|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
..wodniste swędzące krostki na brodzie- pomóżcie w identyfikacji..
Dziewczyny może któraś z Was mi pomoże
![]() Czy wiecie może od czego mogą pojawiać się wodniste małe krostki na twarzy? Czasem dopadają mnie masowo wokół ust- na brodzie głównie. Mam cerę mieszaną, nie wiem czy to uczulenie jakieś czy to ma związek ze skłonnościami do trądziku ![]() Są to malutkie wodniste krostki, czasem skóra w ich okolicach swędzi. Uczulenie na słońce ![]() Jesli wiecie co to może być to piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..wodniste swędzące krostki na brodzie- pomóżcie w identyfikacji..
pewnie potówki... jest tak gorąco ze chyba każdemu wyłażą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Najlepiej, gdybyś udała się do dermatologa, albo chociaż do normalnego lekarza pierwszego kontaktu. Nigdy nie wiadomo, co to może być... i też żebyś sobie cery nie "popsuła" :P
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jesli swedzi to raczej nie potowki tylko uczulenie niestety... Idz do lekarza pierwszego kontaktu, przepisze Ci pewnie cos do smarowania. Aha, tak dodam rade od siebie (jesli faktycznie to uczulenie) - popros lekarza o krem albo zel bo z tymi masciami to mozna sie wkurzyc, tluste strasznie i w ogole sie nie wchlaniaja...
PS. Nutka88, grasz na flecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za każdą odpowiedź.
![]() Zastanawiam się tylko czy to może być od słońca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mam to samo od bransoletki zegarka, uczulenie na metal. Niestey, mąż nie chce sie rzucić na złotą,chytrus
![]() Myśle , że u Ciebie to alergia na cos tam...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zegarka, ja kupiłam w Swatch'u!!!koszt:300zł.(n ie wiem ile złoty)Cały zalany plastikiem ![]() P.S. Ja tez uczyłam się grać na flecie....w podstawówce ![]() ![]()
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() p.s. a ja chcem złoty i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a moze masz pokrzywke? np uczulenie na kwas salicylowy w kosmetykach dobra i niedroga masc na swedzace alergie i takie wlasnie pecherzyki to FLEXIDERM kosztuje jakies 10zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
qurcze, mam tak samo pod noskiem
![]() Pojawiają się i znikają ![]() mam od dermatologa Elocolm na takie różne alergiczne niespodzianki i pomaga (ale pojawiają się znowu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Niestety egzema alergiczna to bardzo czesta choroba. Najczesciej to alergia na metal - nikiel, chrom, a tego nie da sie uniknac w zaden sposob bo to jest wszedzie (krany, garnki, czajniki, spinki, zegarki, sprzaczki od pasków...). A najgorsze jest to, ze metale przenikaja tez z pozywieniem (sa np. w pomidorach). Inna mozliwa przyczyna to białka, tak jak u mnie. Najgorsze są jajka, jogurty, mleko, serki topione. Ale przeciez nabial jest tez w pieczywie... Zeby sie tego pozbyc musialabym zostac weganką
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ooo to jest okropne,ale mnie się udało zaleczyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam w klubie!
Chociaż nie mam problemów z guzikiem od spodni (w przeciwieństwie do mojej siostry), to środkowy palec prawej ręki i brzeg boczby dłoni lewej mam "zaatakowany" egzemą od kilku lat. Ręce opadają, bo "to" jest nie do zdarcia, brak słów... ale pocieszam się i śmieję, że fajnie to mieć, bo jak cię tak mocno, mocno i upierdliwie (sorki) swędzi i jak się porządnie drapiesz, to jest takie cudneee uczucie ulgi (gorzej,jak przestaniesz, bo skóra popękana i krew leci). Łącze się z egzemowiczkami. A może macie jakieś wyróbowane maści? Ja zmieniam co jakiś czas bo to guwienko się przezwyczaja i maść przestaje działać. Używałam już Elokom, Lorinden A, Novatis (nie pamiętam dokładnie, bo krótko), no a teraz Polkortolon, ale już jego działanie słabnie. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek...
Jakieś 2-3 dni temu zaczęły mi się pojawiać na twarzy takie małe krostki, coś na wzór pryszczy, ale znacznie mniejsze. jak je wycisnęłam, to tylko pękaly, nie było tam nic co jest w pryszczach... raczej takie wodniste są. Nie swędzą mnie... tylko są i się pojawiają non stop... ![]() Wczoraj siedziałam trochę na słońcu i się pojawiły na dekoldzie... Ale wycisnęłam i do dziś ich nie mam. Ale twarz ![]() Wiecie co to jest? I jak można to leczyć? pomocy ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam !Ja wlasnie tez mam takie wodniste krostki na brodzie i troche kolo nosa nie wiem co mam robic probowalam juz wszystkie wysuszalam je zelem i maseczki z rumianku .Czasem znikaja i znowu sie pojawiaja .Pomozcie mi nie wiem co mam robic!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]()
wiecie czo na brodzie masowo pojawiły mi się wodniste krostki pod skórą które pieką i swędzą.tylko z kąd one się wzięły.Na początku miałam małą zwykłą krostkę coś takiego jak potówka i się drapłam a dwa dni póżniej w jednym miejscu mnóstwo podskórnych wodnistych krostek. co to jest co z tym robić pomózcie mi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
podtrzymuje temat, może jakiś ekspert się wypowie? ostatnio mam jakąś inwazje tych pseudo pryszczy, al emoje są wielkie czerowne i swędzą a wychodzi z nich jakaś woda, goją sie faktycznie szybko ale wracają, i co z tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
a ja sie z czyms podobnym mecze od 2 miesiecy co ze mascia posmaruje pare dni przejdzie pare dni okey i znow zsypuje mnie na brodzie czerwonym krostkami malymi plamkami ale jak to strasznie swędzi dzis w nocy nie moglam wytrzymać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
ekspertem nie jestem ale w moim przypadku pomogla zmiana pasty do zebow na Elmex. zupelnie przez przypadek okazalo sie, ze mam uczulenie na nikiel. po odstawieniu wszystystko, co jest w puszkach i past typu blend-a-med, praktycznie pozbylam sie pokrzywki na brodzie i dookola ust. nie pamietam juz o co chodzi z produkcja elmexu ale znajomy alergolog powiedzial mi, ze jest to jedyna pasta dla alergikow. oczywiscie moja wysypka nadal pojawia ale juz w innych miejscach - wina pszenicy, nabialu i cytrusow! z tego troche trudniej zrezygnowac a za zachcianki trzeba placic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Mam dokładnie ten sam problem. Te wodniste krostki, plamki czasem swędzą, a czasem pieką raz znikają, a potem znów atakują moją brodę i czasem w okolicach nosa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
ten sam problem tylko z brodą - zaczerwieniona i czasem pojawiają się chrostki które swędzą i pieką jednocześnie, podejrzewałam trądzik hormonalny który przerodził się w różowaty itd. ogólnie cerę mam skłonną do wyprysków. Znalazłam cudo - krem brzozowo nagietkowy z betuliną. Tłusty przeokropnie ale po kilkunastu minutach się wchłania do zera a nadmiar ewentualnie wycieram. Stosuje na noc zwyczajnie jak krem. Twarz po tygodniu stosowania naprawdę duża poprawa. A broda bez makijażu lekkie zaczerwienienie z powodu którego nie panikuje. Jak dla mnie rewelacja i cena w miarę ok.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.