Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 09:56   #2911
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

A ja dopiero sie z łóżka podniosłam a tutaj takie nowiny, no prosze.

IRSIN gratulacje Kochana!!! Zdrówka teraz dla was i obyscie jak najszybciej wróciły do domciu

Rozpakowywanie pełną parą idzie, teraz czekamy na relacje z porodów

Ide zjesc sniadanko bo mega głooooodna jestem...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:01   #2912
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Irsin gratulacje witamy Bombelinkę
i czekamy na dalsze wieści i relację z porodu
Kurde zaczynam się chyba pietrać jak któraś reflektuje na moje miejsce w kolejce to prociem bardzo
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:01   #2913
Beata_Batumi
Zadomowienie

wolałabym żeby była taka duża...w sumie ja jestem dorodna, brzuch wielgaśny, mąż też wysoki i barczysty to dziecko raczej nie będzie szczurek...Ale mam dobry humor po tej wizycie.!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:06   #2914
Gustawek
Rozeznanie

Beata chcesz mieć cesarkę? bo sn wypchnąć takie dziecię to niezły wyczyn
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:12   #2915
rptrbj1978
Rozeznanie

Mam pytanie do kotek81 w jakim wieku masz pierwsza corunie???

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:16   #2916
kootekk
Zakorzenienie

irsin gratulacje
to ktora nastepna ? jedziecie z tym koksem dziewczyny

beata
4 kg?wow, ty bedziesz rodzic sn??

anankee odpoczywaj grzecznie i poczytaj sobie jakieś ebooki czy coś, ja tez pol ciazy przelezalam i głownie czytalam ksiazki

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:22   #2917
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Beata chcesz mieć cesarkę? bo sn wypchnąć takie dziecię to niezły wyczyn
Znajomej udało sie naturalnie wypchnąć takiego klocuszka więc może mi tez się uda...Moja teściowa tez urodziła 2 takich dujzych dzieci przez sn...Jutro mam okulistę, zobaczymy co powie....
Dziewczyny miałyscie już robiony wymaz z pochwy? Wyszły mi jakieś bakterie...Dostałam antybiotyk (akurat od dentysty ale gin kazał brać- że i na to podziała), w domu czytam ulotkę a tak że w składzie jest penicylina na którą jestem uczulona. Czytam w necie, że TO leczy się penicyliną no i teraz nie wiem czy brać te prochy????

Lilianka już z nami!
Stary 2010-10-19, 10:28   #2918
Vcelka
Wtajemniczenie

O kurcze, ale dzieciaczków przyszło na świat przez weekend

Ona1010, Lutien, Irsin ogromne gratulacje dla WAS Cieszę się, że macie to już za sobą - czekam na relacje i zdjęcia Waszych pociech

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:33   #2919
kliwia
Zakorzenienie

beata jak jestes uczulona na penicyline to jak mozesz brac te leki? Moze są inne na to? Spytaj lekarza.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:38   #2920
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
eeee tam, nigdy nic nie wiadomo, często tak jest, że z usg waga jest większa
kiedyś spotkałam w sklepie faceta, który kupował pajacyki dla córki i tak zaczęliśmy gadać, powiedział, że z usg wyszło, że córka ma ważyć 4,5 kg więc kupili same duże ubranka, po porodzie okazało się że waży 3,4 kg i facet szybko przyleciał do sklepu po mniejsze rozmiary
u nas bzlo identzcynie

IRSIN GRATULUJEMY teraz docierajcie się z sobą i czekaj na smółkę trzymamy kciuki za wspaniałe chwile macierzyństwa

WERONIKA mam nadzieję, że w domku z Pascalkiem wszystko w porządku a i starszaki pięknie reagują buźka dla was...

KOtek a jak MISIO ?
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:41   #2921
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Beata za cholerę nie bierz!!! Najpierw pogadaj z lekarzem! Mój tata właśnie przez uczulenie na penicylinę omal się nie wybrał na tamten świat, ale to było w klinice więc go odratowali, ale nie ryzykuj bo z takimi uczuleniami nie ma żartów! Porozmawiaj najpierw z lekarzem i powiedz mu o tym uczuleniu, może jest jakaś inna możliwość...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 10:42   #2922
malgosiak25
Raczkowanie

Irsin ekspres pełną parą GRATULACJE !!!!! wszystkiego dobrego dla małej i szczęśliwych rodziców

A ja proszę o kciuki za moją dzisiejszą wizytę tak od 15 proszę

Nie wiem czemu ale jak zrobie coś szybciej , schylę się bądź po schodach wyjdę to łapie mnie niesamowita duszność, kręci się w głowie i słabo mi

Ugotowałam szybko zupke pomidorową z ryżem i jak odpocznę to idę się depilować
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:46   #2923
Beata_Batumi
Zadomowienie

Na tą "chorobę" mam też globulki. Antybiotyk dostałam od dentystki na ząbek a gin powiedział, że on dodatkowo podziała na te paciorkowce no i teraz nie wiem czy panikować i jeżdzić po lekarzach dzisiaj czy tez nie? Może globulki wystarczą? Ale z drugiej strony czas ucieka i w każdej chwili moge zacząć rodzić więc lepiej żeby było zaleczone...Kurcze całą ciążę miałam bezproblemową a teraz na sam koniec taki kwas...

Lilianka już z nami!
Stary 2010-10-19, 10:50   #2924
sylwia01485
Zadomowienie

Ja już po wizycie

dzięki dziewczynki za kciukaski- to chyba naprawdę działa - ta Wasza energia:
wymaz z szyjki jest super, a morfologia i mocz wzorcowe. Mała nisko wstawiona i mam się nie martwić, tylko czekać na poród. Nie badała mnie ginekologicznie, więc nie wiem jak tam postęp rozwarciowy, ale czuję, że chyba marnie. Mimo że brzuch mam nisko już 4 tygodnie, to psychicznie nie czuję, że to już. Obstawiam jeszcze 3 dziewczyny przede mną.

Swoją drogą ciekawe są te zakłady, która następna.

Luna za wizytę
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:51   #2925
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Beata już lepiej jedź do jakiegoś lekarza, ale naprawdę nie ryzykuj z tym antybiotykiem... Jak globulki są bez penicyliny to weź może na razie globulki, a potem skontaktuj się z lekarzem co do antybiotyku? Bo naprawdę szkoda zdrowia Twojego i maleństwa... Uczulenia na antybiotyk są paskudne w skutkach i zażycie leku na jaki jesteś uczulona może się bardzo źle skończyć... Wiadomo, że nie musi, ale ryzyko jest spore... Aż mi się zimno zrobiło jak przeczytałam co napisałaś, bo pamiętam jeszcze jak mój tata wyglądał po tym jak mu podali tą penicylinę w szpitalu... Chociaż mała jeszcze wtedy byłam... Mam nadzieję, że uda Ci się szybko do jakiegoś lekarza dostać i że on ci powie co i jak
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:59   #2926
rptrbj1978
Rozeznanie

ja tez bym nie brała tez jestem uczulona na penicyline a antybiotyki na zeba sa bardzo silne raz sie tak załatwiłam i dostałam po tym kroplowke nie polecam.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:59   #2927
agas
Raczkowanie

GG do agas

Irsin gratulacje ale ekspresowo. Caluski dla dzielnych pan

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
dziewczyny ta moja szyjka naprawde się skróciła i to bardzo...
wcześniej jak włożyłam palec do pochwy to bez problemu byłam w stanie ją wyczuć, a dziś włożyłam i nic!!! ja w szoku, gdzie moja szyjka?! musiałam bardzo głęboko włożyć palec a i tak ledwo ją tylko musnęłam
rany, przestraszyłam się, dobrze że lekarz mi kazał przyjść w czwartek....
pocieszam się ze taka szyjka też moze trzymać do końca, bo rozwarcia nie ma na szczęście....
rany rany, jeszcze z miesiąc MUSZĘ wytrzymać!
To chyba nie tak. Ja tez tak mialam nie to zebym sobie czesto badala po prostu czesto musialam zakladac sobie globulki i sie tez tak kiedys wystraszylam i zapytalam lekarza i polozna wiec z tego co pamietam wyglada to mniej wiecej tak ze najpierw szyjka jest nisko i wyczuwalna pozniej jakos sie zagina i wedruje wyzej(co nie ma nic wspolnego ze skracaniem sie) a potem jak sie przygotowuje do porodu to znowu obniza czy jakos tak. Mi sie zaczela skracac dopiero teraz a mam ja dosc latwo wyczuwalna wiec spokojnie bez paniki

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Na tą "chorobę" mam też globulki. Antybiotyk dostałam od dentystki na ząbek a gin powiedział, że on dodatkowo podziała na te paciorkowce no i teraz nie wiem czy panikować i jeżdzić po lekarzach dzisiaj czy tez nie? Może globulki wystarczą? Ale z drugiej strony czas ucieka i w każdej chwili moge zacząć rodzić więc lepiej żeby było zaleczone...Kurcze całą ciążę miałam bezproblemową a teraz na sam koniec taki kwas...
Jesli jestes uczulona to absolutnie nie bierz! Najpierw skonsultuj sie z lekarzem moze jest jakis odpowiednik na ktory nie jestes uczulona ja tak mam z augumentinem. Ja jutro odbieram wyniki na tego paciorkowca mam nadzieje ze mnie ominie atrakcja w postaci antybiotyku bo znowu rozchula mi sie moja niepokonana infekcja.

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:03   #2928
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Znajomej udało sie naturalnie wypchnąć takiego klocuszka więc może mi tez się uda...Moja teściowa tez urodziła 2 takich dujzych dzieci przez sn...Jutro mam okulistę, zobaczymy co powie....
Dziewczyny miałyscie już robiony wymaz z pochwy? Wyszły mi jakieś bakterie...Dostałam antybiotyk (akurat od dentysty ale gin kazał brać- że i na to podziała), w domu czytam ulotkę a tak że w składzie jest penicylina na którą jestem uczulona. Czytam w necie, że TO leczy się penicyliną no i teraz nie wiem czy brać te prochy????

Ja tez jestem uczulona na Panicyline i od lekarstw tego typu trzymam sie z dala i zawsze o tym lekarzowi mówie. I tez raz mało nie odjechałam na tamten swiat bo dostałam jakies zaburzenia serca i dobrze ze bylam w szpitalu.

Ja na twoim miejscu bym tego nie brała tym bardziej ze jestes w ciazy i takie uczulenie na penicyline moze sie zle skonczyc dla dziecka. Bo jesli cos by sie zaczelo dziac to konsekwencje moga byc rózne dla ciebie takze.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:05   #2929
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
De - coś poważnego?

.
Dziekuje za zainteresowaniePowa zne to to jest, bo cierpi na tym nasz zwiazek, ale teraz najwazniejszy dla mnie jest moj synek. Reszta jakos sie ulozy.Nawet nie chce mi sie o tym gadac.

Wrocilismy z wizyty.Maly wazy 2100.Wod mi nie ubylo ani nie przybylo.Jezeli taki stan sie utrzyma, to w 36-37 tygodniu, jezeli donosze, beda sztucznie wywolywac porod Czyli bardzo mozliwe ze dolacze do listopadowek Maly dzis sie strasznie wierci.Co chwile czuje jego glowke i widze ja po lewej stronie brzucha.Wypycha ja tak strasznie, ze jak dotykam, to czuje twarda okragla glowke.I tez mam taki ucisk na pecherz jakbym miala dostac zapalenia.

Irsin
, opisuj porod, bom ciekawa!!

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:06
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:09   #2930
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Lutien,Ona1010 GRATULACJE !!!!!!!!!!

Weronisia jak u Ciebie z laktacją ile mleczka na początku ściągałaś z obu piersi a ile teraz??

Kootek jakie mleczko modyfikowane podajesz Michałkowi??

Dziewczyny pytam bo ja ledwo co ściągam z moich obu piersi 80ml na dzień... pomimo ze sa duze to nie potrafie wiecej wymiętosić i chyba nici beda z karmienia piersią przez moje brodawki bo sa wklęsłe i mały nie ma jak złapać eh masakra chyba bede musiala przejsc tylko na mleczko modyfikowane...a tak nie chciałam...
najgorsze co mozna zrobic to laktatorem odsysac mleko i podawac dz. z butelki!
do pobudzenia brodawek mozesz uzyc laktatora machnac dwa razy i podac piers dz. brodawka wychodzi gdy wciskasz tlok... ale potem od razu maluszka przystawiasz...
ja mialam strasznie wklesle przy piewszym dz. a teaz caly czas mi stercza

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziekuje za zainteresowaniePowa zne to to jest, bo cierpi na tym nasz zwiazek, ale teraz najwazniejszy dla mnie jest moj synek. Reszta jakos sie ulozy.Nawet nie chce mi sie o tym gadac.

Wrocilismy z wizyty.Maly wazy 2100.Wod mi nie ubylo ani nie przybylo.Jezeli taki stan sie utrzyma, to w 36-37 tygodniu, jezeli donosze, beda sztucznie wywolywac porod Czyli bardzo mozliwe ze dolacze do listopadowek Maly dzis sie strasznie wierci.Co chwile czuje jego glowke i widze ja po lewej stronie brzucha.Wypycha ja tak strasznie, ze jak dotykam, to czuje twarda okragla glowke.I tez mam taki ucisk na pecherz jakbym miala dostac zapalenia.

Irsin, opisuj porod, bom ciekawa!!
hmm no to chyba dobrze wszystko? tylk oczemu wywolywac

dajcie dziewczynie odspanac i dojsc do siebie - sn to nie cc gdzie sie lezy i opisuje zwlaszcza ze maluszka sie w dobie nie ma
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:10   #2931
Beata_Batumi
Zadomowienie

Pojadę dzisiaj i do dentystki i do gina wieczorkiem...Ale juz sie nastawiam na cesarkę...Przez tydz pewnie nie wylęczę tego paciorkowca, a dla dzecka to bardzo niebezpieczne- nawet sepsę może mieć więc nie ma co ryzykować...

Lilianka już z nami!
Stary 2010-10-19, 11:16   #2932
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

hmm no to chyba dobrze wszystko? tylk oczemu wywolywac

dajcie dziewczynie odspanac i dojsc do siebie - sn to nie cc gdzie sie lezy i opisuje zwlaszcza ze maluszka sie w dobie nie ma
Poniewaz mam ekstremalnie malo wod i nikt nie wie dlaczego. Moze to zagrozic nerkom i pecherzowi malego.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:17   #2933
Artystka23
Dragonfly

heh,dzisiaj dokonalam wielkiej rzeczy-zrobilam sobie pedikiur krzyz nadal boli,podbrzusze czasami,ale co tam..i tak o wiele lepiej sie czuje,zaraz ide sobie zrobic tosty
cos widze,ze planuja mi robic naloty do domu zaraz jak wroce z dzieckiem ze szpitala..musze tzta podpuscic,by uprzedzil kogo trzeba,ze ja sobie przez pierwsze dwa tyg gosci nie zycze(albo "niechcacy" wylacze domofon)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 11:25   #2934
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Z rana same dobre wiadomości

SMS od Irsin (7.10):

Hej, od 5 rano mamy Bombelinke-3000g i 56cm, poród SN

ale bosko!!! gratulacje nie mogę doczekać się fotek Bombelinki
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ja na chwile wpadłam, do usłyszenia dziewczyny, ide do spzitala, mam nadzieje ze dlugo nie beda mnie trzymać. Papa
trzymaj się iw racaj jak najszybciej

Cytat:
jak jesteś uczulona to nie bierz!! tylko możesz sobie zaszkodzić. Najlepiej powiedz o tym lekarzowi. Przeciez nie jesteś jedyną osobą uczuloną na penicylinę, na pewno mają jakieś substytuty tego leku

a ja dzis wstałam 0 9.30 i to bardzo powoli.....ale dobrze, że wstałąm, bo kurier przyjechał ze stołem, który zamówiliśmy do kuchni a dziś mailem dostałam info, ze łózeczko i komoda, którą zamówiliśmyz mezem już do nas jedzie a te porody na anszym watku mobilizują mnie do sprawniejszych zakupów

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:25   #2935
kliwia
Zakorzenienie

A ja mam w końcu łóżeczko w domu [używane sosonowe 140x70]
Miałoby niby jutro, mąż po cichaczu pojechał by mi zorbic niespodziankę
Ledwo weszło do sypialni
No juz sie nie mogę doczekać by je zobaczyć
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:35   #2936
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość

A ja proszę o kciuki za moją dzisiejszą wizytę tak od 15 proszę

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie

dzięki dziewczynki za kciukaski- to chyba naprawdę działa - ta Wasza energia:
wymaz z szyjki jest super, a morfologia i mocz wzorcowe. Mała nisko wstawiona i mam się nie martwić, tylko czekać na poród. Nie badała mnie ginekologicznie, więc nie wiem jak tam postęp rozwarciowy, ale czuję, że chyba marnie. Mimo że brzuch mam nisko już 4 tygodnie, to psychicznie nie czuję, że to już. Obstawiam jeszcze 3 dziewczyny przede mną.

Swoją drogą ciekawe są te zakłady, która następna.

Luna za wizytę
super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Irsin
, opisuj porod, bom ciekawa!!
to dobrze, trzymaj tak dalej
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:35   #2937
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
najgorsze co mozna zrobic to laktatorem odsysac mleko i podawac dz. z butelki!
do pobudzenia brodawek mozesz uzyc laktatora machnac dwa razy i podac piers dz. brodawka wychodzi gdy wciskasz tlok... ale potem od razu maluszka przystawiasz...
ja mialam strasznie wklesle przy piewszym dz. a teaz caly czas mi stercza
ja wczesniej miałam tez wklesłe a teraz sterczą
ja sie boje ze nie bede umiala ladnie przystawic do cyca i bede pogryziona mam nadzieje ze te babki w szpitalu pomoga i wsio wyjasnia

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
heh,dzisiaj dokonalam wielkiej rzeczy-zrobilam sobie pedikiur krzyz nadal boli,podbrzusze czasami,ale co tam..i tak o wiele lepiej sie czuje,zaraz ide sobie zrobic tosty
cos widze,ze planuja mi robic naloty do domu zaraz jak wroce z dzieckiem ze szpitala..musze tzta podpuscic,by uprzedzil kogo trzeba,ze ja sobie przez pierwsze dwa tyg gosci nie zycze(albo "niechcacy" wylacze domofon)

u mnie też juz planują znajomi naloty tylko szkoda ze nikt nie zapyta czy mam na nie ochote

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:39   #2938
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mam zamiar zabrać się za szarlotke tylko nie mam zadnego przepisu... Ma któraś z was jakis prosty i szybki przepis???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:44   #2939
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
SMS od Irsin:

Hej tu Irsin odeszły mi hektolitry wód, czekamy na skurcze na razie nic nie boli, trzymajcie kciuki kochane!
oooo raaaany!

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Z rana same dobre wiadomości

SMS od Irsin (7.10):

Hej, od 5 rano mamy Bombelinke-3000g i 56cm, poród SN
witamywielkie gratulacje!

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:45   #2940
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja też nie chce za szybko przyjmować gości, jedynie mamę i tatę, ale oni to pewnie już w szpitalu będą z mężem stać na korytarzu i przeżywać
na szczęście u nas z reguły jest tak, że rodzice nowo narodzonego dzidziusia dzwonią i sami zapraszają jak są już gotowi przyjąć gości
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości