja koleżanka po tej glukozie zwymiotowała, to chyba za słodkie było ![]() mówiła że okropne hehe. ja też mam juz skierowanie na to. jak trzeba to się wypije
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-10-18 o 22:05 |
||||
|
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
nie ma to jak pooglądać sobie ciążowe cycuszki
![]() Black Angel gratulacje!! ło kurde teraz zauważyłam, że dziś Deneb też się dowiedziała o synusiu, więc także gratulacje!!
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2010-10-18 o 22:05 |
|
|
|
#4574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eirene - 100 lat kochana! A ja dzis bylam na przeziernosci karkowej ![]() Moje malenstwo ma 7 cm, dluuugie nogi, serducho jak dzwon i wszystko jest naj naj!!! I dzis zaczelismy 14 tydzien ![]() A oto moj skarb
|
|
#4575 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Już jestem
![]() Byłam na usg i się okazało, że mam kolkę jelitową i lekarz powiedział, że mam uważać, bo dzidziusiowi nic nie zagraża, ale ja mogę z bólu nawet zemdleć ![]() Super brzusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczynki wszystkie macie piękne brzusie ![]() Ja się nie mogę doczekać połówkowego. A dzisiaj przyszła mi ta książka dziennik ciąży i jest naprawdę fajoska
|
||||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Aja, wiesz że coś w tym musi być...te trzy kobiety, które spotkałam rodziły po raz trzeci i wszystkie wyglądały naprawdę dobrze
Olusiaa, śliczny i maleńki Black_Angel, gratuluję synka Montii, zapomniałam że już piłaś Ale kobieto, Ty pobiłaś mojego ojca, on do herbaty od zawsze sypie po 5 łyżeczek cukru Myślałam że jest rekordzistą
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko ciezko was nadrobić.... piszecie w oszalałym tempie!!!!!
nawet juz nie pamietam ktora co i jak ![]() u nas dobrze rosniemy.... brzuch mam taki jakbym połkneła piłke ![]() maz mnie ciagle głaszcze po brzuszku młodzież juz go kopie mnie tz zresztą![]() jutro mamy połówkowe moze sie cos dowiemy... oby bo dopiero kupiłam dwa komplety spiochów... maz krzyczy ze za wczesnie ale od jutra ponoć "da pozwoleństwo" jak sie dowiemy, ba nawet ma pomagac w zakupach ![]() bkackrose napisz mi na pw jak wyprawa do czestochowi prosze dokładniei gdzie te sklepy i czy rzeczywiscie jest taki wybór plissssssssego jak przygotowania do slubu? jak suknia ![]() wiecej grzechów nie pamietam ide lezakowac
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam skierowanie na picie glukozy - na samą myśl mnie mdli. zapytam, czy mogę wypić w toalecie
![]() Weszłam dzisiaj tak na szybko do sklepu z wózkami i od razu do gustu ptrzypadł mi Espiro, ale te Tako też zgrabniutkie,ładne kolory. Zabiore tam tż-ta i je dokładniej obejrze.
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa, super
Ego, dobrze że dziecku to nie zagraża ale Ty uważaj na siebie. Dostałaś jakieś leki? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki,
Dawno mnie tu nie było, bo mieliśmy z mężem remont mieszkania na głowie. Na szczęście jakoś sie już z tym ogarnęliśmy. Przez to całe malowanie,itp. zapuściłam się strasznie w tematach na wątku, ale udało mi sie w końcu Was nadgonić. Bylismy dzisiaj z TŻtem na usg połówkowym - z Maleństwem wszystko w porządku. Dowiedzieliśmy się dzisiaj, że będziemy rodzicami zdrowiutkiej DZIEWUSZKI!!! Ale się cieszę, że wszystko z nią w porządku, bo przed usg miałam niezłego stresa. Co do sprawdzalności tej chińskiej przepowiedni, to u mnie trafiona. Ze smakami na słodkie i kwaśne to jestem nieźle pokręcona. Do momentu zajścia w ciążę nie mogłam patrzeć na słodkie, teraz się trochę zmieniało, bo muszę przyznać, że czasami łapię smaka na słodkie, ale zdecydowanie częściej zajadam się kwasnymi rzeczami. To wypicie glukozy też mnie przeraża, bo to podobno obrzydliwie słodkie .Na temat życzliwości dla kobiet w ciąży, mam jedno miłe i jedno złe wspomnienie. Miłe to w/w laboratorium, poszłam na badanie krwi i tam dwóch życzliwych panów przepuściło mnie w kolejce. A co do dziwnej sytuacji to zdarzyła się w hipermarkecie budowlanym. Staliśmy z TŻ w kolejce do kasy (oczywiście w kasie pierszeństwa,ale jakoś nikt sie nie kwapił żeby nas przepuśić, ale mniejsza o to), no i po całym dniu walki z remontem, byłam już nieźle zmęczona. Usiadłam sobie na takim krzesełku obok kasy, która była już zamknięta, a krzesło odwrócone w strone kolejki. A babka z tej kasy pierszeństwa, że najlepiej to żebym się jeszcze zalogowała i przejeła jej klientów z kolejki. Powiedziała to takim tonem, że aż mi sie przykro zrobiło. Przeprosiłam, powiedziałam, że jestem w ciąży i że skoro krzesło stało w ten sposób a kasa zamknięta to chyba nie jest jakimś przestępstwem tam przycupnąć, a ona burknęła coś pod nosem, że też jest zmęczona i ja jej nie będę mówić gdzie moge siadać, a gdzie nie. Normalnie szok...a to kobiety powinny być bardziej dla siebie wyrozumiałe .A teraz temat wózka...my już kupiliśmy. Tak naprawdę, to mamy go już od 12tc. To była niezła okazja i głupio było jej nie wykorzystać. A kolorek ma zielono-czarny. Pozdrawiamy Was serdecznie, Ja, nasza Oleńka i TŻcik zaglądający mi właśnie przez ramię ...
|
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje kolejnym mamom po USG i wymarzonych córeczek i synków - juz nie mam siły patrzeć kto tam był, tyle postów natrzaskane dzisiaj, wybaczcie
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#4584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój tż już się nie może doczekać płci ja zresztą też![]() Wklej zdjęcia wózeczka
|
||
|
|
|
#4585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najczesciej zaczynaja pojawiac sie w 6 m0cy ale sa kobiety ktore maja wczesniej zalezy od wielkosci brzuszka ...u mnie w I nie bylo wcale do terminu porodu mialam na 14.04 i rozsepow nie bylo a tu tydz. przed rozwiazaniem pojawila sie mala kreseczka kolo pepka i dzieka Bogu ze urodzilam 20.04 bo zapewne byloby ich wiecej bo brzuszek byl coraz nizej i skora sie naciagala jestem ciekawa jak teraz bedzie bo juz mam brzuszek pokazny a to dopiero 15tydz i 3 dzien
|
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
Black_Angel wpisać Ci na liste płeć? No i gratulacje
|
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Wpisać wpisać i płeć i imię Dziękuję kochane ciężaróweczki za gratulacje ![]() Teraz wybieram się z teściową na zakupy, jak wrócę to cyknę fotkę dokumentacji z usg ze zdjęciami ![]() Szara Myszko gratuluję córeczki Oleńki
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam przerwę w dostawie Internetu a tu tyyyyle się działo
![]() Przede wszystkim gratuluję Mamuśkom zdrowych pociech, i wiadomej płci ![]()
|
#4589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym odrzutu od słodkiego Cytat:
Cytat:
GTX dokładnie Cytat:
a co do baby w sklepie to bez komentarza na prawdę;/// ja byłam na morfo i toxo ;-) dzisiaj pierwszy raz od X czasu snila mi sie córka, miała kitki i ciemne blond włosy po Tżciku
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co u mnie też zero rozstępów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

dostałam od siostry na urodzinki 

Lepiej żebyś nie musiała powtarzać badania 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.