|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Problemy 25 letniej dziewicy..
Tu i ówdzie piszecie, ze ma być dumny, ale z czego? To nie jest powód ani do dumy ani do wstydu.
Ja bym na miejscu autorki po prostu nie poruszała tego tematu i tyle. Nie ma obowiazku spowiadać się ze swojej przeszłości. W ogóle ja uważam, ze liczy się tylko dzień dzisiejszy, a nie to co było w poprzednich związkach albo to, czego w nich nie było. |
|
|
|
|
#32 |
|
High Quality Since 2007
|
Najważniejsze to szczerość w związku. A jeśli nie będzie Cię szanować, niezależnie od tego, czy jesteś dziewicą, sprzątaczką w zakonie Krzyżaków, czy kimkolwiek innym, to znaczy, że jesteś warta kogoś lepszego.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież pogadacie kiedys o swoich byłych, o seksie z byłymi, o jakiś problemach z seksem itepe. Poza tym skoro jestes dziewicą to lepiej by było aby on wiedzial wczesniej ze nie masz doswiadczenia i nie wiesz co i jak, bo bedzie wtedy delikatniejszy. POWIEDZ MU. będzie dumny
|
|
|
#34 |
|
grozi wypollizowaniem
|
jesu...co wy z tym "będzie dumny"-to obrzydliwe
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
seks to nie jest po prostu mechaniczne wkładanie penisa do pochwy. Porządny facet będzie dumny że jego dziewczyna była porządna. To fajne mieć doświadczenia seksualne tylko ze sobą nawzajem
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
a jaka jest definicja porządności?
ja tam nie wiem czemu to ma być fajne. fajnie to być w udanym związku, z kochającym facetem i mieć z nim świetny seks. i nie przejmować się czy to pierwszy czy nie. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochający facet zwraca uwagę na Twoją przeszłość bo go interesujesz |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, wątek przekracza wszelkie granice absurdu. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Masz jakiś spaczony obraz rzeczywistości że widzisz albo puszczające się 15 latki albo białe 25 lilijki którym trzeba ołtarze stawiać? Zachowujesz się jakby stracenie dziewictwa było co najmniej przestępstwem, a bycie dziewicą porządną postawą obywatelską z której należy być dumny. Bożesztymój godne pożałowania. |
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale ja tego typu myślenia chyba nigdy nie pojmę |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
I tak musicie o tym porozmawiać. Przecież przed pierwszym razem w nowym związku, musicie sobie zrobić testy na obecność chorób wenerycznych, więc musi być też rozmowa na temat przeszłości seksualnej, stosowanej antykoncepcji itp. Ciebie jako dziewicy, praktycznie temat nie dotyczy, ale pewnymi chorobami można się zarazić w inny sposób, więc mimo wszystko badania warto zrobić.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że powiedz. Przecież to naturalna rzecz, nie rozumiem dlaczego niektórzy z dziewictwa robią taką sensację.
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że trochę przesadzacie ![]() Sama mam awersję do typów, którzy albo są zazdrośni o przeszłość seksualną partnerki, albo szukają tej nieskalanej dziewicy jako materiał na narzeczoną/żonę, bo tylko ona jest ich godna (a sami wcześniej bzykali co popadnie). |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie, nie, nie rozumiem wznoszenia dziewictwa do rangi cudu. nie rozumiem i nie zrozumiem czemu niektórzy widzą tylko skrajności, które nota bene są lekko krzywdzące, bo wywnioskować można, iż kobiety, które pierwszy raz przeżyły wcześniej niż 20+ to puszczalskie ścierki bez zasad uprawiające seks z pierwszym lepszym facetem
|
||
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Jeden będzie dumny (choć to może nie najszczęśliwsze określenie), drugiemu to będzie obojętne a trzeci będzie narzekał, że go to ogranicza.
Jeżeli, dla mężczyzny seks ze swoją ukochaną nie jest jedynie fizjologiczną czynnością dla rozładowania napięcia i radosnego wytrysku a stanowi całkowite oddanie, dopełnienie emocjonalnego związku między partnerami, wspólnie przeżyta rozkosz jest sposobem wzajemnego okazania uczuć itp. itd. To nie widzę powodu do niesmaku. Zakochany po uszy chłopina się cieszy, że wszystkie te górnolotne pierdółki wybranka jego serca przeżywa pierwszy raz właśnie z nim i czuje się dla niej wyjątkowo wyjątkowy. Ja bym się cieszył, a niesmak z powodu owej radości u mojej pani, wywołał by niesmak u mnie. |
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Jak się żyje na świecie te 20-25 lat, to i nie zadając się z byle kim można mieć za sobą całkiem sporo stosunków 0 wystarczy do tego 1-2 stałych partnerów. Już nie mówiąc o tym, że to nie musi mieć nic wspólnego z jakimś szanowaniem się, a z tym, że po prostu się nie miało okazji lub że - bywa i tak - nie znalazł się żaden chętny. Nie, uważam, że fajny facet (wg mojej definicji fajnego faceta) nie odczuwa dumy z takich powodów.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dziewictwo nie jest powodem do żadnego wstydu. Nie masz także powodu, aby czuć się gorsza od ( w większości bynajmniej) niedojrzałych, inspirowanych kultem seksu 15- letnich dziewczyn
Jeżeli uważasz, że to jest ten facet i jesteś gotowa na współżycie z Nim nie widzę więc problemu. Tak jak powiedziała jedna z wizazanek, to jest neutralna informacja i jeżeli twój facet bedzie w porządku to nie pomyśli, że jest coś z Tobą nie tak . Głowa do góry
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba troszkę Cię poniosło ![]() Co do dumy z nieuprawiania przez nią seksu z pierwszym lepszym. Autorka napisała, że się "nie złożyło", ale co to dokładnie znaczy? Nie miała nigdy faceta? Może nie doczytałam, ale chyba nigdzie tego nie napisała. I czy facet nie może cieszyć się, że trafił na dziewczynę, która mimo "swojego wieku", nie poszła do łóżka z facetem "bo tak wypada", albo nie przespała się z chłopakiem, który był powiedzmy idiotą, ale "miała chcicę"? Rozumiem, że facet nie powinien interesować się tym co robiła, a czego nie robiła zanim się poznali. Ona mogła uprawiać seks (i każdy może) dlatego, że jej się chce i nie musi tworzyć od razu z tą osobą związku, nikomu nic do tego. Jednak jeśli facet pomyśli, że dziewczyna łączy seks z miłością, to co? To zbrodnia jakaś? Trzeba go skreślić? Dziewczyny, nie przesadzajmy. Ja mam na myśli tylko to: ona powie mu, że jest dziewicą - on pomyśli sobie: ona ma zasady, cieszę się, ufa mi. I to go automatycznie dla Was skreśla? Edytowane przez Black Rainbow Czas edycji: 2010-10-19 o 12:25 |
|
|
|
|
|
#49 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już nie mówiąc o tym, że pisałam bezosobowo [`niektórzy`].Cytat:
.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
takie teksty chyba wstawiaja osoby bardzo młode mające obraz dziewictwa i seksu jako daru bogów
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
skoro ktos ma problem z dyszeniem to powinnien udac sie do psychologa. Nic mojemy tz do tego ilu mialam facetów . ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
a może pomyśli coś zupelnie innego ?
|
||
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby to dziewictwo nic takiego,ale facet który naprawdę kocha swoją kobietę zawsze poczuje się troszeczkę (ciuteńkę
) bardziej szczęśliwy z powodu tego,że jest dla niej pierwszym.Nikt mi nie wmówi ,że jest inaczej.Nie jest to sprawa ogromnej wagi w związku,ale nie mówcie mi że to całkiem bez znaczenia (zauważyłam,że te co już dziewicami nie są tak se gadają)
|
|
|
|
|
#52 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powtórzę jeszcze raz i mam nadzieję po raz ostatni: nikt tu nie napisał, że dziewica jest święta, wybitnie się szanuje i jest cudowna. Nikt nie napisał, że nie dziewica puszcza się z pierwszym lepszym. Jeśli chcesz znać moje zdanie na ten temat: to, że autorka wątku jest dziewicą nie obchodzi mnie, nie moja brocha, niemniej uważam jednak, że to dziwne. Stwierdzenie "nie złożyło się" rozumiem jak i nie rozumiem jednocześnie. Rozumiem również, że facet może się cieszyć, że będzie dla kobiety tym pierwszym. Po prostu, bez złych intencji. I to, że tak pomyśli nie jest dla mnie powodem, żeby przestać go lubić. Wiele razy czytałam, jak dziewczyna pisała: "kochałam się z moim tżtem, on był moim pierwszym mężczyzną, a ja jego pierwszą kobietą - jestem szczęśliwa". I co? Należy tą dziewczynę skreślić, bo się cieszyła? Zauważyłam też, że jeśli dziewczyna myśli o poprzednich kobietach faceta, traktowana jest znacznie łagodniej. Dziewczyny radzą jej, żeby przestała myśleć, bo to ją wykończy i bidulka się zmarnuje. A jak pisze, że facet jest zazdrosny o jej przeszłość to słychać: "jak on śmie, zostaw go". ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- To trzeba dobrze pomyśleć nad tym co on pomyślał
|
||||
|
|
|
|
#53 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2010-10-19 o 14:07 |
||||
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiesz, może mu szajba odbić i zdradzać bo się poczuje za fajny, c'nie ? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
i tak siedzą zamiast sie seksic
![]() kazdy psycholog ci powie ze bycie zazdrosnym o przeszłośc jest chora,zła i niszczy związek . |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i od takich dziewczyn facetów odrzuca
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pewnym wieku to traci na znaczeniu
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahahaha boże, obrończyni wszelkich cnót Ilsa Lund nie wiem jak tobie ale mi to wyjątkowo uwłacza - to jest właśnie mechaniczny seks - traktowanie kobiety jak zdobyczy i bycie z tego dumnym
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Z resztą to jak rozmowa z drzewem klapy na oczach i heja po prostu |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

ale cóż tak wyszło. Dziewictwo nigdy nie było dla mnie powodem ani do dumy ani do hańby. Większość znajomych uważa, że z pewnością miałam kilku partnerów - jednonocnych. Nie jestem, jeżeli można tak powiedzieć "dziewiczym typem", nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Niedawno poznałam chłopaka-zakochałam się i wiem, że jest to ta właściwa osoba. Przeglądając forum trafiłam na wypowiedź jednej z Wizażanek, która też dziewictwo straciła w tym samym wieku. Napisałam do niej maila z pytaniem jak zareagował na to jej partner. ku mojemu zdziwieniu odpisała,że się mu nie przyznała, bo to wstyd być dziewicą w czasach kiedy 15-stki mają to dawno za sobą
Od czasu kiedy przeczytałam tego maila wpadłam w wisielczy humor. Zaczęłam sie zastanawiać czy powiedzieć mojemu partnerowi czy nie powiedzieć. Jak powiedzieć to jak? A jeżeli pomyśli, że coś jest ze mną nie tak? Przecież nie skłamię, że chciałam czekać do ślubu czy zasłaniać się jakimiś religijnymi pomysłami. Ufam mu i mam nadzieje,że zrozumie, ale teraz się boje. Ehh wygadałam się i liczę, że pomożecie
masz prawo wiedzieć co jesz.

seks to nie jest po prostu mechaniczne wkładanie penisa do pochwy. Porządny facet będzie dumny że jego dziewczyna była porządna. To fajne mieć doświadczenia seksualne tylko ze sobą nawzajem
13.03.2008

) bardziej szczęśliwy z powodu tego,że jest dla niej pierwszym.Nikt mi nie wmówi ,że jest inaczej.Nie jest to sprawa ogromnej wagi w związku,ale nie mówcie mi że to całkiem bez znaczenia (zauważyłam,że te co już dziewicami nie są tak se gadają)