|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Cytat:
zazdraszczam posiadania piekarnika, u nas niestety gabaryty kuchni nie pozwalają na dodatkowe "gracenie" a tak mi brakuje piekarnika ![]() Cytat:
też taka służbistka cholerna |
|||
|
|
|
#4352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/cudne-wygodne-spod...267621012.html ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#4353 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja je uwielbiam a nie umiem robic chociaz w Kauflandzie kupuje je za 2,80zl ale nie ma to jak swojskie pierogi Cytat:
ciekawe czy chociaz bedzie pamietac ![]() Cytat:
![]() A ja Wam zapomnialam opowiedziec o mojej za***istej NAJBLIZSZEJ rodzinie ![]() W weekend ktos tam mial imieniny, ja nie poszlam, bo nie przepadam za takimi spotkaniami, chodze tylko do babci na urodziny itp. Nigdy nie lubilam mojej rodziny...sa zaklamani, nieszczerzy i zapatrzeni w siebie... No i z racji ze mnie nie bylo zostal poruszony moj temat ![]() Stwierdzili, ze jestem puszczalska, skoro zachodze w ciaze przed slubem, ze w ogole jestem idealnym przykladem jaka ta mlodziez jest teraz zepsuta ze wg nich to zepsulam sobie juz zycie, nigdy nie bede szczesliwa, ze w ogole nie mysle, jestem beznadziejna i zaczeli wychwalac swoje dzieci....mniesza z tym ze ja studiuje, ide tym tokiem co by powinien isc moj rocznik, zero powtorek na studiach, od 4 lat staly zwiazek, zawsze mialam szczescie w zyciu, to co chcialam to osiagalam... a ich dzieci???? Stare panny, ktore wygladaja jak 'idz i nie wracaj'...chlopak w 4 klasie podstawowki a sie cieszy ze ma 2 na swiadectwie od gory do dolu- BO PRZECIEZ ZDAL siedza w domu i zamulaja cale zycie, a inny to juz 3 raz powtarza pierwszy rok studiow... I oni mi beda mowic ze ja jestem glupia i zepsulam sobie zycie Normalnie jak ich spotkam to im powiem, ze nie maja prawa zblizac sie do mojego dziecka...a w ogole to niech sie wala i spadaja jak najdalej sie da ![]() Ehh...i to jest rodzina... ![]() Tylko na babcie moge liczyc, bo one jako jedyne ciesza sie, ze mi sie uklada i ze bedzie w koncu w rodzinie jakis Maluszek... No i na szczescie rodzina z drugiej strony jest normalna-moi chrzestni... Tylko oni pytaja jak sie czuje, jak dzidzia, czy mi brzuch juz rosnie, itd. A tamci...?? Jak sie z nimi widzialam miesiac temu to mi ledwo co reke podali na przywitanie
|
|
#4354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() werka, nie przejmuj się debilami, z rodziną to się tylko dobrze na zdjęciu wychodzi ( a przynajmniej w większości przypadków).
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-19 o 17:07 |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak wczesniej wam pisalam to ten allegrowicz ma tez te gatki takie jakby dzininkowe legginsy do tych pieluch wielorazowych co są reklamowane..bo mają uszyte obszerniejsze tyleczki.. ja dwie pary zamówiłam i są fajne.. moze nie jakies tam super wykonane ale słodkie.. szkoda ze nie ma mniejszych rozmiarów niż 80 ale jak sie pomarszczy nogawki to powinno służyć tez w pierwszych miesiącach.. ale najbardziej to mi się wydaje ze będą pasować na jesień.. |
|
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz przynajmniej powód, żeby i na następna imprezę nie iść. No rzeczywiście, w 2010 r jak przed ślubem to się jest puszczalskim... weź sobie meliske i coś słodkiego ![]() A skąd o tym wiesz? ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4357 |
|
Rozeznanie
|
Ja naszemu synkowi nie będę zakładać takich spodenek, ma już dużo dżinsów, spodni dresowych i myślę, że będzie ok
pokażę Wam zdjęcie mojego brzuszka z ostatniej niedzieli ![]() 22 tydzień i 6 dzień, 4,5 kg na plusie
|
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiedzialam ze moja rodzina jest bezczelna...ale nie ze az do tego stopnia... I tez sami pokazuja swoja nieszczerosc...miesiac temu sie z nimi widzialam to mnie traktowali jak powietrze i nikt sie nie odezwal...a na pewno duzo bardziej bym szanowala ich gdyby mi to powiedzieli w oczy, a nie jak mnie nie ma.
Moi rodzice byli na tej 'imprezie' i im tak gadali... Az wrocili tacy wkurzeni, ze trzymaja moja strone ALE faktycznie bym powinna wziac w pazdzierniku slub... Wode z mozgu im robia... Tylko czekam az mi powiedza cos wprost...to naprawde beda zalowac, bo mysle, ze kazdego poruszy takie male dzieciatko... Mi by nie bylo milo gdybym takiego malucha widywala np.raz w roku. A jeszcze bardziej mi sie smiac chce, bo zanim sie dowiedzieli ze jestem w ciazy to "wyplakiwali sie" wszyscy, ze oni juz chyba nigdy dziadkami nie zostana, bo maja takie dzieci, co im w glowie zalozenie rodziny nie jest... A moi sie nie wypowiadali bo wiedzieli ze o to sie nie musza martwic bo maja normalne dzieci hawea swietny brzuszek moj jest juz podobny tylko jeszcze troche mniejszy, ale jestem jakos w 22tc i z dnia na dzien rosne
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() werka, ja myślę, że nie powinnaś się tak nakręcać, niektórzy tak mają, że muszą sobie poobgadywać innych i dzięki temu czują się lepiej . Niektórym nie dogodzisz, chociażbyś nie wiem, co robiła. A czy narodziny dziecka coś zmienią? Zależy. Od człowieka.
|
|
|
#4361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiesz że jest całkiem możliwe że na siebie na porodówce wpadniemy. U mnie dziś jest 22 tydzień, mam planowaną cesarkę więc mogę 2 tygodnie wcześniej kto wie. A brzuszek taki słodziak. Nie wiem czy też to widzicie ale mi się wydaje że kiedyś kobiety w ciąży miały o wiele większe brzuszki. Nie wiem czy to styl ubierania, może. Weraa11- ludzka złośliwośc nie zna granic, a najgorsza jest jak płynie od najbliższych. Z jednej strony to oni jeszcze tacy najgorsi nie są, bo znam przypadki jak do osoby zwracali się aż nadto słodko i życzliwie a jak tylko odchodzili to z niej najgorsza robili. A Ci Twoi to jak Cię widzą to nic nie mówią (do Ciebie). ALE I TAK JEST TO PRZYKRE. TRZYMAJ SIĘ CIEPŁO i uszy do góry, co nas nie zabije to nas wzmocni |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym liczylam, ze nieco inaczej zareaguja na ciaze... W koncu prawie kazdy cieszy sie z narodzin malego dziecka, bo to przeciez cud i ogolnie piekne zjawisko... A jak ja urodze, to oni chyba beda miec zalobe... Na czarno zaczna chodzic ubrani
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mnie się śniła data 5 lutego i tego się trzymam a idziesz na to spotkanie do Quality Hotel 26 listopada pt. 'mama rozmawia'?(czy jakoś tak).
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-19 o 17:54 |
|
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A może oni nie potrafią się cieszyć z Twojego dziecka, bo są zwyczajnie zazdrośni??
|
|
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki byłam w Lidlu po składniki na pączki i faworki i kupiłam taki słodki komplecik śpioszki plus bluzeczka, mięciutki, ciepluśki materiał. Tym mamom, które szukają śpiworków to też widziałam w lidlu niezłe po fajnej cenie. Polecam.
Cytat:
Ja robiłam z kilograma białego twarogu, 4 kg ziemniaków, 6 małych cebulek dałam(drobniutko skrojonych, przesmażonych), choć jakbym miała więcej akurat w domu to bym jeszcze ze dwie małe dorzuciła, 2 łyżki majeranku, trochę pieprzu i soli. Ja pierogi robię niemalże hurtowo bo zawsze potem sobie je mroże w porcjach obiadowych, więc podane składniki można o połowę zmniejszyć jak taka ilość nie jest potrzebna.
|
|
|
#4367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.mamarozmawia.pl/ ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- s_a_j ![]() ![]() podrzuć mi pól kilo, bo dawno nie jadłam
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-19 o 18:05 |
|
|
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hawea, piękny brzusio!
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-10-19 o 18:16 |
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepraszam za glupie pytanie...ale te zmieniaki mam po prostu ugotowac i wymieszac je z tym twarogiem i cebulka? ![]() No i jeszcze jakbys mogla mi dac do tych proporcji co podalas (bo u mnie tez trzeba hurtowo, bo tylko tak jem pierogi ) ilosc skladnikow na ciasto do pierogow
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, masz rację nam się podoba, innym nie musi
|
|
|
#4371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
O ja...jak mi brzuch skacze
|
#4373 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
miód, cud i orzeszki .
|
|
|
#4374 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Rozeznanie
|
szpital na Kamieńskiego? sprawdzałam, tez mi nie działa ta strona. Pewnie coś zmieniają.
|
|
#4376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja tez jestem bez piekarnika.. bo wypadła mi dziura i czekam na nowy i juz korby dostaje bo nawet nic upiec nie mozna.. stalowamagnolia ładne imie i ja tez jestem zdania ze to Wam rodzicom ma sie podobac.. u mnie np jakby jakims cudem była dziewczynka bedzie Liwia i tez nikomu oprocz nas sie nie podoba ale to ich sprawa.. weraa widze ze masz rodzine podobna do mojej.. ja juz sie przestalam gadaniem przejmowac.. i mam nadzieje ze ty tez sie nie przejmujesz.. z rodzina najlepiej na zdjeciu i to tez nie zawsze ja za 11 dni mam 7 rocznice slubu.. cos musze pomyslec.. ![]() byłam dzis w poradni diabetologicznej.. dostałam glukometr, wykaz rzeczy które moge jesc a ktore nie, zostałam "przeszkolona" z uzywania glukometru, pozniej poszłam do lekarza, który jak zobaczył moje wyniki po tej glukozie to zaczal sie smiac i powiedział ze nie mam cukrzycy.. bo po 75g po 2 godzinach norma jest 140 a ja miałam 133.. no ale ze dietke mam sobie trzymac i kontrolowac poziom cukru bo to nie zaszkodzi ![]() mam sobie zrobic TSH bo mam powiększona tarczyce i przyjsc za tydzien pokazac poziom cukru i ten wynik.. a tak to raz w tygodniu moge sobie pozwolic nawet na kawałek pieczonego biszkopta ![]() i badz tu madry.. kazdy mowi co innego.. baba w szpitalu powiedział ze mam bardzo złe wyniki po tej glukozie.. moj gin mnie uspokoil i mowil ze okey.. po co takich lekarzy normalnie zatrudniaja.. ![]() dzis po sniadaniu miałam 78 a po obiedzie 99 a norma jest 125 takze git..
|
|
#4377 |
|
Rozeznanie
|
Wera a ja sie dziwie, ze Twoi rodzice cos takiego Ci powtarzaja, wiedza ze jestes w ciazy, masz dosc stresu, i mysle ze jednak mimo wszystko nawet w dobrej wierze, nie powinni Ci czegos takiego powtarzac, ja bym mojemu dziecku nie powtorzyla, bo po co, a rodzinke sama "ofukala"
.Ciaza to wyjatkowy stan, i stresu nalezy unikac, pewno rodzinka zazdrosci, stad takie teksty Hawea masz brzuszek taki ak ja I nie skoncze, bo jacys goscie dzwonia, dzis piaty raz juz
|
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam pytanie. Czy opłaca się kupić do wózka http://allegro.pl/baby-raj-komplet-d...262296924.html np taką posciel? czy coś innego ? Ja się nie znam a właśnie robie listę zakupów;D przydałaby się małą pomoc;D Bo jednak coś trzeba mieć w tym wózku..
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Czytam Was ale nie mam siły odpisywać... dopadł mnie mega katar i nie mogę oddychać... Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

a tak mi brakuje piekarnika
też taka służbistka cholerna 

bo nie smakuje jak ryba, ale jak wielka krewetka
A dziś jeszcze wielkie prasowanie mnie czeka, jak tylko mi kręgosłup pozwoli po tych pierogach.
chociaz w Kauflandzie kupuje je za 2,80zl
ale nie ma to jak swojskie pierogi
Boję się, że zostanę z wszystkim na ostatnią chwilę i zrobię wtedy takie oczy - 

ze wg nich to zepsulam sobie juz zycie, nigdy nie bede szczesliwa, ze w ogole nie mysle, jestem beznadziejna i zaczeli wychwalac swoje dzieci....mniesza z tym ze ja studiuje, ide tym tokiem co by powinien isc moj rocznik, zero powtorek na studiach, od 4 lat staly zwiazek, zawsze mialam szczescie w zyciu, to co chcialam to osiagalam... a ich dzieci???? Stare panny, ktore wygladaja jak 'idz i nie wracaj'...chlopak w 4 klasie podstawowki a sie cieszy ze ma 2 na swiadectwie od gory do dolu- BO PRZECIEZ ZDAL 

podrzuć mi pól kilo, bo dawno nie jadłam