Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 10:12   #3451
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
tez bym sie cieszyla jak by misio tak ladnie zjadal. no ale on chyba do mamy sie wrodzil

dzis probujemy znow jakis sloiczek tylko nie wiem czy jeszcze raz marchewke czy np ziemniaczki z dynia albo jabluszko. co myslicie?
a ile dni dawałaś mu marchewkę ?
Ja przez 3 dni będę dawać jabłuszko (i każdą nowość) bo po otwarciu słoiczek może być 48h w lodówce.. więc wczoraj otwarty o 15:00..dziś dam japco (miną 24h) i pojutrze przed 15:00 dam też japco - akurat 48h
I dziś dam mu ze 2 łyżeczki więcej niż wczoraj, nie zauważyłam żadnych reakcji alergicznych póki co ale wysypka ponoć i na następny dzień może wyjść. Choć wydaje mi się, że bąki puszczał bolące późnym popołudniem.. ale w sumie tylko 2 razy więc to może przypadek.

Jaką marcheweczkę dajesz? (ja zakupiłam z Hippa) ma witaminę C dodawaną? Nasze jabłko Gerbera ma ale nic sie raczej nie dzieje złego.

Kurde.. mały pospał 30 minut i już słyszę, ze se gada xD
uuułeee...oooo..aaaaeeeeo o..hueee xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-10-19 o 10:15
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:19   #3452
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Hej laseczki, u nas nocka standard nic dłużej nie przespane.
Siala_Bala aleś obkupiła Sebka w te zabawki ja mam ananasowego Piotrusia
karolcia228 jakie śliczne laseczki widzę na zdjęciach
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
wysłałam zaproszenie moje inicjały D.M.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzis mamy 3 miesiace i kolejne szczepienie...boje sie! trzymajcie kciuki o 11.30,prosze
trzymam kciuki za szczepienie my mamy jutro o 12,00 i też się boję.

Właśnie wcinam napoleonkę

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:19   #3453
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Siala - ja robię podobnie, na pocztake pila soczek jabkowy z woda, po 2 dniach sloiczek z jabuszkiem i nic nie bylo, pozniej soczek jabko marchew, tez nic, wiec zupka jarzynowa, tez nic, to deserek jabko z bananem tez nic, puszcza baki, robi lepszek kupi, jak pisalam zero sluzu, wody itd, jest tylko papka nie meczy sie robiąc kupki, nie ma takiego wysiłku i wgóle jak kiedyś, myślę ze nowe jedzonko ma dobry wpływ na jej trawienie

hd
- buziaki dla Szymka z okazji ukończenia 3 miesięcy
martysek, alisa - buziaki dla dzieci z okazji ukończenia 2 miesięcy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-19 o 10:28
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:50   #3454
FraniaPirania
Rozeznanie

kurcze ale to od 4 miesiaca, ja mam ochote mu podac ale myslalam ze za wczas moze by w koncu zaczol normalnie jesc

bry!
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:52   #3455
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, coś dla Was:
http://www.******************/index.php/zamow-probke.html
hasło tam na dole to Dry Max

a tam w gwiazdkach pampers premium . pl
A czemu nie można otworzyć????

Karolcia Nastka ma już 70 cm??? O rany rzeczywiście rośnie ci jak na drożdżach a sadzasz ją normalnie?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:02   #3456
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość

Karolcia Nastka ma już 70 cm??? O rany rzeczywiście rośnie ci jak na drożdżach a sadzasz ją normalnie?
siada mi na kolanach troszke nio jest duza właśnie leży na brzuchu i ogląda świat

frania - moja lekarka powiedziała, ze jak nie miała problemów z brzuszkiem, jak widać nabiera na masie, ma bardzo dobre wyniki to można troszkę spróbować, ona zje może z 3 pełne łyżeczki dla dzieci jedzonka wiec myślę ze to nie jest tak źle

Stary 2010-10-19, 11:02   #3457
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

No przecież napisałam co trzeba zrobić :P.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 11:04   #3458
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Jak ja dobrze znam swoje dziecko Wiedziałam, że to długie spanie to było jednorazowe. Dzis jak zawsze obudził sie ok 2. Ale nie narzekam bo to 6 godzin a potem jeszcze spał z przerwami na karmienie do 10.

itakasia Zosia jest śliczna, ale ma po kim odziedziczyć urode więc wcale sie nie dziwię.

karolcia śliczna sesja. Nastka podobna do Ciebie i taka duża!

papi mówisz, że mydła nie bardzo z Lush? To zdam sie na Ciebie co do czyścików do twarzy, bo szampon do kręconych włosów jest podobno nie za fajny. Chyba, że polecisz mi jakąś mega nawilżająca odżywkę, bo mam ostatnio suche włosy i strasznie wypadają.

niezawsze mi tez coś zęby lecą. Jestem w trakcie leczenia 2 a czeka mnie plombowanie ósemek

jaszczka oby Patryk wrócił do normy, bo sie wykończysz bidulko. Może tak reaguje na zmianę otoczenia.

Dziewczyny co zrobić, żeby pokonać ogromną chęć jedzenia słodyczy!? Normalnie czekoladę to bym tonami pochłaniał. A brzuch i tyłek rosną.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:09   #3459
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzis mamy 3 miesiace i kolejne szczepienie...boje sie! trzymajcie kciuki o 11.30,prosze
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dzis probujemy znow jakis sloiczek tylko nie wiem czy jeszcze raz marchewke czy np ziemniaczki z dynia albo jabluszko. co myslicie?
moja rada dla mam niejadkow jest taka zeby zaczac od warzyw bo owoce sa slodsze i bywa ze niejadki nie chca po owocach jesc obiadkow
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Właśnie wcinam napoleonkę
smacznego, zazdroszcze

ja sie dzis wyspalam ze hej. Zosia zasnela o 19.30 i obudzila sie o 6 na jedzenie, zasnela i wstala o 9.15. teraz poszla na swoja drzemke
Stary 2010-10-19, 11:10   #3460
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

frania - moja lekarka powiedziała, ze jak nie miała problemów z brzuszkiem, jak widać nabiera na masie, ma bardzo dobre wyniki to można troszkę spróbować, ona zje może z 3 pełne łyżeczki dla dzieci jedzonka wiec myślę ze to nie jest tak źle
ale kochana ja nie mowie ze to zle, ciesze sie ze wasze dzieciaczki jedza i nic im nie jest zastanawiam sie tylko nad Ernestem i mu chyba podam, nie mial kolek, tylko czasami kupsztal co 3 dni, ale w razie czego to mam kropelki na rozwolnienie
Stary 2010-10-19, 11:16   #3461
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
itakasia Zosia jest śliczna, ale ma po kim odziedziczyć urode więc wcale sie nie dziwię.
a dziekujemy, wszyscy mowia ze do taty podobna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 11:18   #3462
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
ale kochana ja nie mowie ze to zle, ciesze sie ze wasze dzieciaczki jedza i nic im nie jest zastanawiam sie tylko nad Ernestem i mu chyba podam, nie mial kolek, tylko czasami kupsztal co 3 dni, ale w razie czego to mam kropelki na rozwolnienie
wiem, wiem jak zje 2-3v łyżeczki to nic mu nie będzie tak myślę.
Nastka robiła kiedyś 5 kupek rzadkich, obecnie robi max 3 papki uważam, ze to lepsze

Stary 2010-10-19, 11:20   #3463
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

hej dziewczynki u nas nocka oki mała zasnęła po 20;00 wstała o 3;30 na amciu i potem przed 8;00 pogadałyśmy przebrałam ją zjadła tatuś z nią gadał chwilę potulił i śpiunia od 10;00
Cytat:
Dziewczyny co zrobić, żeby pokonać ogromną chęć jedzenia słodyczy!? Normalnie czekoladę to bym tonami pochłaniał. A brzuch i tyłek rosną.
podobno na tą ,,dolegliwość'' bardzo pomocny jest chrom organiczny
dostępny w aptece ale musisz się dowiedzieć czy można brać przy karmieniu piersią

karolcia-super fotki a Nastka to duża kobitka
agravka-kciuki zaciśnięte
dzidzia-dzięki za link zamówienie złożone
aniaa-ale mi narobiłaś smaka tą czekoladą

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:25   #3464
karolcia228
Zakorzenienie

Dziękujemy za miłe słowa Nio duża duża z niej baba

Stary 2010-10-19, 11:26   #3465
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze ale to od 4 miesiaca, ja mam ochote mu podac ale myslalam ze za wczas moze by w koncu zaczol normalnie jesc

bry!
ja uważam, że spróbować można, jak będzie coś źle to przestajesz i tyle,jeden dzie z bólem brzucha to nie koniec świata dla mnie wcale bo mały miał mega jazdy brzuchowe kiedyś
majówki na przykład już dawno słoiczki podają.. chyba nieliczne czekały do tych 4 miesięcy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 11:29   #3466
martysek
Zadomowienie

Karolcia, dziękujemy za życzenia. Śliczna sesja. Ładnie Ci w mocniejszym makijażu, a Nastka z moją Kluską podobne

Dzidzia, dogadaj się z Agravką, ja się uparłam na styropianowe wypełnienie. Co do wyciekania kupy górą, to zauważ, że ten wkład cłonny nie sięga z tyłu po samą górę i ona spływając nie ma w co wsiąknąć.

Aldikowskie pampersy się sprawdziły idealnie - poranna kupa nie dała im rady
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:29   #3467
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
No przecież napisałam co trzeba zrobić :P.
Faktycznie a co to jest ten kod *********?stree t com
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:30   #3468
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
wiem, wiem jak zje 2-3v łyżeczki to nic mu nie będzie tak myślę.
Nastka robiła kiedyś 5 kupek rzadkich, obecnie robi max 3 papki uważam, ze to lepsze
tutaj niestety nie mam kogo tak naprawde zapytac, niby jest health visitor ale zapewne bylaby przeciw, jak zapytalam kiedys o cos na szczepieniu to kazali isc wlasnie do health, bylam u niej to kazala isc do gp (lekarz pierwszego kontaktu) nie poszlam, bo zapewne on by mnie wyslal do health, wiec wszystko na czuja, a jak powiedzialam ze daje herbatki to myslalam ze mnie zlinczuja bo tutaj sie nie daje
5 kupek dziennie?
Stary 2010-10-19, 11:30   #3469
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a tak czytam i czytam i coś Pilotki dawno nie było?
a Pszczółka to chyba zaginęła w akcji??
no i Kashha...
wie ktoś coś?
U Kashhy w miarę w porządku. Tak jak Anuszka walczy o relaktację- ja ją do tego namówiłam Wróciła na studia tak, że ma co robić. Wojtuś rośnie i jest śliczny

Cytat:
To nie to samo .
Ja mam samą wit. C .
A co do smaku- próbowałaś? Kwaśne to jak choinka. Alisa się krzywi jakby jej pół cytryny do buzi wpakowali
Nie próbowałam ale czuć po zapachu no i po mince Jagódki widać, że nie są zbyt pyszne.

Cytat:
To obiecane foty z sesji
Ładnie wyglądasz, ale makijaż dodał Ci kilka lat. Jak wklejałaś fotki w ciąży to duuużo młodziej wyglądałaś.

Tak w ogóle to dzień dobry.
Byłam na badaniu krwi. Jutro odbiorę wyniki. Ciekawe co tam wyjdzie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 11:32   #3470
wiolek1
Zadomowienie

heeej a ja się nie odzywałam wczoraj bo ciężki dzień mały mi marudzi strasznie liczę, że to przez skok bo w 13 tygodniu jesteśmy
a do tego codziennie rano ma twardy brzuszek i koło 6- 7 mam godiznna przerwę w spaniu potem się jeszcze kładę i dosypiam do 9

nie pamiętam co miałam komu poodpisywać tylko tyle, że z tym unieważnieniem małżeństwa to nie musiałabym bo na szczęście mamy tylko cywilny

zdjęcia maluchów śliczne ( Itakasia Zosieńka wcale nie wygląda na malutką )

karolcia sesja fajna ale jednak makijaż mi się nie podoba bo cie strasznie postarza a ty jesteś taka delikatna dziewczynka o urodzie dziecka a ten makijaż poprostu chyba źle dopasowany ale to tylko moje zdanie

agravka dzięki za przepis chociaż ja już trochę porzuciłam dietę ( tzn te produkty co niby maja śladowe ilości jadam )
i jem czekolade i chyba po niej akurat małemu nic się nie dzieje natomiast nie próbowałam i nie zamierzam nic z nabiału a jajka próbowłam ale one na pewno bardzo mi małego uczulają

ze skórką u nas ostatnio fajnie ciało gładkie i niewysuszone na buźce tylko skorupka ale problemy z pierdkami wróciły odkąd nie mam ścisłej diety
a jutro zważę małego bo na szczepienie idziemy i zobaczymy czy ładnie mi zaczą znowu przybierać bo ostatnio to była masakra 550 gram ( wiem, że niektóre maluchy też niewiele przybierały ale mój w pierwszym miesiącu 1400 a w drugim 550 więc bardziej mnie martwiła ta różnica - przez pogorszenie mojego mleczka )
za szczepienie

siala enterente już ci napisała o rozmiarach ja dodam, że ja nie wiem jakie wycięcie nad udem i nic nie muszę zawijać i jestem z nich bardzo zadowolona

ile wam idzie teraz pieluszek dziennie ? bo może jestem wyrodną matką ale mi ok 6 na dobe kiedyś mały srakał po 10- 12 razy dziennie po każdym jedzonku i częściej więc szło ok 12 pieluch a teraz kupa jest raz- 2 razy dziennie
a w nocy wogóle nie przebieram chyba, że słyszę, że idzie bomba to wtedy tak a jeśli nie słyszę to nie przebieram siuśków po nocnym karmieniu tylko dopiero rano. okropna jestem ale nie robią mu się teraz odparzenia ani nic

wogóle to przez 1 miesiąc to nie był problem wstać nakarmić i przebrać a teraz w nocy jestem nieprzytomna więc tylko wyjmuję cycka

dzidzia dzięki za link też sobie zamówiłam

kończę bo aleks wstał właśnie z rykiem nie wiem co mu bo zawsze wstawał ucieszony a od wczoraj jest masakra i tak jak u jaszczki i ani chce ciągle na rączki a do tego ten twardy brzuszek i pierdki mu nie chca iść i ani bobotic ani gripe water nie pomagają oby to był ten skok tylko
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:38   #3471
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1;22751664[B
dzidzia[/B] dzięki za link też sobie zamówiłam
a mnie tam nie dziala, a szkoda, bo chchialam przyjaciolce wyslac, a co tam mozna zamowic?
Stary 2010-10-19, 11:55   #3472
Siala_Bala
Zakorzenienie

wiolek - my też tak robimy. Mój się nie buntuje jak ma mokro czy nawet kupsko zwali. Kupa jest jedna na dzien, jak zaśnie na noc to tez nie przewijam tylko rano pieluchę 10 kilową od sików pupy niczym nie smarujemy bo nie ma potrzeby, zero podrażnień.

Stary 2010-10-19, 12:07   #3473
itakasia
Zakorzenienie

wiolek
dzieki super ze skorka lepsza a ja nie wiem ile pieluch dziennie zuzywam musze jutro policzyc
Stary 2010-10-19, 12:21   #3474
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Faktycznie a co to jest ten kod *********?stree t com
kod trzeba wpisac na dole na zamówieniu

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

my zużywamy 6 -8 pieluch na dobe zero odparzeń a smaruję tylko po kąpieli i wg potrzeby (np.po kupce) linomagiem.

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:25
Stary 2010-10-19, 12:24   #3475
jaszczka
Zadomowienie

Karolcia - fajna sesyjka, bardzo ładnie wyglądałaś, ale tak jak dziewczyny mówią - dużo poważniej niż normalnie a Nastka rzeczywiście okazała

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
wiolek - my też tak robimy. Mój się nie buntuje jak ma mokro czy nawet kupsko zwali. Kupa jest jedna na dzien, jak zaśnie na noc to tez nie przewijam tylko rano pieluchę 10 kilową od sików pupy niczym nie smarujemy bo nie ma potrzeby, zero podrażnień.
a nie wypływają wam siki? bo u nas po tych 10-12 godzinach snu to pielucha jest tak nasikana, że nie może przyjąć już nic więcej i zaczyna się górą sączyć prawie codziennie ma lewy bok mokry aż po pachę i zamiast go tylko nakarmić, szybko przewinąć i bachnąć spowrotem do łóżeczka na dospanie to muszę go całego rozbierać, myć i przebierać

Grzebałam wczoraj po necie i znalazłam przyczynę naszych problemów jedzeniowo-brzuszkowych wychodzi na to, że mam za dużo mleka i za szybko ono wypływa wszystkie "objawy" u małego się zgadzają: krztuszenie, kaszlenie przy karmieniu, puszczanie cyca co chwilę i łapanie od nowa (nawet po 20 razy przy jednym karmieniu), zaciskanie szczęki na sutku (ach co za ból ), łapanie tylko końcówki a nie z otoczką (stąd były moje poranione sutki przez ponad 2 miechy..), nadmierne ulewanie a czasem rzygowa fontanna, problemy z gazami i odbijaniem, no i przybieranie na wadze większe niż normy przewidują
jedyne co - to nie widzę żeby nie lubił karmienia cycem i nigdy mi cyca nie odmówił, ale to dlatego że żarłoczne z niego jabłuszko - po tatusiu
jakby ktoś chciał poczytać to tu są linki:
http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html
http://breastfeeding.hypermart.net/toomuchmilk.html
Stary 2010-10-19, 12:33   #3476
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ile wam idzie teraz pieluszek dziennie ? bo może jestem wyrodną matką ale mi ok 6 na dobe kiedyś mały srakał po 10- 12 razy dziennie po każdym jedzonku i częściej więc szło ok 12 pieluch a teraz kupa jest raz- 2 razy dziennie
a w nocy wogóle nie przebieram chyba, że słyszę, że idzie bomba to wtedy tak a jeśli nie słyszę to nie przebieram siuśków po nocnym karmieniu tylko dopiero rano. okropna jestem ale nie robią mu się teraz odparzenia ani nic
Mi idzie ze 6 - do 8 na dobę, kupa raz dziennie, wyjątkowo dwa, w nocy przewijam tylko jeśli się obudzi na jedzenie. W dzień w pielusze jednej średnio jest 2 do 3 godzin, w nocy ile śpi.

a na skórkę na buzi - ja smaruję emolium krem specjalny, kilka razy dziennie aż sie świeci i daję dicoflor 30, jest poprawa znaczna.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:35   #3477
bajka1807
Zakorzenienie

dziewczyny a skad wziac ten kod ********* do zamowienia tych pieluch? chyba jestem jakas ciemna, bo nie widze nic takiego
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:36   #3478
FraniaPirania
Rozeznanie

Siala zmienilam avatar, for you

dzis idziemy do pediatry (pierwszy raz) zeby zobaczyl jajka
a pogoda taka ze az sie gadac nie chce... zimno, leje,
jaka macie temperature w domu?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziewczyny a skad wziac ten kod ********* do zamowienia tych pieluch? chyba jestem jakas ciemna, bo nie widze nic takiego
ja jestem jeszcze ciemniejsza bo mi sie strona nie otwiera
Stary 2010-10-19, 12:38   #3479
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzidzia podawała chyba dry max ale poszukaj jej postu

Stary 2010-10-19, 12:39   #3480
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Powinnaś chyba nauczyć go zasypiać samodzielnie, skoro takie metody nie dają rady. To wymaga cierpliwości i poświęcenia kilku dni/wieczorów/nocek...Ale efekt chyba jest tego wart.
No wlasnie, ale jak? W weekend zdecydowalismy, ze ppozwolimy mu troszeczke plakac, tak z 5 minut, potem 7 minut i tak zwiekaszac co 2 minutki, i jak go polozylam na drzemke w ogrodzie w wozku, mysle, ale cisza, fajnie, od razu poszedl spac, a tu patrze moj tz go wozi w te i spowrotem. Wczoraj tez myslalam, wieczorem, ale nie wytrzymalam 5 minut, po 3 poszlam i tak plakal, ze musialam Go do piersi przystawic. Chce cos zaczac w piatek, bo tz ma weekend wolny to jak sie nie wyspi to nie problem, ale nie wiem jak.

Cytat:
Tez bym chciala wiedziec, ciezka sprawa, a moj tz non stop cos dobrego wcina wiec chyba jestem skazana na tusze

Cytat:
tutaj niestety nie mam kogo tak naprawde zapytac, niby jest health visitor ale zapewne bylaby przeciw, jak zapytalam kiedys o cos na szczepieniu to kazali isc wlasnie do health, bylam u niej to kazala isc do gp (lekarz pierwszego kontaktu) nie poszlam, bo zapewne on by mnie wyslal do health, wiec wszystko na czuja, a jak powiedzialam ze daje herbatki to myslalam ze mnie zlinczuja bo tutaj sie nie daje
Z moja coreczka chcialam czekac do 6 miesiecy i Health Visitor mnie namawiala, zebym po 4 zaczela jej dawac, chyba baby rice, banana, avocado. Teraz tez mi sie nie spieszy z podawaniem, ale nie mowie "nie"

Dzisiaj noc u nas znowu beznadziejna, na poczatku budzil sie dwa razy co 2 godzinki, a potem co godzinke...
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości