![]() |
#2431 |
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla decoupażystek:)
Domciatko fajne to fajne te "wcieranki". Jak byłam nastolatką czyli trochę lat temu to były takie kalkomanie wcierane ( literki) może ktoś pamięta??Wtedy w latach 80 - tych to był szał... !!Jakiś miesiąc temu znalazłam to w piwnicy, mój syn miał radochę i ja też. Rozumiem Twoja radość
![]() A tak poza tym to brakuje mi dnia!!! Pozdrawiam . Aldona Edytowane przez dzianga Czas edycji: 2010-10-08 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny szybko się witam z nad przedpołudniowej kawusi
![]() Zaglądam szybciutko na wątki i zmiatam do prac domowych cały tydzień normalnie nie mogłam ROBIĆ DECou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2433 |
Zakorzenienie
|
ja od wczoraj robię podpórki na książki i już niedługo się pochwalę, co i wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki,mam moralniaka,że nic nie robię ostatnio w deco i itp.
Nawet sobie pomyślałam ,że może część moich rzeczy gdzieś wystawić na wyzbycie.Może komuś by się przydał np. preparat do spękań o taki sam tu http://www.stonogi.pl/product_info.php?products_id=1623 za duuużo niższą cenę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Wtajemniczenie
|
Zaglądam i zaglądam, i nic..., żadnych plotek,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli, Babeczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Na pocieszenie Marta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- tak sobie siedzę i się zastanawiam, co wy na to dziewczyny żebyśmy sobie zrobiły jakąś dekupażową wymiankę mikołajkową? Coś podobnego uruchomiły Biżutki. Fajnie by było każda z nas ma inny styl. napiszie co o tym myślicie. ![]()
#2437 |
Zakorzenienie
|
rosier ja również jestem w trakcie kończenie prac, więc pewnie za kilka dni coś znów pokażę
![]() u mnie taka pogoda, że tylko płakać, pochmurno, wilgotno i zimno, więc nic nie chce schnąć, także ćwiczę cierpliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
A u nas w wielkopolsce ,pięknie świeci słoneczko .I jest nawet cieplutko .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
anuleczka, to nic tylko ostatnie promienie słońca łapać.
ja w tym roku blada jak córka młynarza, nie miałam ani czasu, aby się opalać, ani za bardzo pogody nie było. więc namawiam mojego tż na wakacje w grudniu gdzieś w ciepłych krajach!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Kochane. Wpadam na chwilkę po wyczerpującym weekendzie spędzonym na Wschodzie.
Słońce cudne, ciepło, rewelacja!! Ja za to, zamiast korzystać zaszyłam się z Zaobrączkowanym w kuchni i robiliśmy ostatnie weki. Rezultat: 1) jedno zacięcie nożem w palec 2) jedno, ale znaczne, poparzenie wrzącym keczupem śliwkowym, który prysnął mi na paluszek w trakcie bulgotania w garze. Ała!!!! Jest bąbel więc jęczę i karzę się sobą zajmować. Plus dla mnie ![]() 3) 30 słoiczków keczupu śliwkowego ![]() 4) 6 słoików lirowych marynowanej papryki 5) kuchnia mojej mamy i teściowej mojego Z. - zmasakrowana!!! Było fajnie i warto było wcześnie wstać i intensywnie popracować, keczup jest bajeczny.!!!! Kto wpada na degustację? Ściskam najmocniej wszystkie decu wariatki i weku wariatki. Jak naleweczki wasze w tym roku, będzie co pić za roczek??? paaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
U mnie też zastój - w weekend się relaksowałam
![]() ![]() Na ketchupik bym się skusiła... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Osiołek z zakątka :)
|
Ja też poproszę ketchupik
![]() ![]() Ale mam zaległości na Waszych wątkach i nie tylko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znikam, bo i zasięg sieci mi znika ![]() Miłego dzionka, u mnie cudne słonko i prawie 20 stopni ciepła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam mega zaległości.Tęsknię za Wami ale robię dużo tylko nie mam apatatu aby to udowodnić.Ostatnio oszalałam na punkcie ryżowca.Już 3 sztukę wykańczam.
Teraz pomocy!Kupiłam wreszcie prawdziwą porporinę do sottila(wcześniej stosowałam cienie i inny krak)Porporina jest na całej pracy ale nie w spękaniach...Buuu...Nawet ładne duże oczka wyszły ale takie płytkie...Czym to zmyć i jak to wcisnąć?
#2444 |
Zakorzenienie
|
Jolu, ja miałam podobnie z sottilem i po prostu oswoiłam się z myślą, że nie wpakuję tam tej porporiny w takich ilościach jakie bym chciała.
Nie potrafię ci więc doradzić bo jak wiesz, sama jestem laikiem w naszej dziedzinie..... a Ewa w Alpach ![]() Nic to, może ktoś inny poradzi. Buziakm |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każdy sypki wypełniacz bardzo brudzi pracę i jedyne, co możesz w takim przypadku zrobić to przetrzeć całość wacikiem zamoczonym w terpentynie balsamicznej. Wacik musi być dość suchy, inaczej wypłuczesz wypełnienie spękań (za wyjątkiem spękań wypełnionych farbą olejną). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Wtajemniczenie
|
A ja że już mam podpięcie do internetu, to prawie wszystkie zaległości nadrobiłam.
![]() Zielona butelko - proszę, wrzuć przepis na ten keczup śliwkowy, bo takiego nie jadłam. A że śliwki uwielbiam... I u mnie w deco też zastój...na razie na głowie mam znajdowanie rzeczy w kartonach i worach, bo już po przeprowadzce do nowego domu, ale jeszcze nie wypakowana jestem. Ale muszę się wziąć porządnie do pracy, bo zamówienie na świeczniki dostałam. A mało czasu-raptem dwa tygodnie a ja nie mam pomysłu i weny twórczej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
udanego rozpakowywania w nowym domu i weny twórczej
![]()
#2448 | |||||
Zakorzenienie
|
To już 2,5 miesiąca minęło????!!!Ale ten czas za...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I mnie się wydaje,że do spękań nic nie wlazło...zobaczymy po wyczyszczeniu.. A właśnie-a jak to jest z tą olejną??? ![]() Cytat:
![]() |
#2449 |
Rozeznanie
|
dla dziewczyn ze zlotu - przeniosłam się tutaj
a chce zrobic liste ,co nam jest potrzebna do pracy -bombka /ale też może być np.pudełeczko/ -motyw świąteczny -troche farb / może w małych pojemnikach ,żeby nie dzwigać/ja wezmę farbę białą,czarną ,czerwony,zielony/ -opózniacz -pędzelki,gąbki - szablony / mam sporo i wezmę ,ale mozecie też zabrać/ - serwetki na wymiane dzisiaj robie już obrazki - maluje podkład czy juz macie adres? jeszcze raz napisze na PW - moze sie uda
#2450 |
Zakorzenienie
|
Elu, ja jeszcze nie dostałam adresu na priva, więc poproszę.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Rozeznanie
|
zaraz napisze
#2452 |
Zakorzenienie
|
Ja Elu melduję, że zdążyłam spisać adresik
![]() ![]()
#2453 |
|
No kochane, dorwałam się do neta na 30 minut (słownie: trzydzieści minut). Ide przebuszować szybciutko po Waszych wątkach, następnie połączenie to już chyba w piątek w nocy z domku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam zamówić sobie w craftstudio fajne szablony i pastę, ale wszystko co mnie interesuje jest niedostepne od miesięcy. Asortyment miał być uzupełniony w połowie wrzesnia - nikt już nie odpowiada na moje maile z pytaniami dot. dostępności tych produktów
![]() Czy któraś z Was ma może pod nosem ten sklep ? (o ile funkcjonuje stacjonarnie) Nie wiem już jak mogłabym się dowiedzieć czy i kiedy będą te gadżeciki, bo chciałabym troszkę na święta porobić takich rzeczy ładnych ![]() Ewentualnie - czy któraś z was zna inny sklep, gdzie interesujące mnie przedmioty (piękne ornamentowe szablony, pasta strukturalna i konturówki) są dostępne? Będę wdzięczna za informację, bo mam już serdecznie dosyć tego czekania (3 m-ce blisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
|
Sioodemeczko napiszę do Ani z zapytaniem o szablony, powinna mi odpowiedzieć
![]() Ona jest z Częstochowy i z tego co wiem to nie ma stacjonarnego sklepu ![]() ![]() ![]() Inny sklep dobrze zaopatrzony w szablony to Ani Jednoskrzydłej, ale nie mam tutaj ze sobą ściągi a internet mi muli strasznie i nie mogę sprawdzić, czy nadal ma taką ogromną ofertę na szablony. Jej sklep to Drzewo sekretów ![]() Tuluz w Krakowie - sklep dla plastyków - też ma dużą ofertę ciekawych szablonów. Ale mini, te najładniejsze są dostępne tylko w craftstudio. Kiedyś były też na allegro. Ostatnio znalazłam hurtownię, z której w szablony zaopatruje się większość sklepów, ale tutaj nie mam ściągi. Jak wrócę do domku to w weekend postaram się uzupełnić dane o sklepach i zrobić taki wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Niezastąpiona_Pupilkowa_S pecjalistka
![]() W Drzewku niektóre są bardzo fajne, ale te ceny ![]() Allegro zleciałam ostatnio całe i nic ![]() a Tuluz właśnie przeszukuję ![]() Dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2010-10-19 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki!Ja jeszcze funkcjonuję na zwolnionych obrotach.Nie mogę się odespać...3 nocki zarwane pod rząd to dla starszej Pani za dużo..ale warto było.Co nie zlotowiczki?Dobrze,że w pracy luzik na razie.Idę zrobić sobie kawkę.Miłego dzionka!!
![]() |
#2458 |
|
Dziewczyn jeśli któraś chce zamówić szablony z Craftstudio to dajcie mi na pw lub tutaj w wątku wykaz, do wieczora mam przesłać Ani zestawienie i prawdopodobnie do końca tygodnia by były do odbioru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
No i wpadłam przez Was....
![]() ![]() rzeczywiście szablony mają konkurencyjną cenę..A jakie papiery ryżowe dotąd nie widziane, ![]() ![]() Ewuniu ja bym koniecznie chciała te: 1. http://www.craftstudio.pl/index.php?...ct&prod_id=900 2. http://www.craftstudio.pl/index.php?...ct&prod_id=532 Myślę jeszcze nad 1. literkami 2. i tymi: http://www.craftstudio.pl/index.php?...ct&prod_id=894 - myślicie,że dało by się użyć tu tusz lub farbę i wykorzystać do kartek zamiast pieczątek?Jakie one są grube?chyba cienkie... Może Sylwia spróbuj lub kto jeszcze ma... ![]() 3. oraz na tymi zastanawiając czy dałoby się je wykorzystać do pergamano ![]() Co myślisz o tym Ewuś?
#2460 |
|
Jolu to są świetne szablony, ale z bardzo miękkiego materiału, świetne do naklejania na szkło, bombki, ja z nich robiłam jajka wielkanocne
![]() ![]() Zweryfikuj więc zamówienie, jeśli byś się na nie decydowała ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A jak raz wpadniesz w sidła Ani sklepu ... to już po Tobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.