|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
infatuated
Otrzymałam Twojego e-mail i już odpisałam.Otrzymałaś ode mnie odpowiedz? Dziewczyny ja zawsze kupowałam ten olej kokosowy.Jest bardzo wygodny i godny polecenia.Dostaniecie go w klepach ze zdrowa żywnością albo zielarskich.Po co macie płacić za przesyłkę. 10.50 złA tu jest strona producenta.http://www.efavit.pl/ Na watkach o olejowaniu dużo dziewczyn go właśnie używa.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-10-19 o 20:13 |
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Snow no ja nigdy nie kupowałam w sklepach internetowych, zawsze na allegro
![]() Yattamanka no ja właśnie też przed chwilą czytałam i sobie dziewczyny chwaliły ten parachute ![]() Adzi no właśnie u mnie nie ma takich sklepów dlatego kupię przez allegro ![]() Bunny a jeżeli chodzi o tą wodę 12% to myślisz, że jakbym dodała do syoss'a to byłoby dobrze, czy nie?? czy zostaje mi tylko przyciemnienie do 9 poziomu, żeby odrost był taki jak reszta?? jak myślisz??
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-10-19 o 20:24 |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię kupować czegoś przez in internet co kosztuje prawie tyle samo co wysyłka ![]()
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(ja przy na czubku głowy mam taki, ale końcówki są trochę ciemniejsze jednak ), ale wiem z doświadczenia, że na takich rozjaśnionych włosach żadna farba nie będzie się długo trzymać, więc jak chcesz bardziej naturalny blond to machnij sobie raz troszkę ciemniejsze, bo i tak ci się szybko zmyje zapewne musiałabyś kilka razy ufarbować, żeby kolor był trwalszy
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem
![]() miałam dziś malowanie ścian na stancji cały dzień uff... Yatta dobrze wychodzi, kładź na całość. Tylko tak- wymień oryginalną wodę na 12%. Pół farby wystarczy ci na odrost więc dasz 30ml farby i 30ml wody 12%. Nałożysz na odrost i trzymasz jakieś 50minut. Z tym że po 30 minutach rozrabiasz resztę farby i resztę wody. Najpierw nalej wodę 12%-30ml i dolej 20ml wody z kranu-wymieszaj samą wodę. Odciągnij strzykawką 20ml wymieszanej wody i wyrzuć. Dodaj farbę co została. Nakładaj na resztę włosów.
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli po 30 minutach leżenia farby na odroście, nałożyć drugą połowę farby po długości włosów i łącznie trzymać 50 min? A potem jeszcze zmalaksowac i potrzymać chwilkę? czy już nie ma sensu ? |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia musiałabyś spróbować położyć syossa z wodą 12%, ale na pewno nie wyjdzie tak biało jak na podkładzie. Wyjdzie ci bardziej naturalnie, jak mroźny blond.
Yatta już nie malaksujesz tylko zmywasz po 50 minutach całość.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-10-19 o 20:40 |
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Snow no my zrobiliśmy totalne malowanie i sprzątanie w ciągu jakichś 5 godzin...masakra...jestem wściekła i zmęczona.
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jak spojrzysz na mieszkanie to bedziesz na pewno Szkoda tylko ze to nie swoje sie robi nie? Ja to tez zawsze taka zla chodze jak cos robimy i tak potem mysle, kurde ja to tylko wynajmuje przeciez. No ale na wlasne mieszkanie to chyba przez cale zycie nie uzbieram
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Yattamanka ja też bym kupowała w sklepie ze zdrową żywnościa, ale u mnie takich rzeczy nie ma...
![]() trzymamy kciuki ![]() Kreolka dziękuję Bunny czyli tak jak na opakowaniu syoss'a mniej więcej?? a na odroście powinno wyjśc ładnie bez żółci?? bo jeśli tak to robię syoss'em tylko wodę kupię 12
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki mały żart.Mam nadzieje ze nie uraziłam. Yatta Działaj.Powodzenia.
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Yatamanka pochwal sie koniecznie, mysle ze wyjdzie super
![]() Ewcia a powiedz mi czemu tak sie wzbraniasz zeby ten jeden raz pójść do fryzjera? Jakiegoś dobrego, fajnegfo, na pewno masz koleżanki ktore chodzą gdzies, moze doradzą? Fryzjer poradziłby Ci jaki kolor Ci pasuje, jaki odcien, zobaczy Cie na zywo i zrobi Ci włosy. Wiadomo ze z białych wlosow wszystko sie spierze, ale będziesz wiedziała czym robić. Nie rumień się, jestes naprawde sliczna. Ale ja jestem jednak za kolorkiem naturalniejszym, refleksami dla Ciebie, szkoda psuć taką urodę, bo biały blond naprawdę jej nie dodaje. Przyciemnij o 1 ton, albo nawet nie przyciemniaj zostaw sobie tę bialą bazę, ale zrób może delikatny balejaż? Wg mnie naprawdę bedzie prześlicznie, ja jestem zwolenniczką takiego koloru jaki najbardziej pasuje danej osobie. Pasuje Ci biały blond, ale zastanów się czy nie chcesz wygladać bardziej naturalnie? Sorry za takie gołe zdjęcie Ale kolor do rozważenia dla Ewci, jasny i złociste refleksyhttp://alonzo.pinger.pl/ http://www.topnews.in/light/joanna-k...as-vegas-22799 Zobacz zdjecie Krupy są poniżej. Masz piegi chyba? Więc nie wzbraniaj sie tak przed tymi refleksami ![]() Ale to musi wykonać dobry fryzjer. |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Snow no tak to jest że się robi czyjeś... ale trzeba, bo jak się dłużej mieszka to w syfie mieszkać też źle bo tak mało twórczo...
Yatta daj dziś jeszcze koniecznie znać czy jesteś zadowolona i jak wyszło. Ewcia nigdy nie wiadomo jak dana farba wyjdzie ze zmienionym oksy, ale jako że jest to schwarzkopf to powinno wyjść jak na pudle. Zaryzykuj co ci szkodzi. W razie co oksy i tak ci się do kolejnych farb przyda.
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Działam działam, ale już na początku odwaliłam. Bo kupiłam dużą strzykawkę i nie chciała mi się zmieścić do słoiczka z farbą musiałam kombinować Tył głowy zrobiony. teraz boki i przód |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau a ja uważam że Ewcia nie będzie wyglądać korzystnie w takich włosach jak Krupa...
Krupa wygląda jakby miała wieczny odrost i zmieniała kolor. Wcale nie ma dobrze zrobionych włosów. Zadbane ma owszem. A Ewcia będzie w nich wyglądać jak tysiące niezadbanych dziewczyn na ulicy i zginie w szarym tłumie. Dodatkowo o ile fryzjer jej nie schrzani to się od niego uzależni- podobnie jak schodzenie z balejażu na jeden kolor. Bo sama sobie potem włosów nie zrobi. No ale wybór Ewci. A jeszcze odnośnie białych włosów, że takie sztuczne... a granatowa czerń jest naturalna? Albo fiolety? czerwienie? Więc o czym rozmawiamy? Ważne w czym komu dobrze a nie co sztuczne a co prawdziwe. Uważam że Ewci raz że ładnie w tych włosach to jeszcze pasują do jej stylu i podkreślają jej osobowość i oryginalność.
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
blond bunny wlasnie wybór Ewci
![]() Nie bedziemy sie spierać Mi tez nie zawsze zależy żeby było naturalnie, ma być ladnie i kolor ma podkreslac urode a nie przekreślać Ale co ja bede mowila, sama mam problem żeby wygladać jak człowiek
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Adzi07 - bardzo Ci dziekuje za rady
jestes kochana ![]() Dziewczyny jak myslicie która lepsza- excell 8.13 czy excellence 8.13 ? hehe ![]() ![]()
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiedy chcesz kupić farbę? Sorrki ze tu odpowiem ale zauważyłaś ze loreal exellence 8.13tez na opakowaniu jest jak by w lekkiej tonacji cieplejszej.Nie sugeruj się opakowaniem tylko numerkami. Zwłaszcza ze tu patrzyłam na nazwę i pisze chłodny blond.A jak jest to na polskiej farbie przedstawione?
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-10-19 o 22:07 |
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
ta farba miejscami jest fioletowa..
Snow? Ty też chyba tak miałaś ? |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to że się wymywa to przeboleje, bo potem nałoze jeszcze raz i już pigment bedzie się trzymał![]() jutro bym chciala kupic farbe waham sie pomiedzy tymi dwiema...excell 8.13 sie nazywa 'jasny lodowy blond' Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-10-19 o 22:13 |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowalnym moja poprzednia wypowiedz do Ciebie nie wiem czy wszytko przeczytałaś. No to tu tez jest taki w nazwie.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-10-19 o 22:19 |
|
|
|
|
#2819 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwróć uwagę, że Krupa ma ciepły typ urody i pasuje jej złocisty kolor włosów niestety większość polek reprezentuje typ urody lato (zimny) i dużo lepiej pasują do nich popiele albo opalizujące blondy. Wydaje mi się, że Ewci pasowałby ciemniejszy blond, ale prędzej jakiś zimny lub neutralny odcień niż złoto. No ale co osoba to opinia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Większość dziewczyn stawia na naturalne kolory, które nie rzucają się w oczy, ale oryginalny kolor fajnie podkreśla osobowość i sprawia, że wyróżniamy się w tłumie (co oczywiście nie zawsze jest pożądane i nie każdy musi to lubić ).
|
|||
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w połowie farbowania (nałożyłam farbę na całą długość)..
No i cóż.. muszę rzec, że w rudym też mi do twarzy
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-12-07 o 23:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

Ja to tez zawsze taka zla chodze jak cos robimy i tak potem mysle, kurde ja to tylko wynajmuje przeciez. No ale na wlasne mieszkanie to chyba przez cale zycie nie uzbieram