|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
tyle ze bardziej kolorowemoze Miramej ma wieksze porowanie bo ja dopiero kilka razy jej zalozylam postanowilam ze ogranicze jej picie jakies 2 godz przed snem , calkowiecie zrezygnuje z butli i bedzie pic z niekapka a ktorego pije niechetnie bo wola o butelke ale trudno schowam i musi sie w koncu nauczyc ze jak ja suszy to obojetnie z czego powinna sie napic czytalam tez ze wiele mam ktorych dzieci przesikiwaly pieluszki rozwiazaniem byly dada z biedronki, moze kupie jakies male opakowania innych i bede testowac bo teraz mala jest chyba na granicy rozmiarow i gdyby tylko 4 byly bardziej chlonne pewnie wytrzymalyby cala noc chociaz nie wiem od czego to zalezy bo ostatnio jak spala caly tydzien w body i polspiochach to ani razu nie przesikala, zmienilam pizamke i znowu cyrk, juz mnie to wkurza
|
|
#1532 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
aha widzialam, ze rozmawiacie o perfumach - na wizazu sa rozbiorki perfum - to zn organizatorka kupuje zapach, dziewczyny sie zapisuje ile chca ml i ona odlewa do atomizerow i rozsyla
ja ostatnio zamowilam tak escade absolutely me dostalam perfumki w szklanym atomizerku i nawet z etykietka ![]() a wyszlo mnie ze 30zl wzielam 7ml i powiem Wam, ze to wcale nie tak malo teraz zapisalam sie tez na inne zapachy, jeden nawet na 15ml mimo, ze go nie znam ale jest tanszy i tez wyszlo ok 30zl
|
|
#1533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jaką masz śliczną córeczkę
Cytat:
Ni mosz za dobrze trzeba jakoś uczcić pierwsze kroczki![]() Cytat:
![]() Napiszę później ale nie tuuuuuu![]() Znalazł się chętny bo i ja bym coś dla siebie znalazła ![]() Cytat:
* Małe kółka mi jakoś nie przeszkadzają, bo poruszamy się po mieście, tylko po chodnikach (to miał być wózek którym rano dojadę do żłobka, a moja Mama nie będzie miała problemów by jedną ręką złożyć i wrzucić do bagażnika odbierając Małą)... * Zu na spacerach nigdy nie śpi...czasami jej się zdarzy spać jeszcze jak rano (o 6) wyruszamy do żłobka Jak idziemy na spacer czy zakupy to Mała nigdy nie śpi więc dostęp mam normalny... * na pasku jednym * a wiesz że nie próbowałam u Rodziców mieszkamy na parterze, mamy co prawda schody do klatki ale też podjazd, wiec tak wjeżdzam...a jak gdzieś mam schody to podnoszę wózek...nie próbowałam zjeżdzać na kółkach...dzisiaj spróbuję i Ci powiem![]() Jakby co to pisz...foty też mogę zrobić jakbyś coś potrzebowała zobaczyć Cytat:
Moja Przyjaciółka przywiozła (wcześniej nawet mi nie mówiła)...ona bardzo poleca, ale jakoś ja kilka razy podałam dopiero i ciężko mi powiedzieć o skuteczności To są homeopatyczne, a homeopatię podaje się cały czas (chyba) . Zu tabletek nie łyka, ale to są granulki maciupkie, dosłownie wielkości główki od szpilki![]() ............... Nadrobiłam ![]() Dzień dobry
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
kat, nie wiem który jest mocniejszy
my w gabinecie używamy lignokainy w sprayu albo żelu, zeby wkłucia nie było czuć, a wiem, ze na skórę choćby na ospę są maści z anestezyna (czyli benzokaina) trudno mi powiedzieć które lepsze na ząbkowanie - na śluzówki my używamy lignokainę
|
|
#1535 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Właśnie miałam pisać. Też planuje na jakieś fajne perfumki się zapisać. Wolę ,mieć kilka po 10/15 ml niż jedne mega drogie
|
|
#1536 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja tez czesto ze schodow nie zjezdzam ale u mnie w bloku jak wysiadam z windy to mam kilka schodow do pokonania i wlasnie zawsze tak zjezdzalam, ale mam duze kola a ciezko jest po prostu zniesc lub wniesc ten wozek z dzieckiem w srodku? a jak Zu siedzi to nozki dotykaja jej podnozka czy wisza? hmmm nie wiem jaki wozek wziac - lubie duze kola itp ale tego wozka co mam mam juz dosc bo jest szajs - no i stwierdzilam, ze chce parasolke zeby latwo ja mozna bylo zlozyc i wrzucic do auta i malo miejsca zajmowala no i posluzy nam juz do konca, nawet jak maly bedzie starszy to na dluzsze trasy czy wyjazdy ps. mam nadzieje, ze sie nie gniewasz z powodu ostatnich potyczek slownych ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() tymbardziej, ze mnie nie stac teraz na zakup perfum dzieci sa za drogie ![]() zapisalam sie juz na trzy zapachy i to w ciemno Olu czy Twoj Bartek tez zbiera te GOGOSY co daja w realu za zakupy? bo u nas jest szal wszystkie dzieciaki w szkole to zbierajaide glowe umyc
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj poszlam na latwizne i tylko zupe warzywna mam na obiad , zrobie grzanki czosnkowe do tego i wsio
![]() mala spi wiec mam troche luzu
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Idziemy na spacer. Do potem ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Karola
|
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubuś zdolny jest ![]() Cytat:
my mamy zwykły DAFI, nie kupilismy Brity, bo droższa była, i filtry wymienne też droższe. A DAFI spokojnie nam wystarcza, dzbanek z jednym filtrem kosztował ok 30 zł chyba, a filtry wymienne do niego są po 10 zł. Wczesniej musiałam odkamieniać czajnik co miesiac, a teraz przez kilka miesięcy nawet cienia osadu żadnego nie widać. Filtr wymieniamy co miesiac. Cytat:
ale już doczytałam, ze trzeci odpada. Ale dużo piszecie magi GRATULACJE ![]() co ja jeszcze miałam.... aaa Katarzynko, powiedz mi jak to jest z tymi rzęsami, czy one są doklejane pomiędzy tymi naturalnymi czy jak? czy czujesz je na powiece? że tak powiem, cieższa powieka jest troszkę? trzymają ci sie jeszcze? bo nie wiem czy isc do jakiego salonu gdzie robią to za 300 zł, czy do jakiejś dziewczyny, która w domu zrobi mi za 100 zł. nie mam niestety nikogo poleconego ani znajomego. Oli zasneła, ja zjadłam obiad wczorajsze kluski śląskie z gulaszem. Zaliczyłam rundkę po sklepach i urzędach i zostało mi tylko sprzątanie i masa prasowania
|
|||
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Jak kupowałam wózek to nóżki leżały na rozłożonym siedzonku...teraz urosły już ale jeszcze do podnóżka nie dosięga...niewiele brakuje .................... Właśnie kilka razy przeglądałam te rozbiórki, ale jakoś nigdy jeszcze nie zamóiłam...mam wrażenie że nikt nie uwierzy że chce ![]() P.S. Jestem obrażona i nie odzywam się do Ciebie(jak widać )
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-19 o 12:18 |
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się,
żyjemy, ogólnie wszystko w porządku, tylko czasu brak. Zosi plamki przybladły-to dobra wiadomośc, z gorszych jest taka, że cofamy się w rozwoju, tzn. zaczęła jeść dwa razy w nocy Mam nadzieję, że to przejściowe.Przyszedł kombinezon i butki-butki juz tak mi się nie podobają jak na zdjęciu, ale za taką cenę to spoko. Za to kombinezon jest prześliczny ![]() Może trochę nadrobię ![]() Tymczasem
|
#1542 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() jak nie uwierzy jak sie uzbiera butla to wysyla dane do przelewu i juz. na watku potem zamieszcza info czy dotarlo, czy rozlala, czy wyslala
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że i pomiędzy i na swoje nie czułam ich na powiece, ani nie czułam "ciężaru" nie mam.One na 3tyg były. Ogólnie drugi raz bym się nie dała namówić.Przy ściąganiu pozbyłam się niektórych swoich,mimo że płyn był ściśle do ich ściągania ![]() zmykam bo L z miską rosołu się zabawia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj bez zmian , a dzisiaj ostatni dzień leków.OK ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1545 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podziwiam cię, ja w ciąży zrobiłam się taki śpioch, że o tej porze to bym raczej rozniosła pół domu ze złości a nie rosół wstawiała ![]() Cytat:
i wyrobi masę ![]() super ![]() Ja też Cytat:
![]() co masz na myśli, że platfuska robi?? no kiedyś chyba tak Czytałam że dzieci mają czas do 18 miesiąca nawet, więc nie jest źle, tylko ludzie mnie zaczynają wkurzać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Magi, jesteś wielka Cinusiowa śliczną masz córcię Svi mi tez najdroższy wózek się spodobał ![]() Dzień dobry, obskoczyłyśmy z Martynią CH i kupiłam jej płaszczyk w C&A - nie planowałam takiego wydatku ale nie mogłam się powstrzymac, tak mi się spodobał I zaznaczam, że nie jest różowy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to je trzeba ściągać potem jeszcze? same jakoś nie wypadają/odpadają? |
|
|
|
|
#1547 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ci dobrze ![]() Cytat:
![]() No własnie cały czas myślę,czy lepszy dzbanek,czy filtr nakranowy? Mąż poszedł na łatwiznę i wybór pozostawił mnie Skłaniam sie ku nakranowemu,no ale nie wiem![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze,że plamki bledną Mają apetyty te nasze szkraby ![]() My dziś jeszcze siedzimy w domu
|
||||
|
|
|
#1548 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ogolnie to 2 mies powinny Ci sie trzymac, jak Ci wypadnie kilka to idziesz na uzupelnianie i doklejaja Ci pojedyncze sztuki pomiedzy Twoimi rzesami nic nie ma - to jest metoda 1:1 czyli jedna sztuczna rzesa jest przyklejona do jednej Twojej i nie musisz ich sciagac, mozesz poczekac az same wypadna - bo one sie nie odklejaja tylko wypadaja razem z Twoja rzesa, ktorej zywotnosc jest ok 2 miesiecy wlasnie - ale oczywiscie jesli masz dobrze zrobione i nie radze isc do kogos zrobic za 100zl moja kumpela zrobila i codziennie jej po kilka wypadalo lepiej isc do profesjonalisty i najleiej z polecenia jade zaraz po pieluchy na basen
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze no
Cytat:
Pochwalić się pochwaliła,a zdjęcie gdzie? ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Zapomniałam,mojemu dziecku tak się podoba avatarek Katarzynki,że cały czas chce go dotykać .Bartosz uwielbia Tygryska |
|
|
|
|
#1550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poka poka poka ![]() Cytat:
![]() no to chyba spróbuję ja to zakochana jestem w Romance Ralpha LaurenaZałącznik 3478487 Jakby Wam sie rzucił w oczy to dajcie znać Poza tym uwielbiam: Załącznik 3478501Załącznik 3478502Załącznik 3478503 Rozejrzę się po perfumeryjnych wątkach Może musi odpocząć od leków ![]() Cytat:
wrócił...w zeszłą sobotę a już go chcą znowu wysłać na pół roku do Luxa![]() stawia stopki palcami do wewnątrz a piętki na zewnątrz ![]() gupie dziady powiedź kto![]() nie bedzie to nowość. ale...poka
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w miare tanio to ma tutaj ale to tez znalezione w necie, nie polecone. kurcze, nikt ze znajomych nie miał robionych... |
|
|
|
|
#1552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się ![]() Cytat:
Też tak pomyślałam ![]() Ok Niestety nie ![]() Cytat:
Ta maść pomaga? ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Rozumiem Cię lepiej niż myślisz ![]() Tylko tak mówisz
|
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybacz, jakaś niezorientowana jestemHmm, wiesz, ja akurat jestem zdania, że lepiej coś sprawdzić, nawet niepotrzebnie niż przegapić i potem mieć problem... A teraz zaczęła czy odkąd chodzi to tak robi? Wszyscy ![]() A przypomniało mi się to wam opowiem W niedzielę byliśmy u teścia w ośrodku, chciałam z małą po korytarzu, Martynka uznała, ze koniecznie za raczki chce dreptać, buty miała takie już pół zimowe, i ciężko strasznie jej szło, podszedł do nas jakiś Pan i pyta takim współczującym tonem, co córeczka ma nie tak z nóżkami ![]() Cyknę później fotkę, modelce tym razem daruję
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja mam kupon z groupona na rzesy za 72zl i boje sie isc ale kumpela dzwonila i maja miejsca dopiero na listopad wiec chyba dobrze roa ![]() lece do miasta pa
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Werka tez jakos specjalnie dlugo nie spala bo 45min zjadla miske zupy , zagryzla buleczka i spija herbatke ![]() czekam na kupe bo wczoraj nie robila a na dwor chce wyjsc , nie usmiecha mi sie wracac po paru minutach jak zrobi kupe
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem ![]() sylko, też myślę, że lekarz konieczny, eh ![]() Unholy
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Czesc Svi miło że już jesteś. I od razu mam do ciebie pytanie. Chyba Ty kupiłaś na all kombinezon dla Marcela, taki podwójny tzn. oddzielnie kurtka oddzielnie spodnie z ortalionu. Możesz powiedzieć czy dobry jest jakościowo i czy rozmiarówka się zgadza? a jakbyś jeszcze fotkę dała to bym cie po stopach całowała A jeśli to nie ty to sorki za zawracanie diupki![]() Magi GRATULACJE ty ''woźnico'' nasza Ciniusiowa Ninka super dziewuszka, bardzo duża i taka ''dorosła'' ![]() Miramej chyba jednak lepiej spotkać się w tym lekarzem bo szkoda Kubolka, tak długo mu się to ciągnie a on biedny tylko się męczy. Angy fajnie że Zosi bledną plamki, czyli i dzie ku lepszemu Dzięki jeszcze raz za wypowiedzi odnośnie jedzenia i rozrabiania w sklepach Co ja tam jeszcze miałam.... coś miałam ale zapomniałam oooo SVI zwiała a ja miałam do niej pytanie :-( Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-10-19 o 13:13 |
|
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartosz problemu z kupami nie ma dzień na dzień są 2-3Będzie dobrze A Ania to teraz wcale nie zagląda?
|
|
|
|
|
#1559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie w dzień je mało Małż się smieje, że zaczyna żerowanie po zmierzchu![]() Cytat:
Juz nie obiecuję, że zrobię, bo zawsze albo zapomnę, albo czasu nie ma... A najczęściej jest tak, że po prostu w domu nie zaglądam do kompa, bo mam go juz wtedy dość ![]() A jak Kubuś, bo czytałam baaaardzo pobieżnie ![]() A! doczytałam przecież, że zaczął się puszczać ![]() Cytat:
ciniusiowa witaj Magi gratuluję zdania egzaminu
|
|
#1560 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zaczyna się goic (tydzień po zdarzeniu...) Robi się powoli strup taki gruby, ale wazne, że już się nie sączy Przyszły mi dzisiaj ciuszki z allegro. Polecam jeansy za 28 zł, są super o te Te niestety troszkę za małe, muszę odesłać. No chyba, że jest chętna . Są bardzo fajne, takie grubsze czarne ( grubsze w sensie porządne), no ale ok 2 cm za wąskie w pasie ![]() cinusiowa, Ninka śliczna dziewczynka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

tyle ze bardziej kolorowe

trzeba jakoś uczcić pierwsze kroczki
zachowanie? Wiesz kiedy.
ale nie tuuuuuu
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wszystkie dzieciaki w szkole to zbieraja

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

, a dzisiaj ostatni dzień leków.
dla Małża