|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
|
|
#1472 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Tadam
![]() Jestem, jakby kto pytał ![]() Byłam dzisiaj u fryzjera z Bartusiem i załapałam się na wosk. Tak przy okazji, a cale szczęście, bo niedługo dobieranego bym na łydkach miała.... Miramej, no nigdy do mnie po imieniu nie powiedział mój Małż. Nawet czasami jak do kogoś mówi o mnie to tez się myli i żaba palnie. Ale do innych to o mnie "Ola", a do mnie tylko od Ropuszek ![]() Tak na marginesie, działa to też w drugą stronę - ja nigdy nie powiedziałam do niego po imieniu Tylko per Misiek ![]() Wielkie brawa dla Kubska, naszego zachowawczego Krasnoludka ![]() ![]() Kasiu, moze rzeczywiście te nasze dzieci mniej jedzą przez zęby. A poza tym mają coś wspólnego - szaleją na maxa ![]() Też mam te puzzelki drewniane jeszcze z czasów Bartusia, zwierzęta i pojazdy. Antosiowi przypadły do gustu. A z zabawek na topie od jakiegoś czasu niezmiennie piłka i samochody ![]() megi, oby nocka spokojna i bez przykrych niespodzianek magi, mogę już gratulować? ![]() ![]() czeko, ale masz gadatkę ![]() Znowu Cie pomęczę o filmik ![]() Po cos mamy ten wątek w klubie. Wklej pierwszą wierszokletkę ![]() sylka, jajo bardzo fajne słowo i jak fajnie się wymawia ![]() Mariolu dla Antosia Amanta ![]() Co ja jeszcze miałam ![]() Wiem, ze cos miałam, wiem, no!!!!
|
#1473 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
to jej opuscilam i teraz sama wchodzi i sie buja
|
||
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc mamuśki
|
#1475 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ola moj maz to do mnie kochanie albo skarbie - po imieniu tez nie mowi
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1477 |
|
BAN stały
|
Gorgulku ja bym poszla ale mi sie nie chce
Amelka 2 dni juz idzie spac ok 21 i spimy do ok 9 w dzien spi tylko raz. ale dzis padla lekko po 20 to pewnie jutro nie bedzie spania do 9...
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Ja żegnam się na dziś.
Kolorowych
|
|
|
|
#1479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja musialam bujaczek schowac bo mala za bardzo wyczyniala na nim i balam sie ze spadnie a jesli chodzi o hustanie to mala lubi tez na mojej nodze , znaczy mam zalozona jedna na druga, ona siada mi na stopie i tak "sit sit" w gore i w dol jak tylko widzi ze ktos tak ma nogi zalozone to zaraz sie nadstawia---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() przy dzisiejszej tworczosci mamusiek to jutro bedziesz tomisko nadrabiac
|
|
#1480 |
|
Ola-Unhola
|
Antoś dzisiaj spał 3 godziny w dzień i wieczorem nie chciał spac. Jadł cyca i się śmiał, klepal mnie po dekolcie i wyginał.
Bartek zasnął, a Mały biegał. Dopiero przy drugim podejściu o 21,45 zasnął. Co do pieluch, używamy i 4 i 4+ i 5. Wszystkie dobre, nie przesikiwane
|
#1481 |
|
BAN stały
|
dobra ide i ja
|
|
|
|
#1482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tak to żabciu ![]() Cytat:
![]() Dobranoc ![]() Megi, mam nadzieje ze Amelka ładnie przespi nocke i nic jej nie bedzie. ![]() U nas tez panuje wirusówka, wszystkie maluchy z "podworka" maja kaszel i katar Kube naszczescie to omineło ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Juz mnie nogi bola od tego bujania ![]() Aha, zapomniałabym - dodałam 3 nowe fotki do albumy. Chętnych zapraszam do oglądania
|
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie bylam utulic mala bo zaczela plakac , ale chyba cos jej sie snilo bo cala sie trzesla
jakby sie wystraszylaCytat:
![]() a jakie zakladasz na noc? Cytat:
![]() ide zaraz obejrzec
|
|
#1484 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, my używamy tescowych zielonych na co dzień na noc
Idę już lulu, dobranoc
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz juz naprawde uciekam.
Dobrej nocki i kolorowych snow.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
ide juz sie myc i spac, a brzuch to mam jak nadeta trabka
|
#1487 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już się odgnomował, trochę ![]() , nie wiem, ja nie mam i zbieram info ![]() Cytat:
![]() Gratulacje Cytat:
Cytat:
Ola, jesteś niemożliwa Hehe Żaba i Misiek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
, Kuba 10 kg waży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale i ja się doczekam lepszych czasów, zobaczycie ![]() Cytat:
*** Spać ![]() ![]() Dobranoc
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-10-19 o 08:40 |
|||||||||
|
|
|
#1488 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
![]() wszystkie sie zegnaja a ja sie witam ![]() co tam u Was? czego chcecie gratulowac magi? ![]() dziewczyny szukam wozka, parasolki poradzcie, ktora najfajniejsza? ![]() ![]() ![]() Załącznik 3477848Załącznik 3477849Załącznik 3477850 ps. ja jestem Dziuba
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
ja juz na serio ide
Cytat:
![]() a tak wogole witaj kochana mi sie podoba ten 3 a jakie to modele tych parasolek?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wpadam po całym dniu. Ale miałam do czytania... tyle stron Ale co tam, nie marudzę, bo ja tak lubię Niestety w tygodniu do południa nie mam możliwości wcale pisać, bo pracuję od 7:00 do 15:00. Po pracy to różnie - zwykle spacerek z Ninką lub drzemka, jeśli ma się kto Ninką zająć, bo Tż nie zawsze jest, bo pracuje na zmiany. Dzisiaj się dowiedział, że szef przerzucił go na inną zmianę i będzie pracował 7 dni na nocki po 12 h, potem tydzień wolnego, 7 dni dzionki 12 h, tydzień wolnego i tak w koło... Nie bardzo mi się to podoba, bo obojętnie, czy będzie na nocnym, czy na dziennym dyżurze, to tak jakby go wcale nie było... Albo cały dzień w pracy, a w nocy śpi, a jak w nocy w pracy, to potem większość dnia odsypia![]() U nas dzisiaj bardzo ciepły dzień, a u was czytam mrozy Z Ninką całe popołudnie spacerowałyśmy. Była dzisiaj od rana pierwszy dzień w żłobku, po tygodniowej przerwie. Babcia ją zaprowadzał i niestety Ninka bardzo płakała i wielkie łzy jej leciały W domku, gdy wróciła tez jakaś "zadżumiona" była, zachowywała się jakbyśmy mieli ją zaraz zostawić, krok w krok za nami.... Taka "przyklejka"... Wiem, ze to jej minie po kilku dniach ale mimo wszystko ciężko na to patrzećI dzisiaj nowy sukces... Tż zapytał jej, czy chce oglądać Mini Mini, a ona pokazała paluszkiem telewizor, który był wyłączony i powiedziała "nie ma mini,mini, mini..." Jeszcze się Wam pochwalę moja córcią, bo jej Wam nie pokazałam: http://www.youtube.com/user/cinusiow.../1/zJ__My_wJoA http://www.youtube.com/user/cinusiow.../0/s4ynAJT3kxs Filmiki mają dwa tygodnie, a wczoraj też coś nagrywałam ale nie mam zgranego na kompa ![]() Dziewczyny o jakiej Wy żyrafie ciągle mówicie>???? ![]() Karolinak82 ja w sumie więcej dzieci u nas w grupie nie widziałam niż jakieś 8-7 ale to, ze było raz AŻ 15 to wiem tylko z opowiadań Pani wychowawczyni czytałam o Twojej mamie, która karmi w biegu... Niestety babcie są niereformowalne i nie da im się wiele przetłumaczyć. Znam to z autopsji ![]() Wojtusia, UnholyOne agga19851985 u nas wizyty w sklepie w towarzystwie Niny muszą trwać błyskawicznie, bo szybko się niecierpliwi i chce wychodzić z wózka. A jak już się jej pozwoli wyjść, to tylko się za nią biega i łapie, to co zwala z półek. Dzisiaj łapałam soczki w butelkach w Rossmanie ![]() Posiłki nie wszystkie je w krzesełku. Nie wiem jak to wygląda w żłobku ale w domu często siedzi na tapczanie i je albo na dużym, fotelu. Czasem jogurcik na szybko wciągnie na stojąco. Różnie z tym... ![]() czekoladka jeszcze odnośnie tych siczków, to moja Nina jak była maleńka, miała kilka tygodni to zdarzało jej się przesikać ale nigdy nie przesikała tych pieluszek z Biedronki DaDa My zwykle teraz używamy PampersówActive Baby 4 ale jak nie mam gdzie kupić szybko, to pod nosem mam Biedronkę i je wtedy używamy. W sumie wiele różnych pieluszek używaliśmy, bo Nina ma stalowy tyłek i nigdy nie miała odparzonej pupy od żadnych więc jest to nam bez różnicy![]() Czekoladka pięknie Wercia Ci już mówi. Moja Ninka też już sporo pojedynczych słów mówi ale już też zaczyna składać megi b to mnie nieźle zapamiętałaś. Tak, to ja była wściekła, że zostanę sama z brzuchem na wątku, bo terminy miałam cztery różne między 3-11 czerwca, urodziłam 14 czerwca, ale od końcówki kwietnia lekarz juz mi mówił, że lada dzień, że mam chociaż do połowy maja wytrzymać, bo inaczej będzie wcześniak Więc nie ma się co dziwić, ze tak marzyłam o porodzie zwłaszcza, ze brzuch miałam ogromny, przytyłam w ciąży ponad 25 kg i już nawet na koniec oddychać mi było ciężko![]() Miramej z zabawek u Niny hitem są teraz książki, najlepiej z normalnymi kartkami, mogą być gazety Ale bardzo lubi bębenek - gra na nim tylko i wyłącznie łyżką, bo ta pałeczka od bębenka, służy do machania i stukania nią po stole Ostatnio zauważyłam, ze ciągnie ją coraz częściej do samochodów![]() Gratuluję pierwszych kroczków... Cassandra witaj, a my się nie znamy czasem z poczekalni z V-VI 2009 ??? ![]() Svinecka ja ostatnio także wybierałam nową parasolkę dla Ninki, bo nasz wózek się złamał Wybraliśmy TAKĄ Ja już ją sobie wcześniej upatrzyłam nową ale teraz nowych już nie ma na allegro, a w sklepach nie widziałam, poza tym u nas są tylko dwa sklepy z wózkami Z tych co pokazałaś wybrałabym tą ostatnią ale szkoda, ze nie mają dużych koszów pod wózkiem, bo ja z Niną często targam zakupy z Rossmana A możesz podać ceny tych które pokazałaś??Teraz zmykam spać. Do zobaczenia jutro
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2010-10-19 o 00:42 |
|
|
|
#1491 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam czasową i co tydzień znika mi kreska ale mąż mój rachmistrz liczył nie raz i nawet w upale nie jesteśmy w stanie przefiltrować tyle wody by to wykorzystać, a też ją pijemy i ja gotuje na niej zupy i do czajnika,parowaru,i zwierzęta ją piją.Tylko się w niej nie kąpie Cytat:
padłamno zgadza się ![]() dołączyła do Antosia i włazi na krzesła nic nie potrzebuje mieć podstawione,po prostu wspina się jak małpka i już grzebie na stole, albo wchodzi na krzesełko od fotelika i pstryka światłem...Jak tylko nie mam jej na oku a chwilę jest cisza to bankowo znajdę ją na krześle lub innej wyżce ![]() Cytat:
Nasz bujak od hustawki FP jest w ciągłym użytku.Pije na nim mleko, czasem w ciągu dnia usiądzie.Staje na nim i się buja,klęczy tłem i co tylko się da. Męża molestuje na takie bujanko. Cytat:
![]() mi się te granatowe podobają Cytat:
rozumiem cię doskonale siostro ![]() A Nina jaka fajna,rezolutna dziewczynka Jest 4:30 Jestem już godzinkę na nogach.Wstawiłam już rosół ![]() Zassało mnie jak nigdy z rana to śniadanko wszamałam i zaparzyłam ogromny kubek sagi. L budziła się już od ok2:30 Piła mleko,piła picie,żel w ruchu aż w końcu chciała wstać.Dostała nurofen,pokręciła się i odleciała.Zaraz idę się wkulnąć do męża.Może dłużej pośpimy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1492 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzeba czekać na samą zinteresowaną magi gdzie jesteś?![]() Cytat:
dla Werki.Bartosz też ogólnie dużo powtarza ![]() Cytat:
![]() Myślałam właśnie o tym nakranowym ![]() Mamy takie puzzle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla KubyUnholy ![]() Cześć Ja już po kawce Idę Damiana budzić wpadnę później.Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Dziękuję Wam za kciuki i pozytywne wibracje, bo stał się CUD i zdałam za pierwszym razem . Powiem jedno - nie taki wilk straszny... Piszę tak nie dla tego, że zdałam, jakbym nie zdała też bym tak twierdziła Dobrze też, że egzamin się opóźnił, bo o 10.00 dostałam jakiejś wewnętrznej delirki i nie zdałabym No i teraz jestem dumna jak paw ![]() Dziękuję Nie zaglądałam tutaj chyba ze trzy dni W sobotę jakieś zakupy, w niedzielę odstawiliśmy Maćka do dziadków i sami pojechaliśmy na zakupy, kupiłam sobie ciepłą kurtkę na sanki z Maćkiem, kozaki, ale takie wyjściowe, bo na śnieg już mam i Maćkowi butki. Wczoraj nie miałam siły zajrzeć, bo po wszystkim powietrze ze mnie zeszło ![]() W ogóle to nie lubię nie być z Wami, bo tęsknię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1494 | |||
|
BAN stały
|
a jednak
witaj, ja cie jeszcze nie przywitalam Cytat:
mi 3 sie podoba Cytat:
Cytat:
![]() kl aski:ale super, GRATULACJE Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-10-19 o 09:10 |
|||
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super dziewczynka ![]() , mój Kuba takie zwykłe książki drze ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1496 |
|
BAN stały
|
czeko, podsz linka do aukcji co kupowalas pieluchhy pampersa teraz?ich w pl nie ma tak? napisz prosze czym one sie roznia od active baby. maja rozciagliwe boki? bo kupowalam kiedys te pomaranczowe sleap&play i one nie maja.
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Katarzynko, wspolczuje nieciekawej nocki Cass, fajnie, ze jestes Svinecko, witaj
|
#1498 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() juz myslalam ze nocka bedzie bez przebierania a tu o 4 rano pizamka mokra i ewidentnie tym razem pampaers pelny tazke przebral, szkoda bo gumki ladnie dolegaja ale za malo chlonny , no chyba ze ogranicze jej picie przed snem z kolei 4+ maja dobra chlonnosc ale gumki luzne , kurde no kombinowac z glupimi pieluchami![]() kupie jeszcze te huggiesy sprobowac moze one daja rade Cytat:
![]() ![]() dada powiadasz-moze kupie jak bede w biedronce Cytat:
![]() Cytat:
Magi gratulacje
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
cinusiowa miło Cię poznać ![]() Miramej polecam Ci rajstopki Tuptusie, bo widziałam że poszukujesz.
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poka zakupki ![]() Cytat:
![]() *** Mój Kubuń od rana dzielnie ćwiczy Żeby jeszcze wyzdrowiał ![]() Idę sobie zamówić perfumy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

ja też nie łudzę się, że to już na zawsze

Kube naszczescie to omineło
, nie wiem, ja nie mam i zbieram info
, Kuba 10 kg waży 
Ale co tam, nie marudzę, bo ja tak lubię
Nie bardzo mi się to podoba, bo obojętnie, czy będzie na nocnym, czy na dziennym dyżurze, to tak jakby go wcale nie było... Albo cały dzień w pracy, a w nocy śpi, a jak w nocy w pracy, to potem większość dnia odsypia
padłam![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY