Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 11:44   #1531
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dzieki czyli maja rozciagliwe boki. zastanawiam sie czy nie zamwic, tylko zerkne ile 5 kosztuja i ile ich jest.
a masz porownanie w active baby? czym one sie roznia??
wydaje mi sie za sa takie same tyle ze bardziej kolorowe
moze Miramej ma wieksze porowanie bo ja dopiero kilka razy jej zalozylam

postanowilam ze ogranicze jej picie jakies 2 godz przed snem , calkowiecie zrezygnuje z butli i bedzie pic z niekapka a ktorego pije niechetnie bo wola o butelke ale trudno schowam i musi sie w koncu nauczyc ze jak ja suszy to obojetnie z czego powinna sie napic
czytalam tez ze wiele mam ktorych dzieci przesikiwaly pieluszki rozwiazaniem byly dada z biedronki, moze kupie jakies male opakowania innych i bede testowac
bo teraz mala jest chyba na granicy rozmiarow i gdyby tylko 4 byly bardziej chlonne pewnie wytrzymalyby cala noc

chociaz nie wiem od czego to zalezy bo ostatnio jak spala caly tydzien w body i polspiochach to ani razu nie przesikala, zmienilam pizamke i znowu cyrk, juz mnie to wkurza

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:45   #1532
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

aha widzialam, ze rozmawiacie o perfumach - na wizazu sa rozbiorki perfum - to zn organizatorka kupuje zapach, dziewczyny sie zapisuje ile chca ml i ona odlewa do atomizerow i rozsyla

ja ostatnio zamowilam tak escade absolutely me
dostalam perfumki w szklanym atomizerku i nawet z etykietka
a wyszlo mnie ze 30zl
wzielam 7ml i powiem Wam, ze to wcale nie tak malo

teraz zapisalam sie tez na inne zapachy, jeden nawet na 15ml mimo, ze go nie znam ale jest tanszy i tez wyszlo ok 30zl
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:55   #1533
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Cześć
Jaką masz śliczną córeczkę

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Dziękuję Wam za kciuki i pozytywne wibracje, bo stał się CUD i zdałam za pierwszym razem
W ogóle to nie lubię nie być z Wami, bo tęsknię
GRATULACJE KIEROWCO

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Idę sobie zamówić perfumy
Ni mosz za dobrze trzeba jakoś uczcić pierwsze kroczki

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no w tym świetle to jak dla mnie bardziej w szary.Może światło tak padało.
Ale jak mówisz że blue to wierze.

Cytat:
No ale wyjaśnił swoje dupowate zachowanie? Wiesz kiedy.

A kto płaci?
Napiszę później ale nie tuuuuuu

Znalazł się chętny bo i ja bym coś dla siebie znalazła

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziekuje
i co zadowolona jestes z niego?
bardzo uciazliwe sa takie male kolka?
jak z dostepem do kosza gdy oparcie jest rozlozone?
oparcie sie rozklada na paskach czy inaczej?
da sie nim zjezdzac po schodach na tylnich kolach?
Ja jestem bardzo zadowolona Mam ten kolorZałącznik 3478354

* Małe kółka mi jakoś nie przeszkadzają, bo poruszamy się po mieście, tylko po chodnikach (to miał być wózek którym rano dojadę do żłobka, a moja Mama nie będzie miała problemów by jedną ręką złożyć i wrzucić do bagażnika odbierając Małą)...
* Zu na spacerach nigdy nie śpi...czasami jej się zdarzy spać jeszcze jak rano (o 6) wyruszamy do żłobka dostęp do kosza jest ciężki, bo jednak przykrywa go oparcie rozłożone, ja zawsze wkładam wszystko co potrzebuję do żłobka, później opuszczam oparcie i kładę Zu...więc dla mnie jest ok, nie potrzebuje dostępu w między czasie...
Jak idziemy na spacer czy zakupy to Mała nigdy nie śpi więc dostęp mam normalny...
* na pasku jednym na środku oparcia jest
* a wiesz że nie próbowałam u Rodziców mieszkamy na parterze, mamy co prawda schody do klatki ale też podjazd, wiec tak wjeżdzam...a jak gdzieś mam schody to podnoszę wózek...nie próbowałam zjeżdzać na kółkach...dzisiaj spróbuję i Ci powiem z krawężników zjeżdża się idealnie

Jakby co to pisz...foty też mogę zrobić jakbyś coś potrzebowała zobaczyć

Cytat:
Karo jak nabyłaś te tabsy?
wszystkie strony znalazłam po niemiecku.Ich fersteche nicht, czy jakoś
To trzeba podawać regularnie, jak boli czy jak?
Zu łyka tabletki?

Moja Przyjaciółka przywiozła (wcześniej nawet mi nie mówiła)...ona bardzo poleca, ale jakoś ja kilka razy podałam dopiero i ciężko mi powiedzieć o skuteczności To są homeopatyczne, a homeopatię podaje się cały czas (chyba). Zu tabletek nie łyka, ale to są granulki maciupkie, dosłownie wielkości główki od szpilki Zu ich nie lubi, bo smaku to nie ma a plącze się między zębami
...............
Nadrobiłam
Dzień dobry
Stary 2010-10-19, 11:55   #1534
p4w
Zakorzenienie

kat, nie wiem który jest mocniejszy

my w gabinecie używamy lignokainy w sprayu albo żelu, zeby wkłucia nie było czuć, a wiem, ze na skórę choćby na ospę są maści z anestezyna (czyli benzokaina)

trudno mi powiedzieć które lepsze na ząbkowanie - na śluzówki my używamy lignokainę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:57   #1535
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
aha widzialam, ze rozmawiacie o perfumach - na wizazu sa rozbiorki perfum - to zn organizatorka kupuje zapach, dziewczyny sie zapisuje ile chca ml i ona odlewa do atomizerow i rozsyla

ja ostatnio zamowilam tak escade absolutely me
dostalam perfumki w szklanym atomizerku i nawet z etykietka
a wyszlo mnie ze 30zl
wzielam 7ml i powiem Wam, ze to wcale nie tak malo

teraz zapisalam sie tez na inne zapachy, jeden nawet na 15ml mimo, ze go nie znam ale jest tanszy i tez wyszlo ok 30zl

Właśnie miałam pisać.

Też planuje na jakieś fajne perfumki się zapisać.

Wolę ,mieć kilka po 10/15 ml niż jedne mega drogie
Stary 2010-10-19, 12:03   #1536
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo zadowolona Mam ten kolorZałącznik 3478354

* Małe kółka mi jakoś nie przeszkadzają, bo poruszamy się po mieście, tylko po chodnikach (to miał być wózek którym rano dojadę do żłobka, a moja Mama nie będzie miała problemów by jedną ręką złożyć i wrzucić do bagażnika odbierając Małą)...
* Zu na spacerach nigdy nie śpi...czasami jej się zdarzy spać jeszcze jak rano (o 6) wyruszamy do żłobka dostęp do kosza jest ciężki, bo jednak przykrywa go oparcie rozłożone, ja zawsze wkładam wszystko co potrzebuję do żłobka, później opuszczam oparcie i kładę Zu...więc dla mnie jest ok, nie potrzebuje dostępu w między czasie...
Jak idziemy na spacer czy zakupy to Mała nigdy nie śpi więc dostęp mam normalny...
* na pasku jednym na środku oparcia jest
* a wiesz że nie próbowałam u Rodziców mieszkamy na parterze, mamy co prawda schody do klatki ale też podjazd, wiec tak wjeżdzam...a jak gdzieś mam schody to podnoszę wózek...nie próbowałam zjeżdzać na kółkach...dzisiaj spróbuję i Ci powiem z krawężników zjeżdża się idealnie

Jakby co to pisz...foty też mogę zrobić jakbyś coś potrzebowała zobaczyć

ja tez czesto ze schodow nie zjezdzam ale u mnie w bloku jak wysiadam z windy to mam kilka schodow do pokonania i wlasnie zawsze tak zjezdzalam, ale mam duze kola

a ciezko jest po prostu zniesc lub wniesc ten wozek z dzieckiem w srodku?

a jak Zu siedzi to nozki dotykaja jej podnozka czy wisza?

hmmm nie wiem jaki wozek wziac - lubie duze kola itp ale tego wozka co mam mam juz dosc bo jest szajs - no i stwierdzilam, ze chce parasolke zeby latwo ja mozna bylo zlozyc i wrzucic do auta i malo miejsca zajmowala
no i posluzy nam juz do konca, nawet jak maly bedzie starszy to na dluzsze trasy czy wyjazdy

ps. mam nadzieje, ze sie nie gniewasz z powodu ostatnich potyczek slownych

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pisać.

Też planuje na jakieś fajne perfumki się zapisać.

Wolę ,mieć kilka po 10/15 ml niż jedne mega drogie
no dokladnie
tymbardziej, ze mnie nie stac teraz na zakup perfum
dzieci sa za drogie

zapisalam sie juz na trzy zapachy i to w ciemno

Olu czy Twoj Bartek tez zbiera te GOGOSY co daja w realu za zakupy? bo u nas jest szal wszystkie dzieciaki w szkole to zbieraja

ide glowe umyc
Stary 2010-10-19, 12:07   #1537
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a ja dzisiaj poszlam na latwizne i tylko zupe warzywna mam na obiad , zrobie grzanki czosnkowe do tego i wsio

mala spi wiec mam troche luzu

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 12:12   #1538
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
...Fajne te butki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

magi, raz jeszcze gratuluję

Idziemy na spacer. Do potem

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Karola

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:15   #1539
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Przyznam sie, ze od kilku dni nic nie podczytywałam, a teraz tylko ostatnia strone
Lenia ciag dalszy
Rzadko teraz włączam komputer bo przy Kubie sie nie da, zaraz wyłącza go
U nas wszystko ok. Mały zdrowy, pełen energii i chęci do rozrabiania
Wszystko go interesuje, dosłownie wszystko. Zaczyna specjalnie broic i przy tym sie łobuzowato usmiecha i wystawia język.
Coraz wiecej gada.
Własciwie to juz jest w stanie na swoj sposób powiedziec co chce lub o co mu chodzi.
Mowi juz stanowcze nie, tak.
Głosno krzyczy jak chce np. zawołac moja mama z dołu to ma taki zabawkowy młotek, stuka w podłoge i z całych sił krzyczy baba (i tak do skutku) az baba w koncu sie pojawi.
Śpiewa piosenki, tanczy i nasladuje rozne rzeczy.
Nr 1 jest ciuchcia i bajka Stacyjkowo i Tomek i przyjaciele.
Ostatnio bylismy zmuszeni kupic mu lokomotywe a dzisiaj mama kupiła mu tez pociag.

Na zime juz jestesmy przygotowani. Wszystko kupione.
witaj Cass,
Kubuś zdolny jest

Cytat:
Jeszcze chciałam zapytać mamusie które posiadaję filtry do wody:jakie posiadacie i jakie polecacie?Możecie mi wklić jakiegoś linka?Wiem,że katarzynka chyba miała.Muszę jakiś zakupić i nie wiem na czym bazować:nakranowe,czy dzbanek,co polecacie?

my mamy zwykły DAFI, nie kupilismy Brity, bo droższa była, i filtry wymienne też droższe. A DAFI spokojnie nam wystarcza, dzbanek z jednym filtrem kosztował ok 30 zł chyba, a filtry wymienne do niego są po 10 zł. Wczesniej musiałam odkamieniać czajnik co miesiac, a teraz przez kilka miesięcy nawet cienia osadu żadnego nie widać. Filtr wymieniamy co miesiac.

Cytat:
witajcie

wszystkie sie zegnaja a ja sie witam

co tam u Was?

czego chcecie gratulowac magi?

dziewczyny szukam wozka, parasolki
poradzcie, ktora najfajniejsza?
Załącznik 3477848Załącznik 3477849Załącznik 3477850

ps. ja jestem Dziuba
Hej, mi się podobają wszystkie
ale już doczytałam, ze trzeci odpada.

Ale dużo piszecie

magi GRATULACJE

co ja jeszcze miałam....

aaa Katarzynko, powiedz mi jak to jest z tymi rzęsami, czy one są doklejane pomiędzy tymi naturalnymi czy jak? czy czujesz je na powiece? że tak powiem, cieższa powieka jest troszkę? trzymają ci sie jeszcze?
bo nie wiem czy isc do jakiego salonu gdzie robią to za 300 zł, czy do jakiejś dziewczyny, która w domu zrobi mi za 100 zł.
nie mam niestety nikogo poleconego ani znajomego.

Oli zasneła, ja zjadłam obiad wczorajsze kluski śląskie z gulaszem. Zaliczyłam rundkę po sklepach i urzędach i zostało mi tylko sprzątanie i masa prasowania
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:17   #1540
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez czesto ze schodow nie zjezdzam ale u mnie w bloku jak wysiadam z windy to mam kilka schodow do pokonania i wlasnie zawsze tak zjezdzalam, ale mam duze kola

no dokladnie
dzieci sa za drogie
Spróbuję zjechac i zobaczę jak bedzie...ja zawsze razem z Zu podnoszę i nie mam jeszcze problemu...pewnie niedługo będzie gorzej, ale za to Zu nauczy się schodzić ze schodów i problem się rozwiąże...zdarzyło się że Zu miałam na rękach a wózek w drugą (niewygodnie, ale da się)

Jak kupowałam wózek to nóżki leżały na rozłożonym siedzonku...teraz urosły już ale jeszcze do podnóżka nie dosięga...niewiele brakuje
....................
Właśnie kilka razy przeglądałam te rozbiórki, ale jakoś nigdy jeszcze nie zamóiłam...mam wrażenie że nikt nie uwierzy że chce

P.S. Jestem obrażona i nie odzywam się do Ciebie(jak widać)

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:18
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:22   #1541
angy
Zakorzenienie

Witam się,

żyjemy, ogólnie wszystko w porządku, tylko czasu brak.

Zosi plamki przybladły-to dobra wiadomośc, z gorszych jest taka, że cofamy się w rozwoju, tzn. zaczęła jeść dwa razy w nocy Mam nadzieję, że to przejściowe.

Przyszedł kombinezon i butki-butki juz tak mi się nie podobają jak na zdjęciu, ale za taką cenę to spoko. Za to kombinezon jest prześliczny I z rozmiarem jednak trafiłam

Może trochę nadrobię

Tymczasem

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 12:31   #1542
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej, mi się podobają wszystkie
ale już doczytałam, ze trzeci odpada.
hej
Cytat:
Spróbuję zjechac i zobaczę jak bedzie...ja zawsze razem z Zu podnoszę i nie mam jeszcze problemu...pewnie niedługo będzie gorzej, ale za to Zu nauczy się schodzić ze schodów i problem się rozwiąże...zdarzyło się że Zu miałam na rękach a wózek w drugą (niewygodnie, ale da się)

Jak kupowałam wózek to nóżki leżały na rozłożonym siedzonku...teraz urosły już ale jeszcze do podnóżka nie dosięga...niewiele brakuje
....................
Właśnie kilka razy przeglądałam te rozbiórki, ale jakoś nigdy jeszcze nie zamóiłam...mam wrażenie że nikt nie uwierzy że chce

P.S. Jestem obrażona i nie odzywam się do Ciebie(jak widać)

jak nie uwierzy no co Ty - jak sie zglosisz, ze chcesz tyle i tyle to organizatorka Cie dopisze jak sie uzbiera butla to wysyla dane do przelewu i juz. na watku potem zamieszcza info czy dotarlo, czy rozlala, czy wyslala
Stary 2010-10-19, 12:33   #1543
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

aaa Katarzynko, powiedz mi jak to jest z tymi rzęsami, czy one są doklejane pomiędzy tymi naturalnymi czy jak? czy czujesz je na powiece? że tak powiem, cieższa powieka jest troszkę? trzymają ci sie jeszcze?
bo nie wiem czy isc do jakiego salonu gdzie robią to za 300 zł, czy do jakiejś dziewczyny, która w domu zrobi mi za 100 zł.
nie mam niestety nikogo poleconego ani znajomego.
a wiesz że nie wiem
myślę że i pomiędzy i na swoje
nie czułam ich na powiece, ani nie czułam "ciężaru"
nie mam.One na 3tyg były.

Ogólnie drugi raz bym się nie dała namówić.Przy ściąganiu pozbyłam się niektórych swoich,mimo że płyn był ściśle do ich ściągania
zmykam bo L z miską rosołu się zabawia
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:36   #1544
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
teraz już tak będzie
Jak dzisiaj?

Od wczoraj bez zmian , a dzisiaj ostatni dzień leków.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
OK

Cytat:
dla Małża
(...)
[/B]Miramejek zmieniła postawę dzień do zapamiętania
Dziękuję

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:36   #1545
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest 4:30
Jestem już godzinkę na nogach.Wstawiłam już rosół

Zassało mnie jak nigdy z rana to śniadanko wszamałam i zaparzyłam ogromny kubek sagi.
L budziła się już od ok2:30
Piła mleko,piła picie,żel w ruchu aż w końcu chciała wstać.Dostała nurofen,pokręciła się i odleciała.Zaraz idę się wkulnąć do męża.Może dłużej pośpimy.

Podziwiam cię, ja w ciąży zrobiłam się taki śpioch, że o tej porze to bym raczej rozniosła pół domu ze złości a nie rosół wstawiała

Cytat:

To z mojego Kuby naprawdę nic nie zostanie, ino szkielecik

Mój Kubuń od rana dzielnie ćwiczy
Jak dorośnie to pójdzie na siłkę i wyrobi masę

super

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
J

Ja uwielbiam męskie 212 C.Herrery
Ja też dziwnie na mnie działają

Cytat:

zależy do czego

Kurka mnie Zu też martwi Ona znowu takiego małego platfusika robi

I Ty się doczekasz

do powrotu

co masz na myśli, że platfuska robi??

no kiedyś chyba tak Czytałam że dzieci mają czas do 18 miesiąca nawet, więc nie jest źle, tylko ludzie mnie zaczynają wkurzać

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie jestem smutna - mam trochę kłopotów i nie mam nastroju na ploteczki tylko
Mam nadzieję, że wszystko jakoś się poukłada...daj znać gdybyśmy mogły pomóc

Cytat:
Ja mam film z porodówki (ale tylko Zu na filmie) i jak jej pokazuje i pytam kto to to odpowiada "ja"
czemu?

Magi, jesteś wielka GRATULACJE KOCHANA

Cinusiowa śliczną masz córcię

Svi mi tez najdroższy wózek się spodobał

Dzień dobry,

obskoczyłyśmy z Martynią CH i kupiłam jej płaszczyk w C&A - nie planowałam takiego wydatku ale nie mogłam się powstrzymac, tak mi się spodobał I zaznaczam, że nie jest różowy

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 12:40   #1546
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz że nie wiem
myślę że i pomiędzy i na swoje
nie czułam ich na powiece, ani nie czułam "ciężaru"
nie mam.One na 3tyg były.

Ogólnie drugi raz bym się nie dała namówić.Przy ściąganiu pozbyłam się niektórych swoich,mimo że płyn był ściśle do ich ściągania
zmykam bo L z miską rosołu się zabawia
ale to jak, tylko na 3 tygodnie? a czytałam, ze one do 3 miesięcy mogą być chyba ze to taka ściema tylko. tylko po 2-3 tygodniach trzeba je uzupełnić jakoś.

to je trzeba ściągać potem jeszcze? same jakoś nie wypadają/odpadają?
Stary 2010-10-19, 12:44   #1547
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj poszlam na latwizne i tylko zupe warzywna mam na obiad , zrobie grzanki czosnkowe do tego i wsio

mala spi wiec mam troche luzu

ale Ci dobrzemój spał 15 min

Cytat:

my mamy zwykły DAFI, nie kupilismy Brity, bo droższa była, i filtry wymienne też droższe. A DAFI spokojnie nam wystarcza, dzbanek z jednym filtrem kosztował ok 30 zł chyba, a filtry wymienne do niego są po 10 zł. Wczesniej musiałam odkamieniać czajnik co miesiac, a teraz przez kilka miesięcy nawet cienia osadu żadnego nie widać. Filtr wymieniamy co miesiac.

No własnie cały czas myślę,czy lepszy dzbanek,czy filtr nakranowy?Mąż poszedł na łatwiznę i wybór pozostawił mnieSkłaniam sie ku nakranowemu,no ale nie wiem

Cytat:
U nas jest to samo

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam się,

Zosi plamki przybladły-to dobra wiadomośc, z gorszych jest taka, że cofamy się w rozwoju, tzn. zaczęła jeść dwa razy w nocy Mam nadzieję, że to przejściowe.

Przyszedł kombinezon i butki-butki juz tak mi się nie podobają jak na zdjęciu, ale za taką cenę to spoko. Za to kombinezon jest prześliczny I z rozmiarem jednak trafiłam

Może trochę nadrobię

Tymczasem
Właśnie coś ostatnio Cię mało

Dobrze,że plamki bledną
Mają apetyty te nasze szkraby

My dziś jeszcze siedzimy w domumoże wreszcie jutro zaliczymy jakiś spacerek.Od czwartku u nas śnieg zapowiadają ja chcę wiosnę,albo lato

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:48   #1548
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ale to jak, tylko na 3 tygodnie? a czytałam, ze one do 3 miesięcy mogą być chyba ze to taka ściema tylko. tylko po 2-3 tygodniach trzeba je uzupełnić jakoś.

to je trzeba ściągać potem jeszcze? same jakoś nie wypadają/odpadają?
Kasia miala chyba inne
ogolnie to 2 mies powinny Ci sie trzymac, jak Ci wypadnie kilka to idziesz na uzupelnianie i doklejaja Ci pojedyncze sztuki
pomiedzy Twoimi rzesami nic nie ma - to jest metoda 1:1 czyli jedna sztuczna rzesa jest przyklejona do jednej Twojej

i nie musisz ich sciagac, mozesz poczekac az same wypadna - bo one sie nie odklejaja tylko wypadaja razem z Twoja rzesa, ktorej zywotnosc jest ok 2 miesiecy wlasnie - ale oczywiscie jesli masz dobrze zrobione

i nie radze isc do kogos zrobic za 100zl
moja kumpela zrobila i codziennie jej po kilka wypadalo
lepiej isc do profesjonalisty i najleiej z polecenia

jade zaraz po pieluchy na basen
Stary 2010-10-19, 12:51   #1549
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze no będziecie pewno dzwonić do lekarza

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

obskoczyłyśmy z Martynią CH i kupiłam jej płaszczyk w C&A - nie planowałam takiego wydatku ale nie mogłam się powstrzymac, tak mi się spodobał I zaznaczam, że nie jest różowy

Pochwalić się pochwaliła,a zdjęcie gdzie?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Zapomniałam,mojemu dziecku tak się podoba avatarek Katarzynki,że cały czas chce go dotykać.Bartosz uwielbia Tygryska

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 12:52   #1550
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Ekstra wiadomość z mlekiem niestety tak bywa...Zu też nagle jakiś czas temu zaczęła raz budzić się w nocy na mleko

Poka poka poka

Cytat:
jak nie uwierzy no co Ty - jak sie zglosisz, ze chcesz tyle i tyle to organizatorka Cie dopisze jak sie uzbiera butla to wysyla dane do przelewu i juz. na watku potem zamieszcza info czy dotarlo, czy rozlala, czy wyslala

no to chyba spróbuję
ja to zakochana jestem w Romance Ralpha LaurenaZałącznik 3478487: love::l ove:
Jakby Wam sie rzucił w oczy to dajcie znać

Poza tym uwielbiam: Załącznik 3478501Załącznik 3478502Załącznik 3478503

Rozejrzę się po perfumeryjnych wątkach

Cytat:
Może musi odpocząć od leków

Cytat:

do powrotu

no kiedyś chyba tak Czytałam że dzieci mają czas do 18 miesiąca nawet, więc nie jest źle, tylko ludzie mnie zaczynają wkurzać

wrócił...w zeszłą sobotę a już go chcą znowu wysłać na pół roku do Luxa

stawia stopki palcami do wewnątrz a piętki na zewnątrz

gupie dziady powiedź kto

nie bedzie to nowość. ale...poka
Stary 2010-10-19, 12:53   #1551
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia miala chyba inne
ogolnie to 2 mies powinny Ci sie trzymac, jak Ci wypadnie kilka to idziesz na uzupelnianie i doklejaja Ci pojedyncze sztuki
pomiedzy Twoimi rzesami nic nie ma - to jest metoda 1:1 czyli jedna sztuczna rzesa jest przyklejona do jednej Twojej

i nie musisz ich sciagac, mozesz poczekac az same wypadna - bo one sie nie odklejaja tylko wypadaja razem z Twoja rzesa, ktorej zywotnosc jest ok 2 miesiecy wlasnie - ale oczywiscie jesli masz dobrze zrobione

i nie radze isc do kogos zrobic za 100zl
moja kumpela zrobila i codziennie jej po kilka wypadalo
lepiej isc do profesjonalisty i najleiej z polecenia

jade zaraz po pieluchy na basen
dzieki , mnie wlasnie takie 1:1 interesowały, tylko nie wiedzialam na czym to polega.

w miare tanio to ma tutaj ale to tez znalezione w necie, nie polecone. kurcze, nikt ze znajomych nie miał robionych...
Stary 2010-10-19, 12:54   #1552
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie za sa takie same tyle ze bardziej kolorowe
moze Miramej ma wieksze porowanie bo ja dopiero kilka razy jej zalozylam
(...)
chociaz nie wiem od czego to zalezy bo ostatnio jak spala caly tydzien w body i polspiochach to ani razu nie przesikala, zmienilam pizamke i znowu cyrk, juz mnie to wkurza
W środku mają siateczkę, jak Premium Care albo Newborn

Nie dziwię się

Cytat:
Ni mosz za dobrze trzeba jakoś uczcić pierwsze kroczki
(...)
Napiszę później ale nie tuuuuuu

Znalazł się chętny bo i ja bym coś dla siebie znalazła
Zapewniam, że nie Też tak pomyślałam

Ok

Niestety nie

Cytat:
Witam się,

Ta maść pomaga?

Super

Cytat:

super
(...)
(...)
O, to jakiś pomysł

Rozumiem Cię lepiej niż myślisz

Tylko tak mówisz

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-19, 13:00   #1553
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

wrócił...w zeszłą sobotę a już go chcą znowu wysłać na pół roku do Luxa

stawia stopki palcami do wewnątrz a piętki na zewnątrz

gupie dziady powiedź kto

nie bedzie to nowość. ale...poka
wybacz, jakaś niezorientowana jestem

Hmm, wiesz, ja akurat jestem zdania, że lepiej coś sprawdzić, nawet niepotrzebnie niż przegapić i potem mieć problem... A teraz zaczęła czy odkąd chodzi to tak robi?

Wszyscy

A przypomniało mi się to wam opowiem
W niedzielę byliśmy u teścia w ośrodku, chciałam z małą po korytarzu, Martynka uznała, ze koniecznie za raczki chce dreptać, buty miała takie już pół zimowe, i ciężko strasznie jej szło, podszedł do nas jakiś Pan i pyta takim współczującym tonem, co córeczka ma nie tak z nóżkami odpowiedziałam że uczy się chodzić ale chyba mi nie uwierzył

Cyknę później fotkę, modelce tym razem daruję

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 13:00   #1554
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
dzieki , mnie wlasnie takie 1:1 interesowały, tylko nie wiedzialam na czym to polega.

w miare tanio to ma tutaj ale to tez znalezione w necie, nie polecone. kurcze, nikt ze znajomych nie miał robionych...
moze poszukaj opinii na necie? nie wiem

ja mam kupon z groupona na rzesy za 72zl i boje sie isc
ale kumpela dzwonila i maja miejsca dopiero na listopad wiec chyba dobrze roa

lece do miasta
pa
Stary 2010-10-19, 13:04   #1555
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Dzień dobry,

pokaz jaki
Cytat:
ale Ci dobrzemój spał 15 min

Werka tez jakos specjalnie dlugo nie spala bo 45min
zjadla miske zupy , zagryzla buleczka i spija herbatke

czekam na kupe bo wczoraj nie robila a na dwor chce wyjsc , nie usmiecha mi sie wracac po paru minutach jak zrobi kupe

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-19, 13:04   #1556
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

no to chyba spróbuję
ja to zakochana jestem w Romance Ralpha LaurenaZałącznik 3478487: love::l ove:
Jakby Wam sie rzucił w oczy to dajcie znać

Poza tym uwielbiam: Załącznik 3478501Załącznik 3478502Załącznik 3478503
(...)
Może musi odpocząć od leków
Angel , albo się go kocha, albo nienawidzi. Ja to drugie

Nie wiem

sylko, też myślę, że lekarz konieczny, eh

Unholy , jak Antkowy paluszek?

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-19, 13:06   #1557
agga19851985
Wtajemniczenie

dzień dobry

Czesc Svi miło że już jesteś. I od razu mam do ciebie pytanie. Chyba Ty kupiłaś na all kombinezon dla Marcela, taki podwójny tzn. oddzielnie kurtka oddzielnie spodnie z ortalionu. Możesz powiedzieć czy dobry jest jakościowo i czy rozmiarówka się zgadza? a jakbyś jeszcze fotkę dała to bym cie po stopach całowała A jeśli to nie ty to sorki za zawracanie diupki

Magi GRATULACJE ty ''woźnico'' nasza

Ciniusiowa Ninka super dziewuszka, bardzo duża i taka ''dorosła''

Miramej chyba jednak lepiej spotkać się w tym lekarzem bo szkoda Kubolka, tak długo mu się to ciągnie a on biedny tylko się męczy.

Angy fajnie że Zosi bledną plamki, czyli i dzie ku lepszemu

Dzięki jeszcze raz za wypowiedzi odnośnie jedzenia i rozrabiania w sklepach:cmok : Stwierdzam że mój Tajfun jeszcze nie jest taki straszny

Co ja tam jeszcze miałam.... coś miałam ale zapomniałam

oooo SVI zwiała a ja miałam do niej pytanie :-(

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-10-19 o 13:13
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:21   #1558
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
pokaz jaki

Werka tez jakos specjalnie dlugo nie spala bo 45min
zjadla miske zupy , zagryzla buleczka i spija herbatke

czekam na kupe bo wczoraj nie robila a na dwor chce wyjsc , nie usmiecha mi sie wracac po paru minutach jak zrobi kupe
Może druga drzemka u nas będzie dłuższaMoże.

Bartosz problemu z kupami nie madzień na dzień są 2-3

Cytat:

Będzie dobrze trzeba jakoś Kubcia doleczyć

A Ania to teraz wcale nie zagląda?

Stary 2010-10-19, 13:23   #1559
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie coś ostatnio Cię mało

Dobrze,że plamki bledną
Mają apetyty te nasze szkraby

No właśnie w dzień je mało Małż się smieje, że zaczyna żerowanie po zmierzchu

Cytat:
Ekstra wiadomość z mlekiem niestety tak bywa...Zu też nagle jakiś czas temu zaczęła raz budzić się w nocy na mleko

Poka poka poka

Juz nie obiecuję, że zrobię, bo zawsze albo zapomnę, albo czasu nie ma... A najczęściej jest tak, że po prostu w domu nie zaglądam do kompa, bo mam go juz wtedy dość

Cytat:

Ta maść pomaga?

Super
, tak ta robiona maść
A jak Kubuś, bo czytałam baaaardzo pobieżnie
A! doczytałam przecież, że zaczął się puszczać

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Angy fajnie że Zosi bledną plamki, czyli i dzie ku lepszemu

ciniusiowa witaj

Magi gratuluję zdania egzaminu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:33   #1560
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

hmmm nie wiem jaki wozek wziac - lubie duze kola itp ale tego wozka co mam mam juz dosc bo jest szajs - no i stwierdzilam, ze chce parasolke zeby latwo ja mozna bylo zlozyc i wrzucic do auta i malo miejsca zajmowala
no i posluzy nam juz do konca, nawet jak maly bedzie starszy to na dluzsze trasy czy wyjazdy

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

no dokladnie
dzieci sa za drogie

zapisalam sie juz na trzy zapachy i to w ciemno

Olu czy Twoj Bartek tez zbiera te GOGOSY co daja w realu za zakupy? bo u nas jest szal wszystkie dzieciaki w szkole to zbieraja

ide glowe umyc
U nas też szał na GOGOSY, my mamy tylko jednego. Robimy zakupu w tesco bo taniej i Bartek czuje się pokrzywdzony - wszyscy w klasie mają ich pełno...

Cytat:

Podziwiam cię, ja w ciąży zrobiłam się taki śpioch, że o tej porze to bym raczej rozniosła pół domu ze złości a nie rosół wstawiała

super

Ja też dziwnie na mnie działają

do powrotu

Mam nadzieję, że wszystko jakoś się poukłada...daj znać gdybyśmy mogły pomóc

czemu?

Magi, jesteś wielka GRATULACJE KOCHANA

Cinusiowa śliczną masz córcię

Svi mi tez najdroższy wózek się spodobał

Dzień dobry,

poka, poka

Cytat:
Angel , albo się go kocha, albo nienawidzi. Ja to drugie

Nie wiem

Unholy , jak Antkowy paluszek?
A dziękuję

Zaczyna się goic (tydzień po zdarzeniu...)
Robi się powoli strup taki gruby, ale wazne, że już się nie sączy

Przyszły mi dzisiaj ciuszki z allegro.
Polecam jeansy za 28 zł, są super o te
Te niestety troszkę za małe, muszę odesłać. No chyba, że jest chętna . Są bardzo fajne, takie grubsze czarne ( grubsze w sensie porządne), no ale ok 2 cm za wąskie w pasie

cinusiowa
, Ninka śliczna dziewczynka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości