|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
Chyba się złamałam
![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
Głowa do góry
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Do smaku jako "przyprawa" jakkolwiek to brzmi
![]() Dziś rano kiedy szykowałam się do pracy i przerzucałam wszystkie szmatki w szafie w poszukiwaniu rajstop trafiłam na spodnie które nosiłam za "dobrych" czasów i weszłam w nie, do tego dopięłam się ( nie były za obcisłe w udach nawet) i poszłam w nich do pracy ![]() ![]()
Tam od razu się uspokajam, to takie ciche i dostojne miejsce (...) Jeśli uda mi się znaleźć miejsce, gdzie będę się czuła jak u Tiffany'ego, kupie meble i nadam imię kotu. Edytowane przez lenamagda4 Czas edycji: 2010-10-19 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale nas dużo, super!
![]() Ja niedawno zjadłam obiad, zrobiłam sobie placuszki tuńczykowe ze sporą ilością curry i serkiem homo, ale było pyyyyyyszne ![]() ![]() ![]() A blog podany ileś postów temu świetny, zadziwiające, ile smacznych rzeczy można upichcić na diecie ![]() A teraz tylko czekam na efekty... ![]() Trzymam za Was kciuki! PS. lenamagda4, gratuluję, oby tak dalej ![]() Edytowane przez Lauper Czas edycji: 2010-10-19 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
a mój obiadek właśnie dochodzi w piekarniku
Sola z włoszczyzną + 1 pomidor zmiksowany (alternatywa koncentratu) + przyprawy Coconut jak wrócisz z Lidla - proszę napisz skład Budyniu, ja kupiłam Gellwe bez cukru i nie wiem czy można jeść ![]() a wy co siądzicie ? można czy nie i w piekarniku pieką się ciasteczka owsiane na kolacje ![]() Lenamagda - ![]() Edytowane przez 0llcia Czas edycji: 2010-10-19 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
ollcia http://dukan.blox.pl/2010/04/Budyn-czekoladowy.html przepis na budyń chyba jednej z wizażanek o ile się nie mylę , zrobisz go sama i masz pewność co jesz
![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Mam problem... nie mam dużo do zrzucenia, raczej do 5 kg, więc zgodnie z tym co było napisane w podsumowaniu faza I powinna u mnie trwać jeden dzień. Ale teraz naczytałam się na jakimś forum o tym, że na Uderzeniówce nie powinno się pozwalać sobie na musztardy i inne takie dodatki, co ja już dziś, pierwszego dnia, zrobiłam. Kategorycznie nie wolno przedłużyć mi Uderzeniówki do 2 dni? To tak kusi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Lenamagda - dzięki
skład z przepisu Składniki (na 1 porcję):
![]() ![]() Lauper - po 1 książka do poczytania, po 2 zrób sobie test z głównego wątku o Dukanie i tam na końcu dostaniesz rozpiskę ile powinny trwać poszczególne fazy Edytowane przez 0llcia Czas edycji: 2010-10-19 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Witam Was drogie forumki
![]() Ja Dukana stosuję od wczoraj (dzisiaj znalazłam ten wątek). Na razie jest ok. Bez żadnych pokus ![]() Ja zaczynam od wagi 62kg Cel 55kg Mam nadzieję, że uda mi się dużo zrzucić w I fazie. Wczoraj upiekłam chleb Dukana i z chudym twarożkiem pychaaa po prostu. Na kolację sałatka z tuńczyka i jogurt light. Trzymam za wszystkie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Hej Kochane
![]() Można się przyłączyć? Dzisiaj zaczęłam i, o dziwo! Nawet mnie nic innego nie kusi ![]() jeszcze trochę się gubię w tej diecie, bo mam kilka sprzecznych wersji i nie wiem, której się trzymać.. W pierwszej jest, że jemy stricte białka podczas fazy uderzeniowej, druga znów, że można sobie dodawać jakieś niskowęglowodanowe warzywa, że majonez można (oczywiście nie za dużo). Więc może Wy mnie oświecicie, która wersja jest prawdziwa? Dzisiaj miałam prawie wyżerkę ![]() śniadań nie jadam od kilku lat już, więc proszę z góry na mnie nie krzyczeć za to ![]() śniadanko - standardowo kawa bez cukru obiadek (12) - 2 puszki tuńczyka w sosie własnym + 2 jajka na twardo + odrobina majonezu. nad kolacją jeszcze myślę, ale chyba też będzie rybka, tyle że gotowana ![]() Dobrze, źle? Wiem, ze pewnie dla niektórych to będzie mało, dlatego uprzedzam, że nigdy nie byłam w stanie wepchnąć w siebie dużo jedzenia, zawsze też byłam dość szczupła, natomiast leczenie hormonami pokazało swoje ![]()
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W lidlowskim puddingu w języku polskim w składzie jest napisane skrobia- bez rozróżnienia jaka, ale już dawno temu czytałam wiele razy, że ktoś przetłumaczył chyba z węgierskiego (tam był obszerniejszy opis składu), że jest to skrobia kukurydziana ![]() ![]() Takie pyszności dziś na obiad jecie, a ja dziś obiad zaniedbałam i jakoś niesmacznie jem..Ale od jutra już biorę się za pichcenie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Robiłam już test, wyszło mi że nie muszę się odchudzać, bo mam idealną wagę ^^ ale w rzeczywistości nie wygląda to tak wspaniale, chciałabym zgubić te 2-3 kg. Cytat:
Wydaje mi się, że za mało... chodzi raczej o to, żeby mniej a częściej, nie trzeba jeść przecież wielkich porcji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Tamai majonez nie jest dozwolony chyba że proto-majonez dukanowy z olejem parafinowym , inne tłuszcze odpadają.
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja też zaczęłam od poniedziałku. Jutro już skończę, bo zamierzam zrobić tylko 3 dni uderzeniówki. Według doktorka powinny to być tylko 2 dni... Mam do zrzucenia dobre 14 kg ![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie to Ty praktycznie nic nie zjadłaś ![]() Wiem, że Dukan dopuszcza dowolność w porach jedzenia, ale ja bym chyba padła z takim rozkładem. Śniadanie to najważniejszy posiłek. Jak ten organizm ma się bez tego ruszyć, pobudzić metabolizm? Powinnaś sobie rozdzielić, że rano jedna puszka i jajko, a na drugie śniadanko druga puszka i jajko. Bez majonezu, chyba, że to ten, który zaleca Dukan - samorobiony? Naprawdę nie jesteś głodna? Z tego co czytałam chodzi o to, żeby jeść dosyć dużo, szczególnie mięsa, bo ma dużo białka. Rybki też dobre, ale wydaje mi się jakoś mało tego. Ile płynów wypiłaś? A nabiał?
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2010-10-19 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() W takim razie zacznę jutro jeszcze raz, już w pełni uświadomiona ![]() tylko jak ja wytrwam 6 dni na samym białku? Oto jest pytanie ![]() Jutro się też zważę i porządnie wymierzę żeby mieć jakieś porównanie 'przed i po' ![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie czy jak byłyście na uderzeniówce to bolało was coś??Bo ja jestem drugi dzięń na uderzeniówce i boli mnie żołądek no chyba że ma to jakis związek z tym że ani wczoraj ani dzisiaj niebyłm w łazieńce??
A pozatym strasznie mnie kusi bo sama w domu jestem a tu pełna lodówka i zapewne pyszna zupka kalafiorowa stoi na piecu a ja nic z tego niemogee ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Mnie nic nie dolegało ale niektóre dziewczyny z innego wątku się uskarżały na dolegliwości. A tam zupa, na fitnesie jest wątek o " zdjęciach które was motywują" przejrzyj je a żadna zupka Cię nie skusi
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny chetnie sie przylacze jesli mozna
![]() ja dzis pierwszy dzien na uderzeniowej Iwa021 mnie tez dzis wlasnei boli brzuch , ale czytalam kiedys na jakims forum ze czasem sie tak zdarza glownie wlasnie z powodu zaparc. Mam nadzieje ze nam to lada dzien przejdzie, pij duzo wody to moze akurat cos sie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc najpierw podjęcie decyzji, że dukasz (ten krok widzę za Tobą), potem dokładna lektura książki. Następnie wybierz się do sklepu i zaopatrz się we wszystkie niezbędne artykuły spożywcze, potrzebne na diecie (otręby, słodziki, nabiał, drób, jaja, rybki , ew. odtłuszczone mleko w proszku i maizena) i przy okazji naucz się czytać tabelki na odtłuszczonych produktach nabiałowych i wybierać te, które mają jak najwięcej białka, a jak najmniej węgli, zaś tłuszczu najlpiej 1-3 % (Dukan dopuszcza do 4%). W międzyczasie zrób sobie test Dukana, dostępny na jego autorskiej stronie, potem się zważ (dobrze też motywują spadki w obwodach, więc fajnie jest też obmierzyć się w różnych obwodach i zapisać) i w zasadzie nie pozostanie już nic innego, jak wystartować z uderzeniówką. Po teście będziesz wiedziała ile ma ona trwać oraz ile będą mniej więcej trwać następne fazy diety. Z mojego doświadczenia jeszcze może podpowiem, że taki instrument jak waga jest urządzeniem niezbędnym. Na przykład uderzeniówkę robi się po to, by już na samym starcie na oczy zobaczyć spektakularne wyniki (nie ważne, że to tylko woda). Tak więc zważ się zapisz wagę startową i wioooooo ![]() Ja podczas diety podpierałam się pamiętnikiem, który założyłam specjalnie przy okazji diety oraz zmajstrowałam sobie tabelkę spadków wagi wraz z wykresem w exelu. Nic mnie bardziej nie motywowało niż widok lecącej w dół kreski na wykresie po każdym porannym ważeniu ![]() Oczywiście bardzo motywowały również dziewczyny z innego wątku Dukana II fazy, ale to rzecz oczywista. Ja już mam za to za sobą. Warto było nie grzeszyć. Naprawdę jeden cukierek może spowodować zastoje na kilka dni a po co? Nie warto. Zasada brzmi "Wszytko albo nic". Kilka falstartów z uderzeniowką i morale padnie zupełnie i z dukania będą nici.... Powodzenia Wam Dziewczyny. Jak mnie się udało, uda się Wam. ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
patrysina
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
patrysina
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
patrysina
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Tamai proponuje lekturę książki albo po prostu pytaj, w I fazie nie ma warzyw wyjątkiem jest ogórek korniszon, cebula i czosnek ale to jako przyprawa czyli w niedużej ilości |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
o, ja właśnie od wczoraj zaczęłam Dukana. Ale zjadłam dziś naprawdę bardzo, bardzo dużo
![]() A jak wasze dzienne menu mniej więcej wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
patrysina
|
Cytat:
po 1) czy pijesz wystarczająco dużo wody?, po 2) czy zjadasz otręby w wymaganej ilości tj w fazie I 2 łyżki jeśli nic nie pomoże wypij colę light ta na żołądek jest dobra może coś ci zaszkodziło z jedzonka A co dziś jadłaś? ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- dziś znalazłam super pomysł na w miarę szybki obiad 2 rybki rozmrażamy dzielimy na 3 części każdą obtaczamy w tymianku i takie mokre na patelnie potem już odrobinę podsmażone doprawiłam chili (uwielbiam ostre przyprawy) w między czasie sos 2 łyżki serka homo naturalnego i 2 ząbki czosnku pycha do tego do popicia zielona herbata polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
I jak wrazenia po 2 dniu??
![]()
![]() |
#89 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Oglądam wasze sukcesy i zazdroszczę bo tez chce już...
![]() Niby dukam od dziś... ale juz ok. miesiąc nie jem makaronów, pieczywa, ziemniaków itp. (kasza, ryz była ze 2 razy na tyg.) moja dieta głownie się składała z chudego mięsa warzyw i owoców (tych ostatnich będzie mi brakować najbardziej ale dobrze ze przed nami zima a nie wiosna to będzie zdecydowanie łatwiej ![]() Dla mnie największy problem to pewnie będzie alkohol... ![]() Skrobie kukurydziana a można dostać na allegro.. ![]() Jadlospis na dzis - skrzydelko kurczaka - maly jogurt naturalny (+ 2 lyzeczki otrębów) - 2 szkladki herbaty (czerwona pu-erh i zielona) lunch - 5 paluszkow surimi - 2 szklanki wody obiad - rybka w sosie własnym z puszki - 2 herbaty (czerwona rooibos i "spalanie") kolacja - 2 plastry szynki z indyka - kilka łyżek jogurtu naturalnego - 2 szklanki wody Co o tym uważacie?? Pozdrawiam wszystkie grzeczne dukanki... ![]() i żeby nie było niegrzeczne maja u mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.