Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 16:51   #3001
niebieskaa
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Ona, Lutien, Irsin GRATULACJE!!!k laski::roz a:

Niesamowite, wchodze na wizaz a tu 3 rozpakowania! Wiedzialam ze Irsin bedzie nastepna na bank

Czekamy na relacje z porodów!!!
Ciekawe czy ten wiesiołek pomógł?

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
a tu michałek po kąpieli i po spacerku
Kootekk a jak sie wózeczek sprawuje na spacerkach?
Michaś to już kawał chłopa!

------------------------
Kurcze a my to jednak mamy pecha.
Tż rano dzis wysylal CV dalej, ja go zawolalam, a laptopa miał na stoliku na laptopa specjalny z IKEA!
I spadł na ziemie tzn zsunał sie i monitor nie dziala, trzeba go oddac do naprawy i pare stow zapłacić za matrycę! Załamię się! Skąd ja na to teraz wezmę pech pech pech
A jestem wsciekła na ten stolik z IKEA mam ochotę go rozwalić na kawałki!
Piszę bo podlaczylismy do stac.monitora, ale chyba nie bede miala Neta przez tydzien
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:53   #3002
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

kularek ja dopiero w tamtym tygodniu pierwszy raz na brzuchu zasnełam nieziemskie uczucie no ale ja po cc to u ciebie to bedzie predzej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:54   #3003
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny które kupowały dzidziowe kocyki na allegro który sprzedawca mial najfajniejsze???
Ja też jestem teraz na etapie kocyków.
Dzisiaj przyszedł taki:
http://allegro.pl/kocyki-dzieciece-b...278341163.html
Jest super mięciutki, milusi. Sprzedający wysłał przesyłkę naprawdę błyskawicznie.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Lutien:

Witamy ciocie wizażowe u nas super. Jak się nic nie zmieni to wypiszą nas jutro w południe. Gratulacje dla Ona
Ale szybko... To znaczy, że wszystko bardzo dobrze - mama i córeczka całkowicie zdrowe. Czekamy na dokładne relacje.

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość

przy okazji kupiłam też pomarańczowy kocyk z małpką do wózka, o taki: http://allegro.pl/pled-kocyk-dziecie...266401462.html i jest mięciusi i śliczniusi
Ja kupowałam całą pościel u tego sprzedawcy. I fajnie, że jesteś zadowolona bo ja właśnie chce dokupić taki kocyk, tylko, że "miś na chmurce".

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No ja będę robić to samo, zaczne zbierać kolekcje takich bajeczek żeby potem dziecko miało co oglądać zamiast tych straszydeł co są w tv.

Wczesniej to nawet dorośli siadali z dziecmi i oglądali bajki a teraz jak włącze na cartoon network czy chocby na zwykłe wieczorynki to zero mądrości w tych bajkach i są tak beznadziejne ze szkoda oglądać...
O przepraszam, ja ostatnio oglądałam zwykłą wieczorynkę, bo Smurfy leciały, a to klasyka mojego dzieciństwa. A jeszcze jakoś wcześniej oglądałam Wróbelka Ćwirka, też na wieczorynce.

Kootekk, Michaś jak zwykle super przystojniak.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:54   #3004
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do kotek81 w jakim wieku masz pierwsza corunie???
w maju skończyła 7 lat.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:57   #3005
rptrbj1978
Rozeznanie

dzieki. Fajnie. to masz juz doswiadczenie w wychowaniu córuni. Dla mnie bedzie wszysto nowe.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:58   #3006
niebieskaa
Rozeznanie

a jeszcze mnie od 2-3 dni strasznie napiera mały na pecherz to normalne ale tez na krocze.
Boli i kłuje mnie tam strasznie, takie to dziwne, ale pewnie tak ma byc.
Boje sie porodu, tego bolu, mama mnie dzis pocieszała ze nie takie dały radę
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:00   #3007
dzasta110
Wtajemniczenie

Kootekk - Michaś godnie się prezentuje w tym ślicznym pajacyku jako "nasz" pierworodny
czyli "pępkowe" stawiasz

Joanna - kocyk jest śliczny, bez wahania możesz kupować

niebieskaa - ale pech...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:03   #3008
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Co do bajek to powiem wam szczerze że przerażają mnie bajki te co teraz sa w telewizji... Jak ja byłam mała to były naprawde cudowne bajki i aż miło sie oglądało a teraz to nie wiem co to jest ale bajką tego nazwać według mnie nie można. Zgodzicie sie ze mną??
Wszedzie sie zabijają, walczą ze sobą itd. Napewno nie bede chciała aby moje dziecko coś takiego oglądało tylko będę kupowała na płytach te bajki co były kiedyś.
Cytat:
patrycja mnie też te bajki co teraz robia przerażaja, te kubusie puchatki i myszki miki maja takie gęby komputerowo zrobione, tragedia moje dziecko bedzie jak najwiecej tych starych bajek ogladało, juz sciągam powoli z netu i robie zapasy
Faktycznie te bajki to po prostu masakra... Ja też powoli się biorę za robienie zapasów bo to co w telewizji leci to jest po prostu masakra Jeszcze ponoć jako takie bajki dla maluchów lecą na mini mini (tak mi mówiła kuzynka TŻ która ma małe dzieci), ale to co puszczają na innych kanałach to po prostu... kanał I wolę, żeby mój Maks oglądał starsze bajki... Wiadomo nie można generalizować, i na pewno są też i fajne, ale ciężko się ich doszukać...

Kootekk Michaś jest słodziutki Kurczę aż Ci zazdroszczę...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:04   #3009
kularek
Zadomowienie

Cytat:
kularek ja dopiero w tamtym tygodniu pierwszy raz na brzuchu zasnełam nieziemskie uczucie no ale ja po cc to u ciebie to bedzie predzej
oj kootkku mam nadzieję, że tak będzie bo pewna to do końca niestety nie mogę być ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze tak u mnie jak i u reszty dziewczyn
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:10   #3010
kootekk
Zakorzenienie

niebieskaa biedactwo, ale nie mysl teraz o laptopie bo szkoda nerwow
a wozek super, myslałam ze bedzie kipesko po wertrepach bo teraz mamy troche droge brzydką bo kanalizacje robili ale jest ok nie telepie za bardzo wiec nawet pomimo nie pompowanych kółek daje rady

dziekuje w imieniu michałka za miłe słowa

dzasta nawet nie wiesz jaka ulga i radosc ze ten kikut w koncu odpadł a i traktowalismy go LEKO, musze powiedziec ze dosc wygodna opcja

i polecam wszystkim co nie zakupily jeszcze czegos do noska FRIDE, lepsza od gruszki, najpierw psikam Sterimar (woda morska) i chwilke poczekam i odciagam glutki nawet nie ma takiego płaczu jak sie spodziewałam ani przy psikaniu ani przy wyciaganiu a z gruszka toczylismy a mały sie darł

Stary 2010-10-19, 17:10   #3011
sylwia01485
Zadomowienie

lutien - śliczna dziewczynka, wychodźcie szybko do domu

kootekk - Michaś uroczy, jak pięknie klejnoty prezentuje do zdjęcia. Widać po buzi, że jest spokojny i grzeczny- ja jako bobas na każdym zdjęciu byłam nafąchana i podobno też byłam kawałem cholery

niebieska - napisz maila do IKEA i opisz jak to się stało- nie licz na wiele, ale może jakoś się poczują do odpowiedzialności. Oni dbają o dobre imię marki- może coś wskóracie, bo w końcu stolik na laptopa musi być bezpieczny.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 17:14   #3012
Artystka23
Dragonfly

Lutien,jakie słodkie malenstwo
Kootekk,Twoj Michalek rosnie w oczach

Moze jutro w koncu meble przyjada...trzy tygodnie jestesmy bez...i nie mam gdzie rzeczy wlozyc
Stary 2010-10-19, 17:14   #3013
kretencja
Zakorzenienie

Wszystkie zdjęcia cudne
Do mnie przyszedł Brat, właśnie siedzimy i gawędzimy, a właściwie to głównie on nadaje, bo niesamowita z niego gaduła
Chciałam tylko pocieszyć olajkę, że my nie mamy jeszcze wózka I nie wiem, kiedy go kupimy, podejrzewam, że jak mały się urodzi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:26   #3014
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość

Ja byłam wczoraj u gina- Mała wazy juz 4 kg i ciuszki rozm 56 raczej się nie przydadzą bo duza jest!!!!! Wszystko ok, szyjka twarda, główka wysoko więc pewnie się przeterminuję...Mam tylko problem z bakteriami- wyszło z wymazu szyjki macicy, mam nadzieję, że zdążę wyleczyć. Termin mam za tydz i 1 dzień...

Biorę się za nadrabianie wątku a potem prasowanko...
dasz radę, moja kuzynka właśnie urodziła syna 4200, a jest szczuplutka i nieszczególnie wysoka. Matka Natura nas stworzyła w ten sposób, że damy radę

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Jej... Jak ja zazdroszczę dziewczynom które już mają swoje maluszki...
ja też ....

Cytat:
SMS od Lutien:

Witamy ciocie wizażowe u nas super. Jak się nic nie zmieni to wypiszą nas jutro w południe. Gratulacje dla Ona
kochana już nie mogę się doczekać relacji- też tam będę rodziła

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Ja bylam w sobote na weselu,bawilam sie ale bylo ciezko,szybko sie meczylam a teraz w sobote mam drugie...
A dzisiaj bylam u lekarza,potwierdzil dziewczynke,wazy 1400g
pochwale wam sie fotka ktora jednoznacznie pokazuje dziewuszke hehe
I z wesela fotka z mezem i mlodymi.
ślicznie wyglądasz, a ponoć brzydniemy przy dziewczynkach u mnie gadają , że tam gdzieś na pewno jest siusiak, bo ponoc nieźle wyglądam ( ja tego nie stwierdze, nigdy jakoś się sobie nie podobałam)

Cytat:
Stary 2010-10-19, 17:28   #3015
kootekk
Zakorzenienie

marta nie moge sie przyzwyczaic do twojego avatara, daj spowrotem owce bo jak widze motylka to zawsze musze patrzec wyrzej kto to, a jak była owca od razu wiedziałam ze to ty

Stary 2010-10-19, 17:35   #3016
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
......Moze jutro w koncu meble przyjada...trzy tygodnie jestesmy bez...i nie mam gdzie rzeczy wlozyc
Artystka Ty czekasz jutro na meble a ja na okno balkonowe i dwa normalne, które już miały być tydzień temu -a teraz mam taki bałagan, ze trudno nawet przejść -dziś jeszcze przyszło łóżko -i leży to tak wszystko też troszkę mam już dosyć tego bałaganu bo chciałabym już zacząć sprzątać - tż powiedział, że jak jutro nie przywiozą tego okna to jedzie tam i powie, żeby zaliczkę oddali a wtedy trzeba zamówić gdzie indziej i znowu czekanie
nawet wózek jest u rodziców bo u nas nie ma go gdzie postawić
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:37   #3017
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
marta nie moge sie przyzwyczaic do twojego avatara, daj spowrotem owce bo jak widze motylka to zawsze musze patrzec wyrzej kto to, a jak była owca od razu wiedziałam ze to ty
masz
Stary 2010-10-19, 17:43   #3018
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
SMS od Lutien:

śliczności

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
SMS od Irsin:

Hej Bombelina ma się dobrze. Gorzej mama bo byłam nacinana i dałam radę bez zzo! Wy też dacie! buziaki, a fotka później
bidulinka

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
ale szybko rośnie!Śliczny

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:46   #3019
kliwia
Zakorzenienie

Ale slodziakowe dzieciaczki mamy !!

zenia panna mloda na zdjeciu bardzo szczesliwa

A ja juz mam lozeczko
ALe musze jednak kupic materac.
Ten co dostalam srednio mji sie widzi.
I szczebelk dorobić bo zaginał w akcji.
Fotka czysto pogladowa z pogniecioną posciela haha
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:11   #3020
Patrycja_1708
Zadomowienie

Tż wrócił z pracy i powiedział że w przyszłym tygodniu wyskoczymy na weekend do Polski... Wózeczek w końcu przywieziemy bo czeka u moich rodziców już złożony

Mam tylko nadzieje że podróż nie wpłynie na mnie negatywnie i bez żadnych problemów zajedziemy i wrócimy...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:14   #3021
kootekk
Zakorzenienie

patrycja a gdzie w de mieszkasz

Stary 2010-10-19, 18:22   #3022
kliwia
Zakorzenienie

ma któraś z was ten materac??
http://allegro.pl/materac-kokos-gryk...269572979.html
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:27   #3023
zenia2211
Rozeznanie

79 Marta dziekuje No mi niby tez tak mowia ze za ladnie wygladam jak na dziewczynke Tez sie nie okresle co do tego stwierdzenia bo tez sie obie nigdy nie podobam.A poza tym wystawilam wam fotke z przyrodzeniem mojej dzidzi hehe
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:39   #3024
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Irsin,Lutein,Ona gratulacje super ze juz macie swoje dzieciaczki przy sobie.Zdrowka dla mam i dzidziusiow.
Ale wysyp
Ja bylam w sobote na weselu,bawilam sie ale bylo ciezko,szybko sie meczylam a teraz w sobote mam drugie...
A dzisiaj bylam u lekarza,potwierdzil dziewczynke,wazy 1400g
pochwale wam sie fotka ktora jednoznacznie pokazuje dziewuszke hehe
I z wesela fotka z mezem i mlodymi.
gratki

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Czy jest tutaj ktoś jeszcze kto nie zakupił wózka?? Bo my jeszcze nie mamy, ale niebawem kupimy bo ostatnio ciężko już mi wyłazić z domku, żeby chodzić. Strasznie mi wtedy na pęcherz naciska.
ja ! ja ! ja nie kupiłam

Cytat:
jak słodko śpiocha ślicznego masz synka !! a na tej fotce z kąpieli jaki on mi się wydaje malutki, taka kruszynka że bałabym się na rękę wziąć a przecież tak wyglądają noworodki aaaa

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Kurcze a my to jednak mamy pecha.
Tż rano dzis wysylal CV dalej, ja go zawolalam, a laptopa miał na stoliku na laptopa specjalny z IKEA!
I spadł na ziemie tzn zsunał sie i monitor nie dziala, trzeba go oddac do naprawy i pare stow zapłacić za matrycę! Załamię się! Skąd ja na to teraz wezmę pech pech pech
A jestem wsciekła na ten stolik z IKEA mam ochotę go rozwalić na kawałki!
Piszę bo podlaczylismy do stac.monitora, ale chyba nie bede miala Neta przez tydzien
o masz... nie trać nerwów na myśl o laptopie. biedactwo a ja się w niedziele zastanawiałam czy kupić tą podstawkę na lapka...
Cytat:
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ale slodziakowe dzieciaczki mamy !!

zenia panna mloda na zdjeciu bardzo szczesliwa

A ja juz mam lozeczko
ALe musze jednak kupic materac.
Ten co dostalam srednio mji sie widzi.
I szczebelk dorobić bo zaginał w akcji.
Fotka czysto pogladowa z pogniecioną posciela haha
bardzo ładne

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

aa zacytowałam kotka a nic nie napisałam , a miałam napisać że zazdroszczę spania na brzusiu już mi tak ciężko nawet się odwrócić z tym mym brzuniem ogromnym:P

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:45   #3025
Martinixxx
Zadomowienie

Hej.
Rozpakowywanie idzie pełna parą, aż miło poparzeć. DZIEWCZYNY GRATULUJE - śliczne macie bobaski

dziś miałam strasznie zalatany dzień. chciałam załatwić papiery na macierzyńskie, ale nikt czasu nie miał spróbuje jutro. musze sie spieszyć bo ostatnio to kiepsko sie czyje.brzuch twardnieje nawet jak leże i to w nocy. powoli ta nospa mi sie kończy. chyba zadzwonie do szpitala i sie umówie bo to stawianie sie brzucha za często się zdarza (chyba)

Do tego kupiłam dziś samochód i kanape...i fotel...i komodę....i się nieźle spłukałam
Przynajmniej mam transport i nie urodzę w tramwaju

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja mam

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

kliwia tak nisko będziesz miała materac w łóżeczku??

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:53   #3026
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
3 szkl maki
pol szkl cukru
3 łyzki smietany
kostka masła lub margarany ( ja daje masło ładniej pachnie)
3 łyzeczki proszku do pieczenia
1 jajko całe
1 zoltko

wyrobic z tego ciasto a nastepnie przekroic na pol. Jedna połowe rozwałkowac i wylozyc na brytfankę wczesniej posmarowana masłem i obsypana bułka.

Ciasto mozna podsypac lekko bulka tarta i na to wylozyc starte jabłka wczesniej pocukrowane . Mozna posypac cynamonem.

Na wierzch rozwalkowac druga powlowe ciasta i do pieca.
Na jabłka można jeszcze położyć ubite białko z jajek a górną warstwę ciasta zamiast ułożyć można zetrzec na tarce na ubite białko, wtedy ciasto jest bardziej "puszyste"
Stary 2010-10-19, 18:53   #3027
lisek15
Zakorzenienie

Widzę,że mnie chwilke nie było a tu takie rzeczy się dzieją
Gratuluję Ona, Irsin, Lutien
Chyba się zaczęło

Kootek Michaś kochany

Kretencja ja tez nie mam jeszcze wóżka, a co najgorsze nie wiem jaki mam kupić. Waham się między x-landerem a gracco.

Tak to nie wiem co więcej. Idę coś nadrobić

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:56   #3028
malgosiak25
Raczkowanie

Tak więc melduję się po długiej wizycie bo trzymał mnie chyba godzinę w gabinecie :/

Z dobrych wieści mała ma 2800 g , nereczki jak i ona tak i ja mamy ładne no i to na tyle dobrych wieści :/
Teraz mniej optymistyczne, mówiłam mu o bólach jak robił USG okazało się, że malutka jest już główką za spojeniem łonowym robił tez usg spojenia i on uważa że jest ok, ale umówił mnie we czwartek na wizytę u ortopedy i wtedy zapadnie decyzja jak ma wyglądać mój poród :/ Najprawdopodobniej po czwartkowej wizycie będę musiał iść leżeć do szpitala, bo on uważa, że i dla mnie i dla dziecka będzie bezpieczniej. Moja teściowa jak usłyszała o tym co i jak ( a jej mama była lata położną) zadzwoniła do znajomej położnej co w takim przypadku i usłyszałam, że w 99% do szpitala bo poród może nastąpić w każde chwili Ja bym tak chciała, żeby mała jeszcze ze 2 tyg wytrzymała przeraża mnie leżenie w szpitalu tyle czasu bo musiałabym do samego porodu już zostać Ostatni raz kiedy leżałam w szpitalu to miałam 6 lat i zapalenie płuc, nie wiem czemu ale boje sie
Tak więc najprawdopodobniej od piątku ( choc licze na cud) mogę być uziemiona nawet z netem ehh trzymajcie kciuki proszę
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:05   #3029
rptrbj1978
Rozeznanie

ja tez nie mam wózka ale na razi sie wstrzymam
Małgorzata25 o to na pewno mnie wyprzedzisz.
9 miesiac zaczyna sie od36 tyg.?

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-19 o 19:10
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:07   #3030
Artystka23
Dragonfly

Kularek,to na pewno juz macie straszny stres,bo i dziecko niedlugo,a w zimnym i brudzie nie bedziecie siedziec...ja mam wszystko wyniesione z pokoju,tylko lozko i dwa stoliki oraz telewizor zostaly,a cala reszta no coz-upchnieta w drugim malym pokoiku,nawet tam nie wchodze i nie sprzatam,..a lozko tez przyjdzie,ale prawdopodobnie jak mala bedzie juz na swiecieoszczedzam sily,bo jestem wielorybek,heh nawet skurcz dzis zaliczylam i nie powiem zeby to bylo przyjemnetorba prawie spakowana do szpitala,jeszcze musze wyprasowac troche ciuszkow dla Kinii i dopakowac..

Malgosiak25,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości