|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
mnie na usg wyszło 11t 5dz to to jest data realnego zapłodnienia a nie od msc tak? Ja akurat wpadłam na tabletkach więc u mnie owulka nie była w połowie cyklu
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-18 o 21:38 |
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
, żadnych kurzajek itp,ale wiem ze jest wiele rodzajów tej opryszczki, wiec jak to jest?Nie wydaje mi się żeby w PL zlecali co chwila badanie na opryszczke... ostatnio w rodzinie byly 3 kobiety w ciazy i zadna tego badania nie robila...Dzieci zdrowe. |
||
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
No ja wlasnie tez mam małso maslane
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
a mam pytanie - brałaś regularnie tabletki czy jakiejś ci się zapomniało w cyklu w którym zaszłaś ???
|
|
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
Brałam regularnie
Powiem więcej brałam je zawsze o stałej porze Kiedyś miałam grypę żołądkową i myslę ze to wpłynęło na tabsy Ale teraz z perspektywy czasu myślę że dobrze się stało ;-)
|
#3307 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję dziewczyny za pocieszenie bo z moim na razie trzymamy to w małej tajemnicy, póki się nie wyjaśni co i jak, także dzisiaj miał po prostu rewolucję i dziurę wierconą w brzuchu raz po raz, a że będziemy się widzieć dopiero w czwartek, to chlipałam przez telefon
![]() palenie rzuciłam, jak pierwszy test ledwo pokazał drugą kreseczkę jakieś witaminki odpowiednie też biorę, ale dodatkowy stres związany z nieobecnością przyszłego tatusia robi swoje nie ma się do kogo przytulić![]() wszystko to takie nowe dla mnie, jeszcze nie mogę się do tej myśli przyzwyczaić
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi się właśnie ssanie załączyło ....
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-18 o 22:53 |
|
|
|
|
#3309 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę z Tż do szpitala.
Miłego dnia mamuśki |
|
|
|
#3311 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ale się nie wyspałam, pół nocy nie spałam, a jak już usnęłam to śniły mi się głupoty, śniło mi się, że byłam na usg, że jeden dzieciaczek miał 6 palców u stopy, że byłam w szpitalu itp. Chyba stres przed usg genetycznym robi swoje, zawsze dobrze spałam, a dziś już nie :/ Żeby tylko wszystko było dobrze. Anulinka zdrówka dla tż-ta i powodzenia w szpitalu, niech wszystko pójdzie gładko i tż wraca jak najszybciej do zdrowia. Moniqac trzymam kciuki za usg ![]() Miłego dnia mamuski
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
eweska
maluszki mają na pewno standardową ilość paluszków Powodzenia na usg dla Ciebie i Moniqac ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babonki!
Widzę, że brzuchy się zaokrąglają, fasolinki rosną, wszystko idzie zgodnie z planem. To świetnie. Pochwalę się Wam, osatnio pierwszy raz byłam w sklepie z rzeczami dla dzieci, ciuchami, wózkami i łóżeczkami. Miło było pooglądać i poplanować. Póki co jednak o żadnych zakupach nawet nie myślę. Nawet małego śpiocha mi mąż nie pozwolił kupić. Stwierdził, że jeszcze się nakupujemy...także będę pewnie czekać aż do 6-7m-ca. |
|
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamuśki i ich Fasolki
Ja już po śniadanku i kakao popijam ![]() Mazianka zrobiłaś mi wczoraj takiego smaka na snickersa,że faktycznie prosiłam brata żeby mi kupił Dziś kupię sobie dwa![]() Eweska nie denerwuj się! Wszystko na pewno będzie dobrze! Zobaczysz Będziemy trzymać kciuki.Anulinka ja też mocno trzymam kciuki za twojego Tża! Oby zabieg przebiegł bezproblemowo i żebyście nie musieli daty ślubu przekładać Będzie dobrze! ![]() Wczoraj miałam trochę nerwowy dzień, bo było podejrzenie że "otwór owalny" w serduszku synka mojej siostry nie zarosnął (urodził się w niedzielę tydzień temu) i cały dzień jeździli po lekarzach, kardiolog robił szereg badań ale na szczęście okazało się,że faktycznie ma malutką dziurkę w sercu ale powinna ona zarosnąć do roku czasu. Ach... zdrowie dziecka jest najważniejsze...Mam nadzieję,że nasze dzieciaczki urodzą się silne i zdrowe
|
|
|
|
#3315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A własnie wczoraj przez Was przytaskałam do domu litr algidy krówka śmietankowa ja was zaduszę a zeby coś pasowało do tych lodów to jeszcze opakowanie filetów śledziowych w sosie śmietanowym ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-19 o 09:49 |
|
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
TŻ w dobrych rękach zostawiłam. Nie mam jeszcze żadnych wieści, ale mam nadzieję, że zabieg będzie miał dzisiaj. O 12 wybieram się do kolejki do gina. U niego niestety trzeba zawsze odsiedzieć swoje. Miłego dnia dziewczyny. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
Cytat:
Cytat:
jak mozna wpasc na tabletkach :P ja bralam 4 lata ![]() dziewczyny wczoraj tak mi wypchnelo brzuch, ze tz sie zaczal do niego kleic hehe ![]() swedzi jak nie wiem smarowac duzo trzeba bo sie rosciaga ![]() ostatnio nie mialam ochoty na mieso a dzisiaj na sniadanie wciagnelam biala grzana kielbase.... |
||
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Moniqac, Eweska - trzymam kciuki za prenatalne ![]() Lokomotywa - witaj i gratuluję fasolki ![]() Anula - współczuję, mam nadzieję, że to tylko incydent i więcej się nie powtórzy ![]() Anulinka - trzymam kciuki za Twojego TŻ-ta , na pewno zabieg zakończy się pomyślnie!......................... ......................... ......................... ......................... ......................... . Ja zupełnie nie mam czasu na posiedzenie na wizażu Więc tak pokrótce: u mnie dobrze, aczkolwiek znowu zaczął mnie boleć brzuch (jak na @). Ogólnie czuję się nieźle, dużo śpię - normalnie zasypiam na stojąco , ostatnie zachcianki: pierogi z kapustą i grzybami i kanapki z serem .Aha - od 3 dni strasznie boli mnie głowa Pa |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę Wam zazdroszczę, Wy macie fajnie...apetyt, zachcianki.... Mi ciężko się zmusić do jedzenia, jem wszystko na raty..Zachcianek zero.
|
|
|
|
#3321 |
|
Moderatoreska
|
Ła ale miałam speeda z rana, synal poszedł do szkoły a ja zrobiłam sobie małą drzemkę po nieprzespanej nocy, o 9.40 wstałam i mi się przypomniało, że laboratorium koło mnie gdzie robiłam wczoraj CRP jest do 10 i w nogi ubieranie się szykowanie i bieg do laboratorium, a musiałam dziś wyniki odebrać bo dziś też wizyta u gina po usg genetycznym. No i CRP troszke spadło, ale nie za wiele bo teraz jest 7,3. No ale najważniejsze że mam wyniki
![]() Teraz zjem sobie drugie sniadanko, sprzątanie i o 13.30 jadę na usg, w sumie usg mam na 15.30, ale autobus tam wlecze się 45 minut no i muszę mieć zapas czasu aby tam jeszcze trafić Później szwagier mnie odbiera autem bo na 17 muszę być u gina a autobusem nie zdążyłabym już wrócić. Więc na popołudnie szykują mi się wycieczki :P Ale będę miała synala za towarzysza ![]() Dzięki za kciuki kochane na pewno się przydadzą
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
agus87 widocznie można ;-)
Usg miałam w sobotę 2 stronki wcześniej chyba podawałam wszystkie wyniki poszukam pożniej to tu skopiuje bo nie wiem gdzie mam swoja kartkę GS 7,8CM CRL 4,6CM BPD 1,7CM NT /PRZYZIERNOŚĆ/ 0.3MM
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-19 o 10:32 |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
czyli dzidzius 7,8 cm?
|
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zachcianek, to dalej trzymają mnie trufle ![]() Wczoraj TŻ musiał zrobić nowe zaopatrzenie. Jak tak dalej pójdzie, to chyba będzie wydzielał mi po 3-4 sztuki na dzień, żeby mi w biodra nie poszło Odnośnie TŻ, dostałam smsa, że już po zabiegu, czuje się dobrze, a najważniejsze, że zrobili mu to przez rękę, więc jest szansa, że jutro wyjdzie ze szpitala |
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
bydle
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- anulinka, świetna wiadomość ! |
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3327 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i też trzymam kciuki ![]() a ja dziś jestem bardzo śpiąca i mam odruch wymiotny, jak jem kanapki ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() cieszę się, że z TŻ tak dobrze ![]()
|
|
|
#3328 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Niepokojące są bardzo silne bóle, gdy nawet nospa nie pomaga no i krwawienia. Ale czasem dziewczyny i plamią i mają mocne bóle a i tak z dzidzią ok i rodzą w terminie.
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
A tak w ogóle, TŻ nie ma, obiadu nie gotuję, to ja się dzisiaj mamuśce na obiad wprosiłam i zamówiłam sobie domowe ruskie pierogi ze skwareczkami Już się nie mogę doczekać. eweska, powodzenia na usg. Za mnie też dziewczyny trzymajcie. Mam nadzieję, że przez te 3 tygodnie bejbik urosnął. Wtedy miał 14,2 mm. Wierzę również, że te niedawne stresy nie wpłynęły na niego źle. Jestem dobrej myśli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

sluchaj to nie za wczesnie wywalilo mi brzuszek, bo nie wiedzialam ze jestem tydzien do tylu
wlasnie moje cykle byly mega dlugie i owu mialam okolo 23 dnia cyklu

za usg 

.